Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες

Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες 
Με απασχόλησε αρκετό καιρό η σκέψη του τίτλου στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Είχα αποφασίσει για το πρώτο μισό. Θα ήταν αφιερωμένο στην προφορική ιστορία, μια και ένιωθα πως αυτό το βιβλίο θα απεικόνιζε την επιστημονική μου πορεία, που αποτελείται από πολλά καγκέλια-στροφές, με αφήνουν αδιάφορο οι μεγάλες ευθείες.
Με κάνουν να βαριέμαι. Αντίθετα, είναι ακράδαντη η πεποίθησή μου πως η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στα καγκέλια, που προκαλούν ίλιγγο αλλά και ενδιαφέρον για κάτι που μπορεί να μην είναι χειροπιαστό αλλά που μπορεί να εμφανιστεί στην επόμενη στροφή. Το πρώτο μισό, λοιπόν, του τίτλου, ονομάζεται προφορική ιστορία, γιατί αυτή η καινούρια επιστήμη αποτέλεσε μια από τις βασικές μου ανησυχίες. Το δεύτερο μισό είναι αφιερωμένο στις λαϊκές μυθολογίες, ένα είδος προφορικής ιστορίας. Είναι μια οφειλή τον πρωτοπόρο Νικόλαο Πολίτη αλλά και μια πρόταση για απεγκλωβισμό από την ταξινομητική λογική. Αντιμετωπίζεται ο πολιτισμός ως μια ολότητα, όπου οι χρονικές και χωρικές τομές αφορούν μόνο τους ερευνητές και όχι τα πολιτισμικά φαινόμενα. Συμπεριλαμβάνονται κείμενα για τη μνήμη, τον Εμφύλιο, τις σιωπές και τις αποσιωπήσεις, για τα πολιτισμικά τραύματα, την οργάνωση και την κοινωνικοποίηση του χώρου, τις θρησκευτικές πρακτικές, την ομορφιά και τον πόνο στα δημοτικά τραγούδια, τα αινιγματο-ανέκδοτα.
Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες
Σειρά: Λαϊκός Πολιτισμός-Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις. Βιβλίο 5ο
επιμέλεια σειράς:Ευάγγελος Αυδίκος
συγγραφέας:Ευάγγελος Αυδίκος
Isbn: 978-960-579-068-4
Διαστάσεις: 17X24
Σελίδες: 516
Λιανική Τιμή: 22,00 ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Όπως συνηθίζεται στη χώρα μας, το καλοκαίρι είναι η εποχή του «πολιτιστικού οργασμού», είναι η εποχή που ΟΛΟΙ θυμούνται πως η χώρα μας έχει γεννήσει τον πολιτισμό, μάλιστα, πολλοί λένε πως όταν ΕΜΕΙΣ είχαμε πολιτισμό, οι «άλλοι» ζούσαν ακόμα σε σπηλιές…..
Τώρα, πως γίνεται η χώρα του πολιτισμού να έχει επιστρέψει εν ετει 2017 στις σπηλιές, και ακόμα παραμέσα, αυτή τη σπαζοκεφαλιά Συνέλληνες την αφήνω σε εσάς να τη λύσετε…
Που είχαμε μείνει; Α μάλιστα, στο ότι τα καλοκαίρια ΟΛΟΙ θυμούνται τον «πολιτισμό» μας (λέμε τώρα) και προκειμένου να αποδείξουν πως και ΑΥΤΟΙ είναι απόγονοι των «αρχαίων πολιτισμένων» διοργανώνουν εκδηλώσεις (οι ασχολούμενοι με τα κοινά, από Υπουργούς, δημάρχους μέχρι και κλητήρες), ενώ οι «νεοπολιτισμένοι», όλοι εμείς δηλαδή, τρέχουν να παρακολουθήσουν αυτές τις εκδηλώσεις, να τις στηρίξουν αυτές τις εκδηλώσεις, να τις χειροκροτήσουν αυτές τις εκδηλώσεις, άσχετα αν κάποιοι από τους διοργανωτές, έχουν τόση σχέση με τον πολιτισμό γενικότερα, όση σχέση μπορεί να έχει και ένα βρέφος με την ατομική επιστήμη και οι εκδηλώσεις που προγραμματίζουν θυμίζουν πανηγύρια καρακιτσαριού.
ΕΥΤΥΧΩΣ που γίνονται και σωστές εκδηλώσεις…
Τέλος πάντων.
Αν παραβλέψουμε πως πολλές από τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ άλλο από ΑΡΠΑΧΤΕΣ καλλιτεχνών, μας μένουν οι υπόλοιπες, οι πραγματικά ποιοτικές, από τις οποίες, ο κόσμος, πραγματικά παίρνει κάτι, ΜΑΘΑΙΝΕΙ και σωστά πράγματα.
Και φυσικά, δε πρέπει να παραλείψω να πω, πως αυτές τις εκδηλώσεις, τις «τιμούν» με την παρουσία τους διάφοροι «άρχοντες» των τόπων στον οποίο γίνονται.
Πάμε στις εκδηλώσεις που έγιναν στα Μουδανιά, τις εκδηλώσεις της «πλατείας» (όπως έλεγαν παλιά το πάμε πλατεία), οι οποίες κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένες.
Θα σταθώ σε ΜΙΑ όμως, στην οποία ΔΕΝ ΕΙΔΑ να την παρακολουθεί και να την τιμά με την παρουσία του ΚΑΝΕΝΑΣ από τους τοπικούς «άρχοντες», αντίθετα μάλιστα, τόσο εγώ, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος που βρισκόταν εκεί για να δει τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είδαμε τους «άρχοντες» της πόλης, να βολτάρουν αδιάφορα μέσα στο γενικότερο «μπούγιο» που είχε ο χώρος διεξαγωγής….
Και θα γίνω πιο συγκεκριμένος.
Αναφέρομαι στην  ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ από τα Αθλητικά Σωματεία ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ και ΑΡΜΑ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Αυγούστου στην προκυμαία των Νέων Μουδανιών, στο πλαίσιο της Γενικής Έκθεσης «Χαλκιδική EXPO 2017». !
Θα πουν τώρα κάποιοι, «έλα μωρέ, σιγά, μια επίδειξη είναι εκεί πέρα και τι έγινε»…..
ΙΣΩΣ, για κάποιους, να είναι μια «απλή επίδειξη», μόνο που δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά.
Θα πως προς ΟΛΟΥΣ, πως από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ, η πόλη των Μουδανιών, είδε ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, από τα Μουδανιά κυρίες και κύριοι που μόνο τα πανηγυρακια έχετε κατά νου, έγινε η έπαρση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στο εξωτερικό, και όχι μόνο!
Αυτά βέβαια για εσάς είναι «λεπτομέρειες», βγάζετε την υποχρέωση με μια «πλακέτα» και κούφιες υποσχέσεις, και ΤΕΛΟΣ.
Μακάρι να μπορούσατε να καταλάβετε πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι για τον τόπο τόσο η παρουσία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ και του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΟΖΙΝΗ, όσο και των υπολοίπων αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Η γενικότερη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ σας έχει σχολιαστεί από πάρα πολύ κόσμο με τα χειρότερα σχόλια, και όπως αποδεικνύετε με τη στάση σας, «άλλα» είναι τα ενδιαφέροντα σας.
Πρέπει να πω σε αυτό το σημείο, πως το χρονογράφημα αυτό, το έγραψα για να μάθει ο κόσμος κάποιες λεπτομέρειες, και επίσης πρέπει να επισημάνω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που επιδεικνύει το συγκεκριμένο Σωματείο. ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΟΥΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.
Αυτά, προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων .
Προσωπικά θέλω να συγχαρώ τον ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΠΟΖΙΝΗ για τον ΑΓΩΝΑ που δίνει καθημερινά, προκειμένου να ΜΑΘΟΥΝ τα παιδιά μας πώς να γίνουν καλύτεροι αθλητές, μα πάνω απ’ όλα, καλύτεροι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Να τον συγχαρώ για τις διακρίσεις που έφερε στο τόπο μας, για την ΛΑΜΨΗ, που φώτισε όχι μόνο την πόλη, αλλά όλο τον Νομό!
Να συγχαρώ ΟΛΟΥΣ τους αθλητές και αθλήτριες για την παρουσία τους και για το θέαμα που προσέφεραν.
Τέλος, να συγχαρώ ΟΛΟΥΣ τους γονείς και ΟΛΟ τον κόσμο που στηρίζει τον ΑΓΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΖΙΝΗΣ έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μετά την επίδειξη του Σαββάτου….
«Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στον κόσμο της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ για την αγάπη και την στήριξη ! Άλλη μια επίδειξη, άλλο ένα ... ταξίδι! Απίστευτη η ενέργεια που δίνετε στους Αθλητές αλλά και σε εμένα προσωπικά . Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε την Ελληνική σημαία παντού!!! Συνεχίζουμε (πάρα πολύ) Δυνατά!!!»
Δάσκαλε, ΕΜΕΙΣ σε ευχαριστούμε, και θα είμαστε κοντά σου!!!!
Όσο για τους «άρχοντες» του τόπου, θα πω πολύ απλά πως ΛΥΠΑΜΑΙ για την αντίληψη που έχουν για ορισμένα πράγματα….
Φαίνεται, είναι πολύ «μακριά» από αυτούς.

Βασίλης Τσούγκαρης

MARINE VHF RADIOTELEPHONE Model FM-4721

MARINE VHF RADIOTELEPHONE Model FM-4721
With Class-D DSC Modem and CH70 watch receiver
The FM-4721 is a rugged, reliable 1 W and 25 W radio with built-in DSC functionality built to withstand the harshest conditions that may be encountered at sea. Its compact, waterproof case design allows a simplified installation on steering console, helm or flybridge.
Specifications
GENERAL
RF Output Power 25 W (Hi) or 1 W (Low)
Frequency Range 156.025 to 157.425 MHz (TX), 156.050 to 163.275 MHz (RX)
Mode FM (16K0G3E), DSC (16K0G2B)
DSC (Class D) ITU-R M493-12 EN 301 025
Equipment List
Standard
 TRANSCEIVER UNIT WITH HANGER FM-4721
1 UNIT
 HANDSET HS-4721 WITH 7 M CABLE
1 UNIT
 POWER CABLE
1 PC
 STANDARD INSALLATION MATERIALS AND SPARE PARTS
1 SET
Option
 HANDEST HS-4721
 7 M EXTENTION CABLE FOR HANDSET CT-100
 HANDMIC MH-70F6
 FLUSH-MOUNT BRACKET MMB-84
 BLUETOOTH HEADSET BH-2A
 BLUETOOTH ADAPTER UNIT BU-1
 CHARGE CRADLE FOR BH-2A CD-140
 AC CHARGER FOR CD-140 NC-85
 VOICE SCRAMBLER FVP-42

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
Συγγραφέας: Λιούις Κάρολ
Απόδοση κειμένου:
Μουρίκη Κατερίνα
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ
Ημερομηνία έκδοσης: 22 Μαΐου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 144 

Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-126-6
Η μικρή Αλίκη, ακολουθώντας έναν άσπρο κούνελο, κατρακυλάει μέσα σ’ ένα λαγούμι και βρίσκεται σ’ έναν τόπο γεμάτο παράδοξα και θαυμαστά συμβάντα. Με φαντασία, χιούμορ και πολλά αλληγορικά στοιχεία ο συγγραφέας καυτηριάζει τον συντηρητισμό και την υποκρισία της εποχής του, σκιαγραφώντας μέσ’ από σουρεαλιστικές καταστάσεις την ασφυκτική καταπίεση των παιδιών από τους μεγάλους.
Μια ευφάνταστη ιστορία που δίκαια αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία όλων των εποχών.

Φορητοί Ενισχυτές Ηλεκτρικών Κιθαρών | Μπαταρίας - Ρεύματος !


Ενισχυτές Combo
LINE 6 Micro Spider Ενισχυτής Ηλεκτρικής Κιθάρας
FENDER Tonemaster Mini Ενισχυτής Ηλεκτρικής Κιθάρας
FENDER Mini 57 Twin Ενισχυτής Ηλεκτρικής Κιθάρας
ORANGE Micro Crush 3W Ενισχυτής Ηλεκτρικής Κιθάρας
EKO VC-5U Scottish 5W Ενισχυτής Ηλεκτρικής Κιθάρας

Ελαφόνησος: Οι νοστιμιές του Σίμου.


Ελαφόνησος: Οι νοστιμιές του Σίμου.

Σημειώστε...

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα.
Σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και χαλούμι.
Brownies με κεράσια και σοκολάτα.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ