Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ                                      
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                                   
Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για όλη την περιοχή ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:                              
· Αλλαγή του καιρού από το βράδυ όπου μέχρι το πρωί θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις                             
· Πρόσκαιρη βελτίωση από αύριο το πρωί και μέχρι το απόγευμα αφού θα αρχίσουν βροχοπτώσεις – όχι καταιγίδες- που θα διαρκέσουν και όλο το Σάββατο και μέχρι την Κυριακή το πρωί. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 11 0C                                  
· Τη Δευτέρα η ελάχιστη θερμοκρασία 3 0C και την Τρίτη 0 0C χωρίς φαινόμενα

ΟΠΕ- Δ. Τ για την ελληνική παρουσία στην έκθεση Anuga 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ                                 
Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2011                               
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας κατόπιν της πρόσφατης επίσκεψής του, στη Διεθνή ΄Εκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga 2011 στην Κολωνία, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι το Ελληνικό περίπτερο εντυπωσίασε τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.                                      
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ήταν ιδιαίτερα αυξημένο το ενδιαφέρον των αγοραστών και δικτύων διανομών για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον των αγοραστών επικεντρώθηκε κυρίως στο ελαιόλαδο, τη φέτα, την ελιά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τις ζύμες κ.ά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Φ. Μώραλη - Γ. Τηγανούρια: Mέσα απ' το τραγούδι

Αγαπητοί φίλοι,προωθούμε την καινούργια και πολύ ενδιαφέρουσα εργασία δύο μελών της μουσικής κοινότητας του Μουσικού Χωριού.                                        
Φ. Μώραλη - Γ. Τηγανούρια                                       
Mέσα απ’ το τραγούδι Μαθαίνω μουσική γραφή και ανάγνωση                                      
[Μέθοδος solfège - θεωρίας - dictée]                                   
Μέρος Α΄                                     
Εικονογράφηση: Δημήτρης Στεβής                                        
ISBN: 978-960-504-012-3                              
Σελ. 80                                 
Σχήμα: 28x21εκ.                                   
Σειρά: Βιβλία για τη μουσική                                  
Kυκλοφορία: 16 Σεπτεμβρίου 2011                                 
Η παρούσα σειρά βιβλίων, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος της, προσδοκά να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη διδασκαλία της μουσικής γραφής, ανάγνωσης και θεωρίας.                            
Πρόκειται για μία μέθοδο όπου το μελωδικό και ρυθμικό υλικό εισάγεται σταδιακά μέσα από παιδικά τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.                                     
Έτσι γεφυρώνεται με πρωτότυπο τρόπο το πέρασμα από το βίωμα στη γνώση, από την πράξη στη θεωρία.                                   
Το παιδί τραγουδώντας κατανοεί το ρυθμό και τα μελωδικά διαστήματα και μαθαίνει εύκολα να γράφει, να διαβάζει (solfège) και να ακούει (dictée). Από πολύ νωρίς εισάγεται ο μουσικός διάλογος, η ρυθμική-οργανική συνοδεία, η δομή (μουσικές φράσεις) και η πολυφωνία.                               
Το Α΄ μέρος ξεκινά με απλές ρυθμικές αξίες και τραγούδια που κινούνται στο διάστημα της τρίτης μικρής και βήμα-βήμα επεκτείνονται στην έκταση της οκτάβας (ντο-ντο΄).                               
Στα επόμενα μέρη ακολουθεί και ολοκληρώνεται η ύλη όλης της θεωρίας και του solfège, ενώ παράλληλα βιώνονται και κατανοούνται στοιχεία της αρμονίας.                               
Η σειρά απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ωδείων και σχολείων.                                  
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εγχειρίδιο, αλλά και ως βοήθημα, ενισχύοντας με ευχάριστο τρόπο τη διδασκαλία και εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριο.                                  
Ο μαθητής που ήδη διδάσκεται κάποιο μουσικό όργανο με χαρά θα ανακαλύψει καινούριο υλικό και θα εμπεδώσει καλύτερα τη μουσική γνώση.                                
Οι συγγραφείς του βιβλίου συναντήθηκαν ως φοιτήτριες στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και αργότερα ως συνάδελφοι, διδάσκοντας το μάθημα της μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.                                
Στο μεταξύ παρακολούθησαν μαζί τα θερινά σεμινάρια του Ινστιτούτου Kod´aly στην Ουγγαρία, γεγονός που επηρέασε καθοριστικά τη μετέπειτα πορεία τους.                                   
Η εμπειρία τους από τη διδασκαλία και οι κοινές τους αναζητήσεις για τη δημιουργία στέρεων βάσεων στη μουσική παιδεία τις οδήγησαν στην πρώτη τους συνεργασία, καρπός της οποίας υπήρξε το βιβλίο-μέθοδος"Σολ Μι Ντο Λα – Οι βάσεις της θεωρίας, του solfège και του dictée μέσα από 100 ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια".                                      
Η καινούρια τους πρόταση Μέσα απ’ το τραγούδι ανανεώνει τη μέθοδο αυτή με τρόπο ουσιαστικό και εύχρηστο για κάθε χώρο μουσικής διδασκαλίας.                                     
Η Φανή Μώραλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε το τμήμα της μουσικής προπαιδείας και συνέχισε με σπουδές πιάνου και ανώτερων θεωρητικών.                              
Από πολύ νωρίς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μουσικοπαιδαγωγικά συμμετέχοντας συχνά σε σεμινάρια, μεταξύ άλλων αυτά των Iνστιτούτων Orff στο Ζάλτσμπουργκ και Kod´aly στην Ουγγαρία. Για αρκετά χρόνια δίδαξε πιάνο και μουσική προπαιδεία.                                            
Η Γιώτα Τηγανούρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαμοθράκη και τα πρώτα της μουσικά ακούσματα προέρχονται από την τοπική παραδοσιακή μουσική μέσω της οικογένειάς της.                        
Στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε τις σπουδές πιάνου, κρουστών και ανώτερων θεωρητικών.                                     
Είναι Δρ. Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πρόσφατα εκδόθηκε η μελέτη της για τη μουσική στη Σαμοθράκη. Παράλληλα, διευθύνει την Παιδική Χορωδία Σαμοθράκης.

Ειδικό αφιέρωμα: “Αυτοκίνητο και Ελληνική Γλώσσα

Ειδικό αφιέρωμα: “Αυτοκίνητο και Ελληνική Γλώσσα / Ιστορία” (στις 2 πρώτες σελίδες του 24grammata.com)                                                            
Το ειδικό αφιέρωμα του 24grammata.com προλογίζει ο Κώστας Καββαθάς (4τροχοί)                                  
Όροι αυτοκίνησης γράφει ο Κώστας Καββαθάς                                          
Όσοι σκέπτονται, «ψάχνονται» και προβληματίζονται με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα που ανθεί φαιδρά η πορτοκαλέα γνωρίζουν ότι η σχέση του μέσου Έλληνα με την τεχνολογία είναι, επιεικώς, προβληματική.                                                
Χιλιάδες τα παραδείγματα αλλά, από το πιο χαρακτηριστικά συναντώνται στο χώρο του επιβατικού ή «γιωταχί» και του επαγγελματικού (φορτηγό, κλούβα, νταλίκα κλπ).                                        
Η ιστορία μας αρχίζει στη δεκαετία του ’60 που κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα επιβατικά.                                                

Τα οποία δεν έχουν τροχούς αλλά «ρόδες», ελαστικά αλλά, λάστιχα που «βυζαίνουν» το δρόμο, δεν έχουν αλεξήνεμα αλλά, «μπαρμπριζ», δεν έχουν ανάρτηση αλλά «σουσπανσιόν» η οποία «ρουφάει τον δρόμο».                                                     
Ακόμα τα «γιωταχί» δεν διακρίνονταν για την αισθητική ή την αεροδυναμική τους σχεδίαση αλλά, για τον γεγονός ότι ήταν «βάτραχοι», «σκαθάρια», «λιμουζίνες», «κούρσες», και «πολυθρόνες».                                        
Τα αυτοκίνητα ήταν καλά αν «έπλεαν» σαν βάρκες και όταν ζύγιζαν πάνω από δύο τόνους αφού έτσι, «κολλούσαν» στο δρόμο σε αντίθεση με τα ελαφρά και που ήταν «τσιγκοπάφυλες» με τα όποια, όταν «τρακάριζες» θα γινόσουν «χαλκομανία».                                          
Οι δεκαετίες πέρασαν και, εκτός από μερικές χιλιάδες εξαιρέσεις ανθρώπων που τους μάγευε η Τεχνολογία, η «γλώσσα» της αυτοκίνησης δέχτηκε αποφασιστικά πλήγματα.                                
Για τα δυστυχήματα δεν έφταιγε ο οδηγός και (σε σπάνιες περιπτώσεις), ο δρόμος αλλά ο Μολώχ της ασφάλτου, η υπερβολική ταχύτητα, η κακιά ώρα, η κακή τύχη και, τελευταία, τα «ακραία καιρικά φαινόμενα».                                                    
Όταν, για πρώτη φορά χρησιμοποίησα τη λέξη πρόσφυση για να ορίσω την ευστάθεια του αυτοκινήτου, έλαβα οργισμένες επιστολές που μου έλεγαν ότι κακοποιώ την ελληνική γλώσσα.                            
Το ίδιο όταν χρησιμοποίησα όρους όπως αεροδυναμική αντίσταση, μορφική οπισθέλκουσα, πολική ροπή αδράνειας, κατευθυντικότητα, πρόνευση, παροιάκισμα (yaw) αλλά και άλλους που είχαν σχέση με την καθημερινή χρήση και ασφάλεια των επιβατών, όπως ενεργητική και παθητική ασφάλεια, ποιότητα κύλισης (αντί ρολάρισμα), μεταβολή τροχιάς (αντί «στρίψιμο») και όρους που είχαν σχέση με τα διαμέρισμα του κινητήρα.                                                 
Έμβολο αντί «πιστόνι», φίλτρο αέρα αντί «παπάς», μείκτης καυσίμου αντί «καρμπιρατέρ», εναλλάκτης θερμότητας αντί «ψυγείο», υπερτροφοδότης αντί «τούρμπο», ωστήριο «μπιέλα», και άλλα τα οποία και εγώ περιμένω να δω στο αφιέρωμα του 24grammata.com! (Κώστας Καββαθάς).                                        
Διαβάστε, ακόμα,                                         
Την ιστορία των λέξεων: ανάρτηση, γρανάζι, ελαστικό, βουλκανιζατέρ, τροχός, ζάντα, γκάζι, αυτόματο, φρένο, ράλι και πολλές άλλες λέξεις αυτοκινήτου.                                      
Την ετυμολογική ανάλυση ΟΛΩΝ των επωνυμιών των αυτοκινήτων.                                  
Το αυτοκίνητο στο ελληνικό τραγούδι                                        
Το πρώτο αυτικινητικό δυστύχημα στην Αθήνα. Η πρώτη άσφαλτος στην Αθήνα και πολλά άλλα                                               
Διαβάστε και άλλα 2200 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Δωρεάν e-books (νέα βιβλία) / θεματική βιντεοθήκη για την Τέχνη, την Ιστορία, τις Επιστήμες 24grammata.com                                             
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση www.24grammata.com.                                      
24γραμματα© 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.                                           
Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 κι ώρα 17.00 οι εκδόσεις Ιβίσκος και το Black Duck σας προσκαλούν στη Μουσική παρουσίαση – Αναλόγιο του μυθιστορήματος της Αντωνίας Μποτονάκη«ΑΣ’ ΤΟ ΚΙ ΑΣ ΑΠΟΘΑΝΕΙ»
Διαβάζουν αποσπάσματα:
η Αντωνία Μποτονάκη και ο ηθοποιός Λευτέρης Μποτωνάκης
Πλαισιώνουν οι μουσικοί: Κάρολος Κουκλάκης και Ειρήνη Δερέμπεη

Πέμπτη 13/10/2011 Παγκόσμια Ημέρα για την Μείωση των Επιπτώσεων από τις Φυσικές Καταστροφές

Η 13η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα για τη Μείωση των Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές.                                    
Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να αυξηθεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη μείωση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές και τη συνεργασία λαών και κρατών για τη διαχείριση των προβλημάτων και των επιπτώσεών τους.                                
«Η όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών καταρχήν για την πρόληψη και περαιτέρω για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκαλεί η εκδήλωση φυσικών καταστροφών, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχημένη διαχείριση των κρίσεων και των προβλημάτων που προκαλούν αυτές.                                      
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίδει διαρκώς ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των πολιτών, γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο οι ίδιοι οι πολίτες έχουν αφενός τη δυνατότητα να συμβάλουν στην πρόληψη μιας φυσικής καταστροφής (πχ να προλάβουν μια πυρκαγιά) και αφετέρου διαθέτουν τον αλτρουισμό ώστε να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές είτε στη χώρα μας είτε αλλού» επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης.

Ταξιδιωτικές προσφορές για το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις.                                                                                  
Mid East Travel & Tourism Ltd.                                             
www.mideast.gr                                                
Βασ. Σοφίας 105-107, 115 21 Αθήνα                                                        
τηλ: 210 645 1881 / 211 211 8888 - fax: 210 642 6147                                                           
Ε-mail: mideast@mideast.gr - website: www.mideast.gr                                                           
ISO 9001:2000                                                                
Αρ. Ειδικού Σήματος Λειτουργίας ΕΟΤ: 0206Ε61000259300                                                      
Ανακαλύψτε την Ελλάδα “πατήστε εδώ”                                                    
Ανακαλύψτε τον κόσμο “πατήστε εδώ”

ΠΑΡΑΓΩ, ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΩ, ΔΩΡΙΖΩ Μια κίνηση με ουσία

ARCTUROS - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

O Little John και ο Νικήτας ετοιμάζονται για την απελευθέρωση!                                               
Διαβάστε περισσότερα για το σχέδιο επανένταξης στη φύση                                     
Η Ευρωπαϊκή Ομάδα Σκύλων ανιχνεύει φόλες στα Τρίκαλα                                        
Διαβάστε τα αποτελέσματα της πρώτης εβδομάδας δράσης                                    
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συχνάζει και πάλι στα σχολεία                                        
Αυτοκινητόδρομοι και άγρια ζωή. Πώς συνυπάρχουν;                                            
«Αυτοκινητόδρομοι και άγρια ζωή. Πώς συνυπάρχουν;»                                       
Δείτε όλες τις παρουσιάσεις της ημερίδας                                  
Πέμπτη αρκούδα θύμα τροχαίου μέσα στο 2011                                  
Μία ενήλικη θηλυκή αρκούδα βάρους 180 κιλών περίπου σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου σε σημείο-καρμανιόλα για τις αρκούδες στον αυτοκινητόδρομο κοντά στη Νεάπολη Κοζάνης.                           
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε αλλά το αυτοκίνητό του υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.                                    
Διαβάστε περισσότερα                                         
Μαζί με το ΑΥΡΑ καθαρίσαμε και τον Παρνασσό                                           
Διαβάστε περισσότερα                                          
Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη                                     
Το προσεχές Σάββατο 15 Οκτωβρίου η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί στο εμπορικό κέντρο Athens Heart (Πειραιώς 180) στο πλαίσιο του αφιερώματος «Περιβάλλον και απειλούμενα ζώα».                                          
Επίσης, εθελοντές μας θα βρίσκονται την επόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο Bar Remvi στην Καλαμαριά στο πάρτι υποδοχής των σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του Mediterranean College για να ενημερώσουν το κοινό για τις δράσεις μας.                                            
Μέρος των εσόδων από την εκδήλωση θα διατεθούν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ!                                               
Χιόνισε στο Νυμφαίο!                                               
Πληροφορίες επικοινωνίας και ώρες ξενάγησης                                   
Καιρός για φούτερ από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ                                            
Διαλέξτε το φούτερ που σας ταιριάζει

Η λήψη πολυβιταμινών κρύβει κινδύνους

medicalnews.gr                                           
Τροφές με… «διάθεση»                                     
«Η λίστα της ντροπής ανήκει πια στο παρελθόν»                                            
Μία από τις χειρότερες επιδημίες χολέρας πλήττει την Αφρική                                        
Οι πολλές ώρες εργασίας αυξάνουν τις καρδιοπάθειες                                 
Ο ύπνος θρέφει το… μυαλό                                              
Η λήψη πολυβιταμινών κρύβει κινδύνους                                      
Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σε ανέργους                                     
Ανακαλύφθηκε ιός-γίγας                                                                         
Νωρίτερα τα εμφράγματα σε καπνιστές                                           
Ο θυρεοειδής αδένας και οι παθήσεις του

ΑΡΜΙΔΑ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ: Γιάννης Κούτρας

Κρέας: ο βασιλιάς της κουζίνας

Κρέας: ο βασιλιάς της κουζίνας                                                    Τα μήλα καταστρέφουν τα δόντια περισσότερο από τα αναψυκτικά!                                                         
Ιδρώνετε υπερβολικά; Μάθετε πραγματικά τί συμβαίνει!                                        
Σκληρό, αλλά πολύτιμο, καρύδι

Ένας Έλληνας βάζει τα γυαλιά στους Γερμανούς επιχειρηματίες

Το κούρεμα του χρέους είναι επιβεβλημένο                                                 
Στο 65% των μισθών του 2009, οι μισθοί του 20011, στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ                                 
Το ύψος της αναδιάρθρωσης του χρέους αναμένουν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις αποκρατικοποιήσεις                                        
Την ομόθυμη συμβολή στην μάχη κατά της κρίσης, καλεί τις χώρες της Ε.Ε. η Μέρκελ                              
Σε δύσκολη θέση ο Μπερλουσκόνι                                         
Η κρίση στην Ευρώπη, επηρεάζει αρνητικά την αμερικανική οικονομία                                   
Αρνητικοί οι γερμανοί τραπεζίτες σε μεγαλύτερο haircut                                    
Τα ζητήματα της διακυβέρνησης, των περιουσιών και το εδαφικό, τα μεγάλα αγκάθια στο Κυπριακό                                               
Ζητούνται γυναίκες για οικογένεια                                     
Μεταξύ των καλύτερων επιχειρηματιών της Γερμανίας ένας Έλληνας φαρμακοποιός

Θρίλερ με το κούρεμα

Η εφαρμογή του κουρέματος από το Reuters                                        
Κορυφαίο διαφημιστικό – Πως να χάσετε βάρος διασκεδάζοντας                                          
Και ανήλικοι στη συμμορία με τα Καλάσνικοφ                                                  
Φ. Κουβέλης: Ερώτηση στη Βουλή για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές                                  
Έκλεψαν τον Η/Υ του δικηγόρου του πρίγκιπα                                              
Πάγκαλος: Η Ελλάδα αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα                                            
Η Εθνική με 2-1 τη Γεωργία στην Τιφλίδα                                             
Πρόσκληση στις γαλλικές επιχειρήσεις                                        
Θρίλερ με το κούρεμα                                            
Δάσκαλοι: απεργία διαρκείας                                        
H Νάνα Μούσχουρη τραγουδά με τους φίλους της                                        
Ψηφίστε το ή ρίξτε την κυβέρνηση                                              
Μιανμάρ: Χορήγηση γενικής αμνηστίας απελευθερώνει 50 πολιτικούς κρατούμενους

Δύσκολοι καιροί για τραπεζίτες (και στην Αμερική)

Δύσκολοι καιροί για τραπεζίτες (και στην Αμερική)                                       
DEXIA: H κορυφή του παγόβουνου;                                     
Σε αναζήτηση κοινού έδαφος Μέρκελ-Σαρκοζί                                       
Συνέχεια στο κραχ των Ελληνικών Τραπεζών

Σοκ! : Τι δείχνουν τα νέα σκληρά τεστ αντοχής των τραπεζών

www.banksnews.gr                                                           Σοκ! : Τι δείχνουν τα νέα σκληρά τεστ αντοχής των τραπεζών                                                    
Κι όμως, οι ευρωπαϊκές αρχές φαίνεται ότι όντως ξύπνησαν με την κατάρρευση της γαλλοβελγικής μεγα-τράπεζας Dexia και παρά τις διαφωνίες Μέρκελ - Σαρκοζί για το ποιος θα χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, βάζουν μπροστά τις σχετικές διαδικασίες.                                    
Και το παιχνίδι ξεκινά με έναν νέο γύρο τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών που έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, πραγματικά σκληρούς όρους σε πλήρη … αρμονία με την σκληρή πραγματικότητα των αγορών περιφερειακών ομολόγων και που σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται διασταυρωμένες πληροφορίες από τραπεζικές και εποπτικές πηγές, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από την περασμένη Παρασκευή.                                                     
Συνέχεια

Greek Alert

Greek Alert                                          
Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου                                     
Πράσινοι και άλλοι                                       
Μας περνούν για ηλίθιους; Διαβάστε το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ προς τα... μέλη του!                                 
ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ                                   
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανέγερση Ανδριάντα στην Άρτα του Ήρωα αεροπόρου Αναστασίου Μπαλατσούκα.                                
Ομαδική Αίτηση Ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ κατά των εισφορών/τέλους του εκκαθαριστικού σημειώματος του Υπουργείου Οικονομικών                                         
Μετά από 2 χρόνια εκκρεμοδικίας στο ΣτΕ η δικαίωση: Ανακάλεσε η Αρχή Προστασίας την απόφαση εν μέρει λειτουργίας βιομετρικών καμερών στις εισόδους της Εθνικής Τράπεζας

Το μεγάλο κόλπο με τα σκουπίδια

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                     
«Κόλπο γκρόσο» με τα σκουπίδια                                                   
Δεν δουλεύουν, αλλά πληρώνονται οι εργαζόμενοι στους δήμους, που τυπικά κάνουν κατάληψη και όχι απεργία                                    
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Νικολέττα Μουτούση                               
Σε σημείο μηδέν για τη δημόσια υγεία έχει φτάσει η κατάσταση με τη συσσώρευση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους, εξαιτίας του μεγάλου κόλπου των εργαζόμενων στους δήμους: τυπικά δεν έχουν προκηρύξει απεργία, αλλά οι κινητοποιήσεις τους έχουν τη μορφή καταλήψεων σε γκαράζ και ΧΥΤΑ.                                         
Ετσι και πληρώνονται κανονικά και δεν εργάζονται, αφού με πρόσχημα τις καταλήψεις δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών.                                     
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 140 λογαριασμοί

www.marketbeast.gr                                          
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 140 λογαριασμοί                                     
«Οι Έλληνες δεν σέβονται αυτούς που τους βοηθούν»                               
OOΣΑ: Σταθερά τα ποσοστά ανεργίας τον Αύγουστο                                     
Διευκρινίσεις για τους οφειλέτες του Ο.Α.Ε.Ε.                                      
Προσεχώς… «εμπορικός» πόλεμος Κίνας-Η.Π.Α.                                   
Trichet:Να αποφευχθεί πιστωτικό γεγονός σε Ελλάδα                                        
Κλήσεις προς απολογία σε 7 πρώην στελέχη του ΟΤΕ                               
Νέο "φρένο" στις συγκοινωνίες Πέμπτη - Παρασκευή                               
ΥΠΟΙΚ:Πριν τις 23/10 η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου                             
Ομαλοποιείται η ροή στα πρατήρια βενζίνης

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                             
Les bons conseils de Berlin                                           
Η κουρδική πυριτιδαποθήκη                                        
«Ανέντιμος» ο Γάλλος πρόεδρος Στην αντεπίθεση ο Ερντογάν κατά Σαρκοζί με φόντο την αρμενική γενοκτονία                                          
Βέλγιο: Ο βασιλιάς πηδάει από τη χαρά του                                              
Κούραση και χαμένος δυναμισμός                                                  
Ελένη Σκούρα! H πρώτη ελληνίδα βουλευτής, που έφερε αμηχανία στους … συναδέλφους της, για την… προσφώνησή της!                                           
TEDxAthens Challenge                                        
Occupy Wall Street Commercial                                    
Ελλάς: Το νέο προτεκτοράτο                                   
Συνταγή καταστροφής                                                  
Άλλος ένας Αμερικανός αναλυτής ανακαλύπτει την υποκρισία της Τουρκίας. Τυχαίο;                                
Δολοφονία του αντιπολιτευομένου Κουρδοσύριου Μεσάαλ Τάμο: τουρκικός δάκτυλος;                               
Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει                                   
Σχέδιο παρουσίας τουρκικού στόλου στη Μεσόγειο                                             
Λείψανα σε Μόρα, Κιόνελι, Φλαμούδι Εικάζεται ότι πρόκειται για ΕΛΔΥΚάριους και εθνοφρουρούς                                           
Φλέβα φυσικού αερίου. Πολύ μεγαλύτερο των πιο αισιόδοξων υπολογισμών το «Αφροδίτη»                                       
Τι είπαν σε μυστική συνάντηση Ντάουνερ-Επιχειρηματίες                                      
Σημαντική εκδήλωση, να πάμε!                                        
Η Ελλάδα δεν πέθανε ούτε πρόκειται να πεθάνει!                                        
Αποκατάσταση του σπιτιού του Ελευθερίου Βενιζέλου                                      
Βλαχόφωνοι στα Σκόπια                                            
Νέα δεδομένα από την πλατφόρμα Πολύ περισσότερο το φυσικό αέριο                                              
ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ Εν αρχή... το κουκούλωμα!                                                 
Ο κοινωνικός αναβρασμός της Αν. Μεσογείου και η παραίτηση ενός προέδρου                                
Σχιζοφρένεια, έξοδος και τιμωρία

Νέα μέτρα ζητά η τρόικα εντός του 2012 - Οι Έλληνες, εργάζονται περισσότερο απ΄όλους τους ευρωπαίους

Εκβιάζει και πάλι ο Βενιζέλος για τις συμβάσεις εργασίας                                        
Τελειωμό δεν έχουν τα χαράτσια                                        
Οι Σλοβάκοι είπαν "όχι"                                              
Η Ελλάδα, παράδειγμα προς αποφυγή για την Αργεντινή                                          
Η Φινλανδία διαφωνεί με το γαλλογερμανικό σχέδιο αναχρηματοδότησης των τραπεζών                                  
Ναι μεν,αλλά από τους Γερμανούς για την έκτη δόση                                           
Νέα μέτρα πριν το μέσον του 2012                                             
"Ρίξτε την κυβέρνηση αν νομίζετε πως είναι αναποτελεσματική"                                          
Νέα, έμμεση, υποβάθμιση της Ισπανίας                                        
Μεγαλύτερο, ίσως και κατά 40%, το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο                                            
Οι Έλληνες, εργάζονται περισσότερο απ΄όλους τους ευρωπαίους                                         
Διαζύγιο; Στον συμβολαιογράφο                                                         
Στο "νήμα" θα κριθεί ο νικητής για την ανάδειξη του υποψηφίου των σοσιαλιστών στην Γαλλία                                            
Ολοταχώς προς παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ή εκλογές ο Μπερλουσκόνι                                   
Περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα κόμματα ζητά ο Αυγενάκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας                                               
Σκουμπριά με φέτες λεμονιού και θυμάρι                                        
Ζώδια