Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!!



Μπότα Ασφαλείας Μεταταρσίου Wellington S5 Μ Portwest FD85


Κωδικός: FD85
Brand: Portwest
Υλικό Κατασκευής: Νιτρίλιο
Προτεινόμενη Χρήση: Για όλες τις εργασίες,Για βροχή και υγρασία
Συσκευασία: 1 ζευγάρι
Διαθεσιμότητα: 10-15 ημέρες
Μέγεθος Παπουτσιών: 47,46,45,44,43,42,41,40,39,38,37,48
Περιληψη
Η Μπότα Ασφαλείας Μεταταρσίου Wellington S5 Μ Portwest FD85 προσφέρει πλήρη προστασία ποδιών. Ο πρωτοποριακός, μη μεταλλικός σχεδιασμός επιτρέπει
ευελιξία και άνεση στο χρήστη. Βοηθά στην προστασία από κινδύνους στα βαριά βιομηχανικά περιβάλλοντα εργασίας.
Portwest® Pro
Μια σειρά premium υποδημάτων ασφαλείας που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα υλικά και εξαρτήματα.
Κατασκευασμένη για να παρέχει ασυναγώνιστη άνεση, την υποστήριξη και την ευελιξία, αυτή η σειρά έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει τα πόδια σας στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Standard Horizon GX1300E

Standard Horizon GX1300E
Το νέο GX1300E είναι ένα νέο προσιτό VHF marine class D .Σχεδιασμένο σε χυτό σασί, προσφέρει αξιοπιστία και απρόσκοπτη λειτουργία για πολλά χρόνια στις δύσκολες συνθήκες του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Διαθέτει πολύ μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη LCD που εμφανίζει τα στοιχεία LAT / LON, την ημερομηνία, την ώρα και το όνομα του καναλιού όταν το συνδέσετε με ένα δέκτη GPS.
Σάρωση κατά προτεραιότητα και λειτουργία Dual Watch, για να κάνετε ταυτόχρονα ακρόση στο κανάλι λειτουργίας και στο κανάλι 16.
Επίσης έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε εύκολα το όνομα του καναλιού για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και την καλύτερη αναγνώριση του.
Ψηφιακή Επιλεκτική Κλήση κινδύνου(DSC), προς όλα τα πλοία, ατομικά, αίτηση θέση και αναφοράς θέσης.
Το GX1300E είναι διαθέσιμο σε μαύρο χρώμα για να το ταιριάξετε με το σκάφος σας.
Υπάρχει επίσης σαν αξεσουάρ ένα εξωτερικό ηχείο MLS300 στο χρώμα που σας ταιριάζει.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT S 8040 CB RADIO

CRT S 8040 CB RADIO
40 CX AM/FM European multinorms
Output power 4W AM/FM.
UP/DW key
Backlit keys
Squelch Auto (ASQ).
SCAN function
Channel 9/19.
Microphone 6Br with UP/DW
Call beep.
External speaker plug
WARRANTY 2 YEARS

Το πιο τρελό τριήμερο (με CD)

Το πιο τρελό τριήμερο (με CD)
Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη
Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-164-8
Ο μικρός Ιάσονας καλείται να περάσει ένα τριήμερο στο σπίτι της γιαγιάς του. Πώς όμως θα αποχωριστεί τα αγαπημένα του ηλεκτρονικά παιχνίδια; Τι σχέδια θα σκαρφιστεί προκειμένου να πείσει τη γιαγιά του να τον αφήσει να φιλοξενηθεί στον συμμαθητή του τον Σωτήρη; Και πώς θα αντιμετωπίσει αυτά τα σχέδια η πανέξυπνη γιαγιά και η ιδιαίτερη παρέα της; Τι σχέση έχουν με το τριήμερο του Ιάσονα ένας θησαυρός, ένας αστυνομικός, και δύο πιτσαδόροι;
Απίστευτα μπερδέματα, κωμικές καταστάσεις και ανατροπές ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας μας και συνθέτουν μια περιπετειώδη και συνάμα τρυφερή κωμωδία, που αναδεικνύει τη σημασία του παιχνιδιού και της ανθρώπινης επαφής.
Το βιβλίο περιέχει CD με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια. Τη μουσική έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τραγουδούν οι Πασχάλης Τσαρούχας, Νέλλη Γκίνη, Ρένος Ρώτας, Λένα Σταμέλου, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιώργος Στεφανουδάκης, Έλενα ∆ελακούρα, Νένα ∆ρογγίτη και Μαυρίκιος Μαυρικίου.
Αφηγείται η Κέλλυ Σταμουλάκη.

Νέο Τραγούδι: “Κορδέλα στα μαλλιά” - Νίκος Βολάκος & Ζωή Τηγανούρια [Lyric video]

Νέο Τραγούδι:
Νίκος Βολάκος
«Κορδέλα στα μαλλιά»
Μουσική:
Ζωή Τηγανούρια/Νίκος Βολάκος 
Στίχοι:
Νίκος Βολάκος
Το νέο τραγούδι του Νίκου Βολάκου με συνεργασία έκπληξη..!
Ο τραγουδοποιός Νίκος Βολάκος μαζί με την μουσικοσυνθέτη Ζωή Τηγανούρια, υπογράφουν ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Κορδέλα στα μαλλιά» σε στίχους του Νίκου, ως πρώτο καρπό της συνεργασίας των δύο καλλιτεχνών!
Η «Κορδέλα στα μαλλιά» είναι ένα εύθυμο και ανεβαστικό τραγούδι, που από το πρώτο δευτερόλεπτο σε ξεσηκώνει να χορέψεις. Με βαλκανικά στοιχεία και swing διάθεση, τα χάλκινα και ο χαρακτηριστικός ήχος της βιρτουόζου του ακορντεόν, απογειώνουν στην κυριολεξία το κομμάτι και μας παρασύρουν σε στιγμές εφηβικής νοσταλγίας.
Το «Κορδέλα στα μαλλιά» κυκλοφορεί σε όλα τα διαδικτυακά καταστήματα από τη Zoe Music Ltd.
Νίκος Βολάκος Mini Bio:
Ο Νίκος ξεκίνησε σε μικρή ηλικία κλασική κιθάρα και πιάνο.
Ως φοιτητής έπαιζε σε πολλά σχήματα, κάτι που συνέχισε κι αργότερα στον ελεύθερο χρόνο από την βασική του δραστηριότητα, αυτή του Πολιτικού Μηχανικού.
Από το 2012 εμφανίζεται σε ανοικτά θέατρα και μεγάλες μουσικές σκηνές, και συνεργάζεται με σημαντικούς μουσικούς και συνθέτες.
Από το 2015 γράφει ο ίδιος τους στίχους και την μουσική των τραγουδιών του, κινούμενος σε διάφορα είδη μουσικής, από το ροκ στο λαϊκό, κι από το συμβατικό στο ιδιαίτερο, αναζητώντας τον προσωπικό του χαρακτήρα. 
Το 2018 συνεργάζεται με την καταξιωμένη μουσικοσυνθέτη Ζωή Τηγανούρια.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | Ο IVAN KRASTEN ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ THYSSEN»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ivan Krastev, συγγραφέας του βιβλίου Μετά την Ευρώπη – Μετανάστευση, Εθνικισμός, Λαϊκισμός θα βρεθεί στην Ελλάδα στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του θεσμού «Διαλέξεις Thyssen».

Ο Ivan Krastev θα πραγματοποιήσει την ομιλία του με θέμα «The age of Imitation of Its Discontent: Απέτυχε η Ευρώπη; Ιστορικές και επίκαιρες ρωγμές στο ηπειρωτικό θεμέλιο» στις 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και στις 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens. 
O Ivan Krastev θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της εποχής μας και ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς συγγραφείς, γι’ αυτό και η ομιλία του που εντάσσεται στη δεύτερη διάλεξη της σειράς «Διαλέξεις Thyssen» με τίτλο «Η Ευρώπη ως κοινότητα δικαίου και κοινότητα αξιών» αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους. 
Πρόσκληση

Οι «Διαλέξεις Thyssen» είναι ένας θεσμός που σκοπό έχει να επιτρέψει σε νέους κυρίως ανθρώπους (φοιτητές και νέους επιστήμονες) να παρακολουθήσουν ένα κύκλο εισηγήσεων γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα που συνδέεται με την προστασία των θεμελιωδών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος Fritz Thyssen της Γερμανίας για το χρονικό διάστημα 2017 – 2021 τη διοργάνωση των «Διαλέξεων Thyssen» έχει αναλάβει το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ). Περισσότερες πληροφορίες για τις Διαλέξεις Thyssen στοwww.cieel.gr και στο τηλέφωνο 2310 486901.
Ivan Kristev

Κουβαλώντας το βίωμα του Βούλγαρου που έζησε σε νεαρή ηλικία την κατάρρευση της φαινομενικά αιώνιας Σοβιετικής Ένωσης, ο νυν πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Στρατηγικών στη Σόφια και μόνιμος εταίρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Βιέννη είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους πολιτικούς επιστήμονες που μπορούν να διακρίνουν και να αξιολογήσουν το παρόν και το μέλλον της ευρωπαϊκής ιδέας. Τους στοχασμούς του σχετικά με την Ευρώπη και τις αξίες της μεταφέρει και στο βιβλίο με τίτλο Μετά την Ευρώπη (After Europe) που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Μετά την Ευρώπη

Από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση και το θεατρικό παιχνίδι στην παράσταση θεάτρου για παιδιά

Από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση και το θεατρικό παιχνίδι στην παράσταση θεάτρου για παιδιά
Ένθετα δύο έργα θεάτρου για παιδιά με θεατρικό παιχνίδι: Ο χρόνος είναι ένα παιχνίδι που παίζει. Το δαχτυλίδι του Μίνωα
Λάκης Κουρετζής
Ταξιδευτής, 2018
292 σελ.
ISBN 978-960-579-086-8,
"Το παιχνίδι είναι μια περίπτωση αγωγής που το παραδοσιακό σχολείο απέκλεισε γιατί του φαινόταν πως δεν διέθετε καμία λειτουργική σημασία", είχε διαπιστώσει κάποτε ο Jean Piaget. Το παιχνίδι το θεωρούσαν μόνο μια ξεκούραση ή εκτόνωση μιας πλεονάζουσας ενέργειας. Αυτή η απλουστευτική άποψη δεν εξηγεί ούτε τη σημασία που τα παιδιά αποδίδουν στα παιχνίδια τους, ούτε στη σταθερή μορφή που παίρνουν τα παιχνίδια των παιδιών, τις συμβολικές ή φανταστικές επινοήσεις (J. Piaget - Psychologie et pedagogie).
Οι βιωματικές, λειτουργικές, παραστατικές όψεις της γνώσης και της έκφρασης του παιδιού που βρίσκεται μέσα σε κάθε μαθητή, η ανθρώπινη ανάπτυξη της νόησης που οδηγεί από στοιχειώδεις αισθήσεις, κίνησης και λόγου, λογικές που συντελούν στην ανάδειξη του προσώπου, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μια σύγχρονη - προοδευτική διαμόρφωση συστημάτων και μεθόδων ικανών να παράγουν καταστάσεις μετασχηματισμού δεδομένων στερεότυπων με εργαλεία τη μίμηση, την κίνηση, τις αντιλήψεις του παιδιού δια μέσου της μετατροπής μιας διανοητικής εικόνας σε πράξη.
Συμβάντα και γεγονότα, συμπεριφορές και ανάγκες που απασχολούν ένα παιδί, οφείλουν να ενδιαφέρουν κάθε παιδαγωγό, εκπαιδευτικό, ψυχολόγο, θεατρολόγο.
Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί αυτό το βιβλίο να κινηθεί. Με εργαλείο το Θεατρικό Παιχνίδι - την παιδαγωγική θεάτρου ως κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό. Διότι το αυθεντικό Θεατρικό Παιχνίδι είναι ικανό να λειτουργήσει από έναν έγκυρο και έμπειρο εμψυχωτή ως πολυεργαλείο, διαμάθημα, όχημα που μπορεί να συμβάλει ως μέθοδος, να συνδράμει τα παιδιά, να τα οδηγήσει στην προσέγγιση και εξοικείωση με το θεατρικό φαινόμενο.
Γιατί το θέατρο εστί
μια τέχνη σύνθετη,
κοινωνική,
έντονα παιδευτική.
"Αφού όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή" (William Shakespeare) σε αυτήν την σκηνή δε μπορούν να λείπουν τα παιδιά. Όσο ακόμα υπάρχουν "παιδιά".
Λάκης Κουρετζής

5 ξενώνες για να ανάψετε το πρώτο τζάκι

ArtTravel

1

 Ελλάδα

5 ξενώνες για να ανάψετε το πρώτο τζάκι.
Πατήστε εδώ
2

Παρίσι

Μια γειτονιά βγαλμένη από το πιο όμορφο παραμύθι.
3

Κίσσαβος

Δυο ημέρες σε χωριά κρυμμένα μέσα στο δάσος.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Λονδίνο

10 οικονομικά εστιατόρια στο κέντρο.
Πατήστε εδώ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) Σε Ισχύ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 24-11-2018/1200 B
Α.Α. 30/2018

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)
ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
(25/11) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (25/11)
ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
TΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (26/11) 
ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΉ
ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ.
ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

Μην τα αγνοήσετε ποτέ! Τα σημάδια που δείχνουν πρόβλημα στην καρδιά

ΣΤ.ΚΟΚΟΤΑΣ- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΚΡΗ

Chalets Ξένιος - Ορεινή Ναυπακτία

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!

Chalets Ξένιος - Ορεινή Ναυπακτία
Chalets Ξένιος - Ορεινή Ναυπακτία-70%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 02/06/2019

✔ Free WiFi ✔ Επιτρέπονται τα Κατοικίδια κατόπιν αιτήματος ✔ Welcome drink ✔ Late check out στις 18:00 ✔ Τζάκι ✔ Ένα Μπουκάλι Κρασί και μία Πιατέλα Φρούτα στο δωμάτιο ✔ Ποδήλατα Mountain Bike ✔ Late check out στις 16:00
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εστιατόριο ★ Spa
€179 από €600Δες το Τώρα!

13ος-14ος μισθός: Νέα απόφαση «κλειδώνει» τα Δώρα στο Δημόσιο