Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

"Ξέχασε" και πάλι το ΓΕΩΤΕΕ και τις ΜΚΟ ο Καλογιάννης!

ΑΠΟ ΤΟ epirusgate.blogspot.com"Ξέχασε" και πάλι το ΓΕΩΤΕΕ και τις ΜΚΟ ο Καλογιάννης!

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αναγέννησης για τις πυρκαγιές

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Ιστοσελίδα: http://www.danagennisi.eu/ Τις πλήρεις προτάσεις της για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών καταθέτει σήμερα η Δημοκρατική Αναγέννηση συμμετέχοντας μάλιστα με αντιπροσωπεία στη σημερινή διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Αθήνα 28 Αυγούστου 2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Μπροστά στην τεράστια καταστροφή που υπέστη το περιβάλλον της Αττικής από τις πρόσφατες πυρκαγιές και με δεδομένη την αδυναμία της πολιτείας να προστατέψει τις περιουσίες των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής, η Δημοκρατική Αναγέννηση, ενώνει τη φωνή της με αυτή των ενεργών πολιτών. Για να μπει επιτέλους φρένο στην εικόνα χάους που υπήρξε τις μέρες της πυρκαγιάς και για να ανοίξει ο φάκελος της αδυναμίας της χώρας να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα, με στόχο να μην επαναληφθούν, απαιτούμε σήμερα κιόλας: -Την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών που ασχολούνται με την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών. -Την ενσωμάτωση των δασικών Υπηρεσιών στα κέντρα αποφάσεων αλλά και στην δράση για την καταστολή των πυρκαγιών. -Την δημιουργία ενιαίου κέντρου πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών με ενσωμάτωση σε αυτό όλων των εμπλεκομένων φορέων, με συμμετοχή εκτός από τις δυνάμεις ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. -Την έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων. -Την χάραξη και κατασκευή ζωνών πυροπροστασίας στις καμένες εκτάσεις αλλά και στις υπόλοιπες που γλύτωσαν από την μανία της φωτιάς. -Την χαρτογράφηση της περιοχής έτσι ώστε να αποκλεισθεί κάθε περίπτωση χρήσης της καμένης γης για οικόπεδα και άλλες εκμεταλλεύσεις. Υποχρεωτική ενσωμάτωση των καμένων δασικών περιοχών στους δασικούς χάρτες και κήρυξη όλης της περιοχής ως δασικής και άμεσα αναδασωτέας. -Απόλυτη απαγόρευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας και πάγωμα κάθε εκδοθείσας άδειας για τις περιοχές που κάηκαν. -Αποζημίωση των νομίμως αποκτηθέντων περιουσιών στις καμένες περιοχές. Καταβολή βοηθήματος διαβίωσης μέχρι την καταβολή της αποζημίωσης, από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. -Ενίσχυση των ομάδων πολιτών που εθελοντικά διενεργούν δασοφύλαξη και δασοπυροπροστασία μέσω της πιστοποίησης της λειτουργίας τους, της παροχής εκπαίδευσης και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, της δημιουργίας πλήρως εξοπλισμένων πυροφυλακείων. Θεσμοθέτηση τρόπων για την ηθική αμοιβή των εθελοντών δασοφυλάκων και δασοπυροσβεστών. -Νομοθετικός προσδιορισμός της ατομικής ευθύνης των πολιτών που διαβιούν σε περιοχές επικίνδυνες για πυρκαγιά. Σαφώς περιγραφόμενο νομοθετικό πλαίσιο για τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οικίες ή άλλα κτίσματα που βρίσκονται μέσα σε περιοχές με πλούσια βλάστηση. -Την δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος.

High-Tech Ecomobility Rally 2009

HIGH–TECH ECOMOBILITY RALLY 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 27 Αυγούστου 2009 Έτοιμο το High-Tech Ecomobility Rally 2009 Για τρίτη συνεχή χρονιά το «Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων» (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) διοργανώνει στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2009 το «Hi-Tech Ecomobility» Ράλι. Με παρακαταθήκη τις δύο προηγούμενες πετυχημένες διοργανώσεις, το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο φιλοδοξεί να προσφέρει φέτος έναν ξεχωριστό αγώνα για τους κατόχους αυτοκινήτων υβριδικής τεχνολογίας. Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αυτοκίνητα οιουδήποτε τύπου, κυβισμού ή ιπποδύναμης αρκεί να είναι υβριδικά, να πωλούνται στο εμπόριο και να μην έχουν γίνει σε αυτά μετατροπές. Ο αγώνας «Hi-Tech Ecomobility» Ράλι, είναι βασικά ένας αγώνας ακριβείας και οικονομίας. Η ταχύτητα δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάδειξη των νικητών και επομένως για την συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτείται κανενός είδους ιδιαίτερος εξοπλισμός.
Νικητής θα αναδειχτεί το πλήρωμα που θα συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς ποινής στις 9 ειδικές διαδρομές ακριβείας.
Νικητής στην «εξοικονόμηση ενέργειας» θα ανακηρυχτεί το αυτοκίνητο που θα έχει την μικρότερη ειδική κατανάλωση (λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και τόνο βάρους) στα 400χλμ του αγώνα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου από την Τεχνόπολις στο Γκάζι και θα κατευθυνθεί προς το Λαύριο.
Μετά από 2 ειδικές διαδρομές και μια σύντομη ξενάγηση στο Σταθμό Δοκιμών Ανεμογεννητριών του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και τη δεξίωση υποδοχής που θα ακολουθήσει τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν για δύο ακόμα δοκιμασίες, στο δρόμο τους προς το ξενοδοχείο Stefania Holiday Resort στην Αμάρυνθο της Εύβοιας. Την Κυριακή 11/10, στις 09:30 τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση την παραλία της Κύμης, για να επιστρέψουν, μετά από 5 ειδικές διαδρομές, το μεσημέρι στο ξενοδοχείο, για φαγητό και την απονομή των επάθλων στους νικητές. Οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα λήγουν στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 και περιορίζονται σε 20.
Το παράβολο συμμετοχής είναι 140 € και περιλαμβάνει τη διανυκτέρευση με δείπνο της 10ης Οκτωβρίου, το πρόγευμα και το γεύμα της 11ης Οκτωβρίου (ένα δίκλινο δωμάτιο και δύο άτομα ανά συμμετοχή). Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.
Ανακαλύψτε μαζί μας τα πλεονεκτήματα και την αξιοπιστία των υβριδικών αυτοκινήτων και βοηθείστε μας στην προσπάθεια διάδοσης των ενεργειακά αποδοτικών και επομένως φιλικών με το περιβάλλον υβριδικών αυτοκινήτων, κάτι που πρέπει να αποτελεί πλέον στόχο όλων μας. Γραφείο Τύπου του High-Tech Ecomobility Rally 2009

Καταγγελία των Εθελοντών Εκάλης κατά της Δημάρχου!

ΑΠΟ ΤΟ FIRE.GRΚαταγγελία κατά της Δημάρχου Εκάλης και του Προϊστάμενου Τακτικού Προσωπικού του Δήμου για την εγκατάλειψη εθελοντών της ΟΕΔΔ στην πυρκαγιά στον Αγ. Στέφανο την Κυριακή 23/08/2009. Στις 22 & 23 Αυγούστου και ενώ είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα Βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (ΟΕΔΔ) που συνεργάζεται με τον Δήμο Εκάλης από το 2000, αντί να λάβει εντολή να σπεύσει να δώσει βοήθεια από την πρώτη κιόλας στιγμή, βρέθηκε για μία ακόμη φορά αντιμέτωπη με τα πολιτικά συμφέροντα που χαρακτηρίζουν την Ελληνική πραγματικότητα.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάστηκε να λειτουργήσει εκείνες τις δύσκολες ημέρες η ΟΕΔΔ ήταν στην καλύτερη περίπτωση τραγικές. Η ΟΕΔΔ έχει να δηλώσει πολλά για τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ της ομάδας και του Δήμου Εκάλης τις ημέρες που βρίσκονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές σε εξέλιξη, αλλά με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Κυριακής 23 Αυγούστου. Περίπου 10:30 πμ ξεκίνησε ένα από τα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Εκάλης με εντολή του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας - αντιδήμαρχο Εκάλης, και κατόπιν συνεννόησης με το 199 Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσίας Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ) για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που κατάκαιγε την περιοχή του Αγίου Στεφάνου.
Το πλήρωμα του οχήματος αποτελούταν από πέντε εθελοντές της ΟΕΔΔ και έναν οδηγό του Δήμου.
Φτάνοντας στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου η ΟΕΔΔ έλαβε εντολή από τομεάρχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας να μεταβεί στον οικισμό Αγίας Παρασκευής όπου απειλούνταν άμεσα οικίες.

Φρέντυ Κάραμποττ, Μιχάλης & Αγνή Κατζουράκη, Διαδρομές Design Routes

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣΔελτίο Τύπου: Διαδρομές Design Routes
Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 20:30
Διάρκεια: Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου - Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009
Διαδρομές Design Routes
Η αναδρομική έκθεση "Διαδρομές DesignRoutes" των Φρέντυ Κάραμποττ, Αγνής και Μιχάλη Κατζουράκη, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, ανέδειξε την ανάγκη καταγραφής και τεκμηρίωσης των πεπραγμένων του ελληνικού design κατά τη διάρκεια, τουλάχιστον, της μεταπολεμικής περιόδου στη χώρα μας.
Η μεγάλη προσέλευση θεατών και τα θετικά σχόλια του Τύπου, τόσο για την επιτυχία της διοργάνωσης, όσο και για την αξία του συνόλου του έργου των δημιουργών, έκανε αισθητή την ανάγκη παρόμοιων εκδηλώσεων του χώρου των εφαρμοσμένων Τεχνών σε μια περίοδο παγκόσμιας αναγνώρισης του ρόλου του design στις ανάγκες για επικοινωνία των σύγχρονων κοινωνιών.Αμέσως μετά τη λήξη της έκθεσης και συγκεκριμένα το Μάιο του 2008 το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης μετέφερε, με την ανάλογη επιτυχία, την έκθεση στο Μ.Ι.Ε.Τ. Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών.
Τώρα, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει την έκθεση στη Θεσσαλονίκη από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου του 2009.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α) και με πρωτοβουλία του Δημήτρη Θ. Αρβανίτη, designer και μέλους της Alliance Graphique Internationale (AGI), ο οποίος επιμελείται επίσης τον κατάλογο.
Παρουσιάζει την καλλιτεχνική δημιουργία του Φρέντυ Κάραμποττ, της Αγνής Κατζουράκη και του Μιχάλη Κατζουράκη, στο χώρο των γραφιστικών τεχνών (graphic design) μέσα από αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους, ατομικού και αργότερα περισσότερου συλλογικού με το γραφείο Κ&Κ Διαφημιστικό Κέντρον Αθηνών (K&K - Athens Publicity Centre) με εταίρους τους Δημήτρη Τσόπελα και Παναγή Καναβό, που ίδρυσαν το 1962.
Η εμφάνιση των Μιχάλη Κατζουράκη και Φρέντυ Κάραμποττ (Κ&Κ), στα τέλη της δεκαετίας του '50, στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας, σηματοδοτεί την αρχή της μετεξέλιξης του design από την εμπειρική κατάσταση στην πλήρη ανάπτυξή του σε νέα τέχνη.
Ο ορθός λόγος, ο απόλυτος έλεγχος των εργαλείων και των υλικών τους , η χρήση του μινιμαλισμού στην επικοινωνιακή στρατηγική, το καθαρό design και η συνειδητή προσήλωση στις αρχές του μοντερνισμού, χαρακτηρίζουν και εντυπωσιάζουν από την αρχή τη δουλειά τους.
Η συνεχής ενημέρωση, σε συνδυασμό με την κοσμοπολίτικη διάθεση των Κάραμποττ και Κατζουράκη (σε δύσκολες εποχές, όπου η ιδιότητα του γραφίστα στην Ελλάδα ήταν γνωστή με τον παρακατιανό τίτλο "μακετίστας" και το design υπήρχε σαν λέξη μόνο στα λεξικά, οι ίδιοι κυκλοφορούσαν σε Biennale, και περιοδικά όπως τα Idea και Gebrauchsgraphik ζητούσαν συνεργασία τους) διατηρεί τη φρεσκάδα των ιδεών και την υψηλή δημιουργικότητα σε όλο το εύρος και την ποικιλία των εργασιών.
Οπτική επικοινωνία, σχεδιασμός εκδοτικού υλικού, αλλά και διαφήμιση σε όλο το φάσμα των εφαρμογών, παράγονται με εκλεπτυσμένη δεξιοτεχνία και αρτιότητα που συχνά επιβραβεύεται σε διεθνείς διαγωνισμούς (5 συνολικά Βραβεία Rizzoli).
Η εργασία των σχεδιαστών για τον Ελληνικό Τουρισμό, για αρκετά χρόνια πριν τη δικτατορία του 1967, δεν αποτέλεσε μόνο ένα ισχυρό επικοινωνιακό εργαλείο για τον Οργανισμό, αλλά έφερε και το Πρώτο βραβείο Τουριστικής Προβολής από την International Advertizing Association (1963), ενώ είχε προηγηθεί το Πρώτο και Δεύτερο βραβείο Τουριστικής Αφίσας στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού Τουριστικής αφίσας στο Λιβόρνο (1962).
Για το λόγο αυτό η Πολιτεία απένειμε στους Κάραμποττ και Κατζουράκη το 1965 το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα για τη συμβολή τους στο ελληνικό design.
Η εκλογή του Φ. Κάραμποττ και του Μ. Κατζουράκη το 1968 ως μελών της Alliance Graphique Internationale "AGI", έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία τους ανάμεσα σε ονόματα όπως των Alan Fletcher, Paul Rand, Milton Glaser, George Lois, Lou Dorfsman, Louis Danziger, Saul Bass, Ivan Chermayeff, Ikko Tanaka, Raymond Savignac, Josef M?ller-Brockmann.
Οι αφίσες των Κάραμποττ και Κατζουράκη, οι εικονογραφήσεις της Αγνής Κατζουράκη, τα λογότυπα όλων τους και οι εξαιρετικές καμπάνιες της ομάδας, αποτελούν τη μοναδική πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές και θέτουν τα θεμέλια του Ελληνικού στιλ που μέχρι σήμερα ανακαλύπτεται από τους νεότερους σχεδιαστές.
Λογότυπα, συνθήματα και εικόνες που παρήχθησαν από το δημιουργικό γραφείο Κ&Κ, αποτελούν αναγνωρίσιμα στοιχεία της κοινωνικής ζωής για δεκαετίες και αναγνωρίζονται σαν αναπόσπαστα μέρη του αστικού μας περιβάλλοντος.
Παπούτσια "sportex", αναψυκτικά "Ηβη", παιδικά καλλυντικά "Προδέρμ", λογότυπα του μαιευτηρίου "Μητέρα", της τράπεζας "Κρήτης", του "Κουρτάκη", της "Εταιρίας Σπαστικών" κλπ, αποτελούν την "Εθνική κληρονομιά" του ελληνικού design.

ΟΠΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜBΟΥΛΙΟ

ΟΠΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜBΟΥΛΙΟ
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, διορίστηκε ηνέα Εφορεία της Όπερας Θεσσαλονίκης, ως εξής:·
Πηνελόπη Σερδάρη, Cultural Manager, ως Πρόεδρος·
Χρήστος Γρηγοριάδης, Πολιτικός Μηχανικός, ως Αντιπρόεδρος·
Ουρανία Ξυνού – Ρίζου, Συμβολαιογράφος, ως Μέλος·
Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Υψίφωνος, ως Μέλος·
Αλεξάνδρα Χαρατσάρη, Μουσικός, ως Μέλος
Η θητεία της Εφορείας της Όπερας Θεσσαλονίκης είναι τετραετής.

Εισαγωγικές εξετάσεις της Δραματικής Σχολής

Προθεσμίες δικαιολογητικών των υποψηφίων για τις Εισαγωγικές εξετάσεις της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ
Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα δέχεται στη Γραμματεία της τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τις Προκριματικές και Εισαγωγικές Εξετάσεις της Σχολής από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ (Επικυρωμένη φωτοτυπία) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ή ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ 8 (ΟΚΤΩ) ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους και να μην υπερβαίνουν το εικοστό πέμπτo. Ώρες υποβολής των δικαιολογητικών από τις 9:00 π.μ. έως 2:30 μ.μ.
Η Γραμματεία της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. βρίσκεται στον 1ο όροφο της Μονής Λαζαριστών, στη διεύθυνση:
Μονή Λαζαριστών 25 – 27 & Θράκης,
Σταυρούπολη Τ.Κ. 564 30,
Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 589104 & 2310 589 110

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
Έκθεση φωτογραφίας «Μόρφου - Κραυγή Αγωνίας» Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ - Δήμος Μόρφου 29/8/2009 - 1/9/2009 Μεγάλο Αρσενάλι Ώρα : 10.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00 Είσοδος : ελεύθερηΣτο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου Μόρφου, διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Μόρφου - Κραυγή Αγωνίας", από το Σάββατο 29 Αυγούστου έως την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββτο 29 Αυγούστου 2009 και ώρα 19.00, στο Μεγάλο Αρσενάλι. Μνήμες από μια αλησμόνητη πατρίδα ζωντανεύουν στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μόρφου – Κραυγή Αγωνίας» που θα παρουσιάσει ο Δήμος Μόρφου στα Χανιά της Κρήτης. "Σ΄ αυτές τις φωτογραφίες γνωρίζουμε την κατεχόμενη Μόρφου 35 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, όπως την αντιλήφθηκε και αποτύπωσε στις περιηγήσεις του μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ο Μορφίτης φωτογράφος Λουκιανός.
Οι εικόνες του φωτογράφου από το οδοιπορικό του στη Μόρφου αντικατοπτρίζουν τη βία, τις κακουχίες και τον τρόμο ενός λαού αλλά και την ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο. Φωτογραφίες που ταράζουν και ταυτόχρονα συγκινούν συγκεντρώνονται σ΄ αυτή την έκθεση μέσα από την οποία οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους της αγαπημένης πόλης και αφουγκράζονται ασυνείδητα την ζωή τους.
Οι δρόμοι, τα σπίτια και οι εκκλησιές δίνουν σημάδια του παρελθόντος και απεικονίζουν την ανθρώπινη τους ύπαρξη.
Πέρα από τις εικόνες αλλά και κάτω από τις λέξεις που τις συνοδεύουν γίνεται το θαύμα και οι εικόνες μετουσιώνονται σε φορείς μηνυμάτων. Αυτές οι φωτογραφίες είναι για όλους μια συναρπαστική και συγκινητική εμπειρία αφού έχουμε την ευκαιρία να δούμε μέσα από το πλούσιο υλικό τους την κατεχόμενη Μόρφου. Δήμος Μόρφου" Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 29/8/2009 - 29/8/2009 Προμαχώνας San Salvatore (πρώην Ξενία) Ώρα : 21.00 Είσοδος : ελεύθερη Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΧΑΝΙΑ 2009 που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΔΗΠΕΧ, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009, στον προμαχώνα San Salvatore (πρ. Ξενία), ώρα 21.00, θα πρεγματοποιηθεί συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων, με τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ και ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ. Ενορχήστρωση - Διεύθυνση συναυλίας : Παύλος Μπαϊλάκης Διεύθυνση Χορωδίας : Δέσποινα Δρακάκη Αφήγηση : Βαρβάρα Περάκη, φιλόλογος. Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Εγκαίνια πάρκου Μόρφου Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 1/9/2009 - 1/9/2009 Πάρκο Μόρφου Ώρα : 20.15 Είσοδος : ελεύθερη Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου Μόρφου, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 20.15, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πάρκου Μόρφου που βρίσκεται στην οδό "Εμμανουήλ Δερουκάκη" στα Λενταριανά. Νωρίτερα στον ΙΝ Αγ. Χαραλάμπου, ώρα 19.00, θα ψαλεί εσπερινός, ενώ την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πρωινή λειτουργία για τον Άγιο Μάμα, στον ΙΝ του Προφήτη Ηλία.

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΛΕΟΝΕΡΑ (LEONERA) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 31/8/2009 - 1/9/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.30 & 22.30 7 € ΛΕΟΝΕΡΑ (LEONERA) - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2008
(Έγχρ.) Διάρκεια: 113' Σκηνοθεσία Πάμττλο Τραπέρο
Η 25χρονη εγκυμονούσα Τζούλια συλλαμβάνεται και καταδικάζεται για το φόνο δύο αντρών, θα γεννήσει στη φυλακή και θα προσπαθήσει, κατά τον εγκλεισμό της, να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της. Εκδήλωση ονοματοθεσίας οδού "Φλωρεντίνης Καλούτση" Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 3/9/2009 - 3/9/2009 Κήπος ΙΝ Αγίας Μαγδαληνής Ώρα : 19.30 Είσοδος : ελεύθερη Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009, εκδήλωση ονοματοθεσίας της οδού "Φλωρεντίνης Καλούτση". Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί στην οδό "Φλωρεντίνης Καλούτση" (στο ύψος το αρ. 60 της Μανούσου Κουνδούρου), και το δεύτερο, ώρα 20.00, στον κήπο του Ι.Ν. Αγίας Μαγδαληνής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει : - Χαιρετισμό του Δημάρχου Χανίων Κυριάκου Βιριδάκη - Ομιλία της Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων Ζωή Μητσοτάκη με θέμα "Οδός Φλωρεντίνης Καλούτση". Αμέσως μετά η Παιδική Χορωδία του Δήμου Χανίων, με τη διεύθυνση του Γεωργίου Καλούτση και τον Νίκο Περάκη στο πιάνο, θα αποδώσει ελληνικά και ξένα τραγούδια.

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Μιά μουσική καλημέρα με έναν μεγάλο τραγουδιστή. Ο αξέχαστος ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ τραγουδά το "ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ". Ετυχε να είμαι και εγώ ένας από τους "προνομιούχους" που είχε στο σπίτι του τη δεκαετία του 70' τηλεόραση! Ναι, τότε που μαζευόταν οι γειτόνισες από δω κι από 'κει να δουν τον "Αγνωστο Πόλεμο, τον Παράξενο Ταξιδιώτη, Το Λούνα Παρκ, Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται"..... Ενα σωρό πετυχημένες σειρές της κρατικής τηλεόρασης. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η σειρά στην οποία πρωτοάκουσα το τραγούδι αυτό! "ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ"... Συγκλονιστική η ερμηνεία του Ξυλούρη! Καλημέρα σας!

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ: Αθάνατος !

ΑΠΟ ΤΟ http://taxalia.blogspot.com/Την ακατάσχετη φλυαρία των πολιτικάντηδων, που διατηρούν ακόμη τις νεκροφόρες PZL του 1983 (έχει κανείς σας κύριοι Άρχοντες αυτοκίνητο του 1983;;;;), πλήρωσε με την ζωή του ο Σμήναρχος ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ, ένας από τους καλύτερους πιλότους της ελληνικής αεροπορίας.
Αιωνία του η μνήμη.

Ήταν το έκτο «θύμα» των Πεζετέλ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ήταν το έκτο «θύμα» των Πεζετέλ Αναξιόπιστο χαρακτηρίζουν οι ειδικοί το αεροπλάνο που έπεσε χθες στην Κεφαλονιά ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr Στις συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή την ώρα της πυρκαγιάς αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα αποδίδουν στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την πτώση του πυροσβεστικού αεροπλάνου Πεζετέλ και τον θάνατο του 55χρονου πιλότου σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα. Το μικρό πυροσβεστικό αεροπλάνο είχε απογειωθεί μαζί μ΄ άλλο ένα Πεζετέλ χθες στις 12.45 μ.μ. για να συμμετάσχει στην κατάσβεση πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά, κοντά στο χωριό Άνω Πετρινός. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το ΓΕΑ και τη μαρτυρία του δεύτερου πιλότου ο Κωτούλας επιχείρησε να αδειάσει τους δύο τόνους νερού που είχε στη δεξαμενή του αεροπλάνου του πάνω από την εστία της φωτιάς.
Οι πυκνοί καπνοί όμως που είχαν σκεπάσει την περιοχή είχαν καλύψει και τα καλώδια υψηλής τάσης.
Το αριστερό φτερό του αεροπλάνου χτύπησε πάνω σε αυτά, ενώ εξαιτίας του χαμηλού ύψους στο οποίο πετούσε ο Κωτούλας, αν και πολύπειρος πιλότος, δεν μπόρεσε να το επαναφέρει.
Ο Στέργιος Κωτούλας είναι ο έκτος πιλότος που χάνει τη ζωή του σε πτώση Πεζετέλ, ενώ από τα 29 αεροσκάφη που αγοράστηκαν από την Πολωνία την περίοδο 1982-83 με αντάλλαγμα ελληνικά πορτοκάλια έχουν πέσει ήδη τα 12.
«Πρόκειται για αεροπλάνα περιορισμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων τα οποία χρησιμοποιούνται είτε για ψεκασμούς είτε για την αντιμετώπιση μικρών πυρκαγιών, αν και επανειλημμένα έχει διατυπωθεί το αίτημα να αντικατασταθούν», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Πυροσβεστικής.
Οι πιλότοι τα χαρακτηρίζουν «ιπτάμενα φέρετρα» εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους που έχει πέσει.

Συνεχίζεται η βουτιά στα νέα δάνεια

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Κλείνουν τις στρόφιγγες οι τράπεζες Συνεχίζεται η βουτιά στα νέα δάνεια Δημήτρης Πεφάνης
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η «βουτιά» στις χορηγήσεις δανείων, καθώς οι τράπεζες κλείνουν τις στρόφιγγες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός ανόδου των δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά πάτησε εκ νέου «φρένο» τον Ιούλιο για να μειωθεί στο 6,6%, από 7,4% τον Ιούνιο του 2009 και 15,9%.

Όλοι γνωρίζετε το Paint ball... το PAIN BALL το ξέρατε;

ΑΠΟ ΤΟ FATSA-TVΌλοι γνωρίζετε το Paint ball... το PAIN BALL το ξέρατε;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Μωραίνει Κύριος όν βούλεται .... Πίσω από το χάος της Βαγδάτης Τουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος επάνω από τη Χίο!Προκλητικός ο νέος Αρχηγός του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Νεκρός ο χειριστής του Πετζετέλ που κατέπεσε στην Κεφαλλονιά Παρέμβαση Ρασμούσεν για Αιγαίο Εμειναν άστεγοι και 100 Κούρδοι πρόσφυγες Τουρκία: Ο κούρδος ηγέτης Οτσαλάν πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο Τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ και τους έθαψαν στην αυλή τους Τον ξερίζωσαν για μια πληροφορία ΓΙΑ 5Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΑΪΡΑΜ ΠΑΣΑ Η μικρή Ελλάδα της Ουρουγουάης Άλλη η σκηνή των πολιτικών και άλλη του λαού Ο ΑΠΟΕΛ μάς ταξιδεύει στ’ αστέρια… Η Ουάσινγκτον εγκαταλείπει το σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας στην κεντρκή Ευρώπη Κυπριακό - Θρησκευτικά τάγματα - Τζαμιά Οι Τούρκοι έκαιαν, έσφαζαν, λεηλατούσαν Έλληνες Κυπρίους ΝΑΤΟ: Βρείτε τα με την Τουρκία ΗΠΑ: Κατηγορίες για «φακέλωμα» δημοσιογράφων από το Πεντάγωνο Ψυχωμένοι Έλληνες Πιέστε την Τουρκία να δώσει στοιχεία για τους αγνοούμενους Ειρήσθω:Περιζήτητη… Τουρκία Το σπίτι