Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2051 Ώρα:10:30 Αθήνα: 22/02/2009
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:18 χθες, σε εστιατόριο, στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Μακρυγιάννη, στην Πετρούπολη Αττικής.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό και τα εμπορεύματα της επιχείρησης.
Στο συμβάν έλαβαν μέρος 15 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με έξι οχήματα.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:20 χθες, σε σκάφος αναψυχής με την επωνυμία «SEA FLOWER» στην οδό Δημοκρατίας 104, στην προβλήτα των ναυπηγείων Β. Χαλκίτη, στο Πέραμα Αττικής.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο σκάφος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 22 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα, το πυροσβεστικό πλοιάριο «Καραβασίλης» καθώς και δυο πλοιάρια ιδιωτικά.
Νεκρή εντοπίστηκε η Χ.Α. 84 ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης, που εκδηλώθηκε στις 13:40 χθες, σε διαμέρισμα 6ου ορόφου, στην οδό Βελβενδού 45, στην Κυψέλη Αττικής. Στο συμβάν συμμετείχαν οκτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με τρία οχήματα. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ» Η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό της στις 28 Φεβρουαρίου 2009 που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο "Πιερίδα"(2ο χλμ. Κατερίνης-Νέας Εφέσσου) στις 9.00 μ.μ.
Τηλ. κρατήσεων 6995960877
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ»
ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ 17,
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΚ: 60100
Τηλ. & Fax: 2351078680 ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ» Σας προσκαλούμε στο 1st Carnival Party που διοργανώνει ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 1 Μαρτίου 2009 και ώρα 21:00 στο Cafe Bar "Έτσι & Αλλιώς" στο Καρυοχώρι, συντροφιά με τον Γιάννη Λαζαρίδη και το μουσικό σχήμα ΜΕΤΕΡΙΖΙ.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ»
ΚΑΡΥΟΧΩΡΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
T.K. 50200
ΤΗΛ - ΦΑΞ: 2463051515
prosfygas1987@gmail.com ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ "ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ" Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ "ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ" ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.00. Μ.Μ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ" ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ.
ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ, ΣΤΗ ΛΥΡΑ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ "ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ"
ΆΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ, Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ
T.Κ.:59034
ΤΗΛ. 6976821027

Οι Αρμένιοι προειδοποιούν για τον «γενοκτόνο» άξονα Τουρκίας-Σουδάν

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Ο Σουδανός πρόεδρος Ομέρ Αλ Μπασίρ με τον Τούρκο ομόλογό του Αμντουλάχ Γκιούλ
Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής κάλεσε σε ετοιμότητα αυτήν την εβδομάδα μέλη του Κογκρέσσου, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ανθρωπότητα η δημιουργία ενός γενοκτόνου άξονα μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και του Σουδάν, προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα παίζει ένα ολοένα και αυξανόμενο επικίνδυνο ρόλο στο να σταματήσουν αποφασιστικές διεθνείς πρωτοβουλίες ώστε να τεθεί ένα τέλος στη γενοκτονία του Νταρφούρ.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ
BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA
Παρασκευή 20 Σάββατο 21 Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009 9 μ.μ.
Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης/Adam Production
Παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική και διασκευές από γνωστά, κλασσικά έργα
Budapest Gypsy Symphony Orchestra (Szaztagu Cinanyzenekar)
Η Budapest Gypsy Symphony Orchestra είναι η μεγαλύτερη Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα του κόσμου.
Ιδρύθηκε το 1985, όταν ο Sándor Járóka, ο διασημότερος σολίστ τσιγγάνικης μουσικής της Ουγγαρίας, πέθανε.
Όλοι οι συμπατριώτες μουσικοί παραβρέθηκαν στην κηδεία του και μετά την τελετή άρχισαν να αυτοσχεδιάζουν.
Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της Ορχήστρας.
Μέχρι το Δεκέμβριο του 1997 και τον τραγικό θάνατό του, την Ορχήστρα διηύθυνε ο László Berki, Αρχιμουσικός του National Hungarian State Ensemble.
Έχοντας διασκευάσει τις περισσότερες συνθέσεις της Ορχήστρας, η εξαιρετική καλλιτεχνική προσωπικότητά του την σφράγισε ανεξίτηλα.
Χάρη σε αυτόν, οι καλύτεροι Ούγγροι μουσικοί έγιναν μέλη της.
Ονόματα όπως οι Lakatos, Lendvai Csócsi, Boross, –όλοι μέλη της Ορχήστρας– αποτελούν την αφρόκρεμα της Τσιγγάνικης Μουσικής στην Ουγγαρία.
Η Ορχήστρα έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε πολλές ονομαστές αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ ανά τον κόσμο και κάθε εμφάνισή της έχει ασύγκριτη επίδραση στο κοινό.
Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα μέλη έχουν την ικανότητα να παίζουν χωρίς παρτιτούρες.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Sándor Buffó Rigó Budapest Gypsy Symphony Orchestra Flórián Lakatos: βιολί Béla Berki: βιολί László Berki: βιολί
Τιμές εισιτηρίων:75€, 60€, 45€, 30€, 15€ (μαθητικά-φοιτητικά)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ SUPPORTED BY THE HELLENIC MINISTRY OF CULTURE

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑΘΟΛΟΣ ΒΥΘΟΣ Συγγραφέας(είς) : ΑΤΖΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Κατηγορία(ες) : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γλώσσα Πρωτοτύπου : ΕΛΛΗΝΙΚΑ Χρονολογία Α έκδοσης: 1/11/2008 Χρονολογία έκδοσης Πρωτοτύπου: 2008 Σχήμα βιβλίου : 205x125 Αριθμός σελίδων : 288 ISBN : 978-960-325-773-8
Παρουσίαση
Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη Ατζακά, μετά τα Διπλωμένα Φτερά, βιβλίο που επαίνεσαν θερμά οι κριτικοί και το κοινό.
Υπήρχε πάντα μέσα του η βαθιά χαρακιά που άφησε το πέρασμα από τις μετεμφυλιακές εκείνες παιδοπόλεις -ένδοξους βασιλικούς τόπους υποταγής και χειραγώγησης, σταθμούς καθαγιασμένους μόνον κατ’ όνομα: «Απόστολος Παύλος», «Άγιος Χαράλαμπος», «Καλή Παναγιά», «Άγιος Δημήτριος», Αθήνα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, 1949-1955.
Έχοντας από καιρό διανύσει τις περισσότερες από τις αναπότρεπτες διαδρομές του, ο Γιάννης Αρχοντής φτάνει μόνος του ένα απόγευμα του Ιουνίου σε κάποια ερημική ακτή του Αιγαίου.
Δεν ήταν τόσο η ανάγκη ενός τελικού απολογισμού, όσο η επίμονη «αναζήτηση του χαμένου χρόνου» και των σημαδιών που άφησε μέσα του μια εποχή ερμητικά κλειστή, όπως τα περίκλειστα και περίλαμπρα ιδρύματα, όπου έζησε έξι από τα πρώτα παιδικά χρόνια του.
Εκεί, την ώρα που ένα φωταγωγημένο καράβι περνά ανοιχτά μέσα στη νύχτα, από τον «θολό βυθό» της μνήμης του, όπου για περισσότερο από πενήντα χρόνια το είχε απωθήσει, αναδύεται απροσδόκητα το φάσμα του παιδιού που κάποτε υπήρξε, για να πει επιτέλους ολόκληρη την παλιά ιστορία του.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣΟ Θησαυρός της Ευτυχίας ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Αρ. Σελίδων:120 ISBN:978-960-382-766-5 Γλώσσα: Ελληνικά
Ένα παραμύθι, «για να μην παραμυθιάζονται τα παιδιά από 9 έως 99 χρόνων», σχετικά με τα «ναρκωτικά».
Ο γιατρός Γιώργης Οικονομόπουλος, με 30 χρόνια δουλειάς στη θεραπεία των εξαρτήσεων, συγγραφέας δύο βιβλίων και δεκάδων άρθρων για τα ναρκωτικά, ενημερώνει, με τον ζωντανό τρόπο ενός παραμυθιού, τα παιδιά για ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής στην οποία καλούνται να ζήσουν.
Για ένα πρόβλημα που η αντιμετώπισή του δεν έχει κι αυτή ακόμα απεξαρτηθεί από προκαταλήψεις, στερεότυπα και υπεκφυγές _ με ευθύνη της κοινωνίας μας.
Έτσι, το βιβλίο αυτό, που πρώτα απ' όλα απευθύνεται στα παιδιά, γίνεται εξίσου διδακτικό και εν τέλει χρηστικό και για τους γονείς τους, όπως και για κάθε ενήλικο που δεν αρνείται να αναλάβει τις δικές του ευθύνες απέναντι στις νεότερες γενιές

Ειδήσεις από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν συμβεί αρκετές αλλαγές στο http://www.disabled.gr/ και η κυριότερη από αυτές είναι πως έχει αλλάξει όλη η εμφάνιση του http://www.disabled.gr/ και οι ειδήσεις βρίσκονται πλέον στο http://news.disabled.gr/
Το http://news.disabled.gr/ ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο που αφορούν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση.
Καθημερινά το αργότερο μέχρι τις 5 το απόγευμα θα βρείτε όλες τις ειδήσεις σε προσπελάσιμη μορφή.
Ακόμη έχει δημιουργηθεί και το http://www.disabled.gr/biz/ που αφορά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και στην υποστήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας.
Στο http://www.disabled.gr/biz/ θα βρείτε και όλα τα ενδιαφέροντα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τις πηγές χρηματοδότησης για το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης ή μιας νέας κοινωνικής επιχείρησης.
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=17958 να βρείτε τα βιβλία του ομότιμου καθηγητή κυρίου Δελλασούδα και τους τρόπους που μπορείτε να τα προμηθευτείτε.
Ένα κείμενο για τις επιπλοκές που προκαλούνται από τις «θεραπείες» με τα βλαστοκύτταρα βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19386 και πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε.
Πάνω στο ίδιο θέμα έχουν δημοσιευθεί και αρκετά κείμενα στο http://news.disabled.gr/ από ελληνικές εφημερίδες.
Το ηθικό δίδαγμα είναι πως θα πρέπει να προσέχουμε γιατί μερικές θεραπείες δεν είναι θεραπείες αλλά είναι ερευνητικά προγράμματα και δεν έχουν ακόμη πιστοποιημένα αποτελέσματα αλλά και οι κίνδυνοι από αυτές τις θεραπείες τώρα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και να δημοσιεύονται.
Διαβάστε για το επίδομα κοινωνικής συνοχής στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19283 για να ενημερωθείτε τουλάχιστον νομικά.
Διαβάστε ακόμη για την οπτογενετική αποτελεί συνδυασμό της οπτικής με την γενετική μηχανική στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19301
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για την οστεοπόρωση στην κάκωση νωτιαίου μυελού βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19255
Ακόμη στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/ μπορείτε να διαβάσετε όλα τα πρόσφατα κείμενα που έχουν δημοσιευθεί στην βιβλιοθήκη του http://www.disabled.gr/ και είναι διαχρονικά κείμενα.
Στο φόρουμ του http://www.disabled.gr/forum έχουν μαζευτεί αρκετές χιλιάδες μέλη και γράφονται καθημερινά περισσότερα από 150 νέα μηνύματα άλλοτε υποστηρικτικά και άλλοτε λιγότερο υποστηρικτικά αλλά επικοινωνιακά.
Αξίζει τον κόπο να συμμετέχετε στο φόρουμ γιατί είναι η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων με αναπηρίες στην ελληνική γλώσσα και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 ετοιμάζεται για να κυκλοφορήσει και εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε συνδρομητές διαβάστε σχετικά στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483 αφού πριν σας πω πως το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι δωρεάν για τους ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες.
Τα σεμινάρια στην Autonomia EXPO 2009 έχουν αλλάξει ημερομηνία και θα γίνουν την τελευταία ημέρα της Autonomia EXPO στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων πολύ σύντομα θα ανέβει στο http://www.autonomiaexpo.org/ που πλέον έχει μπει στην τελική του ευθεία και ενημερώνεται συνεχώς με όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα και αφορά τους ανθρώπους με αναπηρίες και φέτος θα γίνει στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Για την Autonomia EXPO 2009 δεν κρατούμε συνεχώς ενήμερους από αυτό το newsletter.
Τέλος, μια ενδιαφέρουσα μέθοδος για την αποτελεσματική και φυσική διαχείριση των κατακλίσεων και των τραυμάτων βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19268 και χρηματοδοτείται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Συνεταιρισμός για την Ειρήνη και Βρετανικές Βάσεις

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Συνεταιρισμός για την Ειρήνη και Βρετανικές Βάσεις A map of Partnership for Peace members. Χρήστος Ιακώβου
Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου δημιούργησε ένα νέο στρατηγικό περιβάλλον στην Ευρώπη, λόγω του κενού ασφαλείας που προκάλεσε η διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας (1991).
Το ΝΑΤΟ βρέθηκε προ των αιτημάτων των μέχρι τότε αντιπάλων του είτε για συνεργασία είτε για ένταξη σε αυτό.
Τα αιτήματα αυτά υπήρξαν προϊόντα της διπλής ανάγκης τού σε βάθος μετασχηματισμού των ενόπλων δυνάμεων των μετακομουνιστικών καθεστώτων και της δημιουργίας νέων μηχανισμών συλλογικής ασφαλείας.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το ΝΑΤΟ προχώρησε σε μία χειρονομία πολιτικής αλληλεγγύης δημιουργώντας μία φόρμουλα συνεργασίας που συμπυκνώνει ό,τι μπορούσε να προσφέρει η Βορειοατλαντική Συμμαχία στα κράτη που είτε ζητούσαν να ενταχθούν σε αυτή είτε επεδίωκαν απλώς συνεργασία σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων.
Έτσι γεννήθηκε ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη (ΣγΕ) που παρουσιάστηκε επίσημα στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιανουάριο του 1994.