Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Πολύτιμα στοιχεία για τους "αντιεξουσιαστές"...


...στα χέρια της Αστυνομίας μετά την αποφυλάκιση της 19χρονης

Από το http://greece-salonika.blogspot.com

Αποφυλακίζεται από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η 19χρονη Χ. Τ., η οποία είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
Η 19χρονη φοιτήτρια είχε συλληφθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς, οι οποίοι μπήκαν-μετά από 10 χρόνια-στο ΑΠΘ και κατεδίωξαν τους κουκουλοφόρους που πετούσαν βόμβες μολότοφ και εκτόξευαν φωτοβολίδες.
Μάλιστα, φέρεται ότι η 19χρονη τραυμάτισε στο κεφάλι με πτυσσόμενο κλομπ αξιωματικό της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε στο 424 Σ. Ν. Θεσσαλονίκης.
Η 19χρονη θα κληθεί να καταβάλει εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ, ενώ της έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.
Η φοιτήτρια εμφανίστηκε ενώπιον του Γ' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης και υποστήριξε πως η παρουσία της στα επεισόδια ήταν τυχαία και πως βρέθηκε στο σημείο όταν, περνώντας μέσα από το ΑΠΘ, συνάντησε κάποιους γνωστούς, που της είπαν να μείνει μαζί τους .
Σε ερώτηση, τόσο του τακτικού ανακριτή όσο και της εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, για ποιο λόγο είχε στην κατοχή της το κλομπ, ισχυρίστηκε πως το κουβαλάει πάντα μαζί της για την προσωπική της ασφάλεια και πως δεν το χρησιμοποίησε το επίμαχο βράδυ...
Η 19χρονη πάντως (σύμφωνα πληροφορίες του Greece-Salonika ) συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με την Αστυνομία αποκαλύπτοντας πολλά συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα για τη δράση "αναρχικών" και "αντιεξουσιαστών"της πόλης εξασφαλίζοντας έτσι επιεικέστερη αντιμετώπιση απ΄την Ελληνική Δικαιοσύνη...
Μάλιστα ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσ/νικης είχε δηλώσει εκείνες τις μέρες σε ιδιωτική συζήτηση πως "αν προσέξουμε λίγο τώρα (σ.σ. μετά τις πληροφορίες της 19χρονης) μπορεί να καθαρίσουμε την πόλη για τα επόμενα 10 χρόνια...".
Μπορεί να είναι και σύμπτωση βέβαια αλλά η αλήθεια είναι πως πέρα από μερικές αποσπασματικές κινήσεις με γκαζάκια σε ΑΤΜ κλπ κατά τους 3 τελευταίους μήνες αν και προηγήθηκαν πορείες, διαμαρτυρίες αλλά και ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, στην πόλη δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο...

"IXTHEIS"



Ενα συγκρότημα από την θεσσαλονίκη έρχεται να ταράξει τα νερά της δισκογραφίας, και κατ' επέκταση της μουσικής.
Το όνομα αυτού "IXTHEIS".
Ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Οι "IXTHEIS" σχηματίστηκαν στις αρχές του 2006 από μια παρέα έμπειρων Μουσικών της Θεσ/νίκης.
Αφού δημιούργησαν το δικό τους χώρο για πρόβες και ηχογραφήσεις, ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο υλικό του κιθαρίστα του Group, Φώτη Παπασταύρου,με σκοπό να το εκδόσουν σύντομα σε CD.
Παράλληλα,έπαιζαν ζωντανά σε διάφορα μέρη εντός και εκτός πόλης, γιατί ήξεραν ότι τραγούδια χωρίς μια αντίστοιχη Live παρουσία είναι μάταιος κόπος.
Στη διάρκεια των ηχογραφήσεων τέσταραν το υλικό τους δίνοντάς το δωρεάν από την ιστοσελίδα τους.
Την κίνηση αυτή στήριξαν αρκετοί τοπικοί (και όχι μόνο) ραδιοφωνικοί σταθμοί βάζοντας τραγούδια τους όπως "Ινδιάνικος Χορός","Κοιτάς Μακριά","Αληθινή","Κηφήνας","Οoh-Οoh" στο playlist τους.



Τον Μάρτιο του 2007 έπαιξαν support στη μεγάλη συναυλία των "Reamonn" στη θεσ/νίκη μπροστά σε 1000 περίπου άτομα κοινό, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.
Τον Μάιο κατέβηκαν στην Αθήνα και έπαιξαν σε διοργάνωση του www.MusicHeaven.gr (της μεγαλύτερης μουσικής δικτυακής κοινότητας στην Ελλάδα) παίρνοντας θετικότατα σχόλια για την ενέργειά τους πάνω στη σκηνή.
Στο τέλος του ίδιου μήνα παρουσίασαν όλο το δίσκο τους σε ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show στο Ξυλουργείο του Μύλου, αξιοποιώντας όλες τις γνώσεις τους πάνω στην τεχνολογία.
Τον Ιούλιο έπαιξαν στο Διεθνές φεστιβάλ Cosmopolis στην Καβάλα support στον Πέρση καλλιτέχνη "ARASH" μπροστά σε 3000 κόσμο.
Τον Σεπτέμβριο έπαιξαν στην πλατεία Αριστοτέλους μαζί με τις "Δυτικές Συνοικίες" για την Πακόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.




Από τις 2-6-07 κυκλοφορεί η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Είναι πολλά τα λεφτά..." σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή και διανομή από την Alpha Records.
Επίσης σε μορφή mp3 από το snocap.






Οι "IXTHEIS" είναι:

Κωνσταντίνα Γαλάνη-Φωνή

Φώτης Παπασταύρου-Κιθάρες,Μουσική,Στίχοι

Ηλίας Κάτσιος-Μπάσσο

Τάσος Μαντζάρης-Πλήκτρα

Μιχάλης Γκουγκόλης-Τύμπανα


Αξίζει να αποκτήσετε το cd, και να επισκεφτείτε το site στην διεύθυνση http://www.ixtheis.gr