Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΣΔΟΕ με στολή και πρόστιμα εξπρές

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΝέο σχέδιο ελέγχων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχει καταρτίσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων για την αντιμετώπιση της μαύρης τρύπας ρεκόρ του προϋπολογισμού Σαφάρι ΣΔΟΕ με φοροπρόστιμα σε 4 ημέρες Αρχίζουν εξορμήσεις τις επόμενες εβδομάδες ένστολοι και «κρυφοί» ελεγκτές ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ
Σαρωτικούς ελέγχους-εξπρές με ένστολους ελεγκτές σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ετοιμάζει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ).
Το νέο σχέδιο ελέγχων που έχει καταρτίσει η ΥΠΕΕ και το οποίο στοχεύει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων για την αντιμετώπιση της μαύρης τρύπας ρεκόρ του προϋπολογισμού προβλέπει ότι από τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου έως και την επιβολή των προστίμων για τις φορολογικές φορολογικές παραβάσεις που θα διαπιστώνονται δεν θα μεσολαβούν περισσότερες από τέσσερις ημέρες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Συνέντευξη Νίκου Σαμψών

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Ο Νίκος Σαμψών ήταν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής (Αττίλας 1) ο πρόεδρος της Κύπρου.
Στις 8 Αυγούστου 1999 έδωσε συνέντευξη στην αθηναϊκή εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".
Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται ασχολίαστη και τα συμπεράσματα για τους υπευθύνους της ήττας στον Κυπριακό πόλεμο του 1974 είναι προφανή.
Ελεύθερος Τύπος: κ. Σαμψών από ποιούς σας έγινε η πρόταση για την προεδρία μετά το πραξικόπημα;

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/NASA 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ : Θεωρίες Ψέματα και Βιντεοταινίες
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

Η Δημοκρατική Αναγέννηση για την κρίση του ασφαλιστικού

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/7/09 Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.) για την κρίση στην οποία έχει περιέλθει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, η Γραμματεία Κοινωνικών Υποθέσεων της Δημοκρατικής Αναγέννησης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι σημαντικότεροι ασφαλιστικοί οργανισμοί της χώρας μας οφείλεται ξεκάθαρα στην αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα ζητήματα. Η διεύρυνση της εισφοροδιαφυγής, οι ενοποιήσεις ταμείων χωρίς αναλογιστικές μελέτες, η υποχρηματόδοτηση του συστήματος όσον αφορά την τριμερή χρηματοδότηση, οι διαρκείς εθελούσιες έξοδοι εκ μέρους ΔΕΚΟ, οι συνεχείς χαριστικές ρυθμίσεις προς τους εργοδότες, η παντελής έλλειψη ελέγχων στις δαπάνες υγείας, η διατήρηση του υπερβολικού ποσοστού αναπηρικών συντάξεων επί του συνόλου είναι πληγές τις οποίες η κυβέρνηση συχνά διευρύνει με την πολιτική της. Απαιτείται μια ριζική μεταρρύθμιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με βασικούς άξονες: - Την επανεπιβεβαίωση της εγγύησης του κράτους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις ούτως ώστε να πάψει το κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που παρασύρει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα σε κατάρρευση. - Την κάλυψη του χρέους του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που προκλήθηκαν από πολιτικές αποφάσεις χωρίς πρόβλεψη κάλυψης του κόστους από το κράτος (ενοποιήσεις ελλειμματικών ταμείων, υποχρηματοδότηση, ευνοϊκές ρυθμίσεις κ.α.), χρέος που μόνο στην περίπτωση του ΙΚΑ ανέρχεται στα 25 δις. Ευρώ, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη του 2001. - Την βέλτιστη αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων στα πρότυπα της ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ. - Τη σταδιακή ενοποίηση των κλάδων ασθενείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων με τη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Υγείας, με ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ απέναντι σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και φαρμακευτικές. - Τέλος, την εκπόνηση στρατηγικής στήριξης της οικογένειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στα πρότυπα του διακομματικού πορίσματος της Βουλής».

Παπαθεμελής για δηλώσεις Μπακογιάννη

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/7/09 Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπακογιάννη σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και επικεφαλής του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ κ. Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την παρακάτω δήλωση: «Καλούμε την κ. Μπακογιάννη να ξεχάσει τις γιορτές για τα γενέθλια της «διπλωματίας των σεισμών» και τα ταξίδια κοινωνικής συναναστροφής στην Τουρκία και να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Τουρκία δεν πρόκειται να θυσιάσει τις πάγιες επεκτατικές επιδιώξεις της στο Αιγαίο και την Κύπρο στο βωμό μιας ευρωπαϊκής προοπτικής που δεν είναι ορατή. Χρειάζεται μια εναλλακτική αποτρεπτική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις της Αγκυρας».

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 423 ΣΑΒΒΑΤΟ 18 IOYΛΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Γκάλοπ, ΕΥΠ και άλλα… παραμύθια Υπάρχουν, γενικά, δύο κατηγορίες προβλημάτων διακυβέρνησης: εκείνα που προκύπτουν από εξωτερικούς παράγοντες κι εκείνα που δημιουργούνται από λάθη ή παραλείψεις των κυβερνώντων.
Ο θίασος ποικιλιών του κ. Καραμανλή στάθηκε αρκετά τυχερός στα πρώτα, αλλά αποδεικνύεται πολύ… παραγωγικός στα δεύτερα.
Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, διαθέτει ένα μοναδικό ταλέντο να μετατρέπει ακόμη και τις σπάνιες επιτυχίες του σε τραγωδίες.
Η εξήγηση του φαινομένου είναι απλή.
Ελλείψει οράματος, σχεδίου, σαφούς ιδεολογίας και στρατηγικής, ο κ. Καραμανλής αρκέστηκε σε ασκήσεις τακτικής και στηρίχτηκε στην επικοινωνιακή διαχείριση των κυβερνητικών καθηκόντων.
Από τα παλιά χρόνια είναι γνωστό πως «διοικείν εστί προβλέπειν», αλλά ο «καταλληλότερος» αδυνατεί να δει μακρύτερα από το «αύριο» και αρκείται στο «βλέποντας και κάνοντας».
Κι επειδή αυτοσχεδιάζει επικίνδυνα, βρίσκεται συχνά στη δυσάρεστη θέση να κάνει απότομες στροφές, που λόγω φυγόκεντρης δύναμης ρίχνουν έξω από όχημα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. Σελ.2 Γιατί καρατόμησαν το διοικητή της ΕΥΠ ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ-ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Για μια ακόμη φορά η καταρρέουσα κυβέρνηση Καραμανλή καταφεύγει στο κουκούλωμα με τη μέθοδο του… μοντάζ.
Για την επιτυχία του σχεδίου συγκάλυψης θυσιάστηκε ο μέχρι πρότινος διοικητής της ΕΥΠ, που αρνήθηκε να κάνει λογοκρισία στις συνομιλίες των μελών της συμμορίας των 16.
Όπως και στην περίπτωση του ροζ dvd του Ζαχόπουλου, έτσι και στις κασέτες με τις συνομιλίες των κακοποιών, τα στοιχεία που θα μπορούσαν να πλήξουν ακόμη χειρότερα την κυβέρνηση «απαλείφθηκαν» με την «κοπτοραπτική», που δεν… φρόντισε να κάνει ο κ. Κοραντής πριν βγουν στον αέρα.
Υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον (που έχει παράδοση στο μοντάζ επίμαχων στοιχείων) θέλησε να εξασφαλιστεί ενόψει της διαρροής και άλλων διαλόγων που θα προκαλούσαν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.
Γι’ αυτό η κοπτοραπτική έγινε στην Ασφάλεια – άσχετα αν η μπάλα πήρε την… ΕΥΠ και από σπόντα τον αναπληρωτή υφυπουργό Χρ. Μαρκογιαννάκη, που, όπως είπε κι ο ίδιος, δεν έχει στις αρμοδιότητές του τη μυστική υπηρεσία. Σελ.12 Σε μαγαζί χαφιεδισμού μετατρέπεται η νέα ΕΥΠ ΦΟΥΝΤΩΣΕ ΠΑΛΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Οι… λεπτομέρειες αυτές κάνουν ακόμη πιο προβληματική την επίσημη εκδοχή για την «παραίτηση» του διοικητή της ΕΥΠ. «Δεν παραιτήθηκα.
Ο υπουργός Εσωτερικών με απομάκρυνε, για λόγους που δεν μπορώ να ερμηνεύσω», προκατέλαβε τις επίσημες ανακοινώσεις ο κ. Κοραντής. «Επικαλέστηκε την ανάγκη να ηγηθεί της υπηρεσίας ένας δικαστικός.
Του είπα ότι, αν αυτή ήταν η πρόθεσή του, για ποιο λόγο, όταν έληξε η θητεία μου, ο ίδιος μού την ανανέωσε επ’ αόριστον;».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν έδωσε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα και επέμεινε με ανακοίνωση που εξέδωσε καθυστερημένα το υπουργείο στο έωλο επιχείρημα περί «νέου θεσμικού πλαισίου της ΕΥΠ». Το επιχείρημα δεν έπεισε ούτε τον αναπληρωτή υφυπουργό, που φρόντισε να πάρει αποστάσεις από την απόφαση.
«Ο κ. Κοραντής είχε πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Παυλόπουλο», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης. «Δεν ξέρω τους λόγους της απομάκρυνσής του. Ξέρω ότι με τον κ. Κοραντή είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία στην τελευταία υπόθεση κι από ’κεί και πέρα δεν γνωρίζω κάτι». Κι έριξε το τελευταίο καρφί: «Προφανώς οι λόγοι που εκτίθενται στη δήλωση του κ. Παυλόπουλου θα ισχύουν». Σελ. 14 και Σελ. 15 Ο Ν. Κακαουνάκης στον Flash 96: Επιστροφή στο… τίμιο ραδιόφωνο! Μετά από υποχρεωτική απουσία μιας ολόκληρης σεζόν εξαιτίας δεσμεύσεων στον Alpha, ο εκδότης μας Νίκος Κακαουνάκης ετοιμάζει δυναμική επιστροφή στην μεγάλη του αγάπη, το «πιο ταπεινό αλλά τίμιο Μέσο», όπως συνηθίζει να λέει, «το ραδιόφωνο».
Από τα ερτζιανά έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, το ραδιόφωνο ήταν εκείνο που του έδωσε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους πολίτες και να δείξει τη δουλειά του –το ρεπορτάζ–, από τα τρανζιστοράκια γνώρισε την αναγνώριση και την επαγγελματική επιτυχία…
Χωρίς να έχει καλή φωνή, χωρίς να χρησιμοποιεί «τεχνικές συζήτησης», «περικοκλάδες» και τα «κλισέ» των ραδιοφωνατζήδων, ο Νίκος Κακαουνάκης μπήκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το 1989 για να αλλάξει μια για πάντα τους ραδιοφωνικούς «νόμους» και «κανόνες».
Η εκπομπή «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» έγινε σύντομα το απόλυτο ακρόαμα με αποκορύφωμα την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Μητσοτάκη, όταν η αντιπολιτευτική φωνή του Κακαουνάκη συγκέντρωνε ποσοστό 60% ακροαματικότητας (ποσοστό που ζήτημα είναι να πιάνει ακόμα και ο Φιντέλ Κάστρο στα διαγγέλματά του στην Κούβα).. Σελ. 43 Όλη η Ελλάδα, ένα… κρεβάτι! ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ – ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ Στο κρεβάτι με χαρτομάντιλα, χαμομήλια και… αντιπυρετικά θα βρει τη μισή Ελλάδα το φθινόπωρο που έρχεται.
Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι ένας στους δύο πολίτες θα κρεβατωθεί, χτυπημένος από τον ιό της νέας γρίπης.
Οι περισσότεροι, μάλιστα, θα την περάσουν… κατ’ οίκον, αφού τα νοσοκομεία δεν θα είναι σε θέση να νοσηλεύσουν τόσους ασθενείς! Το θέμα που απασχολεί τώρα τον κόσμο είναι τι θα γίνει με τα εμβόλια. Εδώ επικρατεί τεράστια σύγχυση.
Από τη μια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει ότι το εμβόλιο δεν πρόκειται να αδειοδοτηθεί για να κυκλοφορήσει νωρίτερα από το Δεκέμβρη (τώρα βρίσκεται στο στάδιο της παρασκευής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη φάση της δοκιμής σε ανθρώπους, ώστε να επιβεβαιωθούν η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του). Σελ. 59 στο πέταλο H σημερινή κατάντια της κυβέρνησης Καραμανλή είναι αδιάψευστος μάρτυρας κατάρρευσης. Μιας κατάρρευσης που θα έρθει με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα τελευταία φαινόμενα ακυβερνησίας, αλαλούμ και «παραίτησης».
Ο «καταλληλότερος» έχει εκχωρήσει την οικονομική πολιτική στον Αλμούνια, την πολιτική ασφάλειας στον Καρατζαφέρη και την εξωτερική πολιτική στην… τύχη της.
Κουρασμένος, κορεσμένος, βαριεστημένος ή απογοητευμένος μάλλον δεν βλέπει την ώρα να αποσυρθεί στη Ραφήνα και να απολαύσει χωρίς τύψεις (και χωρίς επιπτώσεις για τη χώρα) το ραχάτι που δεν εγκατέλειψε ούτε κι όταν… φιλοξενήθηκε στο Μαξίμου. Σελ. 64

Ερμηνεύοντας την ΕΠΙΘΕΣΗ στα ελληνικά Blogs!

Ερμηνεύοντας την ΕΠΙΘΕΣΗ στα ελληνικά Blogs! Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ* Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οι πρόσφατες επιθέσεις στα ελληνικά blogs με απειλές, μηνύσεις και αγωγές άπτονται και της γνωστής πρότασης του κ Σανιδά που πριν να αποσυρθεί από το σεβαστό «παλκοσένικο της Δικαιοσύνης» είχε κάνει την τοποθέτησή του που στόχευε μάλλον σε πιθανές επιχειρήσεις «φίμωσης» των blogs και φρονώ ότι εύλογα δημιουργούν πολλά και ποικίλα ερωτηματικά σχετικά με το αιτιολογικό τους υπόβαθρο. Σήμερα θα επιχειρήσω μία σύντομη ερμηνεία των “anti-blog” ενεργειών στον ελλαδικό χώρο. 1/ Είναι πασιφανές και αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα blogs έχουν τσούξει πολύ, μα πάρα πολύ, στον παραδοσιακό έντυπο τύπο κάθε μορφής με ιδιαίτερη έμφαση στις ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες οι οποίες την τελευταία δεκαετία έχουν σαφή καθοδική πορεία πωλήσεων την οποία προσπαθούν να αναχαιτίσουν με τις «απίστευτες» προσφορές σε CD, και “δώρα” τα οποία ουσιαστικά ξευτελίζουν σε βαθμό άξιο λύπης την πάλαι ποτέ ευπρέπεια και δύναμη του τύπου τη στιγμή που φαινομενικά τουλάχιστον ανακόπτουν την καθοδική πορεία διάθεσης φύλων. 2/ Είναι αλήθεια που απαιτεί και πολλή συζήτηση σε υψηλό επίπεδο ότι πολλές ελληνικές εφημερίδες έχουν υποστεί μία βαθμιαία αλλά σαφή «μετάλλαξη» στην πολιτικο-ιδεολογική τους ταυτότητα η οποία μπορεί να υπαγορεύεται από οικονομικές-εμπορικές σκοπιμότητες αλλά έχει ως αποτέλεσμα να απογοητεύει τους παραδοσιακούς αναγνώστες οι οποίο αναρωτιούνται γιατί πρέπει να συνεχίσουν να αγοράζουν «την εφημερίδα τους» όταν αυτή έχει κάνει αδιαμφισβήτητες στροφές στην πολιτική της άποψη και ΔΕΝ συνάδει πλέον με τις δικές τους πεποιθήσεις, τις δικές τους αντιλήψεις της καθημερινής πραγματικότητας. 3/ Εκατομμύρια άτομα στις παραγωγικές ηλικίες από τα παιδιά των Λυκείων μέχρι και τους/τις πενηντάρηδες έχουν άμεση και συνεχή πρόσβαση στο internet και μπορούν να «δικτυωθούν» επισκεπτόμενοι πολλά από τα κυρίαρχα blogs χωρίς κανένα οικονομικό κόστος και ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ χωρίς να υφίστανται την συναισθηματική φόρτιση που επιφέρει η αγορά της εφημερίδας που αγαπούσαν επί σειρά ετών η οποία όμως εδώ και μερικά χρόνια ΔΕΝ τους εκφράζει καθώς έχει απαξιώσει τις θέσεις της υποκύπτοντας στο δέλεαρ των παροχών διαφημίσεων και είσπραξης των σχετικών κονδυλίων. 4/ Μολονότι η αίσθηση του να κρατά κανείς στο χέρι του «το σώμα» μιας έντυπης εφημερίδας είναι δυνατή ακόμα πιο δυνατή γίνεται η ανάγκη της απελευθέρωσης από τη συνήθεια αγοράς ΜΙΑΣ εφημερίδας που «διαπραγματεύθηκε και άλλαξε» την ιδεολογική της ταυτότητα και η πρόσβαση σε ΔΩΡΕΑΝ πληροφορίες σε χρόνο DT!!! Επειδή συμβαίνει να είμαι αναγνωρίσιμος και τακτικότατος blogger θα ήθελα να δηλώσω ότι ακόμη και όταν κάποιοι κακόπιστα μου επιτίθενται (σε μερικά blogs που επιτρέπουν ΑΝΩΝΥΜΕΣ αναρτήσεις και συνεπώς διακυβεύουν την αξιοπιστία και αξιοπρέπειά τους καθώς μερικές από αυτές δεν είναι απλά χυδαίες αλλά εμφανέστατα παθολογικές) η εμμονή μου να αναρτώ σε πολλά blogs τις σκέψεις μου και μαζί τους προβληματισμούς μου συνεχίζει και θα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Και εσείς, φίλες και φίλοι, ανώνυμοι bloggers συνεχίστε απτόητοι την παρουσία σας στο διαδίκτυο, ελέγξτε προοδευτικά την αξιοπιστία και μαζί την γραμματική κάποιων αναρτήσεών σας και να είστε βέβαιοι ότι, νομοτελειακά, οι καλύτεροι ανάμεσά σας θα επιβιώσουν και θα απολαύσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους σε σύντομο χρονικό διάστημα!
Μέσα στους «καρπούς» συγκαταλέγονται, νομοτελειακά, και τα έσοδα από διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών και εδώ θα απαιτηθούν από τους bloggers ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή, δυνατοί χαρακτήρες, εμμονή στην ελευθερία της έκφρασης και προσεκτικός έλεγχος του δέλεαρ των παχυλών εσόδων από διαφημίσεις που πολύ σύντομα θα αρχίσουν να σας έρχονται από παντού αλλά θα αποτελέσουν και τον κίνδυνο πτώσης και μετάλλαξης των «ελεύθερων blogs» στο γνωστό ρόλο των….καθημερινών και Κυριακάτικων ελληνικών εφημερίδων. Για μένα τα blogs αποτελούν το μέλλον της επικοινωνίας….
* Ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010