Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με ανακούφιση διάβασα το δελτίο τύπου του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος που έλεγε για τον Έλεγχο της φωτιάς στην Λίμνη Ευβοίας….
Βέβαια, πρέπει να πω εδώ για όλους εκείνους που είναι «παντογνώστες» (δε χρειάζεται να αναφέρω ποιοι είναι ΟΛΟΙ καταλάβατε), πως «ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ», οπότε, δεν σημαίνει και…. «διακοπές» του Πυροσβεστικού Προσωπικού στην περιοχή του συμβάντος.
Μέχρι την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ της μια δασική πυρκαγιά, έχει πολύ «ανήφορο», πόνο, και κούραση, κάτι που ΔΕΝ γνωρίζουν όλοι εκείνοι που λένε μεγάλα λόγια προκειμένου να κάνουν «νούμερα» και να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις.
Οι «ειδικοί» του καναπέ και των κλιματιζόμενων γραφείων, το μόνο που ξέρουν, είναι να λένε λόγια του αέρα, να κάνουν διάφορα σενάρια παραπληροφόρησης απομακρύνοντας την κοινή γνώμη από τα πραγματικά γεγονότα, ορισμένα εκ των οποίων θα πούμε πιο κάτω.
ΘΑ υπενθυμίσω σε ΟΛΟΥΣ, την πραγματικά ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα, κατάσταση που επικρατεί ΧΡΟΝΙΑ, και δεν το λέω εγώ αυτό, υπάρχουν οι ανακοινώσεις τόσο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και των διαφόρων Πυροσβεστικών Σωματείων.
Το «καμπανάκι» του κινδύνου χτυπά ΧΡΟΝΙΑ στη χώρα μας από την Πυροσβεστική, αλλά ο ήχος του δεν φτάνει στα αυτιά των «αρμοδίων».
Των διαφόρων «αρμοδίων», που όταν έρθει η καταστροφή, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα με φτηνές δικαιολογίες.
Σε ΤΙ να πρωτοαναφερθώ Συνέλληνες;
Στον γερασμένο στόλο των οχημάτων, των αεροσκαφών;
Στη έλλειψη ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του προσωπικού; Και να ήταν μόνο τα Μ.Α.Π;
Εδώ καλά καλά στολές και υποδήματα δεν έχουν τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι Εθελοντές Πυροσβέστες.
Θα επαναλάβω, πως το ότι εξακολουθεί και ανταποκρίνεται η Πυροσβεστική σε συμβάντα, οφείλεται ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ.
Εδώ θα σταθώ και σε ένα άλλο κομμάτι στο οποίο ναι μεν πολλοί αποφεύγουν να αναφερθούν, αλλά είναι πολύ σημαντικό.
Οι διάφορες πολιτικές, τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που παίζονται από τις εκαστοτε κυβερνήσεις με τους «δικούς μας» και τους «άλλους», που έχουν σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Σώματος από ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.
Θα μου πείτε πως αυτό γίνεται σε ΟΛΑ τα Σώματα Ασφαλείας και στο Στρατό. Το γνωρίζω Συνέλληνες, μόνο που στην Πυροσβεστική σε πολλές μέχρι σήμερα περιπτώσεις, αυτό είχε ολέθρια αποτελέσματα.
Πάμε τώρα στην κατάσταση του «στόλου» των οχημάτων της Πυροσβεστικής.
Επειδή διάβασα (δε θυμάμαι που, έχει καιρό) σε ένα «ρεπορτάζ», πως «Η πυροσβεστική έχει καινούργια οχήματα», θέλω να πληροφορήσω τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ σχετικά με τα… «καινούργια».
Αγαπητοί «ρεπόρτερ», ναι, το Σώμα ΕΧΕΙ κάποια καινούργια οχήματα στον στόλο του, μόνο που το μεγαλύτερο ποσοστό του στόλου αποτελείται από ΓΕΡΑΣΜΕΝΑ οχήματα, οχήματα ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ (χθες διάβασα για δωρεά που ΘΑ γίνει από μια εταιρία), οχήματα που αν και φαίνονται «καινούργια», είναι στην κυριολεξία ΛΙΩΜΕΝΑ αφού πάνε ΠΑΝΤΟΥ….
Και εδώ να διευκρινίσω, πως η συμμετοχή Αστικών Οχημάτων σε Δασικές Πυρκαγιές, σημαίνει ΜΕΓΑΛΗ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, κάτι που ΕΣΕΙΣ δεν είναι δυνατόν να κατανοήσετε.
Έγραψα πολλές φορές πως την πυροσβεστική, και γενικότερα τα Σώματα Ασφαλείας, τα έχουν ΔΙΑΛΥΣΕΙ.
Από τους κατά καιρούς «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ» για την διάλυση αυτή, δεν τιμωρήθηκε ΚΑΝΕΙΣ, αντίθετα, από τη διάλυση αυτή χάθηκαν περιουσίες και καταστράφηκαν ολόκληρες περιοχές.
Όλα αυτά τα χρόνια που ανήκω στην Πυροσβεστική Οικογένεια σαν Εθελοντής Πυροσβέστης, έχω δει πολλά, έχω ακούσει τους «αρμόδιους» να λένε διάφορα, να προσπαθούν να κάνουν πολιτική μέσα από τις στάχτες, αλλά δεν έχω δει να αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ προς το καλύτερο.
Η ΙΔΙΑ ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, Η ΙΔΙΑ ΣΤΙΦΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΟΙ ΙΔΙΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ»
Θα επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: