Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: "Σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στην ΣΚΠ"

Δελτίο Τύπου Αρχιπέλαγος: Επίσκεψη Πτεροφάλαινας στον Σαρωνικό

Επίσκεψη Πτεροφάλαινας στον Σαρωνικό 
Νεαρή πτεροφάλαινα μήκους 14μ. εντόπισε την Τετάρτη 16/5 μέρες το δίκτυο του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» στον Σαρωνικό. Το εντυπωσιακό θηλαστικό εθεάθη στην περιοχή ΒΔ της Αίγινας, παρέμεινε στον κόλπο του Σαρωνικού για δύο μέρες, όπου και τρεφόταν, και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους για ευνόητους λόγους, που σχετίζονται με την ασφάλεια του ζώου, δεν ανακοίνωσε το περιστατικό σε πραγματικό χρόνο. (Δείτε το σχετικό βίντεο)
Τα κητώδη των ελληνικών θαλασσών συνεχίζουν στις μέρες μας να είναι άγνωστα για το ευρύ κοινό, γεγονός που φανερώνει την άγνοια που επικρατεί για αυτή τη μοναδική ημίκλειστη θάλασσα και τη σπάνια πανίδα και χλωρίδα που φιλοξενεί. Αν και η διεθνής επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ότι οι ελληνικές θάλασσες και κυρίως το Αιγαίο στηρίζουν τους σημαντικότερους πληθυσμούς θαλάσσιων θηλαστικών που έχουν απομείνει στη Μεσόγειο, η απουσία στοιχειωδών μέτρων διαχείρισης και προστασίας, σε συνδυασμό με το χαμηλό επίπεδο περιβαλλοντικής παιδείας, συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό για την επιβίωση αυτής της τεράστιας φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς. Το μέλλον των θαλάσσιων θηλαστικών και των άλλων σπάνιων ειδών στα ελληνικά θαλάσσια οικοσυστήματα διακυβεύεται καθημερινά και καθορίζεται τις τελευταίες δεκαετίες από καθαρά τυχαίους παράγοντες.
Η ιδιαίτερα υψηλή κίνηση εμπορικών πλοίων χωρίς ουσιαστικό κεντρικό έλεγχο, η απουσία αποτελεσματικού πλάνου αντιμετώπισης πιθανού θαλάσσιου ατυχήματος και η αυξανόμενη ρύπανση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων απειλούν καθημερινά το προσδόκιμο ζωής του ελληνικού θαλάσσιου πλούτου. Απαιτείται η άμεση εφαρμογή ουσιαστικών και λειτουργικών μέτρων προστασίας των θαλασσών (όπως εφαρμόζονται στα περισσότερα αναπτυγμένα κράτη του κόσμου) προκειμένου να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αυτή τη σπάνια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Στόχος του Αρχιπελάγους (www.archipelago.gr) είναι να εντείνει την προσπάθεια, μέσα από συστηματική έρευνα και ενημέρωση, για να ζωντανέψουν ακόμα περισσότερο τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Β.Α Μεσογείου και να συνεχίσουν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα, όπως η πτεροφάλαινα, να κοσμούν με την παρουσία τους τις ελληνικές θάλασσες.
Πληροφορίες για τη βιολογία της Πτεροφάλαινας (Balaenoptera physalus)
Η πτεροφάλαινα είναι είδος που διαπλέει περιστασιακά τις ελληνικές θάλασσες. Συναντάται συχνότερα στο Ιόνιο απ’ ότι στο Αιγαίο και τρέφεται κυρίως με μικρά αφρόψαρα (π.χ. γαύρος), και ζωοπλαντκτόν τα οποία παγιδεύει στις μπαλένες της. Μπορεί να φτάσει μέγιστο μήκος τα 25 μέτρα, βάρος που φτάνει τους 40-60 τόνους ενώ η διάρκεια ζωής της μπορεί να ξεπεράσει τα 80 χρόνια. Το χρώμα της είναι σκούρο γκρι στη ράχη και λευκό στην κοιλιά. Η εκπνοή της φτάνει το ύψος 6 μέτρων, κολυμπά με ταχύτητες που φτάνουν τους 14 κόμβους και καταδύεται σε βάθη που φτάνουν τα 400 μέτρα .
Η πρόσκρουση με μεγάλα πλοία, και κυρίως με μεγάλα ταχύπλοα αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες θανάτου για τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά. Ο πληθυσμός του είδους στα ελληνικά νερά δεν έχει εκτιμηθεί, ενώ στην Μεσόγειο υπολογίζεται σε λιγότερα από 10.000 ενήλικα άτομα άτομα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΣΕΤΙΔΗ "ΕΝ ΟΙΚΩ"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΣΕΤΙΔΗΣ
Εν οίκω
 
15 ιστορίες με αφορμή λογιών λογιών δωμάτια: άλλα στα οποία οι ήρωες βρήκαν καταφύγιο και αγκαλιά και άλλα που σαν περίκλειστο όστρακο τους παγιδεύουν.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Πετσετίδη ΕΝ ΟΙΚΩ την Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, στις 8:30 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν
ο Θανάσης Βαλτινός, συγγραφέας,
ο Δημήτρης Ραυτόπουλος, κριτικός λογοτεχνίας,
και ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας-μεταφραστής.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Δεκαπέντε ιστορίες, γραμμένες σε μικρή φόρμα, οι οποίες ξετυλίγονται με αφορμή λογιών λογιών δωμάτια: άλλα που σαν περίκλειστο όστρακο παγιδεύουν τους ήρωες, άλλα στα οποία έζησαν επί χρόνια και σηματοδοτούν την ύπαρξή τους, άλλα στα οποία βρήκαν καταφύγιο και αγκαλιά, άλλα που τους άφησαν την ευφραντική γεύση μιας ανάμνησης, άλλα τα οποία έγιναν το σκηνικό της ίδιας της Ιστορίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΡΩΤΟΤΗΤΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Η Ζωή Τηγανούρια στην Ευρώπη “…ό,τι χωρίζει η πολιτική – το ενώνει η μουσική…”

Τα κρασιά του Κρητικού αμπελώνα στο Wine Club THESSALONIKI'96

Πάμε Πελοπόννησο???

Καρδαμύλη Μεσσηνίας: 59€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα
Καρδαμύλη Μεσσηνίας: 59€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα. Παγωμένο ουζάκι βλέποντας το ηλιοβασίλεμα στο ιδιωτικό σας μπαλκόνι, νύχτες με το νανούρισμα των κυμάτων, κρυστάλινα νερά και βόλτες σε έναν υπέροχο όρμο. Όλα αυτά σε μια τιμή πραγματική πρόκληση!!!!!!
Καιάφας Ολυμπίας (Ζαχάρω) για την γιορτή του Αγίου Πνεύματος : 198€ για ένα 4 ήμερο

Καιάφας Ολυμπίας(Ζαχάρω) για την γιορτή του Αγίου Πνεύματος : 99€ για ένα 4 ήμερο. Μοναδική προσφορά σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας με πρόσβαση στην θάλασσα του Ιονίου ή τον κάμπο της Ζαχάρως για ένα υπέροχο 4ήμερο!!!
Κορώνη Μεσσηνίας: 49€ για 3ήμερο για 2 άτομα στα πλήρως εξοπλισμένα bungalows Marinos

Κορώνη Μεσσηνίας: 49€ για 3ήμερο για 2 άτομα στα πλήρως εξοπλισμένα bungalows Marinos. Περάστε ένα μαγευτικό 3ήμερο σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Μεσσηνίας, όπου η αγνότητα της φύσης και η ηρεμία της τοποθεσίας σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα, θα σας προσφέρουν μία απίστευτη γαλήνη!
Χράνοι Μεσσηνίας: 99€ για 4ήμερο σε πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα για 2-4 άτομα.

Χράνοι Μεσσηνίας: 99€ για 4ήμερο σε πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα για 2-4 άτομα. Ελάτε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μεσσηνίας. Οι διακοπές σας στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Katoji θα σας μείνουν για πάντα μια γλυκιά ανάμνηση για την γαλήνη,την χαλάρωση και το μοναδικό τους περιβάλλον!
Μεσσηνιακή Μάνη: 148€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα σε σουίτα στο Anaxos Resort.

Μεσσηνιακή Μάνη: 148€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα σε σουίτα στο Anaxos Resort. Το Anaxos Resort, προσφέρει ηρεμία και γαλήνη, και σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον δημιουργεί τον ιδανικό προορισμό για ξεκούραση και χαλάρωση!
Μεσσηνιακή Μάνη: 78€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα στο Anaxos Resort

Μεσσηνιακή Μάνη: 78€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο στο Anaxos Resort. Το φυσικό κάλλος της περιοχής,χρώματα και αρώματα από ποικίλα αγριολούλουδα και βότανα υποδέχονται τον επισκέπτη όλες τις εποχές!

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφάς, πρόληψης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
MEDLABΝΕWS.GR
Το αλφάβητο (ABCD) για να προφυλαχθούμε από το μελάνωμα
Κάθε αλλοίωση του δέρματος πρέπει να ελέγχεται από ειδικό γιατρό για το αν εμφανίζονται ορισμένα χαρακτηριστικά που διεθνώς αναφέρονται ως ABCD (τα τέσσερα πρώτα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου.... Read more
Ένας πονόλαιμος μπορεί να οφείλεται σε αμυγδαλίτιδα. Πώς θα το καταλάβουμε και πώς αντιμετωπίζεται;
Ο πόνος στο λαιμό είναι σύμπτωμα πολλών παθήσεων. Συνήθως, ο πονόλαιμος οφείλεται σε ιογενείς φλεγμονές που προκαλούν τη γρίπη ή το κρυολόγημα. Η αμυγδαλίτιδα είναι από τις συνηθέστερες αιτίες πονόλαιμου............. Read more
Ο 10λογος αντιμετώπισης του άγχους των εξετάσεων...
Όταν φτάνει η περίοδος των εξετάσεων αρχίζουν να αγχώνονται όλα τα παιδιά, είτε είναι καλοί μαθητές είτε όχι. Έχουν πολύ διάβασμα, σκέφτονται αν θα καταφέρουν να πετύχουν και όλο αυτό τα πανικοβάλει.. Read more
Η καλύτερη αντιμετώπιση των πληγών από τις κατακλίσεις είναι η πρόληψη και η νέα μέθοδος της φωτοδυναμικής θεραπείας.
Πρόκειται για μία κατάσταση που αφορά κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι πάσχουν από κάποια ασθένεια και συχνά βρίσκονται κλινήρεις, είτε σε κάποιον οίκο ευγηρίας, είτε σε νοσοκομείο, είτε στο σπίτι. Τα έλκη (πληγές) από κατάκλιση δημιουργούνται σε ασθενείς που παραμένουν ακίνητοι καθιστοί ή ξαπλωμένοι σε όχι πολύ μαλακή επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. .... Read more
KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ, ΠΑΠ ΤΕΣΤ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ) ΜΑΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ (ΠΡΟΣΩΠΟΥ - ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ, ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, ΠΑΝΑΔΕΣ, ΑΚΜΗ) ΜΑΙΟΥ
Ο καρκίνος του δέρματος νικιέται με την σωστή και έγκαιρη πρόληψη. Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος
Ο καρκίνος του δέρματος και ιδιαίτερα το μελάνωμα είναι μια μορφή καρκίνου που εύκολα αντιμετωπίζεται αν ανιχνευθεί έγκαιρα αλλά είναι θανατηφόρος αν αφεθεί να εξελιχθεί κάνοντας μεταστάσεις σε άλλα μέρη του σώματος.
Είκοσι χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνων του δέρματος υπολογίζεται ότι παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα...,... Read more
Οι πάσχοντες από καρδιαγγειακά νοσήματα έχουν αυξημένη πιθανότητα να πάσχουν από οστεοπόρωση
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο οστικής απώλειας και μελλοντικά κατάγματα. Με τον όρο "καρδιαγγειακή νόσο" εννοούμε όλες τις παθολογικές μεταβολές που επιδρούν στην καρδιά και/ή στα αιμοφόρα αγγεία και εμφανίζεται με διάφορες μορφές, όπως η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος, η καρδιακή ανεπάρκεια, το έμφραγμα του μυοκαρδίου... Read more

Popcorn Original Song (LP)

Μπορούμε να δούμε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μας;

Μπορούμε να δούμε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μας;
Ενδιαφέρον του Facebook για τη νορβηγική εταιρεία Opera;

Πόσο μεγάλη είναι πραγματικά η Google; [Infographic]

Διαθέσιμο το «Command & Conquer:Tiberium Alliances»
Το Dragon έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η Facebook θέλει να εξαγοράσει την Opera για να δημιουργήσει τον δικό της web browser [Φήμες]

Το ισχυρότερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου

Google+ για Android: αναβαθμίστηκε με υποστήριξη Hangout από το κινητό

Εξωγήινος άνθρακας σε αρειανούς μετεωρίτες

Δεκατετράχρονος dealer ηρωϊνης - Διπλό φονικό στην Χαλκίδα - Κ. Μητσοτάκης: "Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει καθαρά στον ελληνικό λαό την αλήθεια"

Δεκατετράχρονος dealer ηρωϊνης
Ελεύθερος ο Παπαγιάννης

Διπλό φονικό στην Χαλκίδα

Πουλούσε τα σπίτια που νοίκιαζε

Πεντακόσιες χιλιάδες νέοι άνεργοι

Κ. Μητσοτάκης: "Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει καθαρά στον ελληνικό λαό την αλήθεια"

Βενιζέλος: "Μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο" - "Εάν έβρισκα τον ΓΑΠ στον δρόμο θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες» - Stop στους πλειστηριασμούς από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου

Βενιζέλος: "Μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο"
Συνελλήφθη ο δράστης του διπλού φονικού στη Χαλκίδα

Οι μίζες είχαν αποδέκτη και τον Σμπώκο

Αστεία χαρακτήρισε όσα δήλωσε η Λαγκάρντ, η κυβερνητική εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει τυλιγμένος με την γαλανόλευκη

"Εάν έβρισκα τον ΓΑΠ στον δρόμο θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες».

Καμμένος: "Θα στήριζα εθνική κυβέρνηση, δίχως τους Σαμαρά και Βενιζέλο"

Stop στους πλειστηριασμούς από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Βρήκε δουλειά ο Αντώνης Σαμαράς
Πιάσε τον Χρυσαυγίτη παπά … απ’ τα αρχίδια!

Δίπλα στον Καραμανλή κάθισε ο Στυλιανίδης…

Shooting Coco!!! Το απόλυτο event της Κομοτηνής (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καβάλα

Η Piazza στα Social Media

Νοίκιασε διαμέρισμα στην Κομοτηνή και μετά προσπάθησε να το πουλήσει!

Επίσκεψη αιρετών Καβάλας στην Αθήνα για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Σύλληψη 20χρονου στην Κομοτηνή για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης

H … καυτή πρωτιά της Εύας Καϊλή!!!

Τι δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις του σαββατοκύριακου! Σε δύο προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και σε μία η ΝΔ

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 84χρονο στη Ροδόπη

Παίρνουν και επίδομα πλυσίματος χεριών στο Δημόσιο!

Δεν θα είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Καστοριά ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Μεγάλα ευρωπαϊκά funds γυρνάνε την πλάτη στο ευρώ

Μεγάλα ευρωπαϊκά funds γυρνάνε την πλάτη στο ευρώ
Μερικοί από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης έχουν επιβεβαιώσει ότι ρευστοποιούν και αποποιούνται τα στοιχεία του ενεργητικού τους σε ευρώ εν μέσω φόβων μιας πιθανή ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη και τη συνεχιζόμενη αναταραχή στο ενιαίο νόμισμα. 

«Εφιάλτης χωρίς τέλος» Μια από τα ίδια σήμερα, με την αγορά να είναι έντονα πτωτική, παρά την αρχική προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα και παρά και πάλι την καλύτερη εικόνα των τραπεζών (-0,98%).

Οι δημοσκοπήσεις... το λένε καθαρά

Οι δημοσκοπήσεις… το λένε καθαρά
Το πιο κρίσιμο βέβαια, είναι το τελευταίο δεδομένο: Το ισοζύγιο «ελπίδας-κινδύνου» που κομίζουν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, το ισοζύγιο αυτό κλείνει υπέρ της επικινδυνότητας. [...]

Πολιτική παρέμβαση από Μητσοτάκη

Πολιτική παρέμβαση από Μητσοτάκη
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η άποψη ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από την ευρωζώνη είναι απλοϊκή και ασόβαρη, και δεν θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της εθνικής επιχειρηματολογίας για το μέλλον του τόπου. [...]
Καμπανάκι κινδύνου από Σημίτη

Ο πρώην πρωθυπουργός κρίνει ως εξαιρετικά δύσκολη τη σημερινή διεθνή συγκυρία για την Ελλάδα, ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου βιώσιμη κυβέρνηση. [...]
Ο Κουβέλης μπαίνει στην κυβέρνηση

Ο Φώτης Κουβέλης επέλεξε τελικά να μην κάνει το μεγάλο βήμα. Φοβήθηκε ότι με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα… χόρευε μόνος του στην αντιπολίτευση. [...]
Το εθνικό συμφέρον

Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, κι ένα σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης που θα έχει στόχο την Εθνική Αναγέννηση. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Τον βαρκάρη με τι θα τον πληρώσουμε;

Επιστρέφοντας στην Οθωμανική αυτοκρατορία της κυρίας Δραγώνα και του ΠΑΣΟΚ. (ΒΙΝΤΕΟ) ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!

Οι αεροψεκασμοί είναι μέρος προγράμματος που ονομάζεται «Ασπίδα» κι υπόκεινται στον ΟΗΕ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ : ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ… ¨ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ¨

Ο Νεοοθωμανισμός σε σταυροδρόμι: Ο ρόλος στρατοχωροφύλακα της Τουρκίας και η αντίδραση του Ισραήλ!

1700 χρόνια από τη μάχη στη Μουλβία. Επέτειος Άλωσης της Πόλης: Εκδηλώσεις Μνήμης της Ομάδας "Ο Παιδαγωγός". Άλλες εκδηλώσεις.

Οικονομική στήριξη των … λαθρομεταναστών υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση

Το έγκλημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν συμψηφίζει το νέο έγκλημα: ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θόδωρος Μακρίδης ξεμπροστιάζει τον ΕΛΑΣ

ΑΟΖ και δημιουργία ιστορίας

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΩΠΙΟΙ ΕΝΩΠΙΩ: Είναι Παρασκευή βράδυ, όταν ο καινούργιος, ικανότατος πρωθυπουργός της χώρας ανακοινώνει, μέσα από ένα τηλεοπτικό διάγγελμα του, την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη – με τη συμφωνία και με τη βοήθεια των πρώην «εταίρων» της
Τουρκία: Για 10 χρόνια, εργοδοτικές εισφορές καταβάλλονται από το κράτος στις φτωχότερες περιοχές με το νέο επενδυτικό νόμο

Αλλαγή στάσης από τις ΗΠΑ

ISIS: Εμπλουτισμένο ουράνιο για πέντε βόμβες διαθέτει το Ιράν

Ρωσικό πλοίο στη Συρία με μεγάλη ποσότητα όπλων Την είδηση μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Καφετέρια & Σουβλατζίδικο, το επιχειρείν στην Ελλάδα

Τουρκικό αεροπλανοφόρο εν όψει

Στον Λίβανο «βρέχει» χρήμα από το Ιράν

Πόλωση απειλεί την Αίγυπτο Αδελφοί Μουσουλμάνοι και «βαθύ κράτος» θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο

Αργεντινή: Αντεπίθεση στις καταγγελίες της Ε.Ε. για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Ζητούνται θαρραλέα βήματα από την τουρκική Κυβέρνηση Συνομιλίες του ΥΠΕΞ Δανίας στην Άγκυρα για ενταξιακές

Ο Yποψήφιος βουλευτής του Σ(φ)ΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας για τις αμυντικές δαπάνες

Ερογλου: Η ΕΕ να τοποθετηθεί για τη μεταφορά Ισραηλινών στην Κύπρο

Η Επαναχάραξη του Ενεργειακού Χάρτη της ΝΑ Ευρώπης στο Επίκεντρο του 6th SEEED του ΙΕΝΕ

Συρία: ο Στρατός βομβάρδισε Κουρδικές περιοχές

Casus Belli και το νερό;

Is Alexis Tsipras a danger for Europe?

Πρώην χουντικός επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ Το 1960 ίδρυσε την οργάνωση «4η Αυγούστου»

Σε δήθεν μέρα μνήμης Ποντίων αναφέρεται το τουρκικό ΥΠΕΞ-Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την Γενοκτονία των Ποντίων

Bloomberg: Greek Voters Need to Look Beyond Syriza’s Dangerous Lies

Γκίντερ Γκράς: "Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει"

Οίκτο; Last year!!! Αναλάβετε τις ευθύνες σας, πληρώστε τους φόρους σας...

Ηλίθιοι ή ψεύτες;

Χωρίς λόγια...

Διαβάστε ολόκληρη την μυστική επιστολή Παπαδήμου στον Παπούλια για την οικονομία - Μπροστά η Νέα Δημοκρατία στην "κούρσα" των δημοσκοπήσεων - Ιάπωνας τρανσέξουαλ πρόσφερε σε γεύμα τα γεννητικά του όργανα

Η Βρετανία κλείνει τις πύλες της για τους οικονομικούς μετανάστες του ευρωπαϊκού νότου
Ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Παπαγιάννη και Μπαξεβάνη

Λογιστής φέσωσε με αρκετές χιλιάδες ευρώ επιχειρηματίες της Λάρισας στο ΙΚΑ

Tο καλύτερο αντιγηραντικό του προσώπου

Ολόκληρη η επιστολή Παπαδήμου στον Παπούλια για την οικονομία

Ιάπωνας τρανσέξουαλ πρόσφερε σε γεύμα τα γεννητικά του όργανα

Εκτός ευρώ τον Ιούλιο η Ελλάδα, αλλά εντός Ε.Ε.

Τσίπρας: "Η λιτότητα απέτυχε. Θα κάνω τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ"

Πού είναι το Βερολίνο;

Το τραγούδι της Σουηδίας νικητής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision

Λαγκάρντ: "Σας κατανοώ, αλλά πληρώστε τους φόρους"

Μπροστά η Νέα Δημοκρατία στην "κούρσα" των δημοσκοπήσεων

Ντολμαδάκια με γαρίδες αυγολέμονο

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
Άγκυρα: "Δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων"
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Με το νταούλι στο μυαλό

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ