Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Έγραψα πολλές φορές για την ασθένεια ΜΑΣΤΙΓΑ της εποχής μας, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ασθένεια ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ και μέχρι στιγμής, παρολες τις ΑΓΩΓΕΣ που κυκλοφορούν, ΑΝΙΑΤΗ.

Μια ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ, η οποία ξεγελά πολύ εύκολα ακόμα και τους γιατρούς, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με αυτήν, ΔΕΝ έχουν ΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙ σε αυτήν.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ, του οποίου η ζωή, η καθημερινότητα σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ, πολύ συχνά ξεγελά τους πάντες.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα την οποία διοργανώνει η ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι και φέρει τον τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ».
Πιστεύω πως πρέπει πέρα από τους επιστήμονες, την ημερίδα να παρακολουθήσουν και όσοι ασθενείς μπορούν.
Στην συνδιοργάνωση είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNESCO, και γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Διαβάστε προσκτικά το πρόγραμμα της ημερίδας.
Προσωπικά θα βρίσκομαι εκεί, και είμαι σίγουρος πως θα είναι και πολλοί, πολλές, ενδιαφερόμενοι!

Βασίλης Τσούγκαρης

Νέα βιβλία απ τον Ευγένιο Τριβιζά και την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Από Δευτέρα 28 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το 3ο βιβλίο της σειράς Χίλιες και μία καληνύχτες του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα και ένα βιβλίο με πολύ όμορφα τραγούδια απ' την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου
Ευγένιος Τριβιζάς - Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα

ΣΕΙΡΑ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα
Εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού
Ο Τσιµπιτσούξ το µικρό σκαντζοχοιράκι νιώθει
µια πολύ µεγάλη λύπη. Ο Πιρπιρίνος Πλουµ Παπαρδελίνος,
ο κίτρινος παπαγάλος µε το πορτοκαλί λοφίο και την παρδαλή ουρά που κάθεται σε µια γαλάζια κουµαριά, τον συµβουλεύει
ότι για να του περάσει η λύπη πρέπει να τον πάρει κάποιος
αγκαλιά και να του δώσει ένα, ή µάλλον δύο, ή µάλλον τρία,
ή µάλλον τέσσερα φιλιά.
Έτσι ξεκινάει µια περιπετειώδης αναζήτηση αγκαλιάς σε λιβάδια µε κόκκινες τουλίπες, σε λίµνες µε καραµελένιες γεφυρούλες,
σε δάση µε βατοµουριές και πόλεις µε ξεχασµένες µαριονέτες.
Μια συναρπαστική αναζήτηση µε αλλεπάλληλες απογοητεύσεις αλλά και µια υπέροχη έκπληξη!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΔΩ
Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου - Ήταν ένα μικρό καράβι

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ (με CD)
και άλλα κλασικά παιδικά τραγούδια
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Ήταν ένα µικρό καράβι γεµάτο όµορφα τραγούδια.
Τραγούδια που µεγάλωσαν και µεγαλώνουν πολλές γενιές.
Σ’ αυτή την συλλογή είναι συγκεντρωμένα τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης τα οποία εκτός του ότι διασκεδάζουν το παιδί είναι και ευχάριστα στην ανάγνωση. Μια συλλογή με έξοχη εικονογράφηση απ’ την Ναταλία Καπατσούλια και μαγικές ερμηνείες απ’ την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.
Περιέχει:
«Ήταν ένα µικρό καράβι»,«Τι χαρά τι χαρά», «Η καλή µας αγελάδα», «∆εν περνάς, κυρα-Μαρία»,«Στη µηλιά τη φορτωµένη», «Αχ κουνελάκι»,
«Βγαίνει η βαρκούλα»,«Ντίλι ντίλι», «Η φρεγάτα»,
«Ο µπαρµπα-Μπρίλιος», «Μια ωραία πεταλούδα»,
«Χαρωπά τα δυο µου χέρια», «Ήταν ένας γάιδαρος».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

JMC SUPER PILOT MAX

JMC SUPER PILOT MAX
Το JMC SUPER PILOT MAX είναι ένα plotter για σύνδεση με δέκτη GPS και έγχρωμη οθόνη. Μπορεί να συνδεθεί σε απλή οθόνη PC ή οθόνη επαγγελματικού τύπου από 10,4” έως 23,1”. Ανάλυση οθόνης: 640Χ480 ή 800Χ600 ή 1024Χ768 επιλεγόμενη. Έχει δυνατότητα αποθήκευσης 2000 σημείων μνήμης, 20 διαδρομών με 100 σημεία η καθεμία και 25000 σημείων πορείας. Αποθήκευση σημείων πορείας ανάλογα με το χρόνο ή την απόσταση. Χρησιμοποιεί κασέτες χάρτη C-Map MAX. Το SUPER PILOT MAX παρέχει έξοδο NMEA για σύνδεση με τον αυτόματο πιλότο και λειτουργεί από 12/24VDC.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΆΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ (8-10w)
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
TΩΡΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ S METER!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αρκάδι, 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα

Αρκάδι, 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα
Ενόψει της συμπλήρωσης 150 ετών από την εθελοθυσία στο Αρκάδι, η Παγκρήτιος Ένωσις ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης μίας τιμητικής συναυλίας, η οποία θα λάβει χώρα στο θέατρο Παλλάς, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:00. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια του Ολοκαυτώματος της Περιφέρειας Κρήτης.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του έργου “Σπονδή στο Μεγαλώνυμο Αρκάδι”, ενός συμφωνικού ποιήματος του συνθέτη Μπάμπη Πραματευτάκη. Το έργο θα πλαισιώσει η ορχήστρα Simfonietta Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Αραβίδη, με σολίστες τους Σωτήρη Δογάνη και Ρωμανό Σκουμπουρδή. Το παρόν θα δώσει και η χορωδία της Τραπέζης της Ελλάδος, υπό τη διδασκαλία του Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου. Σε ρόλο αφηγητή ο Γιώργος Παρτσαλάκης.
Το δεύτερο μέρος θα είναι αφιερωμένο σε παραδοσιακή Κρητική Μουσική, με ερμηνευτές τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Βασίλη Σκουλά και Αντώνη Μαρτσάκη, συνοδεία των συγκροτημάτων τους, καθώς και σε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από τον λαογραφικό όμιλο “Κρήτες”  του Γιώργου Πετράκη. Συμμετέχει η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία της Παγκρητίου Ενώσεως.
Κύριο στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η ανάδειξη του ιστορικού και επετειακού χαρακτήρα του Εορτασμού του Ολοκαυτώματος, ενώ τα έσοδα αυτής θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της Παγκρητίου Ενώσεως. Με τον τρόπο αυτό η Παγκρήτιος Ένωσις επιχειρεί να δείξει για άλλη μία φορά το φιλανθρωπικό της πρόσωπο, και να συνδράμει ενόψει Χριστουγέννων εκατοντάδες συνανθρώπους μας που χρίζουν της βοήθειάς μας.
Μέγας Χορηγός: ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ
Προπώληση Εισιτηρίων: ticket365 – Ταμεία Θεάτρου Παλλάς – Παγκρήτιος Ένωσις
Πληροφορίες: Παγκρήτιος Ένωσις, 210 3820389

Η κυρα-Καλή και οι δώδεκα μήνες

Η κυρα-Καλή και οι δώδεκα μήνες
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Κωνσταντίνος Χαρίτος
Ημερομηνία έκδοσης: 2006
Ανατύπωση: 2η Απρίλιος 2010
Σχήμα: 21x29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-6638-14-6
Ετικέτες Λαική παράδοση
Η κυρά-Καλή είναι μια φτωχή γυναίκα που αγωνίζεται μόνη της να μεγαλώσει τα πέντε παιδιά της και για όλους έχει πάντα μια καλή κουβέντα να πει. Αντίθετα η πλούσια κυρά-Κακή για όλους έχει να πει κάτι κακό. Όταν συναντήθηκαν με τους δώδεκα μήνες του χρόνου η κάθε μια έδειξε το χαρακτήρα της και φυσικά πήρε αυτό που της άξιζε. Ένα απ τα ωραιότερα παραμύθια της λαικής μας παράδοσης που μας διδάσκει ότι η καλοσύνη ανταμείβεται ενώ η κακία πάντα τιμωρείται. Η όμορφη και ευχάριστη εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Χαρίτου μας δείχνει πως όσα χρόνια και να περάσουν τα παραμύθια αυτά δεν παλιώνουν ποτέ.

Νέες κυκλοφορίες |

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Η μετακόμιση
Φωτεινή Τσαλίκογλου
ISBN: 978-960-03-6137-7
Τιμή: 12,72
Όταν μεγαλώσω, δεν ξέρω τι θα θέλω να κάνω, μπορεί να μου αρέσει να γίνω συγγραφέας και να γράφω ιστορίες. Μπορεί να θέλω να γίνω γιατρός. Μπορεί να είμαι τυχερή… Να βρω το φάρμακο που θα διώχνει μακριά τις σφαίρες, την πείνα, τα άγρια μάτια.
Να κατασκευάζεις μια ιστορία ή πολλές διαφορετικές κι ασύμβατες μεταξύ τους ιστορίες για τον εαυτό σου και τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από αυτές τις επινοημένες ιστορίες ζωής.
Η Ευρυδίκη Ματθαίου γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1937. Η μετακόμιση είναι η αληθινή ιστορία της ζωής της, όπως κατάφερε να την αναπλάσει στη μνήμη της μια νύχτα του 2019: μετά τον πόλεμο χάνει τη μικρή αδελφή της από αδέσποτη σφαίρα, δεκατεσσάρων χρόνων μέσα σε ένα περίπτερο κάνει έρωτα για πρώτη φορά, η μαμά ακούει Τένεσι Ουίλιαμς στο ραδιόφωνο, ένας εξόριστος άντρας είναι ερωτευμένος με τον πατέρα της, αργότερα ένα ξένο μωρό στην Κωνσταντινούπολη γίνεται δικό της μαζί με ένα κλεμμένο οικογενειακό άλμπουμ, μια γάτα, η Καρλότα, αδιαφορεί για τα νεκρά παιδιά στις θάλασσες του Αιγαίου.
Γερνάω, θυμάμαι, λαχταρώ, επινοώ, επισκευάζω τα κενά μνήμης, ανακαλύπτω. Γεννιέμαι ξανά.
Η Ευρυδίκη λίγο πριν από το τέλος πραγματοποιεί το παιδικό της όνειρο.

Μετά φόβου
Ελένη Πριοβόλου
ISBN: 978-960-03-6135-3
Τιμή: 19,08
Δύο κορίτσια –φίλες επιστήθιες, σχεδόν αδελφές– μεγαλώνουν στην ελληνική ύπαιθρο, σε περιβάλλον ασφυκτικό, που τις εκπαιδεύει στο κυρίαρχο μοντέλο ηθικής, εμφυσώντας τους το φόβο και την ενοχή. Η Αρίστη, φύσει ανήσυχη, ανακαλύπτει τις πηγές του φόβου μέσα από την έρευνα και τη μάθηση. Αναζητεί αλήθειες γύρω από τη θέση της σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, την ελευθερία της σκέψης, την πολιτική και τον έρωτα. Η Διαλεχτή μένει στα «αβαθή» και «σίγουρα» νερά· αθάρρευτη και αδρανής, κάνει κάθε φορά μικρά και δειλά βήματα στη ζωή. Η σχέση των δύο κοριτσιών δοκιμάζεται όταν ανάμεσά τους μπαίνει ο Διονύσης Αρχοντής, άντρας ορμητικός, το αρχέτυπο του Βάκχου. Έκτοτε, οι δύο φίλες πορεύονται με δύο εαυτούς: τον φανερό και τον κρυφό.
Οι ζωές τους περνούν από συμπληγάδες, από την εποχή του Εθνικού Διχασμού μέχρι την αρχή του Εμφυλίου, καθώς τα γεγονότα συγκλονίζουν την Ελλάδα, που πασχίζει να βγει από τις παλιές φεουδαρχικές της δομές και να αστικοποιηθεί.
Ένα βιβλίο για την αναζήτηση της ελευθερίας, για το φόβο και την υποταγή, για τα όνειρα και τις αυταπάτες.
Από τη συγγραφέα του μυθιστορήματος Όπως ήθελα να ζήσω (Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ 2010).
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αυτό που σου ανήκει
Γκαρθ Γκρίνγουελ
Μετάφραση: Τόνια Κοβαλένκο
ISBN: 978-960-03-6127-8
Τιμή: 12,72 €
Μια φθινοπωρινή μέρα ένας Αμερικανός καθηγητής μπαίνει στις δημόσιες τουαλέτες του Εθνικού Μεγάρου Πολιτισμού στη Σόφια. Εκεί γνωρίζει τον Μίτκο, έναν γοητευτικό νεαρό που εκδίδεται επί χρήμασι, και πληρώνει κι αυτός το αντίτιμο για να κάνει σεξ μαζί του. Τους επόμενους δυο μήνες επιστρέφει ξανά και ξανά στον Μίτκο, σπρωγμένος από λαγνεία, μοναξιά κι από τη σαγήνη του κινδύνου. Δεν αργεί έτσι να εμπλακεί σε μια σχέση αλληλεξάρτησης, στην οποία η τρυφερότητα μπορεί εύκολα να δώσει τη θέση της στη βία. Παλεύοντας να συμφιλιώσει το ερωτικό του πάθος με τις ανησυχίες που το συνοδεύουν, ο ήρωας ανακαλεί το δικό του μεγάλωμα στον αμερικανικό Νότο, όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος σε μετέτρεπε αυτομάτως σε παρία. Εντοπίζει όμως συγκλονιστικές ομοιότητες ανάμεσα στο παρελθόν του και την ξένη χώρα όπου έχει βρεθεί, την οποία ανακαλύπτει καθώς μαθαίνει περισσότερα για τον Μίτκο. Το Αυτό που σου ανήκει είναι το εντυπωσιακό ντεμπούτο ενός ξεχωριστού συγγραφέα που χαιρέτησε σύσσωμη η αμερικανική κριτική. Ένα μυθιστόρημα λυρικής έντασης και ανενδοίαστου ερωτισμού για τη σεξουαλική επιθυμία και τις συνέπειές της.
«Η αμερικανική λογοτεχνία γίνεται πλουσιότερη κατά ένα ακόμη σπουδαίο έργο… Ο Μίτκο είναι ένας αλησμόνητος ήρωας, προορισμένος να γίνει κλασικός. Δεσπόζει στο επίκεντρο αυτού του βιβλίου, κυκλωμένος από τις μαγικές φλόγες του πόθου».
ΕΝΤΜΟΥΝΤ ΟΥΑΪΤ
«Στο υπέροχο μυθιστορηματικό του ντεμπούτο ο Γκαρθ Γκρίνγουελ αφηγείται την προσπάθεια ενός ομοφυλόφιλου άντρα να καταλάβει τις μύχιες επιταγές της καρδιάς του… Είναι ένα βιβλίο που θα απολαύσουν όλοι οι λάτρεις της σοβαρής λογοτεχνίας, παρά το κεντρικό του θέμα, ή μάλλον ακριβώς γι’ αυτό».
ΝΤΟΥΑΪΤ ΓΚΑΡΝΕΡ, The New York Times
«Ο Γκαρθ Γκρίνγουελ σκέφτεται και γράφει όπως η Βιρτζίνια Γουλφ ή ο Β. Γκ. Ζέμπαλντ… Το μυθιστόρημά του εντυπωσιάζει για πολλούς λόγους – ένας απ’ αυτούς είναι η διαύγεια και η αυτογνωσία με την οποία φέρει σε πέρας ο χαρισματικός αυτός συγγραφέας τις προθέσεις του».
ΤΖΕΪΜΣ ΓΟΥΝΤ, The New Yorker
«Ένα δυνατό μυθιστόρημα που περιγράφει με ακρίβεια και ευαισθησία αφενός την κατάσταση της πότε ηθελημένης και πότε αθέλητης μοναξιάς και αφετέρου τις αναπόδραστες ορέξεις της σάρκας. Ο Γκαρθ Γκρίνγουελ δημιουργεί μια αφηγηματική φωνή σύνθετη και αινιγματική – κι αυτό είναι που κάνει
το έργο του τόσο αξιομνημόνευτο».
Τhe Irish Times


Ο Πουλημένος
Πωλ Μπέιτι
Μετάφραση: Νίκος Α. Μάντης
ISBN: 978-960-03-6107-0
Τιμή: 19,08
Μια δηκτική, βαθιά πολιτική σάτιρα για την ταυτότητα της σύγχρονης Αμερικής, ένα μυθιστόρημα που περιγράφει την εκκεντρική ανατροφή ενός Αφροαμερικανού και μια δίκη άνευ προηγουμένου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο αφηγητής, γεννημένος στο «αγροτικό γκέτο» του Ντίκενς στο Λος Άντζελες, αποδέχεται μοιρολατρικά το περιθώριο. Τον μεγαλώνει ο πατέρας του, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, ο οποίος τον χρησιμοποιεί ως πειραματόζωο στις αιρετικές ψυχολογικές μελέτες του για τον ρατσισμό. Ο γιος πιστεύει ότι η πρωτοποριακή εργασία του πατέρα –και ένα βιβλίο που θα προκαλέσει αίσθηση, όταν κυκλοφορήσει– θα επιλύσει τα οικονομικά τους προβλήματα. Όταν όμως αστυνομικοί σκοτώνουν τον πατέρα του, ο πρωταγωνιστής συνειδητοποιεί ότι το μόνο που έχει στα χέρια του είναι ο λογαριασμός μιας κηδείας. Παρακινημένος από την ματαίωση και την παρακμή του τόπου του, αναλαμβάνει μια εξωφρενική πρωτοβουλία: την επαναφορά της δουλείας και του φυλετικού διαχωρισμού, πράγμα που θα τον οδηγήσει ως κατηγορούμενο στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Ο Πουλημένος του Πωλ Μπέιτι σηματοδοτεί το δημιουργικό αποκορύφωμα ενός ιδιοφυούς συγγραφέα. Το βιβλίο τιμήθηκε με το Βραβείο Booker 2016. Το 2015 απέσπασε το Εθνικό Βραβείο του Κύκλου των Κριτικών στις ΗΠΑ.
«Ο Πουλημένος είναι ένα μυθιστόρημα για την εποχή μας. Μια σύγχρονη σάτιρα, ακούραστη και ευφάνταστη, το χιούμορ της οποίας μεταμφιέζει τη ριζοσπαστική σοβαρότητα του συγγραφέα της. Ο Πωλ Μπέιτι εξουδετερώνει με τρόπο αχαλίνωτο τις “ιερές αγελάδες” και βάζει στο στόχαστρό του τα φυλετικά και πολιτικά ταμπού με οξύνοια, ζωντάνια και αμεσότητα».
ΑΜΑΝΤΑ ΦΟΡΜΑΝ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Βραβείου Booker 2016
«Οι εκατό πρώτες σελίδες του Πουλημένου είναι οι πιο καυστικές και ζόρικες σε αμερικανικό μυθιστόρημα τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον... Τα αστεία σε χτυπάνε κατευθείαν στο στομάχι... Οι αυτοσχεδιασμοί είναι ασταμάτητοι σε αυτό το σατιρικό, βαθυστόχαστο μυθιστόρημα που συνιστά σταθμό».
The New York Times
«Μια απίστευτη σάτιρα για τη φυλετική ταυτότητα στην Αμερική... Ο Πουλημένος συνδυάζει τη ζωηρή κωμωδία και τη δριμεία κοινωνική κριτική, αλλά το πλέον εντυπωσιακό προτέρημα του βιβλίου είναι η ολοζώντανη ανθρωπιά των χαρακτήρων του».
The New Yorker
«Ένα αστείο και τολμηρό βιβλίο που ανατρέπει τις επιζήμιες συμβάσεις της κουλτούρας... Είναι αυτή η συνειδητή ανατροπή... που κάνει αυτό το θαρραλέο και σκληρό μυθιστόρημα τόσο απολαυστικό».
The Guardian
«Ο Πουλημένος ανήκει στα σημαντικότερα και πλέον δύσκολα αμερικανικά μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί στον 21ο αιώνα... Είναι ένα επώδυνο βιβλίο που οι αναγνώστες δύσκολα θα ξεχάσουν».
Los Angeles Times
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - NOIR

Έσχατες μέρες
Μπράιαν Έβενσον
Μετάφραση: Νίκος Α. Μάντης
ISBN: 978-960-03-6098-1
Τιμή: 14,84 €
Μια φρικιαστική ιστορία μυστηρίου τοποθετημένη στο κλειστοφοβικό σύμπαν του θρησκευτικού φανατισμού. Στις Έσχατες μέρες πρωταγωνιστεί ο Κλάιν που πέφτει θύμα απαγωγής από μια σκοτεινή σέκτα η οποία πιστεύει ότι ο ακρωτηριασμός σε φέρνει πιο κοντά στον Θεό. Ο Κλάιν εξαναγκάζεται να διαλευκάνει τη δολοφονία του αρχηγού της. Όσο περισσότερο εμπλέκεται στην υπόθεση τόσο συναισθάνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ όσο υπέθετε αρχικά. Άραγε θα φτάσει εγκαίρως στην αλήθεια, ώστε να πάρει το σκήπτρο του προφήτη και να σώσει τον εαυτό του ή μήπως θα καταστρέψει τα πάντα σ’ ένα ξέσπασμα βιβλικής οργής; Κινούμενος σ’ έναν λαβύρινθο από ψέματα, απειλές και παραπληροφόρηση, ο Κλάιν συνειδητοποιεί ότι η επιβίωσή του εξαρτάται από την ίδια του τη βούληση. Ο Μπράιαν Έβενσον είναι ο συγγραφέας της μακάβριας ομορφιάς και της δυσοίωνης έντασης, της ανατριχιαστικής υποβολής και των καθηλωτικών οραμάτων⋅ ένας αυθεντικός αφηγητής που ανακαλεί τον Έντγκαρ Άλαν Πόου και τον Κάφκα, τον Ντόναλντ Μπαρθέλμι αλλά και τον Τζιμ Τόμσον.
«Δεν υπάρχει συγγραφέας στην Αμερική πιο διαπεραστικός, πιο ευφάνταστος, με τέτοια αποκαλυψιακή δύναμη, όπως ο Μπράιαν Έβενσον».
ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΝΤΕΡΣ
«Ο συγγραφέας δημιουργεί ένα ακραιφνώς λογοτεχνικό πεδίο, έναν γραφειοκρατικό εφιάλτη […] για την πίστη, την εξουσία, την ίδια την πραγματικότητα. Είναι το ύφος του, παραπλανητικά απλό, που συντηρεί τη ζωντάνια του κειμένου και την υποβολή του αναγνώστη, όσο τα αινίγματα γίνονται όλο και πιο σύνθετα, όλο και πιο βίαια. Αυτό είναι το μοναδικό ταλέντο του Έβενσον, που ανακαλεί τον Πόου: γράφει με οξύνοια και δύναμη, ακόμα κι όταν οι χαρακτήρες του αποφασίζουν να ακρωτηριαστούν».
Time Out New York
«Οι Έσχατες μέρες είναι το μυθιστόρημα που πρέπει να διαβάσουν όλοι όσοι αγαπούν το αληθινό νουάρ, τις ιστορίες μυστηρίου και τις ιστορίες τρόμου, αν θέλουν να πάρουν μια ιδέα για το πού μπορούν να φθάσουν αυτά τα είδη… Ο Μπράιαν Έβενσον ανήκει σε μια κατηγορία συγγραφέων που κάθε γενιά οφείλει να ανακαλύπτει ξανά και ξανά».
Vol. 1 Brooklyn
«Ο κλινικός τόνος με τον οποίο ο Έβενσον είναι ικανός να διαστρέφει τα πράγματα, αυτή η αρχιτεκτονική της παραδοξότητας και της αγριότητας, κάνει ακόμη και τις πλέον ύπουλες και αποκρουστικές καταστάσεις να εμφανίζονται πειστικές, να έχουν έναν χαρακτήρα σχεδόν μαθηματικό και αναπόδραστο».
Vice
ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Η Παραμυθού της Σελήνης
Νικόλας Ανδρικόπουλος,
Βάγια Παπαποστόλου
ISBN: 978-960-03-6142-1
Τιμή: 12,72 €
Τι μοιάζει άραγε πιο μαγικό στα μάτια των μικρών παιδιών;
Ένα όμορφο παραμύθι γραμμένο στο χαρτί
ή μήπως οι παραμυθένιες στιγμές της ίδιας της ζωής
και η χαρά να τις ανακαλύπτεις;
Όλα ξεκινούν όταν το δακρυσμένο σύννεφο παίρνει μαζί του
τα πουλιά των παραμυθιών και αφήνει για άλλη μια φορά
τα μικρά παιδιά του χωριού λυπημένα, χωρίς παραμύθια.
Τότε μια όμορφη, παράξενη γυναίκα
θα φτάσει πετώντας στο χωριό.
Τι θέλει να προσφέρει στα παιδιά και με ποιο αντάλλαγμα;
Τι μυστικά κρύβουν οι πολύχρωμες βαλίτσες της
και οι κεντημένοι νάνοι, οι δράκοι, οι μάγισσες και οι γοργόνες
στο μαγικό της φουστάνι;
Η παραμυθού της Σελήνης κινείται κυριολεκτικά και μεταφορικά
ανάμεσα στο χρυσοκίτρινο του ήλιου και το ασημόλευκο
του φεγγαριού. Το παραμύθι αυτό προσεγγίζει τρυφερά
την αξία της προσπάθειας και της σωστής επιλογής,
όπως και τη χαρά της προσφοράς και της ανταλλαγής.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο Πουλημένος
Πωλ Μπέιτι
Μετάφραση: Νίκος Α. Μάντης
ISBN: 978-960-03-6108-7
Τιμή: 9,90 €

Μια δηκτική, βαθιά πολιτική σάτιρα για την ταυτότητα της σύγχρονης Αμερικής, ένα μυθιστόρημα που περιγράφει την εκκεντρική ανατροφή ενός Αφροαμερικανού και μια δίκη άνευ προηγουμένου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο αφηγητής, γεννημένος στο «αγροτικό γκέτο» του Ντίκενς στο Λος Άντζελες, αποδέχεται μοιρολατρικά το περιθώριο. Τον μεγαλώνει ο πατέρας του, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, ο οποίος τον χρησιμοποιεί ως πειραματόζωο στις αιρετικές ψυχολογικές μελέτες του για τον ρατσισμό. Ο γιος πιστεύει ότι η πρωτοποριακή εργασία του πατέρα –και ένα βιβλίο που θα προκαλέσει αίσθηση, όταν κυκλοφορήσει– θα επιλύσει τα οικονομικά τους προβλήματα. Όταν όμως αστυνομικοί σκοτώνουν τον πατέρα του, ο πρωταγωνιστής συνειδητοποιεί ότι το μόνο που έχει στα χέρια του είναι ο λογαριασμός μιας κηδείας. Παρακινημένος από την ματαίωση και την παρακμή του τόπου του, αναλαμβάνει μια εξωφρενική πρωτοβουλία: την επαναφορά της δουλείας και του φυλετικού διαχωρισμού, πράγμα που θα τον οδηγήσει ως κατηγορούμενο στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Ο Πουλημένος του Πωλ Μπέιτι σηματοδοτεί το δημιουργικό αποκορύφωμα ενός ιδιοφυούς συγγραφέα. Το βιβλίο τιμήθηκε με το Βραβείο Booker 2016. Το 2015 απέσπασε το Εθνικό Βραβείο του Κύκλου των Κριτικών στις ΗΠΑ.
«Ο Πουλημένος είναι ένα μυθιστόρημα για την εποχή μας. Μια σύγχρονη σάτιρα, ακούραστη και ευφάνταστη, το χιούμορ της οποίας μεταμφιέζει τη ριζοσπαστική σοβαρότητα του συγγραφέα της. Ο Πωλ Μπέιτι εξουδετερώνει με τρόπο αχαλίνωτο τις “ιερές αγελάδες” και βάζει στο στόχαστρό του τα φυλετικά και πολιτικά ταμπού με οξύνοια, ζωντάνια και αμεσότητα».
ΑΜΑΝΤΑ ΦΟΡΜΑΝ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Βραβείου Booker 2016
«Οι εκατό πρώτες σελίδες του Πουλημένου είναι οι πιο καυστικές και ζόρικες σε αμερικανικό μυθιστόρημα τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον... Τα αστεία σε χτυπάνε κατευθείαν στο στομάχι... Οι αυτοσχεδιασμοί είναι ασταμάτητοι σε αυτό το σατιρικό, βαθυστόχαστο μυθιστόρημα που συνιστά σταθμό».
The New York Times
«Μια απίστευτη σάτιρα για τη φυλετική ταυτότητα στην Αμερική... Ο Πουλημένος συνδυάζει τη ζωηρή κωμωδία και τη δριμεία κοινωνική κριτική, αλλά το πλέον εντυπωσιακό προτέρημα του βιβλίου είναι η ολοζώντανη ανθρωπιά των χαρακτήρων του».
The New Yorker
«Ένα αστείο και τολμηρό βιβλίο που ανατρέπει τις επιζήμιες συμβάσεις της κουλτούρας... Είναι αυτή η συνειδητή ανατροπή... που κάνει αυτό το θαρραλέο και σκληρό μυθιστόρημα τόσο απολαυστικό».
The Guardian
«Ο Πουλημένος ανήκει στα σημαντικότερα και πλέον δύσκολα αμερικανικά μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί στον 21ο αιώνα... Είναι ένα επώδυνο βιβλίο που οι αναγνώστες δύσκολα θα ξεχάσουν».
Los Angeles Times

Ο ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤΟ CAN CAN ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ  
MOUNIALL...
ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ CAN CAN
ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Από το Σαββάτο  3 Δεκεμβρίου 2016,  ο Τζίμης Πανούσης και το ροκ κουαρτέτο   “Πεταμένα λεφτά” θα παρουσιάσουν το δράμα εποχής “Mouniall στο κέντρο κουλτούρας και κατανάλωσης Can Can (Λ. Κηφισού & Π. Ράλλη 62  τηλ. 2105444731] μόνο για 10 παραστάσεις.

Γιορταστικές εκδηλώσεις για παιδιά:Μουσικές του χιονιού, Μίλα και Σούτ / Παρουσίαση Βιβλίου Εκδ. Πατάκη


Μουσικές του χιονιού
Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για παιδιά 3 έως 7 ετών
Κυριακή 11 & 18 Δεκεμβρίου,
12:00 & 13:30
27, 28, 29 Δεκεμβρίου, 17:00
19, 20, 21 Δεκεμβρίου,
9:30 & 11:00 για σχολεία
Η Προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε
Με αφορμή κλασικά και σύγχρονα μουσικά έργα και μέσα από τα παιχνίδια με την τέχνη τα παιδιά θα καλλιεργήσουν την ικανότητά τους για δημιουργική συνεργασία και
καλλιτεχνική έκφραση.
Παραγωγή: Ομάδα “Λόγου Παίγνιον”
Σχεδιασμός προγράμματος: Παναγιώτης Τσιρίδης
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό), 12€ (ενιαίο με 1 συνοδό), 15€ (ενιαίο με 2 συνοδούς)
Εισιτήρια-πληροφορίες:
ticketservices.gr , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Πληροφορίες-κρατήσεις για ομαδικές επισκέψεις σχολείων στις 19, 20 και 21 Δεκεμβρίου
210 72 82 553.
Κόστος συμμετοχής ανά μαθητή €3
Περισσότερες πληροφορίες

Παρουσίαση βιβλίου
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, 19:00
Κώστας Χαρδαβέλλας
Το ζεϊμπέκικο του νικητή
Εκδόσεις Πατάκη
Η μάχη του Κώστα Χαρδαβέλλα με τον καρκίνο μέσα από τα μάτια του γιού του Κ.Κ. Χαρδαβέλλα
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Λινός, Καθηγητής χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Τζώνης Καλημέρης,
Γενικός διευθυντής προγράμματος ΑΝΤ1
Εύα Αντωνοπούλου , Δημοσιογράφος
Σάκης Τανιμανίδης, Τηλεοπτικός
παραγωγός - Παρουσιαστής
Κώστας Χαδαβέλλας , Δημοσιογράφος
Τη συζήτηση συντονίζει ο Κωνσταντίνος Κ. Χαρδαβέλλας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Είσοδος ελεύθερη
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ημερίδα
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, 18:30
Η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού & Γενικής Παιδείας (Ιδρυτής: Σχολή Μωραΐτη) σας προσκαλέι στην ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο:
Το πρόσωπο και το έργο -
Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Ο Ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος συνομιλεί με τον Γιάννη Βούλγαρη, τον Λεωνίδα Καλλιβρετάκη και τον Αλέξη Πολίτη
Τη συζήτηση συντονίζει η Μικέλα Χαρτουλάρη
Είσοδος ελεύθερη
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Bιεννέζικα Βαλς
στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα
Με την Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 20:30
Kυριακή 11 Δεκεμβρίου, 19:00
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Η ανθοστόλιστη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής θα γεμίσει από τις μελωδίες και τους ρυθμούς της αγαπημένης βιεννέζικης μουσικής.
Με τα ωραιότερα βαλς, τις μελωδικές άριες και τις διάσημες πόλκες των συνθετών της οικογένειας Στράους και άλλων συγχρόνων τους, γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με άρωμα Βιέννης!
Σολίστ Βασιλική Καραγιάννη σοπράνο
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη €40, Α'Ζώνη€34, Β'Ζώνη €28, Γ'Ζώνη €22.
Ειδική τιμή €16 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ megaron.grΕκδοτήρια: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα Tηλ 210 7282333
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Τηλ 210 7282367

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα
για παιδιά
Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον
Claude Debussy
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 12:00
Πρωτότυπο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6 έως 12 ετών
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό)
Εισητήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες

Θεατρικές Παραστάσεις για παιδιά
Χίλιες και μία...σελίδες
για παιδιά 3-9 ετών
Αυτή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη παράσταση όπου πολυτάλαντοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν ζωντανά με δεξιότητα πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και μουσικό πριόνι. Το πολύχρωμο διαδραστικό σκηνικό διεγείρει την φαντασία των παιδιών, ενώ το έργο ενθαρρύνει τη φιλαναγνωσία και προβάλλει την αξία της επιμονής, της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης.
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (παιδικό-ομαδικό)
Εισιτήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες

Θεατρικές Παραστάσεις για παιδιά
Μίλα και Σουτ
για παιδιά 4-10 ετών
Τα εισιτήρια για τις Κυριακάτικες παραστάσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου έχουν εξαντληθεί.
Κλείστε το εισιτήριό σας για μια από τις εορταστικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν
27, 28 & 29 Δεκεμβρίου στις 15:00
Η ομάδα Κοπέρνικος ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Μουσική Βιβλιοθήκη με τη νέα διαδραστική μουσικο-θεατρική παράσταση "Μίλα και Σουτ". Το έργο, με ευρηματικούς χιουμοριστικούς διαλόγους και τα υπέροχα τραγούδια και τη μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά, θα αποτελέσει ένα ακόμα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα.
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (παιδικό-ομαδικό)
Εισιτήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες


ΤΥΧΕΡΟ 2017
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής κυκλοφορεί
το Πρωτοχρονιάτικο Γούρι του 2017
«H Μουσική Ευρώπη»
σε σχέδιο της ζωγράφου Ιόλης Ξιφαρά
προσθέτοντας ένα ακόμη συλλεκτικό κόσμημα
στη σειρά των μικρών έργων τέχνης της συλλογής του
σε σχέδια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών
ασήμι 50 €, ασήμι-χρυσό 180 €, χρυσό 650 €
Πωλείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
στο πωλητήριο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
και σε επιλεγμένα καταστήματα
ηλεκτρονικά στο www.e-shopsfm.gr
Για Πληροφορίες &Παραγγελίες
Τ. 210 72 82 777, brag@megaron.gr

Το Ινστιτούτο Τέχνης & Πολιτισμού Melody Spirit παρουσιάζει
Την Γλυκιά Συμφωνία 2
Ένα Μουσικό Παραμύθι της Μαίρης Βούκανου
σε Μουσική Γιώργου Βούκανου
9,10,11 & 16,17,18 Δεκεμβρίου 2016
ώρα έναρξης: 18.00
Με τον Δημήτρη Πιατά
και γνωστούς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές
Φιλική Συμμετοχή Στέλιος Παρλιάρος
Περισσότερες πληροφορίες & εισιτήρια: ticketservices.gr
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία ή Βιβλοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες σπουδαστών Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας κάθε Παρασκευή μεσημέρι στις 15:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ωδεία, Μουσικές σχολές και νέοι μουσικοί που ενδιαφέρονται να κλείσουν ημερομηνία για τη συναυλία τους, μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (Βάλια Βράκα, τηλ: 210 7282775,valvraka@megaron.gr) ώστε να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Σημειώνεται πως οι συναυλίες πραγματοποιούνται με συμβολική χρέωση.
Περισσότερες Πληροφορίες


Φιλοξενία εκδηλώσεων
Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
Όλοι οι χώροι προσφέρουν
ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
Πληροφορίες: 210 7282569-775
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News


Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης σε περιστατικό
προσέγγισης αρκούδων στην Καστοριά
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κλήθηκε τα μεσάνυχτα της 7ης Νοεμβρίου να διαχειριστεί ένα περιστατικό προσέγγισης δύο νεαρών αρκούδων στην πόλη της Καστοριάς. Τα ανήλικα αρκουδάκια, ηλικίας 1.5 έτους περίπου κυκλοφορούσαν χωρίς τη μητέρα τους εντός του αστικού ιστού. Τελικά έπειτα από τετράωρη επιχείριση και βάσει του πρωτοκόλλου διαχείρισης παρόμοιων περιστατικών, κατάφεραν να τα απομακρύνουν εκτός πόλης χωρίς να κινδυνέψουν ούτε τα ίδια ούτε κάποιος άνθρωπος.

Προγραμματίστε μία επίσκεψη στα Καταφύγια για τις γιορτές
Αν σκέφτεστε να εκμεταλλευτείτε την περίοδο των γιορτών για μία εκδρομή στο Νυμφαίο, προγραμματίστε την επίσκεψή σας και στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργεί κανονικά Ανοιχτά όλες τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας, το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα με τα ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ, τον μαγικό χώρο στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας από 4-12 ετών, και το καταφύγιο του Λύκου θα είναι ανοικτά κάθε μέρα από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2386041500.
H ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
βραβεύτηκε με Red Dot Award
Σε τελετή που έγινε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο Konzerthaus του Βερολίνου, η Ιsobar Greece παρέλαβε το βραβείο που κέρδισε για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στον κορυφαίο διεθνή θεσμό Red Dot Communication Design Awards 2016! Το site του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, βραβεύτηκε στην κατηγορία Online ανάμεσα σε πολλές ακόμη συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Τα Red Dot Design Awards αποτελουν μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στο χώρο του design. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 26 ειδικούς στο χώρο της επικοινωνίας από διάφορες χώρες του κόσμου.
Διαβάστε περισσότερα
Η ιστορία του ρολογιού
στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου
Ο Αντώνης Γώδης, ιστορικός/ερευνητής έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την ιστορία του ρολογιού που βρίσκεται στη Νίκειο Σχολή, όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο. Στην εκτεταμένη έρευνα του ιστορικού, με τον τίτλο "Φυγή στο χρόνο: Το ελβετικό ρολόι του Νυμφαίου και η άγνωστη ιστορία του Σαμουήλ Μπουρλά", συνέδραμαν και εθελοντές και στελέχη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Διαβάστε το άρθρο


Η BARFFOOD στηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Η BARFFOOD για δεύτερη συνεχή χρονιά υποστηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία της άγριας ζωής. Συγκεκριμένα η BARFFOOD υποστηρίζει τη διατροφή του νεότερου λύκου του Καταφυγίου, της Οριάννας, με τη χορηγία 350 κιλών τροφής 100% φυσικής τροφής χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που καλύπτει τις ανάγκες της για ένα χρόνο.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr