Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Σάββατο 6 Μαΐου στις 12 το πρωί η Τζούλι Μασίνο και ο Πούκι στο βιβλιοπωλείο IANOS στο CAFÉ

Σάββατο 6 Μαΐου στις 12 το πρωί η Τζούλι Μασίνο και ο Πούκι στο βιβλιοπωλείο IANOS στο CAFÉ 
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η Τζούλι Μασίνο σας προσκαλούν, το Σάββατο 6 Μαΐου στις 12 το πρωί στο βιβλιοπωλείο IANOS στο CAFÉ στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με CD ‘’ Ο Πούκι ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι’’
Ελάτε όλοι να γνωρίσετε τον Πούκι και να ταξιδέψετε σε όλη την Ελλάδα και μαζί του, να δείτε πως το ίδιο τραγούδι με διαφορετική ενορχήστρωση, μπορεί να πάρει κάθε φορά την μουσική του κάθε τόπου που επισκέπτεται.
IANOS Σταδίου 24 Αθήνα, Τηλ. 210 3217917

GARMIN ECHOMAP 1020xs

GARMIN ECHOMAP 1020xs
Οθονη: 10 ιντσων - Αναλυση: SVGA - Προφορτωμενος παγκοσμιος χαρτης

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Βάτραχοι

Βάτραχοι
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ημερομηνία έκδοσης: 17 Φεβρουαρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-115-0
Οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ κυκλοφορούν στη σειρά ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ το βιβλίο «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» της Χρυσάνθης Καραΐσκου.
Η συγγραφέας Χρυσάνθη Καραΐσκου με απλό τρόπο αλλά με ένα κείμενο γλαφυρό, με ζωηρούς διαλόγους και έξυπνο χιούμορ, μεταφέρει με πολύ όμορφο τρόπο στα παιδιά ένα απ’ τα ωραιότερα έργα του Αριστοφάνη, ενώ ο εικονογράφος Νέστορας Ξουρής το έχει επιμεληθεί με τις έξοχες εικόνες του.
Ο Διόνυσος με τον πιστό του δούλο Ξανθία αποφασίζει να κατέβει στον Άδη για να φέρει πίσω στους ανθρώπους τον Ευριπίδη. Μετά από πολλές περιπέτειες φτάνουν τελικά στον προορισμό τους. Εκεί θα βρεθούν μπροστά σε έναν αγώνα λογομαχίας ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο για το ποιος είναι καλύτερος ποιητής. Ο Διόνυσος ορίζεται κριτής και αποφασίζει να πάρει μαζί του τον νικητή.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
ΟΡΝΙΘΕΣ
ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ
ΠΛΟΥΤΟΣ
EΙΡΗΝΗ

ΚΘΒΕ: ΟΜΑΔΑ ΠΛΕΥΣΙΣ «INTIMATE» ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ
Ομάδα Πλεύσις 
«Intimate» 
Μόνο για τρεις παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Παρασκευή 5, Σάββατο 6  και Κυριακή 7 Μαΐου 2017,  στις 9 μ.μ.
Η ομάδα Πλεύσις, συμπληρώνοντας 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, παρουσιάζει τη νέα της δημιουργία «Ιntimate» για τρεις μόνο παραστάσεις (5, 6 και 7 Μαΐου) στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.  
Ένα θέαμα όπου το σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, το εικαστικό περιβάλλον και τα ηχοτοπία (live electronics) του Μηνά Εμμανουήλ συνυπάρχουν επί σκηνής.

Οινικοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2017

1οι Οινικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα!!
Divani Caravel ξενοδοχείο-Αθήνα, 27-29 Μαΐου

Στην Αθήνα γίνεται για πρώτη φορά σημείο συνάντησης των καλύτερων παραγωγών οίνων και αποσταγμάτων στον κόσμο μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την ανάδειξη και προώθηση των κρασιών και των αποσταγμάτων
Wine Olymp Awards 2017- Διαγωνισμοί Οίνου και Αποσταγμάτων
Στους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν οίνοι, ειδικοί οίνοι και τα αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης που παράγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας προέλευσής τους, θα διεξαχθούν 27 έως 29 Μαΐου στην Αθήνα.
www.WineOlympAwards.com
Οι Διαγωνισμοί θα απονείμουν τα βραβεία “Wine & Spirits Olymp Awards” για τις κατηγορίες:
Ποιότητας οίνων και αποσταγμάτων
Συσκευασίας οίνων και αποσταγμάτων

Οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Οίνου και Αποσταγμάτων Wine & Spirits Olymp Awards 2017, στοχεύουν:
– στη γνωριμία με τις ελληνικές και ξένες ποικιλίες σταφυλιών
– στην προβολή και προώθηση κρασιών και αποσταγμάτων
Ξεκινούν την πορεία τους μέσα στο καταναλωτικό κοινό και στους επαγγελματίες του χώρου ώστε να πετύχουν την παρουσίαση του πλούτου της παραγωγής οίνων και αποσταγμάτων, την ανάδειξη νέων προϊόντων, την διαμόρφωση νέων επιχειρηματικών σχέσεων, την επίτευξη αποδοτικών συμφωνιών εντός και εκτός Ελλάδας.
Παράλληλα, θέλει να συμβάλλει στην ευρύτερη αποδοχή του οίνου και των αποσταγμάτων στο καταναλωτικό κοινό με την ανάδειξη των καλύτερων προϊόντων οίνου, προβάλλοντας την οινική παιδεία.
https://www.facebook.com/WineOlympAwards/
Δήλωσε την συμμετοχή σου σήμερα:
• Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ οίνου & αποσταγμάτωνΑ. Διαγωνισμός ποιότητας ΟΙΝΩΝ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ 2017.
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής από το σχετικό συνημμένο αρχείο:
http://www.olympawards.co.uk/wp-content/uploads/2016/01/aitish-diagonismou-oinou.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω υπογεγραμμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email: info@olympawards.gr
- Κόστος συμμετοχής 180 ευρώ + ΦΠΑ = 223,2 ευρώ
(ΤΟ κόστος περιλαμβάνει συμμετοχή μέχρι 4 προϊόντα π.χ. λευκό κρασί, κόκκινο κρασί, ροζέ κρασί, αφρώδες κρασί. Από το 5ο προϊόν και μετά, το κόστος είναι 50 ευρώ/προϊόν)
- 6 τεμ φιάλες 500ml ή 750ml
• Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ οίνου & αποσταγμάτωνΒ. Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ οίνων, τροφίμων και ποτών 2017.
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής από το σχετικό συνημμένο αρχείο:
http://www.olympawards.co.uk/wp-content/uploads/2016/01/aitish-diagonismou-syskevasias.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω υπογεγραμμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email: info@olympawards.gr
- Κόστος συμμετοχής 180 ευρώ + ΦΠΑ = 223,2 ευρώ
(ΤΟ κόστος περιλαμβάνει συμμετοχή μέχρι 4 προϊόντα π.χ. λευκό κρασί, κόκκινο κρασί, ούζο, αφρώδες κρασί. Από το 5ο προϊόν και μετά, το κόστος είναι 50 ευρώ/προϊόν)
- 4 τεμ φιάλες 500ml ή 750ml
- 3 τεμ ετικέτες ή εκτύπωση ετικέτας σε υψηλή ανάλυση.
Προσθέστε αξία στα προιόντα σας χρησιμοποιώντας τους διαγωνισμούς Wine Olymp Awards. Αύξησε τις πωλήσεις σου σε όλον τον πλανήτη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
2107568888,
info@wineolympawards.comwww.wineolympawards.com

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ARCTUROS News


Τα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ανοικτά και την Πρωτομαγιά
Εκμεταλλευτείτε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και προγραμματίστε μία επίσκεψη στα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας. Όπως κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες, έτσι και τώρα οι εγκαταστάσεις μας παραμένουν ανοικτές για τους επισκέπτες από τις 10 έως τις 16.30 που ξεκινάει η τελευταία ξενάγηση. Το Καταφύγιο της Αρκούδας λειτουργεί όλες τις ημέρες (εκτός Τετάρτης), ενώ το Καταφύγιο του Λύκου και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα λειτουργούν από Πέμπτη έως και Κυριακή. Για επισκέψεις οργανωμένων γκρουπ και σχολείων μπορείτε να καλείτε στα γραφεία μας στο 2386041500 για καλύτερο προγραμματισμό.

Tshirt σε νέα χρώματα
Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σας περιμένουν ωραία tshirt. Ανακαλύψτε τα σε διάφορα σχέδια και χρώματα για μικρούς και μεγάλους. Κάντε τις αγορές σας από το eshop με δωρεάν μεταφορικά από 30€ και πάνω.
Δείτε τα tshirt
Δύο νεκρές αρκούδες από τροχαίο και δηλητηρίαση
Δύο περιστατικά με νεκρές αρκούδες κλήθηκε να διαχειριστεί η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τις προηγούμενες εβδομάδες. Στο πρώτο χρονικά εξ αυτών, μία ενήλικη αρκούδα εντοπίστηκε νεκρή στα όρια της πόλης της Φλώρινας και σύμφωνα με τις ενδείξεις που προέκυψαν από την επιτόπια εξέταση του ζώου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Φλώρινας ο θάνατός της προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από δηλητηριασμένο δόλωμα. Το δεύτερο, ήταν ένα τροχαίο που σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο στις 23:20 στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού «Σιάτιστα – Καστοριά-Κορομηλιά».
Επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων για τον αιγιαλό
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και 13 ακόμη περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα έστειλαν επιστολή προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με προτάσεις για το καθεστώς παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για την θερινή περίοδο 2017. Σκοπός της επιστολής είναι να εξασφαλιστεί η προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων της χώρας μας και δη των περιοχών που τελούν υπό καθεστώς ειδικής προστασίας (δίκτυο Natura 2000). Διαβάστε εδώ το περιεχόμενο της επιστολής.


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επισκέφθηκε πέντε σχολεία για το πρόγραμμα
Πέντε δημοτικά σχολεία στα Καλάβρυτα και άλλες περιοχές της Αχαΐας επισκέφθηκε η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει». Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βρέθηκε κοντά σε μαθητές των σχολείων στα Καλάβρυτα, τους Πετσάκους, τη Βλασία, το Πάος και την Δάφνη. Στις τάξεις των σχολείων υλοποιήθηκαν δύο παιδαγωγικά προγράμματα, το "Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής" και οι "Αγρι-άνθρωποι – Πολίτες του Μέλλοντος" με στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές για τη σημασία της προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» είναι ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικού περιεχομένου που απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Άλλον δεν έχω


Άλλον δεν έχω

Γέροντας πια, στα ενενήντα πέντε, ο Ανέστης αναθυμάται, αναπολεί τη ζωή του απ’ το Κατιρλί της Προποντίδας μέχρι το Χρυσό Σερρών, απ’ τη Θεσσαλονίκη και τα Πιέρια, μέχρι τη Μακρόνησο, την Αθήνα και το Καστελόριζο.
Γεννημένος το 1915 του έλαχε να ζήσει όλες τις τραγικές, ιστορικές στιγμές της χώρας μας. Στην τοιχογραφία της ζωής του Ανέστη απεικονίζονται η αυθαιρεσία της Εξουσίας και της άρχουσας τάξης, η Κατοχή- με την εξαθλίωση του κόσμου και την ερήμωση του τόπου-, το Αντάρτικο και οι μάχες εναντίον του φασίστα κατακτητή, η εξορία, η δικτατορία και τα βασανιστήρια στη Μπουμπουλίνας. Οδηγός του, σ’ όλες αυτές τις καταστάσεις, η δέσμευση κι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Απ’ την άλλη πλευρά, ο Ανέστης αγάπησε, πόνεσε πολύ τους ανθρώπους που συνάντησε, χαράχτηκαν βαθιά μέσα του για πάντα. Η Μαρικούλα, αγαπημένη γυναίκα ολόκληρης ζωής, τα παιδιά τους, οι συμμαχητές, οι σύντροφοι και φίλοι-αδερφοί, όλοι πλάσματα τόσο μοναδικά, τόσο ανεπανάληπτα που, για το καθένα τους χωριστά και για όλαμαζί, θα ίσχυε το Άλλον δεν έχω.
Άλλον δεν έχω
συγγραφέας:Άννα Στεφούλη
Isbn: 978-960-579-074-5
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 516
Λιανική Τιμή: 19,00 ευρώ

Σικελία: Λουσμένη σε φως από μέλι.

ArtTravel

1

Σικελία

Λουσμένη σε φως στο χρώμα του μελιού.
Κάντε κλικ
2

Κρήτη

Ένα γοητευτικό χωριό-φάντασμα.
3

Στοκχόλμη

Δύο ημέρες στην όμορφη του Βορρά.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

Τα 6 τοπ μαγειρεία στα Νότια Προάστια.
Κάντε κλικ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ