Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 025 - ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017/1000 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 11-01-17/03 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1012 ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ. ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1005 ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ
ΠΛΗΡΟΥΤΑΙ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 23.30, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/19 UTC
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 26.00, ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ,
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/22 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/22 UTC
ΝΟΤΙΟΙ 8
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 37.30
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/22 UTC
ΝΟΤΙΟΙ 7 Η 8

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ελλάδα, «σωτήριον έτος 2017», και έφτανε μια «επιδρομή» (όπως λένε τα κανάλια) του χιονιά, για να αποδειχτεί για πολλοστή φορά πόσο ΛΙΓΟΙ είναι εκείνοι που υποτίθεται «κινούν τον κρατικό μηχανισμό» για την αντιμετώπιση των ΟΠΟΙΩΝ καιρικών φαινομένων.
Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι…
Στη χώρα μας, το έχω ξαναγράψει, είμαστε του «ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ και ουχί του ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ», και μην τολμήσει κανείς καρεκλοκένταυρος η κομματοεξαρτόμενος να ισχυριστεί το αντίθετο, γιατί τα γεγονότα θα τον διαψεύσουν, όπως συμβαίνει πάντα.
Παρακολουθώ, όπως όλοι, τον ΧΑΜΟ που γίνεται αυτές τις μέρες με τον χιονιά που μας ήρθε, τις γελοιότητες των καναλιών με τις «ζωντανές συνδέσεις», και την (κατά τα άλλα) «προβολή των προβλημάτων» μόνο που επί της ΟΥΣΙΑΣ δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά. ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ για το πώς οργανώνεται η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ των όποιων «ακραίων» φαινομένων, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ, και ΓΙΑΤΙ φτάνουμε σε σημείο να έχουμε ΜΟΝΟ προβλήματα και όχι λύσεις.
Ο τομέας «αποχιονισμός» στη χώρα μας, είναι μια πολύ πικρή ιστορία, με πολλές λεπτομέρειες και διαδικασίες, μερικές εκ των οποίων θα αναφέρω, δίνοντας και κάνα δυο παραδείγματα – συγκρίσεις του χθες και του σήμερα, έτσι για να δει ο κόσμος τι συμβαίνει και, κάθε φέτος, τα πράγματα είναι και χειρότερα.
Θα μπορούσα αυτό το χρονογράφημα να του δώσω τον τίτλο «Οι εμπειρίες ενός εκχιονιστη», μιας και για περισσότερα από δώδεκα χρόνια εργάστηκα σαν χειριστής εκχιονιστικών μηχανημάτων στα ¾ του οδικού δικτύου της χώρας, εμπειρία ΜΟΝΑΔΙΚΗ, που μου επιτρέπει να βλέπω κάποιες λεπτομέρειες που πολλοί δεν τις βλέπουν, ΔΕΝ τις γνωρίζουν.
Το χρονογράφημα αυτό, το αφιερώνω σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους – χείριστες, που για μέρες βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.
Ξεκινώντας λοιπόν, θα επισημάνω πως το Α και το Ω στην αντιμετώπιση του χιονιά και του παγετού, είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ.
Πως θα την πετυχουμε;
Έχοντας στη διάθεση μας τα εξής:
Α) Πολυεργάτες (αλατιέρες) και φρέζες (όπου αυτές κρίνονται απαραίτητες) σε ικανοποιητικό αριθμό για να καλυφτούν οι διάφορες περιοχές.
Β) Σταθμούς αποχιονισμού όπου θα σταθμεύουν και θα είναι σε ετοιμότητα τα εκχιονιστικά μηχανήματα, καθώς και οι χειριστές τους.
Γ) ΑΛΑΤΙ στους διάφορους σταθμούς αποχιονισμού (έδρες).
Δ) ΕΓΚΑΙΡΗ ΡΙΨΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΓΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Όταν οι δρόμοι έχουν αλάτι, όσο χιόνι και αν πέσει από πάνω, όσο παγωμένο κι αν είναι, ΠΑΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ «ΛΕΠΙΔΑ» ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ.
Αν πέσει το χιόνι και παγώσει, Όσο αλάτι και να ρίξεις ΜΕΤΑ, κάνεις μισή (για να μην πω λιγότερη) δουλειά, γιατί ο πάγος δυσκολεύει τα πράγματα.
Επίσης, να επισημάνω πως τα «γκρέιντερ» που βγάζουν οι υπεύθυνοι για να καθαρίσουν τους δρόμους, ΔΕΝ μπορούν να «πατήσουν» τη λεπίδα τουςπολύ γιατί υπάρχει φόβος να ξηλώσουν το δρόμο.
Επίσης, πολλές φορές, αφήνουν «κρούστα» χιονιού στο δρόμο που γίνεται πάγος αν δεν πέσει αλάτι.
Τώρα, να δούμε τις «διαδικασίες» που γίνονται για τον αποχιονισμό στα χρόνια της κρίσης….
Επειδή το κράτος διαθέτει μικρό αριθμό εκχιονιστικών, προκηρύσσει διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχουν ιδιώτες οι οποίοι αποδεδειγμένα διαθέτουν μεγάλο στόλο εκχιονιστικών όλων των τύπων.
Έτσι, «καλύπτονται» οι έδρες από μηχανήματα, χειριστές, και αλάτι. Οι «διαγωνισμοί» παλιά γινόταν περίπου τον Οκτωβρη, και μέχρι τον Δεκέμβρη είχαν καλυφτεί ΟΛΕΣ οι έδρες.
Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, μπορώ να πω πως γίνονται την τελευταία στιγμή, και μιλάμε για τις περιφέρειες γιατί στους Δήμους, κάτι τέτοιο εξ όσων γνωρίζω δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ.
Βέβαια, βλέπουμε πως ακόμα και οι περιφέρειες, ΔΕΝ ανταποκρίνονται σε πολλές περιπτώσεις ΕΓΚΑΙΡΑ, ενώ στους Δήμους, και ειδικά στην επαρχία, επικρατεί ένα ΜΠΑΧΑΛΟ αφού δεν διαθέτουν εκχιονιστικά, με αποτέλεσμα να παγώνουν κεντρικοί δρόμοι, αλλά και παράδρομοι, ενώ ΟΤΑΝ βρεθεί κάποια αλατιέρα, ρίχνει αλάτι κατόπιν εορτής, μετά από ΩΡΕΣ.
Σε γενικές γραμμές, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ με τα αποτελέσματα που βλέπουμε.
Έχουμε τις περικοπές δαπανών εδώ και χρόνια, που στα πλαίσια τους, έχει μειωθεί ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ η όποια κίνηση – προσπάθεια πρόληψης, και ΟΤΑΝ πλέον κινούνται τα μηχανήματα, η ζημιά έχει γίνει.
Επίσης, θα πω πως ο «μηχανισμός» στα φαινόμενα Δευτέρας προς Τρίτη στη Χαλκιδική, αποδείχτηκε ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΟΣ.
Δεν μπορεί να είναι σε ισχύ δελτίο Επιδείνωσης καιρού, να αναφέρεται στη Χαλκιδική, και να μην φροντίζουν να καλέσουν από την περιφέρεια Εκχιονιστικά…. Να μην γίνει «διασπορά» εκχιονιστικών σε ΟΛΟ το οδικό δίκτυο με εκχιονιστικά και από Θεσσαλονίκη (κάτι που στο παρελθόν γινόταν τακτικά και ΑΜΕΣΑ).
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, και ο κόσμος από το πρωί της Τρίτης έκανε παράπονα σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών.
Δρόμοι που ΔΕΝ έκλειναν ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΠΑΓΩΝΑΝ, τα τελευταία χρόνια κλείνουν για ώρες, και μετατρέπονται σε λαιμητόμους.
Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έξω χιονίζει, η θερμοκρασία είναι στους -3 και σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν….
Όπως, θα συνεχιστεί και η ίδια κατάσταση, να τρέχουν να μαζέψουν τα αμάζευτα, αφού ΠΡΟΛΗΨΗ δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει….

Βασίλης Τσούγκαρης

Ray218 Full featured compact VHF radio

Η Ray218 και Ray218E έρχονται γεμάτο από χαρακτηριστικά όπως Dual Channel Display και προγραμματιζόμενη αγαπημένο κανάλι πλήκτρα. Η Ray218 και Ray218E μπορεί να επεκταθεί με το προαιρετικό Raymic απομακρυσμένη συσκευή που προσφέρει την πλήρη λειτουργία ελέγχου ραδιόφωνο και ενδοεπικοινωνία από έναν απομακρυσμένο στο σταθμό του σκάφους.
Key FeaturesΜεγάλη οθόνη, VHF υψηλής απόδοσης Anti-glare LCS πλήρη dot matrix οθόνη Programmable αγαπημένο κανάλι πλήκτρα 10 φωτεινότητας και αντίθεσης Ρυθμίσεις 30 watt μεγάφωνο Προαιρετικό RayMic απομακρυσμένη συσκευή προσφέρει πλήρη λειτουργία ελέγχου ραδιόφωνο και ενδοεπικοινωνία από έναν απομακρυσμένο σταθμό.
View the specifications
Digital Selective Calling (DSC)
Η Ray218 και Ray218E περιλαμβάνουν εξοπλισμό για την κατηγορία "D" ψηφιακή επιλεκτική κλήση (DSC). πρωτόκολλο DSC είναι ένα παγκόσμιο εφαρμόζεται σύστημα που χρησιμοποιείται για την αποστολή και λήψη ψηφιακών κλήσεις.
Αν έχετε την ατυχία να βρείτε τον εαυτό σας να χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μια κλήση Mayday, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι επιπλέον επιπλοκή. Κάνοντας μια κλήση κινδύνου DSC είναι απλή με το Ray218 και Ray218E. Απλά πατήστε το κουμπί, υπάρχει σαφής σήμανση στο πίσω μέρος της συσκευής ή πρόσοψη του ραδιοφώνου και της θέσης GPS και ώρα μεταδίδονται σε ένα ψηφιακό πακέτο με πλήρη ναυτιλιακής κινητής υπηρεσίας αναγνώρισης του σκάφους (MMSI) λέει άλλα πλοία και παράκτιους σταθμούς ακριβώς όπου και αν είστε και ότι είστε σε μια κατάσταση κινδύνου.
Αυτή η απλή διαδικασία μπορεί να αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες σας για μια επιτυχημένη διάσωση σε σύγκριση με μια παραδοσιακή Πρωτομαγιά φωνητική κλήση.

Ray218 and Ray218E Radio Controls
MICROPHONE KEYSKey Name Press & Release Press & Hold 3 seconds
1. PPT Push-to-Talk Push-to-Talk
2. HI/LO | LOC/DIS TX Power High/Low and ACCEPT key for menu item selections Toggles between full receiver sensitivity (Distant mode) and attenuated receiver sensitivity (Local mode).
3. EU and ROW: 16/PLUS | US: 16/9 Switch between the Priority and Working Channels Switches to Secondary Priority (PLUS) channel; If already tuned to the PLUS channel, programs a new PLUS channel
4. UP/DOWN Channel changing and navigating menu item selections Rapid channel change and navigating menu item selections
5. SCAN/SAVE Initiate Priority Saved Scan mode or terminate any active scan SAVE/DELETE channel to/from memory
TRANSCEIVER CONTROLS
Key Name Function
6. CH/OK Rotate to change channels or navigate menu items. Press to accept menu item selections.
7. PWR/VOL Power radio ON / OFF and adjust volume level
8. SQ Adjust squelch threshold level
9. Soft Keys Press appropriate key to make associated menu selections
TRANSCEIVER PUSH KEYS
Key Name Press & Release Press & Hold 3 seconds
10. HAILER / INTERCOM Activate Hailer functions Activate Intercom functions
11. MENU/DSC Activate Menu functions Activate DSC functions
12. CLEAR Cancel function Weather Channel Mode, if so programmed
13. EU and ROW: 16/PLUS | US: 16/9 Switch between the Priority and Working Channels Switches to Secondary Priority (PLUS) channel; If already tuned to the PLUS channel, programs new PLUS channel.
14. DISTRESS Designate Distress Type Make Distress Call
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/ray-marine/ray218/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SUPERSTAR
10M,11M ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ 60WATT ΣΤΑ SSB.
AM,FM,USB,LSB
Specifications 
Frequency range
28 to 29.7 MHz (10 mtr. Amateur band)
Modes
AM / FM / LSB / USB
Transmission power
FM: 50W
AM: 30W / SSB: up to 60W
Transmission power adjustable
Frequency steps
100 Hz / 1 kHz / 10 kHz / 100 kHz / 1 MHz
Features
CTCSS and DCS encoder / decoder
Frequency shift (REP function) adjustable shelf 100 Hz to 5 MHz
VFO display in frequency mode
FIN (Fine Tune, RX only / TX only / Both)
Adjustable with Clarifier, range ± 1.5 KHz.
6 programmable memory slots
Automatic Squelch (AM / FM) ASQ
Power / Signal Strength / SWR indication
Operating Voltage
Dual Watch
Scan mode
Roger beep
adjustable echo function
PA Function
Multi-color display (7 colors available)
Backlight key
Key lock
Hi Cut (on / off)
Noise Blanker (on / off)
Echo (on / off)
+10 KHz (on / off)
Roger beep (off, 1-5)
Microphone Gain (1-36)
NOG (monitor volume, 1-32)
TOT (Time Out Timer, Off / adjustable up to 600 seconds)
TSR (High SWR Protection, On / Off)
TDC (High Voltage Protection, On / Off)
SCM (Scan Mode, SQ / Time)
Programmable by computer (mini USB on backside)
Reset function
Microphone connector
6-pin
Antenna connection
PL female
Power supply
13.8 V DC
Dimensions W x H x D in mm
about 157 x 48 x 246
Weight
2.1 kg 

Ένα τρίγωνο στην χώρα των κύκλων (με CD) Ένα παραμύθι για το ρατσισμό και την ξενοφοβία

Ένα τρίγωνο στην χώρα των κύκλων (με CD)
Ένα παραμύθι για το ρατσισμό και την ξενοφοβία 

Συγγραφέας: Γιώργος Σακελλαρίδης
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική: Γιώργος Σακελλαρίδης
Ημερομηνία έκδοσης: 7 Νοεμβρίου 2016
Σχήμα: 24Χ32
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-102-0
Ετικέτες ΔιαφορετικότηταΞενοφοβίαΡατσισμός
Στων κύκλων τη χώρα, για κακή του ώρα,
βρέθηκε ένα τρίγωνο. Πω πω πω! Αλίμονο!
Ένα τρίγωνο «μετανάστης», «ξένος», στη χώρα των κύκλων...
Είναι άραγε η διαφορετικότητα «πλούτος» ή πρόβλημα;
Μήπως ο καθένας είναι και «ξένος» και μοναδικός σε όλο τον κόσμο;
Ένα βιβλίο με CD, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

ΒΙΒΛΙΑ ΨΑΡΑΣ

Αγαπητοί φίλοι Καλό μήνα και καλή χρονιά. Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου μας.
Παρουσίαση Η Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια ειναι ο δρόμος της καρδιάς


Ομιλία με θέμα το βιβλίο «Συζήτηση με το Θεό για το θάνατο »

«Υγιή όρια, ανθυγιεινές πεποιθήσεις και αγάπη εαυτού» Μέρος 2ο

Θέλετε να γράψουμε ένα βιβλίο; Παρουσίαση με τη Στέλλα Αρβανίτη

Παρουσίαση Pranic Healing και Διαλογισμός Ευημερίας

Παρουσίαση Μεθόδου Μπρόφμαν Καθρέφτης του σώματος:θεραπεία, ίαση και αυτοβοήθεια.

Η ολοκαίνουρια μας ιστοσελίδα, ανανεωμένη με χιλιάδες βιβλία σας περιμένει στοwww.psarasbooks.gr

Ακύρωση ομιλίας για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, Τετάρτη 11/1/2017

Antikythera Mechanism

Mike Edmunds: “The Mechanical Universe”

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Θεσσαλονίκη, η προγραμματισμένη ομιλία του επίτιμου καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Cardiff, Mike Edmunds με θέμα “The Mechanical Universe”δεν θα πραγματοποιηθεί
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Τα νέα του Πολυχώρου


www.metaixmio.gr/polychoros
Περισσότερες ιδέες, περισσότερες δράσεις στο νέο πρόγραμμα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
Το 2016 ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είχε γενέθλια και γιόρτασε μαζί σας τα 10 του χρόνια.Εδώ και δέκα χρόνια μοιραζόμαστε με εσάς, τους φίλους του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, την αγάπη μας για το βιβλίο και τον πολιτισμό. Χωρίς εσάς, τους βασικούς πρωταγωνιστές και αποδέκτες του βιβλίου και της τέχνης, το όραμά μας δεν θα γινόταν πραγματικότητα. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια και σας ευχόμαστε καλή χρονιά με ωραία αναγνώσματα και περισσότερη φαντασία και τέχνη στη ζωή μας. Είμαστε κοντά σας και το 2017 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνεισεμινάρια για ενηλίκους, ενημερωτικές ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς, διαδραστικά εργαστήρια για γονείς και εκπαιδευτικούς (Σχολή Γονέων – Σχολή Εκπαιδευτικών), Λέσχες Ανάγνωσης για μικρούς και μεγάλους, αφιερώματα σε συγγραφείς και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις. Πάρτε μια πρώτη γεύση από το νέο πρόγραμμα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ!
Κάθε εβδομάδα, όπως πάντα, θα λαμβάνετε την εβδομαδιαία μας ενημέρωση με πληροφορίες για την κάθε μας δράση και λεπτομέρειες για τον τρόπο συμμετοχής σας.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ραντεβού με τον κόσμο των πριγκιπισσών της Disney / Χιονάτη
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, 12:30-3 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών
80 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας, η κλασική ηρωίδα της Disney που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η Χιονάτη, η όμορφη πριγκίπισσα με τη χρυσή καρδιά, που το τραγούδι της μαγεύει τα μικρά και τα μεγάλα ζώα του Δάσους, καταφέρνει με την αγάπη και την καλοσύνη της να νικήσει το μίσος και τη ζήλια και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Στο πλευρό της οι επτά μικρόσωμοι φίλοι της: O Σοφός, ο Χαρούμενος, ο Γκρινιάρης, ο Ντροπαλός, ο Συναχωμένος, ο Χαζούλης, ο Υπναράς.
Αν σου αρέσουν οι κλασικές ιστορίες, αν έχεις φαντασία και χιούμορ, αν πιστεύεις πως η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας, δεν έχεις παρά να έρθεις το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017,
στις 12:30 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για να ζήσουμε ξανά τη μαγεία της κλασικής ταινίας Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι της Disney.
Σας περιμένουν κατασκευές, θέατρο, face painting, τραγούδι, παιχνίδι και μικροσκοπικές πράξεις αγάπης.
Η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη και η εικαστικός Γεωργία Σουβατζή θα ταξιδέψουν μαζί σας στο δάσος της Χιονάτης και στο σπιτάκι των νάνων.
Δείτε περισσότερα...
Είσοδος ελεύθερη – Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Το φαινόμενο Bob Dylan του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 7:30 μ.μ.
Σε συνεργασία με Το Περιοδικό – www.toperiodiko.gr
Αφιέρωμα στον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας θρυλικό τραγουδοποιό BOB DYLAN.
Είναι αλήθεια πως ο Dylan άλλαξε τη ζωή χιλιάδων αντρών και γυναικών στη δεκαετία του 1960, αλλά και μετέπειτα. Είναι κάτι περισσότερο από εκφραστής της εποχής μας, και φυσικά είναι κάτι πολύ περισσότερο από θρυλικός τραγουδοποιός: ο Dylan είναι ποιητής. Είναι η φωνή των καιρών μας.
Θα μιλήσουν ο συγγραφέας-μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο τραγουδοποιός Κώστας Λειβαδάς, η συγγραφέας-μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίουκαι ο μουσικός παραγωγός-δημοσιογράφος Αντώνης Φράγκος.
Δείτε περισσότερα...




ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ντετέκτιβ Κλουζ και CSI Kids
Η υπόθεση των χαμένων κόμικς

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στις 8 μ.μ.
Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου για παιδιά 9-11 ετών με αφορμή τη σειρά βιβλίων «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»
Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μια μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις που διδάσκονται και δεξιότητες που ασκούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών.
Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει μαζί με την έμπειρη ηθοποιό και εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος: 6 ευρώ για κάθε παιδί
Μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν: 45
Το παιχνίδι θα επαναληφθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ., το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι και το Σάββατο 8 Απριλίου στις 11 το πρωί.
Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι δίνεται δωρεάν σε κάθε παιδί το καπέλο του Κλουζ, αυτοκόλλητο του CSI Kids και μια ιστορία μυστηρίου που καλούνται να λύσουν.
Δείτε περισσότερα...
Εκπαιδευτική Ρομποτική WEDO
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, 7:30-8:30 μ.μ.
Εργαστήριο για παιδιά από 8 ετών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo σε συνεργασία με το STEM Education (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών)
Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.
Μαθαίνουν πώς μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving).
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί
Μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν: 20
Το εργαστήριο θα επαναληφθεί στις 3 Μαρτίου 2017 την ίδια ώρα.
Δείτε περισσότερα...

ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Κύκλος διαδραστικών εργαστηρίων που βοηθούν τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Εισηγήτρια: Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας
1η συνάντηση την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, 7-9 μ.μ., με θέμα «Τραβήγματα με το σχολείο: Σωστή επικοινωνία σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά και απόδοση των παιδιών μας»
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δείτε τις υπόλοιπες συναντήσεις και θεματικές και διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1(Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.
Τα σεμινάρια-εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2017 είναι:
1. Δημιουργική Γραφή Παιδικού Βιβλίου
(διάρκεια: 20 ώρες / 8 συναντήσεις) με την Ιωάννα Μπαμπέτα
2.Η τέχνη να γράφεις – Η τέχνη να διαβάζεις
(διάρκεια: 15 ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων) με τον Δημήτρη Στεφανάκη
3.Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας
(διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
4.Εντατικό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής «Πώς έρχονται οι λέξεις: Η αρχή της ιστορίας»
(διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
5.Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων
(διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
6.Εκδοτική διαδικασία / Παραγωγή βιβλίου: «Από το χειρόγραφο στο βιβλίο»(διάρκεια: 12,5 ώρες / 5 συναντήσεις) με την Ελένη Μπούρα και την Ειρήνη Χριστοπούλου
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
•Έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
•Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.
•Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., σας περιμένουμε σε μια open day συνάντηση όπου οι εισηγητές και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις. Επιπλέον, μόνο για εκείνη την ημέρα θα ισχύει έκπτωση 10% στα δίδακτρα κάθε σεμιναρίου, εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας (εξόφληση προκαταβολής). Παλιοί και νέοι μαθητές του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, επωφεληθείτε της προσφοράς μας και ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των σεμιναρίων. Η Ελένη Μπούρα και η Ειρήνη Χριστοπούλου θα συναντήσουν όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο Εκδοτικής Διαδικασίας / Παραγωγής Βιβλίου την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα.
Δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει, καθώς και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), εάν πρόκειται για εκδήλωση ή εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.