Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.


Αυτό που «ψηνόταν» από καιρό, τελικά έγινε, και μάλιστα πολλοί λένε ότι άργησε κιόλας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου φάνηκε ότι τελικά θα βάλει βαθιά το «μαχαίρι» προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και να πάρει ανοδική πορεία.
Η διαγραφή του Κώστα Σημίτη όπως δείχνουν τα πράγματα είναι η «αρχή» για το «ξεκαθάρισμα» και ηταν μια κίνηση που κατά γενική ομολογία ήθελε «κότσια».
Από την μεριά του Κώστα Σημίτη τώρα, αφέθηκε να βγει προς τα έξω ότι και καλά ο Σημίτης «θυσιάστηκε», και άλλα πολλά φαιδρά, προκειμένου να γίνει ένα «Νέο Κόμμα».
Μα, ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα.
Όποιος πιστεύει ότι ο Κώστας Σημίτης υπήρξε έστω και ΜΙΑ φορά στην πολιτική του ζωή «ΘΥΜΑ» η πολύ αφελής είναι, η σε άλλη χώρα ζει.
Θα σταθώ σε ένα δημοσίευμα του press-gr το οποίο λέει!
«Στο χώρο των "σημιτικών" - που αριθμεί αρκετά στελέχη στο μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ- επικρατούν έντονες διεργασίες.
Πολλοί, εν θερμώ, υποστηρίζουν ότι πρέπει να «σπάσουν» το ΠΑΣΟΚ και να κινηθούν προς τη δημιουργία νέου «εκσυγχρονιστικού» κόμματος με στελέχη και εκτός ΠΑΣΟΚ που θα κινείται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος. .
Μάλιστα, υπάρχει και η άποψη ότι ο Κώστας Σημίτης προσφέρθηκε να «θυσιαστεί» - αφού έχει διατελέσει πρωθυπουργός και έχει καλύψει αυτές τις φιλοδοξίες του- προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τη δημιουργία νέων σχημάτων.
Αυτό το σενάριο υποστηρίζει και τακτικός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού που προβλέπει ότι ο κ. Σημίτης θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα και ότι είναι θέμα χρόνου πότε θα αποχωρήσει και τυπικά ο ίδιος από το ΠΑΣΟΚ».
Για ποιο «εκσυγχρονιστικό» κόμμα μιλάμε, και ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ;
Στα πλαίσια του «εκσυγχρονισμού» εκβίαζε καταστάσεις στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και ευχαριστούσε τις ΗΠΑ;
Μέσα τα κεφάλια, και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν.
Αναμένουμε κι άλλες εξελίξεις και σύντομα θα έχουμε «αποχωρήσεις».
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: