Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Thessaloniki International Film Festival


Κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει το κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, από τις 8 έως τις 16 Οκτωβρίου 2011 στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Λιμάνι, Αποθήκη Α΄, τηλ. 2310-508.398). ...
Προβολές
Ολύμπιον
Μεσάνυχτα στο Παρίσι (Ισπανία / ΗΠΑ, 2011)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Woody Allen. Έγχρωμο, 94΄.
*****
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Drive (ΗΠΑ, 2011)
Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn. Έγχρωμο, 100΄.
...Προσεχώς
Καναρίνι μου γλυκό (Ισραήλ - Γαλλία - Ελλάδα, 2011)
Σκηνοθεσία: Ρόι Σερ, Έγχρωμο, 89΄.
52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 4-13 Νοεμβρίου 2011
Ματιές στα Βαλκάνια
Οι κινηματογραφιστές που εκπροσωπούν τη βαλκανική χερσόνησο χτίζουν χρόνο με το χρόνο ένα συμπαγές, δυναμικό κινηματογραφικό σύνολο με ετερόκλητα στοιχεία, αλλά και εκλεκτικές συγγένειες.
Σ’ αυτό το κινηματογραφικό αλφαβητάρι, κάθε λέξη που προστίθεται αφήνει το αποτύπωμά της. Το τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια, το οποίο επιμελείται ο Δημήτρης Κερκινός, προτείνει και φέτος δημιουργούς με ταυτότητα βαλκανική και γλώσσα διεθνή, που αρθρώνουν έναν κινηματογραφικό λόγο, θεματικά και υφολογικά τολμηρό.
Κυρίαρχη θέση στο φετινό πρόγραμμα έχει το αφιέρωμα στον Ερντέν Κιράλ / Erden Kiral, απ’ τους σημαντικότερους τούρκους σκηνοθέτες, με έργο που παραμένει άγνωστο στην Ελλάδα, ο οποίος θα παραβρεθεί στο φεστιβάλ για να παρουσιάσει τις ταινίες του.
Αφιέρωμα Ερντέν Κιράλ
Μαθητής του Γιλμάζ Γκιουνέι, ο Ερντέν Κιράλ γεννήθηκε το 1942, σπούδασε κεραμική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης και πολύ γρήγορα βρήκε τον δρόμο του στον χώρο του κινηματογράφου το 1978, υπογράφοντας το ντεμπούτο του μεγάλου μήκους The Canal (η αληθινή ιστορία της πάλης ενός δημόσιου λειτουργού κόντρα σε γαιοκτήμονες) μέσα σε κλίμα έντονης πολιτικής αναταραχής.
Έκτοτε, ξεκινά μια πορεία δημιουργική και δύσκολη, στη διάρκεια της οποίας ο Κιράλ εξελίχθηκε σε έναν απ’ τους σπουδαιότερους δημιουργούς της γενιάς του ’70 και ’80, που ανέπτυξαν μια κοινωνικoρεαλιστική παράδοση στον τούρκικο κινηματογράφο.
Όπως το The Canal, έτσι και η δεύτερη ταινία του, On Fertile Lands (1980) που μεταφέρει στην οθόνη το ομότιτλο βιβλίο του Ορχάν Κεμάλ, φέρει έντονες επιρροές από το σινεμά του μέντορά του Γκιουνέι.
Με θέμα το οδοιπορικό τριών εργατών προς μια καλύτερη ζωή, το φιλμ αποτέλεσε αιχμηρό σχόλιο πάνω στην κοινωνική ανισότητα, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί από το στρατιωτικό νόμο της δεκαετίας του ’80 και να κλαπούν οι τελευταίες κόπιες, κρατώντας την ταινία εξαφανισμένη επί 28 χρόνια. Η κοινωνική αδικία, η εσωτερική μετανάστευση και η ταξική ανισότητα, παραμένουν αγαπημένες θεματικές του Κιράλ.
Στο βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο A Season in Hakkari (1983), επίσης βασισμένο σε μυθιστόρημα (του Φερίτ Εντγκού), ο δημιουργός ακολουθεί τον ήρωά του και περιγράφει το πολιτισμικό σοκ ενός νεαρού διανοούμενου που εξορίζεται σε ένα απομονωμένο χωριό στη θέση του δασκάλου για ένα χειμώνα. Το εχθρικό περιβάλλον, η εξορία και η απομόνωση προστίθενται στα θέματα του Κιράλ, μετά την αυτοεξορία του ίδιου στη Γερμανία όταν απαγορεύτηκε το έργο του.
Η επόμενη πολυβραβευμένη ταινία του, The Mirror (1984, μια γερμανοτουρκική συμπαραγωγή, μεταφορά του βιβλίου The White Ox του Οσμάν Σαχίν), ένα μεταφυσικό ερωτικό παραμύθι στο στιλ του λατινοαμερικάνικου μαγικού ρεαλισμού, παραβολή για τον κόσμο αντιφάσεων που συνθέτουν η απόλυτη φτώχεια και ο συσσωρευμένος πλούτος.
Όχημά του, παραμένει η λογοτεχνία (και το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Σεβάτ Σακίρ, The Fishermen of Helicarnassus) και στο φιλόδοξο The Blue Exile (1993), με πρωταγωνίστρια τη Χάνα Σιγκούλα.
Εδώ, ο Κιράλ ακολουθεί το πολύμηνο ταξίδι του ήρωά του - ενός συγγραφέα που τολμά να γράψει για λιποτάκτες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που καταδικάζονται σε θάνατο χωρίς δίκη - από την Κωνσταντινούπολη στην εξορία και παράλληλα την προσπάθειά του να αντιμετωπίσει το σκοτεινό του παρελθόν.
Τολμηρός auteur, ο Ερντέν Κιράλ δε διστάζει να θίξει θέματα ταμπού, είτε πρόκειται για πολιτική, είτε για ερωτική έκφραση.
Ανήκει στους ελάχιστους τούρκους δημιουργούς που ενέταξαν τον αισθησιασμό στο έργο τους, όπως για παράδειγμα στο The Hunter (1998), ταινία βασισμένη σ’ έναν τοπικό θρύλο με θέμα τον παράνομο έρωτα μιας νεόνυμφης κι ενός κυνηγού, αλλά και στο Conscience (2008), που ανιχνεύει τις δυναμικές σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο.
Ταμπού με την ευρύτερη έννοια σπάει και στο On the Way (2005), καθώς μέσα από ένα αληθινό περιστατικό (ένα ταξίδι που πραγματοποίησε ο Κιράλ με τον μέντορά του), παρουσιάζει τη σύγκρουση μαθητή και δασκάλου, του ιδίου και του Γκιουνέι, που ξεσπά όταν ο πρώτος νοιώθει την ανάγκη να λύσει τα δεσμά προκειμένου να αναπτυχθεί ως καλλιτέχνης. Στην 52η διοργάνωση θα προβληθεί και το Golden Horn (2010), η πιο πρόσφατη ταινία και πρώτο ντοκιμαντέρ του Ερντέν Κιράλ, ένα τολμηρό, διόλου τουριστικό, πορτραίτο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο προβάλλονται έντονα η πολυθρησκευτική διάσταση και τα πολυπολιτισμικά στοιχεία της πόλης μέσα από την αφήγηση ενός Έλληνα της Πόλης που επιστρέφει μετά από χρόνια στον τόπο που μεγάλωσε.
Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες για το Βαλκανικό Πανόραμα
52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 4-13 Νοεμβρίου 2011
Ελληνικές ταινίες 2011 - ελληνικές συμπαραγωγές
Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει τις ελληνικές ταινίες που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση. Περισσότερες από 20 ταινίες θα πάρουν μέρος στις επιμέρους ενότητες του 52ου Φεστιβάλ (Διεθνές Διαγωνιστικό, Ελληνικές Ταινίες 2011, Ελληνικές Συμπαραγωγές, Ειδικές Προβολές, Αγορά), ανάμεσά τους και δώδεκα φιλμ που θα πραγματοποιήσουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη.
Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά, τις ταινίες ανά τμήμα στο οποίο φιλοξενούνται:
• Τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού θα διεκδικήσουν φέτος οι ταινίες
J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και Παράδεισος του Παναγιώτη Φαφούτη.
• Ειδικές προβολές θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη, η νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, Man at Sea, η οποία ολοκληρώνει το πλήρες αφιέρωμα του φεστιβάλ στο δημιουργό, αλλά και η πρόσφατα βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ταινία του Φίλιππου Τσίτου, Άδικος Κόσμος.
• Πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, οι ταινίες Magic Hour του Κώστα Καπάκα, Η πόλη των παιδιών του Γιώργου Γκικαπέππα, Σωτηρία του Ιάσονα Τζαβέλλα, Σούπερ Δημήτριος του Γιώργου Παπαιωάννου και F.L.S. του Θάνου Τσαβλή.
• Τρεις ελληνικές συμπαραγωγές, θα κάνουν επίσης πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη: Η Αφροδίτη στην αυλή του Τηλέμαχου Αλεξίου (Ελλάδα – Γερμανία), Το κορίτσι με τα μεγάλα μάτια του Αλέξη Τσάφα (Ελλάδα, Πράσινο Ακρωτήρι) και Loveless Zoritsa των Χριστίνας Χατζηχαραλάμπους και Ράντοσλαβ Πάβκοβιτς (Ελλάδα, Σερβία, Κύπρος, Πολωνία)
• Στην Αγορά του 52ου Φεστιβάλ, θα προβληθούν σε market screenings για επαγγελματίες και δημοσιογράφους, οι ταινίες: 3ος Κόσμος του Βασίλη Μπλιούμη, Πανταχόθεν Ελεύθεροι του Σπύρου Βρεττού, Ο άνθρωπος που δε μιλούσε του Βαγγέλη Ρικούδη, Βίοι Αγίων του Γιάννη Σολδάτου, Οι δαιμονισμένοι του Γιώργου Μπακόλα, Περί έρωτος λόγοι – Συμπόσιο του Πλάτωνα του Δημήτρη Μακρή, Σαπίλα, ξεφτίλα και τεκίλα του Νίκου Ζερβού, Athens through the mobile eye του Άγγελου Θεοδωρόπουλου και Breakdown reward του Ηλία Γεωργόπουλου.
• Φέτος, για πρώτη φορά το φεστιβάλ αποφάσισε να εντάξει στα market screenings για επαγγελματίες και δημοσιογράφους, ταινίες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρώτη δημόσια προβολή, δίνοντας στους δημιουργούς τους την ευκαιρία να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, να προωθήσουν το έργο τους και να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς.
Ανάμεσα στις ταινίες αυτές συγκαταλέγονται οι: Wasted Youth των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιάν Βόγκελ, Αμνηστία του Μπουγιάρ Αλιμάνι, Fish & Chips του Ηλία Δημητρίου, 4ever του Γιώργου Πυρπασόπουλου, Τρεις μέρες ευτυχίας του Δημήτρη Αθανίτη, Κόκκινος Ουρανός της Λάγιας Γιούργου, DOS του Στάθη Αθανασίου, Κωλόπαιδα του Στέλιου Καμίτση, Αννίβας προ των Πυλών της Ελισάβετ Χρονοπούλου, Δεμένη Κόκκινη Κλωστή του Κώστα Χαραλάμπους κ.α.
Η λίστα των ταινιών που θα συμμετάσχουν στα market screenings δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Η πλήρης λίστα θα ανακοινωθεί στη συνέντευξη Τύπου.

Carlos Puebla - Hasta siempre

Η σύγχρονη ιατρική κάνει θαύματα

Η σύγχρονη ιατρική κάνει θαύματα

Ο George Ashman γεννήθηκε με ένα τεράστιο σημάδι στο μέτωπό του.
Οι γιατροί εισήγαγαν ένα υποδόριο εμφύτευμα, στο 5-χρονο παιδί το οποίο μέσα σε λίγους μήνες το δέρμα του έγινε κανονικό.
Στη συνέχεια, τα κέρατα αφαιρέθηκαν και το δέρμα στο μέτωπό του έγινε κανονικό.
Ως αποτέλεσμα, στο αγόρι μόλις μετά βίας να είναι ανιχνεύσιμη ηουλή στο μέτωπό του.......                                 

«Βιβλιοθήκες στα FM»

Πρεμιέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Βιβλιοθήκες στα FM» (3ος κύκλος εκπομπών, περίοδος 2011 - 2012) την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί                          
H εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ξανά κοντά σας από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 πάντα μέσα από τη φιλόξενη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής.                           
Διανύοντας τον τρίτο χρόνο της η εκπομπή, που τόσο πολύ αγαπήθηκε από όλους εσάς, θα συνεχίσει να παρουσιάζει νέα και ειδήσεις για τις εκδηλώσεις, δραστηριότητες και υπηρεσίες που παρέχουν οι ελληνικές βιβλιοθήκες, να αναδείξει τον πολύπλευρο, πολιτιστικό και μορφωτικό ρόλο των βιβλιοθηκών στην ελληνική κοινωνία, να ψυχαγωγήσει και να ενημερώσει βιβλι οθηκονόμους και χρήστες βιβλιοθηκών, και να προβάλει το πολύπλευρο έργο που επιτελούν οι ελληνικές - κυπριακές βιβλιοθήκες.                            
Εμπλουτισμένη με νέες ενότητες, θα συνεχίσει να μεταφέρει τον παλμό των ελληνικών και κυπριακών βιβλιοθηκών με γνώμονα ότι οι βιβλιοθήκες μπορούν να αποτελέσουν προπάντων στην περίοδο αυτή διέξοδο από την οικονομική και όχι μόνο κρίση που βιώνουμε μέσα από τις εξωστρεφείς, καινοτόμενες ιδέες και πρακτικές που αναπτύσσουν.                             
Με καλεσμένους, παρουσιάσεις βιβλιοθηκών, ζωντανές συνδέσεις, επιλεγμένη μουσική, ειδικά αφιερώματα, προτάσεις για τον πολιτισμό αλλά και πολλές εκπλήξεις για εσάς που τόσο πολύ αγκαλιάσετε αυτή την εκπομπή από την πρώτη στιγμή θα είμαστε και φέτος συνεπείς στο εβδομαδιαίο κυριακάτικό ραδιοφωνικό ραντεβού κάθε Κυριακή από τις 10 - 12 το πρωί σκοπεύοντας να αναδείξουμε τον πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι βιβλιοθήκες στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την κοινωνία.                              
Καλή ακρόαση!                                    
Γιώργος Γλωσσιώτης - Φρόσω Παυλίδου - Δημήτρης Πολίτης                             
Την εκπομπή μπορείτε να την ακούτε:                             
Από τη ραδιοφωνική συχνότητα 94 FM και από την ιστοσελίδα του Επικοινωνία 94 FM μέσω διαδικτύου σε ζωντανή μετάδοση.                             
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΤΑ FM                              
http://www.facebook.com/group.php?gid=173190431830

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ της Μαρίας Στρατηγάκη (Δευτέρα 10/10/2011, ΕΒΕΑ)

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 10/10/2011 και ώρα 18:30, Διάλεξη της Μαρίας Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, με θέμα: "Πολιτικές ισότητας των φύλων στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.                                              
Το Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα 2010-2013" στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7).                          
Θα ενημερωθείτε σύντομα για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της Διάλεξης.

Απαλλαγείτε από τα γκρίζα μαλλιά

medicalnews.gr                                                 
Τέλος το πρόβλημα της σκολίωσης                                                        
Η ιπιλιμουμάμπη στη θεραπεία του μεταστατικού μελανώματος                                           
Σας ταλαιπωρούν ημικρανίες;                                          
Ελαφρύ εγκεφαλικό                                                
Η τεστοστερόνη προστατεύει από καρδιακό ή εγκεφαλικό                                   
Έως 25% η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα                                          
Απαλλαγείτε από τα γκρίζα μαλλιά                                      
Απειλή για την υγεία τα ανθεκτικά μικρόβια                                                
Κάψτε θερμίδες χορεύοντας!                                           
Όταν τρως παρέα με το ίδιο φύλο τρως περισσότερο

Cat Stevens - Lady D'Arbanville (live)

Επτά λόγοι που πρέπει να φάμε οπωσδήποτε σοκολάτα!

Επτά λόγοι που πρέπει να φάμε οπωσδήποτε σοκολάτα!                                         
Μπίρα: Ξανθιά ή Καστανή, με μέτρο ευεργετεί                                             
Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της παχυσαρκίας τα παιδιά                                      
Ο υποσιτισμός προδιαθέτει σε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στα δίχτυα της αστυνομίας τα μέλη της συμμορίας που πήραν τα χρήματα απ΄ την Alpha Bank» του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Κορυφώνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο                                         
Την αντίθεσή του με την επιβολή των φορολογικών μέτρων εκφράζει ο ΣΕΒ                               
Αλλαγή του καιρού με χιόνια στα ορεινά                                     
Νέα ευρωπαϊκή συνθήκη ζητούν οι ιταλοί, γερμανοί και γάλλοι βιομήχανοι                                    
Στην ατμοσφαιρική ρύπανση οφείλονται δύο εκατομμύρια θάνατοι το χρόνο                                     
Επιτέλους συμφώνησαν στο Βέλγιο                                 
Νοικίαζονται λαχανόκηποι                                    
Η Μέρκελ δεν έχει λύσεις για την κρίση                                        
Ευθύνες σε εννέα για την έκρηξη στη ναυτική βάση "Ε. Φλωράκης"                                  
H Wikipedia αντιδρά στις προθέσεις του Μπερλουσκόνι                                         
Στα δίχτυα της αστυνομίας τα μέλη της συμμορίας που πήραν τα χρήματα απ΄ την Alpha Bank» του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος"

ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΡΡΑΞΕΩΝ

ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΡΡΑΞΕΩΝ                                     
Η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει χρεοκοπία και να εγκαταλείψει το ευρώ                                
Ελλάδα, ώρα μηδέν!

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                                            
Την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία θέλει ο Σαρκοζί                                   
Οι ΗΠΑ επιχειρούν στα σημεία εισόδου των Χακάνι                                        
Το ΝΑΤΟ δεν βιάζεται να αφήσει τη Λιβύη                                        
Υπέρ της άμεσης αποχώρησης από το Αφγανιστάν οι Βρετανοί                                             
The Quest: Energy, Security and the Remaking of the New World                                             
A Contest for Supremacy                                                 
ΗΠΑ: Κατηγορίες εναντίον Κίνας και Ινδίας για κρυφά προγράμματα επιδοτήσεων                                         
Ομπάμα: Το Πακιστάν πρέπει να λάβει υπόψιν του τα συμφέροντά μας                                       
ΝΑΤΟ: «Η αποστολή στη Λιβύη θα συνεχιστεί όσο υπάρχει ένταση»                                         
ΙΑΕΑ: Καλεί το Ιράν για συνεργασία στα πυρηνικά ζητήματα                                        
Τουρκικά ΜΜΕ

Greek Alert

Greek Alert                                     
Προς τους φίλους μας τους Ρώσους                                    
«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε»                                     
ΑΞΟΝΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ                               
“Γατάκι” ο Παναγόπουλος!

Τράπεζες και κρίση χρέους στην ατζέντα Μέρκελ-Σαρκοζί

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                   
Στο τραπέζι και η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών                                       
Τράπεζες και κρίση χρέους στην ατζέντα Μέρκελ-Σαρκοζί                                      
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2011                                          
Κρίσιμη συνάντηση, με βασικό θέμα την εύρεση κοινής οδού για το χειρισμό της ελληνικής κρίσης και την ανάγκη επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα έχουν αύριο στο Βερολίνο η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, λίγες μέρες πριν την καθοριστική  Σύνοδο Κορυφής στις 17 Οκτωβρίου.                              
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο τραπέζι της συνάντησης θα βρεθούν επίσης ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), ενώ παράλληλα αντικείμενο διαφωνίας έχει αποτελέσει ο τρόπος με τον οποίο ο προσωρινός ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης (EFSF) θα μπορέσει να αξιοποιηθεί για την επανακεφαλαιοποίηση προβληματικών τραπεζών.                                           
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

«Θα δώσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ»

www.marketbeast.gr                                     
«Θα δώσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ»                                 
Χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τουρισμό σε 10 χρόνια!                                 
Άνοδος- ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια                                   
Δεν υπήρξε τελικά συμφωνία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά                             
Στα ύψη η ανεργία στις Η.Π.Α.                                   
Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς η Αθήνα τη Δευτέρα                                
"Τσίμπησαν" 9 γιατρούς για φορολογικές παραβάσεις                                
Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί την Κυριακή                                    
Thomsen: Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται θετική                          
Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Κουσελά περί φοροφυγάδων

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                             
Απούσα η ΠΓΔΜ από τη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης                            
Κυρίαρχη η ισραηλινή παρουσία στη Μεσόγειο                                      
Αυστριακός ευρωβουλευτής: Αγοράζει η Ελλάδα αμερικανικά άρματα μάχης δισ. ευρώ;                               
Ο τουρκικός ύμνος και οι ελληνικές ελιές                                      
Αϊτή, μια χώρα υπό κατοχή                                       
Απορρίπτει το ΥΠΑΜ αίτημα για μετακίνηση - Παραμένει μέχρι νεωτέρας το ναρκοπέδιο στην περιοχή της Πύλας                                         
Πάγος στο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας                                        
Η Αγκυρα διατηρεί για ένα χρόνο τη διοίκηση της δύναμης της ISAF στην περιοχή της Καμπούλ                                    
Ιδιος άξονας                                            
"Ο Σαρκοζί καλύτερα να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Γάλλων"                                           
Μεντβέντεφ: "Μεταρρυθμίσεις ή αλλαγή κυβέρνησης στη Συρία"                                        
Ανεβαίνουν οι τόνοι για την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ                                    
Προκλητικές παραβιάσεις FIR από την Τουρκία                                             
Στο κενό προσπάθειες για ανάληψη κατασκευών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά                                    
Συμφωνία Τουρκίας - Γαλλίας για την αντιμετώπιση των μαχητών PKK                                    
Το Νοέμβριο το Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Συνεργασίας                                        
Ο Πόλεμος είναι η μόνη επιλογή για την ανατροπή του Καθεστώτος Ασάντ κατά τον συνταγματάρχη Ριαντ αλ-Ασάαντ                                        
Eρντογάν: Υποσχέθηκε Πρίμ στην Εθνική Ομάδα των Σκοπίων για νίκη επι της Αρμενίας                              
Ισραηλινά μαχητικά εποπτεύουν τις τουρκικές κινήσεις κοντά στο «οικόπεδο 12»                                   
Καταψήφισε την «υφαλοκρηπίδα» Τουρκίας - κατεχομένων το κόμμα του Ταλάτ                                    
SOS ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΦ Ξέμειναν από πυρομαχικά στην ΕΦ                                      
Σε νέες προκλήσεις προβαίνει η Τουρκία                                      
Παραδοχή του ψευδοϋπουργού Εξωτερικών - Εκατό χιλιάδες Τουρκοκύπριοι είναι κάτοχοι κυπριακού διαβατηρίου                                        
Επιτέλους, αρχίζουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα!

Ρέσλερ: "Κατοχικές αποζημιώσεις; Ξεχάστε τες"

Φιλόδοξο, αλλά και με προβλήματα το πρόγραμμα Helios                                        
Ρέσλερ: "Κατοχικές αποζημιώσεις; Ξεχάστε τες"                                   
Επίτροπο - τοποτηρητή για τον έλεγχο του συμφώνου Σταθερότητας στην ευρωζώνη                                 
H Moody's υποβάθμισε δώδεκα βρετανικές τράπεζες                                       
Ιταλία και Ισπανία υποβάθμισε η Fitch Ratings                                      
9,1% η ανεργία στις ΗΠΑ                                             
Στην Κύπρο ξεκίνησαν την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού για το κοίτασμα φυσικού αερίου                                                 
Παραιτήθηκε και ο νέος γ.γ. του υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών                                        
Φρένο στα καυσαέρια των αεροπλάνων από το 2012                                       
Νερό από τους αστεροειδείς κομήτες                                       
H Vodafone τιμήθηκε με το Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» από το ΕΒΕΑ                                  
Γυμνές φωτογραφίες της Μαντόνα στο διαδίκτυο                                       
Σοκολατένια καρυδόπιτα                                       
Ζώδια

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                                   
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΕΤΗΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΣΙΝΩΠΕΥΣ"                                     
Προσκύνημα με ποικίλα μηνύματα στην Παναγία Σουμελά (φώτο-video)                                  
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ