Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Για χρέη προς τη Νομαρχία κατηγορεί το ΚΘΒΕ ο Π.Ψωμιάδης

ΑΠΟ ΤΟ http://www.in.gr/


Για χρέη προς την νομαρχία Θεσσαλονίκης κατηγόρησε τη διοίκηση του ΚΘΒE ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς όπως αναφέρει, παρά το ότι το Κρατικό Θέατρο χρησιμοποιεί τους χώρους του κτιρίου της Μονής Λαζαριστών, που ανήκουν στην δικαιοδοσία-ιδιοκτησία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης για παραστάσεις και για στέγαση της Δραματικής Σχολής του, δεν καταβάλλει τα οφειλόμενα ενοίκια.
«Είναι αδιανόητο, ενάμισι χρόνο τώρα, το Κρατικό Θέατρο να χρωστάει ενοίκια που ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ. Χρήματα που κατά δήλωση του υπουργού τα έχει εισπράξει από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά δεν τα έχει καταβάλλει.
Δεν είναι δυνατόν, κυρίως οι αιρετοί, να είμαστε όμηροι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Αν δεν βρεθεί λύση από το ΚΘΒΕ και το υπουργείο Πολιτισμού, τότε επιφυλασσόμαστε για τη στάση μας στην έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση της Νομαρχίας, προσθέτοντας πως «όλες οι κυβερνήσεις μιλούν για τον πολιτισμό, αλλά τις περισσότερες φορές μένουν στα λόγια».
Η συνέντευξη Τύπου του νομάρχη Θεσσαλονίκης παραχωρήθηκε προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, το οποίο φιλοδοξεί να καταστήσει «εφάμιλλο και καλύτερο αντίστοιχων φεστιβάλ που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα, όπως είπε.
Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών που άρχισε την Τετάρτη με σειρά εκδηλώσεων για τα παιδιά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συναυλίες τοπικών μουσικών σχημάτων, αγγλόφωνων μουσικών σχημάτων ροκ μουσικής, συναυλία του Γιάννη Aγγελάκα (την 1η Ιουλίου), μπαλέτο από την εθνική όπερα της Σόφιας (15/7), τάνγκο και τζαζ μουσική.
Τον Αύγουστο ο υπαίθριος χώρος της Μονής Λαριστών θα λειτουργήσει ως θερινός κινηματογράφος.

ΝΕΚΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ


Τραγικό ήταν το τέλος των δύο μικρών αδελφών, του Αχμέτ και του Είχαν, ηλικίας έξι και οκτώ ετών, τα οποία είχαν εξαφανιστεί από την Ορεστιάδα στις 28 Μαΐου.
Τα δύο μικρά αγόρια εντοπίστηκαν νεκρά σήμερα το απόγευμα (12/6), σε οικοδομή στην Ορεστιάδα.
Στο σημείο που εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά έσπευσαν εισαγγελέας και αστυνομικοί, ενώ αναμένονται οι διαπιστώσεις του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου.
Υπενθυμίζεται ότι είχαν συληφθεί για την υπόθεση οι γονείς των παιδιών, καθώς και ένας ακόμη άνδρας, κατηγορούμενοι για αγοραπωλησία των παιδιών.
Η Αστυνομία αναζητεί ακόμα μία γυναίκα.
Ο πατέρας των παιδιών, Χασάν Μουσταφά, είχε δηλώσει «φοβάμαι για τη ζωή των παιδιών μου. Δεν μπορώ, να σκεφτώ τη δικιά μου ζωή, χωρίς αυτά».
Παρολες τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν και από τους blogers, η κατάληξη των δυο μικρών παιδιών ηταν τραγική και συγκλόνισε όλο τον κόσμο.
Ας ευχηθούμε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.


Αυτό που «ψηνόταν» από καιρό, τελικά έγινε, και μάλιστα πολλοί λένε ότι άργησε κιόλας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου φάνηκε ότι τελικά θα βάλει βαθιά το «μαχαίρι» προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και να πάρει ανοδική πορεία.
Η διαγραφή του Κώστα Σημίτη όπως δείχνουν τα πράγματα είναι η «αρχή» για το «ξεκαθάρισμα» και ηταν μια κίνηση που κατά γενική ομολογία ήθελε «κότσια».
Από την μεριά του Κώστα Σημίτη τώρα, αφέθηκε να βγει προς τα έξω ότι και καλά ο Σημίτης «θυσιάστηκε», και άλλα πολλά φαιδρά, προκειμένου να γίνει ένα «Νέο Κόμμα».
Μα, ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα.
Όποιος πιστεύει ότι ο Κώστας Σημίτης υπήρξε έστω και ΜΙΑ φορά στην πολιτική του ζωή «ΘΥΜΑ» η πολύ αφελής είναι, η σε άλλη χώρα ζει.
Θα σταθώ σε ένα δημοσίευμα του press-gr το οποίο λέει!
«Στο χώρο των "σημιτικών" - που αριθμεί αρκετά στελέχη στο μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ- επικρατούν έντονες διεργασίες.
Πολλοί, εν θερμώ, υποστηρίζουν ότι πρέπει να «σπάσουν» το ΠΑΣΟΚ και να κινηθούν προς τη δημιουργία νέου «εκσυγχρονιστικού» κόμματος με στελέχη και εκτός ΠΑΣΟΚ που θα κινείται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος. .
Μάλιστα, υπάρχει και η άποψη ότι ο Κώστας Σημίτης προσφέρθηκε να «θυσιαστεί» - αφού έχει διατελέσει πρωθυπουργός και έχει καλύψει αυτές τις φιλοδοξίες του- προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τη δημιουργία νέων σχημάτων.
Αυτό το σενάριο υποστηρίζει και τακτικός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού που προβλέπει ότι ο κ. Σημίτης θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα και ότι είναι θέμα χρόνου πότε θα αποχωρήσει και τυπικά ο ίδιος από το ΠΑΣΟΚ».
Για ποιο «εκσυγχρονιστικό» κόμμα μιλάμε, και ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ;
Στα πλαίσια του «εκσυγχρονισμού» εκβίαζε καταστάσεις στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και ευχαριστούσε τις ΗΠΑ;
Μέσα τα κεφάλια, και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν.
Αναμένουμε κι άλλες εξελίξεις και σύντομα θα έχουμε «αποχωρήσεις».
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ;

ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ.

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ;



ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ

Ξέρεις από ΕΣΠΑ;



Οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες στο περιθώριο της ανάπτυξης

Είμαστε οι εργαζόμενοι στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες της χώρας με συμβάσεις ανάθεσης έργου, που βλέπουμε με θλίψη να γκρεμίζεται μπροστά μας ό,τι χτιζόταν τα τελευταία δώδεκα χρόνια με την κοινοτική χρηματοδότηση, επειδή το ΥΠΕΠΘ αποφάσισε να μην εντάξει τη χρηματοδότηση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών στο Δ΄ ΚΠΣ, αυτό που έγινε «γνωστό» στο ευρύ κοινό μέσα από το σλόγκαν «ξέρεις από ΕΣΠΑ;».

Κι ο λόγος; Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια (σημειώνουμε ότι το ΕΣΠΑ έχει ως κοινοτική συνδρομή 20,4 δισ. Ευρώ, τα οποία με την εθνική χρηματοδότηση αθροίζονται σε 32 δισ. Ευρώ) ή δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας; Αντιθέτως όλα συγκλίνουν στο ότι τα τελευταία χρόνια οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες μέσα από τη σκληρή προσπάθεια όλων μας βρέθηκαν από την αφάνεια στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία.

Κι εμείς νομίζαμε ότι ξέραμε από ΕΣΠΑ. Βλέπαμε στην τηλεόραση το σποτ που πλασάρει όραμα και ανάπτυξη και νομίζαμε πως θα είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της.

Δυστυχώς όμως, όταν τρέξαμε να ενημερωθούμε, όπως μας προτρέπει, μάθαμε:


· Μάθαμε ότι οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες καταδικάζονται σε μαρασμό
· Μάθαμε ότι αναγκαστικά θα μειωθεί το ωράριο λειτουργίας τους, καθώς χάνουν μεγάλο κομμάτι του εργατικού τους δυναμικού
· Μάθαμε ότι πάνω από 300 εργαζόμενοι θα βρεθούμε στο δρόμο στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ ήδη ξέραμε ότι το Υπουργείο από το 1983 έχει βάλει σε «αναμονή» τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες χωρίς να θεσμοθετεί τις απαραίτητες οργανικές θέσεις, ενώ την ίδια στιγμή βλέπαμε να ιδρύει ένα τμήμα ΑΕΙ και δύο ΤΕΙ, προκειμένου να παράγει εξειδικευμένους επαγγελματίες
· Μάθαμε την λέξη «απαξίωση», καθώς βλέπουμε τα έργα και τις καινοτόμες δράσεις τόσων ετών να θάβονται
· Μάθαμε τι σημαίνει πολιτική, καθώς οι απαντήσεις της κυβέρνησης σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν μας έδωσαν να καταλάβουμε γιατί δεν χρηματοδοτούμαστε και αν υπάρχει ελπίδα να γίνει αυτό στο μέλλον
· Τέλος, μάθαμε ότι η αδιαφορία για τη δημόσια παιδεία ξεκινά από το πιο κομβικό σημείο της γνώσης και της έρευνας, τις βιβλιοθήκες

Φαίνεται πως το β-εσπάκι του υπουργείου δεν χωράει τους εργαζόμενους των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, οι οποίοι έχουν πάθει αγκύλωση στην άκρη του δρόμου κάνοντας οτοστόπ για την μετατροπή των συμβάσεων έργου σε αορίστου.

Τελ- ΕΣΠΑ- ντων, εμείς μάθαμε ότι θα Είμαστε Σύντομα Πολίτες Άνεργοι, εσείς ξέρετε από ΕΣΠΑ;

Με εκτίμηση
Οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

ΣΟΚ: Αποσύνθεση των φυλακίων του ΑΠΘ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://taxalia.blogspot.com/ H ...ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ "ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ". ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΕΤΕ. ...................................................................................................................................................................... "40 περίπου άτομα χωρίς κουκούλες πήγαν στα φυλάκια, είπαν στους φύλακες να φύγουν και άρχισαν να αποσυνθέτουν (!!!) τα φυλάκια, με πρώτο αυτό το αλεξίσφαιρο. Πράγματι αποδείχτηκε αρκετά ανθεκτικό (αναρωτιέμαι πόσα λεφτά δώθηκαν από τον πρύτανη για αυτό) αλλά με τη βοήθεια τροχών (που έπερναν ρεύμα από γεννήτρια), βαριοπούλων και άλλων εργαλείων, καταστράφηκε και αυτό σχεδόν τελείως. Στη συνέχεια, επεκτάθηκαν σε όλες τις εισόδους/εξόδους του ΑΠΘ οι "απελευθερώσεις" των περασμάτων που κρατούνται εδώ και ένα χρόνο κλειστά από ασφαλίτες και φύλακες και για περάσεις χρειάζεται να κάνεις ειδική αίτηση και να πάρεις ειδικό αυτοκολλητάκι.Τα τρικάκια που πετάχτηκαν έγραφαν 'ελευθερη προσβαση για ολους' και 'το πανεπιστιμιο δεν ειναι τσιφλικι του πρυτανη' και υπέγραφαν "Πρωτοβουλία φοιτητών και μη για την επέκταση των δημοσίων χώρων".Κουκούλες φορούσαν 3-4 άτομα από όλο το πλήθος και το έκαναν διότι εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούσαν κάποια εργαλεία για να καταστρέψουν τα φυλάκια και τις μπάρες. Για να φανεί το κλίμα την ώρα της ενέργειας , να σημειωθεί ότι οι νεαροί δεν βιάζονταν στις κινήσεις τους, μιλούσαν με το γύρω κόσμο που μαζεύτηκε να δει τι συμβαίνει και ούτε φυσικά μπάτσοι πλησίασαν το χώρο του ΑΠΘ, ούτε επεισόδια έγιναν, ούτε κουκουλοφόροι έκαναν την ενέργεια, όπως μετέδωσαν, ελεγχόμενα από την αστυνομία, μέσα ενημέρωσης." ....................................................................................................................................................................... "" οντως γυρω στα 40 παιδια μαζι με καποιους αλληλεγγυους απο τα πανεπιστιμια κατεστρεψαν με βαριοπουλα το προσφατα ανανεωμενο κουβουκλιο των φυλακων του απθ απεναντι απο την δεθ με τα αλεξισφαιρα τζαμια.. επειτα τις μπαρες στο πλαι και προχωρισαν στο εσωτερικο γραφοντας συνθηματα, κολλοντας αυτοκολλητα και σπαζοντας τις υπολοιπες μπαρες. αυτο εγινε στις 4.30. επισης πεταξαν τρικ με τα συνθηματα 'ελευθερη προσβαση για ολους' και 'το πανεπιστιμιο δεν ειναι τσιφλικι του πρυτανη' . ..................................................................................................................................................................... κατά τη διάρκεια της δράσης, έγιναν αντιληπτοί κάποιοι αλήτες (αστυνομικοί), που τράπηκαν σε κυνήγι από συντρόφους (!!!) ........................................................................................................................................................................ απέναντι, στους θάμνους ήταν κρυμμένοι δυό ασφαλίτες. Κάποιοι σύντροφοι, τους πήραν στο κυνήγι, αλλά δεν τους πρόλαβαν... (!!!) ....................................................................................................................................................................... Ανοιχτά λέμε ότι δε γουστάρουμε μπάρες και έλεγχο. Δεν μας ρώτησαν όταν τις έβαζαν, δεν θα τους ρωτάμε όταν τις βγάζουμε... ..................................................................................................................................................................... ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ." (tres sic). ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΣΤΕΚΙ" ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ...ΑΠΟΨΗ ΚΙ ΑΥΤΗ. ΕΜΕΙΣ, ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ". ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ....εσείς θα κρίνετε, όχι αβασάνιστα πάντως.