Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Προσωπίδα Ασφαλείας προστασίας προσώπου HD Visual Screen HOICHOW PROHD

Υλικό Κατασκευής: Πολυαιθυλένιο
Προτεινόμενη Χρήση: Για όλες τις εργασίες
Συσκευασία: 1 Τεμάχιο
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
Περιληψη
Η Προσωπίδα Ασφαλείας προστασίας προσώπου HD Visual Screen PROHD της HOICHOW είναι ιδανική για να σας προστατεύει από υγρά σταγονίδια ή πιτσιλιές (νερό, χημικά, σκόνη, μικροσωματίδια) στο χώρο.
Είναι αδιάβροχη και άνετη κατά την εργασία σας για όλη την ημέρα.
Διαθέτει:
1) Διπλής όψης αντιθαμβωτική μεμβράνη PET υψηλής ποιότητας η οποία είναι ανθεκτική σε γρατσουνιές, σε οξύ και αλκάλια.
2) Η κατασκευής είναι από ελαφρύ υλικό ("λεπτή" κατασκευή) και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους κεφαλιών, επίσης μπορεί να φορεθεί με γυαλιά μυωπίας ή μασκάκια (goggles) κατά την εργασία σας, χωρίς να ενοχλεί.
3) Προστατεύει αποτελεσματικά από μολύνσεις που μπορεί να προκληθούν από σωματικά υγρά και πιτσιλιές στο πρόσωπο.
4) Ελαφρύς και εργονομικός σχεδιασμός με ενσωματωμένα μαλακά μαξιλάρια για τη μείωση της πίεσης στο μέτωπο, άνετο στη χρήση χωρίς αίσθηση πίεσης.
5) Η αντιθαμβωτική μεμβράνη PET είναι μια "γρήγορη" τεχνολογία στο να αφαιρεί το θόλωμα από την προσωπίδα (από χνώτα ή θερμοκρασία δωματίου - υγρασία) για να σας δώσει καθαρή ορατότητα ανά πάσα στιγμή.

ESR-180BB

ESR-180BB
  Το απόλυτο εργαλείο για ένα πιο αποδοτικό ψάρεμα.
Η δυνατότητα ανίχνευσης 360° και η λεπτομερής σάρωση ενός συγκεκριμένου τομέα γύρω από το σκάφος, δίνουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα για ένα άκρως παραγωγικό ψάρεμα. Το Searchlight Sonar της KODEN ESR-180BB είναι σε διάταξη Black Box για χρήση οποιασδήποτε οθόνης.
το γρηγορότερο σόναρ σε σάρωση στην κατηγορία του
ανίχνευση από +5° μέχρι τη γωνία κλίσης 90°
μεταβλητός δείκτης μέτρησης βάθους και απόστασης
η λειτουργία σταθεροποίησης αποκαθιστά αυτόματα στην εικόνα την ταλάντωση (μπότζι) του σκάφους
απεικόνιση οριζόντιας σάρωσης (πλήρης ή μισός κύκλος), κάθετης σάρωση (βεντάλια), μετατόπιση κέντρου και βυθόμετρο
η λειτουργία κλειδώματος στόχων μπορεί να παρακολουθεί τα κοπάδια ψαριών ανεξάρτητα από την κίνηση του σκάφους
δυνατότητα σύνδεσης με GPS για παρακολούθηση του ίχνους του σκάφους
η λειτουργία βεντάλιας βοηθάει στην ανίχνευση ψαριών κάτω από τα «ρομπότ», καθώς και πληροφορίες όπως το πόσο ψηλά ή πατωμένα είναι τα ψάρια
πλήρως ελληνικό μενού
Οθόνη 15 – 19 ίντσες LCD
Τάση Λειτουργίας 20 - 30 VDC
Κατανάλωση 110 W
Ισχύς Εκπομπής 1,5 kW
Συχνότητα 180 ή 80kHz
Κλίμακα 0 - 2000m
Γωνία Ανίχνευσης 10° ή 5° (Λειτουργία Σόναρ)
5° ή 3° (Λειτουργία Βεντάλια)
Γωνία Κλίσης +5° έως -90°
Λειτουργίες Λειτουργία Σόναρ, Μετατόπιση κέντρου, Βεντάλια, Βυθόμετρο
Stabilizer Εμπεριέχεται στον σένσορα (βεντούζα)

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πομποδέκτης CB PNI HP62

Πομποδέκτης CB PNI HP62
Πομποδέκτης CB PNI HP62
Το κατάστημα μας πρώτο στην Ελλάδα διαθέτει και παρουσιάζει τον υπέροχο αυτό πομποδέκτη στη μπάντα πολιτών CB.
Είναι κατάλληλος για όλα τα αυτοκίνητα, ή ακόμη και για σταθμό βάσης. Το μέγεθος του είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα να μην καταλαμβάνει χώρο αφού όλος ο πομποδέκτης είναι σαν ένα μικρόφωνο. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε την κεραία και την τροφοδοσία στον αναπτήρα του αυτοκινήτου.
Είναι ιδανικό για επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων σε εκδρομές, εξορμήσεις 4Χ4, κυνήγι κ.α.
ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK 
https://www.youtube.com/watch?v=tinOd5OOn9Y&feature=emb_logo
ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ ΤΤi TCB-H100 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Frequency 26.965-27.405 MHz
Broadcasting type AM-FM
feeding 12 V
Dimensions (L x H x D / Weight) 73 x 35 x 92 mm (without power adapter) / 332 g (included adapter)
Sensitivity (10dB) 0.5uV (AM) 0.25uV (FM)
Audio speaker power 0.5W
Audio signal distortion less than 3% @ 1KHz
Emission power 4W
Modulation 90% +/- 5%
Current absorbed 900mA
Model portable
Special features
Dual Watch Yes
Scanning channels Yes
RF Gain Yes, 9 levels
ASQ - Squelch automaton Yes, 5 levels
Keyboard lock Yes
Operating temperature -26 ~ + 55 ° C
The package contains
Radio station Yes
Lighter jack Yes
12 V antenna and power adapter Yes
Manual in Romanian Yes

Χωρίς ασπίδα

Χωρίς ασπίδα 
Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Νάγια Δασκαλοπούλου
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 568
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-217-1
Θεματολογία: Πολιτικό Οικολογία Ιστορικό Κοινωνικό Υπαρξιακό
Για τη Γουίλα Νοξ τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Το περιοδικό στο οποίο αρθρογραφούσε κλείνει ξαφνικά, και ο άντρας της χάνει τη μόνιμη θέση του καθηγητή στο πανεπιστήμιο. Αναγκάζονται να μετακομίσουν από τη Βιρτζίνια σε ένα παμπάλαιο ετοιμόρροπο σπίτι που κληρονόμησαν στο Βάινλαντ του επαρχιακού Νιου Τζέρσεϊ, και ο Γιάννος προσπαθεί να τα μπαλώσει με μια προσωρινή σύμβαση με το πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφειας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Γουίλα έχει επιπλέον φορτωθεί τον άρρωστο, ξεροκέφαλο και αντιδραστικό πεθερό της, την 26χρονη επαναστάτρια κόρη της, που εμφανίζεται ξαφνικά μετά από χρόνια απουσίας, και τον νεογέννητο εγγονό της, τον οποιο ο γιος της αφήνει στη δική της φροντίδα μετά την αναπάντεχη αυτοκτονία της φίλης του.
Σε μια προσπάθεια να βρει επιχορηγήσεις από απίθανες πηγές, η Γουίλα ερευνά το ιστορικό παρελθόν του σπιτιού. Περίπου 150 χρόνια νωρίτερα ζούσε εκεί ο 30χρονος καθηγητής φυσικών επιστημών Θάτσερ Γκρίνγουντ, που αντιμετώπιζε τα δικά του προσωπικά και οικονομικά αδιέξοδα. Απογοητευμένος από μια σύζυγο που ενδιαφερόταν μόνο για τις ανέσεις και την κοινωνική άνοδο, αγωνιζόταν να υπερασπιστεί τις καινοτόμες επιστημονικές θεωρίες της εποχής ενάντια στον αυταρχισμό του συντηρητικού εργοδότη του, αλλά και του Λάντις, του τυχοδιώκτη κυβερνήτη/ιδιοκτήτη αυτής της ουτοπικής κωμόπολης. Μόνη του παρηγοριά η φιλία του με τη γειτόνισσα Μαίρη Τριτ, μια ερασιτέχνιδα φυσιοδίφη που διατηρούσε εκτενή αλληλογραφία με τον ίδιο τον Κάρολο Δαρβίνο και άλλους διαπρεπείς επιστήμονες, υπερμάχους των νέων ιδεών.
Ακολουθώντας ως την κορύφωσή τους τις δύο παράλληλες ιστορίες, που διαδραματίζονται στον ίδιο χώρο με μια χρονική απόσταση σχεδόν ενάμιση αιώνα, η Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ σκιαγραφεί με χιούμορ και ενσυναίσθηση τις συνθήκες της ζωής σε καιρούς χαλεπούς, σ’ έναν κόσμο όπου τα δεδομένα έχουν πια αλλάξει. Ένα τρυφερό και διεισδυτικό μυθιστόρημα που, μέσ’ από οικογενειακές αντιπαραθέσεις, ηθικά διλήμματα, κοινωνικές διαψεύσεις, πνευματικές προκλήσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες, αναδεικνύει με συναρπαστικό τρόπο την πολύτιμη ικανότητα του ανθρώπινου είδους να αντέχει, να προσαρμόζεται και, τελικά, να επιβιώνει

....
«Η Κινγκσόλβερ αποδίδει έξοχα το τίμημα των ριζικών αλλαγών και το πώς μπορούν ν’ ανοίξουν τον δρόμο όχι μόνο για τις μελλοντικές γενιές, αλλά και για μια απρόσμενη, ακτινοβόλα επέκταση της καρδιάς μας».
O: The Oprah Magazine,
«15 Best Books of 2018»
«Απόλυτα σαγηνευτικό… Προσεγμένο ως τη λεπτομέρεια… Δίνει τροφή για σκέψη… Το πολυσυζητημένο ταλέντο της Κινγκσόλβερ να δημιουργεί πραγματικά πιστευτούς χαρακτήρες αξιοποιείται πλήρως σε τούτο το βιβλίο».
San Francisco Chronicle
«Το τελευταίο μυθιστόρημα της Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ είναι εκπληκτικό… Ο καλύτερος λόγος για να το διαβάσει κανείς είναι για να ανακαλύψει και να εκτιμήσει τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο ιστορίες, του παρελθόντος και της εποχής μας».
Associated Press
«Ένα επιδέξιο πάντρεμα φαντασίας και πραγματικότητας, με παράλληλη αφήγηση σε εναλλασσόμενα κεφάλαια… Ένα καταπληκτικό βιβλίο από κάθε άποψη».
New York Journal of Books
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Προδημοσίευση απ' το Διάστιχο, 20/1/2020, diastixo.gr

🛎 Τα βιβλία της ζωής μας σε απίστευτες τιμές!



ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Βουτιά στα βιβλία της ζωής μας
Το καλοκαίρι ήρθε και φέρνει μαζί του τα καλύτερα βιβλία στις καλύτερες τιμές! Καθώς ξέρουμε πόσο σας αρέσει να διαβάζετε στις παραλίες και γενικά στις διακοπές, σας προσφέρουμε τις αγαπημένες σας ιστορίες σε μοναδικές προσφορές για ακόμα περισσότερη απόλαυση. Βιβλία για μικρούς και μεγάλους σε απίστευτες τιμές για να δροσίσουν τις μέρες σας και τις νύχτες σας. Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας και μπείτε στο eshop μας για να δείτε όλα τα βιβλία που βρίσκονται σε προσφορά.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ευγενία Μπογιάνου
Μόνο ο αέρας ακουγόταν Χρύσα Σπυροπούλου
Ταραγμένα νερά
Διηγήματα φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους για τον θάνατο, το πέρασμα του χρόνου, την αγωνία μπροστά στο μυστήριο της ύπαρξης, τη μνήμη και, κυρίως, την απώλεια. Ο μίτος που ενώνει τις ιστορίες είναι η υπαρξιακή κραυγή των ηρώων όπως συνδυάζεται με τη διεισδυτική κοινωνική ματιά της συγγραφέως πάνω σε ό,τι μας περιβάλλει.
Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που θα σας βυθίσει στην ομίχλη των ατμοσφαιρικών τοπίων της Βόρειας Ελλάδας. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τα σκοτεινά κίνητρα των πρωταγωνιστών έχουν βαθιές ρίζες. Ακολουθήστε τες ως την ανάδειξη της αλήθειας.

Andres Barba
Χέρια μικρά
Μετάφραση: Βασιλική Κνήτου Tracy Chevalier
Καινούργιο αγόρι
Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που καταρρίπτει την πίστη της κοινωνίας μας στην παιδική αθωότητα και αγνότητα. Σε ένα ορφανοτροφείο, η επιθυμία, σαν αίνιγμα ή σωτηρία, με υπνωτιστικό, λυρικό ρυθμό, θα σας υποβάλει μια αίσθηση διφορούμενου και τρομερού. Ο φόβος είναι ακόμα πιο φοβερός στον βαθμό που είναι αόριστος.
Σειρά: The Hogarth Shakespeare Project
Η τραγωδία του Οθέλλου μεταφέρεται σε μια σχολική αυλή στα προάστια της Ουάσινγκτον της δεκαετίας του 1970 από την πένα της αγαπημένης συγγραφέα του Κοριτσιού με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι. Έρωτες, ανασφάλειες, παιχνίδια μικροπολιτικής, καταιγισμός συναισθημάτων από την πρώτη ως τη σοκαριστική τελευταία λέξη.

Kate Hamer
Μην το πεις πουθενά
Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη Tony Parsons
Οι εκτελεστές
Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου
Η μοναδική Kate Hamer προσφέρει ένα σκοτεινό παραμύθι για το τέλος της αθωότητας – και τον τρόπο που το παρελθόν μας κρατά δέσμιούς του. Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης, στην κόψη του μαγικού ρεαλισμού και του ψυχολογικού θρίλερ. Μια στοιχειωμένη ιστορία για τα φαντάσματα που κουβαλούν οι ζωντανοί.
Η τρίτη περιπέτεια του επιθεωρητή Μαξ Γουλφ, γεμάτη συγκλονιστικές ανατροπές. Νουάρ βουτηγµένο στην αγωνία που θα σας οδηγήσει στα σκοτεινά σοκάκια του Λονδίνου, µε εξαιρετική πλοκή που δε θα σας αφήνει να…το αφήσετε από τα χέρια σας.

Jens Lapidus
Πρώτη μούρη
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης Lone Theils
Το θανάσιμο πέρασμα
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Ένα μείγμα κατάμαυρου σασπένς και παραδοσιακής αστυνομικής ιστορίας, ίσως το καλύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα μέχρι σήμερα που μεταφράζεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Ένα καυτό θρίλερ με το γνωστό αταίριαστο δίδυμο που θα σας καθηλώσει ως την λύση του μυστηρίου.
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα θα σας γοητεύσει χάρη στο μαύρο χιούμορ και τη νοσταλγική διάθεση για τη δεκαετία του 1980 με την οποία είναι ποτισμένο αλλά κυρίως με την τολμηρή και συναρπαστική ηρωίδα του.

George R. R. Martin
Στον Οίκο του Σκουληκιού
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Λέτσα Gregory Claeys
Μαρξ και μαρξισμός
Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
Κάτω από έναν ετοιμοθάνατο ήλιο, μέσα σε στοές και σήραγγες, οι ακόλουθοι του Λευκού Σκουληκιού ζουν στο ημίφως σε ένα καθεστώς αργής παρακμής. Η µοναδική τους ελπίδα για να επιβιώσουν στο σκοτάδι είναι να ανακαλύψουν τα τροµερά µυστικά των προγόνων τους.
Ποιος ήταν ο Μαρξ, πώς εξελίχθηκε ο μαρξισμός τον 20ό αιώνα και τι σημαίνει για εμάς σήμερα; Ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς ιστορικούς του σοσιαλισµού ασχολείται με τις ιδέες του Μαρξ και την εξέλιξή τους από τις απαρχές τους στη Ρωσική Επανάσταση και µέχρι σήµερα.
…ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΥΣ


Λίσμπετ Σλέγκερς
Εγώ και τα άγρια ζώα
Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου Τζούλια Ντόναλντσον
Ο ποιητής κούνελος
Εικονογράφηση: Λίντια Μονκς
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Σειρά: Εγώ και ο κόσμος μου
Ένα ευχάριστο βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά που τα βοηθά να εξοικειωθούν με τα διάφορα ζώα που ζουν στην άγρια φύση.
Σειρά: Τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλντσον
Μια ξεκαρδιστική όσο και τρυφερή ιστορία από δύο βραβευμένες δημιουργούς. Μια όµορφη νύχτα µε πολλά αστέρια στον ουρανό, γνωρίζει ο ποιητής κούνελος κάποιον που µοιράζεται την αγάπη του για την ποίηση.


Αλίξ Καμπρέρα, Βινιέ Μοντανιέ
Μάθε να είσαι συνετός
Εικονογράφηση: Ρόζα Μ. Κούρτο
Μετάφραση: Ασημίνα Γιαννοπούλου Μαρία Αγγελίδου
Ο κάπρος του Ερύμανθου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Έφαγες ποτέ ένα ολόκληρο κουτί γλυκά και σε έπιασε η κοιλιά σου; Μήπως μιλάς χωρίς να σκέφτεσαι; Αναρωτιέσαι συχνά γιατί θα πρέπει να φοράς αντηλιακό στη θάλασσα; Η σύνεση είναι μία από τις κύριες αρετές και αποτελεί τη βάση για τη νοημοσύνη και την προσωπική ωρίμανση.
Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Γνωρίστε τον πρώτο ήρωα, τον Ηρακλή, που έπιασε τον κάπρο του Ερύμανθου, την εποχή που τα ζώα δεν ήταν μόνο ζώα, αλλά θεοί, τέρατα, βασιλιάδες, ομορφιές και φόβοι.


Γκάι Πάρκερ-Ρις
Ντίλαν ο έμπορος
Εικονογράφηση: Γκάι Πάρκερ-Ρις Αγγελική Δαρλάση
Ο λυράρης και οι νεράιδες
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Σειρά: Μια περιπέτεια του Ντίλαν
Ο Ντίλαν τρελαίνεται για παιχνίδι και θέλει κι εσένα μαζί του σ’ αυτή την περιπέτεια, όπου θα μάθεις τι κάνει ένας έμπορος!
Σειρά: Ιστορίες Νεοελληνικής μυθολογίας
Πριν κάποια χρόνια και καιρούς, ζούσαν λυράρηδες άξιοι, δεινοί και ξακουσμένοι, που λέγαν πως την τέχνη τους τόσο καλά τη μάθαν από νεράιδες όμορφες, νύχτα δίχως φεγγάρι.


Αντιόπη Φραντζή
Ουφ, ξελευθερία!
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος Σιλβέν Ζαουί
Είμαι ερωτευμένη
Εικονογράφηση: Ανελόρ Παρό
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Σειρά: Μαθητικά κατορθώματα
Ο Ορέστης υποφέρει από ντροπαλίτιδα, ιδίως όταν πρόκειται να ανέβει στη σκηνή. Μια ιστορία για τη δύναµη των σχέσεων σε ένα δηµιουργικό και φιλικό σχολικό περιβάλλον που αναγνωρίζει τον καθένα µας ως ξεχωριστό και σηµαντικό.
Σειρά: Οδός των φίλων
Η Ρόουζ αγαπάει στα κρυφά τον Ρομέο, τον ξάδελφο του Έντζο. Όταν ανακαλύπτει ότι αυτός αγαπάει άλλη, ραγίζει η καρδιά της και χάνει την εμπιστοσύνη της στον εαυτό της.


Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Ο χορός της Χαράς
Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου Φραντσέσκα Χεγκ
Το κήρυγμα της φωτιάς
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
Σειρά: Ιστορίες που ζεις δυνατά
Τι συµβαίνει στη ζωή ενός κοριτσιού που έχει αποφασίσει να διαφέρει από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας του; Τα κορίτσια πρέπει να κάνουν ακριβώς ό,τι τα αγόρια; Μεγάλο µπέρδεµα...
Σειρά: Το κήρυγμα της φωτιάς
Τετρακόσια χρόνια στο μέλλον, η Γη έχει επιστρέψει σε πρωτόγονη κατάσταση ύστερα από μια πυρηνική φωτιά που εξαφάνισε τον πολιτισμό και τη φύση. Αν και οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας έχουν σταματήσει, για κάποιον άγνωστο λόγο, στον κόσμο γεννιούνται μόνο δίδυμα παιδιά...

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες ανέδειξαν το έλλειμμα ιστορικής πληροφόρησης μεγάλων τμημάτων της νεολαίας για τα γεγονότα της δεκαετίας του 1940.
Με αφορμή τα πορίσματα των συγκεκριμένων ερευνών, εξετάζεται στο παρόν βιβλίο η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της σχολικής ιστορίας στα χρόνια της μεταπολίτευσης και οι ατελέσφορες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του γνωστικού και αξιακού περιεχομένου της ιστορικής εκπαίδευσης τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Ο συγγραφέας, παρουσιάζει ερευνητικές στρατηγικές, διδακτικές προτάσεις-σενάρια και κατάλληλα επιλεγμένο και αρθρωμένο ιστορικό υλικό (πρωτογενείς και δευτερογενείς ιστορικές πηγές, μαρτυρίες, αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων). Προσανατολίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μια μαθησιακή πρακτική που αποσκοπεί στην πολυπρισματική ιστορική γνώση για τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα (1946-1949) και στη συλλογική αυτογνωσία.
Οι προτάσεις του, παρότι έχουν ως σημείο εκκίνησης τον τρόπο που παρουσιάζεται ο Εμφύλιος Πόλεμος στα σχολικά βιβλία της ΣΤ’ Δημοτικού, της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας, δεν είναι δέσμιες του κανονιστικού σχολικού πλαισίου, αλλά εξακτινώνονται στο πολύπτυχο της Δημόσιας Ιστορίας.
Για τον συγγραφέα, η αναμέτρηση με το «σκοτεινό παρελθόν» δεν καλλιεργεί μόνο την ιστορική σκέψη, δεν συγκροτεί μόνο ένα σημαντικό μορφωτικό κεφάλαιο, μια δέσμη σημαντικών δεξιοτήτων, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό περιεχόμενο και ηθικό νόημα. Καθιστά τον μελλοντικό πολίτη λειτουργό της δημοκρατικής κοινωνίας.
Ο Γαβρίλης Λαμπάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Είναι επίσης Διδάκτωρ της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έγραψε τα ακόλουθα βιβλία:
ΚΚΕ και εξουσία 1940-1944, Μεταίχμιο, Αθήνα 2018. Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη (1949-1957), Κούριερ Εκδοτική, Αθήνα 2001. Η αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα (σε συνεργασία με την Ελένη Αστερίου), Φιλίστωρ, Αθήνα 1995. Η ματαιωμένη ουτοπία, Γιάννης Γαβριηλίδης, Νίκος Καραγιάννης και άλλοι σύντροφοι (σε συνεργασία με τους Γιώργο Κόκκινο και Αφροδίτη Αθανασοπούλου), Ταξιδευτής, Αθήνα 2008.
Μαζί με τον Γιώργο Κόκκινο έγραψαν την εισαγωγή και είχαν την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου Σταμάτης Σκόρδος, Συμβολή στην ιστορία των Ελλήνων ναυτεργατών, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αθήνα 2006.
Επίσης σε συνεργασία με τον Αγαθοκλή Αζέλη είχαν την επιμέλεια του βιβλίου Π. Μιχαήλ Κοσβύρας, Από το βουνό στον άμβωνα, ο μετασχηματισμός μιας ορεινής κοινότητας, Ταξιδευτής, Αθήνα 2009.
Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους (Οι Έλληνες και η διασπορά 15ος- 21ος αιώνας, Αθήνα 2006, εκδ. Βουλή των Ελλήνων, Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα 2008.
Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
συγγραφέας: Γιάννης Γιαννόπουλος
ΣΕΙΡΑ: ΕΚΚΕΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (αρ.10)
Επιστημονικός Υπεύθυνος Σειράς: Γιώργος Κόκκινος
Isbn: 978-960-579-101-8
Διαστάσεις: 14 X 23,5
Σελίδες: 92

Η πιο σουρεαλιστική παραλία των Κυκλάδων


ArtTravel

1

2

Ευρώπη

Ξενάγηση σε 10 μνημεία
πολιτιστικής κληρονομιάς
3

Χαλκίδα

Οι καλύτερες ψαροταβέρνες της

4

Ταξίδι στη γνώση

Από που πήραν το όνομα τους
10 ελληνικά νησιά