Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη που συνοδεύονταν από αντιδημάρχους και εκπροσώπους της Δημοτικής Αστυνομίας και στη συνέχεια με τον επικεφαλής κ. Ρήγα Αξελό και συνεργάτες του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Με τον επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τους δημοτικούς συμβούλους θα γίνει χωριστή συνάντηση στα γραφεία του συνδυασμού. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας και για τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την υποστήριξη των μεταναστών που ζουν και εργάζονται σε αυτό.
Συζητήθηκαν θέματα όπως η δημιουργία ξενώνα για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και η δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής αγοράς για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δράσης των μικροπωλητών. Συζητήθηκε η δυνατότητα συγκρότησης και η συχνή παρουσία στο κέντρο της πόλης μεικτών περιπολιών από την Ελληνική και την Δημοτική Αστυνομία για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Ο κ. Βούγιας σημείωσε ότι «μας ενδιαφέρει η δίωξη του εμπόρου και όχι του χρήστη, του προαγωγού και όχι της πόρνης, του διακινητή και όχι του θύματος της εμπορίας ανθρώπων». Αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση μόνιμης επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Νομαρχίας, των δημοτικών παρατάξεων, των συναρμόδιων Υπουργείων καθώς και μέλη ΜΚΟ και Συλλόγων Μεταναστών και Κινήσεων Πολιτών ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. «Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας εισέρχεται στα πρόθυρα μιας σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης», επισήμανε ο κ. Βούγιας. Ο Υφυπουργός συμφώνησε να είναι σε μόνιμη επαφή με τις δημοτικές παρατάξεις, ώστε όλοι από κοινού να συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα με βασικό άξονα την ποιότητα της ζωής και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:2140a Ώρα:15:00 Αθήνα:04/12/2009
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από σήμερα, 4/12/2009, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανώτερος Αξιωματικός του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, για λόγους που συνδέονται με το συμφέρον της υπηρεσίας του, διότι υπέπεσε σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα οικονομικής φύσεως. Παράλληλα, δόθηκε διαταγή για την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες και να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: mail@fireservice.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις εκδηλώσεις ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου «Σε δύο μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις 6 Δεκεμβρίου 2008, οπότε συνέβη ένα αποτρόπαιο για μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα γεγονός.
Ένας αστυνομικός σκότωσε, εν ώρα υπηρεσίας, ένα 16χρονο παιδί, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για περιστατικό ακραίας αστυνομικής και κρατικής βίας, απ’ αυτά που εγγράφονται στις συνειδήσεις των πολιτών και στοιχειώνουν για χρόνια τη Δημοκρατία. Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημάδεψε τη συλλογική μας μνήμη.
Πλήγωσε την οικογένειά του, τους φίλους και συμμαθητές τους.
Πλήγωσε τη νέα γενιά που ασφυκτιά στους στενούς ορίζοντες της εκπαίδευσης και της εργασίας. Πλήγωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στη δυνατότητα του κράτους να εγγυάται και να προστατεύει τα δικαιώματά μας.
Έθεσε σε δοκιμασία πολλές από τις βεβαιότητές μας. Οι νέοι δίκαια βγήκαν στους δρόμους εκείνες τις μέρες για να εκφράσουν το θυμό τους για τη δολοφονία ενός συνομηλίκου τους.
Δεν βγήκαν όμως μόνο γι’ αυτό. Διαδήλωσαν ενάντια σε όσα έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ουραγό της Ευρώπης: την ελλειμματική εκπαίδευση, την μεσαιωνική αγορά εργασίας, το ξεχαρβάλωμα των θεσμών, το υποβαθμισμένο περιβάλλον, τη διαφθορά που έχει διαποτίσει την κρατική μηχανή. Αυτό είναι και το βαθύτερο πολιτικό νόημα της περσινής εξέγερσης.
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η κοινωνία προς όλες τις κατευθύνσεις. Δυστυχώς, κάποιοι επένδυσαν πάνω στην διάλυση του κράτους και στην κοινωνική και πολιτική έκρηξη της περιόδου εκείνης.
Το αίμα ενός άτυχου παιδιού έγινε η αφορμή για να εκφραστεί ένα πρωτοφανές κύμα βίας στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας μας.
Μέσα από την διαμαρτυρία των πολιτών και των μαθητών απέναντι στο αποτρόπαιο γεγονός, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να βανδαλίσουν, να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν τις πόλεις. Προσέδωσαν ιδεολογικό άλλοθι σε μια υποκουλτούρα ωμής βίας και καταστροφικής μανίας που κατέληξε σε καμένα κτίρια, σπασμένες βιτρίνες, λεηλασίες και δολοφονικές επιθέσεις. Ένα χρόνο μετά η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλα εκείνα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που συνθέτουν ένα σκηνικό κρίσης. Η διαφορά όμως του σήμερα σε σχέση με χθες είναι ότι σήμερα υπάρχει ελπίδα για μια νέα αρχή.
Για μια νέα εθνική προσπάθεια. Οι ηγεσίες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού έχουν αποχωρήσει. Κόμματα και κοινωνία αναστοχάζονται σήμερα δημιουργικά πάνω στο νόημα του περσινού Δεκέμβρη. Το επόμενο τριήμερο και με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, διάφορες περιθωριακές ομάδες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επέτειο βίας και ανομίας, που καμία σχέση δεν έχει με τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς.
Η οργανωμένη πολιτεία θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, το Νομάρχη και το Δήμαρχο της Αθήνας για την ανάγκη να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στη βία. Στέλνουμε όλοι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν θα ανεχθούμε την επανάληψη ενός σκηνικού βίας και τρόμου στο κέντρο της Αθήνας.
Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα στους βάνδαλους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευθεί τις ειρηνικές εκδηλώσεις και τις πορείες για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 6 Δεκεμβρίου η Ελλάδα απαιτεί μια νέα αρχή.
Οι μέρες που έρχονται είναι αφορμή να στείλουμε θετικά μηνύματα, μια κατάφαση για τη ζωή, τη δημιουργία, τη νέα γενιά.
Είναι στοίχημα των παιδιών, των μαθητών, των φοιτητών να διεκδικήσουν μια παιδεία με ανοιχτούς ορίζοντες, αξιοπρεπείς δουλειές, ένα περιβάλλον ανθρώπινο, σχέσεις αλληλεγγύης και κατανόησης. Να θέσουν μια ατζέντα για το μέλλον και να την διεκδικήσουν, απομονώνοντας τις περιθωριακές εκδοχές της βίας που θέλουν να μετατρέψουν τις πόλεις μας σε ζώνες ανομίας, άβατα και γκέτο. Θα επαναλάβω κάτι που είναι αυτονόητο για μια δημοκρατική χώρα. Θα το επαναλάβω γιατί δεν μπορούμε να αφήνουμε τις κατακτήσεις μας να απαξιώνονται. Η ασφάλεια, αλλά και η ελευθερία είναι δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι κατακτήσεις.
Είναι βασικές προϋποθέσεις για να μπορεί ο πολίτης να είναι και να αισθάνεται ελεύθερος να πηγαίνει στη δουλειά του, στο πανεπιστήμιο, στα καταστήματα, να επιλέγει να μείνει στο κέντρο της Αθήνας, να λέει ελεύθερα τη γνώμη του. Αυτή η κυβέρνηση, που εξελέγη με τη βούληση του ελληνικού λαού πριν από δύο μήνες, δεν είναι εδώ για να διαχειριστεί απλά το φόβο και την αδράνεια.
Δεν είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε με την ανομία ή τον χλευασμό των θεσμών.
Δεν είμαστε εδώ για να βρεθούμε απέναντι στην κριτική, στο διάλογο, στους κοινωνικούς αγώνες.
Είμαστε εδώ για να τους εγγυηθούμε και να τους ενθαρρύνουμε.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:2140 Ώρα:09:30 Αθήνα:04/12/2009
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:45 χθες, σε διώροφη κατοικία, στο Δ.Δ. Ορμυλίας του Δήμου Ορμυλίας, στο Νομό Χαλκιδικής. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στον 1ο όροφο της κατοικίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν οκτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:40 χθες, σε μονοκατοικία, στο Συνοικισμό Ταμπακαριά του Δήμου Μεσολογγίου. Από την πυρκαγιά υπέστησαν εγκαύματα ο Μ.Χ. 34 ετών, η Κ.Φ. 3 ετών και η Κ.Α. 5 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος επτά πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: mail@fireservice.gr

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η δίκη της Νυρεμβέργης Υπότιτλος Η τελευταία μάχη Συγγραφέας - Συντελεστές Irving, DavidΜετάφραση: Ρήγας, Αλέξανδρος Εκδότης Γκοβόστης ISBN 960-270-967-7 Έκδοση 2004 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα23χ15 εκ. Σελίδες 510 Περιέχει Εικονογράφηση, Φωτογράφηση, Βιβλιογραφία
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Οι δίκες χρησιμεύουν, τόσο για να διαφωτίζουν, όσο και για να διαστρεβλώνουν την ιστορία. Στα χέρια του έμπειρου ιστορικού, τα αποδεικτικά τους στοιχεία είναι καλός σύμβουλος.
Στα χέρια ενός δημαγωγού είναι επικίνδυνο όπλο».
«Κατά την άποψή μου, είναι αντίθετο στην έννοια του δικαίου το να τιμωρεί κάποιος κάποιον για κάτι που ο ίδιος ακριβώς έχει πράξει»Χρησιμοποιώντας αδημοσίευτα ημερολόγια και έγγραφα των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας –των δικαστών, των δικηγόρων και των ίδιων των κατηγορουμένων... ο David Irving συνέθεσε αυτή την αξιόλογη διήγηση, για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η «Δίκη του Αιώνα».
Oι τευτονικοί μύθοι διηγούνται πως, μετά από μια μεγάλη μάχη με τους Μογγόλους στην πεδιάδα του Lechfeld, όπου οι στρατοί δύο διαφορετικών κόσμων συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα τη βίαιη και αιματηρή αλληλοσφαγή τους, τα φαντάσματα των σκοτωμένων μαχητών εξακολουθούσαν να μάχονται στα σύννεφα επί τρεις ακόμη ημέρες.
Το ίδιο συνέβη και στη Νυρεμβέργη από το 1945 μέχρι το 1946.
Εκεί όπου οι προσόψεις των σπιτιών της μαρτυρικής πόλης, έφεραν τα φρικτά σημάδια των θανάσιμων συγκρούσεων μεταξύ της Γερμανίας και των εχθρών της, τα φαντάσματα συνέχιζαν τις συγκρούσεις για δεκαέξι επιπλέον μήνες.
Αλλά ο παραλληλισμός τελειώνει εδώ.
Οι στρατιές δεν ήταν ισοδύναμες.
Η μία πλευρά αφοπλίστηκε και της απέμειναν λίγοι φίλοι.
Ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν διόρισε τον Robert H. Jackson ως επικεφαλής των Αμερικανών κατηγόρων, προκειμένου να στηρίξει στη Νυρεμβέργη τις κατηγορίες εναντίον των Μεγάλων Εγκληματιών Πολέμου του Άξονα.
Το καθήκον του ήταν εκ των προτέρων, σαφώς προσδιορισμένο. Ένας αριθμός Γερμανών και Ιταλών ηγετών θα χαρακτηρίζονταν ως εγκληματίες πολέμου, θα παραπέμπονταν σε δίκη και θα τιμωρούνταν ανάλογα.
Την εποχή που άρχισε η δίκη, το Νοέμβριο του 1945, πολλά ιδανικά είχαν ήδη προδοθεί. Υπάρχουν ελάχιστα αδικήματα από αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο της Νυρεμβέργης για τα οποία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ένοχη μία ή περισσότερες από τις κατηγορούσες συμμαχικές δυνάμεις.
Προκειμένου να συντρίψουν τον Χίτλερ, άμαχος πληθυσμός πυρπολήθηκε και κατακάηκε, δολοφονήθηκε, κακοποιήθηκε, τρομοκρατήθηκε, εκτοπίστηκε και υποδουλώθηκε. Εξαπολύθηκαν επιθετικοί πόλεμοι, ουδέτερες χώρες κατακτήθηκαν με δόλια προσχήματα και απαράγραπτα ανθρώπινα δικαιώματα, προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες, παραβιάστηκαν κατάφωρα.
Ο Robert Jakson το γνώριζε και αυτό τον πλήγωνε. Και αυτό κατέστρεψε οριστικά τη ζωή και την καριέρα του.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Τόποι Εξορίας
Ένα Σημερινό Βλέμμα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ISBN: 978-960-221-456-5
Διαστάσεις: 22,5Χ23
Σελίδες: 139
Έκδοση: Νοέμβριος 2009
Πληροφορίες και σχόλια: Κείμενα:Πολυμέρης Βόγλης, Γιώργος Μαργαρίτης, Τάκης Μπενάς, Στρατής Μπουρνάζος, Σταύρος Σταυρίδης 92 μαυρόασπρες φωτογραφίες με επεξεργασία duotone «Ξεκίνησε σαν ένα φωτογραφικό ταξίδι και κατέληξε σε ένα προσκύνημα, που κράτησε πέντε χρόνια, σε ένα άλλο Αιγαίο, σ' αυτό που οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας έζησαν τα καλύτερα και πιο βασανιστικά χρόνια τους ...
Κάρπαθος, Λέρος, Ικαρία, Γυάρος, Μακρόνησος, Τρίκερι, Χανιά, Κέρκυρα, Αϊ-Στράτης, Αίγινα, Μυτιλήνη: μια περιήγηση στα ερείπια των κολαστηρίων της Μεταξικής δικτατορίας, του Εμφυλίου και της Χούντας ...»(Από τον πρόλογο) Τι δείχνουν τούτες οι εικόνες από τη Μακρόνησο, τη Γυάρο, τη Λέρο, τον Αϊ-Στράτη και τ' άλλα νησιά; Γιατί μας αφορούν;
Τέτοιες σημερινές φωτογραφίες παλιών τόπων εξορίας κι εγκλεισμού δεν πρόκειται να γεννήσουν μόνες τους την οργή ή τη συγκίνηση. Αυτοί που έζησαν εκεί μια ζωή σε αναστολή, μια εποχή καταστροφής και καθημερινής φρίκης, δεν τις χρειάζονται για να θυμηθούν.
Να κλείσει λοιπόν τούτη η εποχή;
Να μην τη θυμόμαστε πια;
Να την πάρει επιτέλους ο αέρας του Αιγαίου, να την σκορπίσει σε ξέφτια; Να γίνουν τα ξερονήσια σωροί από πέτρες και αγριόχορτα ή νέοι τουριστικοί προορισμοί;
Πριν βυθιστεί το παρελθόν, τη στιγμή που γέρνει, χρειάζεται να το σκεφτούμε.
Μήπως τότε αυτές οι φωτογραφίες "μνημείων του πρόσφατου χθες" μας αφορούν γιατί έχουν έναν ιδιαίτερο στοχαστικό χαρακτήρα;
Μήπως πρόκειται όχι για φωτογραφίες-αναπαραστάσεις αλλά για φωτογραφίες-σκέψεις, εικόνες που πιάνουν κάτι από τη σκιά που ρίχνει η εξορία στην επίσημη ιστορία μας;

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Διαστάσεις 14.5 x 21 ΙSBN 978-960-535-618-7
Barcode 9789605356187 Σελίδες 376
Ημερομηνία Έκδοσης 11/2009
Κατηγορία Μαγειρική
Σε μια εποχή αφθονίας, που η σωστή και συνειδητή διατροφή χρειάζεται να γίνει τρόπος ζωής, η υγιεινή παραδοσιακή κουζίνα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο:
Το βιβλίο αυτό φιλοξενεί στις σελίδες του πιάτα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από την Κύπρο, τον Πόντο και τη Μ. Ασία.
Συνταγές πατροπαράδοτες, φτιαγμένες με υλικά εποχής και με πολύ μεράκι: ορεκτικά, σαλάτες, σούπες, πίτες, κρέας, λαδερά, ψάρια, ζυμαρικά και γλυκά που θα δώσουν άλλη γεύση στο τραπέζι σας.
Θα εντυπωσιαστείτε από την πληθώρα των γευστικών συνδυασμών που θα βρείτε, με υλικά της ελληνικής υπαίθρου που χρησιμοποιούνται με πολλή φαντασία και αγάπη.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Γυάλινη Καρδιά Συγγραφέας: ΦΙΟΡΑΤΟ ΜΑΡΙΝΑ
Κατηγορία: Λογοτεχνία Ενηλίκων - Σύγχρονη Ξένη
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 10/2009
Σελίδες: 376
ISBN: 978-960-481-018-5
Κωδικός: 35161 Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σύντομη περιγραφή
Βενετία, 17ος αιώνας.
Το γυαλί και η δεξιοτεχνία των Μαέστρων του Μουράνο βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους και προσδίδουν μεγαλοπρέπεια στη Δημοκρατία της Βενετίας.
Οι υαλουργοί, περιφρουρημένοι από το δολοφονικό Συμβούλιο των Δέκα, κρατούν τα μυστικά της τέχνης σαν επτασφράγιστο μυστικό.
O Koραντίνο Μανίν, βιρτουόζος της τέχνης της υαλουργίας, θα προβεί στην αποκάλυψη της βενετσιάνικης μυστικής τεχνοτροπίας, ξεπουλώντας τα «ακριβά» μυστικά στο βασιλιά της Γαλλίας Ήλιο Λουδοβίκο ΙΔ’.
Ποια κίνητρα οδηγούν τον Κοραντίνο στην έσχατη προδοσία κατά του κράτους;
Τι προσπαθεί να περισώσει ο Κοράντινο από την ήδη κατεστραμμένη ζωή του;Βενετία, 21ος αιώνας.
Η Λεονόρα εγκαταλείπει τη ζωή στο Λονδίνο και καταφεύγει στη Βενετία. Η βενετσιάνικη καταγωγή της και η αγάπη της για την υαλουργία θα τη μετατρέψουν σε μια ικανή Μαέστρο του Μουράνο.
Η δίψα της για την εξακρίβωση στοιχείων που αφορούν το διάσημο πρόγονό της Κοραντίνο Μανίν θα φέρει στην επιφάνεια τα προδοτικά μυστικά του παρελθόντος και μια αγωνιώδης αναζήτηση θα ξεκινήσει…
Ως πού θα φτάσει η Λεονόρα για την αποκάλυψη της αλήθειας; Θα βρει τη δικαίωση που τόσο επιζητά;
Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα, όπου το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίγεται καθηλωτικά μπροστά στα μάτια μας!

Δελτίο Τύπου EKEBI - Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για το Βραβείο Αναγνωστών 2009

Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για το Βραβείο Αναγνωστών 2009 Την τελική ευθεία διανύει η ψηφοφορία για την ανάδειξη του αγαπημένου ελληνικού μυθιστορήματος της χρονιάς αφού οι «κάλπες» κλείνουν την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα.Το αναγνωστικό κοινό καλείται να επιλέξει ένα από τα δεκαπέντε βιβλία της «βραχείας λίστας» (που κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 230 που λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο), συμμετέχοντας έτσι με την ψήφο του στη διαδικασία ανάδειξης του «Βραβείου Αναγνωστών 2009». Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου (στον Τύπο αλλά και στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ www.ekebi.gr) ενώ θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ειδική εκδήλωση για τη βράβευση του νικητή. ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ (με αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με το επώνυμο κάθε συγγραφέα): 1. Κόκκινο στην πράσινη γραμμή του Βασίλη Γκουρογιάννη, εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 1 στο 54160)
2. Το τέλος του χρόνου καθυστέρησε του Φίλιππου Δ. Δρακονταειδή, εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 2 στο 54160)
3. Το πάθος χιλιάδες φορές της Ζυράννας Ζατέλη, εκδόσεις Καστανιώτη(στείλτε ΒΑ 3 στο 54160)
4. Οι αλήθειες των άλλων του Νίκου Θέμελη, εκδόσεις Κέδρος(στείλτε ΒΑ 4 στο 54160)
5. Ξιφίρ Φαλέρ της Αθηνάς Κακούρη, εκδόσεις Καστανιώτη(στείλτε ΒΑ 5 στο 54160)
6. Φίλοι και εραστές του Θοδωρή Καλλιφατίδη, εκδόσεις Γαβριηλίδη(στείλτε ΒΑ 6 στο 54160)
7. Ιμαρέτ του Γιάννη Καλπούζου, εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 7 στο 54160)
8. Ο βιολονίστας του Κώστα Καρακάση, εκδόσεις Ψυχογιός (στείλτε ΒΑ 8 στο 54160)
9. Ο μύθος του Ηρακλή Σπίλου του Νίκου Κουνενή, εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 9 στο 54160)
10. Υγρό φεγγαρόφωτο της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου, εκδόσεις Κέδρος (στείλτε ΒΑ 10 στο 54160)
11. Οι οδοιπόροι της καρδιάς της Εύας Ομηρόλη, εκδόσεις Λιβάνης(στείλτε ΒΑ 11 στο 54160)12. Αν ήταν όλα... αλλιώς της Αλκυόνης Παπαδάκη, εκδόσεις Καλέντης(στείλτε ΒΑ 12 στο 54160)
13. Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (στείλτε ΒΑ 13 στο 54160)
14. Για να δει τη θάλασσα της Ευγενίας Φακίνου, εκδόσεις Καστανιώτη(στείλτε ΒΑ 14 στο 54160)
15. Λόγια φτερά του Χρήστου Χωμενίδη, εκδόσεις Πατάκη(στείλτε ΒΑ 15 στο 54160)
Υπενθυμίζουμε ότι, με την ψήφο τους οι αναγνώστες συμμετέχουν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης. Πότε ψηφίζετε:
11 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου 2009
Πώς ψηφίζετε:
Στείλτε με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της επιλογής σας, στο 54160
Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο.
Η ψήφος σας καταχωρείται αυτόματα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Εξώδικος διαμαρτυρία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς το Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Δράμας κ. Παύλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ Αποχαιρετιστήριο "Παρακάθ"

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΧωρίς καπέλακάρτες, δάνεια Δουλεύω στην Πολωνία, ζω στην Κρήτη Ο άγριος κόσμος των μαθητών Ευρω-διαδηλωτές για τον Δεκέμβρη Έκθεση με 670 έργα Τσαρούχη ΠΑΟ: έχασε τη μεγάλη ευκαιρία Χωρίς παρενέργειες 10.000.000 εμβολιασμένοι Μαγειρέψτε δώρα για τα Χριστούγεννα Για σκι στην Ευρώπη

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Για ποιους λόγους δεν πρέπει να μπει η Τουρκία στην ΕΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΩΚΑ «Δεν παραιτούμεθα, δεν απογοητευόμεθα, δεν φεύγομεν, δεν φοβούμεθα» Η ...ρύθμιση χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά «Αθωωτικό ψήφισμα» για την Τουρκία ενέκρινε η Ευρωβουλή, με τη στήριξη "Ελλήνων" ευρωβουλευτών! Ο Πρόεδρος Χριστόφιας στις Βρυξέλλες Δυόμιση δισ. ευρώ ετησίως το άλμα στο έλλειμμα των Ταμείων Επίκαιρη ερώτηση Κοραντή για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο Κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ Αξιοπρέπεια και πολιτικοί! «Μουσουλμάνοι φέρτε τα χρήματά σας στην Τουρκία» Τι θα γίνει με ΕΕ - Τουρκία; Στρατηγοί και σκάνδαλα πνίγουν τον Ερντογάν Τουρκία: πανσπερμία εθνικοτήτων και φυλών που τους ενώνει η θρησκεία Ελληνική Πολιτική στη Μέση Ανατολή Η Αθήνα υπέρ της Αγκυρας Ευρωπαϊκή περιοδεία για την προώθηση λύσης του Κυπριακού Ήθελαν να εγκαταλείψουν τις βάσεις Τουρκική μειονότητα στην Σάμο ή τα σύνορα της… βλακείας «Γίναμε σκλάβοι της αντιπαράθεσής μας» Στο φως ο νέος εκλογικός νόμος Στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας των ρωσικών εξοπλισμών Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στο Αφγανιστάν πιο πολύ για να απεμπλακούν το 2012 Ένταση στις σχέσεις Αλεβίδων και Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τον Πρέσβη της Ολλανδίας κ. Kees Van Rij συναντήθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας και υπέγραψαν από κοινού Πλαίσιο Διμερούς Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Το Πλαίσιο Συνεργασίας αφορά στα θέματα της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης, της ενίσχυσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των αρμοδίων Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας. Αποφασίστηκε και συγκροτήθηκε επίσης κοινή ομάδα εργασίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρη Τασούλα και εκπροσώπων των δύο χωρών. Στόχος της Διμερούς Συμφωνίας που υπογράφηκε αποτελεί η ακόμη στενότερη συνεργασία της Ελλάδας και της Ολλανδίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ζητήματα που αφορούν στον Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης.
Αθήνα, 03 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών συναντήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , σήμερα Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009. Οι εποχικοί πυροσβέστες έθεσαν υπ’ όψιν του Υπουργού τα βασικά τους αιτήματα, που επικεντρώνονται στην εργασιακή τους αποκατάσταση. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αφού συζήτησε μαζί τους, διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Επίσης, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι και το 2010 θα εξακολουθήσουν να εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις, ενώ παράλληλα ξεκινά και η διαβούλευση για την εύρεση μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς των 5.500 εποχικών πυροσβεστών. Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι θα χορηγηθεί ταυτότητα συμβασιούχου πυροσβέστη. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπλήρωσε πως το 2011, η πλειονότητα τους θα απορροφηθεί είτε, σε ένα Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα συσταθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, είτε στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εκπρόσωποι των εποχικών πυροσβεστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για τη δρομολόγηση σχεδίου για την εργασιακή τους αποκατάσταση και αξιοποίηση. Επισημαίνεται, ότι μέσα στο 2010 θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου αξιοποίησης των εποχικών πυροσβεστών. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Σπύρο Βούγια, το Γενικό Γραμματέα κ. Γρηγόρη Τασούλα, και την αντιπροσωπεία των εποχικών πυροσβεστών, ανακοίνωσε ο ίδιος στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές τις προθέσεις του Υπουργείου, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ακολουθούν τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στους εποχικούς πυροσβέστες: Ο θεσμός του συμβασιούχου πυροσβέστη καθιερώθηκε όταν ήμουν Υπουργός Δημόσιας Τάξης, με στόχο κάθε χρόνο στην πυρόσβεση να υπάρχουν έμπειροι και εκπαιδευμένοι δασοπυροσβέστες, κομάντος, πεζοπόρα τμήματα, για την καταστολή και κατάσβεση των πυρκαγιών. Η δική μου πεποίθηση είναι ότι τις δασικές πυρκαγιές δεν τις σβήνουν τα αεροπλάνα. Είναι μια λάθος αντίληψη που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.
Τις δασικές πυρκαγιές τις σβήνει ο άνθρωπος. Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, όχι το δικό σας απλά, αλλά το πρόβλημα συνολικά της διαχείρισης των κρίσεων και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις φυσικές καταστροφές στη χώρα είναι πρωτόγνωρος. Και σκεφτείτε ότι ερχόμαστε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου είχαμε δημιουργήσει πραγματικά ένα πρότυπο διαχείρισης, το οποίο δυστυχώς χάσαμε. Απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης και της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η συνολική διαχείριση κρίσεων της χώρας και μια νέα πολιτική και νέα δομή για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στη χώρα. Εκεί θέλω να εντάξουμε και εσάς. Αυτό το νέο Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τα υπάρχοντα επιχειρησιακά Σώματα θα αναλάβει σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στη χώρα. Θα σας καλύψω σε όλα.
Μαζί είμαστε στο κατεπείγον. Και εσείς σε αυτό που θέλετε και σε αυτό που θέλει ο λαός κι η πατρίδα. Φέτος θα δουλέψετε κανονικά με οκτάμηνες συμβάσεις, από τον Απρίλιο που θα ξεκινήσετε δουλειά. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε ολοκληρώσει ένα προσχέδιο νομικού πλαισίου για τη σύσταση του νέου Ειδικού Σώματος Πολιτικής Προστασίας και θα το θέσουμε σε διαβούλευση, ώστε από το Φθινόπωρο η χώρα να έχει μια νέα υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και έναν νέο τρόπο διαχείρισης των κρίσεων. Σύγχρονο, αποτελεσματικό και στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό. Τι θα γίνει με το δικό σας καθεστώς;
Είστε περίπου 5.500, διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα.
Θα καθορίσουμε σε αυτή τη νέα υπηρεσία όλες τις ειδικότητες, από τους δασεργάτες που είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, μέχρι τους τεχνικούς, τους δασολόγους, τους δασοπόνους, τους πυροσβέστες και ότι άλλο χρειάζεται αυτή η νέα υπηρεσία. Θέλω να σας προϊδεάσω ότι θα εκπαιδευτείτε κατάλληλα όλοι σας, ώστε να ενταχθείτε σε συγκεκριμένες ειδικότητες, κεντρικά και περιφερειακά, για να είμαστε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, αναλόγως με τα προσόντα του.
Είστε όλοι χρήσιμοι στη πατρίδα. Όταν λοιπόν το 2011 θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, θα ξεκινήσει η διαδικασία οριστικής ένταξης σας
Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο κ. Βούγιας παραβρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών όπου και απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της διημερίδας. Ανέφερε ότι το θέμα της εμπορίας γυναικών αποτελεί για το Υπουργείο ζήτημα υψηλής προτεραιότητας καθώς πρόκειται στην ουσία για τη σύγχρονη μορφή δουλείας που θίγει τον πυρήνα των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα υπάρχει επαρκές νομικό οπλοστάσιο και οι προσπάθειες πρέπει πια να επικεντρωθούν στην πρακτική αντιμετώπιση του προβλήματος όπως και γίνεται. Ενδεικτικά και όσον αφορά το επίκαιρο θέμα της σημερινής συνάντησης για τις γυναίκες από την Νιγηρία, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τα έτη 2003 – 2008, έχουν καταγραφεί 23 γυναίκες υπήκοοι Νιγηρίας, θύματα εμπορίας ανθρώπων, ηλικίας 21-40 ετών, ενώ έχουν συλληφθεί 15 διακινητές αυτής της υπηκοότητας. Σαν Υπουργείο έχουμε οργανώσει ένα σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα. Η Αστυνομική Ακαδημία έχει συμπεριλάβει ήδη στη διδακτέα ύλη της, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και στα τμήματα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης του προσωπικού το θέμα της εμπορίας ανθρώπων ενώ από την μεριά μας μελετάμε μία βαθιά τομή στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος των σωμάτων ασφαλείας, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν δικαιώματα, ελευθερίες και προστασία ευαίσθητων ομάδων. Σε πρακτικό επίπεδο, οι επιχειρησιακές υπηρεσίες εφαρμόζουν το Εθνικό Σχέδιο Anti - trafficking «ΙΛΑΕΙΡΑ», που αναφέρεται στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και του οποίου στόχος είναι η ουσιαστική, συντονισμένη και αποτελεσματική δράση όλων των εμπλεκομένων φορέων για την εξάρθρωση των οργανωμένων κυκλωμάτων με διεθνικό χαρακτήρα καθώς και την απελευθέρωση των θυμάτων και την παροχή προστασίας σε αυτά.
Σκοπός μας είναι να ενδυναμωθούν οι προσπάθειες αυτές ώστε να φτάσουμε σε πλήρη και ουσιαστική εξάρθρωση των κυκλωμάτων. Έχουμε ξεκινήσει μια σειρά επαφών και συνεργασιών με συναρμόδιους φορείς τις οποίες και θα ενδυναμώσουμε με σκοπό να έχουμε το καλύτερο και πιο συντονισμένο αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της εμπορίας γυναικών, ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με δραστικό τρόπο.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΣΤΕΚΙ

Εντοπίστηκε η μεγαλύτερη και σπανιότερη έκρηξη σούπερ-νόβα !Πειραματικό πρόσθετο χέρι υπακούει σε σκέψεις!!Απολίτιστο Στέκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ EPIRUSGATE

Βούλωσαν με τσιμέντο όλες τις δέστρες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων! Στο προσκήνιο και πάλι τα προβλήματα Ατόμων με Αναπηρία ΑΛΒΑΝΙΑ:Τριήμερο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο ΑΡΤΑ:Κλείνει για δύο μήνες το Κολυμβητήριο! Θέλει να μπει στους φορείς διαχείρισης η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου!

Thessaloniki International Film Festival

Συνεχίζονται οι περιφερειακές εκδήλώσεις του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου οι περιφερειακές εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην Πάτρα, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.
Οι Περιφερειακές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επισκέφθηκαν φέτος 17 πόλεις (έναντι έντεκα πέρυσι), ταξιδεύοντας το σινεφίλ κοινό ανά την Ελλάδα σε ό,τι πιο ενδιαφέρον και ανατρεπτικό πρότεινε το 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η Αλεξανδρούπολη, η Βέροια, ο Βόλος, τα Γρεβενά, η Έδεσσα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Καστοριά, το Κιλκίς, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Φλώρινα και ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης είναι οι πόλεις που φιλοξένησαν φέτος μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 50ου Φεστιβάλ.
Η διοργάνωση των Περιφερειακών Εκδηλώσεων εναρμονίζεται με την επιθυμία του Φεστιβάλ να φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους και εκτός Θεσσαλονίκης με την πρόσφατη ελληνική και ξένη κινηματογραφική παραγωγή.
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των περιφερειακών εκδηλώσεων κάντε κλικ εδώ

Οποιος ξερει ας το λυσει..

Δειτε καλα τη φωτο! Τους ξέρετε καλά! είναι οι Καραμέρος Χαριτάτος ή "Καραμεροχαριτατοι"...

Πέταξε το φιλολαϊκό του προσωπείο ο Γ. Καρατζαφέρης

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/12/09 Χολή για τις κατακτήσεις των εργαζομένων « έχυσε» σε ένα αντεργατικό και αντιλαϊκό παραλήρημα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, από το βήμα της βουλής με αφορμή συζήτηση για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης . Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι την οικονομική κρίση που την δημιούργησαν οι πολυεθνικές και τα golden boys, πρέπει να την πληρώσουν οι μισθοσυντήρητοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Ως γνήσιος κήρυκας, της αντιλαϊκής πολιτικής ο Γ. Καρατζαφέρης, παρομοίασε την οικονομική κρίση , με τον Πόλεμο «όπου τον κάνουν οι Στρατηγοί, αλλά θυσιάζονται οι στρατιώτες». Η Δημοκρατική Αναγέννηση θα αγωνιστεί για να μην καταπατηθεί κανένα εργασιακό κεκτημένο, και να μην καταργηθεί ο 13ος μισθός, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.. Καταδικάζουμε τέτοιου είδους λογικές που θέλουν να θυσιάζονται οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στον βωμό του κέρδους όπως επιθυμεί ο Γ. Καρατζαφέρης, o οποίος πέταξε το φιλολαϊκό προσωπείο και φάνηκε το πραγματικό του αντιλαϊκό πρόσωπο.