Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Μεγάλη Παρασκευή 2011 - Οικουμενικό Πατριαρχείο

CURRENT INDICATOR Model CI-88

CURRENT INDICATOR Model CI-88
Doppler Sonar Current Indicator designed for every type of fishing vessels and hydrographic survey vessels
The high-definition 10.4 color LCD continuously presents tide speed and direction at three depth layers simultaneously in addition to ship's speed and drift.
Specifications
GENERAL
Tide Speed 0.0〜9.9 kn
Frequency 288 kHz
Power Supply DC24 V、2.5 A
Size 327 (H) x 290 (W) x 171 (D)
Equipment List
Standard
 MONITOR UNIT
MU-100C or BLACK BOX TYPE (LESS DISPLAY UNIT) Available
1 UNIT
 CONTROL UNIT CI-6888
1 UNIT
 TRANSCEIVER UNIT CI-8810
1 UNIT
 TRANSDUCER CI-8840-1
with 10 m cable
1 PC
 STANDARD INSTALLATION MATERIALS
including 10 m Signal Cable Assy (CONTROL-TRANSCEIVER)
1 SET
 NOTE: for CI-88 Black Box type
Select Flatpanel Color LCD locally having a capability of VGA (640X480) input.
Option
 CABLE (CONTROL - TRANSCEIVER) 10M
20M
30M
50M
 CABLE ASSY 66S1239 (5M)
66S1239 (10M)
To separate Control Unit from Monitor MU-100C, optional 66S1239 (with 5 m cable) or 66S1239 (with 10 m cable) is required.
 JUNCTION BOX CI-630
 TANK FOR FRP HULL CI-820
(KEEL MOUNT)
CI-822
 TANK CI-821
(SIDE MOUNT)
 TANK FOR STEEL HULL CI-823
 TRANSDUCER CI-8840-1 (10 m)
CI-8840-2 (20 m)
 FOR FIXING CONTROL UNIT BOX TYPE
V TYPE
 MULTI-PURPOSE LCD DISPLAY MU-100C
 FLUSH MOUNT KIT
 TRANSDUCER FLANGE
 THRU-HULL PIPE STEEL HULL TFB-5000CI
 THRU-HULL PIPE TRB-1500 (1)
 4P TWISTED PAIR CABLE 5M
10M
15M
20M
30M

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MIKE CB RADIO

CRT MIKE CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ CB ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CRT, ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
40 Ch - 4Watts AM/FM
Aluminum body for better cooling
Remote microphone with LCD display (wide viewing angle)
3 colors : blue, purple, orange
DW : dual watch
Automatic search (scan)
Channel CH9 / 19
Manual or automatic squelch (ASQ)
Filters NB/ANL
RF Gain
LCD backlight control
4 memory channels
Squech level display, volume and voltage
Signal strengh display
Automatic or manual power on
Function TOT
key lock
Channel or Freqency mode
WARRANTY 2 YEARS
Options :Control cable remote PTTMicro / HP micro heasdset type K

Το πιο όμορφο κυκνάκι

Το πιο όμορφο κυκνάκι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: 'Αγης Αγησιλάου
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 11 Μαΐου 2015
Ανατύπωση: 2η 8 Δεκεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-038-2
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Παρά τις έντονες αντιδράσεις γιγάντων και εμπόρων αξεσουάρ
για λαιμούς κύκνων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκδοσή τους, κυκλοφορούν επιτέλους από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ τα πολυαναμενόμενα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς του κοσμαγάπητου ποιητή παραμυθιών, με εξαίσια εικονογράφηση του Άγη Αγησιλάου.
Μια νέα σειρά που θα ενθουσιάσει, θα συγκινήσει και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!
ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΥΚΝΑΚΙ
Εφτά κυκνάκια σε μια λίμνη περιμένουν πώς και πώς την επίσκεψη του βασιλιά της χώρας, που θα έρθει με την εβένινή του γόνδολα για να διαλέξει το πιο όμορφο και να το πάρει μαζί του στο παλάτι.
Ποιο όμως είναι το πιο όμορφο απ’ όλα τα κυκνάκια; Ποιο θα διαλέξει ο βασιλιάς; Ποιο θα περάσει ζωή χαρισάμενη στη μυθική λιμνούλα της βασιλικής αυλής με το αλαβάστρινο σιντριβάνι; Ποια είναι η απατηλή και ποια είναι η αληθινή ομορφιά;
Καληνυχτίστε κι εσείς τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διαβάζοντάς τους ένα από τα μαγευτικά βιβλία της νέας σειράς που, αν δεν αιχμαλωτίσουν γίγαντες τον Ευγένιο (κάτι δυστυχώς πολύ πιθανό), θα εμπλουτισθεί σιγά σιγά με 999 ακόμα τίτλους!

1ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων / Πάσχα 2017


1ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων
Παρασκευή 21, Σάββατο 22 Απριλίου
9:30-20:00
Τo ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης/Greek IAML Branch και ηΜουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» διοργανώνουν συνέδριο με θεματικούς άξονες:
μουσική βιβλιοθηκονομία και επιστήμη της πληροφόρησης, αρχειακή έρευνα στη μουσική, εκπαιδευτικές εφαρμογές στη μουσική μέσω της τεχνολογίας, μουσική πληροφόρηση, ψηφιακές βάσεις και αποθετήρια, οργάνωση μουσικών βιβλιοθηκών.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας και τον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρo.
Eίσοδος ελεύθερη με εγγραφή
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Φίλιππος Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής
της Εθνικής Βιβλιοθήκης
Νίκος Τσούχλος, Αν. Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου Πρόεδρος Δ.Σ. Ωδείου Αθηνών
Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα:iamlgreece.teiep.gr

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή κατά τις ημέρες του Πάσχα από Μ.Πέμπτη 13 Απριλίου έως και Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου
Καλό Πάσχα!

ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ [ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ - 22/4 ΣΤΙΣ 12:00'

Νέος τίτλος: Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, του Pedram Shojai

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – Ανατολική σοφία και σύγχρονες τεχνικές για να σταματήσετε τον χρόνο και να βρείτε την επιτυχία, την ευτυχία και τη γαλήνη, του Pedram Shojai, σε μετάφραση Ανδρέα Τσάκαλη. Ο Πέντραμ Σοτζάι είναι ο μοναχός της πόλης που θα σας δείξει πώς να εξασφαλίσετε γαλήνη και ευημερία και να ζήσετε μια επιτυχημένη ζωή.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Η Βενετία της σιωπής

Η Βενετία της σιωπής 
Μέσα από ένα λαβύρινθο καναλιών, κάτω από κομψά μαρμάρινα μπαλκόνια με σκαλισμένα λιοντάρια, μπροστά από πένθιμες προσόψεις, ξεδιπλώνεται η θέα της πόλης, που σου ασκεί μια γοητεία. Αυτή η Βασίλισσα των Θαλασσών έρχεται να διαλύσει καταπιεστικά τη μέθη της φαντασίας.
Η φθορά και η δύναμη της σιωπής έχουν διαμορφώσει αυτό το διάκοσμο του ονείρου. Η μοναξιά αυτής της πόλης γεννά μια αίσθηση φυγής.
Μια εκθαμβωτική σύνθεση που παράταξε η Γαληνοτάτη στα γεμάτα δέος βλέμματα.
Bella Venezia
(Σκέψεις και ανασυνθέσεις, με αφορμή το βιβλίο του Ευάγγελου Κοκκόρη, για μια πλέουσα πόλη, καταδικασμένη να βουλιάξει μέσα στην ομορφιά της…)
(του Νότη Μαυρουδή)
Η προσφώνηση “Bella Venezia” δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα. Η πόλη του νερού δεσπόζει στον παγκόσμιο χάρτη σπρώχνοντας τους ανθρώπους για παιχνίδια της φαντασίας και του ονείρου. Τα εκατοντάδες κανάλια, οι γόνδολες, ο βενετσιάνικος αρχιτεκτονικός ρυθμός, οι κοίλες γραμμές και τα ύψη των κτιρίων, ο συνδυασμός του υγρού με το στέρεο, η αισθητική της ψηφίδας και του πλακόστρωτου, η συμμετρία, οι παράλληλες γραμμές, όλα τα αυταπόδεικτα της Αναγέννησης, ο διαμορφωμένος ρυθμός ζωής, η καταγωγή και όλα αυτά βουτηγμένα σε μια ατμοσφαιρική θολή μεγαλοπρέπεια. Θαρρείς ενός χρόνου που έχει «παγώσει», προσδίδοντας στη συνείδηση του παγκόσμιου πολίτη μια απαράμιλλη γοητεία που κρατάει αιώνες την μυστικιστική της υπόσταση.
Η Βενετία είναι ένα ιδιαιτέρως επιλεκτικό σημείο του κόσμου και αυτό πραγματεύεται ο Ευάγγελος Κοκκόρης με το υλικό του, βασιζόμενος σε ένα μέρος της καρδιάς του που έχει κατακτηθεί (η καρδιά) από την απαράμιλλη ομορφιά αυτής της πόλης του νερού. Μα, δεν είναι ο μόνος. Να, μου έδωσε την ευκαιρία με αυτή του την εκδοτική πρωτοβουλία, να θυμηθώ και τα δικά μου ταξίδια όταν ζούσα στον Ιταλικό βορρά (στο Μιλάνο και την Πάντοβα από το 1969 έως το 1975). Ένας μαγνήτης και μια έλξη για να δω ό,τι δεν χόρταινε το μάτι! Επισκεπτόμουν συχνά την πόλη του νερού. Η πόλη σε ελκύει, σε αιχμαλωτίζει, σε εμπλέκει στη χρονική της γοητεία κάνοντάς με να υποπτευθώ, το γιατί οι μουσικές του Μοντεβέρντι, του Βιβάλντι, του Γκαμπριέλι, του Αλμπινιόνι, του Μαρτσέλλο, κατά κύριο λόγο, συνδέονται τόσο παράξενα και τόσο μυστήρια με όλους τους ανθρώπους που επισκέπτονται την bella Venezia. Εύκολα αιχμαλωτίζονται στην πειθαρχημένη και έμμετρη μουσική τους, αναγνωρίζοντας την ηρεμία και την έλξη κατανυκτικών αισθήσεων. Ακούγοντας τα μαντριγγάλι, τις όπερες και τις άριες του Μοντεβέρντι, νοιώθεις εμμέσως πλην σαφώς, σχήματα γεωμετρικά και συγχρόνως σε παρασύρουν με αντίστοιχες γραμμές και καμπύλες συμμετρικές, επαναλαμβανόμενες, με ευφάνταστες παραλλαγές και ζηλευτές μελωδίες βγαλμένες θαρρείς από την πιο δροσερή πηγή γνώσης. Η μεγάλη πολυφωνική παράδοση της ιταλικής Αναγέννησης είναι εδώ και η Βενετία είναι μια από τις πηγές της. Δεν τελειώνει ο κατάλογος των βενετών συνθετών εδώ. Μια θάλασσα μελωδιστών θα μας πείσει πως ο τόπος του νερού, της υγρασίας, της ομίχλης, γεννάει φαντασίες αστείρευτης μουσικοποιητικής μαγείας.
Μερικά από τα ονόματα, λιγότερο γνωστά: Francesco Cavalli, Antonio Cesti, Baldassare Donato, Giovanni Legrenzi, Antonio Lotti, κα. Ύστερα ο Βιβάλντι, ο Αλμπινιόνι, ο Μαρτσέλο, θαρρείς και επινοήσανε την κινηματογραφική φαντασία της εποχής τους… Πήραν αέρα, αρμύρα, νερό, τοπία και τη σιωπή, που μόνο το θαλασσινό τοπίο μπορεί να μας προσφέρει αέναα και έφτιαξαν αστείρευτες ηχητικές εικόνες της εποχής τους. Το τοπίο της Βενετίας, όσο και να αναπτύσσεται για τις τουριστικές εκσυγχρονιστικές σκοπιμότητες, κυριαρχεί και επιβάλει το ρυθμό του, την σιωπή και την ακινησία του. Επιβάλει την αυστηρότητά του μέσα στο χρόνο και τροφοδοτεί την ιστορική μνήμη, με χρώματα, με την δέουσα αυστηρότητα πάνω σε ζητήματα φόρμας και ελευθερίας... Είναι ιδιαζόντως δύσκολο να αντιληφθείς την ελευθερία έκφρασης των προαναφερόμενων συνθετών, όπως αντίστοιχα και των ζωγράφων και γλυπτών. Όταν όλα υπόκεινται στο μέτρο, την πειθαρχία της καμπύλης γραμμής και σε έναν εσωτερικό «μετρονόμο» που τον συναντάμε στην ίδια την πόλη του νερού, που επί αιώνες επιβάλλεται στους ταξιδιώτες, τους κατακτητές, τους πειρατές και τους φιλοσόφους, στις ψυχές τους και στις αισθήσεις τους, τότε, μπορούμε να πούμε πως η πόλη του νερού, κατακτάει όλους όσοι ετάχθησαν να ζουν, να τη γνωρίζουν και να την επισκέπτονται.
Εύστοχα ο Ευάγγελος Κοκκόρης την ονόμασε «Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ», ίσως διότι μουσικός ο ίδιος, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην μεγάλη της ικανότητα να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού και σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που μπορούν και βλέπουν πως μέσα από τις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα η ματιά του ανθρώπου γίνεται πιο αιχμηρή και αναζητάει την ουσία. Οι τέχνες, οι επιστήμες και τα γράμματα, έζησαν και κατοίκησαν σ’ αυτή την πόλη.
Το άλμπουμ του Ε. Κοκκόρη, μας υπογραμμίζει την ιστορική μνήμη και τονίζει τις κατακτήσεις μιας πόλης που η μοίρα της είναι να διατηρεί την μοναδικότητά της, να δημιουργεί μοναδική ιστορία, να ελκύει την ανθρωπότητα και να αναμένει την βύθισή της στα ίδια τα νερά που της προσέδωσαν την γοητεία της. Η άνοδος της στάθμης των Ωκεανών, η βιομηχανική ανάπτυξη, καθώς και οι παρενέργειές της οικολογικής αναστάτωσης των κερδοφόρων επιχειρήσεων, την βυθίζουν αργά και σταθερά. Θα είμαστε άραγε εμείς οι θεατές της πιο μελαγχολικής παράστασης; Υπάρχει κόσμος που την εγκαταλείπει για να αποφύγει να βλέπει αυτόν τον θάνατο. Και πάλι η μουσική, το θέατρο και οι εικαστικές τέχνες που ύμνησαν το ανθρώπινο δράμα, θα υμνήσουν το τέλος της πόλης του νερού που οι επιστήμονές μας έχουν προ πολλού αποκαλύψει.
Για δες ειρωνεία: η …μελλοντική βύθιση της πόλης του νερού, στα ίδια τα νερά που την γέννησαν, την έθρεψαν και την κατέστησαν την πιο σημαίνουσα διαχρονική μνήμη…
Η Βενετία της σιωπής
Θραύσματα μιας πόλης
λεύκωμα

συγγραφέας: Ευάγγελος Κοκκόρης
140 σελ.
ISBN 978-960-8365-86-5
Τιμή € 50,96

Πάτμος: Πάσχα στα Ιεροσόλυμα του Αιγαίου

ArtTravel

1

Πάτμος

Το καλύτερο Πάσχα σε 8 νησιά.
Κάντε κλικ
2

Ρώμη

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε.
3

Κόσμος

Οι καλύτερες υπαίθριες αγορές του.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

Πού να βγείτε στα Πετράλωνα.
Κάντε κλικ

Ελληνικό Πάσχα σε 8 νησιά.

ArtTravel

1

Ελλάδα

Το καλύτερο Πάσχα σε 8 νησιά.
Κάντε κλικ
2

Κίσσαβος

48 ώρες στην επιβλητική σκιά του Ολύμπου.
3

Βουδαπέστη

Το 8ο διαμέρισμα της αποτελεί την πιο ανερχόμενη συνοικία.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Άνδρος

12 στέκια για καφέ και ποτό.
Κάντε κλικ