Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το όνειρο των αγγέλων»
Μεγαλειώδης Συμφωνική Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μια βραδιά για τα παιδιά στο πνεύμα των Χριστουγέννων Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 «Το όνειρο των αγγέλων» γίνεται πραγματικότητα δέκα μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Η προσδοκία για μια ζωή χωρίς σύννεφα γίνεται αυτές τις μέρες ακόμα πιο επιτακτική∙ οι ελπίδες αναπτερώνονται και το χαμόγελο ανθίζει και πάλι στα χείλη των παιδιών. Σ' αυτά τα παιδιά είναι αφιερωμένη η μεγαλειώδης χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 15 Δεκεμβρίου, υπό τον τίτλο «Το όνειρο των αγγέλων», με πρωτοβουλία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μια ιδέα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Φλόγα που ανέλαβε να υλοποιήσει με την ευλογία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθαγγελος, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού αυτής. Στη μεγαλειώδη βραδιά προσφέρθηκαν να συμμετέχουν ο διεθνούς φήμης βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος και η διακεκριμένη υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αγαπημένες άριες και δημοφιλή κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου, στο πνεύμα των Χριστουγέννων, και η διακεκριμένη ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη.
Μαζί τους 300 συνολικά συντελεστές επί σκηνής: οι μουσικοί και χορωδοί της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος παραχώρησε ευγενικά τα δύο σχήματα και οι Χορωδίες του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και Εθνικού Ωδείου, οι οποίες συμπληρώνουν αρμονικά τη βραδιά, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου. H Φλόγα είναι Σύλλογος Γονέων παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα, 23 χρόνια μετά την ίδρυσή της, έχει εκπροσώπους με πλούσια δράση στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, οι οποίοι συμπαραστέκονται στα άρρωστα παιδιά και στους γονείς τους. Ο Δημήτρης Καβράκος, η Έλενα Κελεσίδη και η Κάτια Δανδουλάκη, καλλιτέχνες με κοινωνική ευαισθησία, αφού ενημερωθήκαν για το έργο της Φλόγας, αποδέχθηκαν αμέσως την πρόσκληση να εμφανισθούν σ' αυτή τη βραδιά, έχοντας άλλωστε πραγματοποιήσει πολλαπλές εμφανίσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Αυτό που στην προκειμένη περίπτωση τους κινητοποιεί ιδιαίτερα είναι ότι θα θέσουν τις φωνές τους στην υπηρεσία των παιδιών που διεκδικούν καλύτερη θέση στη ζωή. «Είναι ολόθερμη η ευχή μου, τα φετινά Χριστούγεννα» γράφει στο μήνυμά του για τη βραδιά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «να μας θυμίσουν την προτεραιότητα του δικαιώματος των παιδιών μας στη ζωή και την υγεία». Και συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος:
«Άλλοι φοβούνται τα όνειρα, άλλοι τρέμουν την αλήθεια.
Όμως απόψε, όλοι, δεν ξεχνάμε μαζί με τα παιδιά και τους ανθρώπους της «Φλόγας», ότι είμαστε όλοι άγγελοι μ' ένα μόνο φτερό και θα πετάξουμε μονάχα αν αγκαλιαστούμε». Στη συναυλία «Το όνειρο των αγγέλων» που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι φιλόμουσοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μερικά από τα πλέον λαμπρά έργα συμφωνικής μουσικής.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δυναμική εισαγωγή από την όπερα Rienzi του Richard Wagner, και τη Σουίτα σε Χριστουγεννιάτικα θέματα A Christmas Festival του Leroy Anderson.
Ακολουθούν, η μελωδική Άγια Νύχτα του Frank Gruber, το Βαλς των λουλουδιών από τη σουίτα Καρυοθραύστης του P. I. Tchaikovsky, το λυρικό Panis Angelicus του Cesar Frank, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Κάλαντα από το Δαχτυλίδι της Μάνας του Μανώλη Καλομοίρη. Μια βραδιά αγάπης απόλυτα εναρμονισμένη με την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, μια βραδιά αγάπης για τα παιδιά που αγωνιούν να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα της ζωής τους, μια βραδιά από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Στο Φουαγιέ του Μεγάρου θα πωλούνται χριστουγεννιάτικα παραμύθια εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στην Φλόγα. Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Β. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ: 210 7282333).
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 15€, 30€, 43€, & 60€. Παραγωγή ELISARTE.
Πληροφορίες για τον Τύπο 210-7224586, 210-7224300 Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

11 Δεκεμβρίου 2008 Ζάππειο Μέγαρο:

Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά. Καταπάτηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών στην Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Κεντρική Υπηρεσία: Στουρνάρη 16, Αθήνα 10683 Τηλ.: +30 210 3306140 - Fax.: +30 210 3843038 E-mail: info@hamogelo.gr - URL: http://www.hamogelo.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ Βραβεία ΚΟΥΝ και ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ 2008 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008
Ανακοινώθηκαν χτες, 11/12/2008, τα Βραβεια ΚΟΥΝ και τα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2008.
Η τελετή απονομής των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2008, καθώς και των Βραβείων “Κάρολος Κουν” 2008 διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 12:00 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται φέτος ο θεσμός των επαίνων (nomination awards), με στόχο να αμβλύνεται η εύλογη πιθανότητα αδικίας, όταν η Κριτική Επιτροπή Θεάτρου ή Μουσικής παραμένει διχασμένη μέχρι τέλους κατά τη διάσκεψή της γύρω από την ισχυρή υποστήριξη 2 υποψηφιοτήτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Έπαινος σε καλλιτεχνικό οργανισμό της Περιφέρειας απονέμεται στην Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα της Θεσσαλονίκης για την παράσταση «Σκυλιά στο πάρκο».

Χτυπά η καμπάνα για Καραμανλή

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜαύρα σύννεφα για Καραμανλή Πρώτη φορά βουλευτές και στελέχη αμφισβητούν τον τρόπο που διαχειρίζεται τις κρίσεις ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Λ. Πολίτης
Χτυπάει η καμπάνα για τον Πρωθυπουργό καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση μέσα και έξω από τη χώρα παίρνουν τη μορφή ντόμινο.
Για πρώτη φορά υπουργοί με μισόλογα, κορυφαία στελέχη και βουλευτές πιο ανοιχτά, αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο κ. Καραμανλής τις μεγάλες κρίσεις- με αποκορύφωμα την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη.
Παράλληλα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πρωτοφανής είναι η ανησυχία και η αναστάτωση για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Κάτι που φάνηκε και από τις χθεσινές επαφές του κ. Καραμανλή με τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς σε τακτική συνεδρίαση 15 και 18 Δεκεμβρίου
Συμβουλίου Καλαμαριάς σε τακτική συνεδρίαση Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου
Η 25η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα αρ.1 με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς σε τακτική συνεδρίαση Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
Η 26η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν οι λέξεις ακούγονται πιο δυνατά από τη μουσική! Sonik Magazine 4 years anniversary party!
Το Sonik γιορτάζει τα 4 χρόνια κυκλοφορίας και σας προσκαλεί όλους στο πάρτυ του! Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Κ44 bar (Kωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, μετρό Κεραμεικός) Ώρα έναρξης 23.00 – Ελεύθερη είσοδος 4 χρόνια πέρασαν από το πρώτο τεύχος του SONIK και σε αυτό το διάστημα μοιραστήκαμε μαζί σας εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες…) παρουσιάσεις δίσκων, reviews συναυλιών, συνεντεύξεων σπουδαίων μουσικών και συγκροτημάτων και παρουσιάσεις ποικίλων καλλιτεχνικών εναλλακτικών δρώμενων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!
Μαζί ταξιδέψαμε, μαζί αράξαμε στους καναπέδες μας να δούμε αν συμφωνούμε στο άκουσμα ενός νέου άλμπουμ, μαζί ιδρώσαμε στις καλοκαιρινές συναυλίες και μαζί στριμωχτήκαμε και στα πιο μικρά ή μεγάλα clubs, σε κινηματογραφικές αίθουσες, σε φεστιβάλ…
E, τώρα ήρθε ή ώρα να κάνουμε ένα πάρτυ για να γιορτάσουμε μαζί με όλους εσάς αυτήν την σχέση των τόσων χρόνων και εσείς είστε αυτοί που αποφασίζετε για το soundtrack of…our lives! Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, λοιπόν, το Κ44 φιλοξενεί εμάς, εσάς και τις μουσικές που εσείς οι αναγνώστες του περιοδικού επιλέξατε.
Ο δικός μας ρόλος είναι να τις παντρέψουμε και να ..δυναμώσουμε τον ήχο! 4 χρόνια οι λέξεις ακούγονται πιο δυνατά από τη μουσική! Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου λέμε να το ανατρέψουμε…. Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!!!

Athens PRESS - Welcome Argentina, θυμάστε κύριοι πριν μερικά χρόνια

ΑΠΟ ΤΟ ATHENS PRESSΤα επεισόδια στην Αργεντινή, να σας το θυμίσω, ο λαός βγήκε στους δρόμους γιατί πείναγε . Και εδώ με την δολοφονία του Αλέξη , ο κόσμος ξέσπασε ,γιατί δεν έχει δουλειά και δεν βλέπει αύριο ,αλλά ποιοι ξέσπασαν ,ξεσπάσανε τα παιδιά των δεκαπέντε ετών γιατί καταλάβανε ότι εμείς των σαράντα πέντε είμαστε μόνο για τη βιτρίνα .
Τα παιδιά του αύριο ξεσπάσανε γιατί τα έχουν φλομώσει στα ψέματα
Ο Αλέξης έγινε ο Τσε της Ελλάδος , με την ευγενική φυσιογνωμία που είχε ,το αθώο χαμόγελο ,έδωσε το σύνθημα σε χιλιάδες παιδιά από Βόρεια ,νότια προάστια αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα
Αυτά τα παιδιά σήμερα Πέμπτη και κοιτώντας κατάματα τους Αστυνομικούς τους πρόσφεραν σε ένα τμήμα στα Πατήσια κλάδο φιλίας ,και αυτοί κοιτώντας στο αόριστο και στο πουθενά και αντί να αρπάξουν την ευκαιρία και να πουν στο κάτω - κάτω της γραφής "Συγνώμη, ήταν μια ατυχή στιγμή , μην μας πυροβολείτε άλλο με τα μάτια σας " τους πετάξανε και πάλι δακρυγόνα
Ξέρετε τι λένε κύριε υπουργέ οι Αστυνομικοί για ότι γίνετε καλό η κακό «παράπλευρες απώλειες »
Αυτό σημαίνει , ότι κανείς και σε αυτούς δεν τους δίνει μια χείρα βοηθείας
Από εδώ και πέρα ,καλό θα είναι να είμαστε στα παιδιά του αύριο ποιο ειλικρινείς, διότι αυτά απέδειξαν ότι από εμάς σκέπτονται και λειτουργούν καλύτερα
Δεν με ενδιαφέρει να μπω στα εσωκομματικά και στις πέννες κάποιων δημοσιογράφων Κατάλαβα ότι ο λαός έχει κρίση και τόλμη.
Όπως είχε κρίση και τόλμη το 1981 στην επερχόμενη αλλαγή με τα χιλιάδες λάθη που την ακολούθησαν και αυτήν.
Ας μάθουνε οι Νέοι σήμερα,ότι ο πολιτικός τότε ήταν ευγενής.
Ο Γεώργιος Ράλλης σε ομιλία του τότε απαίτησε από τους ακροατές να μην λένε ου ,όταν αυτός αναφερότανε στον επερχόμενο ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου
Απλά είπε «δεν θέλω άλλα ΟΥ»
Αυτό έδειχνε σεβασμό στον Πολιτικό αντίπαλο ,σήμερα δεν νομίζω.
Αλληλοσκοτώνονται στη Βουλή και στα παράθυρα .
Αυτά κύριοι στην Βουλή των Ελλήνων τα βλέπει Ο νέος ΤΩΝ Δεκαπέντε ετών
Και φυσικά αναφωνεί ,σε τι κόσμο Μπαμπά με έφερες να ζήσω.
Αλέξη να βλέπεις από ψηλά και να χαμογελάς και μην κρατάς κακία σε κανέναν .
Σημ. μια και κάνουνε αναφορά αρκετοί για τα παιδιά του Παλαιού Ψυχικό ,μάθετε και αυτό Τα παιδιά του Π.Ψυχικού ,πέρα από τις τέσσερις πλατείες δεν έχουν ένα χώρο να καθίσουνε να μιλήσουνε η ένα χώρο σαν coffee shop ,το Bluebell το κλείσανε γιατί ενοχλούσε.
Ποιους , μάλλον κάποιους συνταξιούχος του ψυχικού .
Και αυτά τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν στο Φάρο στο Νέο Ψυχικό η να κατεβαίνουν στο κέντρο ., και ακόμα το πολιτιστικό κέντρο Ψυχικού στη Πλατεία Σολωμού σερβίρει μόνο αλκοολούχα ποτά ,και φυσικά μόνον όταν ανοίγει και με τις ευλογίες του εκάστοτε Δημάρχου Ψυχικού .
Αυτά για την αναφορά πολλών για τα περίφημα Βόρεια Προάστια
Ε.Μ

ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.

Πιστεύω όλοι να θυμάστε το τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα. Ένα πραγματικά διαχρονικό τραγούδι αφού η αντιμετώπιση του κόσμου από τους πολιτικούς μας επαληθεύει το «ρεφραίν». Αναρωτηθήκατε ΠΟΣΕΣ φορές, ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ οι «φωτισμένοι» μας ηγέτες μας την λένε καθημερινά; Και εμείς από κάτω τι κάνουμε; Τους χειροκροτούμε κι από πάνω. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο, που η πολιτική είναι «Οικογενειακό Κληρονομικό Δικαίωμα». Από τον πατέρα στον γιο, από τον θειο στον ανιψιό – ανιψιά, έτσι πάει το παραμύθι. Μην τολμήσει και έρθει κανείς άλλος, εκτός τζακιών και βάλει υποψηφιότητα. Μην τολμήσει κανείς νέος να εμφανιστεί! Θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι. Για θυμηθείτε ποια ηταν η τύχη των λίγων νέων στην πολιτική, αν πρόλαβαν να πάρουν ανάσα στις εκλογές! Αν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα ρε παιδί μου. Από την άλλη, ρίξτε μια ματιά στις ηλικίες όλων αυτών που είναι στο Κοινοβούλιο, όλων αυτών που ΕΜΕΙΣ εκλέγουμε (έτσι; Μην ξεχνιόμαστε). Ελληνικό Κοινοβούλιο! Η «χαρά του αλσχάιμερ». Κάτι νιάτα που έχουμε εκεί μέσα! Ορισμένοι εξ αυτών όταν πρωτομπήκαν στη βουλή, η «νεκρά θάλασσα ηταν ακόμα άρρωστη». Και περιμένουμε ΝΕΕΣ ιδέες από αυτούς τους ανθρώπους. Περιμένουμε να πάνε τη χώρα μπροστά στον 21Ο αιώνα. Οι ΑΙΩΝΕΣ. Πολλοί εξ αυτών βολεύτηκαν για τα καλά, και βγαίνουν και μιλούν για δουλειά και ανεργία, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν βγάλει ούτε μια φορά στη ζωή τους μεροκάματο. Βγαίνουν και μιλούν για ΥΓΕΙΑ, κολλητοί και συγγενείς ιδιοκτητών κλινικών, φιλαράκια φαρμακευτικών εταιριών, κλπ. Και μας λένε τελικά έμμεσα πλην σαφέστατα ΜΑΛΑΚΕΣ, γιατί ΕΜΕΙΣ θα είμαστε εκείνοι που θα τους ξαναψηφίσουμε. Που θα τους δώσουμε «αυτοδυναμίες», που θα τους κολλήσουμε τον πισινό με ψαρόκολλα στο έδρανο της βουλής. Βλέπετε τα έδρανα πρέπει να είναι κατοικούνται από… κωλους. Μόνο που και οι 300. έκαναν τον τόπο σαν τα μούτρα τους, και τα σχέδια τους.. Σκατά. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2029 Ώρα: 12:00 Αθήνα: 12/12/2008
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:39 χθες, σε εργοστάσιο επεξεργασίας επίπλων, στη συμβολή των οδών Θράκης και Μυκάλης, στο Καματερό Αττικής.
Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον 1ο όροφο διώροφου κτιρίου, όπου και εκδηλώθηκε, χωρίς να επεκταθεί, στον ισόγειο χώρο όπου στεγάζεται έκθεση επίπλων.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 27 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 12 οχήματα. Νεκρή εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η Α.Κ., 81 ετών, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά, στις 15:45 χθες, σε μονοκατοικία, στο Άνω Κατηχώρι του Νομού Μαγνησίας.
Η πυρκαγιά ήταν μικρής έκτασης και σβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Εξόδου. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας. Οι έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι, που εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλη τη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων που αφορούσαν κυρίως αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και περιορισμένες κοπές δέντρων. Συγκεκριμένα η Υπηρεσία μας δέχτηκε: Στο ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής 80 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 10 κλήσεις για κοπές δέντρων. Στην πόλη του Βόλου 50 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων. Στην πόλη της Σπάρτης 46 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων. Στην πόλη της Κορίνθου 23 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων. Στην πόλη της Κατερίνης 60 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων. Το σύνολο των συμβάντων αντιμετωπίστηκαν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled GR

ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑΔεν ξέρω πόσοι είχατε καταλάβει την βλάβη του Yahoo.gr και των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φιλοξενούνται κάτω από το Yahoo.gr.
Για όσους δεν το είχαν καταλάβει να σας πω πως το Yahoo.gr ήταν πεσμένο για περισσότερες από 15 ημέρες.
Σε αυτό το διάστημα πολλά από τα newsletter των συνδρομητών που έχουν λογαριασμό στο Yahoo.gr επέστρεφαν στο http://www.disabled.gr/ με την ένδειξη πως ο παραλήπτης είναι ανύπαρκτος, ενώ οι συνδρομητές του Yahoo.gr έμειναν χωρίς e-mail.
Δεν κατάλαβα εγκαίρως το πρόβλημα με το Yahoo.gr και από δικό μου λάθος διέγραψα περισσότερα από 500 e-mail του Yahoo.gr πριν με ενημερώσουν για την βλάβη του Yahoo.gr.
Όταν ύστερα ενημερώθηκα για τη βλάβη επανέφερα ορισμένα από αυτά τα e-mail από παλαιότερες ημερομηνίες.
Αυτό έχει σαν συνέπεια 5 συνδρομητές που είχαν κάνει διαγραφή από λάθος να έχουν εγγραφεί πάλι.
Συγνώμη για το λάθος.
Σας παρακαλώ εσείς οι πέντε που κατά λάθος έχετε μπει στην λίστα των συνδρομητών του newsletter να κάνετε τη διαγραφή σας πάλι.
Αυτό που χρειάζεται να σας πω είναι πως το Yahoo δεν λειτουργεί σωστά και γι' αυτό χάνετε πολλά μηνύματα και newsletters του http://www.disabled.gr/ και καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα άλλο ενδεχομένως το gmail μέχρι σήμερα δείχνει να είναι αξιόπιστο.
Και σαν να μην έφτανε το πρόβλημα με το Yahoo την προηγούμενη εβδομάδα χάλασε ο υπολογιστής μου.
Ευτυχώς δεν χάθηκαν δεδομένα.
Όμως αυτή τη στιγμή βρίσκομαι πάνω από ένα φορητό υπολογιστή και δυσκολεύομαι πολύ. Ελπίζω πως σε μία εβδομάδα θα έχω προλάβει να εγκαταστήσω ένα σταθερό υπολογιστή της προκοπής που να κάνει γρήγορα τη δουλειά.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέες παροχές στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=20134 και για μια ακόμη φορά το επίδομα θέρμανσης έχει βρεθεί στη δημοσιότητα.
Απόλυση των φυλακισμένων με αναπηρίες προωθεί ο νέος νόμος για το σωφρονιστικό σύστημα.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=20081
Προβλήματα (πολύ σοβαρά προβλήματα) σε ιδρύματα της Αμερικής.
Διαβάστε το http://news.disabled.gr/?p=20189 για να διαπιστώσετε πως πουθενά σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχει ασφάλεια όταν οι υποθέσεις των ανθρώπων με αναπηρίες «εξυπηρετούνται» από κάποιους άλλους...
Διαβάστε ένα ενδιαφέρον κείμενο για την στυτική δυσλειτουργία στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=20177
Μαγνητοσκόπησε τις στιγμές του θανάτου του.
Διαβάστε σχετικά στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=20175 25,8 εκατ. ευρώ επιχορηγήθηκαν τα προγράμματα «βοήθεια στο σπίτι».
Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=20173 και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για το αναπηρικό κίνημα να διεκδικήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την λειτουργία προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι» και από τους ίδιους τους χρήστες των προγραμμάτων αυτών.
Τα 25,8 εκατ. ευρώ είναι πολλά χρήματα για να δίδονται στην τοπική αυτοδιοίκηση που αντικειμενικά δεν μπορεί να αντέξει τη δημιουργία βιώσιμων προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι».
Όλα τα βιβλία του ομότιμου καθηγητή παιδαγωγικής και ειδικής παιδαγωγικής του πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται διαθέσιμα προς πώληση στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=17958 και όπως θα δείτε από τα εκδοτικά τους χαρακτηριστικά αφορούν την ειδική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι σημαντικά εργαλεία για κάθε άνθρωπο που παίρνει στα σοβαρά την ειδική εκπαίδευση και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που έχει αναλάβει τη διακίνηση των βιβλίων διαθέτει τα βιβλία στο κόστος που καθόρισε το υπουργείο παιδείας.
Το σύνολο του ποσού εισπράττεται απευθείας από τον συγγραφέα.
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ απλώς μεσολαβεί για την διακίνηση για την Αθήνα και για την Θεσσαλονίκη.
Στις 1 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η καμπάνια «δώσε φως» για τον αυτισμό.
Διαβάστε περισσότερα για την καμπάνια στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=18471 που θα ενημερώνεται για οτιδήποτε νεότερο.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΣυνάντηση στην Αθήνα με την ηγεσία της «Ομόνοιας» και του ΚΕΑΔ
Οι Βορειοηπειρωτικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με το Βορειοηπειρωτικό, με την συμμετοχή του Προέδρου της «Ομόνοιας» Βασίλη Μπολάνου και του προέδρου του ΚΕΑΔ Ευάγγελου Ντούλε.
Η συνάντηση θα λάβει χώρα την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο «Park» επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας 10, Αθήνα.
Καλούνται όλοι οι Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν.
Την συνάντηση συνδιοργανώνουν: Αδελφότητα Δίβρης, Αδελφότητα Θεολόγου, Ένωση Αδελφοτήτων Αλύκου, Ένωση Αδελφοτήτων Λιβαδειάς, Ένωση Αδελφοτήτων Μεσοποτάμου, Ένωση Χειμαρριωτών, Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, Ομοσπονδία «Οι Σελλοί» Άνω Δρόπολης, Σύλλογος Βορειοηπειρωτών.

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - σορός-σωρός

Το χαριστικό παζάρι βιβλίων θα γίνει κανονικά.
Για τη διευκόλυνση όσων έρθουν θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως την ίδια ώρα θα γίνει ειρηνική, καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.
Το ουσιαστικό σορός είναι θηλυκού γένους.
Πρόκειται για αρχαία λέξη.
Σημαίνει το σώμα νεκρού ανθρώπου, το λείψανο, ενώ στην αρχαιότητα η αρχική σημασία της λέξης ήταν «φέρετρο».
Παραδείγματα χρήσης:
Η σορός του Αρχιεπισκόπου θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.
Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή.
Δεν χρησιμοποιούνται στη νέα Ελληνική λέξεις της ίδιας οικογένειας με το ουσιαστικό σορός. Το ουσιαστικό σωρός είναι αρσενικού γένους.
Είναι και αυτή αρχαία λέξη.
Δηλώνει σύνολο πραγμάτων που βρίσκονται κάπου μαζί, χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί, ταξινομηθεί κτλ.
Γνωστή είναι η φράση ένα σωρό, με τη σημασία «πάρα πολλά», λ.χ.:
Έχω ένα σωρό προβλήματα.
Στην ίδια οικογένεια με το σωρός ανήκουν οι λέξεις επισώρευση, συσσώρευση, σωρεία, σωρηδόν.
Αρκετά συχνά γράφεται το θηλυκό σορός με ω, εξαιτίας σύγχυσης με το αρσενικό σωρός.
Για παράδειγμα, διαβάζουμε:
Βρέθηκε η σωρός της άτυχης γυναίκας, ενώ το σωστό θα ήταν Βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας.
Θέμα της εβδομάδας:
Ομόηχες λέξεις
Οι λέξεις επιλέχθηκαν πριν από 2 εβδομάδες.
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com/.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Των οικιών, των καταστημάτων, των πανεπιστημίων, των, των, ... ημών εμπιπραμένων, η Τουρκία συνεχίζει τις έρευνες Στις περιοχές που είναι χρωματισμένες με κόκκινο χρώμα η Τουρκία (ΤΡΑΟ) ισχυρίζεται ότι διαθέτει "άδειες διεξαγωγής πετρελαϊκών ερευνών". Ο χάρτης από το http://www.ntvmsnbc.com/
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη τις σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις πρόσφατες αντιδράσεις πρωτίστως της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, όταν νορβηγικό πλοίο επιχείρησε να προχωρήσει σε έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κάτω από το Καστελόριζο.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας (ΤΡΑΟ) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διπλής και τριπλής διάστασης σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.
Τον σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η τουρκική εταιρεία κέρδισε...-και πάλι- νορβηγική εταιρεία, η «Wavefield», η οποία θα διεξαγάγει τις σχετικές έρευνες σε μια έκταση 7.982 τ.χλμ. στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.
Διαβάστε τη συνέχεια και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Εκδοτικός Οίκος των Αδελφών Κυριακίδη και ο Φάρος Ποντίων σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Πορφ. Παπαδόπουλου "Η ζωή στο Καρακούρτ του Καρς" την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00 στην αίθουσα του Φάρου Ποντίων (Αντιγονιδών 1, Θεσσαλονίκη). Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Στάθης Πελαγίδης. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από προβολή ντοκιμαντέρ για το Καρς και τη χορωδία του Συλλόγου με τραγούδια της περιοχής Καρς. Με τιμή Το Διοικητικό Συμβούλιο ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Πνευματικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Αντιγονιδών 1 Θεσσαλονίκη Τηλ. - Fax 2310530531, 2310524778 www.farospontion.org ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ" ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ. ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ Χατζηγρηγοριάδη 30 Τ.Κ. 59200 Νάουσα Τηλ. 2332029650, 2332022577 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ''ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ'' Τα μέλη του τμήματος Γυναικών του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ", διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου από τις 16:00 έως τις 22:00 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, Όθωνος 12 Σταυρούπολη. Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι έχει σκοπό την οικονομική στήριξη του "Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης"(πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος). Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» Όθωνος 12 Τ.Κ. 56429 Σταυρούπολη - Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο: 2310667891Fax: 2310608818 www.akritestoupontou.gr info@akritestoupontou.gr

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ