Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Δύο υποτροφίες για του Livorno Ιταλίας δόθηκαν στην Κατασκήνωση Χορού που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Χορού και Ρυθμικής στους "Γλάρους" Πευκοχωρίου Χαλκιδικής 22 - 29 Αυγούστου στην οποία συμμετείχαν παιδιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
   Στην κατασκήνωση δίδαξαν οι καθηγητές: 
Gaia Lemmi σύγχρονο
Θεμιστοκλής Παυλής (Καθηγητής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) κλασικό
Μιχάλης Ποργιάτζης hip hop
Αγάπη Γκιούνα θέατρο
  Και τις δύο υποτροφίες κέρδισαν οι μαθήτριες του  ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ  Άννα-Μαρία Φωτιάδου και Αθανασία Κουτζούχα και θα πετάξουν για Livorno τον ερχόμενο Φεβρουάριο. 
Μια μεγάλη επιτυχία ακόμη είναι η εισαγωγή της σπουδάστριας Νίκης Μαστρογιάνη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
  Η Νίκη Μαστρογιάννη είναι η τέταρτη σπουδάστρια που πετυχαίνει την είσοδο της στο Πανεπηστήμιο (μουσικολογία), μετά την Δέσποινα Κατσάνη και τον Παναγιώτη Μαραγκό (Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ) καθώς και τον Αντώνη Φωτιάδη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις στους πέντε σπουδαστές που προετοιμάστηκαν στην ΣΥΝΘΕΣΗ έχουν πετύχει.
  Όλοι οι καθηγητές και η Δ/νση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ εύχονται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες αλλά και σε όλους του μαθητές και σπουδαστές που ξεκινάν την καινούρια σχολική χρονιά τους.
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014 - 2015 ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

  Το Κέντρο Τέχνης "ΣΥΝΘΕΣΗ" ξεκινάει τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς (2014 - 2015) την Τετάρτη 17 Σεπτεεμβρίου με στόχο η φετινή χρονιά να είναι πιο δημιουργική από την προηγούμενη.      
   Εγγύηση γι' αυτό τα εικοσιδύο χρόνια εμπειρίας μας, το εξιδεικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, οι διεθνείς και πανελληνιες διακρίσεις μας καθώς και η πολύπλευρη καλλιτεχνική μας παρουσία στην πόλη μας και όχι μόνο.
   Εγγραφές γίνονται από Πέμπτη 4/09 και καθημερινά 5:30 - 9:00 μμ.
Το πρόγραμμα
για τα τμήματα μουσικής θα δοθεί  την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ημέρα αγιασμού στις 5:30 μμ και για τον χορό έχει βγει και μπορεί να δοθεί και τηλεφωνικά.
   Η Δ/νση και το προσωπικό της ΣΥΝΘΕΣΗΣ εύχονται καλή Σχολική Χρονιά σε όλους τους μαθητές.
   Σας υπενθυμίζουμε ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη μεγαλύτερη από ποτέ στις μέρες μας!!!

http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ


Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το πρωί "ο Λαλού θα πάει σχολείο" και η Σγουρή Γεωργιάδη στο Αιγάλεω στα πλαίσια των εκδηλώσε
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Σγουρή Β. Γεωργιάδη, σας προσκαλούν την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το πρωί, στον παιδότοπο «Έλα να παίξουμε» στο Αιγάλεω (Μ. Αλεξάνδρου & Παναγοπούλου) στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου, με τίτλο
Ο Λαλού θα πάει σχολείο.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό στην Λάρισα
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Τασούλα Τσιλιμένη -αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- σας προσκαλούν την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό στην παρουσίαση της νέας εκπαιδευτικής σειράς βιβλίων ‘’Μαθαίνω με τον κύριο Μπου’’.
Η συγγραφέας και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 12ης Περιφέρειας Λάρισας Τσίγκρα Μένη θα συνομιλήσουν με το κοινό για την αξιοποίηση και χρήση των βιβλίων στο σχολείο και το σπίτι καθώς και για τη σημασία της αυτενέργειας των παιδιών.
Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Αθαν. Διάκου 5, Λάρισα τηλ. 2410537791

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι η Σγουρή Γεωργιάδη και ο Λαλού στον Ιανό της Αθήνας!
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Σγουρή Β. Γεωργιάδη, σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου, με τίτλο: Ο Λαλού θα πάει σχολείο.
Στην πρώτη παρουσίαση του, ο Λαλού, το μικρό ρακούν που θα γίνει σίγουρα ο καινούργιος σας φίλος, θα σας περιμένει να γνωριστείτε, να ακούσετε την ιστορία του κι αφού παίξετε πολύ μαζί του, ίσως τον συνοδεύσετε και ως την τάξη του, γιατί ξεκινώντας από τον ΙΑΝΟ, ναι...Ο Λαλού θα πάει σχολείο!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Σταδίου 24, τηλ:210 3217917


Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί στο Public Συντάγματος «Ακροβάτες της τύχης» της Κέλλυς Σταμουλάκη
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Ακροβάτες της τύχης»
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Κέλλυ Σταμουλάκη σας προσκαλούν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου της παράστασης της Παιδικής σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου
«Ακροβάτες της τύχης»!
Η συγγραφέας, η Ευρυδίκη, ο Ορέστης Τρίκας κι όλοι οι συντελεστές της παράστασης θα ζωντανέψουν το βιβλίο και τις μουσικές του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Public Συντάγματος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Μετά την πολύ πετυχημένη Ποιητική βραδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου "ο Φάρος" την οποία κάλυψε μουσικά το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στις 12 Ιουλίου στο αίθριο του εμπορικού κέντρου Μουδανιών συμμετείχε αλλά και υποστήριξε διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο μας.
-Στις 16 Ιουλίου παρουσίασε βραδιά χορού (Μπαλέτο, Σύγχρονο και Hip Hop) στις εκδηλώσεις της πλατείας Μουδανιών.
-Στις 23 Ιουλίου και στις 6 Αυγούστου στηρίζει τις συναυλίες που έγιναν στον ίδιο χώρο του ελπιδοφόρου electro funk συγκροτήματος "That's the spirit" στο οποίο συμμετέχουν δύο μουσικοί, ο Παναγιώτης Μαραγκός (κιθάρα και φωνή) που ξεκίνησε μουσική στη ΣΥΝΘΕΣΗ και ο Αντώνης Φωτιάδης (Σαξόφωνο και φωνή) νυν σπουδαστής της ΣΥΝΘΕΣΗΣ. Επίσης συμμετέχουν Ελπίδα Τσιβιόγλου (τραγούδι), Γιάννης Αποστολίδης (Μπάσο) και Στέλιος Ρωμέλος (Ηλεκτρονικά Ντραμς) που χειροκροτήθηκαν πολύ από την νεολαία που παραβρέθηκε και όχι μόνο.
-Στις 9 Αυγούστου στηρίζει την συναυλία που γίνετε στην Τρίγλια στην μνήμη του νεαρού Γιώργου Καλιατζά (πρώην μαθητή της ΣΥΝΘΕΣΗΣ) και στην οποία συμμετέχουν πολλοί μουσικοί οι οποίοι έχουν φοιτήσει ή συνεχίζουν να φοιτούν στην ΣΥΝΘΕΣΗ. -Στις 11 Αυγούστου μια ξεχωριστή Συναυλία στην Προβλήτα των Μουδανιών με τίτλο "Ταξίδι στο χρόνο με ένα Φλάουτο και μια Κιθάρα". Έπαιξαν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της ΣΥΝΘΕΣΗΣ (Άννα-Μαρία Φωτιάδου Φλάουτο και Γιάννης Χαραράς Κλασική Κιθάρα. Ένα νοερό ταξίδι στο χρόνο μέσα από την μουσική από την Αναγέννηση μέχρι τις μέρες μας.Μετά από όλη αυτή την καλλιτεχνική δράση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η παρουσία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στον πολιτισμό του τόπου μας και πως σκοπός του δεν είναι μόνο η εκμάθηση μουσικής και χορού στους σπουδαστές του αλλά και η ενεργή συμμετοχή τους στα καλλιτεχνικά πράγματα της περιοχής μας και όχι μόνο.

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND - RADIO ELEKTRON

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND [Επικοινωνήστε μαζί μας για μια Προσφορά]
ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ALINCO MOBILE DR-638HE V/U ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ FULL DUBLEX ΚΑΙ CROSS BAND REPEATER ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ. ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ MIL-STD-810G ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ.
ΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ALINCO. ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2W ΗΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.
50WATT ΣΤΑ VHF ΚΑΙ 40WATT ΣΤΑ UHF ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΙΣΧΥΟΣ
Frequency range TX (transmitter) 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
Frequency range RX (receiver) 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
Transmission power 50W / 25W / 10W / 5W (VHF) 40W / 25W / 10W / 5W (VHF)
Modes FM (TX / RX) AM (RX only)
Channel spacing 2.5 / 5 / 25.6 / 10 / 12.5 / 15/20/25/30/50 kHz
Memory channels 758
Key Features Display and keypad with backlight, various colors availableSchmallband / broadband operation selectable (Wide / Narrow)
Integrated duplexer various scan modes (incl. CTCCS & DCS Scan, Dual Watch, etc.)
Front control panel removable and sold mountable (EDS-28 option)
numerous selective process integrated (2-tone / 5 Tone / CTCSS / DCS / DTMF)
Selectable ring tone 1000 Hz / 1450 Hz / 1750 Hz / 2100 Hz
programmable repeater offset
Voice compander alphanumeric marking of memory locations
Keyboard lock programmable programmable via PC
Cloning function Theft alarm function
Display of the operating voltage in the display
Monitor function APO function
Time-Out Timer function BCLO function
Password function Reset function
two jacks (3.5mm) for external speakers (mono or stereo possible)
Microphone connector 8-pin
Antenna connector PL-259 connector
Power supply 13.8 VDC +/- 15%
Dimensions in mm (WxHxD) 139 x 40 x 212
Weight approximately 1.14 kg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Ζάππειο, 6-21 Σεπτεμβρίου 2014
Το καθιερωμένο ραντεβού με το αναγνωστικό κοινό δίνουν και φέτος οι Εκδόσεις Καστανιώτη στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που ξεκινάει αυτή το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.
Στο περίπτερο 1-2 των Εκδόσεων Καστανιώτη μπορείτε να συναντήσετε τους αγαπημένους σας συγγραφείς, να ξεφυλλίσετε νέες και παλαιότερες εκδόσεις, αλλά και να ενημερωθείτε πρώτοι για τις προσεχείς κυκλοφορίες.
Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο ποιητικό και εικαστικό έργο του Νάνου Βαλαωρίτη. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα βιβλία του: Ο Σκύλος του Θεού (διηγήματα, 2004), Αλληγορική Κασσάνδρα (ποίηση, 1998), Μοντερνισμός, πρωτοπορία και «ΠΑΛΙ» (επιστολές, 1997), Ανιδεογράμματα (ποίηση, 1996), Ήλιος ο δήμιος μιας πράσινης σκέψης (ποίηση, 1996).
Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα-Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-23:00

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

www.metaixmio.gr/polychoros
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι πυροσβέστες
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
O παγκοσμίου πλέον φήμης πρωταθλητής εναέριων αγώνων ταχύτητας Ντάστι μαθαίνει τα κακά μαντάτα. Η μηχανή του έχει καταστραφεί ολοσχερώς και όλα δείχνουν ότι μπορεί να μην αγωνιστεί ξανά. Η λύση είναι μία: πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και να μετατραπεί σε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Με τους νέους του συντρόφους θα ριχτεί με τα μούτρα στην πυρόσβεση μιας επικού μεγέθους πυρκαγιάς. Μήπως ήρθε η ώρα ο Ντάστι να αναδειχτεί σε πραγματικό ήρωα;
Ελάτε να γνωρίσετε την απίθανη παρέα που πετάει και να παίξετε κι εσείς σε ένα… αεροπλανικό περιπετειώδες σενάριο, με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η απίθανη παρέα των Στρουμφ επιστρέφει!
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν την επιστροφή της απίθανης παρέας των ΣΤΡΟΥΜΦ!
Τα θρυλικά μπλε πλασματάκια έρχονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαδάτος αφηγείται με διαδραστικά παιχνίδια τις διασκεδαστικές τους ιστορίες από τα νέα εικονογραφημένα βιβλία που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!
Θα βρείτε ΕΔΩ όλες τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες των ΣΤΡΟΥΜΦ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, αλλά και φανταστικά στρουμφοβιβλία δραστηριοτήτων για να παίξετε ατέλειωτες ώρες μαζί τους, βρίσκοντας διαφορές, ζωγραφίζοντας, σκιτσάροντας,
κολλώντας αμέτρητα αυτοκόλλητα κ.ά.

Γραφείο αστυνομικών ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ της Ιωάννας Μπουλντούμη
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Κι αν μια μέρα ερχόταν αυτοπροσώπως ο Ηρακλής Πουαντιγιέ και ζητούσε τη βοήθειά σας για μία από τις υποθέσεις του; Μήπως διαθέτετε ταλέντο στην εξιχνίαση μεγάλων μυστηρίων και δεν το ξέρετε; Δεν έχουμε λοιπόν παρά να το ανακαλύψουμε παρέα μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, πειραμάτων και… πειραγμάτων που το δίδυμο Ηρακλής-Αγαθή έχουν σχεδιάσει αποκλειστικά για σας! Ακονίστε την παρατηρητικότητα και την όρεξή σας για παιχνίδι κι ελάτε να μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες!
Με χαρά σας συστήνουμε τον Ηρακλή Πουαντιγιέ, έναν όχι και τόσο συνηθισμένο σκύλο Δαλματίας, πρώην αστυνομικό και νυν ιδιωτικό ντετέκτιβ, με λαμπρή καριέρα και αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του.
Η συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη σας περιμένει για να ζήσετε μαζί του μυστηριώδεις περιπέτειες.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γίνε κι εσύ ένας μικρός φιλόσοφος
Ένα βιωματικό εργαστήρι τριών συναντήσεων για παιδιά 4-6 ετών με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή 12, 19 και 26 Σεπτεμβρίου 2014
Κόστος: 30 € για κάθε παιδί -25 € για αδέρφια- οι γονείς συμμετέχουν δωρεάν (και για τις τρεις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1 ώρα, από τις 18:30 έως τις 19:30
Ο μικρός Πίκολο μας διηγείται τις μικρές καθημερινές του ιστορίες. Ιστορίες που μπορεί να μοιάζουν με τις δικές σας. Στήνει το φιλοσοφικό του εργαστήρι και μας καλεί να παίξουμε και να αναρωτηθούμε:
• Μπορεί κανείς να απαγορεύσει τον πόνο;
• Μπορούμε να ξεχωρίσουμε το πραγματικό από το φανταστικό;
• Αν κάνουμε «σαν μεγάλοι», σημαίνει πως είμαστε κιόλας;
Ένα βιωματικό εργαστήρι που καλεί τα παιδιά να γίνουν «μικροί φιλόσοφοι»! Μέσα από την αφήγηση, το ομαδικό παιχνίδι και τη δράση τούς δίνεται η ευκαιρία να απαντήσουν με τον δικό τους τρόπο σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά ερωτήματα.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα από τα βιβλία της σειράς Ο μικρός φιλόσοφος.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 25 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη.
Ημερομηνίες: Σάββατο 4 και 18 Οκτωβρίου, 8 και 22 Νοεμβρίου, 6 και 20 Δεκεμβρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00
Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εργαστήρι αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Με αφορμή ιστορίες τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να διασκεδάζουν γράφοντας. Το πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να εμπλακούν στη συνολική διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, αλλά και στη διόρθωση του κειμένου προκειμένου να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας θα αναπτύξουν τη δική τους φωνή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ.
Δημιουργικό εργαστήριο φιλαναγνωσίας με την εκπαιδευτικό Μαρέττα Σιδηροπούλου
Για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγούς και δασκάλους
Το εργαστήρι αυτό έχει στόχο να επανεξετάσει τη σχέση με τα βιβλία και την αναγνωστική δραστηριότητα με αφορμή ένα βιβλίο που αγαπάει την ανάγνωση, αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες του και διαβάζεται ξανά και ξανά με περισσότερους από 1.000 διαφορετικούς τρόπους.
Με αφετηρία ευφάνταστες δραστηριότητες, μετατοπίζουμε το κέντρο βάρους από τη μάθηση στην ψυχαγωγία. Από τη θέση του εκπαιδευτικού το να εμπνεύσουμε τη χαρά της ενασχόλησης με τα βιβλία στα παιδιά είναι ο πιο πετυχημένος τρόπος να αναπτύξουμε μια καλή και σταθερή σχέση με την ανάγνωση. Στο πλαίσιο αυτό:
• συζητάμε για το βιβλίο ως αντικείμενο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
• εξερευνούμε πολλαπλές χρήσεις και αναγνώσεις των βιβλίων
• μαθαίνουμε πώς να δημιουργούμε ευνοϊκό κλίμα για ανάγνωση
• ανακαλύπτουμε πώς να διαβάζουμε με τα παιδιά ώστε να το απολαμβάνουμε
• προεκτείνουμε και σχεδιάζουμε συνδυασμούς με αφορμή τις δραστηριότητες που προτείνει ο συγγραφέας
Διαβάζω σημαίνει δημιουργώ, ανακαλύπτω, παίζω και απολαμβάνω. Μαζί θα δούμε πώς μπορούμε να τροφοδοτήσουμε και να διευκολύνουμε ως εκπαιδευτικοί αυτή τη σχέση, γιατί διαβάζω σημαίνει επίσης μοιράζομαι.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγούς και δασκάλους. Οι συμμετέχοντες θα τροφοδοτηθούν με ιδέες που καλλιεργούν μορφές δημιουργικής ανάγνωσης και θα φύγουν με υλικό και τεχνικές για να εμπνεύσουν την αγάπη για το διάβασμα στους μαθητές τους.
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ (λιανική τιμή: 12,20 ευρώ).
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Τα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο σήμερα
Το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης – Η Τράπεζα Θεμάτων – Η διδακτική πρακτική
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 μ.μ.
Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους
Από το 2011 έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών της Α΄ Λυκείου για τα φιλολογικά μαθήματα, κυρίως στα Αρχαία, στη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, καθώς και στον τρόπο αξιολόγησής τους. Το 2012 υπήρξαν τροποποιήσεις και δόθηκαν νέες οδηγίες στα Αρχαία και τη Λογοτεχνία, ενώ από το 2013 καθιερώθηκε νέος τρόπος αξιολόγησης με βάση Τράπεζα Θεμάτων, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τους φιλολόγους με στόχο την ενημέρωσή τους για τους νέους τρόπους διδακτικής και αξιολόγησης και με βασικούς άξονες:
• το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης των φιλολογικών μαθημάτων,
• τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων,
• μεθοδολογικές οδηγίες και εργαλεία, νέες διδακτικές πρακτικές και κριτήρια αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα.
Την ενημέρωση θα κάνουν οι φιλόλογοι Αγάθη Γεωργιάδου, Κική Δεμερτζή, Γαβρίλης Λαμπάτος και Δημήτρης Λάππας, συγγραφείς των νέων εκπαιδευτικών βοηθημάτων για την Α΄ Λυκείου.
Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε για τα παραπάνω ζητήματα, να προβληματιστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.
Θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς δωρεάν εκπαιδευτικά βοηθήματα Λυκείου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ).

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πλέον πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.
Τα σεμινάρια-εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2014 είναι:
1. Εργαστήριο δημοσιογραφίας και επικοινωνίας για θέματα πολιτιστικού και κοινωνικού ρεπορτάζ (διάρκεια: 27 διδακτικές ώρες / 9 συναντήσεις) με τη Μικέλα Χαρτουλάρη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 15/10/2014, στις 6 μ.μ.
2. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Ιστορική πεζογραφία / Ιστορικό μυθιστόρημα (διάρκεια: 24 διδακτικές ώρες / 8 συναντήσεις) με την Τατιάνα Αβέρωφ
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 7/10/2014, στις 6 μ.μ.
3. Εντατικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής: Πεζογραφία (για αρχαρίους) (διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
4. Εντατικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής: Πεζογραφία (για προχωρημένους) (διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
5. Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 10 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
6. «Επισκέπτες με σκοπό»: Σχεδιάζοντας μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο (διάρκεια: 18 ώρες / 6 συναντήσεις) με τη Μαρίζα Ντεκάστρο και την Ελένη Σβορώνου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 1/10/2014, στις 6 μ.μ.
7. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 2/10/2014, στις 6 μ.μ.
8. Επιμέλεια – Διόρθωση Επιστημονικών και Δημοσιογραφικών Κειμένων: Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 2/10/2014, στις 6 μ.μ.
9. Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 22,5 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων) με τους Δημήτρη Σούλτα, Αντώνη Λεκόπουλο, Χρίστο Χαραλαμπόπουλο
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 8/10/2014, στις 6 μ.μ.
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Jar City

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Jar City | Mýrin
Παρασκευή, 5 Σεπτέμβριος 2014
Κυριακή, 7 Σεπτέμβριος 2014
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Ώρα : 20.15 – 22.15
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Είσοδος : Γενική είσοδος  : 5 €
Δωρεάν είσοδος  σε : Ανέργους με κάρτα ανεργίας | ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών | Ενήλικες άνω των 65 ετών

Jar City | Mýrin
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
ΠΑ 5 – ΚΥ 7 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα : 20.15 – 22.15
Jar City | Mýrin
Έγχρωμο | Αστυνομικό
Διάρκεια : 91’
Σκηνοθεσία : Μπάλτασαρ Κορμάκουρ
Πρωταγωνιστούν : Ίνγκβάρ Έγκερτ Σίγκούροσον, Αγκούστα Έβα Ερλεντσντότιρ, Μπόρν Ίλνουρ Χάραλντσον, Ολάφια Ίρον Τζόνσντότιρ
Ένας ηλικιωμένος άντρας βρίσκεται δολοφονημένος στο υπόγειο διαμέρισμά του. Ο επιθεωρητής Έρλεντουρ και η ομάδα του δεν έχουν σχεδόν καθόλου στοιχεία για να ξεκινήσουν την έρευνα, όμως μια φωτογραφία του τάφου ενός νεαρού κοριτσιού τους δίνει μια πρώτη ένδειξη. Ανακαλύπτουν ότι, πριν από πολλά χρόνια, το θύμα κατηγορήθηκε για φρικτά εγκλήματα αλλά τελικά δεν καταδικάστηκε. Μήπως το παρελθόν του γέρου επέστρεψε για να τον στοιχειώσει; Ο Έρλεντουρ ξανανοίγει την υπόθεση και ακολουθεί την αλληλουχία ασυνήθιστων εγκληματολογικών στοιχείων και μυστικών που αποκαλύπτονται και που είναι πολύ σημαντικότερα απ’ το φόνο ενός ηλικιωμένου άντρα αφού υφαίνουν το νήμα της γενετικής καταγωγής μιας ολόκληρης χώρας. Οι Times κατέταξαν την ταινία στα 10 καλύτερα αστυνομικά θρίλερ όλων των εποχών και ήδη το Χόλιγουντ ετοιμάζει το ριμέικ.

10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας

Ας θυμηθούμε με αυτό το αφιέρωμα, που το e-Pontos, όλες τις Πανελλήνιες Συναντήσεις Ποντιακής Νεολαίας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία από το 2005 μέχρι σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ
Παρακολουθήστε το αφιέρωμα που ετοίμασε το e-Pontos σχετικά με το θεσμό της Πανελλήνιας Συνάντησης εδώ.Το πρόγραμμα της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας, που πραγματοποιεί η νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, στις κατασκηνώσεις "Παιδική Εξοχή" Μεταμόρφωσης στον Πολύγυρο Χαλκιδικής μπορείτε να το δείτε εδώ...
Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...

Ακολουθήστε το e-Pontos στα Social Media

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος: Εγγραφές στο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας/Συναυλία Λ.Καβάκου/Ακροάσεις Camerata Junior/Θέατρο για παιδιά/Εκπαιδευτικά προγράμματα/Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη/Παρουσιάσεις βιβλίων

Oι προτάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης για αυτό το δίμηνο
Επιλογή του μήνα
Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Τέχνες και Μουσική
Οκτώβριος-Νοέμβριος 2014
Εγγραφές από 24 Σεπτεμβρίου, 10:00

Συνεχίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ο επιτυχημένος θεσμός, με νέα θεματολογία.
Ο πρώτος φετινός κύκλος με τίτλο
Τέχνες και Μουσική περιλαμβάνει οκτώ σεμινάρια που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο:
Μουσική και χορός. Ένας ευτυχισμένος γάμος στην ιστορία της τέχνης, Νίκος Λαάρης. (8,15,22/10/2014)
Μουσική και θέατρο. Και εγένετο...Όπερα, Πάρις Μέξης. (29/10-5,12/11/2014)
Μουσική και ζωγραφική. Μεταμορφώσεις του Ορφέα, Αλεξάνδρα Γουλάκη Βουτυρά. (19,26/11 2014)
Από τις 24 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διευθυνση www.mmb.org.gr είτε επί τόπου στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 100 ατόμων που επιτρέπει η χωρητικότητα της αίθουσας.
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 50 ευρώ για όλο τον κύκλο του εργαστηρίου.
Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι απαραίτητη η καταβολή του κόστους συμμετοχής κατά την εγγραφή.
Περισσότερές πληροφορίες
Camerata Junior
Aκροάσεις νέων μελών

O Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής προγραμματίζει διεξαγωγή ακροάσεων για την επιλογή νέων μελών για το παιδικό και το εφηβικό τμήμα της Camerata Junior-Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Περισσότερες πληροφορίες
MUSICA
Xoρωδία ενηλίκων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα-πρόβες της μικτής χορωδίας ενηλίκων των Φίλων της Μουσικής, με μουσική διεύθυνση και διδασκαλία της Ρόζης Μαστροσάββα. Νέα μέλη γίνονται δεκτά μετά από ακρόαση. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες
Λεωνίδας Καβάκος - Yuja Wang
Οι σονάτες για πιάνο του Johannes Brahms

Μια πολυαναμενόμενη συναυλία μουσικής δωματίου με δύο ξεχωριστές μουσικές προσωπικότητες στο Μέγαρο Μουσικής.
Τρίτη 14 Οκτωβρίου, 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Έναρξη προπώλησης: 15 Σεπτεμβρίου
Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Η Μουσική Βιβλιοθήκη προσφέρει φέτος δύο επιλογές θεατρικών παραστάσεων για παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού.Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

Λόγω της θερμής ανταπόκρισης, συνεχίζεται από τον Οκτώβριο η περσινή επιτυχία "Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή", με καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και κυριακάτικες παραστάσεις για το κοινό.
Απαγορεύεται η μουσική

Η ομάδα Κοπέρνικος υπογράφει και την ολοκαίνουργια μουσική θεατρική παράσταση της Βιβλιοθήκης με τίτλο "Απαγορεύεται η μουσική", η οποία θα παίζεται από τον Νοέμβριο για τα σχολεία, ενώ θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό κατά την περίοδο των γιορτών. Πρόκειται για μια παράσταση με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής.
Και για τα δύο έργο γίνονται καθημερινές πρωϊνές παραστάσεις για ομάδες και σχολεία με κόστος συμμετοχής ανά άτομο 5 ευρώ και Κυριακάτικες για ενήλικες και παιδιά με κόστος συμμετοχής 10 και 8 ευρώ ανά άτομο αντίστοιχα.
Πληροφορίες:
Παραστάσεις για σχολεία: τηλ.210-8665144, 210-8674657, (Δευτ-Παρ 9.30-15.30)
Κυριακάτικες παραστάσεις: www.ticketservices.gr. Προπώληση 29 Σεπτεμβρίου.
Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά
Ακούω-Βλέπω-Παίζω

Μια διαδραστική ξενάγηση τη Βιβλιοθήκη κατά την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με τους χώρους και το υλικό της μέσω δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με βιβλία, μουσικά όργανα, ζωντανή μουσική, ζωγραφική και προβολές. Για μαθητές νηπιαγωγείου και Α'-Δ' Δημοτικού.
Ακούω-Βλέπω-Εξερευνώ

Βιωματική ξενάγηση στην οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν τους χώρους της μεγαλύτερης μουσικής βιβλιοθήκης της χώρας. Κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια, προβολές πλαισιώνουν τη δημιουργική επαφή με το υλικό της Βιβλιοθήκης.
Για ομαδικές επισκέψεις σχολείων. Κόστος συμμετοχής ανά μαθητή: 3 Ευρώ
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-7282553
Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη

Για τέταρτη συνεχόμεη χρονιά η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες νέων μουσικών υπό τον τίτλο "Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη". Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τα ωδεία αλλά και οι νέοι μουσικοί που ενδιαφέρονται να κλείσουν ημερομηνία για τη συναυλία τους, μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (Ειρήνη Κρίκη, τηλ.210-7282570, irinikriki@megaron.gr). Σημειώνεται πως οι συναυλίες πραγματοποιούνται με συμβολική χρέωση .
Πρόγραμμα συναυλιών Οκτωβρίου 2014
10/10 Ωδείον Νικόλαος Μάντζαρος
24/10 Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Αλίμου
31/10 Εράτειο Ωδείο
Αίθουσα Διδασκαλίας, 15:00
Περισσότερες πληροφορίες
Συναυλίες νέων καλλιτεχνών

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, 19:00
"Μουσικές στιγμές, βραβευμένων αριστούχων φοιτητών του Αθηναϊκού Ωδείου"
Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης Εύη Μαρινάκη
Αίθουσα Διδασκαλίας Βιβλιοθήκης
Γενική είσοδος: 5€
Παρουσιάσεις βιβλίων στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, 19:00
Παρουσίαση του βιβλίου των Γεώργιου Κωνστάντζου, Θωμά Ταμβάκου και Αθανάσιου Τρικούπη
Μουσουργοί της Θράκης που πρόσφατα εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Αίθουσα Διδασκαλίας Βιβλιοθήκης
Είσοδος ελεύθερη

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Jar City

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Jar City | Mýrin
Παρασκευή, 5 Σεπτέμβριος 2014
Κυριακή, 7 Σεπτέμβριος 2014
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Ώρα : 20.15 – 22.15
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Είσοδος : Γενική είσοδος  : 5 €
Δωρεάν είσοδος  σε : Ανέργους με κάρτα ανεργίας | ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών | Ενήλικες άνω των 65 ετών

Jar City | Mýrin
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
ΠΑ 5 – ΚΥ 7 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα : 20.15 – 22.15
Jar City | Mýrin
Έγχρωμο | Αστυνομικό
Διάρκεια : 91’
Σκηνοθεσία : Μπάλτασαρ Κορμάκουρ
Πρωταγωνιστούν : Ίνγκβάρ Έγκερτ Σίγκούροσον, Αγκούστα Έβα Ερλεντσντότιρ, Μπόρν Ίλνουρ Χάραλντσον, Ολάφια Ίρον Τζόνσντότιρ
Ένας ηλικιωμένος άντρας βρίσκεται δολοφονημένος στο υπόγειο διαμέρισμά του. Ο επιθεωρητής Έρλεντουρ και η ομάδα του δεν έχουν σχεδόν καθόλου στοιχεία για να ξεκινήσουν την έρευνα, όμως μια φωτογραφία του τάφου ενός νεαρού κοριτσιού τους δίνει μια πρώτη ένδειξη. Ανακαλύπτουν ότι, πριν από πολλά χρόνια, το θύμα κατηγορήθηκε για φρικτά εγκλήματα αλλά τελικά δεν καταδικάστηκε. Μήπως το παρελθόν του γέρου επέστρεψε για να τον στοιχειώσει; Ο Έρλεντουρ ξανανοίγει την υπόθεση και ακολουθεί την αλληλουχία ασυνήθιστων εγκληματολογικών στοιχείων και μυστικών που αποκαλύπτονται και που είναι πολύ σημαντικότερα απ’ το φόνο ενός ηλικιωμένου άντρα αφού υφαίνουν το νήμα της γενετικής καταγωγής μιας ολόκληρης χώρας. Οι Times κατέταξαν την ταινία στα 10 καλύτερα αστυνομικά θρίλερ όλων των εποχών και ήδη το Χόλιγουντ ετοιμάζει το ριμέικ.

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 04-09-14/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1007 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1018 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 23.00 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-09-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-09-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-09-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ-ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ. ΣΤΗΝ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΕΝΩ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Ο νικητής του διαγωνισμού για τη Τσαγκαράδα.


Μήπως είστε εσείς ο τυχερός που θα μείνει στο πολυτελές 12 Months Luxury Resort;