Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

❦ Νέες Κυκλοφορίες 📚





Βαθύ το σκοτάδι πριν την αυγή
Μυθιστόρημα
Ελένη Πριοβόλου
Τιμή €18
Σελ. 416
ISBN 978-960-03-7260-1
Το φως του Διαφωτισμού βρίσκει την Ελλάδα μέσα στο σκοτάδι της οθωμανικής σκλαβιάς. Τα χρόνια αυτά, στην Ακαρνανία, γεννιέται και ανδρώνεται ο Χριστόδουλος Παμπλέκης. Ορφανός από μάνα και σημαδεμένος από την ευλογιά, βρίσκει διέξοδο στα γράμματα, στο ναρθηκοσχολείο ενός μοναστηριού.
Ο πατέρας, επικηρυγμένος κλεφταρματολός, ύστερα από σύγκρουση με τουρκικό σώμα, αναγκάζεται να τον πάρει μαζί του και να φύγουν μακριά από τον τόπο τους, σε μια περιπλάνηση στα βουνά. Εκεί πέφτουν σε παγίδα και συλλαμβάνονται. Το παιδί γίνεται μάρτυρας της θανάτωσης του πατέρα του, ενώ το ίδιο σέρνεται στο σκλαβοπάζαρο. Η τύχη το ρίχνει στα χέρια ενός γραικού άρχοντα και η ζωή του αλλάζει για πάντα.
Από το Ξηρόμερο, το Λιτόχωρο, τη Ραψάνη και τα Βρανιανά, έως την Αθωνιάδα Ακαδημία, τη Βενετία, τη Βιέννη και τη Λειψία, ο Χριστόδουλος θα εξελιχθεί σε κορυφαίο δάσκαλο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Θα συγκρουστεί με το καθεστώς της θεοκρατίας, θα διωχθεί και θα αφοριστεί.
Ένα μυθιστόρημα για την αναζήτηση της ατομικής ελευθερίας και συνάμα μια ανθρώπινη τραγωδία, την εποχή που ο Ρωμιός αγκομαχούσε υπό το βάρος του οθωμανικού ζυγού, ενώ στην Ευρώπη ο κόσμος είχε αρχίσει να μεταμορφώνεται.

Σώμα ερωτικό
Η ιστορία μιας μεταφράστριας
Νουβέλα
Εύα Μ. Μαθιουδάκη
Τιμή €14
Σελ. 192
ISBN 978-960-03-7241-0
Η ιστορία μιας μεταφράστριας στα όρια πραγματικού και
μυθοπλασίας. Ένα ελάχιστα φωτισμένο πρόσωπο των ελληνικών
γραμμάτων, η Στέλλα Κ., μια καλοαναθρεμμένη κόρη, μια
τολμηρή γυναίκα που διεκδικεί την αγάπη και σε αντίξοους
καιρούς καταφέρνει ν’ αποκτήσει ξεχωριστή υπόσταση.
Ένα πνεύμα ελεύθερο και αλέγκρο με πάθος για τη ζωή, με πάθος για τις λέξεις, το σκοτεινό πηγάδι τους, την ξαστεριά τους.
Από τα Χανιά των αρχών του 20ού αιώνα στο Παρίσι τoυ
Μεσοπολέμου και από εκεί στην κατοχική και μεταπολεμική
Ελλάδα. Μια νουβέλα που ξεπερνά τα όρια του προσωπικού
αναπλάθοντας τη μοίρα των πολλών και χαρτογραφώντας την ιστορία της πνευματικής περιπέτειας που είναι κοινή, πανανθρώπινη, μια ζεστή φωτιά για όλους.
Από τον μεγάλο έξω κόσμο στον βαθύ μέσα κόσμο των βιβλίων, των σπουδαίων έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που διαμόρφωσαν τις μεταπολεμικές γενιές συντηρώντας το όραμα για ένα καλύτερο αύριο.


Το προφίλ της Αν-Μαρί
Μυθιστόρημα
Κωνσταντίνος Μουσούλης
Τιμή €14
Σελ. 248
ISBN 978-960-03-7183-3
Η Αν-Μαρί είναι ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ζει στο Λος Άντζελες, την καρδιά της βιομηχανίας του θεάματος. Ονειρεύεται να δραπετεύσει από τη βαρετή καθημερινότητά της και να γίνει διάσημη με τη βοήθεια του διαδικτύου. Έτσι, δημιουργεί ένα προφίλ στο WatchMe, την πλατφόρμα που κυριαρχεί στα κοινωνικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Η Αν-Μαρί θα δει το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα όταν τραβά την προσοχή του δημιουργού του WatchMe, ενός μυστηριώδους άντρα ονόματι Ντέιβιντ Γκράαμ. Δεν θα αργήσει όμως να συνειδητοποιήσει ότι όσο η ψηφιακή εικόνα της πλησιάζει την τελειότητα τόσο η πραγματική εικόνα της αλλοιώνεται, με έναν τρόπο που ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία…
Ένα ψυχολογικό θρίλερ για τον ναρκισσισμό, τη ματαιοδοξία και τον εθισμό στα κοινωνικά δίκτυα.


Ποίηση 1963-2011
Νέα έκδοση, συμπληρωμένη
Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
Τιμή €25
Σελ. 536
ISBN 978-960-03-7258-8
«Ο τόμος με τα άπαντά μου δεν είναι μόνο η συγκέντρωση των ποιημάτων μου αλλά κι ολόκληρης της ζωής μου, αφού δε θυμάμαι να έζησα ποτέ χωρίς ποίηση. Μικρή, μου διάβαζε ποίηση η μητέρα μου και, βέβαια, μεγάλωσα στη σκιά του νονού μου, του Νίκου Καζαντζάκη. Ήξερα πώς γράφονται τα ποιήματα, δηλαδή ότι δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις. Εκείνα αποφασίζουν πότε θα σε κατακτήσουν. Αρκεί να ’χεις την όσφρηση που χρειάζεται για να τα συλλάβεις. Αυτό ίσως και να σημαίνει “ταλέντο”. Βέβαια, όταν είσαι νέος, τα κύματα της ποίησης πολλαπλασιάζονται, αφού ο έρωτας κυριαρχεί. Ένα άλλο στοιχείο της ποιητικής μου ενέργειας είναι ότι πρωτοδημιούργησα στη δεκαετία του ’60, εποχή αναγέννησης της νεοελληνικής ποίησης και τέχνης γενικότερα, ή, όπως λέει ο Καβάφης, “με μουσικές εξαίσιες, με φωνές”. Είδαμε την ποίηση της Ελλάδας να αποσπά τη διεθνή προσοχή, ενώ ως τότε μόνο οι αρχαίοι Έλληνες τους ενδιέφεραν. Ωραία εμπειρία ο συγκεντρωτικός τόμος».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΡΟΥΚ
Η νέα έκδοση συμπληρώνεται με την εργοβιογραφία της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ.



Άνθρωποι στον ήλιο
Γασσάν Καναφάνι
Μετάφραση: Νασίμ Αλάτρας
Τιμή €14
Σελ. 176
ISBN 978-960-03-7251-9
Γιατί το μέλλον περνάει μέσα από την έρημο;
Γιατί ένας αντάρτης γίνεται ένας πολυλογάς που κρύβει τα όπλα του;
Γιατί μια κοπέλα πέφτει με τη θέλησή της στα χέρια του βιαστή της;
Γιατί τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ένας τυφλός κι ένας κουφός;
Γύρω από αυτά –και πολλά άλλα– ερωτήματα, ο Γασσάν Kαναφάνι, ο πλέον σημαντικός Παλαιστίνιος συγγραφέας, ο οποίος και αναδείχτηκε σε σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, δομεί τις δύο νουβέλες («Άνθρωποι στον ήλιο» και «O τυφλός και ο κουφός») που τον έκαναν διάσημο σ' όλο τον κόσμο.


Ράινσμπεργκ – Ανάκτορο Γκρίπσχολμ
Δύο ερωτικές ιστορίες
Κουρτ Τουχόλσκι
Μετάφραση: Έμη Βαϊκούση
Τιμή €14
Σελ. 216
ISBN 978-960-03-7197-0
To βιβλίο περιλαμβάνει δύο διαχρονικές ιστορίες του Κουρτ Τουχόλσκι. Στο διήγημα Ράινσμπεργκ (1912) η φοιτήτρια Κλερ ξεφεύγει από τη μονότονη καθημερινότητα του Βερολίνου και περνάει λίγες «ολοφώτεινες μέρες» μαζί με τον φίλο της Βόλφγκανγκ. Ταξιδεύουν με το τρένο ως «ζεύγος Γκαμπέτα» στην περιοχή του Βρανδεμβούργου, απολαμβάνουν το πανέμορφο τοπίο με το ανάκτορο του Φρειδερίκου Β΄ του Μεγάλου, κάνουν βαρκάδα στη λίμνη, διανυκτερεύουν σε ένα ξενοδοχείο. Πειράγματα, ανώδυνα καβγαδάκια, έρωτας. Τα παιδιαρίσματα του νεαρού ζεύγους αντικατοπτρίζουν την ανέμελη ατμόσφαιρα της προπολεμικής εποχής. Στο σύντομο μυθιστόρημα Ανάκτορο Γκρίπσχολμ (1931) ο «Ντάντι» και η Λυδία, η αγαπημένη του «πριγκίπισσα», πηγαίνουν διακοπές στη Σουηδία και καταλύουν σε ένα παράσπιτο κοντά σε μια λίμνη. Κατά την ειδυλλιακή διαμονή τους εκεί, το αρχικό ντουέτο γίνεται τρίο, ένα ερωτικό τρίο που μάλιστα απελευθερώνει ένα κοριτσάκι από την τυραννία της αυταρχικής διευθύντριας κάποιου οικοτροφείου. Η συγκεκριμένη περιπέτεια σημαδεύει το τέλος των διακοπών. Παρά την παιγνιώδη διάθεση που κυριαρχεί στην αφήγηση, ο συγγραφέας αποδίδει το ζοφερό κλίμα της μεσοπολεμικής περιόδου.


Το Γραφείο
Ο Πάπας Πίος ΙΒ' και οι Εβραίοι
Γιόχαν Ιγκς
Μετάφραση: Άγγελος Μουταφίδης
Τιμή €26
Σελ. 544
ISBN 978-960-03-7198-7
Τι γνώριζε ο Πάπας Πίος ΙΒ΄ για τις θηριωδίες που διαπράττονταν κατά τη διάρκεια του Πολέμου, και πότε πληροφορήθηκε για αυτές; Άραγε, η Αγία Έδρα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να συντρέξει τα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας;
Τα μέχρι πρότινος αδημοσίευτα αρχεία της Γραμματείας του Κράτους της Αγίας Έδρας έρχονται να ρίξουν για πρώτη φορά φως στον ρόλο του Πίου ΙΒ΄ και του Βατικανού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου: στην αλληλογραφία του με τον Πρόεδρο Ρούσβελτ με στόχο την αποτροπή της κλιμάκωσης του πολέμου, στην υποστήριξη που προσέφερε στο δίκτυο της «Οδού Διαφυγής» της Ρώμης για να βοηθήσει τους διωκόμενους, στις διπλωματικές προσπάθειες της Αγίας Έδρας να αναστρέψει την πολιτική του Τρίτου Ράιχ, στην απόρριψη των φυλετικών νόμων του Πετέν, στην οργανωμένη τέλεση εσπευσμένων βαπτίσεων προκειμένου χιλιάδες Εβραίοι να αποφύγουν τον εκτοπισμό ή, ακόμα, στην καταγγελία των ναζιστών ιερέων που κυβερνούσαν τη Σλοβακία. Τούτα τα μοναδικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την υπόγεια επιρροή του Βατικανού και τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε ο Πάπας στην κατεχόμενη από τους ναζί ευρωπαϊκή ήπειρο. Πρόκειται για την τέχνη της «ήπιας» διπλωματίας σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της.


Ραγίσματα
Αναστασία Σταματοπούλου
Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης
Τιμή €14
Σελ. 40
ISBN 978-960-03-7272-4
Εγώ ήμουν ο θόρυβος στη γαλήνη.
Πάντοτε ήμουν.
Ο Κυνηγός φταίει για όλα.
Εγώ φταίω για όλα.
Τελικά όμως ποιος φταίει;
Δεν ξέρω.
Μέσα σε μια απέραντη αιώνια γη από καλάμια και κορμούς, ένα μικρό ελάφι ψάχνει τα πατήματά του. Τα νερά της στάσιμης κρύας λίμνης μπορούν να του προσφέρουν μόνο ελάχιστη εξιλέωση, προτού αρχίσει ξανά το τρέξιμο και τους ελιγμούς. Ο Κυνηγός είναι επικίνδυνα κοντά – δεν πρέπει να το βρει όπως έκανε με τη Μαμά. Το ελαφάκι θα αναμετρηθεί με το παρελθόν του, πριν νιώσει τον χρυσό να ρέει μέσα του.
Ένα ελάφι μόνο του. Ένα παραμύθι για τη μετάβαση, το τραύμα, τη θεραπεία και τη θεϊκότητα. Μια μάχη μεταξύ του παρελθόντος και του σήμερα, μεταξύ του τι υπάρχει και του πώς φαίνεται.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331

Απίστευτες All Inclusive διακοπές με ΔΩΡΕΑΝ 👪 1 ή 2 παιδιά!


Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!


4* Palmariva Beach - Ερέτρια, Εύβοια έως -10%
2 ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα
All Inclusive
26/04/2024 έως 31/10/2024
Μπροστά στην Παραλία!
1,5 ωρα από την Αθήνα Δωρεάν Ομπρέλες και Ξαπλώστρες στην Πισίνα και στην Παραλία Ομπρέλες Παραλίας Πισίνα με χώρο για παιδιά Κοντά στην Αθήνα Free WiFi Δωρεάν Ιδιωτικό Parking Επιτρέπονται τα Κατοικίδια κατόπιν αιτήματος Μπροστά στην παραλία Κοντά στην πόλη
★ Οικογενειακά δωμάτια ★ Παραθαλάσσιο ★ WiFi ★ Χώρος Στάθμευσης ★ Bar ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Εστιατόριο ★ Κατοικίδια ★ Παιδική Χαρά
από €96 €107 Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές

4* Long Beach Resort Hotel - Αίγιο -50%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+4 επιλογές)
All Inclusive
07/05/2024 έως 20/06/2024 και 09/09/2024 έως 30/09/2024 + Ημερομηνίες
Μπροστά στην Παραλία!
€219 €440 Δες το Τώρα!

5* Blue Lagoon Princess - Καλύβες Πολυγύρου, Χαλκιδική έως -40%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών
All Inclusive
08/05/2024 έως 12/10/2024 + Ημερομηνίες
Επιλέξτε 4 διανυκτερεύσεις με All Inclusive και πληρώστε μόνο τις 3!
από €298 €496 Δες το Τώρα!

4* Golden Coast Hotel & Bungalows - Νέα Μάκρη έως -30%
2 ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών
All Inclusive
13/04/2024 έως 12/10/2024 + Ημερομηνίες
Μπροστά στην Παραλία!
από €115 €165 Δες το Τώρα!

4* Exotica Hotel & Spa - Ζάκυνθος, Καλαμάκι -45%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+3 επιλογές)
All Inclusive
01/06/2024 έως 27/06/2024 και 01/09/2024 έως 28/09/2024 + Ημερομηνίες
Κοντά στην παραλία!
€248 €450 Δες το Τώρα!

5* Blue Lagoon Resort - Λάμπη, Κως έως -30%
2 ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως και 11 ετών
All Inclusive
20/04/2024 έως 31/10/2024
Επιλέξτε 4 διανυκτερεύσεις με All Inclusive και πληρώστε μόνο τις 3!
από €159 €227 Δες το Τώρα!

4* Caretta Paradise - Ζάκυνθος
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα
All Inclusive
01/05/2024 έως 20/10/2024
Νεροτσουλήθρες!
από €243 Δες το Τώρα!

4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας -35%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 2 παιδιά έως 13 ετών (+1 επιλογές)
All Inclusive
06/05/2024 έως 08/06/2024 και 11/09/2024 έως 31/10/2024 + Ημερομηνίες
AQUA PARK με ΝΕΡΟΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ
€329 €510 Δες το Τώρα!

4* Sun Beach Hotel - Αγία Τριάδα, Θεσσαλονίκη έως -40%
2 ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα
Ημιδιατροφή / All Inclusive
01/05/2024 έως 30/09/2024 με ΔΩΡΟ Ημιδιατροφή + Ημερομηνίες
ΔΩΡΟ η Ημιδιατροφή!
Επιλέξτε 3 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 2!
από €59 €98 Δες το Τώρα!

4* Olympus Thea Boutique Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας -50%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
All Inclusive
01/05/2024 έως 30/06/2024 και 11/09/2024 έως 05/10/2024 + Ημερομηνίες
Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην πισίνα του ξενοδοχείου!
€199 €398 Δες το Τώρα!

4* All Senses Ocean Blue Sea Side Resort & Spa - Κρεμαστή, Ρόδος
2 ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών
All Inclusive
01/05/2024 έως 25/10/2024
Μπροστά στην Παραλία!
από €68 Δες το Τώρα!

5* White Olive Elite Hotel - Σφακάκι, Ρέθυμνο έως -20%
4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα
All Inclusive
28/04/2024 έως 19/10/2024
Μπροστά στην Παραλία!
από €361 €451 Δες το Τώρα!

4* Caretta Beach Holiday Village - Καλαμάκι, Ζάκυνθος
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα
All Inclusive
01/05/2024 έως 31/10/2024
Νεροτσουλήθρες!
από €208 Δες το Τώρα!

Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι -35%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 2 παιδιά 1 έως 12 ετών και 1 έως 7 ετών (+2 επιλογές)
All Inclusive
15/06/2024 έως 07/07/2024 + Ημερομηνίες
ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!
€269 €415 Δες το Τώρα!

Calamos Beach Family Club Hotel - Κάλαμος
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα
All Inclusive
18/05/2024 έως 13/10/2024
Μπροστά στην παραλία!
από €174 Δες το Τώρα!

5* Cap di Corfu - Άγιος Γεώργιος, Κέρκυρα
2 ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως και 11 ετών
All Inclusive
01/05/2024 έως 31/10/2024
ΝΕΡΟΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ
από €185 Δες το Τώρα!

4* Ariti Grand Hotel - Κανόνι, Κέρκυρα
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα
All Inclusive
έως 31/10/2024 με All Inclusive + Ημερομηνίες
Μοναδική Θέα!
από €320 Δες το Τώρα!

4* Maranton Beach Hotel - Θάσος έως -25%
2 ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών
All Inclusive
24/05/2024 έως 30/09/2024
Επιλέξτε 4 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 3!
από €73 €97 Δες το Τώρα!

4* Karras Grande Resort - Τσιλιβί, Ζάκυνθος έως -30%
2 ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα
Ημιδιατροφή / All Inclusive
01/05/2024 έως 15/10/2024
ΔΩΡΟ η Ημιδιατροφή!
από €60 €86 Δες το Τώρα!