Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Φορείο Α’ Βοηθειών τύπου Καλάθι Διαιρούμενο PhAPOLLO2


Φορείο Α’ Βοηθειών τύπου Καλάθι Διαιρούμενο PhAPOLLO2 
Φορείο Α’ Βοηθειών τύπου Καλάθι Διαιρούμενο PhAPOLLO2
Είναι κατασκευασμένο από μεγάλης αντοχής πολυαιθυλένιο υποστηριζόμενο με ανοξείδωτο ατσαλένιο εξωτερικό μεταλλικό κάγκελο ούτως ώστε να μη ραγίζει ή σπάει.
Ανθεκτικό σε αντίξοες συνθήκες. Είναι κατάλληλο και πρακτικό για διάσωση από βουνό ή θάλασσα.
Ιδανικό για γρήγορη και ασφαλή μεταφορά ατόμου ακόμα και από δύσβατα σημεία, χρησιμοποιείται για οριζόντια και κάθετη ανύψωση.
Συνοδεύεται από τέσσερεις (4) ζώνες πρόσδεσης και ρυθμιζόμενο σύστημα στήριξης των ποδιών του ασθενή, για κάθετη ανύψωση.
Έχει μαλακό ,μη απορροφητικό αφρώδες στρώμα.

R2009 w/ 3G™ BB Radar kit

R2009 w/ 3G™ BB Radar kit

Simrad R2009 3G™ kit is a dedicated 9" portrait Radar Control Unit and 3G Broadband Radar. The kit includes R2009 radar control unit, 3G Broadband Radar, RI-10 interface, Interconnection cable 20m (66 ft), 1.8 m (6 ft) Ethernet cable.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Το σταυροδρόμι των ηρώων

Το σταυροδρόμι των ηρώων 
Νίκος Παργινός
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 536
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-175-4 

Θεματολογία:
Οι Τούρκοι προελαύνουν προς την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη. Ο οθωμανικός στόλος αποβιβάζει πολυάριθμα στρατεύματα στο νησί της Κέρκυρας και πολιορκεί την πόλη της. Ο αδίστακτος πασάς Τζάνουμ Κότζα ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τον Σάξονα στρατάρχη Ματθία Σχολεμβούργο σε μία από τις πιο άγριες και άνισες μάχες της εποχής. Οι γενναίοι πολεμιστές στέκονται στα χαλάσματα του αλλοτινού απόρθητου φρουρίου αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με πάθος την πόλη και να πεθάνουν μαχόμενοι.
Στο μεταξύ στο νησί έχουν βρει καταφύγιο τρεις περίεργοι φυγάδες από την Πόλη: ο Νικολός, ένας φονιάς και τυχοδιώκτης κάποτε στην υπηρεσία του Κότζα, η Ναζλή, μια χανούμισσα του χαρεμιού σημαδεμένη από μια αρχαία κατάρα, και ο Μεχμέτ, ένας βασανισμένος ευνούχος. Τα ένοχα μυστικά που κουβαλούν συνδέονται άρρηκτα με ένα μυστηριώδες χειρόγραφο που δημιουργήθηκε πέντε αιώνες νωρίτερα και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία.
Καθώς οι τύχες τους διασταυρώνονται και αλληλοδιαπλέκονται, οι ήρωές μας παρασύρονται αμείλικτα στη δίνη μιας σύγκρουσης που θα κρίνει το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης…

Η ΑΛΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΕΡΤΡΟΥΔΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Θεατρική παράσταση
«Η Αλίκη & η Γερτρούδη στο σπίτι των θαυμάτων»
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
28, 29, 30 Μαΐου 2019
Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., ανάμεσα στα έργα της έκθεσης «Άγνωστα έργα του Κώστα Λούστα στο Τελλόγλειο», θα παιχτεί το θεατρικό της Αλεξάνδρας Χαράνις «Η Αλίκη & η Γερτρούδη στο σπίτι των θαυμάτων».
Θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις στις 28, 29 και 30 Μαΐου στις 19.30.
Σύντομη περιγραφή:
Το έργο αποτελείται από δύο μέρη, εκτυλίσσεται σε δύο σπίτια, ξεδιπλώνεται σε δύο σαλόνια, της Γερτρούδης Στάιν στο Παρίσι, όπου το 1906 συστήνει τον -νεαρό τότε- ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο στον παλιό της φίλο Ανρί Ματίς και της Αλίκης Τέλλογλου στη Θεσσαλονίκη όπου, εξήντα χρόνια αργότερα, την επισκέπτονται ο στενός της φίλος και ανερχόμενος καλλιτέχνης Κώστας Λούστας και ο Αθηναίος σουρεαλιστής Νίκος Εγγονόπουλος.
Το σαλόνι της Γερτρούδης Στάιν επηρέασε την πορεία της παγκόσμιας τέχνης. Και η Αλίκη αντίστοιχα άνοιξε το σπίτι της και τη συλλογή της στο κοινό.
Συντελεστές:
Θεατρικό κείμενο της Αλεξάνδρας Χαράνις
Σκηνοθεσία Μαργαρίτας Ζιγλίνα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δρίζης Μάριος, Μανιτάκης Ευάγγελος και Στέφα Όλγα
Εισιτήρια 10 ευρώ & 5 ευρώ μειωμένο.
Προπώληση: Μικρό Τελλόγλειο, Καρ. Ντηλ 32, 2310-224785 και Αγίου Δημητρίου 159Α, 2310-247111

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



26 Απριλίου 1944

H απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Κράιπε στην Κρήτη 


H απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Κράιπε στις  26 Απριλίου του 1944 λίγους μήνες πριν από τη λήξη του πολέμου, αποτελεί μια ιστορική στιγμή του αντιστασιακού αγώνα στην Κρήτη. Βρετανοί κομάντος και κρητικοί αντιστασιακοί συνεργάστηκαν για να πετύχουν την απαγωγή του Διοικητή του νησιού που είχε τεράστια στρατηγική σημασία για του Γερμανούς.
Ο Κράιπε ήταν ένας ήρωας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μάχιμος στρατηγός με περγαμηνές στο ανατολικό μέτωπο και όχι ένας γραφειοκράτης που ανέλαβε τη διοίκηση του νησιού με δημόσιες σχέσεις.
Οργάνωσαν λεπτομερώς το σχέδιο απαγωγής και με τη βοήθεια των ντόπιων το εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία…
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, ακολουθήστε το link


Richter, Heinz
Η Μάχη της Κρήτης
ΣΕΛΙΔΕΣ: 544 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 15 x 23
ISBN: 978-960-446-147-9 • 32,00€
 Η Επιχείρηση Ερμής ήταν ένα τόλμημα χωρίς προηγούμενο στην πολεμική ιστορία, καθώς τότε πραγματοποιήθηκαν πρώτη φορά αεραποβατικές επιχειρήσεις.
Η Επιχείρηση Ερμής ήταν ένα τόλμημα χωρίς προηγούμενο στην πολεμική ιστορία, καθώς τότε πραγματοποιήθηκαν πρώτη φορά αεραποβατικές επιχειρήσεις. Οι αμυνόμενοι γνώριζαν λεπτομερώς τα σχέδια των επιτιθεμένων και είχαν προετοιμαστεί αναλόγως, μια και είχαν κατορθώσει να σπάσουν τους γερμανικούς κρυπτογραφικούς κώδικες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα γερμανικά λάθη κατά την προετοιμασία της επιχείρησης, θα έπρεπε να έχει οδηγήσει τους Γερμανούς στην ήττα. Όμως, τα σοβαρά σφάλματα των αμυνομένων στο Μάλεμε έδωσαν τελικά τη νίκη στη γερμανική πλευρά, παρά τις σοβαρές απώλειες που αυτή υπέστη.   Για τον Τσώρτσιλ, η αποτελεσματική υπεράσπιση της Κρήτης ήταν η εκδίκηση για το φιάσκο στην Ελλάδα· για τον Χίτλερ, ήταν η λαμπρή κατάληξη των στρατιωτικών επιχειρήσεών του στα Βαλκάνια.   Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε η τελευταία «καθαρή» στρατιωτική επιχείρηση. Ύστερα από αυτήν ξεκίνησε η ένοπλη αντιπαράθεση της Γερμανίας με τη Σοβιετική Ένωση, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη. Και οι δύο πλευρές πολέμησαν σκληρά αλλά τίμια, γεγονός που κατέστησε δυνατή τη συμφιλίωση των Νεοζηλανδών βετεράνων και των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Στην εξιστόρηση των γεγονότων της Μάχης της Κρήτης συμπεριλαμβάνεται η σημαντική συμβολή των ελληνικών ανταρτικών δυνάμεων στις μάχες, παρουσιάζεται με κριτικό πνεύμα το σύνολο των γερμανικών, αγγλικών, αυστραλιανών και νεοζηλανδικών πρωτογενών και δευτερογενών πηγών, ενώ λαμβάνονται υπόψη οι πολιτικές, διπλωματικές, στρατηγικές και επιχειρησιακές πτυχές της.


Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ: 2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr

Ο Ένοπλος Δωσιλογισμός και η “Αναίμακτη” Απελευθέρωση

Ο Ένοπλος Δωσιλογισμός και η “Αναίμακτη” Απελευθέρωση 
Ο «Ένοπλος Δωσιλογισμός» αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του «δωσιλογισμού» στην Ελλάδα και αγγίζει χιλιάδες Έλληνες πολίτες που στελέχωσαν τις (παρα)στρατιωτικές οργανώσεις που ιδρύθηκαν ή υποστηρίχθηκαν απόλυτα από τις Γερμανικές Αρχές και εντάχθηκαν στους ναζιστικούς μηχανισμούς καταστολής της Αντίστασης.
Ο «Ένοπλος Δωσιλογισμός», με όλες τις «εθνικιστικές» ομάδες και τις κρατικές δομές ασφαλείας (Τάγματα Ασφαλείας, Ειδική Ασφάλεια, Μηχανοκίνητο Αστυνομίας Πόλεων και οργανώσεις τύπου «Χ») που συνέπραξαν σ’ αυτόν, αποτέλεσε αφενός μεν τη «χρυσή εφεδρεία» των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων και Αρχών, στην προσπάθεια της αναίμακτης απαγκίστρωσής τους από την Ελλάδα, κι αφετέρου την «προφυλακή» για τους επερχόμενους Βρετανούς.
Το «Κάψιμο του Κορωπίου» στις 9/10/1944 με τους 47 νεκρούς άμαχους και την πυρπόληση 400 οικιών και καταστημάτων, εντάσσεται στη χρονική περίοδο της Απελευθέρωσης αλλά και στις «επιχειρησιακές δραστηριότητες» του «ένοπλου δωσιλογισμού». Το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, σημαίνει πως η συγκάλυψη –από πολλές μεριές– είναι πλήρης και αριστοτεχνικά μεθοδευμένη.
Αυτήν τη μεθόδευση επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν οι ιστορικές έρευνες στις οποίες έχουν αποδυθεί τοπικοί ερευνητές τα τελευταία χρόνια. Σ’ αυτούς προστέθηκε και η «Ομάδα Ιστορικής Έρευνας» του Κορωπίου που πρωτοεμφανίστηκε με ένα, μάλλον, ατυχές «μανιφέστο» κι ακολούθως στη «δημοτική Ημερίδα» της 8/10/2017, όπου και κατέθεσε τα πορίσματα των ερευνών της.
Η Ιστορία όμως δεν έχει καμία σχέση με τα «θέλω» και τα «νομίζω» του καθένα. Η Ιστορία είναι γεγονότα και ερμηνεία τους. Όχι κατά το δοκούν αλλά όπως αυτά αποκαλύπτονται από τις διαθέσιμες πηγές. Είναι η δική μας συνείδηση, ο δικός μας καθρέπτης. Και θέλουμε, όταν κοιτάζουμε μέσα σε αυτόν, το είδωλό μας να μας κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια και να μην αποστρέφει το βλέμμα του.
Ο Ένοπλος Δωσιλογισμός και η “Αναίμακτη” Απελευθέρωση
Τα γεγονότα του Κορωπίου 9/10/1944 

συγγραφείς: Μ. Π. Λυμπεράτος – Θ. Σ. Πρόφης
Isbn:978-960-579-099-8
Διαστάσεις: 17 X 24
Σελίδες: 320
Λιανική Τιμή: 22,00 ευρώ

48 ώρες στην Ύδρα

ArtTravel

1


Ύδρα


48 ώρες

 
Πατήστε εδώ
2

Πόρτο Χέλι

Γεύμα στην ριβιέρα των VIP
3

Ταξίδι

7 tips από τη SWISS για να αντιμετωπίσετε το jet lag
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Ευρώπη

Οι πιο όμορφες πλατείες
Πατήστε εδώ

Δημοσθένους Λέξις | Διονύσης Σαββόπουλος

Εκλογές 2019: Η συντριβή Τσίπρα και το μήνυμα για πολιτική αλλαγή

Εκλογές 2019: Η συντριβή Τσίπρα και το μήνυμα για πολιτική αλλαγή

Κλείδωσαν οι κάλπες για τις 30 Ιουνίου – Το σενάριο της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Κλείδωσαν οι κάλπες για τις 30 Ιουνίου – Το σενάριο της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Οι δήμαρχοι που σάρωσαν στον πρώτο γύρο – Ήρθαν, είδαν και νίκησαν!

Παππάς: Η αποχή φταίει για την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Νοτοπούλου για το «ναυάγιο» του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε

Το δράμα του Τσίπρα: Εκλογές με πέντε «πληγές» και ο κίνδυνος κατάρρευσης

Προφυλακιστέος ο 43χρονος που είχε σχέση με τη 14χρονη μαθήτρια στο Μοσχάτο

Τσίπρας: Προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 30 Ιουνίου


Με νέα στρατηγική στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

SofokleousIn
Με νέα στρατηγική στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε εθνικές εκλογές στις 23 ή (το πιθανότερο) στις 30 Ιουνίου οδεύει η χώρα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ...

Οι δήμοι στους οποίους εξελέγη χθες δήμαρχος και τα ποσοστά τους

Οι δήμοι στους οποίους εξελέγη χθες δήμαρχος και τα ποσοστά τους

 Το 1/3 των δημάρχων εξελέγησαν από την 1η Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών .
Μεταξύ των 10 μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, από την 1η Κυριακή εξελέγησαν ο νυν δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος (57,23%) και ο νυν δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης (74,18%) ....

Εκλογικό ράλι στο χρηματιστήριο

SofokleousIn
Εκλογικό ράλι στο χρηματιστήριο
Η προοπτική κυβερνητικής αλλαγής που διαγράφεται μετά την καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και την πρόωρη π...

Στη δικαιοσύνη ο Εξαδάχτυλος κατά Βαρνάβα

Πυρά εξαπολύουν εκατέρωθεν τα μέλη του ΠΙΣ. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βαρνάβας και ο επικεφαλής της ΔΗΚΙ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μάλιστα από ότι φάινεται η σύγκρουση θα φτάσει έως τις δικαστικές αίθουσες.

Οι αγορές προεξοφλούν το μετεκλογικό τοπίο στην οικονομία

SofokleousIn
Οι αγορές προεξοφλούν το μετεκλογικό τοπίο στην οικονομία
Με πολύ γρήγορους ρυθμούς ανατιμολογούν οι επενδυτές της διεθνούς αγοράς τα ελληνικά assets, μετά την αναγγελί...