Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
Μπήκαμε στην «τελική ευθεία», για την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που θα γίνει στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ».
Αυτό το Σάββατο, 17 του Δεκέμβρη, λαμπροί επιστήμονες με ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ στην ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την ασθένεια «ΜΑΣΤΙΓΑ» της εποχής μας.
Το θέμα της ημερίδας, αφορά ΟΛΟΥΣ εμάς, ιδιαίτερα τις γυναίκες που πάσχουν από την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ αυτή πάθηση.
Να πω για πολλοστή φορά, πως η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στις διάφορες «μορφές» της μπορεί να ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ εύκολα τόσο τους γιατρούς, όσο και τον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με την «εικόνα» του ασθενή.
Είπα πιο πάνω, πως η ημερίδα αυτή, μας αφορά ΟΛΟΥΣ, γιατί πρέπει να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ για την πάθηση, η οποία μπορεί να εμφανιστεί από το «πουθενά», μιας και έχει χαρακτηριστεί «αυτοάνοσο».
Το Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου το Σάββατο στις 10:00 το πρωί θα πρέπει να γεμίσει από ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες.
Η ημερίδα αυτή γίνεται μάλιστα στον πλέον «κατάλληλο» χώρο, αφού το Ιατρείο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης του συγκεκριμένου Ιδρύματος αριθμεί πάνω από 2000 ασθενείς!
Το ραντεβού ΟΛΩΝ μας λοιπόν, είναι αυτό το Σάββατο στις 10:00 το πρωί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Γυναίκες, και άντρες, να είμαστε ΕΚΕΙ, να ενημερωθούμε για ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες που αφορούν την πάθηση στις γυναίκες, στην καθημερινότητα τους, στην εγκυμοσύνη, τι υπάρχει από φαρμακευτικές αγωγές κλπ.
Μην ξεχνάμε, πως μαζί με τους – τις ασθενείς, συμπάσχουν και οι οικογένειες τους.
Θα σας δω ΟΛΟΥΣ εκεί το Σάββατο!

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Έγραψα πολλές φορές για την ασθένεια ΜΑΣΤΙΓΑ της εποχής μας, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ασθένεια ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ και μέχρι στιγμής, παρολες τις ΑΓΩΓΕΣ που κυκλοφορούν, ΑΝΙΑΤΗ.

Μια ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ, η οποία ξεγελά πολύ εύκολα ακόμα και τους γιατρούς, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με αυτήν, ΔΕΝ έχουν ΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙ σε αυτήν.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ, του οποίου η ζωή, η καθημερινότητα σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ, πολύ συχνά ξεγελά τους πάντες.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα την οποία διοργανώνει η ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι και φέρει τον τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ».
Πιστεύω πως πρέπει πέρα από τους επιστήμονες, την ημερίδα να παρακολουθήσουν και όσοι ασθενείς μπορούν.
Στην συνδιοργάνωση είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNESCO, και γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Διαβάστε προσκτικά το πρόγραμμα της ημερίδας.
Προσωπικά θα βρίσκομαι εκεί, και είμαι σίγουρος πως θα είναι και πολλοί, πολλές, ενδιαφερόμενοι!

Βασίλης Τσούγκαρης

RS35 VHF/AIS Radio

RS35 VHF/AIS Radio
Δείτε, ακούστε και ακουστείτε με το σταθερού τύπου VHF / AIS RS35 Επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν καθαρά στο σκάφους τους.
Βασικά Χαρακτηριστικά. 
Κατηγορία D DSC.
Δύο κανάλια λήψης AIS.
Εργονομικός σχεδιασμός ενσωματωμένου μικροφώνου.
Προαιρετικό ασύρματο χειριστήριο επικοινωνίας.
Πλήρως αδιάβροχο.
Καταγραφή θέσης, πορείας και ομάδας καλούντων.
Λειτουργία Dual & Tri Watch.
Απεικόνιση συντεταγμένων της θέσης του σκάφους .
Ηχείο τύπου loudspeaker 22Watt.
Συμβατότητα επικοινωνίας ΝΜΕΑ 0183 & ΝΜΕΑ 2000.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Οι γιορτές πλησιάζουν, λίγες μέρες μας χωρίζουν, το 2016 μας αφήνει, και ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε τις Άγιες μέρες που έρχονται, είναι με ΧΟΡΟ, και ΤΡΑΓΟΥΔΙ!
Για αυτό, ακόμα μια χρονιά, φροντίζει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ του Ζαφείρη Φωτιάδη στα Νέα Μουδανιά!
Αυτή την Πέμπτη, 15 του μήνα στις 19:30 το βράδυ, μας περιμένει ΟΛΟΥΣ στο Δημοτικό Θέατρο Μουδανιών, με ΧΟΡΟ - ΜΠΑΛΕΤΟ, ΗΙΡ ΗΟΡ, αλλά και πολλή ΜΟΥΣΙΚΗ, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ήθη και έθιμα από ΟΛΟ τον κόσμο, με τα Μικρά Σύνολα και Χορωδία!
Θα πραγματοποιηθούν και Πέντε  Πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία της περιοχής, την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 του μήνα!
Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, για να υποδεχτούμε τις γιορτές με την ΣΥΝΘΕΣΗ, και να «ταξιδέψουμε» στον «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»!

Βασίλης Τσούγκαρης

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MIKE CB RADIO

CRT MIKE CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ CB ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CRT, ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
40 Ch - 4Watts AM/FM
Aluminum body for better cooling
Remote microphone with LCD display (wide viewing angle)
3 colors : blue, purple, orange
DW : dual watch
Automatic search (scan)
Channel CH9 / 19
Manual or automatic squelch (ASQ)
Filters NB/ANL
RF Gain
LCD backlight control
4 memory channels
Squech level display, volume and voltage
Signal strengh display
Automatic or manual power on
Function TOT
key lock
Channel or Freqency mode
WARRANTY 2 YEARS
Options :Control cable remote PTTMicro / HP micro heasdset type K

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ

Κάρμεν Ρουγγέρη - Ένα κορίτσι στο παράθυρο (με CD)

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
Ένα κορίτσι στο παράθυρο
Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Σπύρος Παπαδάτος
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Ελένη Ζιώγα, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου, Σπύρος Περδίου
Δέσποινα Πολυκανδριώτου, Νεκτάριος Φαρμάκης
Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ευγένιος Τριβιζάς, Το σάντουιτς του γίγαντα

ΣΕΙΡΑ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ
Εικονογράφηση: Άγης Αγησιλάου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

ΣΕΙΡΑ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΥΚΝΑΚΙ

Εικονογράφηση: Άγης Αγησιλάου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης

Το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης
Edward O. Wilson
Βραβείο Crafoord Βιολογίας
Το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης
Μετάφραση - Επιστημονική επιμέλεια: Σπύρος Σφενδουράκης, αναπληρωτής καθηγητής οικολογίας και βιοποικιλότητας, Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου
ISBN: 978-618-5111-49-6
Πανόδετο, 192 σελ., 14 × 21 εκ., Α/Μ,22,00 € (χωρίς ΦΠΑ)
Αγορά
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πώς προέκυψε το ανθρώπινο γένος και γιατί διατηρείται στη ζωή σε έναν πλανήτη σαν τον δικό μας; Κατέχουμε μια ειδική θέση στο Σύμπαν, και το πεπρωμένο μας ορίζει να υπάρχουμε σε αυτό; Προς τα πού οδεύουμε ως είδος και, ίσως το πιο δύσκολο ερώτημα, γιατί;
 «Η ανθρωπότητα εμφανίστηκε από μόνη της, μέσω μιας σειράς επάλληλων συμβάντων κατά την εξέλιξη. Δεν είμαστε προκαθορισμένοι να εκπληρώσουμε κάποιον σκοπό· ούτε έχουμε να δώσουμε λόγο σε οποιαδήποτε δύναμη πέρα από τον εαυτό μας. Θα μας σώσει μόνο η σοφία που βασίζεται στην αυτεπίγνωση, και όχι η ευλάβεια. Δεν θα υπάρξει εξιλέωση ή δεύτερη ευκαιρία που θα μας δοθεί άνωθεν. [...] Είναι ανόητο να θεωρούμε τον πλανήτη μας προσωρινό σταθμό προς έναν καλύτερο κόσμο. Μόνο αυτόν έχουμε να κατοικούμε και τούτο το νόημα να ξεδιπλώσουμε. [...]»
 «Δεν υπάρχει κάποιο απύθμενο μυστήριο της ζωής. Δαίμονες και θεοί δεν διεκδικούν την αφοσίωσή μας. Αντιθέτως, είμαστε αυτοδημιούργητοι, ανεξάρτητοι, μόνοι και εύθραυστοι· ένα βιολογικό είδος προσαρμοσμένο να ζει σε έναν βιολογικό κόσμο. Αυτό που έχει σημασία για τη μακροχρόνια επιβίωσή μας είναι η ευφυής αυτεπίγνωση, βασισμένη σε μεγαλύτερη ανεξαρτησία σκέψης από όση γίνεται ανεκτή σήμερα ακόμη και στις πιο προηγμένες δημοκρατικές κοινωνίες μας. [...]»
 «Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μάς οδηγεί στο μέγιστο των ηθικών διλημμάτων αφότου άγγελος Κυρίου συγκράτησε το χέρι του Αβραάμ: σε ποιον βαθμό να μετασκευάσουμε τον ανθρώπινο γονότυπο. [...] Είμαστε κοντά στο να εγκαταλείψουμε τη φυσική επιλογή, τη διεργασία που μας δημιούργησε, για να κατευθύνουμε οι ίδιοι την εξέλιξή μας μέσω εκούσιας επιλογής —τη διεργασία του επανασχεδιασμού της βιολογίας μας και της ανθρώπινης φύσης έτσι όπως θα θέλαμε να είναι. [...]»
Το βιβλίο αποτελεί κατάθεση ψυχής ενός από τους μεγαλύτερους βιολόγους-διανοητές της εποχής μας. Όλοι οφείλουμε να το διαβάσουμε.
 
Είπαν για το βιβλίο
 «O E.O Wilson είναι ο σπουδαίος διάδοχος του Δαρβίνου, ένας επιστήμονας μεγάλης πνοής, βάθους, εμπειρίας και ευφυΐας, ο οποίος μας προσφέρει μια νέα κατανόηση της ανθρώπινης φύσης. [...] Στο νέο βιβλίο του θα δείτε την ομορφιά, το μυστήριο και τις δυνατότητες της ανθρώπινης ύπαρξης με τα μάτια ενός από τους σημαντικότερους και πιο ατρόμητους εξερευνητές.»
—Jeffrey Sachs, καθηγητής αειφόρου ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Columbia
• «...Μας παρουσιάζει ένα εμπνευσμένο και πειστικό όραμα για το μέλλον, όχι ένα κατόρθωμα που ξεπετιέται εύκολα. [...] Ο Wilson είναι παθιασμένος οπτιμιστής και σκληροτράχηλος πραγματιστής. Τι περισσότερο μπορείς να αναμένεις για έναν προφήτη;»
—John Horgan, Scientific American
 «...Μια προκλητική και καλογραμμένη συλλογή δοκιμίων.»
—Tim Lenton, Nature
 «...Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Wilson, ο οποίος ακόμη προσφεύγει στη λογική και στη φαντασία με την ελπίδα να μας διαφωτίσει σχετικά με τη φύση μας και να μας εμψυχώσει προκειμένου να αλλάξουμε την καταστροφική πορεία μας. [...]»
The Washington Post
 «Ένα αποχαιρετιστήριο έργο. [...] O Wilson ορθώνεται υπεράνω του πλήθους των βιολόγων συγγραφέων, όπως ο Τζον λε Καρέ υπερβαίνει τους μυθιστοριογράφους κατασκοπείας. Είναι σοφός, εμβριθής, πονηρός, λαμπερός, αμφίσημος. [...]»
The New York Times
 
Ο συγγραφέας
Edward O. Wilson
Ο EDWARD O. WILSON αναγνωρίζεται από όλη την επιστημονική κοινότητα ως ένας από τους κορυφαίους βιολόγους στον κόσμο. Σε αυτόν οφείλεται η δημιουργία δύο επιστημονικών κλάδων (της νησιωτικής βιογεωγραφίας και της κοινωνιοβιολογίας), τριών συνενωτικών συλλήψεων για τις φυσικές και τις ανθρωπιστικές επιστήμες (της βιοφιλίας, των μελετών βιοποικιλότητας και του συνάλματος) και μίας σημαντικής τεχνολογικής προόδου για τη μελέτη της παγκόσμιας βιοποικιλότητας (της Εγκυκλοπαίδειας της Ζωής).
Το 1990 τιμήθηκε από τη Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας με το Bραβείο Crafoord (απονέμεται σε πεδία τα οποία δεν καλύπτονται από το Βραβείο Νόμπελ), για την προσφορά του στην οικολογία. Του έχουν επίσης απονεμηθεί περισσότερα από εκατό βραβεία διεθνώς, ανάμεσα στα οποία και δύο Βραβεία Pulitzer για μη μυθοπλαστικό έργο.
Είναι Επίτιμος Έφορος Εντομολογίας και Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημιακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Harvard.
 
Τα περιεχόμενα του βιβλίου
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ
1. Το νόημα του νοήματος
2. Λύνοντας το αίνιγμα του ανθρώπινου είδους
3. Η εξέλιξη και η εσωτερική μας σύγκρουση
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
4. Ο νέος Διαφωτισμός
5. Η τεράστια σημασία των ανθρωπιστικών σπουδών
6. Η δύναμη που οδηγεί την κοινωνική εξέλιξη
ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ
7. Η ανθρωπότητα χαμένη σε έναν κόσμο φερομονών
8. Οι υπεροργανισμοί
9. Γιατί τα μικρόβια κυβερνούν τον Γαλαξία
10. Ένα πορτρέτο του Ε.Τ.
11. Η κατάρρευση της βιοποικιλότητας
ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ ΝΟΥ
12. Ένστικτο
13. Θρησκεία
14. Ελεύθερη βούληση
ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ
15. Μόνοι και ελεύθεροι στο Σύμπαν
 
Εκδόσεις Κάτοπτρο
Κορυζή 8, 117 43 Αθήνα
web site: www.katoptro.gr

ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΚΡΆ ΑΣΊΑ ΣΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΚΡΆ ΑΣΊΑ ΣΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
Αναμφισβήτητα, οι Έλληνες Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, ο μόχθος τους, οι καθημερινές συλλογικές προσπάθειές τους να επιβιώσουν επέδρασαν καταλυτικά στην διαμόρφωση μιας άλλης Ελλάδας στον Μεσοπόλεμο. Οι ίδιοι αυτοί κατατρεγμένοι άνθρωποι δημιούργησαν μια νέα περηφάνια στον ελληνικό λαό, που τον οδήγησε σαφώς από άλλες ατραπούς και αντιλήψεις στην αντιμετώπιση του φασισμού και του πολέμου. Χωρίς την πρωτοπόρο δράση των προσφύγων της Μικράς Ασίας ίσως όλα να ήταν αλλιώς…
Η αφήγηση του Θεοδόση Μπαγιάτη στον Αντώνη Σανουδάκη, όπως και οι άλλες τριάντα στη σειρά, δημοσιευμένες από το 1979, Μαρτυρίες-Εκδόσεις, που βοηθούν την Ιστορία, την Κοινωνιολογία, τη Λαογραφία και τη Διαλεκτολογία, προβάλλουν σημαντικές ομάδες ανθρώπων που μέχρι τώρα ήταν αγνοημένες ή και «σιωπηλές». Η προφορική αφήγηση του μικρασιατικής καταγωγής αντάρτη Θεοδόση Μπαγιάτη «Από τη Μικρά Ασία στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» διαθέτει τα παραπάνω στοιχεία, ειδικότερα το γεγονός της συμμετοχής των προσφύγων της Μικράς Ασίας, που βρέθηκαν στην Κρήτη, μετά από την ανταλλαγή του1923, στην Εθνική Αντίσταση είτε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είτε στην ΕΟΚ. Η αφήγηση, λοιπόν, του Θεοδόση Μπαγιάτη, εκτός των άλλων, «ζωντανεύει την ίδια την Ιστορία και διευρύνει τον ορίζοντά της», κατά τον Paul Thompson, προσφέρει δε «στους ιστορικούς και σε άλλους κοινά νοήματα… βοηθά την ολοκλήρωση του ανθρώπου».
Από τη Μικρά Ασία στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
συγγραφείς:Αντώνης Σανουδάκης – Αθανασία Ψαρουλάκη
Isbn: 978-960-579-070-7
Διαστάσεις: 17Χ24
Σελίδες:160
Λιανική Τιμή: 15,00 ευρώ

Φλωρεντία: Πανετόνε, μάγισσες και αναγέννηση για τα Χριστούγεννα.

ArtTravel

1

Φλωρεντία


Πανετόνε, μάγισσες και αναγέννηση για τα Χριστούγεννα.

 
Κάντε κλικ
2

Πήλιο

Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο του.
3

Σιένα

Σκοτεινή με τον τρόπο της.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

3 εναλλακτικά χωριά για τον Δεκέμβρη.

4

Άφιξη

Το πρώτο εστιατόριο στο παλάτι των Βερσαλλιών από τον Alain Ducasse.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Άμπου Ντάμπι: Μια πόλη που τρέχει με χίλια.

Πως να μην φοβάστε στο αεροπλάνο;

Τα καλύτερα της εβδομάδας που πέρασε

ArtTravel

1

Ελλάδα


6 εναλλακτικά χωριά για τα Χριστούγεννα.

 
Κάντε κλικ
2

Kόσμος

14 ψαγμένες πόλεις για τις γιορτές.
3

Ευρώπη

Τα 12+1 χωριά τoυ χειμώνα.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Χριστούγεννα στον Παλαιό Παντελεήμονα.

4

Αθήνα

Τα top στέκια για ζεστή σοκολάτα.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Βαρσοβία: Η πιο hot πρωτεύουσα της Ευρώπης. 

Πώς είναι τα Χριστούγεννα στη Φλωρεντία;