Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η γαλλική έκδοση του Σχεδόν Μελό, της Μαρίας Ευσταθιάδη παρουσιάζεται στο Παρίσι | 16/03/12 - Fondation Hellénique

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το μυθιστόρημα Σχεδόν μελό της Μαρίας Ευσταθιάδη, που κυκλοφορεί στα γαλλικά από τον εκδοτικό οίκο Actes Sud (Presque un mélo, 2008, μτφ. Anne-Laure Brisac) παρουσιάζεται την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 20:30 στο Fondation hellénique (47b bd Jourdan - 75014 Paris), παρουσία της συγγραφέα και της μεταφράστριας. Είσοδος ελεύθερη. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε culture.fondation.hellenique@orange.fr

ΚΘΒΕ: Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
«Οι Γερμανοί ξανάρχονται» των Αλ. Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Κυριακή 18/3/2012, στις 19.00

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία η οποία αποτελεί καθρέφτη της μεταπολεμικής Ελλάδας και που αποδεικνύεται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προφητικά επίκαιρη. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Κυριακή 18/03/12. Με την παράσταση αυτή το ΚΘΒΕ τιμά τα 20 χρόνια από τoν θάνατο του Αλέκου Σακελλάριου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

πάσΠορτ - μια αληθινή περιπέτεια
Συγγραφέας:
ΣΟΥΡΛΑΓΚΑ, ΕΛΕΟΝΩΡΑ
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 978-960-04-4270-0
ΣΕΛ.: 376
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Βάρος: 415.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Το πάσΠορτ περιγράφει την αληθινή περιπέτεια της ηρωίδας και συγγραφέα του: διαπραγματεύεται ανεπανάληπτα το πώς μια ιατρική διάγνωση, ενώ αρχικά σε οδηγεί σε απόγνωση, προσφέρει τελικά επίγνωση και μπορεί να σου αλλάξει για πάντα τη ζωή.
Ακριβώς γι’ αυτό η συγγραφέας ονομάζει την εμπειρία που αφηγείται στο πάσΠορτ περιπέτεια:
«Τη λέξη “περιπέτεια” πάντα τη φανταζόμουν να περιπλανιέται φορώντας μποτάκια, ίσως γιατί μου θύμιζε προσκόπους στο δάσος να μαζεύουν ξύλα για να ανάψουν φωτιά. Όταν την έβρισκα χωμένη σε νοήματα σοβαρά, στενοχωριόμουν, λες και ασφυκτιούσε. Δυσφόρησα πολύ, λοιπόν, όταν γιατροί, γνωστοί και φίλοι άρχισαν να μιλούν για την “περιπέτεια” της υγείας μου, επιχειρώντας να της βγάλουν τα μποτάκια και να της φορέσουν παντόφλες.
Το επόμενο διάστημα περιπλανήθηκα πολύ, πότε με τις παντόφλες στους διαδρόμους του νοσοκομείου κρατώντας το σταντ του ορού και πότε με τα μποτάκια στην εξοχή κρατώντας το τιμόνι του ποδηλάτου μου.
Θέλησα να γράψω για την περιπλάνηση αυτή, για τις σκέψεις που γέννησε και τις αλλαγές που έφερε στη ζωή μου. Αποτύπωσα τα περιστατικά όπως έγιναν, τους διαλόγους όπως ειπώθηκαν και τους ανθρώπους με τα πραγματικά τους ονόματα. Κι όταν τελείωσα – αφού δεν ήταν μυθιστόρημα – αναρωτήθηκα τι βιβλίο έγραψα. Ο χαρακτηρισμός χρονικό μου φαινόταν πομπώδης και η λέξη μαρτυρία στεγνή.
Ώσπου κάπου διάβασα ότι ο Αριστοτέλης, στην Ποιητική, ορίζει τη λέξη “περιπέτεια” ως την αλλαγή μιας κατάστασης στην αντίθετή της. Τότε, μέσα από συνειρμούς και αναμνήσεις, “είδα” τον εαυτό μου στο τρομακτικό δάσος της αρρώστιας να προσπαθεί να συντηρήσει μια φωτιά κι αυτούς που μ’ αγαπούν να της προσθέτουν προσανάμματα για να φουντώσει, να διώξει το φόβο και το σκοτάδι και να φωτίσει μερικές απλές, αλλά πολύ παρηγορητικές αλήθειες. Και κατάλαβα ότι, με τη βοήθειά τους, ξεκινώντας από μια αρρώστια κατέληξα να νιώθω ακριβώς το αντίθετο – πιο υγιής και συντροφευμένη από ποτέ. Έτσι, κάτω από τον τίτλο του βιβλίου σημείωσα: μια αληθινή περιπέτεια. Αφού ο Αριστοτέλης συμφωνεί, ποια είμαι εγώ που θα διαφωνήσω;»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ IANOS: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΕΝΑΚΑΚΗ "ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΞΕΜΟΥΡΙΣΤΑ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΥΣΤΙΣ)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

"Το Γαύριο" Φιλοπρόοδος Όμιλος
Αρόδο
Λιμάνια, πορθμεία και βαρκάρηδες της 'Ανδρου (Αρχές 20ου αι. - 1965)
Επιμελητής: Γιάννης Μαμάης

Εκδόσεις: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός καταλόγου: 888890
ISBN: 978-960-93-3196-8
1η έκδοση, Ιούλιος 2011
29 x 27 σελ. 297
Περίληψη
"Αρόδο: όταν πλοίον 'τι παραμένει ολίγον έξωθεν λιμένος ή όρμο χωρίς να αγκυροβολήση' (Λεξικόν Δημητράκου). Μια διαδικασία χαραγμένη στις παραδόσεις των μικρών νησιωτικών τόπων που δεν είχαν πάντοτε τη δυνατότητα ελλιμενισμού μεγαλύτερων σκαφών. Αρόδο: μια συνθήκη αναμονής. Η εκκρεμότητα που γέμιζε ζωή και μετρούσε τη μέρα στους παραθαλάσσιους οικισμούς για πάμπολλες γενιές.
Καράβια όλων των ειδών. Στην αρχή καΐκια με πανιά. Μετά και μηχανοκίνητα. Ύστερα από τον Πόλεμο, πλοία με κάρβουνο ή ατμόπλοια. Όλα τα πρόλαβε ο αιώνας που πέρασε.
Η παράδοση συνεχίστηκε με αγκυροβολημένα καΐκια και βαπόρια, με λιμενεργάτες και λεμβούχους, με καρνάγια και μώλους, ως τα πιο πρόσφατα χρόνια - τέσσερις-πέντε δεκαετίες από σήμερα.
κάπως έτσι, τέλος πάντων, καταρτίστηκε η συλλογή. Σκοπός ήταν η προβολή μιας "φέτας ζωής" από παρελθόν σχετικά πρόσφατο, παρελθόν που πρόλαβε, χάρη στην επιτάχυνση των ρυθμών γενικότερης ανάπτυξης, να "κλείσει" και να γίνει μακρινό για τους ίδιους τους ανθρώπους που το έζησαν."
Αρόδο: Μία συλλογή φωτογραφιών, με πρόλογο του Δημήτρη Κυρτάτα, εισαγωγή και επιμέλεια Γιάννη Μαμάη, επίμετρο από τη Τζελίνα Χαρλαύτη και ιστορικά στοιχεία από τον 'Αρη Μπιλάλη.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Κάθε 29 του Φλεβάρη
Συγγραφέας:
ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κατηγορία: Λογοτεχνία - Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία - Κοινωνικό
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 02/2012
Σελίδες: 384
ISBN: 978-960-481-768-9
Κωδικός: 35323
Διαστάσεις: 14 x 20,4 εκ.
Σύντομη περιγραφή 

29 Φλεβάρη είναι η μέρα που βρίσκει τον χειμώνα αγκαλιά με την άνοιξη.
29 του Φλεβάρη, πριν από 28 χρόνια, θα εκδηλωθεί ο έρωτας του Πάρη και της Ελένης.
Κάθε 29 του Φλεβάρη θα συναντιούνται στο ίδιο μέρος που είχαν δώσει το πρώτο τους φιλί, για να μιλήσουν για όσα τους ενώνουν και όσα τους χωρίζουν.
Στις 29 Φλεβάρη του 2000, ο Πάρης ελπίζει να συναντήσει την Ελένη στο ίδιο μέρος που εδώ και χρόνια δίνουν το ραντεβού τους.
Θα είναι η Ελένη εκεί;
Ένας έρωτας κι ένα ραντεβού που θα μείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο, ό,τι κι αν συμβεί στις ζωές των δύο αγαπημένων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Τα νέα των αρκούδων  
Ο βαρύς χειμώνας και το χιόνι που έχουν πέσει φέτος έχουν παρατείνει τον χειμέριο ύπνο των αρκούδων στην Ελλάδα που συνήθως δεν υπερβαίνει το τέλος Φεβρουαρίου. Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στη φωλιά τους και να κοιμούνται όπως μας ενημερώνουν τα ειδικά κολλάρα-πομποί που τους έχουν τοποθετηθεί! Αντίθετα η Τζένη, μία από τις αρκούδες που ραδιοπαρακολουθούμε έχει ήδη αρχίσει να κάνει τις πρώτες της διαδρομές! Οι αρκούδες του Καταφυγίου δείχνουν ακόμα ράθυμες και νωχελικές. Το καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας θα υποδεχτεί και πάλι τους ευαισθητοποιημένους επισκέπτες από την Παρασκευή 23 Μαρτίου και θα λειτουργεί καθημερινά 10.00-17.00, εκτός Τετάρτης.
Ψάχνουμε εθελοντές! Ενδιαφέρεσαι;

Τα Καταφύγια του Λύκου και της Αρκούδας σε λίγες ημέρες θα ανοίξουν και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα χρειαστούμε τον ενθουσιασμό και την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών έστω και για ένα διήμερο. Ενδιαφέρεσαι για την άγρια ζωή και θες να μας βοηθήσεις στη φροντίδα των ζώων, στη διάνοιξη μονοπατιών, στα παιδαγωγικά εργαστήρια, στην υποδοχή των επισκεπτών και σε άλλες χειρωνακτικές ή μη εργασίες; Επικοινώνησε άμεσα με την υπεύθυνη εθελοντών, Μαρία Τσιτινίδου, στο mtsitinidou@arcturos.gr ή στο 2310555920 για να μάθεις πώς μπορείς να συμμετάσχεις κι εσύ στο εθελοντικό μας πρόγραμμα!
Μάθε τι μπορείς να κάνεις ως εθελοντής

ΤΑ ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ λειτουργούν και πάλι

Διαβάστε περισσότερα

Αναδάσωση από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τον Όμιλο Μασούτη!

Διαβάστε περισσότερα

Δύο λύκοι νεκροί σε ατυχήματα

Διαβάστε περισσότερα

Κοπή πίτας στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Πριν από λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπίτα για τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του. Ο τυχερός των εργαζομένων ήταν ο Παύλος Εμμανουηλίδης, φροντιστής. Ο Παύλος φροντίζει τις αρκούδες του Καταφυγίου από τον 1ο χρόνο λειτουργίας της οργάνωσης! Στους εθελοντές είχαμε 4 τυχερούς συνολικά, τη Ρόζα, την Όλγα, το Βασίλη και την Αναστασία. Ευχόμαστε σε όλους μία καλή και δημιουργική χρονιά!
Παρουσιάστηκε η Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης του LIFE για τα δολώματα

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Νέα ανάγλυφη κούπα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Τα προϊόντα μας συνεχίζουν να ανανεώνονται συνεχώς! Εδώ και λίγες ημέρες η νέα κεραμική κούπα σε λευκό χρώμα με ανάγλυφη καφέ αρκούδα είναι διαθέσιμη! Στην πίσω πλευρά της κούπας υπάρχει ανάγλυφο και το λογότυπο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η αρκούδα που απεικονίζεται είναι η Κατερίνα, μία από τις 13 αρκούδες που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την Καφέ Αρκούδα. Τιμή: 10 ευρώ.
Αγοράστε την κούπα

14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Urban Survivors - Eπιβιώνοντας στις παραγκουπόλεις του κόσμου
Έκθεση φωτογραφίας

(11-18 Μαρτίου 2012
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, Λιμάνι)

Ώρες λειτουργίας:

καθημερινά από τις 12:00 έως τις 20:00
...περισσότερα

*****
Ξεκίνησε την Κυριακή 11 Μαρτίου το Κουβεντιάζοντας

Η καθημερινή στρογγυλή τράπεζα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων του Φεστιβάλ. Οι συζητήσεις θα γίνονται στα αγγλικά και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε διαπιστευμένους.
11-17 Μαρτίου, 16:00-17:30

Ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Αίθουσα Excelsior
*****
Ημέρα Γαλλοφωνίας

...περισσότερα

Το Φεστιβάλ παντού!
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης την πρώτη εφαρμογή του Φεστιβάλ για κινητό τηλέφωνο, η οποία παρέχεται δωρεάν. Μέσα απ’ αυτήν ο χρήστης μπορεί να δει το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ και να λάβει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω του twitter για όσα συμβαίνουν στο δεκαήμερο.
*****
Συλλεκτικά αναμνηστικά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά μια δημιουργική συνεργασία με την ομάδα scoopa, μία ομάδα νέων καλλιτεχνών, που δημιουργεί προσιτό design από αντικείμενα που δεν θέλουμε να καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων και τις χωματερές. Έχοντας σαν πρώτη ύλη τον μουσαμά από τα banners του Φεστιβάλ, δημιουργούν τσάντες, τετράδια και lanyards, ενώ σελίδες καταλόγων «τυλίγονται» σε μικρά μολυβάκια.
Τα αντικείμενα είναι διαθέσιμα στο πωλητήριο του Φεστιβάλ στην πλατεία Αριστοτέλους.
...περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ρομαντικό ανοιξιάτικο ταξίδι στη Σαντορίνη από 58€

Πασxαλινό Πακέτο στη Σαντορίνη 120€ για 2 άτομα στη γοητευτική βίλα Silver Palace
Πασxαλινό Πακέτο στη Σαντορίνη 119€ για 2 άτομα

Σαντορίνη Villa Danezis - 58€ 3ήμερο για 2 άτομα

Δεν «κόβεται» το κάπνισμα με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

medicalnews.gr
Δεν «κόβεται» το κάπνισμα με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

To μέλι περιέχει 180 διαφορετικές ουσίες

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 23.00 - ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΜΕΡΟΣ 4

Δείτε την Δευτέρα 12/03/2012 στις 23:00
Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο - μέρος 4ο
Στο τέταρτο επεισόδιο που θα προβληθεί την Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ:
Το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 και την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ μέχρι την πρώτη κρίσιμη δημοπρασία ελληνικών ομολόγων στο τέλος Ιανουαρίου και τις φήμες για χρήματα από Κινέζους, Ρώσους και Άραβες ερευνούν ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ στο τέταρτο επεισόδιο της μεγάλης σειράς «Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο».
Οι πρώτοι χαμένοι κρίσιμοι μήνες, αλλά και όλο το παρασκήνιο από τις δραματικές συνεδριάσεις μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Για πρώτη φορά στελέχη εκείνης της κυβέρνησης όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Λούκα Κατσέλη, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο Φίλιππος Σαχινίδης αποκαλύπτουν τις κόντρες και τις διαφωνίες, αλλά και τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην απραξία των πρώτων μηνών.
Για τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων μιλούν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, το πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Στάρκ, ο σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ Ντάνιελ Γκρος, ο διεθνής επενδυτής Στέλιος Ζαβός, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας αλλά και ο τεξανός επενδυτής Κάιλ Μπας (δείτε εδώ), που είχε ήδη επενδύσει από τους πρώτους σε μία ελληνική χρεοκοπία.
Ακόμη, για πρώτη φορά ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Σπύρος Παπανικολάου αποκαλύπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τον περίφημο δανεισμό του Ιανουαρίου 2010.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ απαντούν αν σε εκείνο το κρίσιμο διάστημα και λίγο πριν κλείσουν οι αγορές για την χώρα μας προσφέρθηκαν χρήματα στην Ελλάδα από Κινέζους, Ρώσους και Άραβες. Τι ρόλο έπαιξε η συνάντηση Πούτιν– Παπανδρέου, τι συζήτησε η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Παμπούκης στις συναντήσεις τους με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι και τι αποφάσεις πάρθηκαν μετά τις συναντήσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου με στελέχη της κινεζικής ηγεσίας; Όλες οι απαντήσεις την Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ.
Πώς Φτάσαμε στο Μνημόνιο - μια μεγάλη έρευνα
ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ προβάλλουν σε 5 επεισόδια μία πολύμηνη έρευνα του Αλέξη Παπαχελά και της Ελένης Βαρβιτσιώτη για τις κρίσιμες αποφάσεις, τις άγνωστες συγκρούσεις, και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που οδήγησαν την Άνοιξη του 2010 στην υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα των δανειστών (Δείτε εδώ το 1ο επεισόδιο / Δείτε εδώ το 2ο επεισόδιο / Δείτε εδώ το 3ο επεισόδιο / 4ο επεισόδιο: Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 23.00 / 5ο επεισόδιο: Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 23.00). Ποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί; Πότε κατάλαβαν τι πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα; Λεφτά υπήρχαν; Πραγματική διαπραγμάτευση έγινε; Υπήρξαν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; Όλα τα κρίσιμα ερωτήματα τίθενται για πρώτη φορά στους πρωταγωνιστές των δύο χρόνων που άλλαξαν τη ζωή όλων μας.
Για πρώτη φορά, τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο κέντρο της ιστορίας αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα τις πράξεις, τις παραλείψεις, αλλά και τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στο Μνημόνιο: οι Ευρωπαίοι εταίροι που κλήθηκαν να πάρουν πρωτόγνωρες αποφάσεις, τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έβαλαν την ελληνική οικονομία στο μικροσκόπιο, ο έλληνας κεντρικός Τραπεζίτης που κλήθηκε να ενημερώσει, τρεις διαδοχικοί υπουργοί Οικονομικών που βρέθηκαν διχασμένοι ανάμεσα σε δεσμεύσεις στο εξωτερικό και πιέσεις από το εσωτερικό, στελέχη δύο κυβερνήσεων που συμμετείχαν σε άγνωστες μέχρι σήμερα συσκέψεις και οι κομματικοί μηχανισμοί που στο παρασκήνιο καθόρισαν το μέλλον της χώρας.

One man show η αρχηγία του ΠΑΣΟΚ - Χρήστος Παπουτσής: "Λυπάμαι" - Χρυσό μετάλλειο στο άλμα εις ύψος από τον Χονδροκούκη

One man show η αρχηγία του ΠΑΣΟΚ
Νίκη στις εκλογές, ο στόχος του Βενιζέλου για το ΠΑΣΟΚ

Χρήστος Παπουτσής: "Λυπάμαι"

Νοθεία στο 100% των δειγμάτων στα καύσιμα του στρατού!!!

Ποινική δίωξη σε Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη

Αλλαγή στη συνθήκη του Σένγκεν επιδιώκει ο Σαρκοζί

Χρυσό μετάλλειο στο άλμα εις ύψος από τον Χονδροκούκη

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ-ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ "ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ"

Το Samsung Galaxy S II αναβαθμίζεται

Το Samsung Galaxy S II αναβαθμίζεται
Το Dropbox αλλάζει εμφάνιση

Προτιμότερες οι λέξεις στα δεξιά του πληκτρολογίου

Διαρροή προσωπικών δεδομένων από εφαρμογές το Android

Χρηματικό έπαθλο 30.000 δολαρίων για νεαρό ερευνητή

Θα επιστρέψει στα παλιά το logo της Apple;

Δωρεάν online μαθήματα από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Παπαδήμος και μετά τις εκλογές

Παπαδήμος και μετά τις εκλογές
«Άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση με όλους και άλλο η συγκυβέρνηση»

Καμμένος: "Οι έκτακτες καταστάσεις αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα"

Γυμναστήριο και σάουνες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει πληρώσει ακόμη τους υπαλλήλους του!!!

"Πυρά" από γιαούρτι δέχθηκε ο Βενιζέλος

"Πυρά" από γιαούρτι δέχθηκε ο Βενιζέλος
Και η Άννα με τον Βαγγέλη

Σόϊμπλε: «δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας»

100.000 ψηφιακές φωτογραφίες ανασυνθέτουν τον Τιτανικό

Στραγγάλισε την 24χρονη γυναίκα του

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Ντοκιμαντέρ Ο Μέγας Αλέξανδρος κ η εκστρατεία του που άλλαξε τον κόσμο(6/8) ...!!!
ΣΥΝΑΞΗ ΛΥΚΟΡΝΕΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΩΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Η ζωή μου στα κρατητήρια των Άγγλων 1955-1959

Κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και ακίνητων για την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο

www.marketbeast.gr
Κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και ακίνητων για την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο
'Ερχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» της περιουσίας
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέες τακτικές εκβιασμού»
Αγωνία για τις τράπεζες
Το ΔΝΤ θα δώσει 28 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Οι επιπτώσεις από το πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα
Περικοπές δαπανών 6,2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-4

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Η ΔΗΜΑΡ «κλείνει» συνεργασίες με... εκλογικό πρόγραμμα
Στη Βουλή η υπόθεση της νοθείας καυσίμων στις Ενοπλες Δυνάμεις

Ερχονται οι Ισραηλινοί για ενέργεια και γεωργία Στην ατζέντα υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρισμού και αγροτικά προϊόντα

«Η Ελλάδα είναι το τέλειο εργαλείο για το Ισραήλ»

Δόμνα Σαμίου - ΤΖΙΒΑΕΡΙ (Αχ η ξενιτιά) -

[Δρόμοι] Η σύγκρουση…

Ψήφισμα που αφορά και τους Κυπρίους αγνοουμένους υιοθέτησε η ΚΣΣΕ

«Καθαρά τουρκογενείς και... Χανέικες!»

O δρόμος του Iσραήλ για την Eυρώπη περνά από την Eλλάδα

Η Τουρκία και η κυπριακή ΑΟΖ Ετοιμάζουν επεισόδιο στο Οικόπεδο 12

Τόνι Σίμσον: Η πυρηνική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έχει την πηγή της στο Ισραήλ

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το καθεστώς Άσαντ στη Συρία μπορεί να επιβιώσει της εξέγερσης

Δεν χρωστά η Βουλγαρία για το σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Πώς βρέθηκε η χώρα σε «λαϊκιστικό κλοιό»

«Νομοσχέδιο των ΗΠΑ ‘εναντίον’ της Τουρκίας»

Ο Γαλλο-γερμανικός άξονας σε δοκιμασία

Αλβανία: Εκστρατεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εναντίον του θρησκευτικού μίσους

Συρία: Ο στρατός εμπόδισε την είσοδο τρομοκρατών από την Τουρκία

ΝΕΚΡΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ Αιματηρή επιδρομή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΚΑΛΟΛΙΜΝΟ

Ειρήσθω Τεκμηριωμένες πατάτες αντιναχτές…

Ο Ιντρίζι του PDIU: Η Ελλάδα απειλεί την Αλβανία

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΘΑΡΡΑΛΕΟ ΕΛΛΗΝΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ.Φούσκα οι απειλές Μπαγίς

Εργασία και μετά τα 65 προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κενό γράμμα σε πολλές περιπτώσεις ο έλεγχος των δημοσίων υπαλλήλων

Εργασία και μετά τα 65 προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Στα χέρια του ΣΔΟΕ στοιχεία για εμβάσματα λαρισαίων

Έσβησε η φωνή της ελληνικής παράδοσης

Τα συνήθη επεισόδια σε νέα συναυλία του Νταλάρα

Κενό γράμμα σε πολλές περιπτώσεις ο έλεγχος των δημοσίων υπαλλήλων

Ιαπωνία, ένας χρόνος μετά

Έψαχναν σκύλο για πιο πιπεράτη σεξουαλική ζωή

Μετακομίζει μία ολόκληρη χώρα λόγω των κλιματικών συνθηκών

Επίσημη πρώτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Επίσημη πρώτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Moody's: "Η Ελλάδα χρεοκόπησε"
Αντικομμουνιστές, οι ράδιο Αρβύλα, αποφαίνεται το Ριζοσπάστης

"Στροφή" στο φαρμακείο της γιαγιάς

Οι έλληνες δείχνουν μεταξύ τους αλληλεγγύη

Pepsi cola- Coca cola, αλλάζουν τις συνταγές τους

Επίσημη πρώτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
Ντόντικ: «Οι Τούρκοι διέπραξαν γενοκτονία και εναντίον των Σέρβων»
Αργοναύτης (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2012)

ΔΩΡΕΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Θεατρική παράσταση στην Προσοτσάνη απο τη Λέσχη ποντίων Ν. Καβάλας

Νικολαΐδης : Τα προνόμια της μειονότητας να τα απολαμβάνουν και οι Πόντιοι παλιννοστούντες

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»