Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ 18:00-20:00

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ 18:00-20:00ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΣ 18:00 ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ' H ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ 'ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

«ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ»
Συγγραφέας: Βασίλης Θωμαίδης
Ημ. Εκδοσης: 10/2009
Εκδότης: ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
«Ένα παιδί, σκολιαρόπαιδο του Δημοτικού, μεγαλώνει σε μια φτωχική, παράμερη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου, του αδερφοσκοτωμού. Είναι τα χρόνια που ο κόσμος ανοίγεται μπροστά του και παρουσιάζεται με το πιο σκληρό του πρόσωπο. Βομβαρδισμοί, μάχες και ξεσηκωμοί, σκοτωμοί και θάνατοι από την πείνα και την παγωνιά. Μικρή ανασαμιά το σχολειό. Η αναζήτηση της παρηγοριάς στην εκκλησία και το κατηχητικό, οδηγούν στην πρώτη επαφή με το τρομερό βιβλίο, την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Και ο μικρός μαθητής μέσα στο άγουρο, παιδικό του μυαλό αναλογίζεται όσα ο κόσμος του «αποκαλύπτει» και πόσα από αυτά μοιάζουν με κείνα που ο Αγιορείτης σοφός καλογερόπαπας, ανασέρνει και ζωντανεύει, από το φοβερό όραμα της Αποκάλυψης στο κήρυγμα του……»

Η κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι

Η κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι - 25/10/2009 Ώρα: 11:30
Χώρος Εκδήλωσης: Αριστοτέλειο Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Κανονικό: 12 €Παιδική Σκηνή
Θεατρική περίοδος 2009 - 2010
Ευγένιος Τριβιζάς
Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια τη χειμερινής θεατρικής περιόδου 2009 - 2010 το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι».Το έργο γράφτηκε το 2007 για να παρουσιασθεί στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευματικής Ιδιοκτησίας και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη βόρειο Ελλάδα.
Έμμεσα και με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από ένα παιχνίδι αλληγορίας και φαντασίας, ο συγγραφέας επιχειρεί να περάσει στα παιδιά και τους νέους την έννοια, την αξία και τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Εικοστός έβδομος χρόνος λειτουργίας του Νέου Θεάτρου και στη σκηνή του ανεβαίνει και πάλι ένα έργο έλληνα συγγραφέα που τα γοητευτικά παραμύθια του, με στοχασμό μέσα από το χιούμορ και με ελκυστική αφηγηματική τεχνική βρίσκουν αναγνώστες και θεατές όχι μόνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
σκηνοθεσία : Ισίδωρος Σιδέρηςμουσική : Γιώργος Χριστιανάκηςσκηνικά - κοστούμια : Απόστολος Αποστολίδης φωτισμοί : Στέλιος Τζολόπουλος
Στο Θέατρο «Αριστοτέλειον»
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 στις 11.30 το πρωί
Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ

Έκθεση graffiti 9 Directions

9 Directions - 25/10/2009 έως 01/11/2009 Ώρα: 20:00
Χώρος Εκδήλωσης: Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολείαΈκθεση graffiti 9 Directions
Το graffiti έχοντας πλέον διανύσει μια πορεία 30 χρόνων έχει εξελιχθεί και ουσιαστικά μετονομαστεί σε street art (έχοντας το graffiti σαν το κύριο ρεύμα του)
Το Κέντρο Πολιτισμού τούμπας στα πλαίσια των Δημητρίων θα φιλοξενήσει την έκθεση graffiti 9 Directions από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από κορυφαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες του είδους.
Η ονομασία "9 κατευθύνσεις" παραπέμπει στις εννιά διαφορετικές ενότητες που θα είναι χωρισμένη η έκθεση με βάση τα έργα ομάδων(crew) ή μεμονωμένων καλλιτεχνών.

Φωνητικό σύνολο «Ψαλτικός Χορός» του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ψαλτικός Χορός Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου - 25/10/2009 Ώρα: 20.00
Χώρος Εκδήλωσης: Ροτόντα Είδος Εκδήλωσης: Χορωδία Λεωφορεία: 10,31,14Φωνητικό σύνολο «Ψαλτικός Χορός» του Ιονίου Πανεπιστημίου Σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Μουσικών Σπουδών & τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Μέσα από ένα αμάλγαμα έργων της Γραπτής και της Προφορικής Πατριαρχικής Παραδόσεως από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα και συνδέοντας Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Κωνσταντινούπολη, ο Ψαλτικός Χορός πρόκειται να παρουσιάσει μαθήματα και ύμνους, που αναφέρονται στους Πολιούχους Άγιο Δημήτριο και Άγιο Σπυρίδωνα, με σαφείς αναφορές στην απελευθέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης το 1912.
Εξαίρετη στιγμή θα είναι η αναφορά στα «Δημήτρια» της Βυζαντινής Περιόδου και στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου την εποχή εκείνη, αλλά και στους αγώνες στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης τον 5ο αιώνα. Ο Ψαλτικός Χορός του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ρίχνει το βάρος της έρευνάς του στην ερμηνεία της Ψαλτικής Τέχνης και τη διδασκαλία της. Ήδη καθίσταται σαφής η απόρροια της έρευνας αυτής, καθώς εστιάζει σε ορισμένα στοιχεία που δίνουν το ξεχωριστό αποτέλεσμα. Μερικά εκ των στοιχείων αυτών είναι: Η ακρίβεια στην έναρξη, την έκθεση και την περάτωση του μελουργημένου ποιήματος, ο σταθερός και ζωηρός χρόνος, κατά τα Πατριαρχικά πρότυπα, η ακριβής τοποθέτηση της φωνής επάνω στην νότα, κατά την έναρξη της θέσεως (ατάκα), η λεπτομερής προσέγγιση των εκφραστικών μέσων, τα οποία προσδίδουν στο μέλος την ποιότητα και την εκκλησιαστικότητα σύμφωνα με το Πατριαρχικό ήθος και ύφος. Η χορική ερμηνεία των ψαλμάτων (χορική ερμηνευτική πρακτική), η οποία αναδεικνύει την ελληνικότητα της Βυζαντινής Μουσικής και την ορθή παραδοσιακή εκτέλεση των μελών. Η ερμηνεία αρχαίων βυζαντινών μελουργημάτων, η οποία προβάλλει και αποδεικνύει την εκκλησιαστικότητα των παλαιοτέρων και «κλασσικών» μαθημάτων, πέρα από τις επιρροές εξ Ανατολής και Δύσεως. Διδασκαλία & Διεύθυνση: Σπυρίδων Ασπιώτης. Πληροφορίες: 2661-087512 www.ionio.gr/depts/music

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΛΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το Κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος
Τάσος Αγγελίδης-Γκέντζος
Σελίδες: 328
Ο ήρωας… Ο Στρατής…
Θα μπορούσε, όμως, να λέγεται και Λάκης, Βασίλης, Αλέξανδρος, ή όπως αλλιώς, δεν είχε σημασία… Όλα στριφογύριζαν στον ίδιο κύκλο.
Του άρεσαν οι κύκλοι, οι σταθερές τροχιές, η γοητεία της φιλοσοφίας τους, η θεωρία του τίποτα, το τίποτα… τα πάντα…
Όταν ζεις στο τίποτα έχεις ελπίδες…
Πίστευε πια ότι το τρένο δεν θα περνούσε γι’ αυτόν… Μια φορά πέρασε και το είχε αφήσει να φύγει…
Έπρεπε να βγάλει το πρόγραμμα από τη ζωή του και να λειτουργήσει με την αίσθηση… Τέρμα πια οι υποχωρήσεις…
Και κείνο το… κουζλούκι; Τι ήταν επιτέλους…; Ένα μυθιστόρημα-μωσαϊκό συναισθημάτων, σκέψεων, προσώπων, συμπεριφορών, μέσα από την αφήγηση του κεντρικού ήρωα που θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας που βιώνει μια ζωή απλή και συνάμα σύνθετη στην απλότητά της, συνηθισμένη κι εξαίσια ασυνήθιστη, βαρετή και συνάμα συναρπαστική στην καθημερινή της ρουτίνα… Ένα εξαίσιο μυθιστόρημα!
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Τάσος Γκέντζος της ταυτότητας ή ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας, γεννήθηκε στην Κολωνία και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου και τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μαθήματα ειδίκευσης από τους τομείς της Κλασικής Φιλολογίας και της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας. Το μεταπτυχιακό του στην Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ (Νεοελληνική Ποίηση, Νεοελληνική Πεζογραφία και Βυζαντινή Ιστορία) δεν το περάτωσε.
Διδάσκει είκοσι και πλέον χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Δούλεψε σε φροντιστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μέχρι το 1994.
Το Κουζλούκι και ο πάππος μου ο Τζότζος είναι το πρώτο του μυθιστόρημα που πραγματεύεται συναισθήματα, ψυχή και μυαλό…

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Εγώ εισέβαλα στην Ελλάδα Τιτλος πρωτότυπου Io ho aggedito la Grecia Συγγραφέας - Συντελεστές Σεβ. Βισκόντι Πράσκα
Μετάφραση: Νικολάου Α. Κολόμβα Εκδότης Γκοβόστης ISBN 960-270-851-4 Έκδοση 2000 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 23χ15 εκ. Σελίδες 372 Περιέχει Φωτογράφηση
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Το βιβλίο «Εγώ εισέβαλα στην Ελλάδα», το οποίο κυκλοφόρησαν οι Εκδόσεις «Γκοβόστη», είναι μετάφραση του Αντιστρατήγου ε.α. Ν. Κολόμβα, του αντίστοιχου “Io ho aggredito la Grecia” του Ιταλού Στρατηγού Σεβαστιανού Βισκόντι Πράσκα, Ανωτέρου Διοικητού των Δυνάμεων Αλβανίας κατά την περίοδο 5 Ιουνίου έως 8 Νοεμβρίου 1940.
Ο συγγραφέας, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε ο ίδιος καταρτίσει και είχε εγκριθεί από τους προϊσταμένους του, άρχισε τις εχθροπραξίες κατά της χώρας μας στις 28 Οκτωβρίου 1940.
Το αξιόλογο αυτό βιβλίο έχει μεταφρασθεί χωρίς περικοπές για πρώτη φορά στη γλώσσα μας και μάλιστα κατά τρόπο εξαιρετικά επιτυχή από τον Αντιστράτηγο κ. Κολόμβα, εμπλουτίζοντας με άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία την ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, γύρω από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο 1940-41 και όχι μόνο.
Το σημαντικό στοιχείο έγκειται στο ότι το βιβλίο δεν καλύπτει μόνο το μέρος των επιχειρήσεων της πρώτης περιόδου του πολέμου ήτοι της ιταλικής εισβολής από 28 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 1940, παραθέτοντας αυτούσιες τις εκθέσεις των επιχειρήσεων από τους υπευθύνους Διοικητάς των τομέων του Μετώπου (Ηπείρου, Πίνδου, Δυτ. Μακεδονίας).
Αλλά αποκαλύπτει πλήρως τα παρασκήνια του Πολέμου, σκιαγραφεί παραστατικά τα πρόσωπα που αποτελούσαν την Ανωτάτη Στρατιωτική Ηγεσία και τις μεταξύ τους αντιπαλότητες, απεικονίζει χαρακτηριστικά την κατάσταση που επικρατούσε στα Γενικά Επιτελεία υπό το φασιστικό καθεστώς και με εκτενείς παρενθέσεις στο κείμενό του αναφέρεται, σε γενικές γραμμές, στον Ιταλογαλλικό Πόλεμο του 1940, στη γεωπολιτική κατάσταση της Αλβανίας, στις εδαφικές βλέψεις των ομόρων μας –Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία- απέναντι στη Χώρα μας και σε αρκετά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.
Τελικά, ο Β.Π., επιδιώκοντας να αποσείσει τις προσωπικές του ευθύνες και διακατεχόμενος από εκδικητική διάθεση για την πρόωρη αντικατάστασή του, αποδίδει την αποτυχία των σχεδίων του, στη μη τήρηση από την Ανωτάτη Ηγεσία των αποφασισθέντων στην περίφημη σύσκεψη της 15-10-1940 στο Παλάτσο Βενέτσια στη Ρώμη υπό την προεδρία του Μουσολίνι και ειδικότερα:α) Στη μη κατάληψη της Κερκύρας πριν ή ταυτόχρονα με την έναρξη των εχθροπραξιών.β) Στην ανεπαρκή ροή ενισχύσεων από την Ιταλία στην Αλβανία.γ) Στην ελλειπή αεροπορική υποστήριξη.Καταλήγει δε στο συμπέρασμα, ότι η Ανωτάτη Στρατιωτιή Ηγεσία στην ουσία δεν ήθελε τον πόλεμο αυτόν, αλλά δεν τολμούσε να εναντιωθεί στα σχέδια του Μουσολίνι.
Ενισχύει μάλιστα αυτήν την γνώμη του με το γεγονός ότι στις 15-10-1940 εξεδόθη εγκύκλιος μειώσεως της αριθμητικής δυνάμεως του Στρατού, ενώ επίκειτο η έναρξη του Πολέμου.Καίτοι οι ανωτέρω αιτιάσεις του Β.Π. δεν στερούνται βάσεως, εν τούτοις και με βάση την σημαντική αριθμητική υπεροχή (2,5:1) και την σαφή υπεροπλία των Ιταλών, η ανατροπή των σχεδίων του οφείλεται, κυρίως, στην αλαζονεία που τον διέκρινε και στην πεποίθησή του ότι οι Έλληνες θα πρόβαλλαν ασθενή ή και καμία αντίσταση - άποψη που είχε διαδοθεί μέχρι και στον τελευταίο Ιταλό στρατιώτη.
Απόρροια αυτών των καταστάσεων ήταν, η μη επαρκής, για επαγγελματίες στρατιωτικούς, εξέταση των συνθηκών που θα αντιμετώπιζαν από πλευράς Ελλήνων, καιρού και εδάφους, με αποτέλεσμα –συμπαρομαρτούσης και της διστακτικότητας κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων, που επέδειξαν στα ανώτερα κλιμάκια οι Ιταλοί– να αιφνιδιασθούν πλήρως και να οδηγηθούν στην αποτυχία.
Ο Β.Π., για να τεκμηριώσει τις θέσεις του, έχει επισυνάψει και πληθώρα άκρως ενδιαφερόντων και ως επί το πλείστον ανεκδότων εγγράφων υπό μορφήν παραρτημάτων, μεταξύ των οποίων, το πρακτικό της περίφημης συσκέψεως της 15-10-1940 στο Παλάτσο Βενέτσια στη Ρώμη, τη σύνοψη των επιχειρήσεων της πρώτης περιόδου του Πολέμου από ελληνικής πλευράς, τους αναλυτικούς πίνακες των Ιταλικών Δυνάμεων που επιχειρούσαν στους επί μέρους τομείς του μετώπου (Ήπειρος, Πίνδος, Δυτ. Μακεδονία) κ.ά.Κατά τη μετάφραση του βιβλίου, ο Στρατηγός Κολόμβας έχει προβεί σε λεπτομερή και αξιοσημείωτα σχόλια, με βάση τα οποία καθώς και με τους επισυναπτομένους έγχρωμους χάρτες, ακόμη και ο απλός αναγνώστης, σχηματίζει μια –κατά το δυνατόν– ολοκληρωμένη εικόνα για την ελληνική πλευρά, τόσο για τα προηγηθέντα του πολέμου, όσο και για την κρίσιμη και πλέον χαρακτηριστική περίοδο των πρώτων ημερών της ιταλικής εισβολής.
Καταλήγει δε τελικά στην παράθεση, υπό μορφή επιλόγου, των κυριωτέρων γεγονότων των 216 ημερών του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 40-41, ο οποίος αποτελεί μία από τις πλέον ένδοξες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΓΙΟΥ
ISBN: 978-960-221-432-9
Διαστάσεις: 21X14 Σελίδες: 334
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008
Πληροφορίες και σχόλια:
Ενώ η Ελλάδα μαστίζεται από μία πρωτοφανή κρίση και οι άνθρωποι αρχίζουν να φοβούνται στ' αλήθεια μήπως κατρακυλήσουν από τον παράδεισο της μικρομεσαίας ευημερίας στην κόλαση της φτώχειας, μια Νέα Μεγάλη Ιδέα σκάει ξαφνικά και διαδίδεται σαν τη σπίθα που βάζει φωτιά στον ξερό κάμπο: για να ξανάρθουν τα λεφτά, οι Έλληνες θα γκρεμίσουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους, τις εκκλησίες και τα γήπεδα, πρώτα στην Αθήνα κι έπειτα σε ολόκληρη τη χώρα, για να τα ξαναχτίσουν από την αρχή - όπως έγινε μετά τον Πόλεμο!
Η Νέα Μεγάλη Ιδέα γίνεται προεκλογικό σύνθημα, εμπλέκεται σε ενδοκυβερνητικές ραδιουργίες, φτιάχνει και χαλάει καριέρες, ανοίγει και κλείνει πόρτες σε ξένους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στη δίνη της στροβιλίζονται πολλές μικρότερες ιδέες, όνειρα και επιδιώξεις: ο πρωθυπουργός θέλει να μείνει στην Ιστορία, η Υπουργός Καθαριότητας να γίνει πάμπλουτη, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος να δοξαστεί - ενώ η κοπέλα του πολύ θα ήθελε να γνωρίσει έναν άλλον, έναν πραγματικό άντρα...
Στην κορύφωση των εξελίξεων, ο πρωθυπουργός απευθύνεται σε μια λαοθάλασσα στην Πλατεία Συντάγματος και αναγγέλλει το βομβαρδισμό της Αθήνας από την Πολεμική Αεροπορία ενόψει της Νέας Ανοικοδόμησης. Έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος προς ένα μέλλον όπου η πραγματικότητα μπλέκει επικίνδυνα με τη φαντασία και απ' όπου θα προκύψει μια Ελλάδα τόσο καινούρια, που μόνο τα σύνορα θα θυμίζουν την παλιά.
Ο Γιώργος Μ. Χατζηστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1955.
Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Αγγλία. Διατηρεί στην Αθήνα Γραφείο Μελετών ειδικών τεχνικών έργων και είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών του ΤΕΕ και του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και συγγραφέας των βιβλίων «ΣύνΕργον» με αντικείμενο τεχνολογικά και οικονομικά ζητήματα των κατασκευών. Στον κόσμο των ιδεών έχει εμφανιστεί με μια σειρά δοκιμίων στο Βήμα της Κυριακής και στα «Ενθέματα» της Κυριακάτικης Αυγής, όπου με όχημα τις κατασκευές και τα τεχνικά έργα επιχειρείται η διερεύνηση γενικότερων κοινωνικών εξελίξεων.
Στο χώρο της λογοτεχνίας έχει εμφανιστεί πρώτα με το βιβλίο του Μικρή πόλη, μεγάλα μυστικά (εκδόσεις Αλεξάνδρεια) και τώρα με το μυθιστόρημα Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία;

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΕΝΑΤΟΣ ΒΟΥΔΑΣ
DANIEL EASTERMAN
Διαστάσεις 14 x 20,5 ΙSBN 960-535-449-7
Barcode 9789605354497 Σελίδες 488
Ημερομηνία Έκδοσης 02/2006
Κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΛΛΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ...
Τα όπλα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν σιγήσει. Ωστόσο, η ανεξήγητη απαγωγή του μικρού Γουίλιαμ Γουάιλαμ είναι η πρώτη βολή ενός πολύ προσωπικού πολέμου για τον πατέρα του.
Ο Γουάιλαμ καταδιώκει τους απαγωγείς του γιου του μέχρι την Ινδία, από όπου μια σειρά θανάτων, αίματος και μυστηριωδών επεισοδίων θα τον οδηγήσει σταπανύψηλα Ιμαλάια, στη χιονισμένη απεραντοσύνη του Θιβέτ.
Πιόνι μιας διεθνούς συνωμοσίας, το αγόρι είναι αιχμάλωτο σε ένα καλά κρυμμένο στους ορεινούς όγκους βουδιστικό μοναστήρι.
Με την όμορφη Τσινταμάνι -όχι ακριβώς θεά, όχι ακριβώς θνητή- ο Γουάιλαμ μάχεται απεγνωσμένα για να σώσει το γιο του, που ορισμένοι, σύμφωνα με μια πανάρχαια προφητεία, θεωρούν ότι είναι μετενσάρκωση που πρόκειται να παίξει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο.
Και ο μικρός Γουίλιαμ γίνεται διαπραγματεύσιμο είδος σ' έναν πόλεμο μεατέλειωτους εφιάλτες...

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το μυστικό του ναού του Σολομώντα Συγγραφέας: ΧΟΝΤΑΠ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ
Κατηγορία: Άλλες Κατηγορίες - Δοκίμιο
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 10/2009
Σελίδες: 384 ISBN: 978-960-481-020-8
Κωδικός: 35169 Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σύντομη περιγραφή
ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΟΥ DAN BROWN AΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ!
Οι Τέκτονες δημιούργησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής: Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στη γέννηση μιας νέας επαναστατικής ιδεολογίας, και ανακαλύψτε πώς τα ουτοπικά ιδανικά μιας μυστικής κοινότητας οραματιστών έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του πιο ισχυρού έθνους στον κόσμο. Ακολουθήστε τα βήματα του Τζορτζ Ουάσιγκτον, του Βενιαμίν Φραγκλίνου και άλλων Ιδρυτών, καθώς μεταμορφώνουν τις δημοκρατικές αρχές της αδελφότητας τους σε ένα νέο, ριζοσπαστικό έθνος.
Το Μυστικό του Ναού του Σολομώντα ξεχωρίζει την ιστορία από το μύθο, καθώς σας ταξιδεύει στη τεκτονική Ουάσιγκτον.
Αποκαλύπτει πώς στοιχεία της τεκτονικής ιδεολογίας επιδρούν στον κτιριακό σχεδιασμό της Αμερικής και της νέας πρωτεύουσας, καθώς και άλλα που είναι «κρυμμένα» σε κοινή θέα:• Τεκτονικές αναφορές σε εθνικά μνημεία•
Αινιγματικές πεντάλφες και συμβολισμοί σε δρόμους της πόλης• Μυστηριώδεις ναοί των «Υιών της Χήρας»•
Πολλαπλές σημασίες του «κλειδιού» του Σολομώντα Το Μυστικό του Ναού του Σολομώντα αφηγείται τις αληθινές ιστορίες αυτών των οραματιστών ιδρυτών και τη συγκλονιστική σημασία που έδιναν στους κρυφούς κώδικες, στα αινιγματικά σύμβολα και στην αξιοπερίεργη αρχιτεκτονική.

ΑΡΕΣΤΟΙ ή ΑΛΛΟΙ;

ΑΡΕΣΤΟΙ ή ΑΛΛΟΙ; Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ* Η πραγματικότητα είναι πολύ πιό χυδαία και φοβάμαι τις επερχόμενες κοινωνιολογικά οδυνηρές εξελίξεις ακριβώς επειδή "το δούλεμα" δεν έχει πλέον περιθώρια επιτυχίας Σαφώς και ΔΕΝ με απασχολεί μία θέση Γενικού Γραμματέα, αλλά υπέβαλα στο ηλεκτρονικό σύστημα την αίτησή μου επειδή είχα διαπιστώσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ειλικρινά προχειρότητα! Η ανακοίνωση ΔΕΝ προσδιόριζε προσόντα! Αν είναι δυνατόν.... Η ανακοίνωση ΔΕΝ προσδιόριζε όρια ηλικίας των αιτούντων! Αν είναι δυνατόν.. Η ανακοίνωση ΔΕΝ προσδιόριζε μέλη Επιτροπών κρίσεων! Αν είναι δυνατόν... Η ανακοίνωση ΔΕΝ προσδιόριζε κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής! Θεέ μου... Εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν, π.χ. ΚΚΕ, ή ΛΑΟΣ ή ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προγενέστερες εμπειρίες στη Δημόσια Διοίκηση και χωρίς Κυβερνητική πείρα θα μπορούσαμε ίσως να δεχθούμε κάποια λάθη ως...καλοπροαίρετες γκάφες! Το ΠΑΣΟΚ είναι το μακροβιότερο Κόμμα εξουσίας στα τελευταία 35 χρόνια και κατά συνέπεια ΔΕΝ δικαιούται να επικαλεσθεί ΚΑΝΕΝΑ ελαφρυντικό... Επιπρόσθετα οι 88 θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, κατά κανόνα, είναι θέσεις όπου τοποθετούνται πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του εκάστοτε Κυβερνώντος Κόμματος και των εκάστοτε Υπουργών ΧΩΡΙΣ καμία παρεξήγηση... Πώς, λοιπόν, βγαίνει στη φόρα μια ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ χωρίς όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά? Εγώ κατέθεσα υποψηφιότητα για 5 θέσεις Γ. & Ε. Γ. για τις οποίες, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα ήμουν...περίπτωση όπου "κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το....καπάκι!" Σήμερα, όμως, στο ΜEGA ο συμπαθέστατος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ Πάγκαλος έκανε την ακόλουθη ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διευκρίνηση: "Δεν θα πάρουμε υπόψη μας τα βιογραφικά υποψηφίων που ξεπέρασαν το 60 έτος ηλικίας ή εκείνων που ΔΕΝ κατέχουν Μεταπτυχιακούς τίτλους! Η ηλικία και τα Μεταπτυχιακά διπλώματα ΔΕΝ αναφερόταν ΠΟΥΘΕΝΑ, μα ΠΟΥΘΕΝΑ, επιμένω ΠΟΥΘΕΝΑ στην πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για τις 88 θέσεις Γ. & Ε. Γ.!!! Ο Γιώργος Πιπερόπουλος, λοιπόν, ως καθηγητής Πανεπιστημίου ΔΕΝ μπορεί να κοπεί από τις λίστες εξαιτίας μη κατοχής μεταπτυχιακών τίτλων Ο Γιώργος Πιπερόπουλος, όμως, ΚΟΒΕΤΑΙ από τις λίστες λόγω ηλικίας, όπως δημοσίως ανέφερε στο MEGA o κ. Πάγκαλος,! Ο Γιώργος Πιπερόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1942.... Ο Θεόδωρος Πάγκαλος....Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1938… Για τους πολιτικούς η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ κώλυμα προσφοράς στον Λαό... Για όλους τους υπόλοιπους, όμως, μήπως με ιδιαίτερη έμφαση στους μη-ΑΡΕΣΤΟΥΣ?.... Πού σταματά η καλή πρόθεση, στα δημόσια πράγματα, που αρχίζει "το δούλεμα" και πότε εμποτίζεται μια «καινοτόμος ενέργεια» που εισήγαγε ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός μας κ Παπανδρέου, υποθέτω με πολύ καλές προθέσεις με τόση χυδαιότητα ώστε να μπορούμε εγώ και σχεδόν 40,000 αιτούντες να ανακράξουν όχι με αντιπολιτευτική διάθεση αλλά με πνεύμα εποικοδομητικής κριτικής.... Αιδώς Αργείοι!...
* Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics Επιτήδειος ισορροπιστής Να αλλάξει στάση σε Αιγαίο, Κύπρο η Τουρκία Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στην Εθνική Άμυνα. Οικονομία της Άμυνας. Για μια έξυπνη Στρατηγική. Από τον Χάρη Καστανίδη ο πρώτος χονδροειδής εμπαιγμός της κοινής γνώμης! «Task Force» στην κυβέρνηση Σωσίβιο από τη Μόσχα Κομοτηνή: Ένα ταμπού όχι έσπασε... Έγινε χίλια κομμάτια! Αερομαχίες πάνω από το Πεντάγωνο Στις συμπληγάδες του ιταλικού και γερμανικού «ζωτικού χώρου» Σημεία επαναδιαπραγμάτευσης για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη Έξω τώρα το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής! Οι προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τα σκοτεινά μυστικά του Έβρου «ΦΑΓΑΝΕ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ! Προς εξομάλυνση οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ; Ουκρανία: Ο φιλορώσος Γιανουκόβιτς αντίπαλος της Τιμοσένκο στις επόμενες εκλογές Εμφύλιος για τον... Εμφύλιο Βουλευτής... Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων Ρωσία: Το κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που διευκολύνει την κυβέρνηση να στέλνει στρατό εκτός Ρωσίας Ε.Ε.: "Υπόδειγμα" επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων η Τουρκία Οι ΗΠΑ ζητούν μάχιμους Ελληνες στο Αφγανιστάν

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Αθήνα, Γραβιάς 3-5, 10678, Πλατεία Κάνιγγος Αθήνα, Παιδικό βιβλιοπωλείο, Γραβιάς 9-13, 10678, Πλατεία Κάνιγγος Θεσσαλονίκη, Λ. Νίκης 3, 546 24, Παραλία Πάτρα, Γεροκωστοπούλου 31-33, 262 21, Πλατεία Γεωργίου Τμήμα Internet, τηλ. 210 3807347 Παραγγελίες σχολείων, βιβλιοθηκών, οργανισμών ή επιχειρηματικό δώρο, τηλ. 210 3801591, κα Ελένη Σαραφίδου, κα Ευγενία Φτάκα. Παραγγελίες βιβλιοπωλείων, τηλ. 2310 226190, 6945 956903, κος Γιάννης Σαραφίδης.

Η εμμονή της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με την Τίνα Μπιρμπίλη

Η εμμονή της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με την Τίνα ΜπιρμπίληΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ FOREIGN PRESS ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΝΑΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΡΥΑΚΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ Στόλιγμαν και Θήμιγμαν - Έθιμα του ποντιακού γάμου

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Οικονομία της Άμυνας. Για μια έξυπνη Στρατηγική ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΚΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ Η γεωπολιτική έκλειψη της Ελλάδας Οι προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Το παιχνίδι με την Τουρκία θα παιχτεί στην Θράκη!