Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δελτία Θυελλωδών Ανέμων

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 186 - ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2014/1330 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 29-05-14/09 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1010 ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ 1006
ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 29-05-14/15 UTC ΣΕ 1003. ΣΧΕΤΙΚΑ
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 29/22 UTC
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 29/19 UTC
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΑΠΟ 1330 UTC ΜΕΧΡΙ 29/19 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
Ελληνικό, 29-05-2014 / 0900 C
Α.Α. 16/ 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (29-05-2014) ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (29-05-2014) ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
2. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (30-05-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (31-05-2014) ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο Ερντογάν εξάγει την κρίση στο Αιγαίο

Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις
μόνο στα epikaira.gr
Ο Ερντογάν εξάγει την κρίση στο Αιγαίο

Βραβείο Public καλύτερου παιδικού βιβλίο στην Κάρμεν Ρουγγέρη!

Η Κάρμεν Ρουγγέρη αγαπημένη των αναγνωστών!
Την Δευτέρα 26 Μαϊού ολοκληρώθηκε η απονομή των βραβείων Public, σε μια διοργάνωση υψηλής αισθητικής.
Οι εκδόσεις Διάπλαση θέλουν να ευχαριστήσουν τους αναγνώστες, που διάβασαν και αγάπησαν τα βιβλία της Κάρμεν Ρουγγέρη "Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει...", αλλά και τα βιβλιοπωλεία Public για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση!
Μακριά από επιτροπές και 'παρέες' αναγνωρίστηκε το έργο μιας γυναίκας που προσφέρει εδώ και χρόνια ένα αξιοσημείωτο έργο για τα παιδιά και μάλιστα από το ίδιο το κοινό.
Το μήνυμα των αναγνωστών ήταν ξεκάθαρο: δεν έχουν σημασία οι τίτλοι, οι 'σχέσεις', οι επιτροπές. Σημασία έχει να αγγίζεις την καρδιά των αναγνωστών και η Κάρμεν το κατάφερε.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και την υποστήριξή σας!
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

ALINCO DJ-500

VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Νέες κυκλοφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Η γυναίκα του Θεού
Αμάντα Μιχαλοπούλου
ISBN: 978-960-03-5747-9
Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είμαι η γυναίκα Του. Παντρευτήκαμε πριν από πολλά χρόνια. Ζήτησε το χέρι μου και δέχτηκα. Μερικές φορές απορώ κι εγώ η ίδια με όσα έζησα, πρώτα μακριά Του, ύστερα πλάι Του. Δεν είχα φανταστεί έτσι τη ζωή μου.
Ηρωίδα στο νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου είναι μια γυναίκα που δε μίλησε ποτέ ως σήμερα: η γυναίκα του Θεού. Ένα κορίτσι που μεγαλώνει πετώντας ξυστά πάνω απ’ τα δέντρα, συναντώντας τ’ Αγρίμια στο Δάσος και δοκιμάζοντας την υπομονή του άντρα Της με δύσκολες ερωτήσεις, ερωτήσεις που Εκείνος αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει. Τι θα συμβεί όμως όταν ο Θεός τής αποκαλύψει την αλήθεια για τη δημιουργία του κόσμου; Θα αντέξει το βάρος ενός τόσο τρομερού μυστικού;
Η Γυναίκα του Θεού είναι ένα περιπετειώδες φιλοσοφικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση της αγάπης και το νόημα της ζωής. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα που διεκδικούν με πάθος το δικαίωμά τους να πιστεύουν ο ένας στον άλλο παραμένοντας ελεύθεροι.

Θα πεθάνεις, αν χρειαστεί
Ντίνος Οικονόμου
ISBN: 978-960-03-5752-3
Θεσσαλονίκη, νοσοκομείο «Κεντρικόν», στα χρόνια της χούντας: ο απροσδόκητος θάνατος μιας ασθενούς, που αποδίδεται σε σοβαρό ιατρικό λάθος, εξωθεί τη γιατρό που το χρεώνεται σε αυτοκτονία. Στη θέση της προσλαμβάνεται ο Αλέξης Τραυλός, ένας εξαιρετικός αναισθησιολόγος, που υπηρετεί ευσυνείδητα το λειτούργημά του. Στον νέο χώρο εργασίας όμως επικρατούν έντονες ίντριγκες και αρρωστημένες φιλοδοξίες. Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να τεθεί και ο ίδιος στο στόχαστρο των αντιζήλων του. Σαν να μη φτάνει αυτό, η υγεία του αρχίζει να κλονίζεται. Αν και οι εξετάσεις του βγαίνουν καθαρές, περίεργες κρίσεις και παράξενα συμπτώματα, που επαναλαμβάνονται, σταδιακά τον καταβάλλουν. Το ιατρικό συμβούλιο φαίνεται να απορεί. Ο Τραυλός δεν βρίσκεται απλώς στο επίκεντρο μιας μυστηριώδους εξέλιξης, αλλά έχει παγιδευτεί στον κυκλώνα ενός άγριου θρίλερ – απ’ τον οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και πώς θα βγει ζωντανός.
Σε μια χώρα που βρίσκεται στο έλεος των δικτατόρων, σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τη διαφθορά, κάποιοι προσπαθούν να παραμείνουν ηθικοί και αμόλυντοι. Ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ένας από αυτούς.

Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Χριστόφορος Κάσδαγλης
ISBN: 978-960-03-5753-0
Το Ημερολόγιο μού άνοιξε τα μάτια.
«Άνεργη 47 χρονών, γροθιά στο στομάχι η λέξη και μόνο. Βιογραφικά και αιτήσεις δαγκωμένα στο στόμα».
«Ο άνεργος δεν τους χρειάζεται, δεν είναι αποδοτικός, μοιάζει με τα πεταμένα φρέσκα φρούτα της χωματερής, που εγγυώνται την κερδοφόρο τιμή των υπολοίπων. Γιατί το φρούτο γι’ αυτούς δεν είναι μέσο διατροφής, αλλά κερδοφορίας».
«Χα, οι μέλισσες, φίλε, όταν η βασίλισσα δεν τους κάνει, την αλλάζουν, διαμαρτύρονται που δεν πάει καλά το μελίσσι και τη θανατώνουν, το ’πιασες; Και αν η επόμενη κάνει τα ίδια; Δρόμο κι αυτή…»
Με το Ημερολόγιο ενός ανέργου θέλουμε να εκφραστούμε και να εκφράσουμε όλον αυτό το διάχυτο καημό, τον πανικό, όχι για να συμβιβαστούμε μ’ αυτόν, αλλά για να τον μετατρέψουμε σε κάτι άλλο – σε δύναμη, σε αυτοοργάνωση, σε δράση, πείτε το όπως θέλετε, αλλά μην το σκεφτείτε πολύ, δεν υπάρχει χρόνος!  

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο τελευταίος έρωτας ενός Ουκρανού προέδρου
Αντρέι Κούρκοφ
Μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου
ISBN: 978-960-03-5694-6

Ένας άνθρωπος πληρώνει την άνοδό του στην κορυφή της εξουσίας με την καρδιά του, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Ο έφηβος της σοβιετικής περιόδου εξελίσσεται σε ένα καλά δικτυωμένο νεαρό πολίτη της μετασοβιετικής Ουκρανίας, για να βρεθεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του. Μεταξύ των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος, κυρίαρχη θέση κατέχει η καρδιά που του έχουν μεταμοσχεύσει. Η λειτουργία της ελέγχεται από ένα μηχανισμό που της έχουν εμφυτεύσει κάποιοι αόρατοι αντίπαλοι∙ η καρδιά του προέδρου μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάψει να λειτουργεί. Ποιος όμως κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια; Ποιος ωφελείται; Πώς θα σωθεί ο πρόεδρος και θα ξαναβρεί την ικανότητα να αγαπά;
Ένα θρίλερ που αποτελεί ταυτόχρονα και σάτιρα για τη σύγχρονη πολιτική κατάσταση της Ουκρανίας από τον Αντρέι Κούρκοφ, τον δημοφιλέστερο και περισσότερο μεταφρασμένο στο εξωτερικό σύγχρονο ρώσο συγγραφέα.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ

Αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο
Κωνσταντίνος Σβολόπουλος
ISBN: 978-960-03-5688-5
Η έκδοση αυτή είναι προϊόν έρευνας και ενασχόλησης πολλών δεκαετιών με τον βίο και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, που απέφερε, πέρα από την ταξινόμηση του προσωπικού αρχείου του, πέντε αυτοτελή βιβλία και σωρεία άρθρων και επιμέρους συμβολών σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Θα ήταν σκόπιμο να υπογραμμιστεί ότι ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος ασχολήθηκε πρώτος συστηματικά, παρήγαγε συγγραφικό έργο αξιοσημείωτο, σε όγκο και σε ποιότητα, και συνέβαλε στη μακροπρόθεσμη επιστημονική καθιέρωση του εξέχοντος Έλληνα πολιτικού.
Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Σβολόπουλου περιέχει δεκατρείς μελέτες για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την εποχή του. Καλύπτει διαχρονικά την πολιτική δράση του από τα πρώτα χρόνια της πολιτείας του στην Κρήτη έως την ύστερη περίοδο της ζωής του, στη δεκαετία του 1930. Και τη φορά αυτή, οι διαπιστώσεις και οι παρατηρήσεις είναι δομημένες πάνω σε διασταυρωμένη και απροκατάληπτη μελέτη των πηγών, δημοσιευμένων και αδημοσίευτων. Ακολουθούνται με συνέπεια κανόνες που αποσπούν τα ιστορικά δρώμενα από τις σύγχρονες εξελίξεις και προτάσσουν, χωρίς μονομέρειες και αποκλεισμούς αμέθοδους, την κατανόηση προσώπων και γεγονότων υπό τις τότε περιστάσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΝΩΝΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ο εκδότης των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Νώντας Παπαγεωργίου μιλάει στον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ Μανώλη Πιμπλή για το νέο τοπίο στον εκδοτικό χώρο μετά την κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου.
Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη συνέ

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Το Δάκρυ, από τη Λόρεν Κέιτ




Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Μάιος 2014




Αγαπητέ Αναγνώστη,
Καθώς ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε την άνοιξη και να συντονιστούμε στους ρυθμούς του καλοκαιριού, νέες αφίξεις αλλά και ηχηρά ονόματα στον χώρο της λογοτεχνίας ανοίγουν δυναμικά τη νέα σεζόν.

Δύο μυθιστορήματα που φέρουν τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού μάς κάνουν να ονειρευόμαστε ήδη ήλιο, θάλασσα και διακοπές. Ο Δημήτρης Στεφανάκης, με το ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, μας ταξιδεύει στη μυστηριακή πλευρά της Μυκόνου, με συνοδοιπόρο τον Αλμπέρ Καμύ, σε ένα μυθιστόρημα για το ελληνικό καλοκαίρι, την αιώνια εφηβεία και τη νιότη που δεν κατάφερε να αγγίξει ο χρόνος.
Για έρωτες, μυστικά και πάθη με άρωμα αιγαιοπελαγίτικου νησιού μάς μιλάει και η Σοφία Βόικου, στο νέο της μυθιστόρημα ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ και μας προσκαλεί να ακούσουμε τα τραγούδια που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο, σε μια νοσταλγική επιστροφή στα ‘80s!





Δυο κορυφαίοι συγγραφείς με διεθνή ακτινοβολία επισκέφθηκαν την Αθήνα για μια ξεχωριστή λογοτεχνική συνάντηση. Ο βραβευμένος με Booker Χάουαρντ Τζέικομπσον, κατά πολλούς ο Βρετανός Γούντι Άλεν, και ο ριζοσπαστικός Τούρκος συγγραφέας των best sellers Αχμέτ Αλτάν μίλησαν για τον Θεό, τη λογοτεχνία και άλλα πολλά, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Θανάση Λάλα, δίνοντάς μας τροφή για σκέψη και διάβασμα για το καλοκαίρι!
Μιλώντας για βραβεία Booker, αδημονούμε να υποδεχτούμε στη λογοτεχνική μας συντροφιά άλλον έναν κάτοχό του: O παγκοσμίου φήμης Καζούο Ισιγκούρο, έπειτα από δέκα χρόνια απουσίας, έρχεται κοντά μας με το νέο του βιβλίο, The Buried Giant, μέσα στο 2015. Λίγο νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2014, αναμένουμε τον Τόμας Πίντσον, επίσης έπειτα από τετραετή απουσία, με το νέο του μυθιστόρημα ΥΠΕΡΑΙΧΜΗ. Ως λάτρεις των μεγάλων λογοτεχνικών συγκινήσεων μετράμε ήδη τις μέρες αντίστροφα!






ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΦΙΛΗΣΕ ΜΕ, λέει ο αγαπημένος μας συγγραφέας Κυριάκος Μαργαρίτης, με ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για τη γενιά της κρίσης, που αγωνιά, το οποίο είναι υποψήφιο για το Λογοτεχνικό Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Αναγνώστης. Υποψήφια επίσης και η Γλυκερία Γκρέκου στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο για Εφήβους, με το βιβλίο της Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ένα μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μοναξιά και την υπέρβασή της. Στην κατηγορία Εικονογραφημένο Βιβλίο για Παιδιά, τέλος, βρίσκουμε την ανθρώπινη και χιουμοριστική προσέγγιση των γηρατειών της Βούλας Μάστορη με το βιβλίο της ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ να είναι συνυποψήφιο με το Η ΝΤΑΝΤΑ ΜΟΥ της Ιωάννας Μπαμπέτα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγαπημένους μας συγγραφείς, αν και στην καρδιά μας είναι ήδη διακεκριμένοι.




Για τους φίλους που καλοκαίρι σημαίνει ένα tablet γεμάτο νέα ebooks, έχουμε καινούργιες εξαιρετικές προτάσεις. Η μοναδική Λένα Μαντά καταφέρνει να μας αιχμαλωτίσει για άλλη μια φορά με ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΛΕΙΔΙΑ της, όπου αγάπη, εκβιασμός, αγωνία και λύτρωση περιπλέκονται για να συνθέσουν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς. Και μια και «μύρισε» καλοκαίρι, για τους φίλους και τις φίλες, που αποφάσισαν να αφήσουν οριστικά πίσω τους φέτος το άγχος των περιττών κιλών, Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται! Τέλος, να μην ξεχάσουμε να βάλουμε στη συσκευή μας και υλικό για τους μικρούς μας βιβλιοφάγους! Tα βιβλία VAMPIRE DIARIES 9 αλλά και ΕΝΑΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΗΡΩΑΣ υπόσχονται ώρες απόλαυσης και ψυχαγωγίας!




Για τους νεαρούς μας αναγνώστες, που καταστρώνουν ήδη το πρόγραμμα του καλοκαιριού, έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για το ξεκίνημα των διακοπών τους. Η παγκοσμίως επιτυχημένη συγγραφέας της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ, Λόρεν Κέιτ, επιστρέφει με ΤΟ ΔΑΚΡΥ, το πρώτο μέρος μιας φανταστικής τριλογίας για την αστείρευτη δύναμη των δακρύων. Στο ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ 3: ΛΑΜΠΕΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, επίσης, παρακολουθούμε το φινάλε της τριλογίας που αγαπήθηκε πολύ από το αναγνωστικό κοινό, με μια πάλη ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, μια πάλη για την αγάπη και το μέλλον της Σκάι, που μας κρατά σε αγωνία ως την τελευταία σελίδα.





Αλλά και για τα παιδιά που μετρούν ήδη τις ημέρες μέχρι το κλείσιμο του σχολείου, τα νέα μας βιβλία υπόσχονται να τους κρατήσουν συντροφιά, είτε προτιμούν το χιούμορ, είτε το μυστήριο, είτε την περιπέτεια!




Για τους μικρούς μας φίλους που αγαπούν τα εικονογραφημένα βιβλία δραστηριοτήτων κυκλοφορεί το ΒΥΘΟΣΧΟΛΕΙΟ του Γιώργου Λεμπέση με τους γνώριμους φίλους της Ψαρόσουπας σε νέες καλοκαιρινές περιπέτειες. Επίσης, οι συλλογές με τους ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ αλλά και τις ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ υ υπόσχονται απολαυστικές καλοκαιρινές αναγνώσεις!





Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσουμε την όρεξή μας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)




Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του! Αυτό το μήνα, διαβάστε το νέο βιβλίο της Ελένης Δαφνίδη, ΜΟΝΑ, ΜΟΝΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; Λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα!