Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση:Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου Εκδήλωση - συζήτηση για την παιδεία, στο Ηλέκτρα Παλλάς (Αίθουσα Μακεδονία), ώρα 21:00
Το debate των πολιτικών αρχηγών θα αναμεταδίδεται απο τις 20:00 στην Αίθουσα της εκδήλωσης.
Ακρόαση ομιλιών Ευ. Βενιζέλου:
Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου με θέμα " Κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη: Απασχόληση, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικά δικαιώματα – Η κρίση όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία", εδω: http://www.evenizelos.gr/sounddocuments
Προσκληση για διαδικτυακή συνέντευξη:
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή συνέντευξη με τον Ευ. Βενιζέλο, παρακαλούμε να στείλουν τις ερωτήσεις τους στο evenizelos34@gmail.com, με θέμα "ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ" μέχρι και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.
Η κάθε ερώτηση θα πρέπει να μην ξεπερνά τις 30 λέξεις.
Οι απαντήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου στις ερωτήσεις σας θα αναρτηθούν υπό μορφή video την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα μας.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο Στέφανος Τσιτσόπουλος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί στις 18.00 τη Σωζόπολη, στις 18.30 τα Σύλλατα, στις 19.00 την Ηράκλεια και θα μιλήσει στην Καλλικράτεια στις 20.30.

Τα Request σας !!!

Τα Request σας !!! ΣΤΙΣ 18:00 ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ.
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ .
Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕ CAMERA

SALONICA PRESS NEWS

Στην SPN αυτού του Σαββάτου διαβάστε για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις των κ. Παπακώστα και Αμμανατίδου, απόψεις και παρασκήνια καθώς και πλούσια νέα από την δράση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, την κοινωνία, τον αγώνα ενάντια στα καρτέλ, την Θεσσαλονίκη, τα media, την Ήπειρο, τον αθλητισμό, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, την μουσική, το θέατρο και το σινέμά και τέλος από τον χώρο της μετεωρολογίας

Η Julia Migenes τραγουδάει Schubert

Julia Migenes - μια βραδiά με τον Schubert - 20/9/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Βασιλικό Θέατρο Είδος Εκδήλωσης: Μουσική Vip: 45 € Κανονικό: 30 € Λεωφορεία: 5,6,33,39,78Η Julia Migenes τραγουδάει Schubert
Μία κορυφαία λυρική τραγουδίστρια με σπουδαία επίσης καριέρα και στο χώρο του μιούζικαλ, η ιστορική Carmen του Francesco Rossi, η συμπρωταγωνίστρια του Placido Domingo και του Ruggero Raimondi, η μούσα του Leonard Bernstein, η βραβευμένη με Grammy Χούλια Μιγκένες, μας ξεναγεί στο μουσικό κόσμο ενός από τους μεγαλύτερους κλασικούς συνθέτες, του Φραντς Πήτερ Σούμπερτ.Τραγούδι: Julia Migenes
Αφήγηση: Πολύδωρος Βογιατζής
Πιάνο: Edouard Ferlet
Σκηνοθεσία: Philippe Calvario
«Είμαι υπονομευμένος από ένα σφοδρό και ανελέητο πόνο.
Ω Θεία Τέχνη, είσαι η μόνη ικανή να ελαφρύνεις αυτό το έντονο συναίσθημα»
Φραντς Πήτερ Σούμπερτ
Στο πλάι της Χούλια Μιγκένες ένας ταλαντούχος ηθοποιός, ο Πολύδωρος Βογιατζής και ένας φημισμένος σολίστας, ο πιανίστας Έντουαρντ Φερλέ, που με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Φιλίπ Καλβάριο διεισδύουν μαζί με τη Μιγκένες στο σύμπαν του Σούμπερτ.
Δομώντας από κοινού μία παράσταση - διάλογο ανάμεσα στο έργο και τη ζωή του, στη μουσική και τα γεγονότα που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα.
Η Χούλια Μιγκένες από τη μία ερμηνεύοντας με το μοναδικό λυρικό της τρόπο κάποια από τα αριστουργήματα Lieder του Σούμπερτ, το μουσικό είδος που ο ίδιος πρώτος όλων ανέδειξε και τελειοποίησε.
Την προσφυγή δηλαδή της κλασικής μουσικής στην ποίηση, στην υπέρτατη πνευματικότητα και στον υπερβατικό λόγο, που δημιούργησε ένα καταφύγιο και μία ισχυρή παράδοση, μία καθολική κυριαρχία του ποιητικού αισθήματος πάνω στις μουσικές εμπνεύσεις.
Από την άλλη ο Πολύδωρος Βογιατζής με τη μεστή αφήγησή του μάς αποκαλύπτει τον άνθρωπο, το χαρακτήρα, το μυστήριο και τις αντιφάσεις μέσα από τα ίδια τα λόγια του Σούμπερτ, σε κείμενα απ' το προσωπικό του ημερολόγιο και επιστολές στα αδέλφια και στους φίλους του.
Παρουσιάζεται έτσι ταυτόχρονα το έργο και ο φορέας του, η συνοχή και η αλληλεπίδρασή τους, η αμοιβαία εμπλοκή τους σ' αυτό το μεγαλειώδες, ευαίσθητο, διαχρονικό και λαμπερό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Σε μία σκηνική ιχνηλασία αυτού του οικουμενικού δημιουργού, σε μία απόπειρα αποκρυπτογράφησης της πεσιμιστικής φύσης του, σε μία προσέγγιση της πολυπλοκότητας μιας μουσικής ιδιοφυίας.
Που άντλησε αποκλειστικά μέσα απ' τις προσωπικές και πολλές φορές οδυνηρές εμπειρίες του την απίστευτη έμπνευσή του, που έζησε ανικανοποίητος δίχως ν' αγγίξει την ευτυχία, που τη στιγμή που καθιερωνόταν παγκόσμια και διαχρονικά ως ένας από τους μεγαλύτερους κλασικούς συνθέτες, δήλωνε απογοητευμένος για τις «άφαντες φιλοδοξίες και επιθυμίες» του.
Οι μουσικοί του ρεμβασμοί που αποδίδει στο πιάνο ο Έντουαρτ Φερλέ, υπογραμμίζουν ιδανικά αυτή τη μοιραία σχέση ανάμεσα στη ζωή και στο έργο του Σούμπερτ.
Η μουσική και η αλληλογραφία, αυτού του τόσο εμπνευσμένου και καταδικασμένου καλλιτέχνη, προσεγγίζει μέσα απ' αυτή την παράσταση τη μοίρα και την καθημερινότητα του κάθε ενός από εμάς.

ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Και πάλι η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο των εκδόσεων.
Νέες και παλαιότερες εκδόσεις θα τις βρείτε στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Βιβλίο- ντοκουμέντο για τα Ίμια!Ομάδα...κρούσης υπό τον Δρουσιώτη! Mπουργκάς - Aλεξανδρούπολη, μια αμφιλεγόμενη συμφωνία Οι λάτρεις του Μουσταφά Κεμάλ στην Ελλάδα ξαναχτυπούνΤο φιλελεύθερο πρόσωπο της Ρωσίας προτάσσει ο Πούτιν στους επενδυτές Αρμενία. Διαδήλωση κατά των "παραχωρήσεων" της κυβέρνησης προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία. Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ιράκ-Συρίας Το Τουρκικό ΥΠΕΞ απέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι ενάντια στην επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2009 Ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας με τα κράτη-μέλη Αφιερώνεται στους θιασώτες της διπλής ονομασίας! ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΤΖΕΒΙΤ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ… Δεδικασμένο για Τουρκία η απόφαση του ΕΔΑΔ για αγνοούμενους ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Το Δεκέμβριο στο Συμβούλιο της Ευρώπης το θέμα των αγνοουμένων, μετά τη χθεσινή απόφαση του ΕΔΑΔ Ειρήσθω:Στον αδικοχαμένο έφεδρο υπολοχαγό Κ. Καραμανλής: Δεν αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα της εισβολής Πόκερ διπλωματίας από Ομπάμα

Παπαθεμελής για το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/9/09 Στην ανάγκη άμεσης εξέτασης της διαβρωτικής δράσης του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής αναφέρθηκε σε ομιλία του σε στελέχη της Δημοκρατικής Αναγέννησης σε περιοδεία του στην Θράκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής. «Οι πάντες γνωρίζουν ? είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεμελής - την πραγματική αιτία πλήθους προβλημάτων στην περιοχή, που προκαλούνται από τη δράση του τουρκικού Προξενείου.
Πρέπει αμέσως να αναδειχθεί το ζήτημα ασφάλειας για την ελληνική πολιτεία και την τοπική κοινωνία, το ζήτημα εκδημοκρατισμού και ένταξης της μειονοτικής κοινωνίας, το ζήτημα του εξορθολογισμού και της εξομάλυνσης της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Θράκης. Σε μια πόλη που δεν έχει Τούρκους υπηκόους - και μάλιστα μετά την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία - δεν δικαιολογείται τέτοια πολυπρόσωπη και πολυέξοδη υπηρεσία στην Κομοτηνή. ?ρα, ο μοναδικός στόχος που εμείς αντιλαμβανόμαστε για την ύπαρξη του πολυδαίδαλου αυτού μηχανισμού του τουρκικού Προξενείου είναι αυτός για τον οποίο συνεχώς γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών από την τοπική κοινωνία: Η συντήρηση ενός παρακρατικού μηχανισμού που οδηγεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε γκετοποίηση, η δημιουργία και χειραγώγηση κάποιων μειονοτικών ηγεσιών για τον έλεγχο της μειονοτικής κοινωνίας και η μεθόδευση ενεργειών που επιχειρούν να εκτουρκίσουν Πομάκους και Ρομά για να δημιουργήσουν μέσα από αυτήν την ιδιότυπη εθνοκάθαρση «τουρκική μειονότητα». Ο κ. Παπαθεμελής, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε ακόμη στην τεράστια ψαλίδα των δεικτών κοινωνικής συνοχής μεταξύ της Θράκης και άλλων περιοχών της χώρας.
Παράλληλα υπενθύμισε την δική του πολιτική ως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, όταν ο προσανατολισμός των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων, είχε σαφείς προτεραιότητες προς τις ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα την Θράκη.

Foxbats over Dimona

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Foxbats over Dimona Isabella Ginor and Gideon Remez
Foxbats over DimonaYale University Press, 2007
Του Χρήστου Ιακώβου Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Το βιβλίο «Foxbats over Dimona», είναι, κατ’ αρχάς, ένα προκλητικό σύγγραμμα κι’ αυτό το καθιστά ενδιαφέρον. Το κύριο επιχείρημα του βιβλίου είναι ότι ο Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος των Έξι Ημερών (1967) προεκλήθη από την Σοβιετική Ένωση.
Αυτό που ουσιαστικά επιχειρούν να καταδείξουν οι Ginor και Remez είναι ότι ο στόχος της Σοβιετικής Ένωσης ήταν να δημιουργήσει συνθήκες οι οποίες θα της επέτρεπαν να επέμβει στο πλευρών των Αράβων και με αυτό τον τρόπο να προκαλέσει σημαντική υποχώρηση των ΗΠΑ στην περιοχή.
Στόχος δηλαδή της Μόσχας ήταν να πετύχει κάτι ανάλογο και ίσως περισσότερο με αυτό που πέτυχε στην κρίση του Σουέζ το 1956, όταν ανάγκασε τη Μ. Βρετανία σε υποχώρηση και συρρίκνωση ισχύος στην Μέση Ανατολή.
Κατά τους συγγραφείς οι Σοβιετικοί προσπαθούσαν να ανταποδώσουν για το στρατηγικό τους ολίσθημα κατά τη κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράθεση μεγάλου όγκου πρωτογενούς υλικού, μεταξύ των οποίων και συνεντεύξεις από πρώην Σοβιετικούς αξιωματικούς οι οποίοι ευρίσκοντο σε ετοιμότητα να επέμβουν το 1967.
Έτσι εξηγείται και ο τίτλος του βιβλίου «Foxbats in Dimona», ο οποίος αναφέρεται στην περιγραφή των πιο σύγχρονων τότε Σοβιετικών μαχητικών αεροπλάνων, των MIG-25.
Σύμφωνα με το βιβλίο οι Σοβιετικοί πέταξαν πάνω από τον Ισραηλινό πυρηνικό αντιδραστήρα στη Ντιμόνα και ότι το Ισραήλ δεν είχε τη δυνατότητα να τις σταματήσει. Αυτή κυρίως η πράξη ήταν, σύμφωνα με τους συγγραφείς, το γεγονός που προκάλεσε την Ισραηλινή επίθεση.
Υποστηρίζουν ότι το Σοβιετικό σχέδιο απέτυχε στο τέλος εξαιτίας της επιτυχούς Ισραηλινής άμεσης επίθεσης, γεγονός που καθιστούσε οποιαδήποτε Σοβιετική επέμβαση, στο πλευρό των Αράβων, μάταιη.