Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Σάββατο 23 Αυγούστου – Νέο Ρύσιο

ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΆΘΩΝΑΑπόψε το βράδυ οι λάτρεις του ΡΕΜΠΈΤΙΚΟΥ και ΛΑΪΚΟΎ τραγουδιού δίνουν το ραντεβού τους στο Νέο Ρύσιο στο Αθλητικό Κέντρο.
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Γιορτή Σταφυλιού, ο Δήμος Θέρμης φιλοξενεί τον Αγάθωνα Ιακωβίδη σε ένα "πανόραμα" του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.
Είναι σίγουρο, ότι όλοι όσοι θα είναι στο Νέο Ρύσιο απόψε στις 21:30 θα περάσουν εκπληκτικά.
Στην Αυγουστιάτικη βραδιά, ο χώρος θα αντηχήσει από αγαπημένα τραγούδια, κομμάτια της ιστορίας του Ελληνικού Τραγουδιού.
Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, και θα γλεντήσουμε πραγματικά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ραντεβού στις 21:30 απόψε στο Νέο Ρύσιο.

Ο Ιρλανδός παίζει τα μπλουζ στην Αθήνα

(ΑΠΟ http://e-politismos.gr/php/)
Δέκα οκτώ χρόνια έχουν περάσει από τότε που κυκλοφόρησε το Still Got the Blues.
Ωστόσο, παραμένει ένα από τα καλύτερα μπλουζ των τελευταίων δεκαετιών.
Ο Γκάρι Μουρ επιστρέφει με καινούργιες δουλειές, στις 13 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο).
Αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες της γενιάς του, καλλιτέχνης απρόβλεπτος και ανατρεπτικός, ο Γκάρι Μουρ ταξιδεύει στη μουσική, από το rock και την jazz, στα blues και την country, στο παραδοσιακό electric blues, το hard rock, το heavy metal και ακόμα παραπέρα.
Ο διάσημος κιθαρίστας θα ερμηνεύσει παλιές, αλλά και νεώτερες επιτυχίες του, όπως τα Οut Ιn Τhe Fields, Ρarissien Walkaways, Εmpty Rooms, Still Got Τhe Βlues, Cold Day Ιn Ηell, ενώ θα παρουσιάσει και κομμάτια από το νέο του άλμπουμ Βad For Υou Βaby, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.Γεννήθηκε το 1952 στο Μπέλφαστ.
Έχει παίξει με τους Τhin Lizzy, Skid Row, Colosseum ΙΙ.
Το «Still Got Τhe Βlues» είναι το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της καριέρας του, με συμμετοχές των Άλμπερτ Κόλινς, Άλμπερτ Κινγκ, Τζορτζ Χάρισον.

«ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ & ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ»

(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ http://www.provoleas.gr/)
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30
Ο σεσημασμένος «Γελωτοποιός της Ρωμιοσύνης» που είναι γνωστός για τη συμβολή του στη διάπλαση των παίδων πεδίου Άρεως, Ιλισίων πεδίων, πεδιάδος των Άλπεων, της Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Αξιό, ΚΤΕΛ Νομού Τρικάλων, τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, Καμπά κλπ… κλπ… επιχειρεί αυτόν το καλοκαίρι προγραμματισμένες εφόδους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος με σκοπό την προώθηση του βιβλίου του «Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΚΛΑΝΤΕΣ» (1671).Αν ξαφνικά τον δείτε μπροστά σας μην πανικοβληθείτε.
Προσποιηθείτε, απλώς, πως δεν τον είδατε…
Εννιά φορές στις δέκα φορές αφού σας γαυγίσει για δυο ώρες και δεκαπέντε λεπτά, θα σας μυρίσει και θα φύγει.
Τον ακολουθούν κατά πόδας, κατά κεφαλήν, κατά μάνα, κατά κύρη και τον συνοδεύουν οι επικηρυγμένοι ανά την επικράτεια διάσημοι καλλιτέχνες του καλλιτεχνικού πατινάζ και δέκα ακόμα καλλιτέχνες του βουνού και του κάμπου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Τότη Καραλίβανου. Έκτακτη εμφάνιση πραγματοποιούν η μπάντα πνευστών της Ιεριχούς, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Θέμος Αναστασιάδης, το οικολογικό πάρκο Αμφιθέας, ο Πολιτιστικός Όμιλος Άνω Ραχούλας, τα διόδια της Αττικής οδού, το ρέμα της Χελιδονούς, ο σύλλογος αποφυλακισθέντων φοροφυγάδων Κορυδαλλού και οι μάγισσες της Σμύρνης! Ο θίασος που θα παρελάσει μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές της Ανδαλουσίας ραμμένες από τα χεράκια του Βασίλη Κωστέτσου, θα αρχίσει τις παραστάσεις του από το χειμερινό θέατρο Επιδαύρου με το έργο «ΤΑΔΕ ΝΤΕΦΙ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ» και θα κλείσει τη μαραθώνια του περιοδεία στην πλατεία Σλόουν του Λονδίνου με το αριστούργημα του Γεωργίου Αλογοσκούφη «ΒΡΟΜΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΙΗΔΑ» Την οργάνωση και προβολή της περιοδείας επιμελήθηκε ο κ. Παύλος Ιωσηφίδης που πολέμησε το 1348 στη μάχη του Δράμαλη του νεότερου και κατόρθωσαν να νικήσουν στην κατηγορία ΠΟΡΤΕΣ τον στρατηγό ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ ΠΙΝΟΣΕΤ με τρία ένα σετ στο ζετέ, 108-67 στο αρασέ και 5-0 στο βερεσέ… Σ’ αυτούς ανήκει και το πασίγνωστο σλόγκαν:
«Κάθε πόλη και Χάρρυ Κλύνν κάθε χωριό και Τραμπάκουλας».
Και όπως έλεγε και ο μέγας ποιητής…
«Σαν πας στον πηγαιμό για Ανδραβίδα να εύχεσαι να έχει κόσμο στο ταμείο…»

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορμύλιας «Η Ελευθερία» και ζητά τη λήψη μέτρων μετά το καταστροφικό χαλάζι που έπληξε καλλιέργειες της περιοχής της Ομρύλιας.Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορμύλιας επισήμανε ζητήματα σχετικά με την πρόσφατη χαλαζόπτωση, τα οποία πρέπει να ληφθονυ υπόψη και να αντιμετωπιστούν. Συγκεκριμένα στην επιστολή ο Συνεταιρισμός αναφέρει: «Α. Ενδεικτικό του μεγέθους της καταστροφής είναι το γεγονός ότι το χαλάζι μεγέθους μεγάλου καρυδιού έσπασε ακόμα και τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τα πλαστικά παντζούρια των σπιτιών. Β. Η καταστροφή στα οπωροφόρα (αχλάδια, ροδάκινα κ.λ.π.) και τα υπαίθρια λαχανικά είναι ολοκληρωτική. Γ. Ειδικά για την ελιά 1. Η Ορμύλια έχει 880.000 ποτιστικά ελαιόδεντρα και όλη η παραγωγή πηγαίνει για βρώσιμη ελιά που εξάγεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στις Η.Π.Α.
Αποτελεί το κύριο εισόδημα για το 60% των κατοίκων της Ορμύλιας και για τους υπόλοιπους συμπληρωματικό. 2. Από τις 880 χιλιάδες ελαιόδεντρα εκτιμούμε ότι οι 600 χιλιάδες χτυπήθηκαν καταστροφικά από τη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα ο μισός περίπου ελαιόκαρπος να πέσει στο έδαφος και ο υπόλοιπος να κάνει μόνο για ελαιοποίηση και φυσικά με πενιχρή απόδοση.
Χτυπήθηκαν επίσης (ξεφλουδίστηκαν) οι βλαστοί, ιδιαίτερα οι νεότεροι και καρποφόροι, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στην καρποφορία και στα επόμενα 3 - 4 χρόνια.
Οι ελαιοπαραγωγοί από την επόμενη της χαλαζόπτωσης ξεκίνησαν τους ψεκασμούς με χαλκούχα σκευάσματα και θα τους επαναλάβουν μετά από δεκαήμερο για να αποτρέψουν το σάπισμα του χτυπημένου ελαιοκάρπου και να περιορίσουν τα καρκινώματα στους χτυπημένους βλαστούς. 3. Τα υπόλοιπα 280 περίπου χιλιάδες ελαιόδεντρα χτυπήθηκαν ελαφρότερα, δεν έπεσε στο έδαφος ελαιόκαρπος, όπως και αυτός χτυπήθηκε και έγινε ακατάλληλος για βρώσιμη ελιά και θα πάει για ελαιοποίηση.
Ίσως ένα μικρό μέρος, ο λιγότερο χτυπημένος, παραληφθεί από τους εμπόρους μισοτιμής για να τον μαυρίσουν (οξείδωση) με προορισμό τις βαλκανικές χώρες.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορμύλιας ζητά από τον υπουργό: 1. Να γίνουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις Δύο λόγοι επιβάλλουν να τελειώσουν οι εκτιμήσεις το πολύ εντός μηνός από σήμερα.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι σε ένα περίπου μήνα αρχίζει η συγκομιδή της ελιάς.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο ελαιόκαρπος που έπεσε στο έδαφος θα σαπίσει και θα εξαφανιστεί. Μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν δηλώσεις από 1.310 παραγωγούς και είναι βέβαιο ότι θα φτάσουν τους 1.500.
Κάθε παραγωγός δηλώνει ζημίες σε 6 με 7 κατά μέσο όρο αγροτεμάχια, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε 9 με 10 χιλιάδες αγρότηματα που πρέπει να επισκεφθούν οι εκτιμητές για να καταμετρηθούν τα δέντρα, να υπολογίσουν την ποσότητα της παραγωγής και το ποσοστό ζημίας.
Οι 4 εκτιμητές που ήρθαν ως σήμερα δεν θα τελειώσουν ούτε τα Χριστούγεννα.
Είναι επομένως ανάγκη να σταλούν άλλοι 10 τουλάχιστον εκτιμητές. 2. Να γίνουν σωστές εκτιμήσεις Είναι γνωστό ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει ζημία έως 20%, όμως για την ελιά και μόνο 10 ελιές στις 100 να είναι χτυπημένες, επειδή πρακτικά δεν μπορεί ο παραγωγός να ξεχωρίσει τις χτυπημένες από τις αχτύπητες, όλη η παραγωγή του θα πάει για ελαιοποίηση πράγμα που θα πει 1,5 ευρώ περίπου που θα έπαιρνε, αν πήγαινε για βρώσιμη, θα πάρει μόνο 0.5 ευρώ περίπου από την ελαιοποίηση.
Σωστή επομένως εκτίμηση σημαίνει ότι και με 10% χτυπημένες ελιές να υπολογισθεί όλη η ποσότητα με την διαφορά μεταξύ τιμής βρώσιμης ελιάς και ελαιολάδου που θα διαμορφωθεί στο εμπόριο. 3. Να καταβληθούν οι αποζημιώσεις το αργότερο ως τα Χριστούγεννα για να μπορούν οι αγρότες να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδα διαβίωσης. 4. Να ανασταλούν οι υποχρεώσεις των αγροτών προς την ΑΤΕ για τρία χρόνια και να τους δοθούν άτοκα δάνεια για τρία χρόνια ανάλογα με τον αριθμό των δέντρων ή της καλλιεργουμενης έκτασης που χτυπήθηκε από τη χαλαζόπτωση.

Κι άλλο θύμα από τσιμπούρι

(ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ http://www.agelioforos.gr/)
Τη ζωή μιας 62χρονης από τον Αρατο Ροδόπης στοίχισε το τσιμπούρι - «φονιάς», σημαίνοντας συναγερμό σε υγειονομικές και κτηνιατρικές αρχές.
Πρόκειται για το δεύτερο θύμα του επικίνδυνου είδους τσιμπουριού, που είναι φορέας μολυσματικού ιού και προκαλεί τον αιμορραγικό πυρετό της Κριμαίας.
Αλλα 255 άτομα επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Κομοτηνής από τις αρχές Ιουλίου μετά από τσίμπημα τσιμπουριού -για να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση- αλλά ευτυχώς κανένα δεν ήταν θανατηφόρο.
Στο Α Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΑΠΘ - Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών έχουν εξεταστεί 10 δείγματα αίματος ανθρώπων, από τα οποία μόνο δυο βρέθηκαν θετικά στον ιό του κριμαϊκού αιμορραγικού πυρετού.
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και μέλος της επιστημονικής ομάδας του εργαστηρίου και του Κέντρου Αναφοράς του ΑΠΘ Αννα Παπά-Κονιάρη εφιστά την προσοχή ειδικά σε κτηνοτρόφους και αγρότες, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η επιδημιολογική μελέτη για να διαπιστωθεί αν κάποια από τα ζώα έχουν προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό.
«Σύντομα θα ξεκινήσουμε να εξετάζουμε τα περίπου 1.000 δείγματα αίματος από παραγωγικά ζώα και τσιμπούρια που έχουν φτάσει στο εργαστήριό μας.
Ακόμη και αν τα δείγματα βρεθούν αρνητικά, θα μάθουμε να είμαστε προσεκτικοί, διότι τα τσιμπούρια εκτός από τον κριμαϊκό πυρετό μολύνουν τον άνθρωπο με διάφορους ιούς και βακτήρια.
Oσο για την άτυχη γυναίκα από τη Ροδόπη, απομένει να γίνει άλλη μια εξέταση για να επιβεβαιωθεί το ύποπτο κρούσμα, που όπως όλα δείχνουν οφείλεται σε τσίμπημα από θανατηφόρο τσιμπούρι», τόνισε η κ. Κονιάρη.
Η ορροεπιτήρηση των ζώων εκτροφής (κυρίως αιγοπροβάτων και βοοειδών) σε 12 παραμεθόριους νομούς -που ξεκίνησε πρόσφατα με τη συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων- αποσκοπεί στον εντοπισμό και τη συλλογή τσιμπουριών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θανατηφόρα είδη και σε άλλες περιοχές. 255 τσιμπήματα
Προβληματισμός επικρατεί στον πληθυσμό της Θράκης μετά το θάνατο της άτυχης γυναίκας, που κηδεύτηκε προχτές, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρχές.
«Η 62χρονη πήγε για αγροτικές εργασίες και στις 12 Αυγούστου επισκέφτηκε το νοσοκομείο μας, παραπονούμενη για αδυναμία και ανησυχία στον ύπνο.
Αφού της δόθηκε ηρεμιστική αγωγή, την επόμενη ξαναήρθε με βήχα και της χορηγήθηκε αντιβίωση.
Υστερα ήρθε με πυρετό, αλλά υπέγραψε ότι δεν δέχεται να νοσηλευτεί.
Τελικά κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αφού παρουσίασε αρρυθμία, αναιμία και εξανθήματα.
Δεν ανέφερε για τσίμπημα από τσιμπούρι.
Μάθαμε τυχαία από την οικογένειά της ότι την τσίμπησε τσιμπούρι.
Προσπάθησε να το βγάλει, αλλά είχε μείνει το ρύγχος», ανέφερε στον «Α» ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιάννης Καβαρατζής, σημειώνοντας ότι μέσα σε 1,5 μήνα καταγράφηκαν περισσότερες από 255 προσελεύσεις ανθρώπων που τσιμπήθηκαν από τσιμπούρι.
O νομίατρος Ροδόπης Θεόδωρος Σερετίδης υπογράμμισε ότι «μετά και το δεύτερο κρούσμα συνεχίζεται η ενημέρωση του κόσμου και έχουν αναρτηθεί αφίσες σε πολλούς οικισμούς. Επισκεφτήκαμε την οικογένεια της 62χρονης και συστήσαμε να μας αναφέρουν τυχόν συμπτώματα, διότι μπορεί κανείς να μολυνθεί ερχόμενος σε επαφή με το αίμα του αρρώστου ή με τον εμετό».
Ψεκασμοί έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ενώ αρκετοί κτηνοτρόφοι ψεκάζουν τα χωράφια τους με φάρμακα που τους υποδείξαμε, επισήμανε στον «Α» ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ροδόπης, Μιχάλης Διαμαντάκης.
O ίδιος πρόσθεσε ότι «η πιο επίφοβη περίοδος είναι Μάρτιος - Ιούλιος, οπότε τα τσιμπούρια κολλάνε στα ζώα, ενώ μετά πέφτουν στα χόρτα».
Πάντως, ο ιός έχει ανιχνευτεί σε περιοχές της Ελλάδας από το 1983, αλλά είχε μικρή παθογόνο δύναμη και δεν επέφερε θανάτους.
Στην περίπτωση της Θράκης, πιθανολογείται ότι τα φονικά τσιμπούρια έφτασαν σε ελληνικό έδαφος μέσω της εισαγωγής ζώων από Βουλγαρία, Αλβανία, Κόσοβο ή Τουρκία.

Βαρθολομαίος: Η πολιτεία δεν καταστέλλει την αναρχία στη μονή Εσφιγμένου

(ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ http://www.makthes.gr/)
Σήμερα ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τις μονές Αγίου Παύλου και Γρηγορίου, ενώ αύριο τη Σίμωνος Πέτρας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραστεί στο μέγα εσπερινό της πανηγύρεως του Αγίου Νήφωνος στη μονή Διονυσίου Αποστολή στο Άγιο Όρος : Φώτης Κουτσαμπάρης
Την κωλυσιεργία της πολιτείας στην εκτέλεση της απόφασης για απομάκρυνση των “ανταρτών” μοναχών της μονής Εσφιγμένου επισήμανε χθες μεταξύ άλλων ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους.
“Ίσως ακούσωμεν παράπονα διά την περίπτωσιν της ιεράς μονής Εσφιγμένου, η οποία κατέστη περιπεπλεγμένον κουβάριον, ως μη όφειλε, η δε έντιμος ελληνική πολιτεία διά γνωστούς ημίν και τω αγιορειτικώ κόσμω αλλά ακατανόητους λόγους αναβάλλει να εκτελέση τα εκκλησιαστικώς και δικαστικώς αποφασισθέντα και να καταστείλη την αναρχίαν και αντιμοναχικήν ανυπακοήν και να διευκολύνη την εγκατάστασιν της μόνης νομίμου αδελφότητος εις την ιστορικήν ιερά μονή της”, υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος κατά τη δοξολογία υποδοχής στον ιερό ναό του Πρωτάτου.
"ΟΥΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕΝ” Ο πατριάρχης αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενες μεμψιμοιρίες, όπως είπε, για το διάλογο της ορθόδοξης εκκλησίας με ετερόδοξους και τις κοινές εκδηλώσεις εξηγώντας:
“Βαθυτάτη πεποίθησις ημών ότι ημείς έχομεν το πλήρωμα της αληθείας και της χάριτος, η ορθόδοξος εκκλησία είναι αυτή μόνη η μία αγία καθολική και αποστολική εκκλησία του Χριστού μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμεθα εν διαλόγω μετά των ετεροδόξων διά να φανερώσωμεν εις αυτούς τας ρίζας των και την πνευματικήν καταγωγήν των και να τους βοηθήσωμεν να επανέβουν των παλαιών εν τη ακριβεία της πίστεως, της λατρείας και της ασκητικής πνευματικότητος εαυτών των.
Ουδέν θυσιάζομεν και τίποτε δεν απεμπολούμεν”.
Την ικανοποίηση της αγιορείτικης κοινότητας για την επίσκεψη-προσκύνημα του πατριάρχη εξέφρασε ο ηγούμενος Μεγίστης Λαύρας Προκόπιος.
“Είναι ευχάριστη διαπίστωση ότι αποδεικνύεται πως παραλλήλως προς το υψηλό αξίωμα είστε και παραμένετε εις των μοναχών.
Μας συγκινούν οι προσπάθειες που κάνετε για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων του Πατριαρχείου με την αγιορείτικη κοινότητα”.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Μετά τη δοξολογία ο πατριάρχης επισκέφθηκε το υπό ανέγερση κονάκι της ανεγνωρισμένης μόνης Εσφιγμένου και φύτευσε συμβολικά στον περίβολο ένα κυπαρίσσι σε ανάμνηση της πατριαρχικής επίσκεψης.
Σημειώνεται ότι το κονάκι θεμελιώθηκε από τον ίδιο τον πατριάρχη κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στις Καρυές, τον Οκτώβριο του 2006.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο πατριάρχης έφτασε στις Καρυές στις 10.30 το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε η ιερά κοινότητα, οι 20 ηγούμενοι των μονών.
Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική αφού σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό, οι ηγούμενοι και οι εκπρόσωποι των μονών υποδέχθηκαν τον προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας με κωδωνοκρουσίες και ψαλμούς ενώ δεν έλειψαν και οι εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπο του ιεράρχη.
Νωρίτερα στο λιμάνι της Δάφνης τον υποδέχθηκε ο άγιος Πρωτάτου Στέφανος, ο οποίος τον συνόδευσε στο Πρωτάτο.
Οι αγιορείτες πατέρες χάρισαν στον οικουμενικό πατριάρχη δύο αργυρά δικεροτρίκερα, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Βαρθολομαίος ανταπέδωσε μ’ ένα ασημένιο χερνιβόξυστο (κροντήρι).
Μετά τη μεσημβρινή τράπεζα, νωρίς το απόγευμα, ο πατριάρχης επισκέφθηκε τη μονή Ξηροποτάμου, ενώ το βράδυ κατέληξε στη μονή Αγίου Διονυσίου, όπου θα διαμένει όλες τις ημέρες της επίσκεψής του στο Άγιο Όρος, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
Σήμερα ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τις μονές Αγίου Παύλου και Γρηγορίου, ενώ αύριο το πρωί τη μονή Σίμωνος Πέτρας και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραστεί στο μέγα εσπερινό της πανηγύρεως του Αγίου Νήφωνος στη μονή Διονυσίου.
Την Κυριακή θα τελεστεί πατριαρχική λειτουργία στο συνοδικό της μονής Διονυσίου, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει ανάβαση στο σπήλαιο του Αγίου Νήφωνος.
Την Τρίτη ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

Στα προημιτελικά ο Νικολαΐδης

(ΑΠΟ http://www.contra.gr/)
Έστω και δύσκολα, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί την παρουσία του στα +84 κιλά του Ολυμπιακού τουρνουά τάε κβον ντο, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και πρωταθλητής Ευρώπης παρουσιάστηκε αγχωμένος κόντρα στον Αρμάν Τσιλμάνοφ και χρειάστηκε να πάει ο αγώνας στον τέταρτο γύρο για να τον νικήσει με 4-3. Ο Καζάκος, «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στα -84 κιλά, ξεκίνησε δυνατά παίρνοντας τον πρώτο πόντο όμως ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε γρήγορα με το τέλος του τρίτου γύρου να τους βρίσκει ισόπαλους με 3-3.
Στην…παράταση ο Νικολαΐδης δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του και χάρη στον «χρυσό» πόντο που πήρε εξασφάλισε την είσοδο στην οκτάδα. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος στις 11:15 με τον Αμπντελκαντέρ Ζρουρί.
Ο 32χρονος Μαροκινός ήταν 5ος στην Αθήνα ενώ στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα πήρε το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας στη συλλογή του και το ασημένιο από την διοργάνωση του 2005.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Καλαμαριάς http://www.kalamaria.gr/ Ογδόντα πέντε συνολικά άτομα με αναπηρίες αναχώρησαν σήμερα Παρασκευή 22 Αυγούστου στις 10 το πρωί για τις κατασκηνώσεις «ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ» που βρίσκονται στο Ορφάνι του νομού Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος που πραγματοποιεί με ιδιαίτερη ευαισθησία ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας Καλαμαριάς. Από νωρίς το πρωί τα παιδιά ιδιαίτερα χαρούμενα, με τον αυθορμητισμό της πρώτης νιότης μαζί με τις αποσκευές τους και συνοδευόμενα από τους γονείς, συγκεντρώθηκαν στο σημείο αναχώρησης, μπροστά στην είσοδο του γηπέδου Απόλ λωνα. Γύρω στις δέκα επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία μαζί με τους ισάριθμους εκπαιδευμένους συνοδούς και ξεκίνησαν το ταξίδι για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εκεί τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες απολαμβάνοντας το κολύμπι στη θάλασσα και την πισίνα, το παιχνίδι, θα αναπτύξουν διάφορες άλλες δραστηριότητες, θα δημιουργήσουν φιλίες, ενώ η παρουσία του Δήμου θα είναι καθημερινή. Παράλληλα επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπευτές αλλά και γιατρό καθώς επίσης και νοσηλευτικό προσωπικό θα παρακολουθεί όλο το 24ωρο τα παιδιά στη διάρκεια της θερινής τους απόδρασης. Η κατασκηνωτική αυτή περίοδος που οργανώνει ο Δήμος εδώ και αρκετά χρόνια, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί, δίνει την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να ξεφύγουν από το οικογενειακό περιβάλλον για κάποιο διάστημα, να αυτονομηθούν κατά κάποιο τρόπο, να ζήσουν δύο εβδομάδες με φίλους, να αναπτύξουν συνεργασίες με συνοδούς και άλλα παιδιά και να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Έχουν πλάι τους ανθρώπους με μεράκι και αγάπη προς αυτά, με ήθος και σεβασμό προς την προσωπικότητά τους, που θα τους βοηθούν σε κάθε προσπάθειά τους. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι την Κυριακή 31 Αυγούστου είναι η ημέρα του επισκεπτηρίου των Γονέων. Συγκεκριμένα οι γονείς φιλοξενούνται εάν θέλουν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης και βιώνουν με τα παιδιά τους τις δραστηριότητες μιας ολόκληρης μέρας, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να δούν και να θαυμάσουν τις δημιουργίες των παιδιών τους που έφτιαξαν όλες τις ημέρες της παραμονής τους. Οι κατασκηνωτικές θα ολοκληρώσουν τις διακοπές τους στις 5 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Διακοπές στη Χαλκιδική για μέλη των ΚΑΠΗ Για το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, τη Σιθωνία, αναχώρησε σήμερα επίσης και η 5η και τελευταία αποστολή των μελών ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμαριάς. Τα μέλη των 6 ΚΑΠΗ φιλοξενούνται για ένα επταήμερο στις εγκαταστάσεις του κάμπιγκ «Σίθων» που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση. Συνολικά πάντως 500 άτομα της τρίτης ηλικίας από τον Δήμο Καλαμαριάς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διακοπές και φέτος στην όμορφη Χαλκιδική. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμαριάς θέλοντας να προσφέρει ένα επταήμερο χαλάρωσης και απόλαυσης σε όμορφες ακτές, πραγματοποιεί κάθε χρόνο δωρεάν κατασκηνωτικό πρόγραμμα στα μέλη- των ΚΑΠΗ, προκειμένου να ξεφύγουν για λίγες μέρες από τους έντονους ρυθμούς της πόλης , να χαλαρώσουν , να απολαύσουν τα θαλασσινά μπάνια τους κοντά στη θάλασσα και να αποκτήσουν μια πλούσια εμπειρία. Στους παλαιότερους πάντως η κατασκήνωση θυμίζει ομαδικά παιχνίδια, αθλοπαιδιές, κολύμβηση και... δυνατές φιλίες. Στους νεώτερους, αγαπημένους προορισμούς με μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων.