Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με ανακούφιση διάβασα το δελτίο τύπου του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος που έλεγε για τον Έλεγχο της φωτιάς στην Λίμνη Ευβοίας….
Βέβαια, πρέπει να πω εδώ για όλους εκείνους που είναι «παντογνώστες» (δε χρειάζεται να αναφέρω ποιοι είναι ΟΛΟΙ καταλάβατε), πως «ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ», οπότε, δεν σημαίνει και…. «διακοπές» του Πυροσβεστικού Προσωπικού στην περιοχή του συμβάντος.
Μέχρι την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ της μια δασική πυρκαγιά, έχει πολύ «ανήφορο», πόνο, και κούραση, κάτι που ΔΕΝ γνωρίζουν όλοι εκείνοι που λένε μεγάλα λόγια προκειμένου να κάνουν «νούμερα» και να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις.
Οι «ειδικοί» του καναπέ και των κλιματιζόμενων γραφείων, το μόνο που ξέρουν, είναι να λένε λόγια του αέρα, να κάνουν διάφορα σενάρια παραπληροφόρησης απομακρύνοντας την κοινή γνώμη από τα πραγματικά γεγονότα, ορισμένα εκ των οποίων θα πούμε πιο κάτω.
ΘΑ υπενθυμίσω σε ΟΛΟΥΣ, την πραγματικά ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα, κατάσταση που επικρατεί ΧΡΟΝΙΑ, και δεν το λέω εγώ αυτό, υπάρχουν οι ανακοινώσεις τόσο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και των διαφόρων Πυροσβεστικών Σωματείων.
Το «καμπανάκι» του κινδύνου χτυπά ΧΡΟΝΙΑ στη χώρα μας από την Πυροσβεστική, αλλά ο ήχος του δεν φτάνει στα αυτιά των «αρμοδίων».
Των διαφόρων «αρμοδίων», που όταν έρθει η καταστροφή, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα με φτηνές δικαιολογίες.
Σε ΤΙ να πρωτοαναφερθώ Συνέλληνες;
Στον γερασμένο στόλο των οχημάτων, των αεροσκαφών;
Στη έλλειψη ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του προσωπικού; Και να ήταν μόνο τα Μ.Α.Π;
Εδώ καλά καλά στολές και υποδήματα δεν έχουν τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι Εθελοντές Πυροσβέστες.
Θα επαναλάβω, πως το ότι εξακολουθεί και ανταποκρίνεται η Πυροσβεστική σε συμβάντα, οφείλεται ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ.
Εδώ θα σταθώ και σε ένα άλλο κομμάτι στο οποίο ναι μεν πολλοί αποφεύγουν να αναφερθούν, αλλά είναι πολύ σημαντικό.
Οι διάφορες πολιτικές, τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που παίζονται από τις εκαστοτε κυβερνήσεις με τους «δικούς μας» και τους «άλλους», που έχουν σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Σώματος από ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.
Θα μου πείτε πως αυτό γίνεται σε ΟΛΑ τα Σώματα Ασφαλείας και στο Στρατό. Το γνωρίζω Συνέλληνες, μόνο που στην Πυροσβεστική σε πολλές μέχρι σήμερα περιπτώσεις, αυτό είχε ολέθρια αποτελέσματα.
Πάμε τώρα στην κατάσταση του «στόλου» των οχημάτων της Πυροσβεστικής.
Επειδή διάβασα (δε θυμάμαι που, έχει καιρό) σε ένα «ρεπορτάζ», πως «Η πυροσβεστική έχει καινούργια οχήματα», θέλω να πληροφορήσω τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ σχετικά με τα… «καινούργια».
Αγαπητοί «ρεπόρτερ», ναι, το Σώμα ΕΧΕΙ κάποια καινούργια οχήματα στον στόλο του, μόνο που το μεγαλύτερο ποσοστό του στόλου αποτελείται από ΓΕΡΑΣΜΕΝΑ οχήματα, οχήματα ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ (χθες διάβασα για δωρεά που ΘΑ γίνει από μια εταιρία), οχήματα που αν και φαίνονται «καινούργια», είναι στην κυριολεξία ΛΙΩΜΕΝΑ αφού πάνε ΠΑΝΤΟΥ….
Και εδώ να διευκρινίσω, πως η συμμετοχή Αστικών Οχημάτων σε Δασικές Πυρκαγιές, σημαίνει ΜΕΓΑΛΗ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, κάτι που ΕΣΕΙΣ δεν είναι δυνατόν να κατανοήσετε.
Έγραψα πολλές φορές πως την πυροσβεστική, και γενικότερα τα Σώματα Ασφαλείας, τα έχουν ΔΙΑΛΥΣΕΙ.
Από τους κατά καιρούς «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ» για την διάλυση αυτή, δεν τιμωρήθηκε ΚΑΝΕΙΣ, αντίθετα, από τη διάλυση αυτή χάθηκαν περιουσίες και καταστράφηκαν ολόκληρες περιοχές.
Όλα αυτά τα χρόνια που ανήκω στην Πυροσβεστική Οικογένεια σαν Εθελοντής Πυροσβέστης, έχω δει πολλά, έχω ακούσει τους «αρμόδιους» να λένε διάφορα, να προσπαθούν να κάνουν πολιτική μέσα από τις στάχτες, αλλά δεν έχω δει να αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ προς το καλύτερο.
Η ΙΔΙΑ ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, Η ΙΔΙΑ ΣΤΙΦΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΟΙ ΙΔΙΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ»
Θα επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης

Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Παραγαδιών

Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Παραγαδιών
Για να μην χάνετε ποτέ τα παραγάδια σας με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας
Τα νέα buoys (ραδιοπομποί) MIP-S της Ισπανικής εταιρίας MARINE INSTRUMENTS, είναι τα πιο αξιόπιστα εργαλεία για την αλίευση τόνου, ξιφιών και όχι μόνο. 

Είναι εξοπλισμένα με δέκτη GPS και μπαταρίες που δεν χρειάζονται επαναφόρτιση καθώς έχουν ηλιακούς συλλέκτες. 
Έτσι ξέρετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παραγάδια σας, έχοντας όλες τις πληροφορίες για τη θέση τους (σε μήκος και πλάτος με ακρίβεια χιλιοστού της μοίρας), την πορεία που κινούνται, την θερμοκρασία, απόσταση κ.λ., με μηδέν κόστος συντήρησης ή αναλώσιμων.
Τα εργαλεία αυτά είναι τα πλέον κατάλληλα για τις ελληνικές θάλασσες γιατί έχουν μεγάλη εμβέλεια και ακρίβεια εντοπισμού των παραγαδιών σας. Στην οθόνη του computer ή laptop έχετε ένα πλήρες plotter με χάρτες C-MAP, όπου βλέπετε όλες τις πληροφορίες για τα buoy, τη θέση τους σε μήκος και πλάτος, την πορεία που κινούνται, την θερμοκρασία, απόσταση κ.λ. Το κάθε buoy έχει λευκό φως φλας για να ειδοποιεί τα παραπλέοντα πλοία και σε περίπτωση που κάποιος πάρει κάποιο buoy του είναι άχρηστο. Κάθε buoy έχει ένα δικό του μοναδικό κωδικό έτσι ώστε να το βλέπετε μόνον εσείς στο plotter σας.
απόσταση μέχρι 100 ΝΜ
ακρίβεια στίγματος μέχρι 3 μ
μηδενικό κόστος λειτουργίας
ασφάλεια μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων
αυτόματη επαναφόρτιση από ηλιακούς συλλέκτες
οικονομία στα καύσιμα
άπειρη αυτονομία αφού οι μπαταρίες δεν εκφορτίζονται ποτέ τελείως
μικρό μέγεθος και βάρος

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MIKE CB RADIO

CRT MIKE CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ CB ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CRT, ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
40 Ch - 4Watts AM/FM
Aluminum body for better cooling
Remote microphone with LCD display (wide viewing angle)
3 colors : blue, purple, orange
DW : dual watch
Automatic search (scan)
Channel CH9 / 19
Manual or automatic squelch (ASQ)
Filters NB/ANL
RF Gain
LCD backlight control
4 memory channels
Squech level display, volume and voltage
Signal strengh display
Automatic or manual power on
Function TOT
key lock
Channel or Freqency mode
WARRANTY 2 YEARS
Options :Control cable remote PTTMicro / HP micro heasdset type K

Μουσικό Αλφαβητάρι

Μουσικό Αλφαβητάρι
Συγγραφέας:Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος:Βίλλυ Καραμπατζιά
Μουσική:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης
Ημερομηνία έκδοσης:14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:64
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-087-0
Το άλφα κάνει την αρχή, τραγούδι θ’ αρχινήσει.
Το βήτα το ακολουθεί, βασίλεια θα χτίσει.
Μέχρι το ωμέγα έφτασε αυτό το αλφαβητάρι
Και τα παιδιά θα γίνουνε της γνώσης το καμάρι.
Το «Μουσικό Αλφαβητάρι» είναι ένα βιβλίο με 25 τραγούδια, ένα για κάθε γράμμα της αλφαβήτας. Μέσα από υπέροχες μελωδίες, εξαιρετικές ερμηνείες, μαγικές εικόνες και παιχνιδιάρικους στίχους τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες λέξεις και μαθαίνουν με πολύ διασκεδαστικό τρόπο την αλφαβήτα. Συνοδεύεται από CD.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης

Οι εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας εύχονται καλό καλοκαίρι

www.metaixmio.gr

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική ο "Αμύντας" του Γεωργίου Μόρμορη σε δραματουργική προσαρμογή του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΡΜΟΡΗΣ
Αμύντας (1745)

Ελεύθερη παράφραση από το ομώνυμο έργο του 
Torquato Tasso (1573)
Δραματουργική προσαρμογή: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
96 σελ., τιμή: € 8,48
ISBN: 978-618-5191-32-0
Κάπα Εκδοτική
Πρόκειται για τη δραματουργική προσαρμογή που έκανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης, μελετητής του θεάτρου, ακαδημαϊκός και δάσκαλος Σπύρος Α. Ευαγγελάτος στο έργο Αμύντας του Γεωργίου Μόρμορη.
Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος γράφει: «Το 1745 τυπώνεται ανωνύμως στη Βενετία μια ελεύθερη μετάφραση στην τότε ομιλουμένη ελληνική και σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο της θρυλικής κωμωδίας τουTorquato Tasso Aminta (1573). Πριν από χρόνια είχα την τύχη να ανακαλύψω πως κάτω απ’ την ανωνυμία κρυβόταν ο επτανήσιος από τα Κύθηρα ιατροφιλόσοφος και ποιητής Γεώργιος Μόρμορης (1720-1790).
Ο Αμύντας ανήκει στην ονομαζόμενη «ποιμενική κωμωδία» (
commedia pastorale) και ξετυλίγεται σε δάση όπου κυκλοφορούν ερωτευμένοι βοσκοί, πρόβατα, παρθένες “αμαζόνες”, αλλά και άγρια ανύπαρκτα στην Ευρώπη θηρία, καθώς και μυθικά πρόσωπα, όπως σάτυροι, δράκοι και θεοί του έρωτα. Η μόδα αυτών των έργων επηρέασε την πανευρωπαϊκή δραματουργία, ακόμη και τον Σαίξπηρ (Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχταςΌπως σας αρέσειΤρικυμία κ.ά.). Υπάρχουν και ελληνικά ανάλογα κείμενα, όπως η Πανώρια του Ρεθυμνιώτη Τζώρτζη Χορτάτση (τέλη 16ου αι.) κ.ά.».
«Ο Αμύντας του Μόρμορη είναι “άλλο” έργο από τον 
Aminta του Τάσσο. [...] Εάν μάλιστα ο Μόρμορης είχε θέσει ως τίτλο της ελεύθερης ανάπλασής του το όνομα Σίλβια (είναι η ηρωίδα του έργου) ή οποιονδήποτε άλλο τίτλο, χωρίς να έχει την εντιμότητα να αναφέρει το όνομα του Τάσσο, τότε σίγουρα θα μιλούσαμε για έργο του Μόρμορη, που έχει ως πρότυπό του τον Aminta του Τάσσο».
Η παράσταση Αμύντας ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη στις 8 Ιουλίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016.
 

Κάπα Εκδοτική • Παπαρηγοπούλου 6, Περιστέρι • Τηλ.: 210 6859273 - info@kapaekdotiki.gr - www.kapaekdotiki.gr - fb/ Κάπα Εκδοτική - t @KapaEkdotiki

Αχ, ψεύτη κι άδικε ντουνιά

Αχ, ψεύτη κι άδικε ντουνιά


Αχ, ψεύτη κι άδικε ντουνιά
Ο οδοστρωτήρας του χρόνου φαίνεται δεν πέρασε από το πλακόστρωτο στενό και  άφησε ανέγγιχτο το οινομαγειρείο μ’ εκείνο το ασυνήθιστα χλευαστικό όνομα: «Τα Τομάρια»!
Χάθηκαν άραγε τόσα και τόσα πασίγνωστα ονόματα των φιλοσόφων μας και των ηρώων μας που διακοσμούν τα φαγάδικα και τα ξενοδοχεία της Αθήνας; Εκεί, σ’ αυτό το  παλιό οινομαγειρείο των Εξαρχείων, οι φίλοι και συνδαιτυμόνες της Αθήνας του 2010, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, σχολιάζουν καυστικά την κατάντια της εποχής μας λέγοντας αλήθειες που βγαίνουν μέσα από την ίδια τη ζωή τους. Ξετυλίγουν τον ιστό που τους έπλεξε η μοίρα, στον καθένα χωριστά, χαρίζοντάς μας το πιο πλούσιο μάθημα. Αθήνα, η πρωτεύουσα των νονών της νύχτας, του διεφθαρμένου συστήματος υγείας που αφήνει το θάνατο να επισκέπτεται τον  κόσμο, της κοινωνίας που ωθεί τους νέους στα ναρκωτικά, της προπαγάνδας και  φιλοκέρδειας των ΜΜΕ, της εκμετάλλευσης των λαθρομεταναστών. Και το νήμα έχει την αρχή του στα παλιά…
Αχ, ψεύτη κι άδικε ντουνιά
μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Κορμπάκης
Isbn978-960-9692-14-4
Σελίδες: 262
Λιανική Τιμή: 14,49 ευρώ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε διακοπές με σκάφος αξίας 1.500 ευρώ

ArtTravel

1

Διαγωνισμός


Κερδίστε διακοπές με σκάφος αξίας 1.500 ευρώ.
Κάντε κλικ
2

Αλόννησος

Δείτε την από ψηλά.
3

Λευκάδα

 Όλα τα μυστικά της.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Τα 10 ομορφότερα νησιά στον κόσμο.

Ένας εναλλακτικός οδηγός για να φτιάξετε βαλίτσα.

4

Αστυπάλαια

Οι πιο νόστιμες βεράντες της.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Τα 10 πιο εξωπραγματικά ξενοδοχεία του κόσμου.

Σκιάθος: Άνετα, smart δίκλινα από €50.

Κάντε ΤΩΡΑ τα ταξίδια των ονείρων σας με λιγότερα χρήματα.


1
2

Ιθάκη

Το ομορφότερο χωριό της.
3

Σκιάθος

 Που θα δείτε φλαμίνγκο.

10 tips για να μείνετε υγιείς στα ταξίδια σας.

4

Ανάφη

Γεύμα στην άκρη των Κυκλάδων.
EDITOR'S PICK

Αμοργός: Low budget δίκλινα.

Ρώμη: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας