Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

🏚 Ο Jo Nesbo επιστρέφει με ένα ανατρεπτικό βιβλίο τρόμου 📞

 





📙 Πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μίνωας



Αγαπητοί αναγνώστες,
το δεύτερο μέρος του εκδοτικού προγράμματός μας είναι γεμάτο με φανταστικές επιλογές για κάθε αναγνώστη! Έρωτας, black humor, σασπένς, θρίλερ που κόβουν την ανάσα αλλά και πολλά υπέροχα παιδικά βιβλία. 


Μαύρο γκλίτερ
Βίκυ Μωραγιάννη
Η μαγική γραφή της Βίκυς Μωραγιάννη συνδυάζει τον θάνατο με τις ανθρώπινες σχέσεις και το γέλιο με το δράμα.
Ένα μυθιστόρημα με πολύ χιούμορ για τη ζωή, τις οικογενειακές, τις ερωτικές σχέσεις και τον θάνατο, που ακροβατεί ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και στο κοινωνικό δράμα.

Η κόρη της λήθης
Ελευθερία Μεταξά
Ένα ακόμη ψυχολογικό θρίλερ από την expert του είδους, Ελευθερία Μεταξά, γεμάτο ανατροπές που καθηλώνουν!
«Η κόρη του φονιά είναι εδώ». Μια γυναίκα στιγματίζεται από το παρελθόν του πατέρα της που εξακολουθεί να την καταδιώκει.
Όλοι πίστεψαν ότι χάθηκε. Εκείνη, όμως, επέστρεψε για να εκδικηθεί.

Η Πάπισσα Ιωάννα
Εμμανουήλ Ροΐδης
Ο βίος μιας γυναίκας, η οποία προσποιούμενη τον άντρα κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να φτάσει μέχρι και το αξίωμα του Πάπα.
Ένα βιβλίο-«σκάνδαλο» που η δημοσίευσή του οδήγησε τον Ροϊδη στον αφορισμό! Κανείς δεν μπόρεσε να αποσαφηνήσει αν η Πάπισσα Ιωάννα ήταν υπαρκτό πρόσωπο ή μύθος, η ιστορία της όμως δεν έπαψε ποτέ να προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινωνίας.


ΤΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
Θα σε περιμένω στο Σέντραλ Παρκ
Felicia Kingsley
Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου
Μια ερωτική ιστορία enemies-to-lovers γεμάτη ανατροπές και πολύ χιούμορ από τη συγγραφέα-φαινόμενο του ιταλικού μυθιστορήματος!
Δύο ορκισμένοι αντίπαλοι ανταγωνίζονται για να ανέβουν στον εκδοτικό οίκο Pageturner, όταν ένα μυστικό που βάζει σε κίνδυνο την καριέρα τους τους φέρνει πιο κοντά και αναγκάζονται να συμμαχήσουν.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ
ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΣΕ 30 ΓΛΩΣΣΕΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ REESE’S BOOK CLUB
Το χάρτινο παλάτι
Miranda Cowley Heller
Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη
Την Έλι και τον Τζόνας τους ενώνουν μια φιλία χρόνων και σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος. Μόνο εκείνος μπορεί να τη δει και να την αγαπήσει πραγματικά.
Η γραφή της Cowley θα μας κάνει να νοσταλγήσουμε τον παιδικό μας έρωτα και θα μας θυμίσει πως θα τα διαλύαμε όλα για να βρεθούμε πάλι στην αγκαλιά του.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕ 30 ΓΛΩΣΣΕΣ
NEW YORK TIMES BEST SELLER
Η κόρη του Παρισιού
Kristin Harmel
Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου
Παρίσι, 1939. Δύο μητέρες κάτω από τη σκιά του πολέμου, θα έκαναν τα πάντα για να προστατέψουν τις κόρες τους. Όταν η Ελίζ επιστρέφει για να ξανασμίξει με την κόρη της, η μικρή Ζουλιέτ έχει εξαφανιστεί...
Η Kristin Harmel, μια από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς ιστορικού μυθιστορήματος, μας προσφέρει ένα συγκινητικό, εμπνευσμένο μυθιστόρημα, γεμάτο μυστήριο και απρόσμενες ανατροπές.


Εμμηνόπαυση,
Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μισό
της ζωής σας
Louann Brizendine, MD
Μετάφραση: Ιωάννα Αγγελάκη
Η νευροψυχίατρος Louann Brizendine καταρρίπτει τους μύθους που χαρακτήριζαν μέχρι χθες την εμμηνόπαυση και μας αποδεικνύει βάσει ερευνών ότι όχι απλά δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί, αλλά ότι αποτελεί την καλύτερη περίοδο μιας γυναίκας!


ΣΕΙΡΑ 8 ΤΙΤΛΩΝ
Έκτος χρόνος στο Σεν Κλερ
Ένιντ Μπλάιτον
Μετάφραση: Μαρία Δασκαλάκη
Ηλικία: 7-12 ετών
Δεν υπάρχει κορίτσι που να μην ταυτιστεί με μια μαθήτρια του Σεν Κλερ!
Μέσα από τις διασκεδαστικές ιστορίες των κοριτσιών, καταλαβαίνουμε τη σημασία της φιλίας και της συνεργασίας, την έννοια της ευθύνης αλλά και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

ΣΕΙΡΑ 13 ΤΙΤΛΩΝ
Σέρλοκ Χολμς: Οι έξι Ναπολέοντες
Άρθουρ Κόναν Ντόιλ
Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή
Ηλικία: 7-12 ετών
Κάποιος καταστρέφει αγάλματα του Ναπολέοντα σπάζοντάς τα και η αστυνομία δεν έχει ιδέα γιατί. Ευτυχώς ο Χολμς και ο Γουάτσον είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.
Μια σειρά μυστηρίου για κάθε επίδοξο μικρό ντετέκτιβ που θέλει να εξιχνιάζει και τα πιο δύσκολα απίθανα εγκλήματα!


ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ - ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ
Η Ειρήνη του Αριστοφάνη
Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης
Ηλικία: 4-8 ετών
Η σειρά «Διαβάζω τους αρχαίους» ειδικά διασκευασμένη για παιδιά από τη βραβευμένη συγγραφέα Ιωάννα Μπαμπέτα σε υπέροχη σύγχρονη εικονογράφηση.
Η Ειρήνη του Αριστοφάνη αποτελεί ένα αντιπολεμικό έργο με διαχρονική αξία που επιλέγουν πολλά σχολεία για τις θεατρικές παραστάσεις τους.

ΣΕΙΡΑ 3 ΤΙΤΛΩΝ
Οχ, κιτρίνισα!
Χριστίνα Αποστολίδη
Ηλικία: 2-6 ετών
Ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη!
Η συνέχεια της επιτυχημένης σειράς της Χριστίνας Αποστολίδη φέρνει τα παιδιά κοντά στα συναισθήματα και στην κατανόησή τους με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο. Αυτή τη φορά η Σοφία γνωρίζει τον φόβο!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.500.000
ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
ΣΕΙΡΑ 21 ΤΙΤΛΩΝ
Ο Τίμος θέλει πολύ
ένα ζωάκι
Μασονό Εμανιέλ
Ηλικία: 2-4 ετών
Ο Τίμος σε νέες περιπέτειες! Αυτή τη φορά οι γονείς του Τίμου έρχονται αντιμέτωποι με την πιο συχνή επιθυμία ενός παιδιού: ένα κατοικίδιο ζωάκι.
ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Αστέρης
Σαρλότ Μουντλίκ
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Ηλικία: 2-4 ετών
«Ο Αστέρης» είναι ένας πανέξυπνος γάτος με φανταστικές ιδέες που βάζουν σε περιπέτειες μικρούς και μεγάλους! Με υπέροχη εικονογράφηση που αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα αγαπητή από τους μικρούς μας αναγνώστες.


Ο Αστέρης δανείζει
το γιογιό τουΟ Μίμης δε θέλει να ξαναφορέσει πάνα και ο Αστέρης αποφασίζει να του δανείσει το κόκκινο γιογιό του.
Ο Αστέρης είναι ζαβολιάρηςΟ Αστέρης είναι μόνος στο δωμάτιό του και βαριέται. Ξαφνικά έχει μια ιδέα: θα χρωματίσει το πόνι του με μαρκαδόρους


Είμαι… Όλα όσα με κάνουν μοναδικό!
Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός
Μετάφραση: Ιωάννα Μπαμπέτα
Ηλικία: 4-8 ετών
Ένα βιβλίο που εισάγει τα παιδιά στην έννοια της αποδοχής των διαφορετικών χαρακτηριστικών που εντοπίζουν στον εαυτό τους και στους άλλους.
Το βιβλίο αυτό ενθαρρύνει τον διάλογο γύρω από τη συμπερίληψη και τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Ιδανικό για γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς.

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Το δέρμα μας, Μια πρώτη συζήτηση για τον ρατσισμό
Μέγκαν Μάντισον, Τζέσικα Ράλι
Μετάφραση: Μάριος Μάζαρης
Ηλικία: 2-6 ετών
Συχνά είναι δύσκολο να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για να απαντήσουμε στα ερωτήματα των παιδιών. Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Πρώτες συζητήσεις» βοηθά γονείς και εκπαιδευτικούς να αγκαλιάσουν το θέμα της διαφορετικότητας μαζί με τα παιδιά!

ΣΕΙΡΑ 11 ΤΙΤΛΩΝ
3.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
Μιλάμε για την απώλεια
Δρ. Κατρίν Ντολτό
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Ηλικία: 2-6 ετών
Μέσα από τη σειρά «Τόσο απλά» η Δρ. Κατρίν Ντολτό, η κορυφαία παιδοψυχολόγος, μας βοηθάει να διαχειριστούμε ευαίσθητα θέματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτή τη φορά μιλάμε για την απώλεια.

ΣΕΙΡΑ 5 ΤΙΤΛΩΝ
25 πράξεις καλοσύνης για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο!
Έρικα Χάρισον
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Γιαννουράκου
Ηλικία: 2-6 ετών
Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα για ένα παιδί είναι η σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Η Έρικα Χάρισον μοιράζεται μαζί μας 25 μικρές πράξεις καλοσύνης που ενισχύουν και ενδυναμώνουν τα παιδιά καθημερινά.

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Χρωματίζω μαγικά με νερό
Ηλικία: 2-6 ετών
Μια μαγική σειρά ζωγραφικής που οι μικροί καλλιτέχνες δεν θα αποχωρίζονται ποτέ! Γεμάτη υπέροχες εικόνες από μονόκερους ή το διάστημα για να χρωματίζουν και να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους!
Φτάνει μόνο να βρέξεις το πινέλο σου με νερό και να ακουμπήσεις τα άσπρα κομμάτια στις εικόνες. Τα χρώματα θα εμφανιστούν μαγικά! Όταν στεγνώσουν, θα εξαφανιστούν, ώστε το παιχνίδι να αρχίσει πάλι, ξανά και ξανά!



ΣΕΙΡΑ 4 ΤΙΤΛΩΝ
Δες τι κρύβεται
Ηλικία: 0-4 ετών
Μέσα από δέκα σελίδες με πολλές εκπλήξεις τα μικρά παιδιά θα διασκεδάσουν, μαθαίνοντας τα πάντα για την άγρια φύση και τη φάρμα! Μια σειρά που αναπτύσσει την παρατηρητικότητα, την προσοχή και τη μνήμη.



ΣΕΙΡΑ 4 ΤΙΤΛΩΝ
Διαβάζω και μαθαίνω
Ηλικία: 2-6 ετών
Μέσα από τη σειρά αυτή τα παιδιά μαθαίνουν πολύτιμες για την ανάπτυξή τους έννοιες, όπως ομαδικότητα, συνεργασία και φιλία, καθώς και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους στο πλαίσιο αυτό.


ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Πριγκίπισσες, Οι πρώτες μου ιστορίες
Ηλικία: 0-4 ετών
Ανακάλυψε τον μαγικό κόσμο της κάθε πριγκίπισσας Disney! Μέσα από ειδικά προσαρμοσμένα κείμενα για μικρές ηλικίες και υπέροχη εικονογράφηση, που θα σε φέρουν κοντά στις αγαπημένες σου ηρωίδες.




ΣΕΙΡΑ 3 ΤΙΤΛΩΝ
Ντύνω με αυτοκόλλητα
Ηλικία: 2-6 ετών
Σειρά διαδραστικών βιβλίων με ήρωες της Disney. Κάθε βιβλίο αναπτύσσει τη φαντασία και την παρατηρητικότητα των παιδιών, βοηθώντας τα επίσης να καλλιεργήσουν σημαντικές δεξιότητες όπως η λεπτή κινητικότητα.

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Κεφάτες δραστηριότητες
Ηλικία: 2-6 ετών
Οι απίθανες δραστηριότητες, τα παιχνίδια, η ζωγραφική, αλλά και τα φανταστικά αυτοκόλλητα αυτού του βιβλίου θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά!

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Δημιουργικά παιχνίδια
Ηλικία: 2-6 ετών
Μια νέα περιπέτεια σε περιμένει σε κάθε σελίδα, με πολλά συναρπαστικά παιχνίδια, γρίφους και δημιουργικές δραστηριότητες!