Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Στον εισαγγελέα προσφεύγει σήμερα η συριανή καρκινοπαθής Ελένη Ρούσσου καθώς θεωρεί εμπαιγμό την αντιμετώπισή της από το ΚΕΠΑ.

Στο τσακ γλύτωσε τη σύλληψη, λόγω της επιμονής της να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό
Στον εισαγγελέα προσφεύγει σήμερα η συριανή καρκινοπαθής Ελένη Ρούσσου καθώς θεωρεί εμπαιγμό την αντιμετώπισή της  από το ΚΕΠΑ.

του Γιώργου Αλβέρτη
Χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον Γ.Γ. Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκο Κουτσούκη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωσή της. Μάλιστα της ζήτησε να του προσκομίσει αντίγραφα όλων των εξετάσεων καθώς και των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί προκειμένου σε συναντήσεις με αρμόδια στελέχη των υπουργείων να επιδιώξει μια ευνοϊκή εξέλιξη της υπόθεσής της.
Με δηλώσεις της στο logotypos.gr  η κα Ρούσσου εμφανίζεται αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την επιβίωσή της, κάνοντας σαφές ότι θα ξαναβγεί στους δρόμους της Ερμούπολης να πουλά τις χειροποίητες δημιουργίες της ακόμη και στερούμενη νόμιμης αδείας, αν χρειαστεί.
Περιγράφει  με μελανά χρώματα την αντιμετώπισή της στις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού στην Αθήνα όπου πέρασε για μια ακόμη φορά από Επιτροπή του ΚΕΠΑ, κάνοντας γνωστό ότι λίγο έλειψε να την συλλάβουν έξω από το Μαξίμου, λόγω της επιμονής της να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
Ειδικότερα, αναφέρει: «Ήδη πήγα σήμερα (σ.σ. 31-01-2017) στην εισαγγελέα και αύριο θα πάω να της καταθέσω το χαρτί που μου ζήτησε, στο οποίο της γράφω αναλυτικά τι γίνεται.  Της ζήτησα  να με βοηθήσει γιατί εγώ είμαι πάρα πολύ κουρασμένη και δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, και πλέον νομίζω ότι θα αναλάβει εκείνη τη συνέχεια» δήλωσε στο logotypos.gr λίγη ώρα μετά τη συνάντησή της με τον ΓΓ της ΓΣΕΕ.
Στο ερώτημα αν αισθάνεται αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα με την παρέμβαση της εισαγγελέα απάντησε: «Κατάλαβε το πρόβλημά μου, και μάλιστα γύρισε και μου είπε:  “Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες  συντάξεις μαϊμού και να μην σου δίνουν εσένα την αναπηρική σύνταξη που δικαιούσαι”. Λέω, ναι το ξέρω και γι’ αυτό το παλεύω, και μέχρι τώρα το παλεύω».
Όπως λέει, το τελευταίο της ταξίδι στην Αθήνα την κούρασε πάρα πολύ και μάλιστα λίγο έλειψε να μπει στη φυλακή λόγω της επιμονής της να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό: «Είμαι πάρα πολύ κουρασμένη, το ταξίδι μου στην Αθήνα με κούρασε πάρα πολύ γιατί πήγα σε πάρα πολλά υπουργεία, στο Μαξίμου όπου κόντεψα να πάω και φυλακή γιατί επέμενα να δω τον Πρωθυπουργό. Με απομάκρυναν οι μπράβοι, οι αστυνόμοι και οι φύλακες. Ήταν πολλά κανάλια εκεί πέρα και μου είπαν ότι αν το συνεχίσω θα με βάλουν φυλακή.  Μετά πήγα στο υπουργείο Εργασίας. Κι εκεί η ίδια αντιμετώπιση.  Γενικά δεν μπορείς να δεις άνθρωπο εκεί πέρα» τονίζει.
Η προσφυγή της στην Εισαγγελέα, απώτερο στόχο έχει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των γιατρών που την εξέτασαν στο ΚΕΠΑ και όπως ισχυρίζεται δεν έβαλαν τις υπογραφές τους στο χαρτί που της παραδόθηκε: «Ναι φυσικά. Να δουν, γιατί οι γιατροί μου δίνουν 75, 65, 50… 20% αναπηρία. Κι εκείνη (σ.σ. Εισαγγελέας) απόρησε γιατί το ποσοστό ανεβοκατεβαίνει. Τι γίνεται και συμβαίνει αυτό. Δηλαδή, σίγουρα είμαι γι’ αυτούς ποσοστό πλέον, αλλά δεν μπορεί από 67%... να έχω κάνει τόσο αγώνα και να με πάνε πάλι στο 60%. Με αυτό το ποσοστό δεν δικαιούσαι τίποτα. Το τελευταίο χαρτί που μου έδωσαν, τα ονόματα των γιατρών δεν τα είχε. Μόνο με εισαγγελική παρέμβαση μου είπαν… κανονικά έπρεπε να έχει όλες τις υπογραφές των γιατρών αλλά δεν υπογράφουν… Δεν ξέρω τον λόγο. Δεν ρώτησα την εισαγγελέα αν είναι επιλήψιμο αυτό, ωστόσο εκείνη  έχει σκοπό να το κοιτάξει. Αν πουν την ημερομηνία που πέρασα για εξετάσεις μπορούν να δουν ποιοι ήταν οι γιατροί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

SAILOR 6210 VHF

SAILOR 6210 VHF

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Φορητός ασύρματος πομποδέκτης VHF/UHF της Ιταλικής εταιρίας POLMAR με 10 watt ισχυς!!
Δυνατή μπαταρία, στιβαρός σχεδιασμός και ευανάγνωστο display 3 χρωμάτων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Dual band, dual display, dual standby.
2 x 128 channels to store.
FM Radio receiver and 25 channels
Channel spacing selectable (25/12.5 kHz)
Handsfree VOX function.
CTCSS/DCS encoding and decoding.
Cross band function.
Low battery alarm.
Emergency Alarm.
Shift repeater function.
DTMF function.
Reverse frequency function.
Tri-color background light selectable.
English prompt.
1750 Hz Tone
Frequency range : 144~146 MHz / 430~434 MHz 435~438 MHz
Channel spacing : 25/12.5 kHz
Power supply : 7.2 Vcc
Power supply : 7.2 Vcc (with Li-ion rechargeable 3600 mA battery)
Power consumption : TX - 10W: 2.8A/5W: 1.8A / Standby current: 50mA
Operating temperature : -30°C - +60°C
Impedance : 50 Ohm
Dimension (H x L x D) : 132 x 59 x 32mm
Weight : 285g (without battery and antenna)
RF Power : VHF: 10W / UHF: 9W / Low: 5W
Emission mode : 16K*F3E / 11K*F3E
Max deviation : less than 5 KHz/less than 2.5 KHz
Sensivity : -122 dBm (12 SINAD)
RF Output Power : 10W/5W
Power consumption : TX: 10W: 2.8A / 5W:1.8A Standby: 50mA
Sensivity (12dB SINAD) : -122dBm
ΜΑΖΙ ΜΕ: 7,2V/3600 mAh Li-Ion battery charger, desktop battery charger, mic/earphone, belt clip, antenna and user italian/english user manual.

Ένα τρίγωνο στην χώρα των κύκλων (με CD) Ένα παραμύθι για το ρατσισμό και την ξενοφοβία

Ένα τρίγωνο στην χώρα των κύκλων (με CD)
Ένα παραμύθι για το ρατσισμό και την ξενοφοβία 

Συγγραφέας: Γιώργος Σακελλαρίδης
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική: Γιώργος Σακελλαρίδης
Ημερομηνία έκδοσης: 7 Νοεμβρίου 2016
Σχήμα: 24Χ32
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-102-0
Ετικέτες ΔιαφορετικότηταΞενοφοβίαΡατσισμός
Στων κύκλων τη χώρα, για κακή του ώρα,
βρέθηκε ένα τρίγωνο. Πω πω πω! Αλίμονο!
Ένα τρίγωνο «μετανάστης», «ξένος», στη χώρα των κύκλων...
Είναι άραγε η διαφορετικότητα «πλούτος» ή πρόβλημα;
Μήπως ο καθένας είναι και «ξένος» και μοναδικός σε όλο τον κόσμο;
Ένα βιβλίο με CD, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Μ. ΡΟΥΣΟΜΑΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ DE PROFUNDIS [6/2/2017]

ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ | θέατρο UNDERGROUND | Γλύκα Στόιου | από 2 Φεβρουαρίου

Η Εταιρία Θεάτρου Lamba  παρουσιάζει την παράσταση:
ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ της Γλύκας Στόιου
Μονόλογος – Μαύρη Κωμωδία
Θέατρο Underground, Κοραή 4, Αθήνα
Για 4 παραστάσεις, κάθε Πέμπτη του Φεβρουαρίου
2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου στις 21:30
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου
Η «Στρίγγλα γυναίκα» της Γλύκας Στόιου είναι ένας γυναικείος μονόλογος εμπνευσμένος από το Ημέρωμα της Στρίγγλας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το Λεωφορείον ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς, την Τυχερή Μικέλα της Νίνας Κουλετάκη, από προσωπικές και άλλες γυναικείες ιστορίες. Μια γυναίκα αφηγείται την ιστορία του θανάτου της από τον Κάτω Κόσμο υποδυόμενη διάφορους ρόλους – κυρίως των γυναικών της οικογένειάς της, που στοίχειωσαν τη ζωή της και διαμόρφωσαν το χαρακτήρα της. Η Κατερίνα προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που μια ζωή φερόταν σαν Στρίγγλα σε αναζήτηση ενός Πετρούκιου, ενός πρίγκιπα… που θα τη λύτρωνε από την οικογένειά της και από μια κοινωνία που ακόμα προσπαθεί να βρει το ρόλο της γυναίκας σήμερα.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος
Παίζει η Γλύκα Στόιου
Φωτογραφίες: Patrick Knappich
Το Μάρτιο η «Στρίγγλα Γυναίκα» ανηφορίζει Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Black Box.
Τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο 25ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα των Η.Π.Α.
Σημείωμα Σκηνοθέτη:
«Οι ιστορίες γυναικών δεν είναι γυναικείες ιστορίες, είναι ανθρώπινες ιστορίες». Αυτή ήταν η σκέψη που έκανα πριν ξεκινήσω καν να διαβάζω το κείμενο της παράστασης, για να υπενθυμίσω στον εαυτό μου να βγει από την όποια - δε θα ντραπώ να το γράψω - σεξιστική προδιάθεση που ίσως θα είχα ως άντρας. Έτσι κατάφερα σιγά-σιγά να διακρίνω όχι την παθητικότητα των γυναικών στην ιστορίες που αφηγείται η Στρίγγλα-Γυναίκα της παράστασης μας, μα την ενεργητικότητα τους, το πώς έπαιρναν τη ζωή στα χέρια τους και δέχονταν τις επιπτώσεις των επιλογών τους συνειδητά. Το δίπολο «άντρας-γυναίκας» αντικαταστάθηκε από το δίπολο «πράττω-πάσχω» και οι ηρωίδες έχασαν το φύλο τους, αποκαλύπτοντας τη μία και πραγματική τους φύση: αυτή του φθαρτού, του πρόσκαιρου, του ανθρώπου.
Λίγα λόγια για τη Γλύκα Στόιου: 

Η Γλύκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα της Κεντρικής Μακεδονίας. Σπούδασε Δημοσιογραφία & Μ.Μ.Ε., Πολιτιστική Διαχείριση και Υποκριτική. Έχει συνεργαστεί με εταιρίες οπτικοακουστικών παραγωγών για την παραγωγή και τη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ και άλλων τηλεοπτικών προγραμμάτων, με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ελεύθερα θέατρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου έχει παίξει και σκηνοθετήσει έργα δικά της και άλλων συγγραφέων για παιδιά και ενήλικες. Το 2014 το έργο της «Δον Κιχώτες» ταξίδεψε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου, το 2015 παρουσιάστηκε από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο 23ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα και το 2016 στο Pocket Theatre του Σιάτλ. Το Φθινόπωρο του 2017 θα διδάξει συγγραφή και σωματικό θέατρο στο Community College του William Inge Center for the Arts στο Κάνσας των Η.Π.Α. 
Λίγα λόγια για το Δημήτρη Δημόπουλο: 
Ο Δημήτρης ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία ως σταντ-απ κωμικός το 1996 στις «Νύχτες Κωμωδίας». Από το 2009 έγραψε και παρουσίασε τις σόλο παραστάσεις «Αντί Διδακτορικού» και «Υπερπαραγωγή» και συμμετείχε σε ομαδικές παραστάσεις σταντ-απ σε όλη την Ελλάδα. Ως ηθοποιός και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι Όπερες των Ζητιάνων», στο ελεύθερο θέατρο και τη μεταγλώττιση. Έχει γράψει το λιμπρέτο για τις όπερες «ΑirRossini» και «Yasou Aida!», για το οποίο βραβεύτηκε με το Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις και μουσικοθεατρικά δρώμενα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ.α. Σπούδασε Υποκριτική, Τουριστικές Επιχειρήσεις και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
Θέατρο Underground, Κοραή 4 (υπόγεια στοά), είσοδος από τον κινηματογράφο Άστυ, Αθήνα
Για 4 παραστάσεις, κάθε Πέμπτη του Φεβρουαρίου
2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου στις 21:30
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου
Διάρκεια: 75 λεπτά
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος, 8€ φοιτητικό, 5€ ατέλειες-ανέργων
Κρατήσεις:
Στο τηλέφωνο του θεάτρου: 2130370342
Είτε με μήνυμα στη σελίδα του facebookhttps://www.facebook.com/glyka.stoiou/

Δρόμοι του Δεκεμβρίου, βιβλιοπαρουσίαση

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου:
«Δρόμοι του Δεκεμβρίου»
επιμέλεια: Θανάση Δ. Σφήκα, Λουκιανού Ι. Χασιώτη, Ιάκωβου Δ. Μιχαηλίδη .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Free Thinking Zone
(Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα)
την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, στις 7:00 μ.μ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Φίλιππος Κάραμποτ, Ιστορικός Ερευνητής
Σωτήρης Ριζάς, Διευθύνων Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού Ακαδημίας Αθηνών
Λουκιανός Χασιώτης, Επίκουρος Καθηγητής τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ.
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου ΑθηνώνΤη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εβδομήντα χρόνια μετά, τα Δεκεμβριανά και η ανάλυση των γεγονότων της ταραγμένης αυτής περιόδου παραμένουν πηγή αντιπαράθεσης στο δημόσιο και επιστημονικό λόγο. Τα τεκμήρια, οι αφηγήσεις και οι κάθε είδους μαρτυρίες ενδείκνυνται, με την κατάλληλη επιλογή, διάταξη και συναρμολόγηση, για την υποστήριξη διαφορετικών ερμηνειών.
Ο συλλογικός αυτός τόμος έχει ως στόχο τη «φωτογράφιση» της τρέχουσας έρευνας για το ιστορικό πλαίσιο, τα χαρακτηριστικά, τις διαφορετικές όψεις και τις συνέπειες της σύγκρουσης, την ώσμωση μεθοδολογικών και ερμηνευτικών τάσεων και τη διερεύνηση της δυνατότητας να διατυπωθούν νέες συνθέσεις και ερμηνευτικά σχήματα. Μέσα από τα κείμενα του βιβλίου διατυπώνονται συνεκτικά ερμηνευτικά σχήματα για τα αίτια, τη φύση και τα αποτελέσματα των Δεκεμβριανών, τις πολιτικές και κομματικές στρατηγικές από την επομένη της απελευθέρωσης έως το τέλος της σύγκρουσης, τον ρόλο του στρατού και της διπλωματίας, τις διαστάσεις της σύγκρουσης στην Αθήνα και την επαρχία, τον αντίκτυπο των γεγονότων στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, αλλά και την ιστοριογραφία, τις αναπαραστάσεις, τις προσλήψεις και τις χρήσεις των Δεκεμβριανών.
Η αναζήτηση συνολικών ερμηνευτικών σχημάτων για το τι ήταν τα Δεκεμβριανά παραμένει σε εκκρεμότητα όσο ο κατακερματισμός και ο αναγωγισμός υπερισχύουν της σύνθεσης και της πολυπλοκότητας. Το βιβλίο αναζητά τα πολλαπλά διακυβεύματα του Δεκέμβρη, διερευνώντας διαφορετικές όψεις της διεθνούς διάστασης των Δεκεμβριανών, αποτιμώντας την εμπειρία της σύγκρουσης σε τοπικό επίπεδο –στην πρωτεύουσα και την επαρχία– και, τέλος, αναδεικνύοντας τις αναπαραστάσεις της στην ιστοριογραφία, τη λογοτεχνία και τον δημόσιο λόγο στη σύγχρονη Ελλάδα.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Γιορτές και σκόλες

Γιορτές και σκόλες 
Όσες συνταγές κι αν μας δώσουν για να ζήσουμε, είναι μόνο ιδέες. Έτσι, ιδέες είναι και οι συνταγές μαγειρικής, στις οποίες η προσωπική μας σφραγίδα καθορίζει το αποτέλεσμα.
Γευόμαστε τη ζωή σαν το φαγητό μας, άλλοτε με απόλαυση κι άλλοτε από ανάγκη και υποχρέωση. Μοιραζόμαστε τη ζωή, όπως και το φαγητό μας, για να 'χουν νοστιμάδα. Ό,τι δημιουργούμε, ό,τι γευόμαστε, ό,τι απολαμβάνουμε για πρώτη φορά, έχει τη γοητεία του πειραματισμού και της πρωτιάς.
Τούτες οι ιστορίες συντηρήθηκαν στο χρόνο με τις μυρωδιές και τη νοστιμάδα τους, συντηρήθηκαν από την ξεχωριστή νοστιμάδα των ανθρώπων που τις ζουν και τις δημιουργούν. Μέσα σε τούτες τις ιστορίες κυριαρχεί ο άνθρωπος που αγωνίζεται, που ανταγωνίζεται, που νιώθει, που δημιουργεί, που φροντίζει, που γεύεται τη ζωή και τη μυρωδιά της.
Η πάλη του παλαιού και του νέου συνεχίζεται για πάντα, μέχρι να καταλάβουμε πως ό,τι κάνουμε για τους άλλους με αγάπη, μένει και συντηρείται στη ζεστασιά της καρδιάς μας και της κουζίνας μας.
Γιορτές και σκόλες
Ιστορίες ζωής, αρωματισμένες με μυρωδιές κουζίνας
συγγραφέας: Δέσποινα Μουζουράκη - Χειλαδάκη
επιμέλεια: Σόφη Κώττη
εικονογράφηση: Ελένη Μπεβεράτου
111 σελ.
ISBN 978-960-6748-19-6
Τιμή € 12,23

Καστοριά: 10 ξεχωριστές προτάσεις για φαγητό


Καστοριά: 10 ξεχωριστές προτάσεις για φαγητό.

Σημειώστε...

Φακές σαλάτα με μυρωδικά και μπαλσάμικο.
Φοβερή κοτόπιτα με μανιτάρια.
Θεραπευτικό σαλέπι ζεστό για το χειμώνα.

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 31-01-17/21 UTC
ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1021 ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ
1032 ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ 4 H 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η
4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ
ΔΥΤΙΚΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.30 ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η
5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ Η
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΧΙΟΝΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΚΑΙ ΣΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΧΙΟΝΙ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-02-2017 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-02-2017
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ KAI ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 01 ΕΩΣ 09 BAΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 05 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΕΩΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 02 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΓενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 09 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 02-02-2017
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ
ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ H ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ
5 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.

Σώζει Ζωές: Πως θα καταλάβετε αν παθαίνετε καρδιακή προσβολή ή ανακοπή

Ε11: Δόθηκε παράταση στην υποβολή έως 28 Φεβρουαρίου



Ε11: Δόθηκε παράταση στην υποβολή έως 28 Φεβρουαρίου
Σύμφωνα με ανακοίνωση στο ΕΡΓΑΝΗ. Αναμένεται δημοσίευση Υ.Α. για την παράταση της υποβολής του εντύπου Ε11: (ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ), με ημερομηνία παράτασης έως 28.02.2017.
Περισσότερα...
Ευρω-λύση για τα κόκκινα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή
Τη δημιουργία ευρωπαϊκής «bad bank», για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών της Ευρωζώνης, προωθεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή. Ο νέος φορέας θα αναλάβει να αγοράσει δάνεια ύψους 250 δισ. ευρώ στην πραγματική τους αξία, με εγγύηση των κρατών.
Περισσότερα...
Πώς θα είναι τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των εισφορών
Η πρώτη μηνιαία καταβολή των εισφορών από τους επαγγελματίες για τον Ιανουάριο του 2017 θα προκύψει από το γινόμενο του 26,9% για κύρια σύνταξη και ΕΟΠΥΥ επί του 1/12 του εισοδήματος που δήλωσαν οι επαγγελματίες το 2015.
Περισσότερα...
Πληρωμές μισθών με κουπόνια σούπερ μάρκετ και προπληρωμένες κάρτες
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει αυτά τα περιστατικά και καλεί το ΣΕΠΕ σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές και την Οικονομική Αστυνομία, να ξεκινήσουν εκτεταμένους ελέγχους για την πάταξη αυτού του φαινομένου, διότι οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι σε μια τέτοια αγορά εργασίας.
Περισσότερα...
Τοκογλυφία
Βασικός όρος του αξιοποίνου της συγκεκριμένης συμπεριφοράς είναι τα περιουσιακά ωφελήματα που συνομολογεί ή λαμβάνει ο δράστης να υπερβαίνουν το κατά νόμο θεμιτό ποσοστό τόκου.
Περισσότερα...
Απόφαση για διαγραφή χρεών από Τράπεζες
Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής - Σύμβαση πίστωσης σε ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό - Αδυναμία δανειολήπτη - Πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων - Καταχρηστική συμπεριφορά τράπεζας.
Περισσότερα...
Μπορεί να ασκηθεί ενδικοφανής προσφυγή για τέλη κυκλοφορίας;
Προβλέπεται στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών;
Περισσότερα...
Πληρωμή ΔΕΦΚ στους εφοδιασμούς πλοίων και αεροσκαφών
Καθώς και στις περιπτώσεις αποστολής αλκοολούχων προϊόντων στη Δωδεκάνησο.
Περισσότερα...
Δασμολογητέα αξία ευπαθών εμπορευμάτων - Φεβρουάριος 2017
Που εισάγονται με το εμπορικό καθεστώς της πώλησης επί παρακαταθήκη.
Περισσότερα...
Ο «τιμοκατάλογος» του Γενικού Χημείου του Κράτους
Η αποζημίωση για την παροχή υπηρεσιών προς οργανισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr