Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

3-12 Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία

3-12 Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην Παρασκευή ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο της Καλαμαριάς
Με Αγιοβασίληδες, ξωτικά, δώρα, πυροτεχνήματα και συναυλία με την Ξανθίππη Καραθανάση, ανάβουμε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Καλαμαριάς.
Όταν το ρολόι δείξει 8 το βράδυ, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης θα μετρήσει αντίστροφα και το Χριστουγεννιάτικο δένδρο μας, ένα μεγάλο φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων, θα φωταγωγηθεί με τα χιλιάδες φωτάκια που έχουν τοποθετηθεί στα κλαδιά του.Η Ξανθίππη Καραθανάση με την ορχήστρα της θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια και όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια. Παράλληλα, ειδικά εφέ με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα θα εκτοξευθούν και θα κάνουν πιο λαμπερή τη βραδιά. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο μικρό παραμυθένιο χωριό με τα σπιτάκια του ΄Αη Βασίλη, των παραμυθιών, των ξωτικών και του ζαχαρόσπιτου που στήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, να πάρουν δώρα, να γευτούν χριστουγεννιάτικα εδέσματα από τα ξωτικά και τους ΄Αη-Βασίληδες και να φωτογραφηθούν δωρεάν μαζί τους.
Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη: τα παιδιά θα γράφουν γράμματα κι ευχές και θα συνομιλούν με τον Άγιο Βασίλη μας που θα τους περιμένει καρτερικά Στο Ζαχαρόσπιτο: θα δοκιμάζουν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και θα μαθαίνουν συνταγέςΣτο Σπίτι των Ξωτικών: μικροί και μεγάλοι θα ασχολούνται με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στο Σπίτι των Παραμυθιών: θα διαβάζουν παραμύθια και θα ζωγραφίζουν.Στην αυλή του Δημαρχείου ήδη έχει στηθεί ένα μεγάλο καρουζέλ που περιμένει τους μικρούς Καλαμαριώτες, ενώ όλες τις γιορτές θα κυκλοφορεί στην Καλαμαριά και το «Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι» για μικρούς και μεγάλους που θα θέλουν μια μικρή βόλτα στη γιορτινή και φωταγωγημένη Καλαμαριά.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα παραμείνει φωταγωγημένο σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, ενώ θα πραγματοποιούνται παράλληλα και πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμαριάς.
Ημερίδα με θέμα «Η ασφάλεια και η υγιεινή των Σχολείων με αφορμή την γρίπη Η1Ν1»
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών του Δήμου Καλαμαριάς, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η ασφάλεια και η υγιεινή των Σχολείων με αφορμή την γρίπη Η1Ν1»Η εν λόγω ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009, και ώρα 7:30 μμ στο Θέατρο του 4ου και 5ου Λυκείου Καλαμαριάς, στην συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Ανατ. Θράκης στο Βότση.
Εισηγητές:
Μπένος Αλέξης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ, Τομέας Κοινωνικών Επιστημών Μητσιάκος Γιώργος, Παιδίατρος, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις.

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

Η ΕΕΒΕΠ σε συνεργασία με τη Βορέειο Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών με θέμα: «Δημοτικές Βιβλιοθήκες: Σκεφτόμαστε Εθνικά, δρούμε τοπικά», στις 4 – 5 Δεκεμβρίου 2009, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα.). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τη συμμετοχή, τη διαμονή και μετάβαση στο χώρο του Συνεδρίου, μπορείτε να δείτε στα συνημμένα αρχεία και στους παρακάτω συνδέσμους: http://labsrv.lib.ntua.gr/ocs/dimotikes/index.php/dimotikesconf/2ndmunlib • Ανακοίνωση • Πρόσκληση • Το πρόγραμμα (Πατήστε εδώ, επισυναπτόμενο αρχείο – Τελικό Πρόγραμμα) • Φόρμα συμμετοχής με οδηγίες συμπλήρωσης • Οδηγίες μετάβασης (Πατήστε εδώ και επισυναπτόμενο αρχείο – Χάρτης) • Διαμονή (Πατήστε εδώ) Από τη Γραμματεία του Συνεδρίου, Φιλικά, Μαρία Δουκατά

O Juan Carlos Rubio, συγγραφέας του έργου Αριζόνα στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα Ο Juan Carlos Rubio Στην Ελλάδα Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου Ο Juan Carlos Rubio, ο βραβευμένος Ισπανός θεατρικός συγγραφέας του έργου Arizona, που παρουσιάζει η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, για να παρακολουθήσει την παράσταση του έργου του, η οποία συνεχίζεται με επιτυχία για 8 ακόμα παραστάσεις και μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2009 στο Θέατρο 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, Καθολικών 4, Θεσσαλονίκη. Υπό την αιγίδα του Ελληνοϊσπανικού Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Federico Garcia Lorca». Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα επιχορηγείται από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Δάφνη Μουστακλίδου
(www.artminds.gr), 6972294695
dafni.artminds@gmail.com Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα O Χουάν Κάρλος Ρούμπιο (Juan Carlos Rubio) γεννήθηκε στην Κόρντοβα της Ισπανίας το 1967.
Σπούδασε Θέατρο στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου και Χορού της Μαδρίτης (1984-1987). Ο ίδιος δηλώνει πως είναι πρώτα απ’ όλα ηθοποιός και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις.
Παράλληλα ασχολείται εδώ και 12 χρόνια με επιτυχία με τη θεατρική γραφή αλλά και τη σκηνοθεσία. Από τα έργα του ξεχωρίζουν: Καπνός (Α΄Βραβείο Ένωσης Ισπανών Θεατρικών Συγγραφέων 2005) Τρεις (2000), 100m2 (2007), Απόψε δεν είμαι για κανέναν (1997), Οι Πληγές του ανέμου (1999), Arizona (2006), κ.ά.
Το Arizona ανέβηκε το 2008 στην Ισπανία σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και στη συνέχεια περιόδευσε στην Αμερική όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες (τα τρία τελευταία και στα ελληνικά) και έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής, αποσπώντας μάλιστα αξιόλογα βραβεία.
Εκτός από το θέατρο, γράφει και σειρές για την ισπανική τηλεόραση και σενάρια για τον κινηματογράφο.
Η τηλεταινία του Με χρώματα απέσπασε το Βραβείο καλύτερης τηλεταινίας της χρονιάς για το 2003 από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Ισπανικής Τηλεόρασης.
Η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, με πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του είναι www.juancarlosrubio.com.

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΔΙΑ ΒΙΟΥ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέα έκδοση «ΣΤΙΓΜΕΣ» Στιγμές ανθρώπινες, σπαρταριστές, με αιχμές και όψεις από ολοζώντανα περιστατικά μιας οικείας καθημερινότητας περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο της Θέτης Χορτιάτη με τίτλο «Στιγμές» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δια Βίου.
Στις 34 αυτοτελείς ιστορίες που παρουσιάζονται, ο αναγνώστης ζει και απολαμβάνει στην κάθε σελίδα, άλλοτε μια διασκεδαστική κι άλλοτε μια στοχαστική πνοή πραγματικότητας. Η εικαστική έκφραση με σύγχρονα μέσα δημιουργεί ονειρικά πλάνα, όπου ο άνθρωπος, διχασμένος και πολυσύνθετος, εικονογραφείται χωρίς όρια μέσα στη διάχυτη ακτινοβολία του ως μέρος του όλου. Οι αυτοτελείς ιστορίες της Θέτης Χορτιάτη πραγματεύονται κοινωνικά θέματα και έχουν στο επίκεντρο πρωταγωνιστές διαφόρων ηλικιών.
Η συγγραφέας με έναν μοναδικό τρόπο παιχνιδίζει με τις λέξεις, τις σμιλεύει, τις παντρεύει και αναδεικνύει τα δικά της γλωσσοπλάσματα. Με τον ιδιαίτερο σατιρικό λόγο που τη χαρακτηρίζει, ψυχαγωγεί, συγκινεί, ευαισθητοποιεί, προβληματίζει και ταξιδεύει τον αναγνώστη κάθε ηλικίας. Το ταξίδι ονειρικό.
Ο αναγνώστης ζει και απολαμβάνει στην κάθε σελίδα τα ανθρώπινα ξεσπάσματα το γέλιο, το λυγμό, τα χούγια, άλλοτε διασκεδαστικά, άλλοτε στοχαστικά. "Στιγμές"
Θέτη Χορτιάτη, εικονογράφηση: Τζώρτζης Παρμενίδης, εκδόσεις Δια Βίου (2009), Σχήμα 15,5 cm Χ 24,00cm, σελ. 80, χαρτί Velvet 150 gr, ISBN 978-960-87001-6-1, Τιμή 14, 50 ευρώ (περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 4,5%) Λίγα λόγια για τον εκδοτικό οίκο Οι εκδόσεις Δια Βίου δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη από το 2001 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τον γραπτό λόγο.
Το 2006, εισβάλλουν δυναμικά στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας.
Στόχος τους, η δημιουργία προσεγμένων και ποιοτικών βιβλίων που θα απολαμβάνουν οι νεαροί, και όχι μόνον, αναγνώστες …δια βίου! Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορίες. Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σούφη Κέλυ Τηλ. Επικοινωνίας: 6946508201
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
Λ.Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 35, 54639 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλ: 002310940069, Fax: 002310951261

Κίτρινα ποδήλατα - Μουσικόραμα Μαρία Παπαδάκη

Κίτρινα ποδήλατα - Μουσικόραμα Μαρία ΠαπαδάκηΚουβέντα με τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο.. και βουτιές στο.. μυαλό και την ψυχή τους. Τους ρωτώ.. κλέβοντας το φωτεινό τους κίτρινο κι’ απαντούν με την αληθινή ροκιά στο βλέμμα και στη φωνή, που γκρεμίζει τα τείχη του.. δήθεν με μια κλωτσιά χωρίς να νοιάζεται τις συνέπειες.. Κίτρινα ποδήλατα - Μουσικόραμα Μαρία Παπαδάκη

ΚΥΠΡΟΣ:ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -Η σημασία της για την Ελλάδα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730
e-mail: louizou@ad.auth.gr Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ.
Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣΘεσσαλονίκη, 2/12/2009 «Κύπρος: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση για ένα Δημοκρατικό και Ανθρώπινο Σχολείο. Η σημασία της για την Ελλάδα» είναι το θέμα της Ημερίδας που οργανώνει η Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 και ώρες 10.00 με 14.15, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής. Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Ανδρέας Δημητρίου. Στις εργασίες της Ημερίδας θα συμμετέχει Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Βασίλης Κουλαϊδής, Στόχος της Ημερίδας είναι η έγκυρη πληροφόρηση για την πορεία της μεταρρύθμισης των αναλυτικών προγραμμάτων στην Κύπρο και τη διερεύνηση της σημασίας της για την Ελλάδα. Τους τελευταίους 18 μήνες η Κύπρος ζει στους ρυθμούς της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Δεκάδες πανεπιστημιακοί από την Κύπρο, αλλά και από την Ελλάδα, και εκατοντάδες μάχιμοι εκπαιδευτικοί εργάζονται για την κατάρτιση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων - εγχείρημά που ολοκληρώνεται αυτόν τον καιρό μέσα σε ένα ευρύ πλαίσιο πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης. Στόχος της μεταρρύθμισης είναι η δημιουργία ενός δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου. Για τους υπεύθυνους της μεταρρύθμισης η έννοια του δημοκρατικού σχολείου παραπέμπει στην κοινή εκπαίδευση όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα, και στην απόκτηση από κάθε παιδί –χωρίς καμιά εξαίρεση- όλων των αγαθών που χαρακτηρίζουν ένα μορφωμένο άνθρωπο στον 21ο αιώνα. Παράλληλα, η έννοια του ανθρώπινου σχολείου παραπέμπει στην ανάγκη να μπορούν τα παιδιά να βιώνουν και να χαίρονται την παιδική τους ηλικία και τη νεότητά τους –αγαθά που θυσιάζονται στο σημερινό σχολείο. Ένα επαρκές και συνοπτικό σώμα γνώσεων, δηλαδή λιγότερη ύλη αλλά περισσότερη και βαθύτερη γνώση από όλα τα γνωστικά αντικείμενα, συστηματική καλλιέργεια της ιδιότητας του πολίτη και ανάπτυξη των ιδιαίτερων προσόντων που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή είναι οι τρεις πυλώνες των νέων αναλυτικών προγραμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη νέων μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης και σε μια νέα μορφή οργάνωσης των μαθημάτων και του σχολικού χρόνου. Από την πλευρά των ιθυνόντων της εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχει ήδη εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους έντονο ενδιαφέρον για το εγχείρημα της Κύπρου, που σύμφωνα με την άποψη πολλών θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στους αντίστοιχους προβληματισμούς στη χώρα μας Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας. Πρόγραμμα Ημερίδας. 10.00 – 10.30 Χαιρετισμοί: Αναστάσιος Μάνθος, Πρύτανης Α.Π.Θ., Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα της Κύπρου: Προεδρείο: Δήμητρα Κογκίδου, Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής 10.30 – 11.00 Μεταρρύθμιση των αναλυτικών προγραμμάτων στην Κύπρο ως δημόσιο εγχείρημα: Γεώργιος Τσιάκαλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων στην Κύπρο, Καθηγητής στο ΠΤΔΕ του Α.Π.Θ. 11.00 – 11.30 Διάλειμμα για καφέ στο 10ο όροφο του Πύργου 11.30 – 12.30 Οι Φυσικές Επιστήμες στο Δημοκρατικό και Ανθρώπινο Σχολείο: Παναγιώτης Κουμαράς, Καθηγητής στο ΠΤΔΕ του Α.Π.Θ. Η πρόταση για τη Διδακτική της Γλώσσας: Κριτικός Γραμματισμός και Νέες Κειμενικές Πρακτικές στο Σχολείο: Σωφρόνης Χατζησαββίδης, Καθηγητής στο ΤΕΠΑΕ του Α.Π.Θ., Τριανταφυλλιά Κωστούλη, Αν. Καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ του Α.Π.Θ. και Σταυρούλα Τσιπλάκου, Επικ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου 12.30 – 13.00 Διάλειμμα 13.00 – 14.15 Στρογγυλό Τραπέζι: Η σημασία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης της Κύπρου για την Ελλάδα, Συντονισμός: Κλέαρχος Τσαουσίδης, Δημοσιογράφος Συμμετέχουν οι: Βασίλης Κουλαϊδής, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γεώργιος Τσιάκαλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων στην Κύπρο, Καθηγητής στο ΠΤΔΕ του Α.Π.Θ. Δημήτρης Χαραλάμπους, Καθηγητής στο ΠΤΔΕ του Α.Π.Θ. Νίκος Παϊζης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ Το κείμενο αρχών της μεταρρύθμισης της Κύπρου βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου http://www.paideia.org.cy/upload/1_12_2009_keimeno_epitropis_analytikon.pdf
Επικοινωνία με Δημοσιογράφους:
Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου, τηλ. 2310 991231 και 6972028799.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΈντεκα αλλαγές στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ Ξεσκονίζουν τις λίστες μετά το φιάσκο Κουτούπη Πέθαναν πέντε σε 24 ώρες! Ο Σάκης και η πορνοστάρ Θα είμαι παρών και στον άλλο τοκετό Να κάνουμε πλεονέκτημα τα προβλήματα Οδηγός για «πράσινα» Χριστούγεννα Τα σουβλάκια της Βαρκελώνης Ν.Δ.:Θέσεις κλειδιά στη λαϊκή Δεξιά

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Διπλωματικό πόκερ εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πιθανή φυγή από την Ελβετία των μουσουλμανικών κεφαλαίων Βούληση Παπανδρέου - Λαβρόφ για συνέχιση του Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης Ισλαμιστές πίσω από τον πολύνεκρο εκτροχιασμό τρένου στη Ρωσία Η Τουρκία ο πραγματικός νικητής του πολέμου του Ιράκ Εργκένεκον: Σημαντικές καταθέσεις πρώην στρατιωτικών αρχηγών. Δημοσίευμα Σαμπάχ - Πυραυλικό αμυντικό σύστημα Ελληνορωσικές σχέσεις αιώνων που έχουν μέλλον Συνέντευξη Davutoğlu στο Νewsweek «Τα επόμενα δέκα χρόνια βλέπω την Τουρκία να είναι μέλος της ΕΕ» ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: Δεν είστε η μόνη Μακεδονία, δεν έχετε copyright στο όνομα Σε δοκιμαστική πτήση το στρατιωτικό Airbus A400Μ Ξανά οι Μωμόγεροι στη Λιβερά της Τραπεζούντας! ΝΑΤΟϊκές οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο Η Έκθεση Προόδου της Ευρ. Επιτροπής για την Τουρκία: μία ελληνική άποψη Η Έκθεση Προόδου της Ευρ. Επιτροπής για την Τουρκία: μία τουρκική άποψη Οι τούρκοι ασέλγησαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας Η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του μελλοντικού Παλαιστινιακού Κράτους Επικείμενη συνάντηση Erdoğan-Ομπάμα Σε νέα φάση αναμένεται να εισέλθει ο «συνεταιρισμός-πρότυπο» Παράνομη ή όχι η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου; «Νέα αναζήτηση συμβιβασμού στο ’μακεδονικό’ ζήτημα» Αλλάζει ο προσανατολισμός της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής; Η Τουρκία ταλαντεύεται μεταξύ Δύσης και Ανατολής; Ε. Βενιζέλος: "Θα σπάσουμε τον "φαύλο κύκλο""

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 4 ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΛΚΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Ξανά οι Μωμόγεροι στη Λιβερά της Τραπεζούντας!4ο Συμπόσιο: Πολιτικοί, Κοινωνικοί, Οικονομικοί Θεσμοί των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τους Νεότερους Χρόνους. Νέα Ιωνία 27-29 Νοεμβρίου 2009. ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ «ΑΠΟΛΛΩΝA ΠΟΝΤΟΥ»Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Λάρισας "Το Ροδάφ'νον"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ.Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΡΑΧΙΑΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΠΑΚΛΟΦΕΝΗΣ Η ΕΝΔΟΡΑΧΙΑΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΠΑΚΛΟΦΕΝΗΣ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΣΠΑΣΜΟΛΥΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΕΝΔΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΣΩΛΗΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΙΝΕΤΑΙ «ΣΤΑΓΔΗΝ» Η ΜΠΑΚΛΟΦΕΝΗ.Η σπαστικότητα είναι μια έντονη κινητική διαταραχή όπου ο ασθενής παρουσιάζει τελείως ακούσια κάμψη όλων των άκρων έτσι που να περιορίζεται, όχι να καταργείται η κίνηση και ακόμη να δείχνει μια αντίσταση στην παθητική κίνηση.
Η συνεχής σπαστικότητα οδηγεί σε έντονους πόνους που κάνουν την ζωή δύσκολη και διαταράσσει τον ψυχισμό του ασθενούς.
Η μπακλοφένη που είναι ένα φάρμακο που εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες χρησιμοποιείται για αυτούς τους ασθενείς χωρίς ιδιαίτερα αποτελεσματικά στοιχεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας τελευταία δημιούργησε, ίσως και για λόγους εμπορικούς, μια μεγάλη χρήση κυρίως με την αντλία της ενδομυελικής έγχυσης.
Βέβαια ότι γίνεται είναι για το καλό του ασθενούς αλλά δυστυχώς στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας η επιπόλαια τοποθέτηση του μηχανισμού αυτού μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει και από τις ανακοινώσεις αλλά και από την ίδια πείρα ότι έχει κάποια ιδιαίτερη δράση,
Στο τέλος καταλήγει να είναι ένα περιττό "κουτί" που το έχει ο ασθενής φορτωμένο στο σώμα του. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΚΥΡΙΩΣ Η ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ
Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί κατά κανόνα τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και παρουσιάζεται πολύ τακτικά σαν επιτακτική ούρηση.
Στις περισσότερες φορές που έχουμε το φαινόμενο της πολυουρίας είναι αποτέλεσμα κάποιου ασθενούς ίσως άποιου διαβήτη που λαμβάνει χώρα ξέχωρα από όλη την άλλη νοσολογική κατάσταση.
Κυρίως παρουσιάζεται με επίσχεση ούρων ή έντονη πολυουρία ανάλογα με την περίπτωση.
Το γεγονός οφείλεται σε μια διαταραχή μεταξύ του άξονα του υποθαλάμου και του οπίσθιου τμήματος της υπόφυσης όπου είναι αποθηκευμένη η αντιδιουρητική ορμόνη σε νευροεκκριτικούς κόκκους.
Πολλές φορές απομυελινωτικές διαταραχές στον άξονα αυτό δημιουργούν δυσκολίες και έτσι δεν απελευθερώνεται ή απελευθερώνεται πολύ η αντιδιουρητική ορμόνη άσχετα από το αίσθημα δίψας ή κατανάλωση υγρών που κάνουνε οι ασθενείς.
Στις περιπτώσεις που έχουμε αυτό το φαινόμενο πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε έναν επισταμένο έλεγχο κυρίως μέσω του τεστ βαζοπρεσσίνης ή και τον υπολογισμό της αντιδιουρητικής ορμόνης προκειμένου να βοηθήσουμε με την διάγνωση και την σωστή θεραπεία τους ασθενείς.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΝΔΙΚΤΟΣ

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ Σελίδες: 368 ISBN: 978-960-518-371-4 Ταβέρνα: Χώρος επικοινωνίας, έκφρασης του λαϊκού κεφιού, διασκέδασης και γέλιου. Χώρος καλαμπουριού, ξεδόματος, ονειροπώλησης, χαλάρωσης και απόλαυσης. Χώρος εξομολογήσεων, αρσενικών αλληλοεκμυστηρεύσεων, πονεμένων ερωτικών ιστοριών και αθεράπευτων ερώτων.
Χώρος λησμονιάς – βοηθούσης της οινοποσίας – απόδρασης από τα ντέρτια και τους καϋμούς της ζωής.
Χώρος δημιουργίας, διαφύλαξης και ανανέωσης του μοναδικού πολιτιστικού μας αγαθού που είναι οι τοπικές μας κουζίνες. Χώρος ομαδικής ψυχοθεραπείας με θεράποντα τον ταβερνιάρη.
Πρώτες συναντήσεις, ερωτικές εξομολογήσεις, αλλά και πολιτικές αναλύσεις και συνωμοτικές μαζώξεις. Χώρος κοινωνικών συναθροίσεων, οικογενειακών γιορτών όπου επιβεβαιώνεται η κοινωνική συνοχή, τόπος χαράς σπουδαίων γεγονότων, όπως γάμοι, βαφτίσια κλπ.
Χώρος υπέρβασης της ζοφερής πραγματικότητας, διέξοδος και διαφυγή απο τη μοναξιά.
Χώρος όπου ικανοποιείται η πείνα και η δίψα, αλλά όπου το φαγητό και το πιοτό δεν είναι παρά η αφορμή για να ενωθεί η μια ψυχή με την άλλη, να βρεί την άκρη του νήματος, να αποκαλύψει την ατομική αλήθεια και να ενωθεί με το πανανθρώπινο.
Τέλος, χώρος ιστορικής μνήμης, συζητήσεων και σχολιασμού της καθημερινότητας, διαμόρφωσης της κοινωνικής συνείδησης. Η Ταβέρνα είναι ο χώρος έκφρασης του ασυνείδητου.
Εδώ οι άνθρωποι μιλούν με τη γλώσσα της ψυχής και όχι της λογικής. Πίνουν, μιλούν, τραγουδούν, γλεντούν, αδελφώνονται, αγαπούν, πονούν, υποφέρουν θυμούνται, λυτρώνονται. Το βιβλίο αυτό καταγράφει την ιστορία και την παράδοση της Αθηναϊκής Ταβέρνας. Από τα πρώτα μεταεπαναστατικά χρόνια μέχρι σήμερα.
Παράλληλα παρουσιάζει και φωτογραφικά τις ιστορικότερες Ταβέρνες της Αθήνας που πολλές εξ’ αυτών λειτουργούν και στις μέρες μας: Η Λεύκα, ο Τσοπανάκος, το Δίπορτο αλλά και ο Απότσος, ο μπαρμα-Γιάννης και άλλες πολλές. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλόνεται παράλληλα με την ιστορία της κάθε ταβέρνας και η ιστορία του τόπου και των ανθρώπων της. Το ρεμπέτικο και οι ρεμπέτες, η αντίσταση και οι παρέες της, ο κινηματογράφος και τ’ αστέρια του.
Ένα πανόραμα της πόλης των Αθηνών μέσα από το πρίσμα της Αθηναϊκής Ταβέρνας.
Ένα εξαιρετικό φωτογραφικό λεύκωμα και μια ιστορία των ταπεινών αυτού του κόσμου. ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Καλλιδρομίου 64, 114 73, Αθήνα
Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389 Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης:
Εξαδακτύλου 5, 54635 Θεσσαλονίκη,
Τηλ. 2310231083, Fax. 2310262399 E-mail. indiktos@indiktos.gr,

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Μια νέα μελέτη για τα αποτελέσματα της πορνογραφίας!

Μια νέα μελέτη για τα αποτελέσματα της πορνογραφίας!Απολίτιστο Στέκι

Επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία που εμφιαλώνει το νερό "ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ"

Επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία που εμφιαλώνει το νερό "ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/12/09 Σε εξαιρετικό Σεμινάριο Εξωτερικής Πολιτικής εξελίχθηκε η εκδήλωση με θέμα: Τουρκία ?Ευρώπη: Διλήμματα και στρατηγική, την οποία οργάνωσε ο Πολιτικός Όμιλος για την Δημοκρατία και την Πατρίδα, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος:
Οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου Νεοκλής Σαρρής και Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Δελαστίκ και Σταύρος Λυγερός, ο πρέσβης επί τιμή Μάνος Μεγαλοκονόμος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Στέλιος Παπαθεμελή.
Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής φιλοσοφίας Δημήτριος Τρυφιάτης. Οι εισηγήσεις των ομιλητών, διακρίθηκαν από έντονο πατριωτικό παλμό, πολιτική σωφροσύνη, βαθειά γνώση και ακριβοδίκαιη αγανάκτηση για την κατευναστική και άκρως επικίνδυνη ελληνική εξωτερική πολιτική η οποία, ενισχύει τα συμφέροντα της Τουρκίας και όχι αυτά της Ελλάδας και της Κύπρου. Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν πως η Τουρκία προσβλέπει όχι στον εξευρωπαϊσμό της αλλά στην τουρκοποίηση της Ευρώπης.
Με δεδομένο ότι, η Τουρκία δεν τηρεί συμφωνίες που έχει υπογράψει στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαδικασιών, οι εισηγητές συμφώνησαν επίσης ότι, η Ελλάδα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της και ξεπερνώντας τα φοβικόά της σύνδρομα, να πει όχι στην ένταξη της Τουρκίας εκτός και αν η Τουρκία αποσύρει τώρα τα στρατεύματά της και τους εποίκους από την Κύπρο, και αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία .

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Ανακοινώθηκαν τα γκρουπ του Μουντιάλ ΤΩΡΑ - αγνωστος κρατά ομήρους σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη Τα Windows και η "μαύρη οθόνη του θανάτου" Ο τουρκικός στρατός διατηρούσε 42 ιστοτόπους εναντίον της Ελλάδας Η πιο ωραία παντρεμένη του κόσμου Το θεαματικό πέσιμο της Lady Gaga στη σκηνή! Σάλος με τις προβολές ακατάλληλων ταινιών από το κανάλι της Βουλής http://totefteri.blogspot.com/

Απίστευτο!Έχουν καταλάβει οι δικαστες τι έχει γίνει;Κατάλαβε όμως ο Ελληνικός Λαός...

Έχουν καταλάβει οι δικαστες τι έχει γίνει;Κατάλαβε όμως ο Ελληνικός Λαός... http://totefteri.blogspot.com/