Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Για χρέη προς τη Νομαρχία κατηγορεί το ΚΘΒΕ ο Π.Ψωμιάδης

ΑΠΟ ΤΟ http://www.in.gr/


Για χρέη προς την νομαρχία Θεσσαλονίκης κατηγόρησε τη διοίκηση του ΚΘΒE ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς όπως αναφέρει, παρά το ότι το Κρατικό Θέατρο χρησιμοποιεί τους χώρους του κτιρίου της Μονής Λαζαριστών, που ανήκουν στην δικαιοδοσία-ιδιοκτησία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης για παραστάσεις και για στέγαση της Δραματικής Σχολής του, δεν καταβάλλει τα οφειλόμενα ενοίκια.
«Είναι αδιανόητο, ενάμισι χρόνο τώρα, το Κρατικό Θέατρο να χρωστάει ενοίκια που ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ. Χρήματα που κατά δήλωση του υπουργού τα έχει εισπράξει από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά δεν τα έχει καταβάλλει.
Δεν είναι δυνατόν, κυρίως οι αιρετοί, να είμαστε όμηροι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Αν δεν βρεθεί λύση από το ΚΘΒΕ και το υπουργείο Πολιτισμού, τότε επιφυλασσόμαστε για τη στάση μας στην έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση της Νομαρχίας, προσθέτοντας πως «όλες οι κυβερνήσεις μιλούν για τον πολιτισμό, αλλά τις περισσότερες φορές μένουν στα λόγια».
Η συνέντευξη Τύπου του νομάρχη Θεσσαλονίκης παραχωρήθηκε προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, το οποίο φιλοδοξεί να καταστήσει «εφάμιλλο και καλύτερο αντίστοιχων φεστιβάλ που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα, όπως είπε.
Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών που άρχισε την Τετάρτη με σειρά εκδηλώσεων για τα παιδιά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συναυλίες τοπικών μουσικών σχημάτων, αγγλόφωνων μουσικών σχημάτων ροκ μουσικής, συναυλία του Γιάννη Aγγελάκα (την 1η Ιουλίου), μπαλέτο από την εθνική όπερα της Σόφιας (15/7), τάνγκο και τζαζ μουσική.
Τον Αύγουστο ο υπαίθριος χώρος της Μονής Λαριστών θα λειτουργήσει ως θερινός κινηματογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: