Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Παιδική λογοτεχνία

Χρώματα για γιατρικό - Συλλογή πολύχρωμοι χαρταετοί Νο 28

Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος: 10 Ιουνίου 2010
Σχήμα:14Χ21
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6864-49-0

Η επανάσταση της Ντένιας Ντοματένιας - Συλλογή πολύχρωμοι χαρταετοί Νο 27

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Φερένα Σκόρδη
Έτος:10 Ιουνίου 2010
Σχήμα:14Χ21
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6864-52-0

Το κυνήγι της πρασινοπασχαλίτσας - Συλλογή πολύχρωμοι χαρταετοί Νο 26

Συγγραφέας: Τασούλα Τσιλιμένη
Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου
Έτος: 10 Ιουνίου 2010
Σχήμα:14Χ21
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6864-45-2

Δον Ζαμπόν - Συλλογή πολύχρωμοι χαρταετοί Νο 25

Συγγραφέας: Γιώργος Γκανάς
Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου
Έτος:10 Ιουνίου 2010
Σχήμα:14Χ21
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6864-53-7 6.90 €

ο Χρυσοψαρένιος - Συλλογή πολύχρωμοι χαρταετοί Νο 24

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Ιούλιος Μαρουλάκης
Έτος:10 Ιουνίου 2010
Σχήμα:14Χ21
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6864-54-4

Πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου "Είδαμεν ζωήν ελευθέραν".

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Η ζωή μας είναι οι άλλοι


Η ζωή μας είναι οι άλλοι

  Ο καπετάν Βασίλης Κωνιός, οπλαρχηγός της Αντίστασης Κρήτης, υπήρξε πρότυπο ήθους και ακέραιου ανθρώπου, ένα είδος που σπανίζει στην εποχή μας. Ολιγογράμματος, σχεδόν αγράμματος βοσκός,
με συμμετοχή στον πόλεμο της Αλβανίας, επιστρέφοντας στο χωριό του, Φαβριανά της επαρχίας Μονοφατσίου Ηρακλείου, συγκροτεί αυτόνομα την οργάνωση της δικής του αντάρτικης ομάδας, παράλληλα με τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις στην Κρήτη. Μέσα από την καταγραφή των προφορικών του μνημών, παρακολουθούμε την πορεία και την ακεραιότητα του ύφους του καθ' όλη τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα, του εμφυλίου, της Απριλιανής δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης. 
  Με τον εξαιρετικό κρητικό, λαϊκό και παροιμιακό λόγο του, με τα έργα και τον βίο του, απέδειξε έμπρακτα ότι οι λόγοι μας και η ζωή μας, τα έργα του κάθε ανθρώπου, έχουν άμεση σχέση με τους προγόνους αλλά και τους επιγόνους μας, με τα νέα παιδιά που μας διαδέχονται και μας ακολουθούν, κατά τρόπο άδηλο, "ανιμιστικό".Σημαδευόμαστε από τις προηγούμενες γενιές, αλλά σημαδεύουμε και επηρεάζουμε όχι μόνο κληρονομικά, παραδειγματικά, αλλά και ενεργειακά, τους νέους που μας ακολουθούν, γιατί "η ζωή μας, είναι οι άλλοι", δεν ανήκουμε, δηλαδή, απόλυτα στον εαυτό μας.

Η ζωή μας είναι οι άλλοι
Καπετάν Βασίλη Κωνιού, οπλαρχηγού της Εθνικής Αντίστασης
Συγγραφέας: Αντώνης Σανουδάκης - Σανούδος
176 σελ.
ISBN 978-960-6748-50-9

Η πολιτική βία στην ελληνική κοινωνία


6-week Lab for Directors

International Intensive Course for Directors
January 13 - March 3, 2014
The 6-week Lab is open to theatre directors with professional stage experience from different countries interested to find new collaborators and start new projects for professional development at international level. 
As the result of the six-weeks participants will create the performance on the stage of Russian Repertory Theatre. 
Learn about programme and application on http://www.iugte.com/projects/labfordirectors 

ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ στα ΜΟΥΔΑΝΙΑ στις 3 Νοεμβρίου και στην Περαία στις 9 Νοεμβρίου

Ο Μιχάλης Μοδινός στον Ιανό


Μιχάλης Μοδινός

31 Οκτωβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μοδινού Άγρια Δύση - Μια ερωτική ιστορία την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν με την ακόλουθη σειρά οι:
Δημήτρης Ραυτόπουλος, κριτικός, δοκιμιογράφος
Γιώργος Αριστηνός, πεζογράφος, δοκιμιογράφος
Ηλίας Ευθυμιόπουλος, περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας
Εισαγωγή και συντονισμός συζήτησης:
Εριφύλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφος, μεταφράστρια
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917
www.ianos.gr

Νέες κυκλοφορίες | Ψηφιακά βιβλία


Επικίνδυνοι πολίτες
Νένη Πανουργιά
Μετάφραση: Νεκτάριος Καλαϊτζής
ISBN: 978-960-03-5576-5
Πώς κατασκευάζει ένα κράτος τους επικίνδυνους πολίτες του; Και με ποιους τρόπους και ποιες διαδικασίες αποφάσισε το ελληνικό κράτος ποιοι θα ήταν άξιοι να λέγονται πολίτες του και ποιοι ανάξιοι; Το βιβλίο καταδύεται σε αυτό το ερώτημα και παρουσιάζει, με τρόπο που είναι ταυτοχρόνως επισκοπικός και λεπτομερής, τις πτυχώσεις της εμπειρίας της αντίστασης στην κρατική τρομοκρατία στη διάρκεια του 20ού αιώνα στην Ελλάδα. Φέρνοντας σε διάλογο πολλαπλούς ερευνητικούς τρόπους –προφορικές μαρτυρίες και αυτοβιογραφικές αφηγήσεις με ιστορικά αρχεία και αναλύσεις, επίσημες τοποθετήσεις και ανεπισήμες σιωπές–, το βιβλίο διατρέχει την ιστορία των τελευταίων εκατό χρόνων για να ιχνηλατήσει τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες της χώρας χαρακτηρίστηκαν και διώχθηκαν ως αριστεροί, είτε ήταν είτε δεν ήταν. Διακρίνει και περιγράφει τη διαδικασία κατασκευής μιας γκρίζας ζώνης ύπαρξης, εκείνης του «επικίνδυνου πολίτη», η οποία, ως άλλος Καιάδας, γέμισε συστηματικά και μεθοδικά με ανυπάκουες ζωές. Παρακολουθεί την πραγμάτωση της βιοπολιτικής μέσα από τις πρακτικές του σύγχρονου κράτους και θέτει υπό διερώτηση τη διάκριση περί «ζωής» και «βίου». Σήμερα, που η λεγόμενη «θεωρία των άκρων» έχει κατακλύσει τον δημόσιο λόγο, η Νένη Πανουργιά την εντοπίζει στις θεωρίες της Άρεντ και του Καστοριάδη περί των απαρχών του ολοκληρωτισμού και την ιχνηλατεί στις πρόσφατες θέσεις των «αναθεωρητών της ιστορίας». Αλλά, πέρα από οτιδήποτε άλλο, προτείνει και προτάσσει την επαναφορά του ανθρώπου ως κεντρικού σημείου αναφοράς – όχι ως μονάδας υπεράνω όλων των άλλων, αλλά ως του ελάχιστου σημείου επί του οποίου οφείλει να οικοδομείται οποιαδήποτε εννοιολόγηση του πολιτικού, του υπαρξιακού, του κοινωνικού, και κάνει μια μεθοδολογική πρόταση για το πώς μπορούμε να γράφουμε εφεξής για πράγματα γνωστά αλλά όχι διαυγή, εμπειρίες βιωμένες αλλά όχι λογοποιημένες – για το πώς, τόσο ανεπαίσθητα όσο και βίαια, το κράτος κατασκευάζει «επικίνδυνους πολίτες». 

«Το Επικίνδυνοι πολίτες είναι ένα ρωμαλέο βιβλίο που δεν ξεχνιέται. Είναι συγχρόνως η τρομακτική ιστορία σχεδόν μισού αιώνα κρατικής βίας που σημάδεψε ανεξίτηλα την Ελλάδα, ένας βαθύς προβληματισμός σχετικά με τις συνθήκες που κατέστησαν δυνατή τη σύλληψη και την υλοποίηση της ιδέας του στρατοπέδου συγκέντρωσης, και ένα κείμενο που συνδυάζει την εθνογραφία, την ιστορία και την αφήγηση προσωπικών βιωμάτων με συγκλονιστικά αποτελέσματα».
Sherry Ortner, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες
«Το Επικίνδυνοι πολίτες είναι ταυτόχρονα ένα κατηγορώ εναντίον των αστόχαστων φιλοδοξιών και της σκόπιμης αυτο-άγνοιας του “φιλελεύθερου” κράτους, της εκτόπισης της νεότερης ελληνικής ιστορίας [...] στο ιστορικό περιθώριο της αποικιοκρατικής “εκπολιτιστικής αποστολής”, και της απάνθρωπης υπεραπλούστευσης του παρελθόντος που σημαδεύει παντού το παρόν… Η Νένη Πανουργιά γράφει με το ηθικό πάθος ενός στρατευμένου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος εντούτοις δεν διεκδικεί καμία προνομιακή θέση, εκτός από εκείνη που του δίνει η κοινή ανθρώπινη φύση που το κράτος αρνείται σε όσους κατασκευάζει κάθε φορά ως εχθρούς του. Αρθρώνοντας αυτή την ενδιαφέρουσα και δριμεία αμφισβήτηση του τρόπου που το φιλελεύθερο κράτος φαντάστηκε εαυτόν, η Πανουργιά –που έχει ακονίσει το ιδιαίτερο συγγραφικό της ιδίωμα σ’ ένα συγκλονιστικό κράμα ενδελεχούς επιστημονικής διερεύνησης και υφολογικής τόλμης– καλεί την ανθρωπολογία να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα της».
Michael Herzfeld, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Γιατί επικράτησε ο Χίτλερ;
Βίλχελμ Ράιχ
ISBN: 978-960-03-5667-0
«… Ο Χίτλερ δεν μπορούσε παρά να πετύχει. Αυτός έλυνε αυτή την αντίφαση. Αντικαθιστούσε τη θολή, άπιαστη ελευθερία να καθορίζεις την κοινωνική ζωή με την πανάρχαιη, ευκολοχώνευτη αυταπάτη της εθνικής ελευθερίας. Δε ζητούσε καμιά υπευθυνότητα – αντίθετα, υποσχόταν ότι τα πάντα θα έρχονταν από τα πάνω και ότι ο ίδιος θ' άλλαζε από μόνος του το σύστημα. Και ο ξεσηκωμός πραγματοποιή­θηκε, με υποκινητή σχεδόν μονάχο έναν άξεστο σαν τον Χίτλερ. Όσο ευρύτερη ήταν η έκταση του προβλήματος, τόσο πιο εύκολα ήταν εκμεταλλεύσιμη η παθητικότητα των μαζών.
»Αυτό που κέρδισε τις μάζες δεν ήταν το οικονομικό πρόγραμμα του Χίτλερ. Στην καθημερινή του προπαγάνδα, αυτό που του έφερε τη νίκη ήταν η ενίσχυση της γερμανικής αυτοεκτίμησης με την έντονη ρατσιστική προπαγάνδα, ο πόλεμος που κήρυξε ενάντια στον “παγκόσμιο εβραϊσμό” και η ισχυρή επίκληση της αυταρχικής οικογένειας…»
Μια εξαιρετικά επίκαιρη ανάλυση για το φαινόμενο του φασισμού.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 1. Η τεχνική
Βίλχελμ Ράιχ
Μετάφραση: Νίκος Σιδέρης
ISBN: 978-960-03-0437-4
Για να μελετηθούν οι ανθρώπινες δομές με τρόπο που να σημαίνει κάτι για την πρόληψη των νευρώσεων, είναι καταρχάς ανα­γκαίο να τελειοποιήσουμε την αναλυτική μας τεχνική. Σ’ αυτό το βιβλίο θ’ αποδείξουμε σε ποιο βαθμό οι υφιστάμενες τεχνικές μας γνώσεις δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτό το στόχο. Επομένως, το κύριο ενδιαφέρον της ψυχοθεραπείας, στο βαθμό που θέλει να προετοιμαστεί για τα μελλοντικά καθήκοντα της πρόληψης των νευρώσεων, πρέπει να είναι η δημιουργία μιας θεωρίας για την τεχνική και τη θεραπεία, που να βασίζεται στις δυναμικές και οικονομικές διεργασίες του ψυχικού μηχανισμού. Πρώτα απ’ όλα, χρειαζόμαστε θεραπευτές που να ξέρουν γιατί μπορούν να επιφέρουν μιαν αλλαγή σε μια δομή ή που να μπορούν να εξη­γήσουν σε τι απέτυχαν. Ασχολούμαστε, λοιπόν, με την τεχνική της ατομικής ψυχανάλυσης όχι γιατί έχουμε τόσο μεγάλο σέβας για την ατομική θεραπεία, αλλά γιατί, χωρίς μια καλή τεχνική, δεν μπορούμε ν’ αποκτήσουμε τις γνώσεις που χρειαζόμαστε για τον πιο σημαντικό στόχο της έρευνας που άφορα στην ανθρώπινη δομή.
Β. Ρ.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2. Η θεωρία της διαμόρφωσης του χαρακτήρα
Βίλχελμ Ράιχ
Μετάφραση: Νίκος Σιδέρης
ISBN: 978-960-03-0435-0
Για να μελετηθούν οι ανθρώπινες δομές με τρόπο που να σημαίνει κάτι για την πρόληψη των νευρώσεων, είναι καταρχάς ανα­γκαίο να τελειοποιήσουμε την αναλυτική μας τεχνική. Σ’ αυτό το βιβλίο θ’ αποδείξουμε σε ποιο βαθμό οι υφιστάμενες τεχνικές μας γνώσεις δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτό το στόχο. Επομένως, το κύριο ενδιαφέρον της ψυχοθεραπείας, στο βαθμό που θέλει να προετοιμαστεί για τα μελλοντικά καθήκοντα της πρόληψης των νευρώσεων, πρέπει να είναι η δημιουργία μιας θεωρίας για την τεχνική και τη θεραπεία, που να βασίζεται στις δυναμικές και οικονομικές διεργασίες του ψυχικού μηχανισμού. Πρώτα απ’ όλα, χρειαζόμαστε θεραπευτές που να ξέρουν γιατί μπορούν να επιφέρουν μιαν αλλαγή σε μια δομή ή που να μπορούν να εξη­γήσουν σε τι απέτυχαν. Ασχολούμαστε, λοιπόν, με την τεχνική της ατομικής ψυχανάλυσης όχι γιατί έχουμε τόσο μεγάλο σέβας για την ατομική θεραπεία, αλλά γιατί, χωρίς μια καλή τεχνική, δεν μπορούμε ν’ αποκτήσουμε τις γνώσεις που χρειαζόμαστε για τον πιο σημαντικό στόχο της έρευνας που άφορα στην ανθρώπινη δομή.
Β. Ρ.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 3. Από την ψυχανάλυση στη βιοφυσική της οργόνης
Βίλχελμ Ράιχ
Μετάφραση: Νίκος Σιδέρης
ISBN: 978-960-03-0433-6
Για να μελετηθούν οι ανθρώπινες δομές με τρόπο που να σημαίνει κάτι για την πρόληψη των νευρώσεων, είναι καταρχάς ανα­γκαίο να τελειοποιήσουμε την αναλυτική μας τεχνική. Σ’ αυτό το βιβλίο θ’ αποδείξουμε σε ποιο βαθμό οι υφιστάμενες τεχνικές μας γνώσεις δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτό το στόχο. Επομένως, το κύριο ενδιαφέρον της ψυχοθεραπείας, στο βαθμό που θέλει να προετοιμαστεί για τα μελλοντικά καθήκοντα της πρόληψης των νευρώσεων, πρέπει να είναι η δημιουργία μιας θεωρίας για την τεχνική και τη θεραπεία, που να βασίζεται στις δυναμικές και οικονομικές διεργασίες του ψυχικού μηχανισμού. Πρώτα απ’ όλα, χρειαζόμαστε θεραπευτές που να ξέρουν γιατί μπορούν να επιφέρουν μιαν αλλαγή σε μια δομή ή που να μπορούν να εξη­γήσουν σε τι απέτυχαν. Ασχολούμαστε, λοιπόν, με την τεχνική της ατομικής ψυχανάλυσης όχι γιατί έχουμε τόσο μεγάλο σέβας για την ατομική θεραπεία, αλλά γιατί, χωρίς μια καλή τεχνική, δεν μπορούμε ν’ αποκτήσουμε τις γνώσεις που χρειαζόμαστε για τον πιο σημαντικό στόχο της έρευνας που άφορα στην ανθρώπινη δομή.
Β. Ρ.

Κατάθλιψη: τέλος
Δρ. Πωλ Χοκ
Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ-Λαϊνά
ISBN: 978-960-03-5263-4
Aυτό το βιβλίο απευθύνεται σε όλους εκείνους που παθαίνουν κατάθλιψη, αλλά και σε όσους αναγκάζονται να ζουν ή να δουλεύουν με ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη, και περιγράφει πρακτικούς τρόπους για να ξεπεράσουν ή να μετριάσουν τις κρίσεις μελαγχολίας. O ψυχίατρος δρ Xοκ έχει επισημάνει τις τρεις κύριες αιτίες της κατάθλιψης που οφείλεται σε ψυχολογικά προβλήματα – όταν κατηγορείτε τον εαυτό σας και αποδοκιμάζετε τη συμπεριφορά σας, όταν νιώθετε οίκτο για τον εαυτό σας, όταν νιώθετε οίκτο για τους άλλους. Σας δείχνει πώς να ξεπεράσετε την κατάθλιψη, μαθαίνοντας να αποδέχεστε τον εαυτό σας και τους άλλους και εικονογραφεί τα επιχειρήματά του με περιπτώσεις ασθενών του.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Άγρια Ακρόπολη
Νίκος Α. Μάντης
ISBN: 978-960-03-5653-

Έτος 2159 μ.Χ. Ο κόσμος πλέον διοικείται με βάση τη νοημοσύνη: χωρίζεται σε αναστημένους προ-ανθρώπους, τους Νεάντερταλ, που απλώς επιβιώνουν ως μέλη της πιο εξαθλιωμένης κάστας της παγκόσμιας τάξης, και σε Χόμο Σάπιενς, που ζουν για να δίνουν τεστ με στόχο την άνοδό τους στην ιεραρχία. Όλα κινούνται γύρω από το περιβόητο «εμβόλιο της ευφυΐας». Μόνο όσοι εμβολιάζονται έχουν τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια. Οι υπόλοιποι πρέπει να υπηρετούν ισόβια τους άλλους.
Ο Μάνο είναι ένας νεαρός Νεάντερταλ, κάτοικος της Μητρόπολης Νέας Αθήνας. Κάποιο βράδυ έρχεται σε επαφή με έναν άγνωστο, τον Άξελ, που ανήκει σε οργάνωση για την ανατροπή του συστήματος. Τότε του παρουσιάζεται μία και μοναδική ευκαιρία να αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Οι κίνδυνοι βέβαια είναι πολλοί και παραμονεύουν στους πάνω ορόφους της Μητρόπολης, στην Αλεξάνδρεια, κι ακόμα πιο ψηλά, στον Θόλο, όπου βρίσκονται οι Πιστοποιημένοι.
Μια ολόκληρη κοινωνία έχει μάθει να αντιμετωπίζει τους Νεάντερταλ σαν ζώα, αδυνατώντας να δει πέρα από τα πρωτόγονα χαρακτηριστικά τους. Θα καταφέρει ο Μάνο να αλλάξει τη μοίρα του; Και αν ναι, με ποιο τίμημα;

Πλανόδιοι θεριστές
Ευγενία Φακίνου
ISBN: 978-960-03-5645-

Μόνη, άνεργη κι έγκυος στον πέμπτο μήνα, η Ελένη εγκαταλείπει την πρωτεύουσα και περιφέρει την απόγνωσή της σ’ έναν τόπο παρακμής και λήθης, με ωραία φύση και ρημαγμένα χωριά. Συναντά τους Πλανόδιους Θεριστές, ενώνεται μαζί τους, αλλά σύντομα τους αφήνει επειδή η εγκυμοσύνη της την εμποδίζει. Συμπτώσεις κι ανεξήγητα συμβάντα την υποχρεώνουν να συγκατοικήσει μ’ έναν εκκεντρικό ομοφυλόφιλο, έναν παλαιό αγωνιστή μεταλλωρύχο, μια γυναίκα έτοιμη να κάνει φόνο κι ένα ουρανοκατέβατο παιδάκι. Είναι μια δύσκολη συμβίωση που τους εξωθεί στα όριά τους ή και πέρα απ’ αυτά, καθώς η ώρα της γέννας πλησιάζει. Πώς θα βγουν από αυτή τη συνύπαρξη; Ποιος είναι ο προορισμός τους και ποιος τον καθορίζει; Ισχύει ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει ν’ αγαπηθούν με κάθε τρόπο ή κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο;
Ένα ταξίδι στο σκοτάδι αλλά και στο φως των καιρών μας. Μια περιπλάνηση που αφορά όλους μας.  

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Οι φύλακες των αστεριών
Ελένη Πριοβόλου
ISBN: 978-960-03-5665-6
Ζουν στο ίδιο χωριό, κάτω από τον ίδιο ουρανό. Έφηβοι που έχουν τα ίδια όνειρα, τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες ελπίδες. Πηγαίνουν στο ίδιο γυμνάσιο, αλλά είναι ξένοι μεταξύ τους. Μουσουλμάνοι, χριστιανοί, Ρομά. Οι κοινωνίες όπου μεγαλώνουν στέκονται εμπόδιο στο να γίνουν μια δεμένη συντροφιά. Μια ομάδα τέτοιων παιδιών με τη βοήθεια των δασκάλων τους αρχίζουν να αναρωτιούνται το γιατί. Κάνουν το μεγάλο βήμα μες στο σχολείο για να ενώσουν τους κρίκους της αλυσίδας τους. Με καλή θέληση βρίσκουν τα κοινά τους στοιχεία: την αγάπη τους για τη γνώση και τη μάθηση, για τη φύση, για τα άλογα, για τα αστέρια. Ανακαλύπτουν τις ομοιότητες των πολιτισμών τους και τις κοινές καταβολές των μύθων τους. Το παιχνίδι της μοίρας, που αποδίδει με το δικό της τρόπο τη δικαιοσύνη, τα μπλέκει σε μια περιπέτεια, από όπου βγαίνουν πιο δυνατά και πιο αποφασισμένα να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει.
Ένα βιβλίο για την αγάπη, τη φιλία, την αλληλεγγύη και την άρση των προκαταλήψεων μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου.

"Η πόλις" των πολιτών

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=32757241f6&view=att&th=141fc9086b9a0f64&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hnazwit31&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_GRHEx34CVxMlFMWnIoqmM&sadet=1382938416658&sads=KN6OK9_Zz_0SQH-uaSDp9K9sN2s&sadssc=1

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ με το Σπύρο Σακκά στη Θεσσαλονίκη

SAKKAS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ με το Σπύρο Σακκά στη Θεσσαλονίκη
ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Εισηγητής: Σπύρος Σακκάς
Παρασκευή 22 - Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013
Πέμπτη 19 - Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
Πέμπτη 23 - Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014
Πρώτη ενημερωτική συνάντηση - διαμόρφωση προγράμματος εργαστηρίου (ελεύθερη είσοδος):
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου: 16.00 - 18.00

Eγγραφές μέχρι 18 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (μετά από συννενόηση)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩAITΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ

Εγγραφές και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ
Το «Κέντρο Φωνητικών Τεχνών» (Εργαστήριο Φωνητικής Τέχνης & Έρευνας) ιδρύθηκε το 1972 στο Catholic University of Washington DC, USA από τον Σπύρο Σακκά. Από το 1985 άρχισε να λειτουργεί παράλληλα και στην Αθήνα, υπο τη σκέπη του Ιδρύματος Γουλανδρή Χορν και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη μετάδοση τεχνικών της ανθρώπινης φωνής και την έρευνά της σε σχέση με το ανθρώπινο σώμα και τις πνευματικές και ψυχικές λειτουργίες του. Με ιδιαίτερη έμφαση στον Αρχαίο Ελληνικό Λόγο, την Παραδοσιακή μορφή του Τραγουδιού μας, του μελοδράματος της εποχής του Belle Canto και της Όπερας, του σύγχρονου μουσικού θεάτρου και του διεθνούς έντεχνου σύγχρονου ρεπερτορίου, το ΚΦΤ έχει παρουσιάσει παραστάσεις, παραγωγές και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα παγκοσμίως.
Για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία του, το Κέντρο Φωνητικών Τεχνών ξεκινάει έναν κύκλο πενθήμερων εργαστηρίων στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας στ
ην έρευνα του ανθρώπινου ήχου και τη διεύρυνση των εκφραστικών δυνατοτήτων της φωνής, σε ολοκληρωτική και αρμονική σχέση με το σώμα. Προσπαθούμε ν’ ανιχνεύσουμε τις περιοχές εκείνες του ανθρωπίνου σώματος και πνεύματος, που σε σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για καινούργιους ορίζοντες ύπαρξης και διεύρυνσης του ανθρώπινου ήχου.
ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ – ΣΩΜΑΤΟΣ
Επιθυμούμε ν’ αγγίξουμε αυτή την αρμονική μορφή σχέσης πνεύματος – ήχου, σώματος – φωνής, μέσα από ασκήσεις και τεχνικές: της φωνής, του θεάτρου, της κίνησης, του διαλογισμού, της λογοτεχνίας, της ανάλυσης, της επιστήμης κ.λπ., αναζητώντας τη «φυσική» μας θέση μέσα στην εξουσία του πλανήτη μας, έχοντας βαθειά εμπιστοσύνη κυρίως στην εσωτερική πρόνοια, αλλά και στην ποιότητα κάθε ανθρώπινου όντος, που είναι ταυτόχρονα καλλιτέχνης αριστουργηματικός, θεόφωτος καλλιτέχνης. Αυτή τέλος η ποιότητα είναι που καθορίζει την αναγκαιότητα για μια προχωρημένη μορφή ζωής, η οποία με τη σειρά της μας ωθεί να ψάξουμε να βρούμε και να ζήσουμε εκείνους τους καινούριους και τολμηρούς χώρους που θα είναι το «αύριο» της ενέργειάς μας, το «αύριο» της ζωής του ανθρώπου.
ΔΙΑΔΟΧΕΣ
Το Εργαστήριο Φωνητικής Τέχνης έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχουν άφωνοι, φάλτσοι, κακόφωνοι.
-Συγκεκριμένες συνθήκες και «συμπεριφορές» (πολύ γνωστές πια), πριν ή και μετά τη γέννησή μας, δημιουργούν ανθρώπους ανυποψίαστους για τις πραγματικές ικανότητες και ενέργειες, που φέρουν έτσι κι αλλιώς μέσα τους από την ίδια τη φύση.
-Με την αποκάλυψη αυτών των «ενεργειών» φανερώνεται ταυτόχρονα και ο άλλος, υπέροχος, αλλά εγκαταλελειμμένος κόσμος, που φέρει μέσα του την υγεία της ισορροπίας και της χαράς, για μία διαρκώς ανανεούμενη ισορροπημένη «καθημερινότητα».
-Μέσα από τη σωστή λειτουργία της φωνής έρχονται στην επιφάνεια οι υπέροχες αυτές «καθημερινότητες», οι οποίες κάνουν τον καλλιτέχνη – ερμηνευτή όχι μόνον κάτοχο σπάνιας ικανότητας, τεχνικής και πνευματικότητας, αλλά και άνθρωπο με επίσης σπάνια καθημερινή ζωή. Ο δε μέσος άνθρωπος, εραστής της φωνητικής έκφρασης, μεταμορφώνεται σε έναν ευαίσθητο καλλιτέχνη της ζωής και σ’ ένα θεατή-ακροατή ανοιχτό στις πιο λεπτεπίλεπτες ευαισθησίες, συμμετέχοντας έτσι δημιουργικά, σ’ αυτό που ονομάζουμε Τέχνη.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ιδρύθηκετο 1972 στο «Catholic University of Washington D.C.» απότονΣπύροΣακκά.
1972 – 1976    Catholic University of Washington, DC
1976 – 1992    Philadelphia Musical Academy (Philadelphia University of Arts)
Στα άνω πανεπιστήμια ο Σπύρος Σακκάς είχε τη θέση του Καθηγητή Φωνητικής Αγωγής, του Μουσικού Διευθυντή στα OperaDepartments, καθώς και τις τάξεις του Lied-Oratorium και σύγχρονου τραγουδιού. Παράλληλα οργάνωνε και διεύθυνε τα Εργαστήρια Φωνητικής Έρευνας).                
Workshops & Seminars: UTAH University, Boston University (USA)

Strasburg University (France) 
1985 – 2013         Αθήνα: Ερευνητικό Πρόγραμμα επί 28 χρόνια
1985 – 1988         Καθημερινά Εργαστήρια (περίπου 300 άτομα όλων των ηλικιών και τάξεων)
1988 – 1991         Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος με τον Λευτέρη Βογιατζή και με 30 επιλεγμένους ηθοποιούς. Παραστάσεις: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε Αθήνα, Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία (1991 – 1993).
1992 – 1993         Τρία επιδοτούμενα εργαστήρια δύο συνεχόμενων μηνών το κάθε ένα σε καθημερινή βάση εργασίας 12 ωρών επί 55 συνεχείς ημέρες.
1993 – 2013         Εβδομαδιαία Εργαστήρια σε καθημερινή βάση εργασίας 10 ωρών
1994 – 2003         Ο Σπύρος Σακκάς διδάσκει φωνητική αγωγή και φιλοσοφία φωνής και τραγουδιού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών & Μουσικολογίας. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη καθώς και στη Γαλλία και στην Γερμανία.
2011 – 2012         Εργαστήριο Φωνής στο «TheatreduSoleil» (της ArianeMnouchkine), Παρίσι.
2004 – 2012          Καθηγητής MasterDegrees στο UniversityofIndianapolisAthensCampus, και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρο Φωνητικών Τεχνών υπό τη σκέπη του UniversityofIndianapolis
ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Τα μαθήματα φωνητικής αγωγής και τέχνης απευθύνονται στα Μέσα επικοινωνίας, που αντιπροσωπεύονται κυρίως από τους εξής κλάδους:
Α. ΤΕΧΝΕΣ

1. Θέατρο: Ηθοποιοί, Δραματουργοί, Σκηνοθέτες, Χορογράφοι
2. Μουσική: Τραγουδιστές, Συνθέτες, Διευθυντές Ορχήστρας, Καθηγητές Τραγουδιού
3. Χορός: Χορευτές και Χορογράφοι που υπηρετούν το Μουσικό Θέατρο, τον Σύγχρονο Χορό, το Χοροθέατρο κ.λπ.
Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΑΙΔΕΙΑ
1. Καθηγητές κάθε επιστημονικού κλάδου
2. Καθηγητές Λυκείου – Γυμνασίου
3. Δάσκαλοι Δημοτικού – Νηπιαγωγείου
4. Δάσκαλοι Μουσικής, Χορωδίας
5. Δάσκαλοι Μουσικής Προπαιδείας
6. Καθηγητές φωνητικές (Ωδεία)
Γ. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

1. Νομικής
2. Ιατρικής: ΟΡΛ, Φωνοπαθολογίας, Λογοθεραπείας, Μουσικοθεραπείας, Πνευμονολογίας
3. Φιλολογίας, Μουσικολογίας, Θεατρολογίας
4. Κοινωνιολογίας, Ψυχανάλυσης, Ψυχοθεραπείας
5. Πολιτικές Επιστήμες
6. Αρχιτεκτονική
Δ. ΜΑΘΗΤΕΣ
1. Τελειόφοιτοι: Λυκείου, Δραματικών Σχολών, Μουσικών Σχολών, Εκπαιδευτικών Σχολών
2. Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου Σχολείου (ηλικίας 8 -15)
Ε. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δημοσιογράφοι, Παρουσιαστές, Εκφωνητές κ.λπ.


Σπύρος Σακκάς
Διεθνής Έλληνας βαρύτονος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (μονωδία με τον Κίμωνα Τριανταφύλλου και με την Μαρίκα Καλφοπούλου - δίπλωμα 1963). Συνέχισε τις σπουδές του στο Μοτσαρτέουμ του Ζάλτσμπουργκ (1963-67), με τον Μαξ Λόρεντς (μονωδία – όπερα) και τον Πάουλ φον Σιλάφσκυ (lied – ορατόριο).
Παγκοσμίως γνωστός και αγαπητός για τις ξεχωριστές και επιτυχημένες πρωτοποριακές ερμηνείες του σε όλα τα είδη της φωνητικής και τραγουδιστικής μουσικής έκφρασης, συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα του κόσμου, σε διεθνή φεστιβάλ, Όπερες και συναυλίες, ερμηνεύοντας το τ ρ α γ ο ύ δ ι σε όλες τις μορφές του (lied, όπερα, σύγχρονο), από την εποχή του μεγάλου πολιτισμού - της Αρχαίας Ελλάδας- μέχρι σήμερα!!
Διέπρεψε ιδιαίτερα στο Γερμανικό Lied όπου έχει τραγουδήσει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος όλων των έργων των μεγάλων συνθετών του 18ου, 19ου και 20ου αιώνα, καθώς και τα σημαντικότερα έργα στο έντεχνο τραγούδι του υπόλοιπου δυτικού πολιτισμού μαζί και της Αμερικής.
Οι ερμηνείες του στο έντεχνο και ποιητικό τραγούδι στάθηκαν μοναδικές, αφού του χάρισαν την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και την αναγνώριση του παγκοσμίου τύπου στην πρωτοπορία και την δεινότητα της φωνής του, η οποία έχει ήδη χαράξει νέους δρόμους στην ερμηνεία του Lied!
Έχει τραγουδήσει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου όπως, Philharmonia, B.B.C, London Symphony, Mozarteum and Camerata Academica (SALZBURG,) B.R Symphony (Muenchen), Nouvelle Orch. Philharmonique, Toscanini Orch. Boston Orch. New York, e.t. και μαέστρους όπως, R. Kempe, J. Keilberth, R. Kubelik, J. Metha, P. Eotvos, M. Janovsky, E.P. Salonen, M. Tabachnik, και πολλοί άλλοι!! Το μοναδικό του ταλέντο στην σύγχρονη μουσική και στην πρωτοπορία της τέχνης, έκανε πολλούς διάσημους συνθέτες να γράψουν έργα, ειδικά για την φωνή του, J. Cage, G. Crumb, I. Xenakis, J. Taverner, R. Koering, G. Apergis, J. Christou, W. Rihm, Th. Antoniou, W. Ligetti, G. Bialas, G. Couroupos, W. Killmayer, W. Hiller, N. Mamangakis, M. Chadjidakis e.t.
Καθοριστική ήταν η συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι και μια φιλία από το 1961 έως τον θάνατο του συνθέτη, έργα του οποίου ερμήνευσε με τον ίδιο στο πιάνο και στο Pontium, σε 250 και πλέον συναυλίες σε όλον τον κόσμο! Ο Ιάννης Ξενάκης, επίσης στενός φίλος και συνεργάτης επί 30 χρόνια και επιστήμονας ο οποίος ερεύνησε με τον Σακκά τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και της φωνής του, συνέθεσε για τον Σπ. Σακκά τα μοναδικά σολιστικά έργα για φωνή, "AIS" 1981, "Pour Maurice" 1984, «Κασσάνδρα» 1988, «Θεά Αθηνά» 1992, ενώ είχε αρχίσει την προετοιμασία του Προμηθέα, χωρίς όμως να τον προλάβει.
Ο Σπύρος Σακκάς έχει τραγουδήσει πάνω 500 παγκόσμιες πρεμιέρες σύγχρονων μουσικών έργων (όπερες, μουσικό θέατρο, συναυλίες), από τις οποίες τουλάχιστον οι μισές γράφτηκαν για την φωνή του!! Ο Σπ. Σακκάς σκηνοθετεί όπερες, μουσικό θέατρο, μονοδράματα, στην Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Η.Π.Α. και διευθύνει διεθνώς πολλά προγράμματα-εργαστήρια-έρευνες για την ανθρώπινη φωνή, σε σχέση πάντα με την σωματική και ψυχική δραστηριότητα!! Ίδρυσε στις Η.Π.Α, το 1973 το εργαστήριο φωνητικής έρευνας το οποίο διευθύνει έως σήμερα, ενώ από το 1985 μετονομάστηκε στην Αθήνα σε «Κέντρο Φωνητικών Τεχνών» (Κ.Φ.Τ.) και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να ερευνά και να συλλέγει σημαντικές «πληροφορίες» και πρακτικές φωνητικής αγωγής, που αφορούν στο πολύ σκοτεινό μέλλον της ανθρώπινης φωνής!
Δίδαξε φωνητική αγωγή και φιλοσοφία του ανθρώπινου ήχου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1994–2002). Επίσης, στο «Καθολικό Πανεπιστήμιο» Washington DC (1973-1977), στο Πανεπιστήμιο «Παραστατικών Τεχνών» της Φιλαδέλφειας (1977-1991) και στα Πανεπιστήμια της Βοστώνης και στο Salt Lake City. Το Κ. Φ. Τ., έχει παρουσιάσει πολλές μουσικοθεατρικές παραγωγές και ερευνητικά προγράμματα στον ποιητικό και θεατρικό λόγο παγκοσμίως! (Αντιγόνη 1991 και 2006, και «Πέρσες» 1999, με τον Λ. Βογιατζή. «Φωνές του μύθου – Φωνές του οίστρου» 1996 και «Χρησμολογία» (Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δελφών), «Υπό το ίσον φως» 1997 (Πολ. Πρωτεύουσα Θες/κης), «Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα» Λυρική Σκηνή Αθήνα (2009-2010). Επίσης έχει σκηνοθετήσει στη Λυρική Σκηνή τις όπερες «Προφορική προδοσία» του Μ. Κάγκελ (1995) και « Η μάσκα του κόκκινου» του Δ. Μαραγκόπουλου (1999).

Οι πόλεμοι του οπίου

Οι πόλεμοι του οπίου
Υπότιτλος Η εξάρτηση μιας αυτοκρατορίας και η διαφθορά μιας άλλης

Τιτλος πρωτότυπου The opium wars: The addiction of one empire and the corruption of another
Συγγραφέας - Συντελεστές W. Travis Hanes III, Frank Sanello
Εκδότης Γκοβόστης
ISBN 960-270-945-6
Έκδοση 2004
Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα 23χ15 εκ.
Σελίδες 416
Περιέχει Εικονογράφηση, Βιβλιογραφία
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ιστορία των Πολέμων του Οπίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε την εκπληκτική δύναμη της εξάρτησης και την τραγωδία της σύγκρουσης δυο ολότελα διαφορετικών πολιτισμών. Κατά το 19ο αιώνα, η κινέζικη κοινωνία ακρωτηριάσθηκε από την, μεγάλης έκτασης, εξάρτηση από το όπιο, που οι Βρετανοί έμποροι προμήθευαν αφειδώς. Επί σειρά ετών, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Κίνας συγκρούονταν για την εξασφάλιση των βρετανικών εμπορικών δικαιωμάτων στην Κίνα και την σαν ίσος προς ίσον αντιμετώπισή τους από τους Κινέζους επισήμους. Έτσι λοιπόν, όταν η Κίνα προσπάθησε να κλείσει τα λιμάνια της για το όπιο, οι Βρετανοί αντέδρασαν, αρχίζοντας δύο από τους πιο παράδοξους πολέμους της Παγκόσμιας Ιστορίας. “Οι πόλεμοι του οπίου” παρουσιάζουν μία νέα ιστορική άποψη, που αποκαλύπτει τις πολιτικές και ηθικές διαμάχες των ανθρώπων που αναμίχθηκαν σε αυτούς, οι οποίοι κατέστρεψαν μία αυτοκρατορία και δηλητηρίασαν τους δεσμούς μεταξύ Κίνας και Δύσης μέχρι και σήμερα.

Τα 10 πιο όμορφα χωριουδάκια της Ευρώπης (φωτό)

Ανακαλύψαμε τους πιο κουκλίστικους οικισμούς της Γηραιάς Ηπείρου. bibury.jpg

Προγνωστικός Χάρτης Ύψους και Διεύθυνσης Κύματος για 2013-10-31 21:00:00

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 30-10-13/21 UTC
ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΜΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1022 ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ
1016 ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ . ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4.ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ Η ΠΟΛΥ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-10-2013 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-10-2013
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ANEMOI ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 EΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-11-2013
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΜΕ 6
ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

iPhone 6 με οθόνη 5 ιντσών Full HD τον Σεπτέμβριο; (photo)

Στην Υγειά μας - Πρεμιέρα στον Alpha (12/10/2013)

Mετέωρα 3 Ημέρες KAI για τα 2Ατομα 75� (-50%)


    ¤75 από ¤150
    Έκπτωση : 50%

¤75 
μόνο!  
  Αξία ¤150
  Έκπτωση 50%
  Κέρδος ¤75

75¤ από 150¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στo Καστράκι των Μετεώρων, στο Meteoritis Hotel σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Απολαύστε για 3 ημέρες την επιβλητική ομορφιά των Μετεώρων! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καλάβρυτα με 95¤ από 190¤ (-50%) για 3 ή 4 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ και Spa!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στα Καλάβρυτα, στο Filoxenia Hotel & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται μία χρήση ανά άτομο και για κάθε ημέρα διαμονής της Sauna ή του Jacuzzi ή του Hammam καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στα Καλάβρυτα, στο Filoxenia Hotel & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται μία χρήση ανά άτομο και για κάθε ημέρα διαμονής της Sauna ή του Jacuzzi ή του Hammam καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
¶γραφα με 79¤ από 160¤ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Jacuzzi, Sauna και Πρωινό!
79¤ από 160¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Jacuzzi, Sauna και Πλούσιο Σπιτικό Πρωινό, στον Ξενώνα Rentinia Inn στα ¶γραφα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε για 3 γεμάτες ημέρες την απαράμιλλη φυσική ομορφιά των Αγράφων! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
79¤ από 160¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Jacuzzi, Sauna και Πλούσιο Σπιτικό Πρωινό, στον Ξενώνα Rentinia Inn στα ¶γραφα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε για 3 γεμάτες ημέρες την απαράμιλλη φυσική ομορφιά των Αγράφων! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ζαγοροχώρια με 95¤ από 200¤ (-53%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ!
95¤ από 200¤ (Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στα Ζαγοροχώρια, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ με Παραδοσιακά Εδέσματα, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα καραφάκι Τσίπουρο κατά την άφιξη, ξύλα για το Τζάκι και παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 γεμάτες ημέρες στα πανέμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
95¤ από 200¤ (Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στα Ζαγοροχώρια, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ με Παραδοσιακά Εδέσματα, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα καραφάκι Τσίπουρο κατά την άφιξη, ξύλα για το Τζάκι και παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 γεμάτες ημέρες στα πανέμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ελάτη Τρικάλων με 89¤ από 180¤ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!
89¤ από 180¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Ελάτη Τρικάλων, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό στο Γιαμάνδες Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες ξεκούρασης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
89¤ από 180¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Ελάτη Τρικάλων, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό στο Γιαμάνδες Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες ξεκούρασης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πορταριά με 194¤ από 390¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πλήρη Διατροφή +Spa, σε 4* Ξενοδοχείο!
194¤ από 390¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στο 4 αστέρων Portaria Hotel & Spa, με Πλήρη Διατροφή (Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό), στην Πορταριά Πηλίου, σε δίκλινο δωμάτιο! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Ημερησίως μία χρήση της Εσωτερικής Υδροτονικής Πισίνας με Αντίστροφη Κολύμβηση, Μασάζ Ποδιών, Αντίστροφο Βάδισμα, Υδρομασάζ, Νεροκουρτίνες για τον αυχένα, Κανόνια για την πλάτη, Jacuzzi, Hamam, Sauna, Event Shower και Γυμναστήριο! Παρέχεται Late check out στις 14:00! Απολαύστε 3 ημέρες χαλάρωσης στη μαγευτική Πορταριά! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
194¤ από 390¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στο 4 αστέρων Portaria Hotel & Spa, με Πλήρη Διατροφή (Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό), στην Πορταριά Πηλίου, σε δίκλινο δωμάτιο! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Ημερησίως μία χρήση της Εσωτερικής Υδροτονικής Πισίνας με Αντίστροφη Κολύμβηση, Μασάζ Ποδιών, Αντίστροφο Βάδισμα, Υδρομασάζ, Νεροκουρτίνες για τον αυχένα, Κανόνια για την πλάτη, Jacuzzi, Hamam, Sauna, Event Shower και Γυμναστήριο! Παρέχεται Late check out στις 14:00! Απολαύστε 3 ημέρες χαλάρωσης στη μαγευτική Πορταριά! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καλάβρυτα με 79¤ από 158¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ!
79¤ από 158¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στην Κλειτoρία Καλαβρύτων, στο Ξενοδοχείο Mont Helmos σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για 2 Παιδιά έως 2 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome drink και παρέχεται Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
79¤ από 158¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στην Κλειτoρία Καλαβρύτων, στο Ξενοδοχείο Mont Helmos σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για 2 Παιδιά έως 2 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome drink και παρέχεται Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καρπενήσι με 239¤ από 480¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή + Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
239¤ από 480¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam, της Sauna, του Γυμναστηρίου, του Παιδότοπου, της αίθουσας μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του parking! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
239¤ από 480¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam, της Sauna, του Γυμναστηρίου, του Παιδότοπου, της αίθουσας μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του parking! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Βόλος με 188¤ από 400¤ (-53%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί με Ημιδιατροφή + Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
188¤ από 400¤ (Έκπτωση 53%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Valis Resort Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στον Βόλο! Παρέχεται τσίπουρο και μεζές για καλωσόρισμα, 2 Αntistress Massage 20 λεπτών το καθένα και στη συνέχεια Hamam,  Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
188¤ από 400¤ (Έκπτωση 53%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Valis Resort Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στον Βόλο! Παρέχεται τσίπουρο και μεζές για καλωσόρισμα, 2 Αntistress Massage 20 λεπτών το καθένα και στη συνέχεια Hamam, Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καρδίτσα με 199¤ από 400¤ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+ 2 Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή + Massage + Spa, σε 4* Ξενοδοχείο!
199¤ από 400¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 6 ετών, στο 4 αστέρων Mouzaki Palace Hotel & Spa με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Bραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Μουζάκι Καρδίτσας! Προσφέρεται 1 Relax Massage με αιθέρια έλαια 30 λεπτών, 1 Massage σε στρώμα Αέρος και Νερού διάρκειας 20 λεπτών, 1 περιποίηση αναζωογόνησης και αντιγήρανσης  προσώπου διάρκειας 40 λεπτών, ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, καθώς και της Σάουνας, του Υδρομασάζ και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Late check out στις 18:00 κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης και να αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
199¤ από 400¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 6 ετών, στο 4 αστέρων Mouzaki Palace Hotel & Spa με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Bραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Μουζάκι Καρδίτσας! Προσφέρεται 1 Relax Massage με αιθέρια έλαια 30 λεπτών, 1 Massage σε στρώμα Αέρος και Νερού διάρκειας 20 λεπτών, 1 περιποίηση αναζωογόνησης και αντιγήρανσης προσώπου διάρκειας 40 λεπτών, ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, καθώς και της Σάουνας, του Υδρομασάζ και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Late check out στις 18:00 κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης και να αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Δελφοί με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi  με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες!
Καστοριά με 99¤ από 200¤ (-51%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι + Πρωινό σε Μπουφέ!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Oρεινή Καστοριά, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ, στο Hotel 1450! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται χειροποίητο λικέρ για καλωσόρισμα και ξύλα για το Τζάκι! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στη φύση!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Oρεινή Καστοριά, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ, στο Hotel 1450! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται χειροποίητο λικέρ για καλωσόρισμα και ξύλα για το Τζάκι! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στη φύση!
Λίμνη Πλαστήρα με 156¤ από 312¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
156¤ από 312¤ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα, στη Λίμνη Πλαστήρα στο 4 αστέρων Naiades Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις, Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
156¤ από 312¤ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα, στη Λίμνη Πλαστήρα στο 4 αστέρων Naiades Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις, Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ναύπλιο με 108¤ από 245¤ (-56%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Superior Suite με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ!
108¤ από 245¤ ( Έκπτωση 56%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, μια ανάσα από το Ναύπλιο στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Ν.Κίου, σε Superior Suite με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ στο Alexandros Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί και μια πιατέλα με τυριά και αλλαντικά για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
108¤ από 245¤ ( Έκπτωση 56%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, μια ανάσα από το Ναύπλιο στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Ν.Κίου, σε Superior Suite με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ στο Alexandros Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί και μια πιατέλα με τυριά και αλλαντικά για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Νάουσα με 95¤ από 190¤ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Νάουσα, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ στο Vermion Hotel μέσα στο αιωνόβιο Πλατανόδασος και στις όχθες της Αράπιτσας! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Εarly check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε για 4 ημέρες την φυσική ομορφιά του τόπου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Νάουσα, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ στο Vermion Hotel μέσα στο αιωνόβιο Πλατανόδασος και στις όχθες της Αράπιτσας! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Εarly check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε για 4 ημέρες την φυσική ομορφιά του τόπου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!