Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 038 - ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 13-01-18/03 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1008 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1012 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΙΚΑΡΙΟ ΣΤΙΣ 13/21 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1032 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ 1022 ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 21.00 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ
33.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 H 9
ΘΡΑΚΙΚΟ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 40.20
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΜΑΡΜΑΡΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΠΟ 13/12 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VI

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VI

Συνεχίζουμε την αναφορά μας στον «Αναθεωρημένο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηριών», τον ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ των αναπήρων και χρόνια πασχόντων, τον ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ και του παιχνιδιού με την Υγεία και την Ανθρώπινη ζωή που σκοπό του έχει την ΑΠΟΡΡΙΨΗ ασθενών από τις διάφορες υγειονομικές επιτροπές, την ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Και λέω ΣΥΝΕΧΕΙΑ, γιατί τις καταστάσεις αυτές, τα παιχνίδια με την ανθρώπινη ζωή, την Ανθρώπινη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, τα ζούμε εδώ και χρόνια. Απλά, όσο περνά ο καιρός, τα πράγματα χειροτερεύουν.
Μάλιστα διάβασα το σχόλιο κάποιου ΑΜΕΑ σε ένα forum, το οποίο φωτογραφίζει πολλά.
«Γιατί δεν αναφέρει πουθενά την "Κρατική Αναλγησία" ; Είναι βαρύτατη νόσος της χώρας μας, είναι χρόνια, μη αναστρέψιμη κι επιδεινούμενη !!!».
Είπατε τίποτα;
Πάμε τώρα να δούμε ένα άρθρο που αναφέρεται στα του «Νέου πίνακα»!
«Βγήκε από τη λίστα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις η Πνευμονική Υπέρταση!
Μια ηχηρή απουσία είχε ο κατάλογος των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον. Για την ακρίβεια, πρόκειται για αφαίρεση μιας ιδιαιτέρως σοβαρής και μη θεραπεύσιμης νόσου. Ο λόγος την Πνευμονική Υπέρταση, την οποία ο Υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος έβγαλε εκτός της σχετικής λίστας.
O Υφυπουργός Eργασίας προφανώς θεώρησε την πάθηση “πλέον θεραπευτικά ελέγξιμη και ίσως και ιάσιμη”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση και η εξηγεί πως η νόσος και ειδικότερα στην σπάνια μορφή της, την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, έχει μέσο προσδόκιμο ζωής περί τα 7 έτη στους ενήλικες και 2,5 έτη στα παιδιά.
“Αυτή η μη θεραπεύσιμη ασθένεια με δυσμενή πρόγνωση και κατάληξη σε θάνατο βγήκε από τον πίνακα των παθήσεων για επ΄αόριστον αναπηρία όπως οριζόταν στο Φ.2906/18-11-2013. Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της άρσης της ασθένειας μας από τον προαναφερόμενο πίνακα και με όλες τις νόμιμες ενέργειες θα απαιτήσουμε τις εξηγήσεις που θα πρέπει να μας δοθούν και επιστημονικά να τεκμηριωθούν”, τονίζει ο Σύλλογος.
Οι επικεφαλής του Συλλόγου τονίζουν πως θα προσφύγει σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα “για την δυσμενή αυτή απόφαση που εναντιώνεται στα μοναδικά τεκμηριωμένα δικαιώματα του ασθενή με την δύσκολη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης”.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, πως ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΖΗΣΕΙΣ Η ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. Αν έχεις και την παραμικρή ελπίδα να ζήσεις, σου την αφαιρούν και αυτή.
Και επειδή άρχισαν κάποια κομματόσκυλα να μπαίνουν σε διάφορα forum (κάνουν ΜΠΑΜ ότι δεν έχουν σχέση με αναπηρία η χρόνια πάθηση) και να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους ασθενείς που συμμετέχουν εκεί, θα αναφέρω ένα παράδειγμα, για να σας δείξω πόσο ΓΕΛΟΙΟΙ είναι ορισμένοι.
Σε αναφορά λοιπόν ασθενή με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και διάφορα άλλα παθολογικά του οποίου του κατέβασαν στο ΚΕΠΑ το ποσοστό αναπηρίας από 70% στο 50% και ο άνθρωπος αναρωτήθηκε «μήπως η επιτροπή έκρινε πως θεραπεύτηκε», ο «κομματικός σχολιαστής» του απάντησε πως η Επιτροπή εφαρμόζει τον ΝΟΜΟ (το ξαναείπαμε, ΟΛΕΣ οι ματσακονιές σε αυτή τη χώρα γίνονται βάσει του νόμου), και αν η εικόνα του ήταν βελτιωμένη έτσι έπρεπε να γίνει. Ο «άνθρωπος» ρε παιδί μου έχει «ιατρικές γνώσεις», φάνηκε από το σχόλιο του…. Μόνο που ΔΕΝ ξέρει πως στη συγκεκριμένη χρόνια πάθηση, η  «εικόνα» ενός ασθενή ξεγελά ακόμα και τους πιο ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ και με ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ στην πάθηση αυτή γιατρούς, γιατί μπορεί να ΕΤΥΧΕ εκείνη την ώρα ο ασθενής να στεκόταν στα πόδια του, και πριν, η και μετά, να μη μπορούσε να κουνηθεί από το κρεβάτι του για μέρες. Βέβαια αυτά, τόσο στα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ όσο και σε όλες τις ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ που έφτιαξαν ΟΛΟΥΣ τους πίνακες για να σφάξουν ακόμα πιο εύκολα τους ανθρώπους στις διάφορες επιτροπές, είναι «ψιλά γράμματα».
Οι «άνθρωποι» είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
Μόνο που όλο αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, δεν θα μείνει έτσι. Έρχεται η ώρα που θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους, και πολλοί θα τρέχουν να κρυφτούν.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΙΙ

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΙΙ

Να κάνω μια παρένθεση στη αναφορά μου στην «Αναθεώρηση Μιας Σφαγής», στο ΑΙΣΧΟΣ που το ονόμασαν κάποιοι «Αναθεωρημένο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηριών», τον «Τιμοκατάλογο ΚΤΕΟ των Αναπήρων και Χρόνια Πασχόντων», της ανθρώπινης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και ΖΩΗΣ σε ποσοστά, και να θίξω για ακόμα μια φορά, όπως και στο παρελθόν, ένα θέμα, μια πραγματικότητα που ΜΟΝΟ στην Ελλάδα συμβαίνει.
Ίσως γιατί στην Ελλάδα, η «περίσσια ευαισθησία» ορισμένων, έχει δημιουργήσει ΚΑΙ στο χώρο της Αναπηρίας, ΠΑΙΔΙΑ και ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ, ανάπηρους, και λιγότερο ανάπηρους, και για να το πω πιο απλά, «Βόρειους και Νότιους» στην αναπηρία.
Σε ένα ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΡΑΤΟΣ όπως το δικό μας (το μας, θα δούμε για πόσο ακόμα), βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια να γίνονται ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ με την υγεία του κοσμάκη, έχουμε δει, και έχουμε μάθει για βρώμικα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες ΟΛΩΝ, μάθαμε, για εταιρίες και παρατρεχάμενους που ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ από την λειψή μας υγεία, ζήσαμε και ΖΟΥΜΕ περικοπές σε ΟΛΑ, και φυσικά μέσα σε αυτά είναι και η υγεία, η Υγεία, που ο κόσμος πλήρωνε και πληρώνει, και αντί να την έχει, πεθαίνει, γιατί οι «μεγάλοι» αποφάσισαν να του ΚΛΕΨΟΥΝ τα χρήματα που προοριζόταν γι αυτήν (γιατί καθαρή κλοπή είναι το να αφαιρείς από την υγεία χρήματα που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι για να πληρώσεις τα χρέη που δημιούργησες επειδή είσαι ΑΧΡΗΣΤΟΣ), και να τα δώσουν «αλλού».
ΠΟΥ; Μα το ξέρουμε όλοι….
Κόβουν λοιπόν από την υγεία, και κατά συνέπεια, «ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΕΣ». Θα πούμε λεπτομέρειες σε προσεχές αφιέρωμα, θα θυμηθούμε καταγγελίες, σκάνδαλα, κλπ.
Βλέπετε, όσο και να θέλουν να τα εξαφανίσουν, δεν μπορούν.
Πάμε τώρα στο σημερινό μας θέμα, το οποίο, είναι για γέλια, και για κλάματα. Είναι πεποίθηση πολλών, πως, ανάπηρος είναι ΜΟΝΟ εκείνος που κάθεται σε καροτσάκι.. Είναι Μόνο εκείνος, που είναι τυφλός, είναι ακρωτηριασμένος, είναι…..
Πως το βλέπετε αυτό;
Και η ερώτηση, απευθύνεται τόσο στον Ιατρικό Κόσμο της χώρας, όσο και σε Φορείς Α.Μ.Ε.Α, και σε χρόνια πάσχοντες!
Όπως έχουν καταγγείλει, τόσο στο παρελθόν, όσο και πολύ πρόσφατα διαφορές Συλλογικότητες ΑΜΕΑ, οι υποτιθέμενοι «Επίσημοι Φορείς» του χώρου, οποιαδήποτε ενέργεια κάνουν, αυτή γίνεται ΜΟΝΟ για να μικρό ποσοστό ΑΜΕΑ, και ΟΧΙ για το ΣΥΝΟΛΟ, το οποίο (επαναλαμβάνω) ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως εκπροσωπούν.
Έτσι, μένουν «στην απέξω» πάνω από το 85% των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, ενώ ευνοούνται έμμεσα και άμεσα οι υπόλοιποι.
ΕΙΝΑΙ: Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ:
Για κάποιους λοιπόν, άτομα που πάσχουν από κάποιο Αυτοάνοσο, είναι καρκινοπαθή, είναι…. Αρτιμελή ΔΕΝ κάθονται σε αμαξιδιο, πολύ απλά, δεν λαμβάνονται υπόψη.
Και να πάμε στα «νούμερα», τα … «ποσοστά»; Στις υποτιθέμενες «ελαφρύνσεις» που γίνονται στα ΑΜΕΑ; Εδώ αν δούμε την νομοθεσία, θα παρατηρήσουμε πως ΜΟΝΟ τα υψηλά ποσοστά έχουν τις όποιες ελαφρύνσεις (να μπορούσαν να χαρακτηριστούν έτσι;) και λογικά αναρωτιόμαστε.
ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80%;
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;
ΤΟΥ 50, ΤΟΥ 60, ΤΟΥ 70%, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ», ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΥΓΙΕΙΣ;
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ 80% ΚΑΙ ΠΑΝΩ;
Έτσι, για να δούμε για ακόμα μια φορά τα «νούμερα» του ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟΥ, του Τιμοκατάλογου ΚΤΕΟ, πίσω από τα οποία, κρύβεται και ένας ανθρώπινος πόνος. Ευθυνη ΜΕΓΑΛΗ για τους αναπηρους πολλων ταχυτητων, φερουν τοσο οι πολιτικαντηδες, οσο, και οι διαφοροι «Συνδικαλιστες», τους οποιους μαλιστα πολλοι τους κατηγορουν για ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
Θα μπορουσα να γραψω πολλα, αλλα δεν χρειαζεται. Οποιος ψαξει θα βρει πολλα forum με παρομοιες συζητησεις, καταγγελιες, διαμαρτυριες, για την ΑΔΙΚΙΑ που ζουν ΟΛΟΙ οι αναπηροι και χρονια πασχοντες…..
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Επαναφορτιζόμενος Φακός τύπου Search

Επαναφορτιζόμενος Φακός τύπου Search της εταιρείας Mactronic
Πλεονεκτήματα
Επαναφορτιζόμενος προβολέας LED με πολύ ισχυρό φως – 10 Watt LEDdiode που δημιουργεί φωτεινότητα 850 lm. Διαθέτει δύο τρόπους λειτουργίας: 100% και 50%. Μακρά διάρκεια λειτουργίας – έως 8h και χρόνο φόρτισης περίπου 24 ώρες. Είναι εξοπλισμένος με φωτεινή ένδειξη στο πίσω μέρος για τον χρόνο της μπαταρίας για επιπλέον ασφάλεια του χρήστη κατά τη διάρκεια εργασίας. Η λαβή κρατήματος είναι τύπου πιστόλι, και με μιά κίνηση μπορεί να γίνει βάση στήριξης. Διαθέτει φορτιστής ρεύματος 230V και 12V και ιμάντα μεταφοράς
Προδιαγραφές
Διάρκεια Πλήρους Φόρτισης: 24h
Διάρκεια Λειτουργίας: Υψηλή: 4h, Σταθερή: 8h, Flashing (Προειδοποίησης):140h
Τρόποι Λειτουργίας: 100%, 50%, Flash
Φωτεινότητα: 850lumen
Λαμπτήρας: CREE 10W LED
Μπαταρίες/Φορτιστής: AC 230V/ DC 12V, battery 4V 5,5Ah
Προτεινόμενη Χρήση
Για όλες τις εργασίες.
Οδηγίες Χρήσης
Εύκολος στη χρήση. Ανάβει με 1 κουμπί λειτουργίας. Διατηρείστε τον καθαρό από βρωμιά και υγρασία. Μη χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά για να τον καθαρίσετε.

7" WIDE COLOR LCD GPS/WAAS CHART PLOTTER & FISHFINDER COMBO Model GP-1870F

7" WIDE COLOR LCD GPS/WAAS CHART PLOTTER & FISHFINDER COMBO Model GP-1870F
Compact, Powerful GPS Chart Plotter With Fish Finder For Recreational And Fishery Boats 
The 7" wide Chart Plotter with fish finder provides the user with powerful, fast performance and intelligent features while remaining compact in size.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT ONE CB RADIO ME S METER!

CRT ONE CB RADIO ME S METER!
ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): CRT-ONE 
CRT ONE-N CRT ONE MINI CB RADIO
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ (8-10w)
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
TΩΡΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ S METER!!!
AM/FM European Multinorms
4W Output Power
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

4 Νέα βιβλία από 15 Ιανουαρίου και μία μεγάλη εκδήλωση στον Ιανό!

Φραντσίσκα Σέιμπολτ - Ο Τεό μαθαίνει να λέει ΟΧΙ

Εικονογράφηση: Άντγε Ντρέσερ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Κρίκελ-Κράκελς - Το βιβλίο που κουνιέται

Εικονογράφηση: Κρίκελ-Κράκελς
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Κλαίρη Καμπανη Σειρά: Χρονομπερδέματα
Τα παιδιά μας διαβάζοντας τα απίθανα χρονομπερδέματα του Άλεξ και του Πίκλα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και μέσα από την μαγική πύλη του χρόνου μαθαίνουν ποια ήταν τα σημαντικά γεγονότα που χάραξαν την ιστορία της ανθρωπότητας. Γνωρίζουν μεγάλες προσωπικότητες, όπως σπουδαίους επιστήμονες, μουσικούς, ζωγράφους, ποιητές και συγγραφείς, πολιτικούς αλλά και φιλόσοφους. Μέσα από τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες ενός 12χρονου αγοριού και του παράξενου γάτου του μαθαίνουν εύκολα, απλά διασκεδάζοντας και με ένα τρόπο που ποτέ δεν θα διδάσκονταν στο σχολείο.
Άλεξ & Πίκλας 1ο χρονομπέρδεμα

Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη
Δείτε το και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ
Άλεξ & Πίκλας - 2ο χρονομπέρδεμα

Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη
Δειτέ το και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου παρουσίαση του βιβλίου ''Φόνος με ενδεχόμενο βλακείας'' της Μάρας Χωματίδη τον Ιανό!
« Υπάρχει ο τέλειος φόνος ή πίσω απο ενα μοχθηρό μυαλό καραδοκεί σαν Θεία τιμωρία το ενδεχόμενο βλακείας;»
Οι Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο IANOS στο CAFE σας προσκαλούν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 20:30μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάρας Χωματίδη, «Φόνος με Ενδεχόμενο Βλακείας» απο την νεα σειρά Ελληνική Λογοτεχνία.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Λιάνα Κανέλλη, η κ. Ελένη Γκίκα και αποσπάσματα θα διαβάσει η κ. Θεοφανία Παπαθωμά.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Αφροδίτη Φρυδά, o Χρήστος Μουστάκας και ο Αυγερινός Σέρμπος.

Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76 
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
www.diaplasibooks.gr
info@diaplasibooks.gr

Το άταχτο συννεφουλίνι

Το άταχτο συννεφουλίνι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 28 Σεπτεβρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-130-3
Σε µια συννεφογειτονιά ζει µε τη µαµά του και την αδελφούλα του, τη Φούλα Φούλα Συννεφούλα, ένα σκανταλιάρικο συννεφουλίνι που του αρέσει να κάνει αταξίες. Η µαµά του του ζητάει να της υποσχεθεί ότι θα είναι φρόνιµο.
Το συννεφουλίνι το υπόσχεται, αλλά συνεχίζει να κάνει τη µία αταξία µετά την άλλη. Όταν η µαµά το µαθαίνει, για να το τιµωρήσει αποφασίζει να µην το πηγαίνει τις Κυριακές να κάνει τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο, ούτε να το αφήνει να παίζει κυνηγητό µε τα άλλα συννεφάκια, αλλά η χειρότερη τιµωρία του είναι άλλη. µια τιµωρία τόσο δυσβάσταχτη που δεν µπορεί να την αντέξει. Τότε είναι που το συννεφουλίνι παίρνει την απόφαση να φύγει κρυφά από τη συννεφογειτονιά για να βρει έναν τρόπο να κερδίσει πάλι την αγάπη της µαµάς του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ ΓΑΛΑΝΗ




Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ ΓΑΛΑΝΗ




Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

Χρήστος Θηβαίος & Μαρία Παπαγεωργίου στο Block33

Χρήστος Θηβαίος & Μαρία Παπαγεωργίου στο Block33

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ BLOCK 33
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου, την πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, σε ένα πραγματικά κοινό πρόγραμμα με σκηνές από το παρελθόν και το μέλλον της προσωπικής τους διαδρομής.
Από τη μία, ο Χρήστος Θηβαίος με τον εξαιρετικό τελευταίο του δίσκο «Σιδερένιο νησί», χιλιάδες ώρες σκηνικής πτήσης και ρεπερτόριο αξιοζήλευτο κι από την άλλη, η Μαρία Παπαγεωργίου, το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα που συζητήθηκε για τις ξεχωριστές εμφανίσεις της, δημιουργούν ένα δυσεύρετο αισθητικό και συναισθηματικό περιβάλλον με καθαρό οξυγόνο που παράγεται από την Τέχνη τους και τον σεβασμό στον ακροατή.
Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι οι επί χρόνια συνεργάτες τους Μάξιμος Δράκος - πιάνο, Σταύρος Ρουμελιώτης - κιθάρες, Καλλίστρατος Δρακόπουλος - τύμπανα, Άγγελος Παπαδάτος - κοντραμπάσο.
Eισιτήρια 

11 ευρώ ορθιων και 13 ευρώ καθήμενων
Με την αγορά εισιτηρίου καλέστε στο 
2310.533.533 για κράτηση
https://www.facebook.com/thivaios/
https://www.facebook.com/mariapapageorgiouofficial/

Απ ευθείας διάθεση προϊόντων την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 στις "Καπναποθήκες"Ν.Κρήνης

Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 
Σε τούτο το οριακό για τον Τόπο μας σταυροδρόμι των δίσεκτων καιρών μας, η βαθύτερη λογική τ ο υ π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ο ύ α ν τ ί δ ο τ ο υ σ τ η Χ ρ ε ο κ ο π ί α σηματοδοτεί τη ζητούμενη πολιτική πολιτισμού, που θα μας βγάλει στην ανοιχτή δημοσιά της ιστορίας μας.
Με το πολιτιστικό αντίδοτο να νοείται ω ς α π ό σ τ α γ μ α τ η ς α ξ ι α κ ή ς π α ρ α κ α τ α θ ή κ η ς τ η ς μ ε γ ά λ η ς α κ ο λ ο υ θ ί α ς τ ω ν α ι ώ ν ω ν π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ τ ο υ Ε λ λ η ν ι σ μ ο ύ. Φωτίζοντας τη δύσκολη ανηφοριά του μετα-μνημονιακού μας μέλλοντος και διεμβολίζοντας το παγιδευτικό δίπολο: τ ο υ ν ο σ η ρ ο ύ ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η εθνικιστική αφροσύνη, και τ ο υ ν ο σ η ρ ο ύ α ν τ ι - ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η νεοταξική α-τοπία (αποεθνοποίηση).
Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 
συγγραφέας:Λαοκράτης Βάσσης
Isbn: 978-960-579-074-5
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 160
Λιανική Τιμή: 13,00 ευρώ

Αθήνα: 5 must στάσεις για καφέ.


Αθήνα: 5 must στάσεις για καφέ.

Σημειώστε...

Μανιτάρια γεμιστά με αυγό και τυρί.
Μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη.
Χειμωνιάτικο κέικ πορτοκάλι-αμύγδαλο.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 37
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 12-01-18/21 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1009 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1010 ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 13/15 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1030 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ 1018 ΜΕ 1020 ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΜΕΡΟΣ 3 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ
ΝΟΤΙΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 33.00
ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 28.00 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΔΕΛΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η
7 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 8 Η 9. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η
ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 6 Η 7
ΓΡΗΓΟΡΑ 8 Η 9 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΒΡΟΧΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 40.20 ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΒΡΟΧΗ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΒΡΟΧΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΒΡΟΧΗ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΒΡΟΧΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ
ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 037 - ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018/0400 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 12-01-18/21 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1009 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1010 ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 13/15 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1030 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ 1018 ΜΕ 1020 ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 13/07 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 33.00
ΑΠΟ 13/10 ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 26.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 13/10 UTC 8 H 9
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 13/06 UTC 8 H 9
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 40.20
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/10 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΜΑΡΜΑΡΑ
ΑΠΟ 13/10 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ