Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δελτίο Τύπου σχετικά με μέτρα για την ομαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων κατά την περίοδο των εορτών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με στόχο τη την ομαλή έξοδο των εκδρομέων, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, την ασφάλεια των μετακινήσεων και την έμπρακτη συνδρομή σε κάθε πολίτη που θα κάνει χρήση του οδικού δικτύου, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχει εκπονήσει σχέδιο με συγκεκριμένα μέτρα. Τόσο για τις ημέρες της μαζικής εισόδου όσο και εξόδου των οχημάτων, δηλαδή τα τετραήμερα των Χριστουγέννων από 23 έως και 27 Δεκεμβρίου και της Πρωτοχρονιάς από 31 Δεκεμβρίου έως και 3 Ιανουαρίου. Ισχυρές δυνάμεις της τροχαίας σε ολόκληρη την επικράτεια θα βρίσκονται σε επιφυλακή για όλη την εορταστική περίοδο, ενώ έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι τοπικές ιδιαιτερότητες, οι καιρικές συνθήκες και τα εποχικά προβλήματα κατά την περίοδο των γιορτών. Ειδικότερα: Το βασικό εθνικό οδικό δίκτυο θα αστυνομεύεται σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα από περιπολικά οχήματα και μοτοσικλέτες. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ θα ελέγχει την κυκλοφορία κατά τις ώρες αιχμής. Η παρουσία του προσωπικού και των μέσων της τροχαίας στο βασικό οδικό δίκτυο, θα είναι συνεχής. Έντονη τροχονομική παρουσία θα υπάρχει και στον αστικό ιστό κοντά σε εμπορικά κέντρα, σε εμπορευματικούς σταθμούς, σε σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς (ΟΣΕ) και όπου αλλού παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα πεζών και οχημάτων. Τροχονόμοι θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στα διόδια, κατά την έξοδο των ταξιδιωτών. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και μονάδες του ΕΚΑΒ, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Νομαρχιών και της περιφέρειας προκειμένου να παρέχουν άμεση βοήθεια Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών. Συγκροτούνται συνεργεία τροχονομικών ελέγχων για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, παραβίαση σηματοδοτών, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Η επιχειρησιακή δράση της αστυνομίας έχει εστιαστεί στην καταπολέμηση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Για αυτό το λόγο, συνεργεία της τροχαίας θα πραγματοποιούν ελέγχους σε 24ωρη βάση. Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει εκπονηθεί με την ενίσχυση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας, με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν με τη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνιστά στους οδηγούς μεγαλύτερη προσοχή και μικρότερες ταχύτητες.
Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τους δρόμους ασφαλέστερους και να προστατέψουμε τις ζωές μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

23/12/2009, Διαβάστε τα βασικά σημεία της ομιλίας του Ευ. Βενιζέλου κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, εδώ:
http://www.evenizelos.gr/politicalspeeches/1603-proypologismos23/12/2009,Μήνυμα απο Ευ. Βενιζέλο για τις γιορτές προς τους φίλους του διαδικτύου:
" Η άμεση επικοινωνία μας μου λείπει πολύ.
Είναι όμως πολύ δύσκολο να συνδυάσω την υπουργική μου ιδιότητα με τη διατύπωση αντισυμβατικών σχολίων στο Διαδίκτυο.
Ζητώ την κατανόησή σας.
Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του ερχομού του νέου έτους εύχομαι στον καθένα και καθεμία από σας ξεχωριστά, χρόνια πολλά, υγεία και προκοπή στις οικογένειες σας και κάθε επιτυχία στους στόχους σας.
Να είστε καλά."
Ευ. Βενιζέλος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ανοιχτή Απαντητική Επιστολή του Υπουργού Προστασίας του Πολιίτη στη Διεθνή Αμνηστία για το Γραφείο Αντιμετώπισης Αυθαιρεσιών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Προς: Διεθνής Αμνηστία Ελληνικό Τμήμα
Σίνα 30, 106 72 Αθήνα Ημερομηνία: 23/12/2009 Αξιότιμες Κυρίες/Κύριοι, Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να απαντήσω την επιστολή που μου αποστείλατε την 1η Δεκεμβρίου 2009, σε σχέση με την πρωτοβουλία μου να προχωρήσουμε σε σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.
Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας σχετικά με το υπό ίδρυση Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, καθώς και για τα σχόλια επί του σχεδίου Π.Δ. που καταρτίστηκε. Επί της ουσίας των παρατηρήσεων οφείλω να διευκρινίσω τα εξής. Καταρχάς δεν προκύπτει από καμία διεθνή συνθήκη ή συμβατική υποχρέωση της χώρας η ανάγκη ίδρυσης «εξω-υπουργικού οργάνου» εξέτασης καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Η σχετική αναφορά σας στις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υπογραμμίζει την ανάγκη εξασφάλισης θεσμικής και ιεραρχικής ανεξαρτησίας μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου. Στο υπό σύσταση Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας η θεσμική και ιεραρχική ανεξαρτησία μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου εξασφαλίζεται από την συγκρότησή του εκτός των δομών των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και από την πρόβλεψη της στελέχωσης του αποκλειστικά με πολιτικό προσωπικό και με δικαστικούς εγνωσμένου κύρους. Επίσης, όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα το μήνυμα μου στις 12 Δεκεμβρίου 2009, η ίδρυση του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας δεν αποτελεί παρά το πρώτο βήμα για την συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος αντιμετώπισης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας στη χώρα μας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συμπεριλάβει στο σχεδιασμό του μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες, στις οποίες θα αξιοποιηθεί και μέρος από τις προτάσεις που έχουμε δεχθεί στα πλαίσια της πρόσφατης δημόσιας διαβούλευσης για το υπό σύσταση Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία από το Μάρτιο του 2010. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στο διάλογο και στην ουσιαστική αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος.
Η συνεισφορά της Διεθνούς Αμνηστίας, καθώς και κάθε συλλογικού φορέα, ΜΚΟ και μεμονωμένων πολιτών είναι για εμάς πολύτιμη. Με εκτίμηση,
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΦόρος με τεκμήριαγια όλα τα επαγγέλματα Σφράγισε μια εποχή Τα καλύτερά μου Χριστούγεννα Τσεκάπ για την καρδιά στο σαλόνι σας Κουίζ για πολίτες του κόσμου Μανιακός με τζιπ πυροβολεί περαστικούς Τρεις κινήσεις για τον τίτλο Έρχονται περισσότεροι καύσωνες και λιγότερες βροχές Και τα φυτά έχουν ψυχή!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics «Σκληρή γραμμή» Σαμαρά απέναντι στην Τουρκία Το δέκατο φύλλο της ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ στα περίπτερα της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας Χριστούγεννα στο "μέτωπο" για το Α. Αιγαίο - Πρώτη φορά τριπλή εικονική προσβολή στα νησιά! Ο Πατριάρχης και ο Μέγας Μάγιστρος Μπιράντ: οφείλουμε να ακούσουμε τον Βαρθολομαίο για να μην ξεφτιλιστούμε Τουρκία: Παλάτια στην άμμο Να ξυπνήσει η κοινωνία των πολιτών Ελλάδα-Τουρκία: Η ειδοποιός διαφορά Θ. ΔΡΑΓΩΝΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ Τι σημαίνει να είναι κανείς Γάλλος “Watch for Jerusalem” Εθνική άμυνα και οικονομία Πολλά τα μειονεκτήματα από τυχόν αποστρατιωτικοποίηση του κυπριακού κράτους Απομόνωση Τουρκίας για Δίκαιο της Θαλάσσης Ελληνική ιθαγένεια για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς Βρετανικό "χτύπημα" εναντίον Ελλάδας - Κύπρου

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;;;; ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!

ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ

ΑΠΟ TO ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟ TO ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ!!!!!!!!!!!!!

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΡΑΣΟΥ
ΕΙΔΟΣ: ΝΟΥΒΕΛΑ
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΧΗΜΑ: 13x20.5
ISBN: 978-960-05-1413-1
Τη νύχτα που πέθανε ο αρχιεπίσκοπος γέννησε η Σίσσυ.
Έκανε τρία κουτάβια σα θρεμμένα ποντικάκια.
Ο Βικέντιος από μέρες την είχε κατά νου.
Περίμενε.
Είχανε σωθεί τα φουντούκια στην τσέπη του ράσου του.
Πηγαινοερχότανε μες στο μοναστήρι, μοναχικός διακονητής, κι εκείνη, φουσκωμένη, έτρεχε βαριανασαίνοντας από πίσω του, ταμένη να συντροφεύει τα βήματά του στο μαγειριό, στο προαύλιο, στα αγριεμένα πια κηπάρια και στην πεζούλα με τους σταυρούς.
Ο Βικέντιος, μοναχικός μοναχός, πενθεί για την αδικοχαμένη σκυλίτσα του, την ίδια στιγμή που λαός και επίσημη Εκκλησία πενθούν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.
Κατόπιν, καθώς οι κεφαλές της Εκκλησίας μετέχουν σε ιερές και ανίερες διαδικασίες διαδοχής, εκείνος αγωνιά να κρατήσει στη ζωή έστω και έναν από τους τρεις νεογέννητους διαδόχους της νεκρής σκυλίτσας.
Mια έντονα σημειολογική νουβέλα που ακροβατεί μεταξύ προσωπικού και συλλογικού πένθους, προσωπικής και συλλογικής ελπίδας.
Από τον συγγραφέα-έκπληξη του μυθιστορήματος Ανάμισης ντενεκές.

Χρόνια Πολλά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΛΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΑ 195 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
Τόμας Άμπερκορν Σχήμα: 14Χ21Σελίδες: 352
Τι δεν θέλουν οι «χειραγωγοί του Κόσμου» να γνωρίζετε,γιατί να μην αντιληφθείτε ότι στην πραγματικότητα ζείτε σεέναν εικονικό, μη πραγματικό κόσμο, όπου όλοι σας χρησιμο-ποιούν; • Το φως του Ήλιου δεν είναι καρκινογόνο.
Καρκινογόνα μπορεί να είναι τα αντιηλιακά.
• Η μαστογραφία μπορεί να είναι η πιθανότερη αιτία καρκίνουτου στήθους.
• Την Αμερική δεν την ανακάλυψε ο Κολόμβος, αλλά ένας ευνούχος Κινέζος ναύαρχος.
• Τα ανίψια του Χίτλερ ζουν και βασιλεύουν στις ΗνωμένεςΠολιτείες.
• Ο Τσε Γκεβάρα δεν πέθανε στη μάχη, αλλά δολοφονήθηκε ενψυχρώ.
• Κεραυνός μπορεί να πέσει κι από ξάστερο ουρανό!
• Τα φάρμακα δεν θεραπεύουν, απλώς μεταθέτουν γι’ αργότερα το πρόβλημα.
• Αυτή τη στιγμή η Κίνα κρατάει στα χέρια της το 80% των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.
• Το έμβρυο βελτιώνει τον εγκέφαλο της μητέρας.
• Οι άνδρες έχουν διαφορετικό εγκέφαλο από τις γυναίκες.
• Τα μπρόκολα είναι φάρμακο κατά του καρκίνου, όταν τρώγονται σχεδόν ωμά.
Οι Ευρωπαίοι ψηλώνουν, οι Αμερικανοί όχι πια.
• Ο καφές περιέχει ορμόνες.
• Είμαστε όλοι πια ραδιενεργοί!

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σας εύχεται ό,τι καλύτερο για το 2010!

Για να δείτε την ηλεκτρονική κάρτα κλικ εδώ.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Εικονογράφηση: Κώστας Παπανικολάου
ISBN: 960-221-106-7
Διαστάσεις: 25Χ23
Σελίδες: 47 Έκδοση: 1995
«Τόση ευγένεια σε τόσο μικρό σκαρί» σκέφτηκε και χάιδεψε συγκινημένη το μαντολινάκι της.
Μια μαλακιά πουπουλένια χαρά την πλημμύρισε συθέμελη.
Μ' αυτό το συναίσθημα συνέχισε να παίζει, να παίζει...
Η γειτονιά της εκείνο το πρωινό είχε το καλύτερο ξύπνημα.
Κι οι γονείς της ήταν διπλά χαρούμενοι που το κορίτσι τους είχε ό,τι ποθούσε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

«Μνημεία Λόγου» ή περιουσιακά στοιχεία τα ποντιακά παραδοσιακά τραγούδια;»ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"

Στο Καρφί των Χριστουγέννων 23-24 Δεκεμβρίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 446 ΠΕΜΠΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Η κοινωνία θα δείξει το δρόμο Αν οι εθνοπατέρες είχαν αντιληφθεί την αλγεινή εντύπωση που αποκόμισαν οι πολίτες από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα είχαν… απαγορεύσει τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Βουλής. Δεν πρόκειται μόνο για μια ανιαρή διαδικασία που αποτελεί το καλύτερο υπνωτικό ειδικά σε προχωρημένη νυκτερινή ώρα.
Πρόκειται κυρίως για μια ανούσια παρέλαση ομιλούντων και μη ακουομένων βουλευτών που αραδιάζουν με στόμφο τις πλέον αδιάφορες κοινοτοπίες πάντοτε εντός κομματικής γραμμής και συνήθως εκτός πραγματικότητας.
Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010 διεξάγεται σε μια κρίσιμη συγκυρία. Η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των διεθνών οίκων αξιολόγησης και των δανειστών της, λόγω του τεράστιου ελλείμματος και του ιλιγγιώδους δημόσιου χρέους. Κι ενώ η Βουλή ασχολείται με την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που πρέπει να δίνει την εντύπωση πως θα αντιμετωπίσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έρχεται ένας ακόμη διεθνής οίκος να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία. Είδατε ή ακούσατε κάποιον ή κάποιαν αντιπρόσωπο του λαού να εκδηλώσει ανησυχία; Σελ.2 Ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών… Οριστικό διαζύγιο με την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή επιχειρεί να πάρει ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτό προκύπτει από την απόφαση του νέου προέδρου της Ν.Δ. να αποδεχτεί κατ’ αρχήν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, οι οποίες θα διερευνήσουν τις σκανδαλώδεις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων, των μαύρων ταμείων της Siemens, του Βατοπεδίου, της αγοροπωλησίας του Γερμανού από τον ΟΤΕ αλλά και του Χρηματιστηρίου. Επισήμως, οι επιτελείς της Ρηγίλλης προσπαθούν να περάσουν την αποδοχή της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ ως έμπρακτη συνεισφορά της Ν.Δ. στην «επιχείρηση διαφάνειας» της κυβέρνησης.
Η κίνηση Σαμαρά όμως έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., αφού πολλοί την εκλαμβάνουν ως πρωτοβουλία ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών. Σελ.12 και Σελ.13 Σε τροχιά (Ν)Διάσπασης Στην υπόθεση των ομολόγων η Ν.Δ. δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα κινηθεί.
Επειδή, όπως συμβαίνει και με το Βατοπέδιο, υπάρχει έντονη φημολογία περί της εμπλοκής ανθρώπων του πρώην Μαξίμου, κρίνεται επιβεβλημένο να υπάρξει συντονισμός και ιδιαίτερη προσοχή.
Στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι σε πολιτικό επίπεδο θα «χρεώσουν» το λογαριασμό στον τότε υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη και τον υφυπουργό Πέτρο Δούκα.
Επειδή, όμως, και οι δύο είναι «τελειωμένοι», πιστεύουν ότι δεν θα έχουν κανένα απολύτως κόστος. Πάντως, και σ’ αυτή την περίπτωση λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού τόσο ο Τσιτουρίδης όσο και ο Δούκας δείχνουν αποφασισμένοι να μιλήσουν. Σελ. 14 Έφυγε ένας αναντικατάστατος… Ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν ένας μύθος. Για τα εκατομμύρια των αναγνωστών των εντύπων του εδώ και πενήντα χρόνια ήταν ένας παντοδύναμος άρχοντας – πίστευαν πως μπορούσε να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις.
Για τους πολιτικούς ήταν ένα φόβητρο – όλοι ήθελαν την εύνοιά του.
Για το χώρο του Τύπου ήταν ένας πρωτοπόρος – οι καινοτομίες του άλλαξαν το τοπίο της ενημέρωσης. Για όσους είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν στα παλιά γραφεία της Πλατείας Καρύτση ήταν ένας εξαιρετικός εργοδότης – δίκαιος και αξιοσέβαστος.
Όσοι περάσαμε από τη Χρήστου Λαδά (και είμαστε πάρα πολλοί) έχουμε στη μνήμη μας μια χαρακτηριστική εικόνα του Χρήστου Λαμπράκη: ένας λιπόσαρκος, αθλητικός, σχεδόν ασκητικός και ατημέλητα ντυμένος άντρας που ανέβαινε τρέχοντας δυο-δυο τα σκαλιά από το ισόγειο στον πρώτο όροφο, όπου ήταν το γραφείο του και η σύνταξη της εφημερίδας «Το Βήμα».
Σχεδόν όλες οι μεγάλες εφημερίδες περιείχαν ρεπορτάζ που είχαν ως βασικό θέμα τη «δυσαρέσκεια» του Μεγάρου Μαξίμου για τις κινήσεις του υπουργού. Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να σηκώσει το τηλέφωνο για να καλέσει τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, αν και η μαζικότητα των δημοσιευμάτων έδειχνε δύο ενδεχόμενα:
Είτε υπήρχε όντως δυσαρέσκεια και αυτή εκφραζόταν στα δημοσιεύματα, είτε κάποιος συνάδελφος του κ. Παπακωνσταντίνου είχε δημιουργήσει όλο αυτό το όργιο φημών και το άσχημο κλίμα εναντίων του υπουργού Οικονομικών. Σελ. 63 στο πέταλο Και τώρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του… Αυτά τα κάλαντα τραγούδησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου στη Ρηγίλλης…
Γιατί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τον… ασκό των εξεταστικών, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα μεγάλα σκάνδαλα που δηλητηρίασαν την πολιτική μας ζωή, προκαλεί μεγάλους κραδασμούς στη Ν.Δ… Και όχι τυχαία… Οι περί του Σαμαρά θεωρούσαν ότι με την υπόθεση της Siemens μπορεί να καθαρίσουν την Ντόρα ή να τη φέρουν σε δύσκολη θέση, μέχρι που άκουσαν ότι ο Μητσοτάκης ανοίγει την ντουλάπα και βγάζει σκελετούς από πιο μακρινές εποχές. Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, κατέθεσε πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής και για την υπόθεση της εξαγοράς της «Γερμανός» από την Cosmote. Είναι το πέμπτο σκάνδαλο μετά τη Siemens, τα αμαρτωλά ομόλογα, το Βατοπέδι και το Χρηματιστήριο. Στην πρόταση επισημαίνεται ότι από τη μεθοδευμένα υπερτιμολογημένη εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» το Δημόσιο υπέστη ζημιά συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Θα κληθεί βεβαίως ο Αλογοσκούφης, αφού περιγράφεται στο πόρισμα.
Και πιθανότατα θα εξεταστούν οι καταγγελίες του Θόδωρου Πάγκαλου για υπόγειες διαδρομές της εταιρείας με το ΚΚΕ… Σελ. 64

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

'Αγια Νύχτα Συγγραφέας: ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ ΡΕΝΑ Κατηγορία: Παιδικό Βιβλίο - Εικονογραφημένα Σειρά: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 09/1999 Σελίδες: 36 ISBN: 978-960-542-102-1 Κωδικός: 13952 Διαστάσεις: 21 x 29 εκ. Σύντομη περιγραφή
Ένα αγοράκι βρίσκει ένα φίλο.
Ένα φίλο με φτερά. Kαι ζει την ωραιότερη νύχτα της ζωής του.
Γεμάτη αγγελούδια, μάγους, μπάλες, βοσκούς. Mια νύχτα ονειρεμένη.
Mια 'Αγια Nύχτα!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DEFENCENET MEDIA

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Επτά δρόμοι προς την κόλαση Υπότιτλος Ένας κραυγάζων αετός στην Μπαστόν Συγγραφέας - Συντελεστές Donald R. Burgett
Μετάφραση: Γεώργιος Ζουρίδης Εκδότης Eurobooks ISBN 960-98327-7-6 Έκδοση1η 2009 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 24χ15 εκ. Σελίδες 284 Περιέχει Φωτογράφηση
Τον Δεκέμβριο του 1944 ο Χίτλερ εξαπέλυσε μια απελπισμένη μαζική επίθεση κατά των Συμμάχων, με 38 μεραρχίες οι οποίες έπληξαν αιφνιδιαστικά τις γραμμές των Αμερικανών.
Η 101η Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών ρίχθηκε στην μάχη έπειτα από 72 ημέρες σφοδρών συγκρούσεων στην Ολλανδία, με ελάχιστα τρόφιμα και πυρομαχικά.
Τότε άρχισε η σκληρή μάχη για την κατοχή της πόλης Μπαστόν και των επτά κύριων οδικών αρτηριών της.
Σε εκείνο το χρονικό διάστημα γεμάτο από δράση, τοποθετείται η θρυλική μονάδα γνωστή ως "Κραυγάζοντες Αετοί".
Ένα μέλος αυτής της μονάδας, ο Ντόναλντ Ρ. Μπέργκετ, είναι ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου.
Ο δεκαεννιάχρονος τότε αλεξιπτωτιστής περιγράφει με ζωντάνια και παραστατικότητα μια από τις πιο φρικτές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι παγωμένοι, πεινασμένοι και τραυματισμένοι επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές αντιμετώπισαν από επιθέσεις με άρματα μάχης μέχρι μάχες σώμα με σώμα.
Αντιστάθηκαν με θάρρος και καρτερία, πετυχαίνοντας μια νίκη η οποία άνοιξε τον δρόμο για την τελική επικράτηση των Συμμάχων.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
Συγγραφέας: ΝΤΑΛΙ ΣΑΛΒΑΔΟΡ
Μετάφραση: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΝΤΑ
ISBN: 978-960-256-685-5
Έτος έκδοσης: 2009
Κατηγορία: ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Σελίδες: 310
Η πρώτη αυτοβιογραφία του πολυδιάστατου και εκκεντρικού Ισπανού καλλιτέχνη, που καλύπτει την περίοδο από την παιδική του ηλικία μέχρι το 1941.

Οι άγγελοι ποτέ δεν θα μπορούσαν να πετάξουν με τέτοια ανατομία!

Οι άγγελοι ποτέ δεν θα μπορούσαν να πετάξουν με τέτοια ανατομία!Απολίτιστο Στέκι

Κραδαίνοντας τις ποιμαντικές σας ράβδους….

Κραδαίνοντας τις ποιμαντικές σας ράβδους…. Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Ενθουσιάστηκα βλέποντας τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρωθυπουργό μαζί και σκέφτηκα… Σεβαστοί μας Ιεράρχες, Βοηθήστε το Έθνος που κάποτε πίστευε ότι αξίζει ακόμη και η θυσία της προσωπικής μας ύπαρξης όταν πρόκειται…«για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία…» Επειδή τούτες τις ημέρες θα ξαναζήσουμε, συμβολικά, την γέννηση του Ιησού του Ναζωραίου και μαζί την γέννηση της Ελπίδας Σωτηρίας για το ανθρώπινο γένος η θερμή μου παράκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την Ιερά Σύνοδο είναι να «θυμηθούν τον προχριστιανικό διάλογο ανάμεσα σε Θεμιστοκλή και Ευρυβιάδη για την Σωτηρία της Αθήνας, εκείνο το ιστορικό, «πάταξον μεν άκουσον δε…» και μια ταπεινή υπενθύμιση του «ιερού θυμού» και της χρήσης του φραγγελίου από τον Ιησού που κυνήγησε τους αργυραμοιβούς στον προαύλιο χώρο του Ναού του Σολομώντος… Με άλλα λόγια θα ήθελα, με τον προσήκοντα σεβασμό και προς τα πρόσωπα των Ιεραρχών μας, προς τα πρόσωπα των πολιτικών μας, και προς τον Ελληνικό λαό να ΖΗΤΗΣΩ από την Ιερά Σύνοδο και τον επικεφαλής της Αρχιεπίσκοπο Αθηνών: Πρώτον, να δεσμεύσουν ΟΛΗ την Εκκλησιαστική Περιουσία και να την θέσουν ως ΕΓΓΥΗΣΗ προς τους διεθνείς οικονομικούς κύκλους για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ της Ελληνικής Οικονομίας, Δεύτερον. Κραδαίνοντας τις ποιμαντικές τους ράβδους να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από την παρούσα ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να αναιρέσει το «Βουλευτικό και Υπουργικό ΑΣΥΛΟ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ» και να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ που καταχράστηκαν, που κακοδιαχειρίστηκαν, που κατασπατάλησαν την περιουσία του Ελληνικού λαού και αφού καταδικαστούν να ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να επιστρέψουν στο Έθνος τα ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ (δήθεν) χρήματα, και να μειώσουν κατά 30% τις αμοιβές που τώρα εισπράττουν Τρίτον, Ζητήστε ΑΜΕΣΑ από τους Κυρίους και Κυρίες επικεφαλής ΟΛΩΝ των ΔΕΚΟ όπως και τους ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ παρουσιαστές/στριες των ΚΡΑΤΙΚΩΝ καναλιών ΕΡΤ-1,2,3 να μειώσουν σε επίπεδα μισθού καθηγητών Πανεπιστημίου (3,000 ευρώ μηνιαίως) τις μηνιαίες αποδοχές τους και, Τέταρτον, εάν δεν το πράξουν αυτό η Βουλή οι Ιεράρχες μας να «κατεβάσουν με θυμό τις «ιερές μαγκούρες» τους στα πισινά των Υπουργών και Βουλευτών, να αποσύρουν την περιουσία που θα έχουν θέσει ως εγγύηση για την Σωτηρία της ελληνικής οικονομίας και να ΠΟΥΝ με ειλικρίνεια στον χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας την ΑΛΗΘΕΙΑ… Αναγνωρίζω ότι τα παραπάνω είναι ρομαντικά και ανεδαφικά, σκέψεις μάλλον ενός απλού παιδικού μυαλού και όχι ενός πανεπιστημιακού δασκάλου… Τα καταθέτω στη δική σας κρίση αναφερόμενος στο γράμμα-απάντηση που έστειλε ο Francis P Church, συντάκτης της Νεοϋερκέζικης εφημερίδας The SUN στο ερώτημα της Virginia O’Hannlon που απευθύνθηκε στην εφημερίδα ρωτώντας με την αφέλεια ενός παιδιού που άρχισε να αμφιβάλλει: « Κύριε Διευθυντά, Αλήθεια, ΥΠΑΡΧΕΙ ο Άγιος-Βασίλης;» Και η εφημερίδα, με ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ (που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε γράψει ο δημοσιογράφος Francis P Church) έγραψε, και έμεινε στην Ιστορία ένα εκπληκτικό κείμενο που δημοσιεύθηκε σε πάρα πολλές γλώσσες με τίτλο…. (YES Virginia, There is Santa Claus…) (Παραθέτω μερικές μόνο αράδες…) «ΝΑΙ, Βιρτζίνια, ΥΠΑΡΧΕΙ ο Άγιος-Βασίλης!.... Υπάρχει όπως υπάρχει και η αγάπη, η γενναιοδωρία, η αφοσίωση που υπάρχουν και δίνουν στη ζωή σου απεριόριστη ομορφιά και χαρά…ΑΛΗΘΕΙΑ, πόσο φοβερός θα ήταν ο κόσμος και η ζωή μας εάν ΔΕΝ υπήρχε ο Άγιος-Βασίλης..» Καθώς αυτήν την Παρασκευή θα ζήσουμε, ξανά, την Γέννηση του Χριστού μας και την αναγέννηση της ΕΛΠΙΔΑΣ, και την επόμενη Παρασκευή θα δοξολογήσουμε την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ ήδη ζούμε ίσως τις δυσκολότερες μέρες της σύγχρονης Οικονομικής μας Ιστορίας περιμένω από τους Θρησκευτικούς μας Ηγέτες ΔΡΑΣΗ… Καλά Χριστούγεννα, Καλή Πρωτοχρονιά, και Χρόνια μας Πολλά…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert Μην αφήσεις την χώρα σου να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων χωρίς συνείδηση χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Πομάκικο χαστούκι στην πολυπολιτισμικότητα του ΠΑΣΟΚ Βιασμός του Ελληνισμού προ των Πυλών...! 960.000 νομιμοποιούνται σε πρώτη φάση!!!!! κάτι αρχίζει να γίνεται... ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες. Δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σας αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη; ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Άμεση απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε όλους τους λαθρομετανάστες σχεδιάζει η κυβέρνηση!!! Οι μισοί ΄Ελληνες θεωρούν τους μετανάστες απειλή Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι υπό κατάρρευση... ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Μουγκάθηκαν τα Συριζόπουλα...τα έδωσε όλα ο Ιερώνυμος... ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

250.000 ΝΕΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ «ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ» ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τις αλλαγές που επέρχονται στον εκλογικό χάρτη της Αυτοδιοίκησης http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5332
Επίσης, διαβάστε:α) για τις νέες κινητοποιήσεις κατοίκων και δημάρχων για την τοποθέτηση διοδίων στην Αττική http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5328β) για σύνταξη και στα 58 εργαζόμενου σε δήμο με 35 χρόνια υπηρεσία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5329
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο Μπαμπάρ και ο 'Αγιος Βασίλης
Συγγραφέας:Μπρυνόφ Ζαν ντε
Μετάφραση: ΧΑΣΑΠΗ ΖΕΝΙΑ
Πρώτη έκδοση:20/12/2001
ISBN: 9604102257
Barcode: 9789604102259
Κωδικός: 0405Σελίδες: 32
Για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια ο μικρός ελέφαντας Μπαμπάρ, ιδανικός φίλος, πατέρας και ηγέτης, συντροφεύει μαζί με τους αχώριστους συντρόφους του τα παιδιά όλου του κόσμου.
Και η ζωή κυλάει υπέροχα στη χώρα των ελεφάντων!
Ποιος θα μοιράσει δώρα τα Χριστούγεννα στα μικρά ελεφαντάκια; Θα έρθει ο Άγιος Βασίλης και στη Σελεστούπολη;
Ο Μπαμπάρ δεν μπορεί να χαλάσει το χατίρι των παιδιών κι αποφασίζει να ψάξει να βρει τον Άγιο Βασίλη, για να του ζητήσει να μην αφήσει κι εφέτος παραπονεμένα, χωρίς παιχνίδια, τα ελεφαντάκια στη χώρα του.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΝΥΧΤΕΡΙΤΣΑ
Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΧΟΥΚ - Ε. ΠΑΣΠΑΤΗ
Διαστάσεις 23 x 28
ΙSBN 978-960-535-619-4
Barcode 9789605356194
Σελίδες 64
Ημερομηνία Έκδοσης 12/2009
Κατηγορία Παιδικά
Ένα βράδυ η Νυχτερίτσα και η μητέρα της βγαίνουν για να αναζητήσουν τροφή.
Ξαφνικά τους επιτίθεται μια τεράστια κουκουβάγια και, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν, η Νυχτερίτσα απομακρύνεται από τη μητέρα της.
Η περιπέτεια αρχίζει...
Ένα βιβλίο γραμμένο με ευαισθησία και αγάπη για τη φύση, που θα αλλάξει τελείως την εικόνα την οποία έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για τις νυχντερίδες.
Μέσα από τις σελίδες του το παιδί θα γνωρίσει τον κόσμο των παράξενων ιπτάμενων θηλαστικών και θα έχει την ευκαιρία να σχεδιάσει, να λύσει γρίφους και να παίξει πρωτότυπα παιχνίδια με την παρέα του.