Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Καταγγελία των Εθελοντών Εκάλης κατά της Δημάρχου!

ΑΠΟ ΤΟ FIRE.GRΚαταγγελία κατά της Δημάρχου Εκάλης και του Προϊστάμενου Τακτικού Προσωπικού του Δήμου για την εγκατάλειψη εθελοντών της ΟΕΔΔ στην πυρκαγιά στον Αγ. Στέφανο την Κυριακή 23/08/2009. Στις 22 & 23 Αυγούστου και ενώ είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα Βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (ΟΕΔΔ) που συνεργάζεται με τον Δήμο Εκάλης από το 2000, αντί να λάβει εντολή να σπεύσει να δώσει βοήθεια από την πρώτη κιόλας στιγμή, βρέθηκε για μία ακόμη φορά αντιμέτωπη με τα πολιτικά συμφέροντα που χαρακτηρίζουν την Ελληνική πραγματικότητα.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάστηκε να λειτουργήσει εκείνες τις δύσκολες ημέρες η ΟΕΔΔ ήταν στην καλύτερη περίπτωση τραγικές. Η ΟΕΔΔ έχει να δηλώσει πολλά για τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ της ομάδας και του Δήμου Εκάλης τις ημέρες που βρίσκονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές σε εξέλιξη, αλλά με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Κυριακής 23 Αυγούστου. Περίπου 10:30 πμ ξεκίνησε ένα από τα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Εκάλης με εντολή του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας - αντιδήμαρχο Εκάλης, και κατόπιν συνεννόησης με το 199 Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσίας Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ) για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που κατάκαιγε την περιοχή του Αγίου Στεφάνου.
Το πλήρωμα του οχήματος αποτελούταν από πέντε εθελοντές της ΟΕΔΔ και έναν οδηγό του Δήμου.
Φτάνοντας στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου η ΟΕΔΔ έλαβε εντολή από τομεάρχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας να μεταβεί στον οικισμό Αγίας Παρασκευής όπου απειλούνταν άμεσα οικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: