Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟΣ - ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

Μια μεγάλη φωνή, μια κυρία του Ρεμπέτικου σε ενα διαφορετικό ζειμπέκικο!

«ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΝΥΧΤΑ»-ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Το βιβλίο, και μάλιστα το καλό βιβλίο ειδικά για τώρα το καλοκαίρι είναι η προτεινόμενη για όλους συντροφιά. Όχι ότι ένα βιβλίο είναι «φρούτο εποχής» άρα διαβάζουμε μόνο το καλοκαίρι! Αυτή η εποχή έχει περισσότερες στιγμές χαλάρωσης, οπότε ένα καλό βιβλίο είναι ότι πρέπει. Οι εκδόσεις «ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ» συνεχίζουν να ξαφνιάζουν ευχαρίστα όλους τους φίλους του βιβλίου εκδίδοντας πολύ προσεγμένες δουλειές όπως αυτή που σας προτείνουμε.«ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΝΥΧΤΑ» Συγγραφέας: Ζωή Θ. Σπυροπούλου «Δύο παιδικοί φίλοι που μοιράστηκαν τον ίδιο σκοπό και την ίδια μοίρα, την αγάπη τους για τα πάτρια και τον Άνθρωπο, ο Μιχάλης κι ο Γαβρίλης, στη δύση του βίου τους ξαναγυρίζουν στο γενέθλιο τόπο. Μας παίρνουν από το χέρι και μας οδηγούν παντού, σ' αθέατα μέρη, σ' άγνωστους ανθρώπους που μόνο εκείνοι γνωρίσανε, αγαπήσανε ή μισήσανε, διατρέχοντας τις ταραγμένες μακρινές δεκαετίες από την απαρχή του ελληνικού έθνους : Απ' τον Κεφαλλονίτη Μαρίνο Αντύπα στον πολιτισμό της σταφίδας, από τα σταφιδικά συλλαλητήρια στους σοσιαλιστές της Πελοποννήσου, από την ταπεινωμένη «Ελλάδα των συνόρων της Μελούνας» στην Ελλάδα του 1912, από τον αποκλεισμό του 1918 στο ημερολόγιο της μικρασιατικής εκστρατείας, από τα χρόνια του μεσοπολέμου στο 1940, στην Κατοχή και στην πείνα. Από την απελευθέρωση στον Εμφύλιο κι έπειτα στα ταραγμένα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια, μέχρι τις απαρχές του 21ου αιώνα. Μετατρέποντας την πόλη που γεννήθηκαν σε μικρόκοσμο της Ελλάδας, μας παίρνουν από το χέρι για μια περιπλάνηση γνώσης και αυτογνωσίας. Κι όταν τελειώσει αυτή η μακριά περιπλάνηση, όταν ξημερώσει ο Θεός τη μέρα και φωτίσει ο ήλιος τον ευλογημένο τόπο, χάνονται στον αιθέρα πετώντας μακριά στη γαλανή πάχνη του Ιόνιου, πίσω από την υπέρλαμπρη ανατολή των βουνών της Κυπαρισσίας».. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που έχει να πει πολλά, που θα αγγίξει όποιον το διαβάσει. Αποκτήστε το! «ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΝΥΧΤΑ» Συγγραφέας: Ζωή Θ. Σπυροπούλου Εκδότης: Ταξιδευτής.Σελίδες: 285 ISBN: 978-960-6748-54-7 Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ RAYNAUD

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ RAYNAUD ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Η ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ
Το σύνδρομο Raynaud είναι πάρα πολύ συνηθισμένο, προσβάλει περίπου 1 στους 20 ανθρώπους και είναι μια διαταραχή του κυκλοφορικού συστήματος που αφορά τα αγγεία των άκρων.
Παρουσιάζει ξαφνικό αίσθημα κρύου, μούδιασμα σαν να τρυπάνε από βελόνες τα δάχτυλα του χεριού και του ποδιού και ιδιαίτερα όταν έχουμε αλλαγές της θερμοκρασίας.
Τα δάχτυλα γίνονται μόλις εκτεθούν στο κρύο άσπρα και μετά μπλε και όταν ξαναζεσταθούν παίρνουν κόκκινο χρώμα με ένα αίσθημα παλμού.
Αυτό που απομένει στο τέλος είναι η απώλεια αίσθησης στα άκρα που παρουσιάζουν το φαινόμενο και είναι ακριβώς αυτό το σημείο που συγχέεται με την συμπτωματολογία της σκλήρυνσης κατά πλάκας που πολλές φορές είναι παρόμοια.
Άσχετα από πού προέρχεται πρέπει να γίνονται άμεσες διαγνωστικές προσπάθειες και για την μία και για την άλλη νόσο διότι όσον αφορά το σύνδρομο Ρενό και ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με την σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να εμφανίσει πέρα από την απώλεια αίσθησης στα δάχτυλα έλκη, πληγές ή ακόμη καμία φορά τόσο έντονες αιματολογικές διαταραχές που να προκύψει γάγγραινα.
Αρκετές φορές η συμπτωματολογία της σκλήρυνσης μπορεί να προκαλέσει την συμπτωματολογία του Raynaud ή και αντίστροφα.
Όταν το άτομο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο αρκεί μια απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας π.χ. με το άνοιγμα του ψυγείου και την έκθεση των δακτύλων στο κρύο που έρχεται από το ψυγείο προκειμένου να ξεκινήσει όλη η διαδικασία του Ρενό.
Θέλει δε ιδιαίτερη προσοχή διότι πολύ τακτικά το φαινόμενο αυτό συνδέεται πέρα από την σκλήρυνση και με άλλες παθήσεις όπως είναι ο λύκος, η σκληροδερμία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Η θεραπεία του Raynaud είναι ποικίλη και ανάλογα με την άλλη νόσο που συνδυάζεται.
Μερικές φορές όπως στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας η θεραπεία του ενός συνδρόμου επεκτείνεται και στο άλλο.
Πάντως είναι κάτι που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί εάν παραμεληθεί συνεχώς αυξάνεται και πολλαπλασιάζονται τα συμπτώματα.
Επομένως δεν πρέπει να αγνοείται όταν για κάποιο λόγο έχουμε αυτή την κλινική εικόνα.
Η επέμβαση του γιατρού είναι άμεση.

Καμία ψήφος σε αλβανικά κόμματα

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Στις 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι αλβανικές βουλευτικές εκλογές και ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός θα κληθεί να ψηφίσει τους εκπροσώπους του στο αλβανικό κοινοβούλιο.
Είναι αναγκαίο τώρα περισσότερο από ποτέ, οι Βορειοηπειρώτες να παρουσιάσουν την πραγματική τους εκλογική δύναμη.
Μόνο έτσι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και τις υποχρεώσεις της Αλβανίας.
Στο παρελθόν υπήρξε πάμπολλες φορές το φαινόμενο, και βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει και τώρα, Έλληνες Βορειοηπειρώτες να είναι υποψήφιοι σε αλβανικά κόμματα.
Πολλοί υπήρξαν αυτοί που αντάλλαξαν την εθνική τους συνείδηση με τις όποιες ευκαιρίες τους προσέφερε η αλβανική εξουσία.
Όλες οι αλβανικές κυβερνήσεις όμως, ασχέτως ιδεολογίας και απόχρωσης, ποτέ δεν ενδιαφερθήκαν για τα προβλήματα και τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου.
Για αυτούς δεν υπάρχει καν Βόρειος Ήπειρος.
Η όποια ελληνική συνείδηση υπάρχει στους συμπορευόμενους με τα αλβανικά κόμματα, αλέθεται από την αλβανική εξουσία όπως αλέθεται το σιτάρι στις μυλόπετρες της αλβανικής εξουσίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS Η νοσταλγία των Ποντίων... Αναδημοσιεύουμε από το Ου παντός πλείν ες Πόντον και προσθέτουμε... Ρωτάτε, γιατί αυτή η νοσταλγία των Ποντίων; Γιατί αυτή η απελπισμένη εμμονή να θυμούνται ακόμα; ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΤΟΥ 1922, ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΣΦΑΓΜΕΝΟΣ, ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ Ή ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Διότι ξεριζώθηκαν από την Πατρίδα τους 2500 χρόνια μετά, και από την ημέρα τού ξεριζωμού δεν πέρασαν παρά 90 χρόνια.. Καί για την μεγάλη αδικία: Αυτόν τόν όλεθρο, καμία σχολική Ιστορία, κανένα Ελληνικό κράτος, καμία Δεξιά και καμία αριστερά δεν τόν ανέδειξε... Η ευαισθησία της αριστεράς δέν περίσσευε για μας... Η δική μας γενοκτονία φάνταζε "Εθνικιστική"... Γι αυτό εκθείαζαν τόν σφαγέα μας, τον Κεμάλ, τον φασίστα Εθνικιστή...Μεταξάς, Βενιζέλος, Αριστερά, λιβάνιζαν τον Κεμάλ... Μέχρι και ο "ευαίσθητος" γιά τους άλλους λαούς Μίκης Θοδωράκης..." Ο Μίκης Θεοδωράκης συγκίνησε το κοινό των διανοούμενων που είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου αναφερόμενος στον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας ως τον μεγάλο μεταρρυθμιστή που δημιούργησε μια νέα σύνθεση Ανατολής-Δύσης εμφυτεύοντας στην Ανατολή στοιχεία από τον πολιτισμό της Δύσης. Η ισορροπία αυτή των στοιχείων της Ανατολής με τη Δύση, οδήγησε πάντα σε μεγάλες στιγμές της ιστορίας". Εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ" 20-06-09 Ελλάδα, έχεις τους πολιτικούς, τούς Ιστορικούς και τούς διανοούμενους πού σου αξίζουν... Προσθέτοντας το εξής:" Την ελληνική συμβολή στην ανοχή και τη διαφορετικότητα στους δύσκολους καιρούς της παγκοσμιοποίησης, υπογραμμίζει η έκδοση του υπουργείου Εξωτερικών «Έλληνες στο 'Αουσβιτς-Μπιρκενάου», η οποία θα παρουσιαστεί αύριο βράδυ στο Ζάππειο, σε εκδήλωση Μνήμης των Ελλήνων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, με ομιλήτρια την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη." Εφημερίδα "ΕΞΡΕΣ" 16-06-2009 - Που είναι το Λεύκωμα - Ντοκουμέντο - Έργο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το ελληνικό κράτος;- Που είναι το 14τομο έργο του καθηγητή Κ. Φωτιάδη, που η Ελληνική Βουλή αρνείται μέχρι σήμερα να εκδώσει;- Που είναι η προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας για την προώθηση του ζητήματος Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου;- Γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζητήθηκε από την Τουρκία να ζητήσει "έστω" μία συγνώμη για το παρελθόν της;

Η άλλη άποψη για την Πυρκαγιά της Ριτσώνας

ΑΠΟ ΤΟ HALKIDA.TVΗ πυρκαγιά της Ριτσώνας στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, καίγοντας ένα πανέμορφο και νέο πευκοδάσος, χτυπάει το καμπανάκι της επαγρύπνησης για όλους τους φορείς και τους υπεύθυνους της πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το βαρύ αυτό έργο, αλλά και για τους πολίτες του νομού μας, που θα πρέπει να συμμετέχουμε ενεργότερα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές στις εργασίες πρόληψης, φύλαξης και προστασίας των δασών μας.
Κατ’αρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στις δυνάμεις πυρόσβεσης που με μεγάλες προσπάθειες κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά σχετικά έγκαιρα, παρότι ο τόπος ήταν πολύ δύσβατος και με εξαιρετικές δυσκολίες πρόσβασης.
Παρόλα αυτά κάηκαν κάποιες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί.
Ακούγονται διάφορα πράγματα για το συγκεκριμένο πευκοδάσος και τις επιδιώξεις κάποιων ιδιοκτητών της ευρύτερης περιοχής Ανθηδώνας και Αυλίδας.
Επειδή όμως δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε διαδόσεις προτείνουμε τα εξής απλά μέτρα :
Η Νομαρχία Ευβοίας και η αρμόδια δασική υπηρεσία, ο Δήμος Ανθηδώνας και ο Δήμος Αυλίδας ως αρμόδιοι φορείς της πολιτείας :