Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΛΟΓΩΝ (HORSE THIEVES) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 26/6/2009 - 28/6/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.45 & 22.45
ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΛΟΓΩΝ (HORSE THIEVES) - ΓΑΛΛΙΑ 2007 (Εγχρ.)
Διάρκεια 85' Σκηνοθεσία Μ ίσα Βαλντ
Ο Γιάκομπ και ο Βλαντιμίρ, δύο αδέλφια που υπηρετούν στο στρατό των Κοζάκων κάτω από αντίξοες συνθήκες, χάνουν τα άλογα τους από δύο άλλα αδέλφια που ζουν απομονωμένα στο δάσος, κλέβοντας άλογα.
Οι ζωές των τεσσάρων αγοριών θα διασταυρωθούν με τον πιο δραματικό τρόπο.

Είναι αναπόφευκτος ένας πόλεμος Ιράν-Ισραήλ;

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Του Erich Follath
DER SPIEGEL
Από την εποχή του Άρνολτ Σβάτζενεγκερ και του Ντάνι ντε Βίτο, οι οποίοι ενσάρκωσαν με μεγάλη επιτυχία τους δίδυμους στην ομώνυμη ταινία, έκτοτε δεν υπήρξε άλλο παρόμοιο ζευγάρι.
Αν και οι ηγέτες του Ιράν και του Ισραήλ, μοιράζονται αρκετά χαρακτηριστικά από τους δύο Χολιγουντιανούς ήρωες, εντούτοις οι μεταξύ τους διαφορές είναι ουσιαστικές.
Μπορεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο Ιρανός Πρόεδρος Αχμαντινεντζιάτ να είναι «δίδυμοι πνευματικά», εντούτοις αυτό δεν εξυπακούει ότι είναι και «ηθικά ίσοι».
Ασχέτως αν και οι δύο είναι πεπεισμένοι για την απόλυτη εγκυρότητα των πιστεύω τους, εμμένουν στο ότι έχουν θεάρεστο έργο να επιτελέσουν, και πιστεύουν ότι η αποστολή τους έχει Μεσσιανικά χαρακτηριστικά: να «τιμήσουν» την θρησκεία τους ή να «σώσουν» τους λαούς τους.

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το http://www.disabled.gr/

Κάτι εξαιρετικά επείγον που αφορά την πρώτη ανακοίνωση του www.amea.gov.gr στην Αθήνα (καταρχήν) και Θεσσαλονίκη (στις προσεχείς ημέρες).
Η πρώτη ημερίδα που θα ανακοινώσει το www.amea.gov.gr θα γίνει στην Αθήνα την Τρίτη 30 Ιουνίου.
Η ημερίδα ξεκινά στις 10 το πρωί και τελειώνει στις 2 το μεσημέρι.
Γίνεται στο κέντρο τύπου της γενικής γραμματείας ενημέρωσης και επικοινωνίας Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου στην Καλλιθέα.
Όπως θα διαπιστώσετε από το www.amea.gov.gr οι υπηρεσίες του θα είναι πολύ ουσιαστικές για τους πολίτες με αναπηρίες και την σχέση τους με τη δημόσια διοίκηση όταν βέβαια ολοκληρωθεί.
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια πολύ σημαντική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη από τον καθηγητή Τέλη Νανιόπουλο αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να στείλω newsletter για να ενημερωθείτε.
Επειδή τέτοια συμβάντα συμβαίνουν πολύ τακτικά μπορείτε να ενημερώνεστε και από το http://news.disabled.gr/ καθώς και από το http://www.disabled.gr/ που ενημερώνονται καθημερινά.
Η Autonomia EXPO 2010 μετακομίζει και πλέον θα γίνεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.
Οδηγίες προτάσεις μαζί με χάρτη μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=585 όπου σύντομα θα προστεθούν περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση.
Πάντως το μετρό στο τέλος του 2009 θα βγαίνει έξω από το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.
Αυτό σημαίνει πως το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου θα βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 20 λεπτά από την πλατεία συντάγματος.
Όσοι και όσες δεν παίρνετε το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο σπίτι σας μπορείτε να γίνετε συνδρομητές δωρεάν αρκεί να διαβάσετε τις οδηγίες που υπάρχουν στην σελίδα http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483 ενώ στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 θα βρείτε το σύνολο των κειμένων του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ από το 1993 μέχρι σήμερα σε προσπελάσιμη μορφή.
Τους τελευταίους τρεις μήνες τα newsletters καθυστερούν επειδή το κάταγμα που έχω στο δεξί μου ώμο εξακολουθεί να με ταλαιπωρεί και να πονάει.
Κάνω προσπάθειες τουλάχιστον τα επείγοντα να τα στέλνω με newsletter.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Ό,τι κινείται φορολογείται!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΧαράτσι 1,9 δισ. ευρώ για όλες τις τσέπες Αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, κινητά, Ι.Χ. και σκάφη αναψυχής ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά Σπύρος Δημητρέλης
Άγριο χαράτσι σε οδηγούς αυτοκινήτων, κατόχους κινητών τηλεφώνων, ιδιοκτήτες σκαφών, ακόμη και στους τυχερούς των λαχείων προβλέπουν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, βάσει του νέου δόγματος «ό,τι κινείται, φορολογείται».
Την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς θα δώσει τη χαριστική βολή ανακοινώνοντας χαράτσι και σε... ό,τι δεν κινείται, συγκεκριμένα τους ημιυπαίθριους χώρους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Επιχείρηση «Αττίλας» και τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 - Κέρδισαν τον πόλεμο οι Τούρκοι, ή…τον έχασαν οι Έλληνες;

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά «Αναρωτιέμαι σήμερα αν τότε εκείνη η ακτή είχε εμπόδια ή ήταν ναρκοθετημένη!
Τι θα κάναμε;
Ποια άλλη ακτή θα επιλέγαμε και θα ερευνούσαμε;
Ήταν ποτέ δυνατόν αφού η επιχείρηση στην Κύπρο θα άρχιζε το πρωί της 20ης Ιουλίου, να ψάχναμε άλλη ακτή και να την ερευνούσαμε κιόλας;
Υπήρχε επαρκής χρόνος;».
Στρατηγός Μπεντρεντίν Ντεμιρέλ, διοικητής της 39ης Μεραρχίας Πεζικού του τουρκικού στρατού και πρωταγωνιστής της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974.
Αυτή η παραδοχή από μόνη της δείχνει τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο σχεδιάστηκε από τους Τούρκους η εισβολή.
Παρόλο το γεγονός ότι αυτός ο σχεδιασμός γινόταν σε βάθος χρόνου, την ώρα «μηδέν» αποδείχτηκε ότι ήταν απόλυτα ερασιτεχνικός, πράγμα που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση, με ένα στρατό και μία στρατιωτική ηγεσία, τόσο πολυδιαφημισμένων από το ΝΑΤΟ και τις Η.Π.Α., όπως είναι αυτός των Τούρκων!

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Θέμα της εβδομάδας: Ο τρόμος και...τα παράγωγά του
Η λέξη αντιτρομοκρατική είναι το θηλυκό του επιθέτου αντιτρομοκρατικός-ή-ό.
Η υπηρεσία είναι ουσιαστικό θηλυκού γένους.
Η λέξη αντιτρομοκρατικός-ή-ό δημιουργήθηκε την τελευταία 30ετία για να αποδώσει την αγγλική antiterrorist.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) έχει στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η δύναμη της Υπηρεσίας κατανέμεται σε έξι τμήματα, το καθένα με διαφορετικό αντικείμενο: το Τμήμα Συντονισμού, το Τμήμα Εξακριβώσεων, το Τμήμα Ερευνών, το Τμήμα Επιχειρήσεων, το Τμήμα Πληροφοριών και το Τμήμα Εσωτερικών Λειτουργιών.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι από τις ελάχιστες υπηρεσίες που έχει πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα, έπειτα από εισαγγελική άδεια.
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τις εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας λαμβάνει άδεια για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ενώ με τον ειδικό εξοπλισμό Eye-2, έχει «μάτια» στα τηλέφωνα ολόκληρων περιοχών.
Υπενθύμιση:
Η Άσπρη λέξη διανέμεται ως ερμηνευτικό λεξικό δωρεάν ενώ με μια μικρή συνδρομή παρέχεται και η ετυμολογική, συντακτική, ορθογραφική και εγκυκλοπαιδική πληροφορία[Θέλω να μάθω πως]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 Ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκ/κής κ. Ιωάννη Δριβελέγκα προς τον κ. Υπουργό Υγείας με θέμα: « ΕΚΑΒ στο Ν. Χαλκιδικής » ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 25 Ιουνίου 2009
Kατατέθηκε 25/6/2009 Αρ. Πρ. 956 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : Τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θέμα : « ΕΚΑΒ στο Ν. Χαλκιδικής » κ. Υπουργέ Για μια ακόμα φορά επαναφέρω το θέμα της αναγκαιότητας επέκτασης του ΕΚΑΒ στο Νομό Χαλκιδικής. Χωρίς υπερβολή η κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Χαλκιδικής στην αντιμετώπιση των περιστατικών και της διακομιδής στα Κέντρα Υγείας και στο Γ.Ν.Χ. είναι απελπιστική. Κατά κανόνα οι μεταφορές των περιστατικών γίνονται μόνο με τους οδηγούς των ασθενοφόρων. Οι εμβαλωματικές λύσεις με μετακινήσεις προσωπικού από σταθμό σε σταθμό δεν αντιμετωπίζει το θέμα. Απαιτείται άμεση στελέχωση των σταθμών με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικού και η ύπαρξη ανεξάρτητου συντονιστικού κέντρου που θα δέχεται θα αξιολογεί τα περιστατικά και θα επεμβαίνει άμεσα. Σήμερα τις κλήσεις δέχεται το Γ.Ν.Χ. παραπέμπονται στο αντίστοιχο Κ.Υ. και από εκεί στο ΕΚΑΒ. Χαρακτηριστικό επίσης της κατάστασης είναι ότι το πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο που δώρισε ιδιώτης στο Κ.Υ. της Κασσάνδρας στην ουσία δεν χρησιμοποιείται επειδή δεν υπάρχει προσωπικό. Με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Νομός ως προς τις αποστάσεις και την αύξηση του πληθυσμού κατά την τουριστική περίοδο το σύστημα όχι απλά δεν επαρκεί αλλά είναι ανύπαρκτο. Η κατάσταση γίνεται εμφραγματική κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα. Επειδή μέχρι τώρα έχουμε χορτάσει υποσχέσεις και θα, προσφάτως μάλιστα πάλι υποσχεθήκατε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση την επίλυση του θέματος Σας ερωτώ Είναι στις προτεραιότητές σας η επέκταση του ΕΚΑΒ στο Νομό Χαλκιδικής; Αν ναι, ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του; Έως ότου υλοποιηθεί η επέκταση του ΕΚΑΒ, τι μέτρα πρόκειται να λάβετε για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν; Αθήνα 25/6/2009 Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Πού πας αγάπη μου! Ένα ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Λιβάνη

Πού πας αγάπη μου! Κατερίνα Παπανικολάου
Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο, που με ρομαντική διάθεση σατιρίζει το πολύπλοκο περιβάλλον των σύγχρονων ερωτικών σχέσεων.
(Γιατί τα πράγματα πια είναι πολύ δύσκολα!) Η τριαντατετράχρονη Ανδριάνα είναι πετυχημένη, έχει φίλους που την αγαπάνε, έχει σχεδόν τα πάντα...
Και μετά, γνωρίζει αυτόν! Αυτόν που τη συναρπάζει, και στη συνέχεια, αργά και βασανιστικά, της δίνει το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Σε μια εποχή που η ανεύρεση του άλλου σου μισού θυμίζει ρώσικη ρουλέτα, η Ανδριάνα πέφτει στην παγίδα και σιγά σιγά μετατρέπεται από συγκροτημένη δικηγόρος σε ηρωίδα αισθηματικού θρίλερ!
Τρέχει σε μέντιουμ στην Ελλάδα και στην Ιαπωνία, προσπαθεί να αποπλανήσει τον αγαπημένο της, κάνει απόπειρες σεξ με όμορφους και αδιάφορους, βρίσκει παρηγοριά σε θεωρίες για αδελφές ψυχές, προσπαθεί να βρει την έξοδο κινδύνου.
Ναι, προσπαθεί!
Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβει σε ποιον αυτή η έξοδος την οδηγεί.
Και, κυρίως, πρέπει να θυμηθεί ποια ήταν κάποτε και πού ήθελε να πάει!