Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

O Juan Carlos Rubio, συγγραφέας του έργου Αριζόνα στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα Ο Juan Carlos Rubio Στην Ελλάδα Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου Ο Juan Carlos Rubio, ο βραβευμένος Ισπανός θεατρικός συγγραφέας του έργου Arizona, που παρουσιάζει η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, για να παρακολουθήσει την παράσταση του έργου του, η οποία συνεχίζεται με επιτυχία για 8 ακόμα παραστάσεις και μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2009 στο Θέατρο 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, Καθολικών 4, Θεσσαλονίκη. Υπό την αιγίδα του Ελληνοϊσπανικού Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Federico Garcia Lorca». Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα επιχορηγείται από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Δάφνη Μουστακλίδου
(www.artminds.gr), 6972294695
dafni.artminds@gmail.com Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα O Χουάν Κάρλος Ρούμπιο (Juan Carlos Rubio) γεννήθηκε στην Κόρντοβα της Ισπανίας το 1967.
Σπούδασε Θέατρο στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου και Χορού της Μαδρίτης (1984-1987). Ο ίδιος δηλώνει πως είναι πρώτα απ’ όλα ηθοποιός και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις.
Παράλληλα ασχολείται εδώ και 12 χρόνια με επιτυχία με τη θεατρική γραφή αλλά και τη σκηνοθεσία. Από τα έργα του ξεχωρίζουν: Καπνός (Α΄Βραβείο Ένωσης Ισπανών Θεατρικών Συγγραφέων 2005) Τρεις (2000), 100m2 (2007), Απόψε δεν είμαι για κανέναν (1997), Οι Πληγές του ανέμου (1999), Arizona (2006), κ.ά.
Το Arizona ανέβηκε το 2008 στην Ισπανία σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και στη συνέχεια περιόδευσε στην Αμερική όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες (τα τρία τελευταία και στα ελληνικά) και έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής, αποσπώντας μάλιστα αξιόλογα βραβεία.
Εκτός από το θέατρο, γράφει και σειρές για την ισπανική τηλεόραση και σενάρια για τον κινηματογράφο.
Η τηλεταινία του Με χρώματα απέσπασε το Βραβείο καλύτερης τηλεταινίας της χρονιάς για το 2003 από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Ισπανικής Τηλεόρασης.
Η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, με πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του είναι www.juancarlosrubio.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: