Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙ

Άφησα να περάσει λίγος καιρός πριν επιστρέψω με «νεότερα» για την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ασθένεια, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, για την οποία όπως κατά καιρούς διαβάζουμε, συνέχεια βγαίνουν « Νέες Θεραπείες», ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ.
Πως γίνεται αυτό θα αναρωτηθείτε.
Πολύ απλά, γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΓΩΓΕΣ.
ΑΓΩΓΕΣ, που «καθυστερούν» την εξέλιξη της νόσου, και δημιουργούν ένα σωρό άλλα προβλήματα στους ασθενείς, ένα σωρό ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Έτσι, προς ενημέρωση όσων δεν ξέρουν τι σημαίνει να Πάσχει κάποιος από Σκλήρυνση, και να παίρνει ότι κυκλοφορεί από «χημεία» και είναι βαφτισμένο σαν θεραπεία.
Προσωπικά, το έχω γράψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές, πιστεύω πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ.
Είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που θα χάσουν έτσι και μειωθούν οι ασθενείς, και μείνουν αδιάθετες οι «θεραπείες» τους αλλά και τα άλλα φάρμακα για να αντιμετωπιστούν οι ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ των υποτιθέμενων θεραπειών.
Έτσι, για να μην νομίζουν ορισμένοι πως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο….
Εδώ και χρόνια, σε χρονογραφήματα μου ΦΩΝΑΖΩ πως η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι μια πάθηση που ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ και όχι απλή Νευρολογία, είναι μια χρόνια πάθηση που ΞΕΓΕΛΑ ακόμα και τους πιο έμπειρους, πόσο δε εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί με αυτήν. Η «Εικόνα» του ασθενή εύκολα μπορεί να ξεγελάσει κάποιον, και να τον κάνει να ΝΟΜΙΣΕΙ πως ο ασθενής ΔΕΝ έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, μόνο που ΔΕΝ είναι έτσι η πραγματικότητα.
Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο καλά θα κάνουν να το διαβάσουν και κάποιοι γιατροί των ΚΕΠΑ αλλά και ΟΛΟΙ εκείνοι της «επιστημονικής επιτροπής» της «Λίστας Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων» και γενικότερα, του «Καταλόγου ΚΤΕΟ» των ασθενών.
«Δεν έχω πολλά, πολύ απλά... έχω Πολλαπλή Σκλήρυνση
Η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ ), είναι η πιο συνήθης, μη τραυματική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, το οποίο απαρτίζεται από τον εγκέφαλο και τo νωτιαίο μυελό.
Καθώς εκδηλώνεται τυχαία σε πολλά σημεία σε όλο το νευρικό σύστημα η νόσος αποκαλείται Πολλαπλή Σκλήρυνση (Multiple Sclerosis). Είναι χρόνια πάθηση και χαρακτηρίζεται από περιόδους έξαρσης και ύφεσης, ενώ για άλλους έχει μία προοδευτική πορεία. Για όλους κάνει την ζωή απρόβλεπτη.
Παρακάτω αναγράφονται τα πολλαπλά συμπτώματα της ΣκΠ, που οι περισσότεροι ΑμΣΚΠ βιώνουν στη καθημερινότητά τους.
Έχω μειωμένη όραση, θάμπωμα στα μάτια, βλέπω διπλά, με πονούν τα μάτια μου όταν τα ανοιγοκλείνω, αλλά δε θεωρούμαι … τυφλός-ή...
Έχω αστάθεια, ζάλη, ναυτία, ιλίγγους , παραπατάω ενίοτε σαν μεθυσμένος-η, λιποθυμώ, αλλά δε θεωρούμαι …επιληπτικός-ή...
Έχω ανουρία, συχνουρία, ακράτεια ούρων, πόνους στην κύστη, συχνές ουρολοιμώξεις και κυστίτιδες, επιτακτική ούρηση ή κατακράτηση ούρων, αλλά δε θεωρούμαι …νεφροπαθής.
Έχω δυσκοιλιότητα, διάρροιες , ακράτεια κοπράνων, ατονία παχέος εντέρου, σπαστική κολίτιδα, αλλά δε θεωρούμαι… ασθενής με νόσο Crohn.
Eχω δυσκαταποσία, δυσφαγία, δυσθρεψία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αλλά δε θεωρούμαι … ασθενής με καλοήθη ή κακοήθη νόσο.
Έχω σπαστική δυσαθρία, λεκτική δυσπραξία, έχω αφωνία, αλαλία, αλλά δε θεωρούμαι …βωβός-ή...
Έχω βουητά και εμβοές στα ώτα, βαρηκοία, αλλά δε θεωρούμαι κωφός-ή…
Έχω απώλεια της μνήμης, αδυναμία της αντίληψης, κριτικής, λογικής, αλλά δε θεωρούμαι …ανοιακός-ή...
Έχω αδυναμία συγκέντρωσης, μείωση των γνωστικών λειτουργιών, δυσφασία ονομάτων, αλλά δε θεωρούμαι …διανοητικά καθυστερημένος-η...
Έχω κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, παραισθήσεις, διαταραχές προσωπικότητας, αλλά δε θεωρούμαι …ψυχικά ασθενής.
Έχω οσφυαλγία, ισχυαλγία, μυϊκούς πόνους, αυχενικό σύνδρομο, πολυαρθραλγία, αλλά δε θεωρούμαι…ασθενής με ρευματοειδή αθροίτιδα.
Έχω αταξία, δυσκινησία, δυστονία, μυοκλονικές κρίσεις, δυσκαμψία, σπαστικότητα, διαταραχές κίνησης και προβλήματα κινητικότητας, αλλά δε θεωρούμαι …παραπληγικός-ή.
Έχω έντονη κούραση, ευερεθιστικότητα , αυπνίες, αποχαυνωτική υπνηλία, εξάντληση, αλλά δε θεωρούμαι …ασθενής με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
Πολύ απλά μπορεί να έχω όλες ή μερικές από αυτές τις παθήσεις και να βιώνω τα συμπτώματά τους επειδή πάσχω από Πολλαπλή Σκλήρυνση .
Αυτή η σημείωση γράφτηκε για να κατανοήσουν όλοι, τι επακριβώς βιώνει ο ΑμΣΚΠ και ότι διεκδικεί από την πολιτεία κοινωνική πρόνοια και επιδοματική πολιτική για τη νόσο της ΣκΠ και όχι επιμέρους για παραπληγία, τυφλότητα, ψυχική ασθένεια, κλπ.»
ΠΗΓΗ: Ε.Α.μ.Π.Σ
Πως σας φάνηκε κύριοι των όποιων «επιτροπών»;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ» ΣΑΣ.
ΠΑΙΖΕΤΕ με τις Ζωές του κοσμάκη. ΑΥΤΟ κάνετε και δεν σας νοιάζει.
Οι δε «οργανώσεις» που υποτίθεται αντιπροσωπεύουν τους ασθενείς, δρουν ΜΟΝΟ για μια μερίδα και ΟΧΙ για το σύνολο.
Δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά οι ίδιοι οι ασθενείς.
Θα επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης

Νέα βιβλία και επανεκδόσεις

Ο βίσωνας ψάχνει για φωλιά - Οξάνα Μπούλα
Ο βίσονας έχει βαρεθεί να περιπλανιέται μόνος του τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα και σκέφτεται τι ωραία θα ήταν να κοιμόταν κι αυτός όπως τόσα άλλα ζώα. Έτσι, αποφασίζει να βρει κι εκείνος μια φωλιά για να πέσει για ύπνο. Αν και δυσκολεύεται αρκετά, στο τέλος καταφέρνει κάπου να βολευτεί. Όμως ο βίσονας ξυπνάει μετά από λίγες ώρες! Το σώμα του δεν είναι φτιαγμένο για να κοιμάται όλο τον χειμώνα. Έτσι, ξαναβγαίνει με χαρά στο χιόνι να συναντήσει τη χειμωνιάτικη παρέα του!
Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία που μας μαθαίνει να χαιρόμαστε και να εκτιμάμε αυτό που είμαστε, ακόμα κι αν αυτό που έχουν οι άλλοι μπορεί να μας φαίνεται πιο καλό. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του με το ζόρι για να γίνει κάτι που δεν είναι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Η αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί - Οξάνα Μπούλα
Όταν η αρκούδα μαθαίνει πόσα ωραία πράγματα μπορεί να κάνει στο χιόνι, αποφασίζει να μείνει ξύπνια αυτόν τον χειμώνα. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να κάνουν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα κι εκείνη να κοιμάται.
Όταν λοιπόν τα ξωτικά του δάσους έρχονται να τη βάλουν για ύπνο, εκείνη θα βρει χίλιες προφάσεις, θα παίξει, θα γκρινιάξει, θα προσπαθήσει να το σκάσει. Μέχρι που, αποκαμωμένη πια, θα κλείσει τα μάτια για να δει τα χειμωνιάτικα όνειρά της.
Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία για εκείνες τις νύχτες που η ζωή καλεί τα παιδιά να σηκωθούν από το κρεβάτι και να την εξερευνήσουν, γρήγορα όμως το σώμα εξαντλείται κι εκείνα αποκοιμιούνται γλυκά για να ξυπνήσουν ξανά σε μια καινούργια συναρπαστική μέρα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 
«Πες μου, Οδυσσέα» - Νίκη Σελίμη
Ιστορίες και τραγούδια για παιδιά και γονείς

Τέσσερις ιστορίες µε ήρωες την αρκουδίτσα Νεφέλη, το σκιουράκι Ηλέκτρα, το σπουργιτάκι Οδυσσέα και το ελαφάκι Αριάδνη, που µιλούν για τον αποχωρισµό, το οιδιπόδειο σύµπλεγµα (ή σύµπλεγµα της Ηλέκτρας), την αυτονοµία και την αυτογνωσία. Ιστορίες και τραγούδια που απευθύνονται σε παιδιά και γονείς, µε στόχο να προαγάγουν τη µεταξύ τους επικοινωνία, την αυτογνωσία και την αυτοανακάλυψη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ελληνικά Παραδοσιακά Παραμύθια Τόμος Β΄

Τέσσερα λαϊκά παραμύθια περιέχει και ο Β΄ τόμος της σειράς «Ελληνικά Παραδοσι-ακά Παραμύθια» των εκδόσεων Διάπλαση. Γραμμένα με πολύ απλό λόγο, ο οποίος μας παραπέμπει σε κάποιον που τα θυμάται και τα αφηγείται, και με τη σύγχρονη εικονογράφηση του Μιχάλη Κασάπη, αυτά τα παραμύθια αποδεικνύεται πως δεν πα-λιώνουν ποτέ.
Ο Β΄ τόμος αυτής της έκδοσης περιλαμβάνει τα εξής παραμύθια:
Ο γέροντας και τα τρία αδέρφια. Τρία αδέρφια ψάχνουν για δουλειά. Στον δρόμο συναντούν έναν γέροντα που βοηθάει και τους τρεις. Όταν έρχεται η δική τους στιγμή να ανταποδώσουν τη βοήθεια, μόνο ο μικρότερος ανταποκρίνεται, και έτσι ο γέροντας του εκπληρώνει τη μεγαλύτερη ευχή του.
Πολυλογού. Ένα παραμύθι για όσους δεν ξέρουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Για μια γριά που στο τέλος δεν την πίστευε πια κανείς και έναν γέρο που βρήκε την ησυχία του.
Ήλιος και Φεγγάρι. Ο Ήλιος και το Φεγγάρι μαλώνουν ποιος είναι πιο χρήσι-μος. Ένας γέρος περνάει και τους λέει πως ο Ήλιος είναι βασιλιάς τη μέρα και το Φεγγάρι τη νύχτα. Ευχαριστιούνται και του κάνουν ένα δώρο. Από εκεί ξεκινούν όλα.
Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια. Ένας κουρέας δεν αντέχει να κρατάει άλλο το μυστικό του βασιλιά του και το φωνάζει σ’ ένα πηγάδι. Το πηγάδι θα το κρατήσει για τον εαυτό του ή θα το πει σε όλους;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Τα αινίγματα της αλφαβήτας
Τα αινίγματα της αλφαβήτας είναι 24 ποιηματάκια. Από κάθε ποιηματάκι λείπει μια λέξη που είναι και η λύση του αινίγματος. Προσπαθώντας τα παιδιά να βρουν τη λύση, συνδέουν εικόνες και λέξεις, ανακαλύπτουν τα γράμματα, αναγνωρίζουν τις «φωνούλες» των γραμμάτων.
Ένας ευχάριστος και πρωτότυπος τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον γραπτό λόγο, την ανάγνωση και τη γραφή.
Κέρδισε τον λαγό
σε σπουδαίο αγώνα
η...


Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πέμπτη 3 Μαΐου στον ΙΑΝΟ παρουσίαση του βιβλίου "Βήματα σε λιθόστρωτο" του Γεράσιμου Δενδρινού!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76 
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
www.diaplasibooks.gr
info@diaplasibooks.gr

Ισοθερμική Τσάντα δύο χώρων Α’ Βοηθειών PhB3

Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Ισοθερμική τσάντα δύο χώρων με διάφανες εσωτερικές ανοιχτές θήκες για τη συγκράτηση και ταξινόμηση Ιατρικών Βοηθημάτων, υφασμάτινες θήκες πορτοκαλί χρώματος ραμμένες στο εσωτερικό της τσάντας για φιάλες ορών ή λοιπά Ιατρικών Βοηθημάτων.
Εξωτερικά έχει διάφανη θήκη για τα περιεχόμενα του φαρμακείου, φερμουάρ, 2 χειρολαβές για την μεταφορά του και ιμάντα στήριξης της τσάντας στον ώμο.
Η δεύτερη ισοθερμική θέση έχει διάφανες ανοιχτές θήκες διαφόρων μεγεθών και ραμμένο διαμήκης ελαστικό ιμάντα όπου δημιουργούνται οπές διαφόρων μεγεθών για τη συγκράτηση και ταξινόμηση Ιατρικών Βοηθημάτων και κλείνει με φερμουάρ.
Διαστάσεις: 54χ26χ25cm
Σημείωση: Η τσάντα δεν περιλαμβάνει εξοπλισμό

KODEN CVS-128B

KODEN CVS-128B
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Η έκδοση CVS-128B (Broadband) εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρησιμοποίηση Broadband βεντούζας. Με την επιλογή της κατάλληλης συχνότητας αποφεύγουμε όλα τα ενοχλητικά παράσιτα από άλλες συσκευές ή πλαγκτόν, ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας τη συχνότητα που ‘ψάχνουμε’ και επιτυγχάνουμε τον τέλειο συντονισμό ανάλογα με το είδος ψαρέματος που κάνουμε.
8.4΄΄ έγχρωμη LCD οθόνη υψηλής ευκρίνιας
ισχύς εξόδου 2kW RMS
δύο συχνότητες 50 kHz & 200 kHz
επιλογή παλέτας χρωμάτων από 64, 16 ή 8 χρώματα
αυτόματη ψηφιακή επιλογή της πιο αξιόπιστης ρύθμισης για λειτουργίες όπως GAIN, Range, SHIFT και TVG για ευκολία στη χρήση
υπολογισμός και εμφάνιση μεγέθους ψαριού σε cm
εμφάνιση της περιοχής ανίχνευσης του βυθομέτρου στην πλατιά και στη στενή δέσμη, για να ξέρετε που να στοχεύετε τα ψάρια, ακρίβως από κάτω σας ή στο πλάι
αποθήκευση μέχρι 10 εικόνων του βυθού για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης των παλιότερων με τον τρέχοντα βυθό, όταν ψάχνουμε για ψαρότοπους
προσδιορισμός του τι είναι κάτω από το σκάφος σας, με διαφορετικούς ήχους για ψάρια και κοπάδια ψαριών (λειτουργία ‘Sona-Tone’)
εμφάνιση δεδομένων πλοήγησης (σε σύνδεση με GPS), για εύκολη επιστροφή στους ψαρότοπους που σημαδέψατε σαν ‘Hot Spot’
RGB έξοδος για σύνδεση με 2η οθόνη
επιλογή σένσορα από: TDM-071 (38-75 kHz με επιλογή 2 συχνοτήτων) ή TDM-091D (42-85 kHz & 130-210 kHz)
πλήρως ελληνικό μενού
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Οθόνη 8,4 ίντσες TFT LCD
Τάση Λειτουργίας 10.8 – 31.2 VDC
Κατανάλωση < 25 W
Ισχύς Εκπομπής 2,000 W RMS
Συχνότητα Επιλογή από 24 - 210 kHz (ανά 0,1 kHz)
Κλίμακα 0 - 2,000m
Μονάδες Μέτρησης Μέτρα, Οργιές, Πόδια, Ι. Οργιές
Λειτουργίες Αποκοπή παρασίτων, Αποκοπή χρωμάτων, Αποκοπή θορύβου, Μετρητής, Λευκή γραμμή, Διόρθωση ισάλου, Διόρθωση θερμοκρασίας, Διόρθωση ταχύτητας, Αποθήκευση εικόνας, Sona-Tone, Μνήμη Στίγματος, Απλό πλότερ, Μείωση ισχύος, Μέγεθος ψαριών, Περιοχή ανίχνευσης
Παρουσίαση Υψηλή συχνότητα, Χαμηλή συχνότητα, Υψηλή & χαμηλά συχνότητα, Κλείδωμα βυθού, Ποιότητα βυθού, Μεγέθυνση βυθού, Εικόνα πλοήγησης, A-scope

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 13,8V / 8-10A JETFON PC810

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 13,8V / 8-10A JETFON PC810
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
SWITCHING ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 13,8V 8-10 AMPER, ΓΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΩΝ 50-60W. 
ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ,ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ,ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ABS, ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΨΥΞΗ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 220-240V AC
ΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ: 13,8V
ΡΕΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ: 10A ΜΕΓΙΣΤΟ
ΜΕΓΕΘΟΣ :130Χ92Χ86 χιλ.

Η ωραία της νύχτας

Η ωραία της νύχτας
Συγγραφέας: Ελένη Γκίκα
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 12 Φεβρουαρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 248
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-143-3
Το μεγάλο και το ακατανόητο το ζεις. Φραγκοδίφραγκα θα είναι πάντοτε εκείνα που γράφω. Καταλαβαίνω καλύτερα τη σιωπή. Είναι η μόνη παράφορα εύγλωττη, η μόνη αξιοπρεπής. Αλλ’ άνοιξε ο χρόνος κι έχουν γίνει κουβάρι ό,τι θυμάμαι, ό,τι συμβαίνει κι εκείνο που κρύβεται αινιγματικά μια ζωή. Τον πονάω τον τόπο μου. Είμαι ο τόπος. Ξερολιθιά στις ξερολιθιές.
Είναι η είδηση του καλοκαιριού: ένα νέο κορίτσι 26 χρονών σκοτώνει την πρώην γυναίκα του συντρόφου της. Η γιαγιά της, επίσης στα 26 της, είχε κάψει τον άντρα της πάνω από μισό αιώνα πριν. Η αφηγήτρια, που περνούσε έξω από «το σπίτι της φόνισσας» για να πάει στο σχολείο όταν ήταν παιδί, θα προσπαθήσει να συναντήσει τη γιαγιά- φόνισσα με τον μόνο τρόπο που ξέρει: στο χαρτί.
Μέσα από τις παράλληλες και αλληλοσυμπληρούμενες αφηγήσεις τριών γυναικών, αλλά και με εγκιβωτισμένα ντοκουμέντα από εφημερίδες και σημειώσεις για θεραπευτικά βοτάνια για τις ασθένειες της καρδιάς, ξετυλίγονται τα μυστικά ενός πανάρχαιου τόπου, η σχέση μάνας-κόρης, η μοίρα της γυναίκας, η αρρώστια του έρωτα, η επιθυμία, η ενοχή, και μια προσωπική ιστορία που εντέλει γίνεται οικουμενική.
Το χρονικό δύο φόνων, μια οικογενειακή σάγκα, και η οργανική σχέση της συγγραφέως με τους ήρωές της. Ή αλλιώς: δυο φόνοι, δυο έρωτες, ένα μυθιστόρημα, ένας κήπος και ένας Τόπος — ένας Τρόπος ζωής.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 
Προδημοσίευση: Ελένη Γκίκα «Η ωραία της νύχτας, Fractal, 7/2/2018
Γιάννης Παναγόπουλος, Συνέντευξη. Ελένη Γκίκα - «Η ωραία της νύχτας». Το νέο της βιβλίο έχει φόνους αλλά όχι αστυνόμους, Fragile,
Φίλιππος Φιλλίπου, Εγκλήματα και ποίηση στο Κορωπί, Fractal, 7/3/2018

Παρουσίαση του βιβλίου του Ισαάκ Ματαράσσο, "Κι όμως όλοι τους δεν πέθαναν..."

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και
οι Εκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου τού

Ισαάκ Ματαράσσο

Κι όμως όλοι τους δεν πέθαναν...
Η καταστροφή των Ελληνοεβραίων της Θεσσαλονίκης
κατά τη γερμανική κατοχή

Προσφωνήσεις:
- Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος ΚΙΣΕ
- Φρανσουά Ματαράσσο, εγγονός του συγγραφέα
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ.,
«Ο Ισαάκ Ματαράσσο: γιατρός, λόγιος, συγγραφέας, ανθρωπιστής»
- Ελένη Μπεζέ, ιστορικός,
«Η πολύπλευρη συμβολή του Ισαάκ Ματαράσσο στην ανασυγκρότηση
των εβραϊκών κοινοτήτων»
- Δημήτρης Βαρβαρίτης, ιστορικός,
«Αναζητώντας τα ίχνη του Ισαάκ Ματαράσσο: Σύδνεϋ, Τουλούζη,
Θεσσαλονίκη, Αθήνα»
και η ιστορικός Οντέτ Βαρών-Βασάρ, που θα συντονίσει και την εκδήλωση
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στις 7 μ.μ.
Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών

Βησσαρίωνος 9 & Σίνα, Αθήνα

Το Τανγκό της Μοναξιάς

Το Τανγκό της Μοναξιάς 
Πώς είναι άραγε να εξουσιάζει κανείς συναισθηματικά τον άλλο μέσα από το Διαδίκτυο;
Κι εμείς; Έχουμε, άραγε, το μέγεθος που νομίζουμε πως αποκτήσαμε μέσα από την χρήση του;
Η εικονική εξουσία που αποκτά κανείς μέσα από την ανωνυμία του διαδικτύου, η χωρίς σκέψη και εκτέλεση ενδόμυχων απωθημένων, φέρνουν ανατροπές στην ισορροπία των σχέσεών μας.
Η Μοναξιά στον κόσμο της εικονικής ευτυχίας, μεγεθύνεται και γίνεται όπλο εκτέλεσης κι αυτοκτονίας, ο νεκροθάφτης των ερωτικών μας επιθυμιών…
Τα πιο πάνω βασάνισαν καταλυτικά τον Μάνο… Τον άλλαξαν!
Μπήκε από περιέργεια να το δει, να το ελέγξει, να επικοινωνήσει εικονικά με ανθρώπους και έγινε και αυτός θύμα της γοητείας του. Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, έγινε αυτό που δεν ήθελε εξαρχής να γίνει: θύμα του διαδικτύου και των κρυμμένων απωθημένων του!
Όλοι αργά ή γρήγορα θα γίνουμε θύματά του, εκτός και αν οι σχέσεις των ανθρώπων επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Εκτός και αν ο έρωτας βγει και πάλι από την απρόσωπη οθόνη του υπολογιστή και τρέξει στα καταπράσινα λιβάδια της νιότης και της αγνότητάς μας!
Το Τανγκό της Μοναξιάς 
συγγραφέας: Θάνος Κανούσης
Isbn: 978-960-579-085-1​
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 329

8+1 ιταλικές πόλεις που δε θα πιστεύετε πως έχουν κανάλια

ArtTravel

1

Ιταλία

8+1 πόλεις που δε θα πιστεύετε πως έχουν κανάλια
Κάντε κλικ
2

Κρήτη

Ένα γοητευτικό χωριό-φάντασμα που λίγοι ξέρουν.
3

Κόσμος

Οι πιο πολυτελείς καλύβες του πλανήτη.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

Τα 6 τοπ μαγειρεία στα Νότια Προάστια.
Κάντε κλικ

Βαγγέλης Κορακάκης - Μέσα στα βαθιά

-60% Καρπενήσι σε Loft Suite με Ημιδιατροφή+Παιδί Δωρεάν+1 Μέρα Δώρο

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
Cosmote
Casa Di Neve - Καρπενήσι
Casa Di Neve - Καρπενήσι-60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 27/04/2018 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
♦ Επιτρέπονται τα Κατοικίδια κατόπιν αιτήματος ♦ Δωρεάν Δημόσιος Χώρος Στάθμευσης ♦ Παιδότοπος ♦ Free WiFi στους κοινόχρηστους Χωρους ♦ Welcome drink ♦ Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας ♦ Early check in στις 10:00 ♦ Late check out στις 18:00 ♦ Τζάκι ♦ Ξύλα για το Τζάκι
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εστιατόριο ★ Παιδότοπος
€149 από €370Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι- 62%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Έως 30/06/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€189 από €495Δες το Τώρα!
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι- 66%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 27/04 έως 30/06 και 01/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€189 από €556Δες το Τώρα!
Αρχοντικά Καραμαρλής Guesthouse - Μακρινίτσα Πηλίου
Αρχοντικά Καραμαρλής Guesthouse - Μακρινίτσα Πηλίου- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 27/04/2018 έως 30/09/2018
 : Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€89 από €222Δες το Τώρα!
Rigas Hotel - Σκόπελος
Rigas Hotel - Σκόπελος- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 All Inclusive
 01/05 έως 17/06 και 10/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€119 από €295Δες το Τώρα!
Αρχοντικά Καραμαρλής Boutique Hotel - Μακρινίτσα Πηλίου
Αρχοντικά Καραμαρλής Boutique Hotel - Μακρινίτσα Πηλίου- 58%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ Παιδί έως 6 ετών (+4 επιλογές)
 Πρωινό
 27/04/2018 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€129 από €308Δες το Τώρα!
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 56%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Έως 25/05/2018 και 01/10 έως 30/10
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€239 από €540Δες το Τώρα!
4* Anamar Pilio Resort - Πήλιο
4* Anamar Pilio Resort - Πήλιο- 45%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 7 ετών (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 31/05/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€149 από €270Δες το Τώρα!
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
5* Valis Resort Hotel - Βόλος- 58%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Έως 31/05/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€199 από €470Δες το Τώρα!
Theoxenia Hotel Apartments - Μεσσηνία
Theoxenia Hotel Apartments - Μεσσηνία- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 8 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 28/04 έως 15/06 και 18/09 έως 13/10
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€94 από €188Δες το Τώρα!
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 14 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Έως 31/05/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€189 από €470Δες το Τώρα!
Georgalas Sun Beach Hotel - Χαλκιδική
Georgalas Sun Beach Hotel - Χαλκιδική- 33%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 7 ετών (+7 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 27/04/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€90 από €135Δες το Τώρα!
4* Cezaria Hotel - Ιωάννινα
4* Cezaria Hotel - Ιωάννινα- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 30/06/2018 και 01/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€98 από €245Δες το Τώρα!
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ- 41%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+4 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 31/07/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€136 από €230Δες το Τώρα!
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 30/06/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€119 από €298Δες το Τώρα!
Chalets Ξένιος - Ορεινή Ναυπακτία
Chalets Ξένιος - Ορεινή Ναυπακτία- 66%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό + Ένα Γεύμα
 Έως 31/05/2018 και 20/07 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€139 από €410Δες το Τώρα!
Γαία Καϊμακτσαλάν Hotel & SPA - Λουτρά Πόζαρ
Γαία Καϊμακτσαλάν Hotel & SPA - Λουτρά Πόζαρ- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 01/06/2018 έως 31/07/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€98 από €196Δες το Τώρα!
Verde & Mare Bungalows - Κοκκώνι Κορινθίας
Verde & Mare Bungalows - Κοκκώνι Κορινθίας- 34%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 01/05 έως 31/05 και 01/10 έως 31/10
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€99 από €150Δες το Τώρα!