Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 090 - ΤΡΙΤΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 07-02-17/03 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1002 ΣΤΗΝ ΤΥΡΡΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ KAI ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1004 ΣΤΙΣ 07/18 UTC ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ
ΙΟΝΙΟ.ΨΥΧΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΛΗΡΟΥΜΕΝΟ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1022 ΣΤΗΝ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.
ΜΕΛΙΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 07/13 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 07/19 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 07/13 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 21.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.00, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00, ΚΑΡΠΑΘΙΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/13 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 07/21 UTC
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΙΠΑΜΕ;

ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΙΠΑΜΕ;

Εδώ και χρόνια γράφω για τον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ του Ελληνικού … «κράτους», για … «νόμους» που κάποιοι ψηφίζουν, και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους εφαρμόσουν.
Νόμοι, που θέτουν τις ζωές του κοσμάκη σε κίνδυνο, που κάνουν το χώρο της υγείας άνω κάτω, που δεν έχουν καμία απολύτως ΛΟΓΙΚΗ.
Και σήμερα θα ασχοληθούμε με την ΥΓΕΙΑ, και χωρίς καθυστέρηση, διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ Συνέλληνες, για να δείτε ΤΙ αποφάσεις παίρνουν για τις ζωές μας…
«Αδιανόητο: Ο ΕΟΠΥΥ ρωτά πόσο θα ζήσει καρκινοπαθής για να του εγκρίνει τα φάρμακα!
Με το αιτιολογικό ότι η θεραπεία είναι ακριβή... Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες της εξωφρενικής υπόθεσης
Σοκάρει η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους του  ΕΟΠΥΥ ζητεί την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη θεραπεία του με ακριβό ογκολογικό φάρμακο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ΙΣΑ, σε συνταγές σκευασμάτων τα οποία συνταγογραφούν συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες πχ ογκολόγοι, για σοβαρές παθήσεις, πχ κακοήθειες, απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενή προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση.
ΙΣΑ: Εκτός λογικής και ηθικής αυτή η λεπτομέρεια της συνταγογράφησης
Με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση διευθέτηση του πρωτοφανούς όπως το χαρακτηρίζει  ζητήματος.
«Στην περίπτωση που πρόκειται για οδηγία η οποία υποχρεώνει τους γιατρούς να αναγράφουν τον προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης του ασθενή τους, ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα, καθώς μόνο ως απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αναγραφή τούτη στην συνταγή του ασθενή», υπογραμμίζει ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωση και καταλήγει λέγοντας ότι «είναι πραγματικά έξω από τα πλαίσια της λογικής και της ηθικής την στιγμή που ο ασθενής παραλαμβάνει την συνταγή για την χορήγηση του φαρμάκου του, να αναγράφεται σε αυτήν ότι του "απομένει"ελάχιστος χρόνος ζωής».
ΕΟΠΥΥ: Πρόκειται για διαδικασία βασισμένη σε διεθνή πρότυπα
Παραδέχεται η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι απέρριψε το αίτημα  καρκινοπαθούς να του χορηγηθεί θεραπεία σύμφωνα με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ).
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, ο Οργανισμός επιχειρεί να δικαιολογήσει τη στάση της αρμόδιας Επιτροπής Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και Φαρμάκων Εξωτερικού η οποία δεν ενέκρινε τη χορήγηση ογκολογικού φαρμάκου σε ασθενή, αποδίδοντας την απόφαση σε ελλείψεις στον φάκελο που υπέβαλε ο ασθενής.
«Η αίτηση χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων εξετάζεται από την αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και Φαρμάκων Εξωτερικού, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες, ιατρούς του ΕΣΥ. Η αξιολόγηση κάθε αιτήματος γίνεται με βάση τα ιατρικά δεδομένα του ασθενούς και τις κατευθυντήριες οδηγίες που ισχύουν διεθνώς. Η απόφαση έγκρισης ή απόρριψης μιας αίτησης λαμβάνεται αποκλειστικά με επιστημονικούς όρους» εξηγεί στην ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ.
Σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο ασθενή αναφέρεται πως «εξετάσθηκαν τα ιατρικά δεδομένα από την Επιτροπή και κατά την αξιολόγηση, διαπιστώθηκαν ελλείψεις στον υποβληθέντα φάκελο. Η Επιτροπή ζήτησε από τον θεράποντα ιατρό να προσκομίσει τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να κατατεθεί εκ νέου ο φάκελος και να επανεξεταστεί το αίτημα χορήγησης του φαρμακευτικού σκευάσματος».
Κατά τον ΕΟΠΥΥ, η Επιτροπή έχει εγκρίνει την χορήγηση του φαρμάκου σε περισσότερους από 35 ασθενείς.
«Πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων (ογκολογικά κ.α.)» σημειώνει η διοίκηση του Οργανισμού, και καταλήγει πως «σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός αποδέχεται τους κανόνες της Ιατρικής  Επιστήμης και προτεραιότητά του παραμένει το όφελος τους ασθενούς».»
ΠΗΓΗ: protothema.gr
Καλά, οι άνθρωποι (αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι) δεν παίζονται με τίποτα.
ΕΚΤΟΣ των … «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΚΕΠΑ» στα οποία με το που θα μπουν οι ασθενείς στα Ιατρεία, τους θεραπεύουν ΟΛΕΣ τις παθήσεις ΚΟΒΟΝΤΑΣ τους ουσιαστικά μαζί με το όποιο ποσοστό αναπηρίας, και τις όποιες παροχές (γιατί αυτό είναι το ζητούμενο), οι «αρμόδιοι», και οι «νόμοι» τους, το τραβάνε ακόμα περισσότερο στα άκρα, κόβοντας ΦΑΡΜΑΚΑ καρκινοπαθών, γιατί δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση που αναφέρει το ρεπορτάζ.
Λοιπόν αδέλφια, τώρα μπορούμε να μάθουμε στα σίγουρα ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, αφού σύμφωνα με το κράτος και τις «κατευθυντήριες εντολές» που ισχύουν διεθνώς, ΑΝ οι γιατροί κρίνουν πως κοστίζουμε πολλά, κόβονται τα φάρμακα «υψηλού κόστους» (πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα), και πάμε μια ώρα αρχύτερα να πιούμε καφέ με τον Άγιο Πέτρο.
Δεν θα σχολιάσω άλλο, γιατί αν γράψω αυτά που σκέπτομαι, θα κοκκινίσουν μέχρι και τα πλήκτρα….
Διαβάστε προσεκτικά Συνέλληνες, και δείτε τι μας περιμένει ΟΛΟΥΣ από τους ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή.
Και δεν είναι σημερινό αυτό το «φρούτο»..
Θα επανέλθω…

Βασίλης Τσούγκαρης

JMC SUPER PILOT MAX

JMC SUPER PILOT MAX
Το JMC SUPER PILOT MAX είναι ένα plotter για σύνδεση με δέκτη GPS και έγχρωμη οθόνη. Μπορεί να συνδεθεί σε απλή οθόνη PC ή οθόνη επαγγελματικού τύπου από 10,4” έως 23,1”. Ανάλυση οθόνης: 640Χ480 ή 800Χ600 ή 1024Χ768 επιλεγόμενη. Έχει δυνατότητα αποθήκευσης 2000 σημείων μνήμης, 20 διαδρομών με 100 σημεία η καθεμία και 25000 σημείων πορείας. Αποθήκευση σημείων πορείας ανάλογα με το χρόνο ή την απόσταση. Χρησιμοποιεί κασέτες χάρτη C-Map MAX. Το SUPER PILOT MAX παρέχει έξοδο NMEA για σύνδεση με τον αυτόματο πιλότο και λειτουργεί από 12/24VDC.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MIKE CB RADIO

CRT MIKE CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ CB ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CRT, ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
40 Ch - 4Watts AM/FM
Aluminum body for better cooling
Remote microphone with LCD display (wide viewing angle)
3 colors : blue, purple, orange
DW : dual watch
Automatic search (scan)
Channel CH9 / 19
Manual or automatic squelch (ASQ)
Filters NB/ANL
RF Gain
LCD backlight control
4 memory channels
Squech level display, volume and voltage
Signal strengh display
Automatic or manual power on
Function TOT
key lock
Channel or Freqency mode
WARRANTY 2 YEARS
Options :Control cable remote PTTMicro / HP micro heasdset type K

Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ' ένα παραμύθι

Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ' ένα παραμύθι
Συγγραφέας: Σουζάνε Στράσερ
Εικονογράφος: Σουζάνε Στράσερ
Ημερομηνία έκδοσης: 16 Ιανουαρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-120-4
Είναι μικρή, πολύ μικρή. Και είναι δυσαρεστημένη, πάρα πάρα πολύ δυσαρεστημένη. Το βιβλίο με τα παραμύθια της είναι χοντρό και βαρύ – αλλά του λείπει το πιο σημαντικό: πουθενά και ποτέ δεν μιλάνε σε κάποιο παραμύθι για εκείνη, τη μικρή, πολύ μικρή πριγκίπισσα. Κι αυτό πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει! Πώς όμως; Πώς μπορεί να πρωταγωνιστήσει κανείς σ’ ένα παραμύθι; Πώς να πειραματιστεί με τους μεγάλους άθλους των ηρώων των αδερφών Γκριμ; Χμμ, εύκολα…
Η θαυμάσια ιστορία μιας ζωηρής, αξιαγάπητης, πεισματάρας, τολμηρής και –σας το υπόσχομαι– μόνο για λίγο απελπισμένης πριγκίπισσας που θα σας συναρπάσει.

🎸 Υπέροχο φινίρισμα με τον μοναδικό ήχο της Gibson!


ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΗΧΟ ΤΗΣ GIBSON
Η νέα LES PAUL FADED T 2017 αποτελεί την ανανεωμένη πρόταση της GIBSON στις προσιτές κιθάρες. Βασισμένη στην ιστορική LES PAUL, η συγκεκριμένη κιθάρα προσφέρει την ίδια μοναδική αίσθηση και ήχο που εδώ και 6 δεκαετίες συναντάμε σε όλα τα είδη και στυλ μουσικής.
Βασικά υλικά κατασκευής του σώματός της είναι το μαόνι και ο σφένδαμος που αποτελούν και την βάση των μοναδικών ηχητικών χαρακτηριστικών όλων των μοντέλων LES PAUL. Επιπλέον, με την σύγχρονη τεχνική κατασκευής weight-relieved που εφαρμόζει η Gibson στην LES PAUL FADED, το όργανο αποκτά πλουσιότερες αρμονικές και ταυτόχρονα καθιστά την κιθάρα ελαφρύτερη και ευκολότερη στο παίξιμο.
 
Το μπράτσο της είναι κατασκευασμένο επίσης από μαόνι και ταστιέρα από παλίσανδρο  με 22 τάστα μεσαίου μεγέθους. Οι δύο μαγνήτες διπλού πηνίου είναι οι διάσημοι επί δεκαετίες με Gibson 490R για την neck θέση και ο 490Τ για την bridge θέση. Η συνολική ματ εμφάνισή της σε συνδυασμό με το γυαλιστερό φινίρισμα στο καπάκι της δημιουργεί μια οπτικά ξεχωριστή Les Paul.
Η LES PAUL FADED T 2017 χαρακτηρίζεται από ουσιαστική ποιότητα σε όλα τα επίπεδα και είναι κατασκευασμένη στο εργοστάσιο της Gibson στο Nashville των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε αντίθεση με όργανα της ίδιας κατηγορίας τιμής άλλων εταιρειών, τα οποία κατασκευάζονται σε εργοστάσια ΟΕΜ στην Άπω Ανατολή.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Les Paul Faded T 2017 κάντε κλικ εδώ.
Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

BULLYING στο Ελληνικό σχολείο. Τα παιδιά μιλούν…

BULLYING στο Ελληνικό σχολείο. Τα παιδιά μιλούν… 
Το φαινόμενο bullying αποτελεί πραγματικότητα στην κοινωνική ζωή των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της χώρας μας, αναγνωριζόμενο πλέον ως το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.
Όμως η έννοιά του τυλιγμένη σε ασάφεια και σύγχυση επιφέρει ακόμα προβληματισμούς σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές του χώρου των κοινωνικών επιστημών.
Προωθώντας τις φωνές μιας ομάδας μαθητών και μαθητριών ηλικίας 11-12 χρόνων που συμμετείχαν σε περιστατικά ανάλογα με αυτά που χαρακτηρίζονται ως περιστατικά bullying το παρόν βιβλίο έχει στόχο να κατανοήσει και να αποτυπώσει τις απόψεις τους για το φαινόμενο, όταν αυτό εκτυλίσσεται μέσα στην δική τους κοινωνική ζωή, αλλά και έξω από αυτήν. Οι μαθητές και μαθήτριες μιλούν για τις εμπειρίες τους, τις χαρακτηρίζουν, δίνουν εξηγήσεις για την εμφάνισή τους, μιλούν για τις αντιδράσεις τους σ’ αυτές και ταυτόχρονα εξηγούν τους λόγους των συγκεκριμένων επιλογών αντίδρασής τους. Όσα τα παιδιά ‘καταμαρτυρούν’ μοιάζουν ως μία διαρκή προσπάθεια εξασφάλισης των κοινωνικά αποδεκτών προσωπικών τους ταυτοτήτων συμμορφούμενα με τα επικρατούντα κοινωνικο-πολιτισμικά στερεότυπα της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν και κοινωνικοποιούνται. Μέσα στο παρόν βιβλίο μεταφέρονται μηνύματα προσωπικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, εκπαιδευτικά, οργανωτικά τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη από όλους όσους ενδιαφέρονται για την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών σε μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υιοθετεί τις πανανθρώπινες ηθικές αξίες.
BULLYING στο Ελληνικό σχολείο. Τα παιδιά μιλούν… 
συγγραφέας:Βάνα Νίκα
Isbn: 978-960-579-066-0
Διαστάσεις: 17Χ24
Σελίδες:192
Λιανική Τιμή: 12,00 ευρώ

Τα πιο "νόστιμα" της εβδομάδας που μας πέρασε


6 cafe για να βγείτε με τα παιδιά.

Σημειώστε...

Αθήνα: 7 αυθεντικά ιταλικά στέκια του κέντρου.
8 σούπες αθηναϊκών εστιατορίων που πρέπει να δοκιμάσετε.
Βρήκαμε τα καλύτερα wine bars της Θεσσαλονίκης.

Αθήνα: 7 αυθεντικά ιταλικά στέκια του κέντρου.


Αθήνα: 7 αυθεντικά ιταλικά στέκια του κέντρου.

Σημειώστε...

Ψητά ρεβίθια με μέλι και κανέλα από τον Bobby Flay.
Τάρτα με λουκάνικο και πράσο.
Πεντανόστιμα σπανακοπιτάκια τρίγωνα.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΤΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017/0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ
ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 89
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 06-02-17/21 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1001 ΣΤΗΝ ΤΥΡΡΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 6 Η 7.
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΟΛΥ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΒΕΛΤΙΟΥΜΕΝΟΣ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8.
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.00 ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 36.00
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 21.00 ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 H 8 ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 26.00
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.00 ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.00
ΝΟΤΙΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 23.30 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΑΥΡΟ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 089 - ΤΡΙΤΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017/0330 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 06-02-17/21 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1001 ΣΤΗΝ ΤΥΡΡΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕΛΙΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/13 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8
ΣΙΔΡΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 07/13 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7
Η 8
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΑΠΟ 07/10 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 21.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΑΠΟ 07/10 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/10 UTC
ΝΟΤΙΟΙ 7 Η 8
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/10 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ,ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 07/16 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ