Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Οι εκδόσεις Λιβάνη σας προτείνουν για τις διακοπές σας:

Salonumuz Κlimalidir LIVE!

Πέμπτη 01 Ιουλίου στις 22.00 Salonumuz Κlimalidir LIVE! Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια τηλ: 210 3800070 fax: 210 3800071 www.floralcafe.gr e-mail: contact@floralcafe.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
Η ΣΚΠ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΗ ΟΔΟ.Πέρα όμως από αυτό εμφανίζει τακτικά και ψυχολογική ψυχιατρική συμπτωματολογία. Σε μια περίπτωση ονυχοφαγίας κάναμε μια ουσιαστική παρατήρηση. Νεαροί ασθενείς 22 ετών με ΣΚΠ παρουσίαζαν ταυτόχρονα και έντονο πρόβλημα με την ονυχοφαγία. Λόγω μερικής παράλυσης τους ενός χεριού εξαντλούσε τον ψυχαναγκασμό της ονυχοφαγίας στο υγιές χέρι με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει τα νύχια τους περίπου στην μέση. Μια εντατική θεραπεία για την ΣΚΠ έφερε μια ουσιαστική βελτίωση για την ΣΚΠ αλλά ταυτόχρονα μια υποχώρηση για το αίσθημα της ονυχοφαγίας. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό της υπόνοιας που υπάρχει για την ονυχοφαγία ότι είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας. Προφανώς θα υπήρχε κάποια εστία στην περιοχή αυτή η οποία με την υποχώρηση της έφερε και την μείωση της ονυχοφαγίας.
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΝΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΝΩΤΙΑΙΟ ΜΥΕΛΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΟΙΚΙΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.Υπάρχει μια περιοχή στον εγκέφαλο που λέγεται αμυγδαλή και «επικοινωνεί» με το διαφανές σώμα τον ιππόκαμπο και τον προμετωπιαίο λοβό. Ο κύκλος αυτών όλων των διασυνδέσεων ρυθμίζει μνήμες, βιώματα, συμπεριφορές και ψυχαναγκασμούς. Στην ΣΚΠ καμιά φορά τυχαίνει να δημιουργηθεί κάποια εστία στην περιοχή αυτή που προκαλεί μια ιδιαίτερη διαταραχή της συμπεριφοράς την τριχοτιλλομανία. Κατά την περίπτωση αυτή ο ασθενής αρχίζει και τραβά τις τρίχες της κεφαλής του από συγκεκριμένη περιοχή, τα βλέφαρά του ή τα γένια αν έχει. Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργούνται ολόκληρες περιοχές γυμνές από μαλλιά. Τυχαίνει κάποιες φορές μετά από θεραπεία της ΣΚΠ να υποχωρεί η διαταραχή αυτή αν και αυτό είναι αρκετά σπάνιο.
Η ΣΚΠ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ «ΔΙΑΣΗΜΕΣ» ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ. Η τυπική συμπτωματολογία με κινητικές και αισθητικές διαταραχές εμφανίζεται κυρίως στην οικογένεια 20 και 40 ετών. Το γεγονός αυτό ίσχυε ως δεδομένο για πολλά χρόνια έτσι που οι παλιοί νευρολόγοι θεωρούσαν κανόνα ότι η εμφάνιση της απεκλείετο μετά τα 50 για τους άνδρες και μετά την εμμηνόπαυση για τις γυναίκες. Με την βοήθεια όμως της σύγχρονης τεχνολογίας όπως νευροφυσιολογικά τεστ, μαγνητική τομογραφία, βιοχημικές εξετάσεις κ.λ.π βρέθηκε ότι η ΣΚΠ μπορεί να εμφανιστεί και σε προχωρημένα στάδια ηλικίας ακόμα και μετά τα 70. Στο δικό μας εργαστήριο έχουμε συλλέξει πάνω από 10 περιπτώσεις της χρονικής αυτής περιόδου. Η ΣΚΠ σαν νευρολογική διάγνωση είναι εμφανώς ανεξάρτητη από την ημερολογιακή ηλικία του ασθενούς.

«Αχαρνής» του Αριστοφάνη

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ «Αχαρνής» του Αριστοφάνη Μια πολιτική Κωμωδία από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Η Πολιτική Κωμωδία του Αριστοφάνη, «Αχαρνής» είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν: Δικαιόπολις: Σταμάτης Κραουνάκης, Λάμαχος: Γρηγόρης Βαλτινός, Μεγαρίτης: Κώστας Βουτσάς.
Η Υπόθεση του έργου Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο του πολέμου μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης. Οι συνέπειες του πολέμου πλήττουν καίρια τον αγροτικό πληθυσμό, ο οποίος, αναγκασμένος να ζει εντός των τειχών, βλέπει τη γη του να καταστρέφεται. Ο Αθηναίος αγρότης Δικαιόπολις απογοητευμένος από τους συμπολίτες του που αδρανούν και αγανακτισμένος με τους πολιτικούς που αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον και οδηγούν την πόλη στην καταστροφή αποφασίζει να κλείσει συνθήκη «ιδιωτική» ειρήνης με τη Σπάρτη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Εξοργισμένοι οι καρβουνιάρηδες του δήμου των Αχαρνών, μόλις το πληροφορούνται, κυνηγούν τον «προδότη» για να τον τιμωρήσουν. Ο Δικαιόπολις θα ζητήσει τη βοήθεια του Ευριπίδη για να τους αντιμετωπίσει, θα μεταχειριστεί κάθε μέσο για να επιβάλει την ειρήνη του και δεν θα διστάσει να τα βάλει ακόμη και με τον φιλοπόλεμο στρατηγό, Λάμαχο, τον πιο ισχυρό υπερασπιστή του πολέμου.
Σκέψεις για το έργο και τη σκηνοθεσία Ι . Οι Αχαρνής, έργο της νεανικής περιόδου του δημιουργού του, είναι ένα κείμενο που φωτίζει με έναν έξοχο τρόπο τη δυνατότητα του ανθρώπου να επιβιώνει στα κρίσιμα όρια της υπάρξεώς του.
Η μοναχικότητα του δικαιώματος στην προσωπική ειρήνη με τον εχθρό, όταν συγκρούεται με τις κρατικές συντεταγμένες και τις ιστορικές συνθήκες, παράγει ένα σπινθήρα που ή ακραία κωμικός ή ακραία τραγικός μπορεί να είναι. Όταν συμβαίνουν και τα δύο, μιλάμε για το αριστούργημα μιας ιδιοφυίας που στοχάζεται πάνω στην εύθραυστη επικαιρότητα των θεσμών και στην αδυναμία τους να τιθασεύσουν τα αρχέγονα δικαιώματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η προσωπική ειρήνη του Δικαιόπολι, προσπερνώντας τις κατηγορίες περί προδοσίας, ανακηρύσσει ως πρωταρχικές τις αξίες της γης και της ευγονίας και δεν είναι τυχαίο που ένας γεωργός τις προτάσσει ενάντια στον πόλεμο και την καταστροφή.
Το έργο είναι δραματικά επίκαιρο σε συνθήκες ηθικής πτώσης και πολιτισμικής παρακμής που συνοδεύουν πάντοτε την οικονομική κρίση. Ειδικότερα όταν η τελευταία οργανώνεται από τα ίδια συμφέροντα που επωφελούνται από την βαρβαρότητα και τον πόλεμο και οδηγούν στην ανθρώπινη εξαθλίωση και δυστυχία.
ΙΙ. Η σκηνοθεσία επέλεξε να φέρει το έργο στο σήμερα. Επιχειρώντας μια τομή στην ελληνική διαχρονία, επιβεβαιώνεται η παθογένεια και οι εμμονές ενός υπερτροφικού εγώ, που αντιμάχεται τη συλλογικότητα και όποιους θεσμούς νομιμοποιούν ως πρώτιστο επίτευγμα τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Η αντιστοιχία του τότε με το σήμερα, ανατριχιαστική. Πόλεμος –στρατιωτικός και οικονομικός- κρίση του πολιτεύματος, δημοκρατία υψηλού κινδύνου, το πολιτικό προσωπικό σε αμφισβήτηση, ηθική πτώση και πολιτισμική παρακμή. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Δικαιόπολις επιχειρεί το ατομικό του εγχείρημα. Μία πράξη που φέρει την ποιότητα του απελπισμένου, το δικαίωμα της απόγνωσης, αλλά και το σπέρμα του αμοραλισμού, να κυοφορεί κάτι εξόχως επικίνδυνο, στον πυρήνα του κατορθώματος: από την πράξη του Δικαιόπολι ωφελείται ο ίδιος και η οικογένειά του. Δεν πρόκειται για συλλογική έξοδο από την κατάρρευση της πόλης, αλλά για επιτυχία μιας ιδιωτείας που αποθεώνεται, αλλά δεν προσφέρει. Δεν είναι τυχαίο που ο γεωργός Δικαιόπολις μετά την παράβαση αλλάζει οικονομική βάση και γίνεται μεταπράτης, πωλητής προϊόντων της γης, ένας μπακάλης. Από εκείνο το σημείο θα ρυθμίζει τις προσφορές, θα ανοίγει την κάνουλα της ειρήνης, κατά το δοκούν, συντρίβοντας τον capitano Λάμαχο, μία κωμικοτραγική εκδοχή ενός θρασύδειλου, άκαπνου πολέμαρχου, παλαιάς κοπής, ενός θαμπού εθνικιστή (;).
Ο Χορός –ένα οργανωμένο χάος- εισέρχεται στη σκηνή οργισμένος, επιθετικός, αδιάλλακτος. Όμως ο Δικαιόπολις θα τον αντιμετωπίσει με θάρρος και με θράσος, θα τον πείσει μεταμφιεζόμενος σε ήρωα του γοητευτικού μεγάλου Αρνητικού της εποχής, του Ευριπίδη. Καθώς ρέει το κρασί και τα κοψίδια σπάνε τις μύτες, ο Χορός μεταστρέφεται, αρνείται τον Λάμαχο και χορεύει συστρεφόμενος, στις παγανιστικές φούρλες του Δικαιόπολι. Έχουμε πια ελεύθερη αγορά, γιορτινά ρούχα, χρώματα, λαμπιόνια, βεγγαλικά, ένα πανηγύρι στη σκηνή. Όμως, πέρα εκεί ο πόλεμος συνεχίζεται. Το κάρο του Δικαιόπολι –όπως και αυτό της Μάννας Κουράγιο- δείχνει να εξαντλεί τα ειρηνικά του πολεμοφόδια.
Η άγρια διαπόμπευση του Λάμαχου, που κερδίζει επάξια τον ρόλο του αποδιοπομπαίου, αποφορτίζει την κοινότητα (;) Μια αίσθηση μετεωρισμού απομένει στο μεθεόρτιο τοπίο, ένα κοινό αίσθημα θολό και ζαλισμένο, όπως το παιδί του τέλους, με το μικρό βεγγαλικό του παγωτού και το πλαστικό σημαιάκι στα αμήχανα χέρια του. Και πάνω ψηλά στα πλακάτ της παράβασης ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης, ο Θεόφιλος, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Λαμπράκης, με το ανεξίτηλο σήμα της ειρήνης. Φωτεινά μετέωρα, κεράκια εφημερίας, που κρατούν αναμμένο τον πολυέλαιο του Έθνους. Λίγο πιο κάτω στα χώματα, συμπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι τραγικοί zanni μιας real politik, Βουλευτάκια της φακής, διαχειριστές της μπίζνας, του μεγάλου χρέους, Ελλάδα, Duty Free, αποικία.
Θεσσαλονίκη Ιούνιος 2010 Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 2 Ιουλίου στο Αρχαίο θέατρο Δελφών «Φρύνιχος» όπου οι Αχαρνής θα είναι η εναρκτήρια παράσταση των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (9-10 /7), στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης (14-15 /7), στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου (23-24 /7), στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα (28/7), στο Αρχαίο Θέατρο της Ολυμπίας (30/7). Η περιοδεία θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συντελεστές
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας Κοστούμια: Έρση Δρίνη Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός Ενορχήστρωση &Μουσική Διδασκαλία: Άρης Βλάχος Φωνητική προετοιμασία: Νίκος Βουδούρης Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάντζελα Γκίντη Βοηθός χορογράφου: Τατιάνα Μύρκου Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)
Σταμάτης Κραουνάκης (Δικαιόπολις), Ιορδάνης Αϊβάζογλου (Κήρυκας), Δημήτρης Κοντός (Αμφίθεος), Γιάννης Χαρίσης (Πρέσβης Α), Χρήστος Νίνης (Πρέσβης Β΄, Θηβαίος), Νίκος Μαγδαληνός (Πρέσβης Γ’, Ξανθίας), Κωνσταντίνος Χατζησάββας (Αρτάβας, Υπηρέτης Ευριπίδη), Νίκος Τουρνάκης (Θέωρος), Γιάννης Σιαμσιάρης ( Ευριπίδης), Γρηγόρης Βαλτινός (Λάμαχος), Πάολα Μυλωνά (Θεραπαινίδα Λάμαχου, Μούσα,) Τατιάνα Μύρκου (Θεραπαινίδα Λάμαχου, Μούσα, Ειρήνη), Εύα Σωφρονίδου (Θεραπαινίδα Λάμαχου, Κορίτσι Μεγαρίτη), Κώστας Βουτσάς (Μεγαρίτης), Παρθένα Χοροζίδου (Κορίτσι Μεγαρίτη), Αλέξανδρος Τσακίρης (Συκοφάντης, Γεωργός, Β΄ Κήρυκας), Γιάννης Καραούλης (Νίκαρχος), Πολυξένη Σπυροπούλου (Άγγελος Λάμαχου, Κουμπάρα), Θεοδώρα Βουτσά (Παράνυμφος), Χρίστος Νταρακτσής (Παιδί), Νίκος Καπέλιος ( Άγγελος-Νοσοκόμα Λάμαχου). Χορός (με αλφαβητική σειρά)
Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Θεοδώρα Βουτσά, Νίκος Καπέλιος, Θανάσης Καραθανάσης, Γιάννης Καραούλης, Δημήτρης Κοντός, Νίκος Μαγδαληνός, Χρήστος Μουστάκας, Πάολα Μυλωνά, Τατιάνα Μύρκου, Χρήστος Νίνης, Χρίστος Νταρακτσής, Νίκος Ορτετζάτος, Βασίλης Παπαγεωργίου, Γιάννης Σιαμσιάρης, Μιχάλης Σιώνας, Πολυξένη Σπυροπούλου, Εύα Σωφρονίδου, Νίκος Τουρνάκης, Αλέξανδρος Τσακίρης, Γιάννης Χαρίσης, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Παρθένα Χοροζίδου. Τραγουδιστής: Χρήστος Μουστάκας Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Άρης Βλάχος, Σοφία Κακουλίδου, Άννα Λάκη, Νίκος Μπαχαρίδης, Νίκος Χατζόπουλος.

ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΔΙΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ Η ΑΤΤΙΚΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τι αποκαλύπτει με ερώτηση του στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου για την αναμόρφωση του ΠΕΠ Αττικής http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7265 Διαβάστε επίσης: 1) Τσούρας προαναγγέλλει Φώφη για την Αθήνα http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7262 2) Θεσ/νικη: Κεντρικά η επιλογή περιφερειάρχη και δημάρχου http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7265 3) Θεσ/νικη: Αποχωρεί και η Αράπογλου http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7261 4) Συνάντηση Παπατόλια με πρόεδρο του ΕΟΤ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7266 5) Νέα επιχείρηση καθαρισμού σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7267 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Email : dipeh@otenet.gr Πρόγραμμα εικαστικής δημιουργίας για παιδιά Δημοτικού Το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Χανίων – ΚΕΔΗΧ θα υλοποιήσει τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ένα πρόγραμμα εικαστικής δημιουργίας για παιδιά Δημοτικού, που εκτός από την ζωγραφική με διάφορα υλικά και τεχνικής, θα δοθεί έμφαση στο κολάζ, τις συναρμογές, τις εικαστικές κατασκευές, και την μικρογλυπτική. Υπεύθυνος του προγράμματος ο Γιάννης Μαρκαντωνάκης, διευθυντής και δάσκαλος του εργαστηρίου. Βίλα Κούνδουρου Ηρώων Πολυτεχνείου 2 Τηλ. 2821053730 10 – 13 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου

ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟ ΓΙΑ ΑμεΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟ ΓΙΑ ΑμεΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

* Αναβιώνουν και φέτος τα Παρχάρια * ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» * ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ ΚΟΛΩΝΙΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" * Ομιλία του προέδρου της Π.Ο.Ε., καθηγητή κ, Γεώργιου Παρχαρίδη, στην κεντρική εκδήλωση Μνήμης στην Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αγ. Σοφίας στις 19.5.2010

Ο πιο αδύναμος κρίκος

Ο πιο αδύναμος κρίκος

Τα αμερικανικά ομόλογα διανύουν την καλύτερη χρονιά τους από το 2003, έχοντας καταγράψει άνοδο 4,5% μέχρι τις 18 Ιουνίου, σύμφωνα με την Bank of America, ‘καθώς οι επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές επι... Περισσότερα...

Tο εθνικώς ορθό είναι το οικονομικώς ορθό; Η τρέχουσα αφήγηση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας είναι πάνω κάτω αυτή: Η χώρα βρέθηκε στο χείλος της χρεωκοπίας, δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει τις...

ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ Ο μεγάλος Αμερικανός οικονομολόγος Paul Samuelson λίγο πριν από τον πρόσφατο θάνατό του είχε υποστηρίξει πως ο εξ ίσου διάσημος φιλελεύθερος νομπελίστ...

CDS στα ύψη, ΓΔ στον πάτο Πάνω από τις 1100 μονάδες συντηρήθηκαν τα CDS την Παρασκευή, την ώρα που ο ΓΔ βούλιαζε ακόμη χαμηλότερα ακολουθώντας αντίθετη κίνηση τόσο από αυτά όσο...

Στο Καρφί Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 472 ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010Το σημείωμα του "Κ" Διαπιστώσεις και ευθύνες «Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει», λέει μια λαϊκή παροιμία. Στην περίπτωση κάποιων ιδιαιτέρως… ευαίσθητων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι έξω από το χορό τα τραγουδούσαν έξω φωνή περιφερόμενοι στα κανάλια. Το άσμα επαναλαμβανόταν μονότονα: το πακέτο των μέτρων για ασφαλιστικό, εργασιακό, που προωθείται με αρκετή βιασύνη και υποτυπώδη επικοινωνιακή στήριξη υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, ανατρέπει σχεδόν τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί φόβους, καλλιεργεί ανασφάλεια για το μέλλον και καταργεί εργατικά δικαιώματα που θεωρούνταν θεμελιώδη. Όλα αυτά είναι διαπιστώσεις – άλλοτε ρεαλιστικές κι άλλοτε με μεγάλη δόση κινδυνολογίας και υπερβολής. Θα μπορούσε να τις προβάλλει κατ’ εξακολούθηση η αντιπολίτευση, που έχει ταυτιστεί διαχρονικά με την απόρριψη κάθε κυβερνητικής απόφασης ή πρωτοβουλίας. Θα μπορούσε μόνο θεωρητικά, διότι ένα μεγάλο μέρος της δεν δικαιούται να κάνει κριτική. Σελ.2 Κόντρα ξύρισμα του Καραμανλή στον Σαμαρά Σε τροχιά διάλυσης έχει εισέλθει εδώ και αρκετό καιρό η Ν.Δ. Από χθες έχει ξεκινήσει το 8o Συνέδριο, που ουσιαστικά σηματοδοτεί την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για το μεγαλύτερο κόμμα της Δεξιάς στην Ελλάδα, και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και το τελευταίο. Ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να είναι εγκλωβισμένος στα «θέλω» των δικών του, στην υπονόμευση της Ντόρας και στην εσωκομματική επικυριαρχία που επιδιώκει να έχει ο «ιδιοκτήτης» της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής. Ο τελευταίος μάλιστα σε ρόλο του κουρέα της… Ρηγίλλης ξύρισε χωρίς σαπουνάδα τον πρόεδρο του κόμματος, υποχρεώνοντάς τον να εξυμνήσει ακόμη και την καταστροφική διακυβέρνηση προκειμένου ν’ αποφύγει τη διάσπαση. Σελ. 12 και Σελ. 13 Θύμα της οικονομικής κρίσης και η ποιοτική τηλεόραση Αν η τηλεοπτική σεζόν, που κατεβάζει αυτές τις ημέρες ρολά, σας φάνηκε φτωχική, «θολή», «εκ των ενόντων», με «νεκραναστάσεις» τηλεοπτικών προσώπων, πληθώρα μαγειρικών εκπομπών και… πολλή φασαρία για το τίποτα, σας έχουμε δυσάρεστα νέα: η επομένη σεζόν 2010-2011 θα είναι ακόμα χειρότερη! Η οικονομική κρίση έχει «μαδήσει» τα ταμεία των καναλιών, ενώ το χαράτσι 20% επί των διαφημιστικών εσόδων που επέβαλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έδωσε το σύνθημα στους καναλάρχες για να πάρουν το ψαλίδι και να αρχίσουν τις περικοπές: πρώτα στους μισθούς, μετά στα πρόσωπα και τέλος στις ίδιες τις εκπομπές τους. Σελ. 44 και Σελ. 45 Κόβουν δέκα κεφάλια και ξεφυτρώνουν άλλα είκοσι… Σε Λερναία Ύδρα εξελίσσεται η τρομοκρατία στην Ελλάδα με τραγικές πλέον συνέπειες, αλλά και επιχειρησιακές ικανότητες που προκαλούν ανατριχίλα. Λίγους μήνες μετά τις συλλήψεις στελεχών του Επαναστατικού Αγώνα, τρομοκράτες δήλωσαν «παρών» με ένα από τα πλέον θεαματικά χτυπήματα, προσβάλλοντας το «μεγαλύτερο εχθρό» της νεο-τρομοκρατίας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και επαναφέροντας ταυτόχρονα την ανασφάλεια στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Πέρα από τα κενά ασφαλείας τα οποία υπήρχαν και τα οποία «επέτρεψαν» να περάσει το δέμα στον 7ο όροφο του υπουργείου στην Κατεχάκη, όπου στεγάζονται τα γραφεία του κ. Χρυσοχοΐδη και των συνεργατών του, την ηγεσία της ΕΛΑΣ πλέον την απασχολούν ακόμη περισσότερο ο τρόπος δράσης, η επιλογή του στόχου και η εκπαίδευση των τρομοκρατών, η οποία ξεφεύγει κατά πολύ της εγχώριας τρομοκρατίας. Σελ. 52 και Σελ. 53 «Έλα να με τελειώσεις» «Έλα να με τελειώσεις, μόνο εσύ μπορείς», φαίνεται ότι τραγουδά με το γνωστό σπαρακτικό του τρόπο ο Αντώνης Ρέμος στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελιέρη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός τραγουδιστής έχει μπει στο στόχαστρο και οι φορολογικές δηλώσεις του των τελευταίων ετών έχουν γίνει φύλλο και φτερό. Φαίνεται ότι βρέθηκε πολύ… ψητό, καθώς υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις αγοραπωλησίες του ή άλλες δραστηριότητες. Η μεγάλη μαύρη τρύπα, μάλιστα, εντοπίζεται στην ΠΑΕ Ηρακλής. Ο κ. Ρέμος, όταν ανέλαβε τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας, προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καταθέτοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε να περάσει η ΠΑΕ στον έλεγχό του. Αυτά τα χρήματα πρέπει να δικαιολογηθούν και οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ δείχνουν ότι δεν δικαιολογούνται βεβαίως. Σελ. 57 στο Πέταλο H τελευταία επικοινωνία του Γιώργου Βασιλάκη ήταν με τον αρχηγό της Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου… «Τώρα ανοίγω την αλληλογραφία. Πρέπει να συζητήσουμε μια σοβαρή καταγγελία ενός πολίτη…». Λίγα λεπτά αργότερα έκανε τη μοιραία κίνηση… «Θα τους πιάσουμε» ήταν η φράση που ακούστηκε αρκετές φορές στη συνάντηση που είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Γιώργο Παπανδρέου, μόλις ο πρωθυπουργός αργά το βράδυ επισκέφθηκε τον τόπο του φονικού. Για τον Χρυσοχοΐδη είναι πια θέμα τιμής. Ο Βασιλάκης δεν ήταν απλώς συνεργάτης του, αλλά ο πιο πιστός του άνθρωπος και πολύ καλός του φίλος. Ο Κρητικός υπασπιστής τον ακολουθούσε παντού. Και δεν είναι τυχαίο ότι, όταν το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην αντιπολίτευση, έφυγε από το Σώμα για να ακολουθήσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη… Η έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκλόνισε την κυβέρνηση. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, μόλις βγήκε από το γραφείο του, που είχε γεμίσει καπνούς, τηλεφώνησε αμέσως στον Γ. Παπανδρέου. Τον βρήκε στη Βουλή και τον ενημέρωσε ότι ο υπασπιστής του ήταν νεκρός. Ο πρωθυπουργός τον ρώτησε αν είναι ο ίδιος καλά και αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον καθησύχασε. Σελ. 63 Έξι μήνες χωρίς τον Νίκο Πέρασαν κιόλας έξι μήνες από την τραγική απώλεια του Νίκου Κακαουνάκη. Διάστημα αρκετό για να το πάρουν απόφαση όσοι μένουν πίσω, αλλά πολύ μικρό για να τον ξεχάσουν εκείνοι που τον αγάπησαν. Έξι μήνες από την ημέρα που ο Νίκος έφυγε για πάντα από κοντά μας, κι όλοι εμείς οι φίλοι και συνεργάτες του ασυναίσθητα κάποιες στιγμές νομίζουμε ότι θ’ ακούσουμε το βήχα του καθώς θα διαβαίνει με αργό βήμα το διάδρομο προς το γραφείο του. Πόσον καιρό ακόμη θα χρειαστούμε για να το πάρουμε απόφαση ότι ο Νίκος μάς παρακολουθεί κάπου από ψηλά – κι άλλοτε εγκρίνει αυτά που κάνουμε κι άλλοτε νευριάζει που δεν μπορεί να βάλει τις φωνές; Σελ. 64

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Δύσκολη αποστολή ξανά για τον Πετρέους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΙΑΛΕΞΗ "Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ"

Επίκαιρα

Ντούτσε – Φύρερ : 2 – 0! Συμβουλές του Έλληνα πρόξενου στο Ντέρμπαν για τους Έλληνες ταξιδιώτες στη Νότια Αφρική ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ: Ένας διαχρονικά μεταφυσικός δημιουργός Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη σε… ρυθμούς Μουντιάλ, «Ποδοσφαιρικά πορτραίτα» στη Φλωρεντία ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ: «Φταίμε… είμαστε ψεύτες, ευθυνόφοβοι και λαμόγια»

Tελευταία συνωμοσία κατά των ελληνικών ομολόγων…

Tελευταία συνωμοσία κατά των ελληνικών ομολόγων…

Καθεστώς φορο-ασυλίας για την Mercedes Benz Ελλάς!

G.Soros:Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί το αδιανόητο

Στο 68,39% η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας μετά τη βομβιστική επίθεση<>

Το δέμα του θανάτου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Με την αλληλογραφία έφτασε το δολοφονικό κουτί που σκότωσε τον υπασπιστή του Χρυσοχοΐδη ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ματίνα Ηρειώτου Τον σπασμένο κρίκο στα μέτρα ασφαλείας και ελέγχου όλων των αντικειμένων που φθάνουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναζητά τώρα η Αστυνομία. Αυτό το κενό στην ασφάλεια στοίχισε τη ζωή στον 49χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη. Σοκ προκάλεσε η χθεσινή επίθεση αφού οι άγνωστοι τρομοκράτες κατάφεραν ένα από τα πιο εντυπωσιακά τους χτυπήματα, φθάνοντας μία ανάσα από τον σημαντικότερο διώκτη τους, τον Μ. Χρυσοχοΐδη. Oι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής πάντως συνδέουν το χτύπημα με ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Σχεδόν δύο μήνες μετά τις συλλήψεις και τον αφοπλισμό του Επαναστατικού Αγώνακαι τη σιγή που ακολούθησε από όλα τα μορφώματα με τρομοκρατική δράση- ο κύκλος του αίματος ξανάνοιξε χθες, λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΟΔΗΓΙΑ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ"

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr>> ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΣΦΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΛΟΥΡΙΩΝ", ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7260 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1)ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7258 2) ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΦΑΣΟΥΛΑΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7259 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics * Δυο στρατιώτες και ένας πολίτης νεκρός από επίθεση του ΡΚΚ στη ΝΑ Τουρκία * O κομματισμός διέλυσε το κράτος και την Αστυνομία * ΗΠΑ: Το Κιργιστάν μπορεί να εξελιχθεί σε δεύτερο Αφγανιστάν, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ρωσίας. * «Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να ανταμώσει και πάλι με την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ... * Το γύρο του κόσμου κάνει η έκρηξη στην Αθήνα * Έκρηξη στην "καρδιά" της Προστασίας του Πολίτη.Νεκρός ο υπασπιστής του υπουργού * Ποινική δίωξη για το τηλεπικοινωνιακό σύστημα του Στρατού * Αλβανία: αντιδράσεις στο “δόγμα Νταβούτογλου” * Η Αθήνα δεν επικυρώνει υπογεγραμμένες συμφωνίες με τα Τίρανα ενώ ο Οθωμανικός στόλος βρίσκεται στην Αλβανία! * «Τούρκοι» στην Θράκη, «τούρκοι» στην Κρήτη τώρα και στα... Γιάννενα * Αθήνα και Σκόπια * Το "Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας" στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ * Βενεζουέλα: η κυβέρνηση πρόκειται να εθνικοποιήσει 11 ανενεργές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου αμερικάνικης εταιρίας. * H ασπίδα της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας * Η Τουρκία παρουσιάζει τιμές 1974 για τις ε/κ περιουσίες * LE MONDE : Το δράμα του Κιργιζιστάν * ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ: «Θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα» * Αντιμέτωποι με τη νέα τουρκική στρατηγική * Αλλαγή διοίκησης στην ΕΛΔΥΚ * «Νοικιάστε την Ελλάδα σε ξένους!» * Ερντογάν, τότε και τώρα * ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.«Μεγάλο αγκάθι» ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ * Κλείνουν δύο αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία * Θα επιδοτήσουν τις πτήσεις Πεκίνο - Αθήνα * Το Κουρδικό επανέρχεται στο προσκήνιο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

* ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ * ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ * Παρχάρια 2010: Αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών * ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ