Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας



ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 05-09-2016/1300 C
Α.Α. 23/2016

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ
ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ
ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (6-7 ΜΠΟΦΟΡ) ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:
1. ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (06-09-2016)
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΔΥΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (07-09-2016)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ).
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (08-09-2016).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Η ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Και ενώ ο «νταλγκάς» όλων ήταν το τι θα γίνει με τις τηλεοπτικές άδειες, για ακόμα μια φορά πήγαν στον σκουπιδοτενεκέ ένα σωρό άλλα σημαντικά προβλήματα της χώρας, γιατί σαν λαός, εκτός του ότι είμαστε «του καναπέ», είμαστε δυο λαλουν και τρεις χορεύουν όπως λέει και το γνωμικό.
Άλλωστε (για όλους όσους παρεξηγήθηκαν από τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς), ο Νεοέλληνας απέδειξε για το ΠΟΙΑ ζητήματα τον καίνε στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ανεβάζοντας» ΟΛΟΥΣ αυτούς τους μήνες φωτογραφίες διαφόρων ξέκολων, λουλουδάκια και χαζοφωτογραφιες από τα διάφορα μπιτσόμπαρα, και άλλα πολλά, που ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Ο χειμώνας που έρχεται, είναι ακόμα πιο δύσκολος από τους προηγούμενους, τα διάφορα ΧΑΡΑΤΣΙΑ όπως πάει το πράγμα θα μείνουν απλήρωτα, και ακόμα, ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Μέσα σε όλα τα δεινά της χώρας, είναι και η ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ, κάτι για το οποίο φωνάζουμε ΧΡΟΝΙΑ, άλλα ο Έλληνας, αδιαφορεί, μέχρι τη στιγμή που θα τον «μασήσει το γρανάζι», και τότε, θα βρεθεί ξαφνικά στην ΚΟΛΑΣΗ εκείνη που μια σειρά πολιτικάντηδων του εξασφάλισε.
Σε πολλά χρονογραφήματα μου για την υγεία, και τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ελλείψεις της, τα διάφορα κομματόσκυλα, είχαν σπεύσει να με χαρακτηρίσουν «υπερβολικό, γραφικό, ότι εξυπηρετώ συμφέροντα», και άλλα πολλά σαλιάρικα, που μόνο εκείνοι ξέρουν να προβάλλουν, προκειμένου να μαζέψουν τα αμάζευτα, και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Συνέλληνες, πάρτε μια «πικρή γεύση» με στοιχεία από το χώρο της ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, και κλάψτε….
Βέβαια, το ΚΛΑΜΑ, θα το ρίξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όχι γιατί σας το συνέστησα, αλλά γιατί ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ…
«Tα στοιχεία των Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας που επιβεβαιώνουν την κατάρρευση του ΕΣΥ
Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Η Νέα Πτέρυγα κατάντησε το γεφύρι της Άρτας. Εργαστήρια με δανεικούς εργαζόμενους, τεράστιες ελλείψεις υλικών, έκλεισαν χειρουργικά τραπέζια.
Γ.Ν.ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δρομολόγια θανάτου Καρδιολογικών Ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα Νοσοκομεία λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής. Μ.Τ.Ν. σε πλήρη εγκατάλειψη. Σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 πριν λίγο καιρό.
Γ.Ν.ΑΙΓΙΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργούν τα εργαστήρια, δεν λειτουργεί ο Αξονικός. Ανύπαρκτη η Μαιευτική κλινική.
Γ.Ν. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Προβλήματα με τις διακομιδές ασθενών. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου). Υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο.
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΑΧΑΪΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ.
ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες συγχώνευσης με Γ.Ν.Πατρών. Σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού και προσωπικού.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Κενές 487 οργανικές θέσεις. Λόγω ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος Διοικητής χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς, λες και το Νοσοκομείο είναι στρατιωτική μονάδα.
Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Οι Ασθενείς αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους. Πεπαλαιωμένα τα εργαστηριακά μηχανήματα. Συχνές βλάβες των μηχανημάτων και οι ασθενείς καταφεύγουν στον Ιδιωτικό Τομέα για τις εξετάσεις.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδεις του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των Ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων. 
Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείνοντα είναι χειρίστης ποιότητας με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών (Ορθοπεδικού, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Μικροβιολόγου). Ελλείψεις αναλώσιμων υλικών.
Γ.Ν.-Κ.Υ.ΝΑΞΟΥ: Ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών (Παθολόγου, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Δερματολόγου, Χειρουργού).  Απλήρωτα τα δεδουλευμένα νυκτερινά και αργίες από Νοέμβριο του έτους 20105.
Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ: 446 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού (πλην Ιατρών)  και 92 κενές οργανικές θέσεις Ιατρών.
Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 192 κενές οργανικές θέσεις στις 610 προβλεπόμενες.
Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: 52,3% το ποσοστό στελέχωσης των οργανικών θέσεων. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με ορατή την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: 265 οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στις 720 προβλεπόμενες.
Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: 45 είναι οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών από τις 84 προβλεπόμενες και 163 είναι οι κενές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού από τις 409 προβλεπόμενες.
Γ.Ν.ΚΥΘΗΡΩΝ: Από τις 15 οργανικές θέσεις Ιατρών οι 7 είναι ακάλυπτες και από τις 66 οργανικές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού ακάλυπτες είναι οι 17. Χωρίς Παθολόγο το Νοσοκομείο. Οι Ιατροί κάνουν τη δουλειά του παρασκευαστή και του χειριστή. Στο Νοσηλευτικό προσωπικό από τις 22 οργανικές θέσεις οι 9 είναι ακάλυπτες, παρότι φαίνονται 2, καθότι τις καταλαμβάνουν άτομα που απουσιάζουν πολύ καιρό για διαφόρους λόγους.
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Κλειστές 2 κλίνες ΜΕΘ. Κλειστά 2 χειρουργικά τραπέζια. Οφείλονται 2000 ρεπό στο σύνολο του προσωπικού. Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι απλήρωτα τα συνεργεία (ως εκ τούτω και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι) από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Μοναδική πηγή χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν το παγκάρι της εκκλησίας. Ελλείψεις χειρουργικών υλικών. 
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μεταξύ των ετών 2009 – 2015 συνταξιοδοτήθηκαν 431 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις είναι από 35% έως 70% ανάλογα την υπηρεσία.
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 150 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Δεν προσλήφθηκε κανείς. Ο μαστογράφος δεν λειτουργεί. Από τα 15 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν 5.
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ: 433 είναι οι κενές οργανικές θέσεις, στις 1533 προβλεπόμενες. Εργαστήρια με απαρχαιωμένα μηχανήματα που παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες (Αιμοδυναμικό, Αγγειογράφος)
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού.
Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: 50% κενές οργανικές θέσεις. Κλειστός ο Αξονικός Τομογράφος. Ελλείψεις υλικών. Δεν υπάρχουν ειδικότητες Ιατρών Πνευμονολόγου, Νευρολόγου, Παθολογοανατόμου. Οργανώνονται έρανοι για τη προμήθεια υλικών.
Γ.Ν.ΒΕΡΟΙΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η γυναικολογική – μαιευτική κλινική και το αιμοδυναμικό. Αναβάλλονται χειρουργεία. Κινδυνεύει να κλείσει το γαστρεντερολογικό τμήμα.
Γ.Ν. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Ερημοποίηση – υποστελέχωση του Νοσοκομείου. ΔΕ Νοσηλεύτρια καλύπτει το Φαρμακείο (χωρίς φαρμακοποιό) Καθαρίστρια έχει οριστεί μάγειρας. Δεν εφημερεύει το Νοσοκομείο γιατί οι Ιατροί κάνουν εφημερία στο Γ.Ν.Κιλκίς. Εξοικονομούν χειρουργικά υλικά από δωρεές.
Γ.Ν. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: 40% κενές οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί η ΜΕΘ. Κλειστά δύο χειρουργικά τραπέζια. Υπολειτουργεί η πνευμονολογική και τα επείγοντα παρά τον πολύ τουρισμό. 
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 400 κενά ήτοι 135 γιατροί, 35 διοικητικοί, 30 παραϊατρικό, 198 νοσηλευτικό όλων των κατηγοριών, 2 τεχνικοί. Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στο Νοσοκομείο 210.000.000€. Το Νοσοκομείο χρωστάει στους προμηθευτές 15.000.000€ από το 2016 Φλεβάρη. 10 στις 20 κλίνες ΜΕΘ κλειστές. 8 από τις 14 αίθουσες στο χειρουργείο κλειστές. 
Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς (60% ακάλυπτες οργανικές θέσεις).  23 ημέρες το μήνα ακάλυπτο το Νοσοκομείο από Παιδίατρο (είναι μόνο ένας). Εδώ και 1,5 χρόνο έκλεισε η Ορθοπεδική κλινική (ένας Ορθοπεδικός). Υπηρετούν 2 Αναισθησιολόγοι και ο ένας εντός των ημερών αποσπάται.
Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 45% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί ο Αξονικός τομογράφος. Έκλεισε η Μαιευτική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών. Κλειστή 15 ημέρες το μήνα η Παιδιατρική κλινική λόγω ελλείψεων σε Παιδιάτρους……………..»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Και έχει και άλλα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ……
Τι περιμένει ΟΛΟΥΣ εκείνους, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ.
Θυμοσαστε Αδέλφια τι έγραφα εδώ και χρόνια;
ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ.
ΚΑΗΚΑΜΕ!
Να θυμίσω, πως για την διάλυση αυτή, χρόνια τώρα φωνάζουν και οι γιατροί, αλλά, οι  ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έδιναν καμία σημασία.
Οι ΕΝΟΧΟΙ για αυτό το ΧΑΛΙ, είναι ΠΟΛΛΟΙ, είναι τέως υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι, είναι ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ που πλούτισαν σε βάρος ΟΛΩΝ των ασφαλισμένων….
Και που είστε αδέλφια, πάρτε το χαμπάρι, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙ….
Ας προσέχαμε….
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ από το 1992 μέχρι σήμερα έχει ουσιαστική προσφορά στην εκμάθηση Μουσικής και Χορού με τμήματα αναγνωρισμένα από το Υπουργείου Πολιτισμού.
Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας με την διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του αποκτώντας γνώση και εμπειρία.

Οι πολλές πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις των μαθητών μας σε Μουσική και Χορό με βραβεία και υποτροφίες, αποδεικνύουν την υψηλή ποιότητα σπουδών προς τους μαθητές μας. Επίσης η συμμετοχή τους σε ποικίλες εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς, στην πόλη μας αλλά και εκτός νομού κάνουν πράξη την φιλοσοφία μας ότι η Τέχνη πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και να είναι κινητήριος μοχλός δημιουργικής ζωής αλλά και διαπαιδαγώγησης.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ λειτουργεί σε έναν χώρο 500 τμ άρτια εξοπλισμένο, με έμπειρο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό που εγγυάται την σωστή και γρήγορη εκπαίδευση των σπουδαστών.
TMHMATA
Μουσική Προπαιδεία: Πρώτη επαφή με μουσική για παιδιά 4 – 8 ετών.
Σύγχρονη Μουσική: Αρμόνιο, Ηλεκτρική-Ακουστική Κιθάρα, Πιάνο. Μπουζούκι, Ακορντεόν, Βιολί, Σαξόφωνο, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Τραγούδι.
Κλασική Μουσική: Πιάνο, Κλασική Κιθάρα, Ακορντεόν, Βιολί, Σαξόφωνο, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Μονωδία, Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Ενοργάνωση, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση).
Χορός: Κλασικός Χορός, Σύγχρονος, Hip Hop, Latin.

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
Κ. Μελαχρινού 17 Ν. Μουδανιά Τηλ. 2373024234
Email: syntesi1992@gmail.com https://www.facebook.com/kentrotexnissynthesi

Garmin VHF 300i AIS. Black

Garmin VHF 300i AIS. Black 
Κωδικός προϊόντος: 1007743

Το ραδιοτηλέφωνο VHF της Garmin VHF 300i με δυνατότητα εκπομπής από 1 έως 25 watts παρέχει δυνατότητα να δημιουργήσετε περισσότερους σταθμούς. Διαθέτει σύστημα ενδοεπικοινωνίας/ Hailer με έξοδο 30watts και είναι συμβατό με ΝΜΕΑ 0183 και ΝΜΕΑ 2000 για μεγαλύτερη ευελιξία στην συνδεσμολογία. Με το VHF 300i AIS έχετε λεπτομερείς πληροφορίες για παραπλέοντα σκάφη ανεξάρτητα αν υπάρχει ορατότητα. Οι πληροφορίες που λαμβάνετε αφορούν τη θέση, την πορεία και την ταχύτητα σκαφών εξοπλισμένα με AIS που βρίσκονται εντός εμβέλειας. Το VHF 300i AIS δέχεται σήματα Class A και Class B ταυτόχρονα για να μην χάνεται καμία σημαντική πληροφορία.Επιπλέον έχει δυνατότητα αποστολής μηνύματος ήχου 15 δευτερολέπτων το οποίο παραδίδεται μέσω DSC. Μπορείτε ακόμα να ακούσετε τα τελευταία 90 δευτερόλεπτα κάθε εισερχόμενης κλήσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Η λειτουργία του VHF 300i AIS γίνεται μέσω του χειριστηρίου GHS 10 που επιτρέπει τον πλήρη χειρισμό από απόσταση. Το GHS 10 έχει έγχρωμη οθόνη LCD 2 ιντσών και εύχρηστο πληκτρολόγιο. Το VHF 300i χρησιμοποιεί το ηχείο 4 ιντσών που περιλαμβάνεται στην συσκευασία με ρύθμιση για την ένταση του ήχου, το ενσωματωμένο ηχείο στο GHS 10 ή άλλο εξωτερικό ηχείο. Το VHF 300i AIS υποστηρίζει πλήρως Class D DSC μέσω του NMEA 0183 ή ΝΜΕΑ 2000. Σε περίπτωση ανάγκης το DSC πραγματοποιεί κλήση με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν το σκάφος σας διαθέτει ένα συμβατό GPSPlotter μαζί με την εκπομπή του σήματος κινδύνου θα εκπέμπεται και η θέση του σκάφους σας.
Στην συσκευασία περιλαμβάνονται: VHF 300i AIS, χειριστήριο GHS 10, ενεργό ηχείο, καλώδιο  τροφοδοσίας/δεδομένων, καλώδιο deck 10μ., υλικά τοποθέτησης, οδηγίες χρήσης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
DSC: Class D
ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ: ΝΑΙ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 24.8 x 18 x 16.4εκ
ΕΞΟΔΟΣ HAILER: 20 WATTS
ΕΞΟΔΟΣ: 25 WATTS
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΗΧΕΙΟ 4WATTS
939,00 € 

Τιμή Προσφοράς 849,00 €

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT

Η πρόταση μας!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ AMATEUR VERSION ΜΕ VFO 25-30Mhz KAI ΒΗΜΑ ΑΝΑ 5 KHZ/ REPEATER OFFSET -100/+100 KHz /CTCSS RX TX /ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ η ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ,/ 8-10 WATT / EXPO MODE ΜΕ 400CH.ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ή 24 Volt!
ME ΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ, S METER
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΤΟΝΩΝ ΛΗΨΗΣ CTSS, ΕΚΠΟΜΠΗΣ DTMF
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ, UP DOWN ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ ΦΩΝΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ HIGH-CUT
Norm CITIZEN BAND/AMATEUR 10m AM/FM
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4-8 Watts AM / 4-8 Watts FM
Input voltage 12 - 24 Volts
Channels 40
Memories 16 to use the DTMF codes
S-METER Yes ( TX / RX )
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Roger beep : 5 possibility
CTCSS / DCS (encoder/decoder)
Yes : sub-audio code to activate repeater like selective tone
REPEATER OFFSET -100/+100 KHz
DTMF (encoder) Yes : tones selected to activate repeater, internet gateway and other items
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
COMPANDER function Yes : TX with a clear voice
Various functions Direct access to channel 9/19
Bonus Detachable power cord with plug + Jack plug for external loud speaker + Jack plug for external S-METER
Mike UP/DOWN selection + multifunction keys + DTMF inclused + 6 pins plug in front pannel. (Standard microphones CRT 520 P6 and CRT 518 P6 compatible)
Display LCD display : 7 colors (LOOP function to change the color every second)
Options Programming cable + software + din plate iso
Programmable by software Yes
Size 139 (l) x 184 (L) x 37 (H) mm
Weight 850 gr
Guaranty 2 years

Peace

Peace
Συγγραφέας: Chrysanthi Karaiskou
Εικονογράφος: Nestoras Xouris
Σειρά: Aristophanes for children
Ημερομηνία έκδοσης: 27 Ιουνίου 2016
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-109-9
The vine grower Trygaeus rides a giant beetle up to the heavens
to ask Zeus when the Spartans and the Athenians will stop fighting each other.
Once there, he finds out that the gods have abandoned the people
and that War holds Peace as his hostage. With the help of his fellow countrymen,
Trygaeus will try to free Peace and bring her back to earth.
In the same series:
THE BIRDS
LYSISTRATA
PLUTUS
THE FROGS

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Λ. ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑ

Αρχίζει η υποβολή συμμετοχών στο διαγωνισμό «Λ. Βενετούλιας»
Από τις 5 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 –με δυνατότητα παράτασης- θα διαρκέσει η υποβολή έργων για το διαγωνισμό ζωγραφικής που προκήρυξε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, στη μνήμη ενός μεγάλου ζωγράφου της Θεσσαλονίκης, του Λουκά Βενετούλια.
Πρόκειται για τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο  «Διαγωνισμός ζωγραφικής: Λουκάς Βενετούλιας», στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες ως 35 ετών. 
Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε το 2014, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων  από το θάνατο του Λουκά Βενετούλια και γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς συμμετοχών. 
Οι διαγωνιζόμενοι υποβάλλουν από ένα έργο ο καθένας, με θέμα της επιλογής τους και υλικό της προτίμησής τους. Τα έργα του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε χώρο του Ιδρύματος.
Στη συνέχεια, πενταμελής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρία έργα ανάμεσα στο σύνολο.  Το καλύτερο από αυτά θα βραβευτεί με συμβολικό χρηματικό ποσό και στα άλλα δύο έργα θα απονεμηθούν ισότιμοι έπαινοι. Τα τρία επιλεγμένα έργα θα παραμείνουν στη συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος.  
Λουκάς Βενετούλιας (1930 – 1984)
Ο Λουκάς Βενετούλιας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον Ν. Γ. Πεντζίκη. Ύστερα από τρία χρόνια σπουδών στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, έδωσε εξετάσεις στην ΑΣΚΤ της Αθήνας και σπούδασε ζωγραφική με δασκάλους τους Σ. Παπαλουκά και Γ. Μόραλη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διακρίθηκε με επαίνους και βραβεία και, μετά την αποφοίτησή του, επανήλθε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία. Παρουσίασε έργα του σε 12 ατομικές εκθέσεις και σε πλήθος ομαδικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδαξε ελεύθερο σχέδιο στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ και ιστορία της τέχνης και σκηνογραφία σε ιδιωτική σχολή θεάτρου-κινηματογράφου. Έκανε σκηνικά και κοστούμια για το Θέατρο Τέχνης του Κ. Κουν και το θίασο της Α. Κατσέλη. Εκτός από τη ζωγραφική, ασχολήθηκε με τη γραφιστική και την εικονογράφηση βιβλίων και δημοσίευσε άρθρα για την τέχνη σε εφημερίδες και περιοδικά. 
Ιδεολογικά συνεπής και κοινωνικά ενεργός, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ), του οποίου διετέλεσε αντιπρόεδρος ΔΣ μέχρι και το θάνατό του, και αγωνίστηκε για την ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Έργα του βρίσκονται σε πινακοθήκες, μουσεία, ιδρύματα και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πέθανε στις 26 Αυγούστου 1984. Μετά το θάνατό του, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έργα του παρουσιάστηκαν σε διάφορους χώρους με έργα άλλων καλλιτεχνών.
Αναλυτικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού  ζωγραφικής «Λουκάς Βενετούλιας» εδώ
Περισσότερες πληροφορίες: Δέσποινα Βενετούλια  τηλ. 2310991611 & Γραμματεία 2310991610 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 15:00.

DAF 105-410 COMBI

NEW IN STOCK 
DAF 105-410 6X2 COMBINATION 2008
935.000 KM  AUTOMATIC 
L 820 B 249 H 290
RENDERS 2 AXLE HANGER 2008
L 730 B 248 H 290
IN VERRY GOOD CONDITION BELGIUM REGISTRATION
NETTO EXPORT PRICE € 16.900
ZUNDERT TRUCKS
HAZELDONK 6255
4836 LG BREDA
MOBILE + 31 653 949 549

Ετούτο ειν' ωκεανός

Ετούτο ειν' ωκεανός
Οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τη μεριά της θάλασσας, δεν φάνηκε να ανησύχησαν τους κατοίκους του μικρού χωριού. Κάποιοι μόνο μετρήθηκαν στα τυφλά, για να μην ξαγρυπνήσουν, και αφού διαπίστωσαν ότι δεν έλειπε κανένας από το σπίτι, «θα μάθουμε αύριο τι έγινε», σχολίασαν με μισόκλειστα μάτια, και συνέχισαν τον μακάριο ύπνο τους.
Ο φόνος ενός άνδρα, ο οποίος απέδρασε από την Αθήνα, σ’ ένα νησί της άγονης γραμμής θα γίνει η αφορμή για να ξετυλιχτεί ένα σκληρό noir μυθιστόρημα. Στο περιθώριο μιας κοινωνίας σε κρίση, όπου κυριαρχεί η νύχτα με τους
ανθρώπους της, οι ήρωές της παλεύουν απεγνωσμένα με τους εφιάλτες που τους στοιχειώνουν. Τα ναρκωτικά, το εμπόριο λευκής σαρκός, η προστασία από ανθρώπους της νύχτας μαζί με ανομολόγητα μυστικά, οδηγούν τους ήρωες σε έναν κόσμο που σιγά-σιγά τους τραβάει στη δίνη του. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, ο συγγραφέας, αναζητά αχτίδες φωτός και αισιοδοξίας
Ετούτο ειν' ωκεανός
μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου
Isbn:978-960-9692-21-2
Σελίδες: 200
Λιανική Τιμή: 13 ευρώ

Στο δρόμο για το Ρίο 2016 - Συνεντεύξεις αθλητριών και αθλητών λίγο πριν τη συμμετοχή τους στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2016


Στο δρόμο για το Ρίο 2016 - Συνεντεύξεις αθλητριών και αθλητών λίγο
πριν τη συμμετοχή τους στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2016
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/08/blog-post.html
Το αναπηρικό αμαξίδιο των 200 ευρώ που προσφέρεται μέσω των δράσεων
ποδηλατικών διαδρομών ή συλλογής πλαστικών πωμάτων δεν εξασφαλίζει την
αυτονομία του χρήστη του
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-05-0533.html
Χορήγηση αναπηρικού αμαξιδίου και στους συνανθρώπους μας που
εισέρχονται στην αναπηρία ως παραπληγικοί ενώ είναι ανασφάλιστοι - Η
απάντηση του Υπουργείου Υγείας
videos από ΕΡΤ3 Η "παρέα εν δράσει" πετώντας με την ευγενική χορηγία
της Aegean Airlines ολοκλήρωσε την εθελοντική της δράση "Μάθε για μένα
και ας Σχεδιάσουμε για όλους" στη μυροβόλο Χίο
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/aegean-airlines.html
Η Ζωη δεν περιμενει Life can't wait
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/p/blog-page_2301.html
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των λύσεων για την επίτευξη πρόσβασης στην
θάλασσα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες και ηλικιωμένων, η οποία συγκρίνει
και αξιολογεί την προσβασιμότητα με το κόστος κατασκευής και
συντήρησης και το βαθμό ανεξαρτησίας και αυτονομίας των
εξυπηρετουμένων, για την κάθε μια λύση ξεχωριστά
2016-06-09_44 Θέμα: Υποχρέωση των ΟΤΑ για την εξασφάλιση πρόσβασης στη
θάλασσα σε μια τουλάχιστον παραλία της περιοχής ευθύνης τους
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2016-06-0944.html
Όλες οι γνωματεύσεις αναπηρίας, των οποίων η ορισμένη ημερομηνία λήξης
της ισχύος τους δεν έχει παρέλθει, ή εάν έχουν αόριστη ημερομηνία
λήξης και ισχύουν εφ'όρου ζωής, διατηρούν την ισχύ τους ως επίσημα
έγγραφα και πρέπει να γίνουν δεκτές για φορολογικούς λόγους όπως
ορίζει και η ΠΟΛ. 1041/2016 στην οποία αναφέρεται το δελτίο τύπου 48
του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας.
2016-06-15_48 Θέμα: Ενημέρωση για την ΠΟΛ. 1041/2016 σχετικά με την
ισχύ των γνωματεύσεων αναπηρίας για τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος
φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2015-06-1548-10412016-2015.html
2016-06-14_46 Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο για τη
διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων και των κοινωνικά ευάλωτων
ομάδων στο δημόσιο σύστημα υγείας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2016-06-1446.html2016-06-14_46
Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο για τη διασφάλιση της
πρόσβασης των ανασφάλιστων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στο
δημόσιο σύστημα υγείας
Ενημέρωση για την πρόσβαση των δικαιούχων ανασφάλιστων σε ιατρική και
νοσηλευτική περίθαλψη του Ε.Σ.Υ. - απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με
τη χρήση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-07-2760.html
Σύντομος οδηγός ερωταπαντήσεων για την πρόσβαση ανασφάλιστων στο
δημόσιο σύστημα υγείας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2016-06-3057.html
Ενημέρωση για την εξασφάλιση του απαραίτητου επιπέδου προσβασιμότητας
Ατόμων με Αναπηρία στο δομημένο και το ψηφιακό περιβάλλον που απαιτούν
οι Προσκλήσεις των 4 Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ με τις σχετικές απαντήσεις του
Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-07-2861-4.html
Ένα ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2015-11-1053.html
Με τη βούλα της Κομισιόν οι περικοπές στην κοινωνική πρόνοια όπως
καταδεικνύει η απάντηση της επιτροπής στην σχετική ερώτηση της
ευρωβουλευτή Κωνσταντίνας Κούνεβα
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/blog-post.html
Άρθρο Τάκη Αλεξανδράκη - Ακούει κανείς; Από την παραλία στο δρόμο
ημίγυμνοι αναβάτες με μυρωδιά αντιλιακού και θανάτου
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/18.html
Άρθρο Τάκη Αλεξανδράκη - "Ακούει κανείς;" Ασυντήρητα οχήματα δημόσιας
και ιδιωτικής χρήσης
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_31.html
video "καθημερινά και απλά" 06-06-2016 ΕΡΤ3 - Ολοκληρώθηκε το 1ο
festival φορέων ειδικής εκπαίδευσης στο Γκάζι "Όλοι Μαζί"
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/video-06-06-2016-3-1-festival.html
Αλεξανδράκης Τάκης
skype name: liquid-takis
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
mobile phone: +306932-312-912
Facebook name: takis alexandrakis
Twitter: @talexandrakis

Λευκάδα: Τα καλύτερα τραπέζια της

Λευκάδα: Τα καλύτερα τραπέζια της.

Σημειώστε...

Ινδικό κοτόπουλο Κόρμα.
Γεμιστές ντομάτες αλά προβενσάλ.
Ψητό καρπούζι με μέλι και λάιμ.
© Arttable. All Rights Reserved.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας