Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VIII

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VIII

Όγδοη συνέχεια της «ΜΑΥΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» των ημερών η οποία έχει να κάνει με τον ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ των ΑΝΑΠΗΡΩΝ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ της χώρας, και για να είμαι πιο ακριβής, τους ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ, μιας και έχουμε τόσο τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηριών, όσο και τη «ΛΙΣΤΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ».
Τα ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ της ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ  των ΑΜΕΑ και Χρονίως Πασχόντων, τα οποία παρουσιάζουν όχι μόνο πολλές ασάφειες, αλλά ΚΑΙ πολλές περισσότερες ελλείψεις, τα οποία φυσικά ΔΕΝ είναι τυχαία. ΟΛΑ έχουν στόχο τη διευκόλυνση των επιτροπών στο να ΚΟΒΟΥΝ, να ΣΦΑΖΟΥΝ ασθενείς. Το ξαναείπαμε, και δεν θα κουραστούμε να το λέμε.
Πάμε να δούμε ένα κραυγαλέο παράδειγμα Έλλειψης, έτσι, για να μην νομίζουν οι όποιοι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ πως ο κόσμος κοιμάται και θα τους αφήσει να παίζουν με τις ασθένειες και τις ζωές του.
«Εμπαίζουν τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Βαθιά απογοήτευση και οργή κατακλύζουν εύλογα τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης. Παρά τις υποσχέσεις και τα ωραία λόγια, οι αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι δυστυχώς η κρατική γραφειοκρατία διαχειρίστηκε το θέμα χωρίς τη δέουσα ευαισθησία και επιστημονική τεκμηρίωση.
Εξηγούμαι. Πρόσφατα, δημοσιεύτηκαν δύο καίριες αποφάσεις της Πολιτείας: ο λεγόμενος Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ) και ο νέος Πίνακας Μη-Αναστρέψιμων Παθήσεων. Ο τελευταίος καθορίζει τις παθήσεις, των οποίων η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον.
Αυτός ο πίνακας λοιπόν δεν περιλαμβάνει την Πολλαπλή Σκλήρυνση! Παρ’  όλο που διεθνώς ορίζεται ως μια χρόνια, ανίατη και προοδευτικώς επιδεινούμενη πάθηση και ενώ όλες οι υπάρχουσες θεραπείες είναι απλά συμπτωματικές και δεν οδηγούν στην ίαση.
Μάλιστα, υπάρχουν μορφές της νόσου, όπως η πρωτοπαθώς και η δευτεροπαθώς προϊούσα, στις οποίες η όποια αναπηρία εγκαθίσταται δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας. Μέχρι πριν από λίγες μέρες, δε, για την πιο βαριά μορφή, την πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη θεραπεία.
Και αυτή πάντως που εγκρίθηκε πρόσφατα, το φάρμακο Ocrevus (ocrelizumab), φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει μόνο έναν στους τέσσερις ασθενείς, που υποφέρουν από αυτή τη βαριά μορφή της νόσου.
Η ομοσπονδία των ασθενών με σκλήρυνση (ΠΟΑμΣΚΠ), με επικεφαλής την πρόεδρο Βάσω Μαράκα, προσπάθησε εγκαίρως να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως την υπουργό Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή του Αρ.7 ν.3863/2010 που είχε επιφορτιστεί με την αναθεώρηση του ΕΠΠΠΑ.
Απευθύνθηκε και στον Α. Ξανθό, αν και ήταν πρακτικά ήταν αναρμόδιος. Αναρωτιέμαι όμως: Πώς είναι δυνατόν ο εκάστοτε υπουργός Υγείας να μην έχει λόγο στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες θα πρέπει να βασίζονται σε επιστημονικά κριτήρια και δεδομένα, που αφορούν τη φύση, τη βαρύτητα και τις επιπτώσεις κάθε χρόνιας νόσου;
Αυτό ακριβώς είναι και το μείζον θέμα. Οι αποφάσεις αγνοούν τη φύση και πολυπλοκότητα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Στον αναθεωρημένο ΕΠΠΠΑ το ποσοστό αναπηρίας ξεκινά από 35%, όσο ήταν και στον προηγούμενο, ενώ παλαιότερα ξεκινούσε από 67%.
Η ρύθμιση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί ασθενείς. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι εισηγητικοί φάκελοι δεν αναφέρουν με λεπτομέρεια κάθε σύμπτωμα, που βιώνει ο ασθενής, με αποτέλεσμα να μην συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό της αναπηρίας.
Η ομοσπονδία των ασθενών έχει επανειλημμένως προτείνει κάτι πολύ απλό: να υπάρχουν σαφείς οδηγίες για την συμπλήρωση του εισηγητικού φακέλου από τον θεράποντα Ιατρό και κυρίως να απαιτούν πλήρη αναφορά των συμπτωμάτων του ασθενούς, καθώς και της μορφής της νόσου.
Να σας δώσω ένα ακόμη παράδειγμα για το πόσο αναποτελεσματική είναι η ισχύουσα διαδικασία. Ένα από τα βασικά συμπτώματα της νόσου, που επιβαρύνει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών, είναι η κόπωση. Και όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται στον υπολογισμό της αναπηρίας!
Η κλινική εικόνα του ασθενούς την ημέρα της αξιολόγησης, πολλές φορές επηρεάζει την επιτροπή αξιολόγησης. Όμως, το θέμα είναι ότι η κλινική εικόνα κάθε ασθενή δεν είναι στάσιμη. Άρα, είναι λάθος η κρίση της επιτροπής να βασίζεται σε αυτή.
Ακόμη, η επιτροπή αξιολόγησης προχωρεί μόνο σε ανάγνωση της γνωμάτευσης, που συνοδεύει τη μαγνητική τομογραφία και δεν εξετάζει την ίδια την εξέταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα, αφού σε αρκετές περιπτώσεις π.χ. προϊούσες μορφές της νόσου, η γνωμάτευση δεν είναι αντιπροσωπευτική.
Τελικά, φαίνεται ότι μερικές φορές το πιο δύσκολο για τους ασθενείς δεν είναι μόνο η νόσος και οι επιπτώσεις της, αλλά να τα βάλουν με την απρόσωπη δημόσια διοίκηση και τις φρούδες υποσχέσεις των πολιτικών. Η Πολιτεία οφείλει να διαχειριστεί το θέμα με τη δέουσα ευαισθησία και επιτέλους, οι εκπρόσωποι των ασθενών να συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό και τη λήψη των αποφάσεων.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Έχω γράψει πολλές φορές, πως οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, είναι από τους πιο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ στις διάφορες επιτροπές, και μάλιστα ανέφερα και τους λόγους οι οποίοι αναφέρονται και στο παραπάνω άρθρο.
Σε συζητήσεις που είχα με γιατρούς αλλά και με ασθενείς με τη συγκεκριμένη πάθηση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως «οι όποιες ελλείψεις, ασάφειες που αφορούν την πάθηση αυτή, είναι ίσως γιατί εκείνοι που ανέλαβαν τη σύνταξη του πίνακα των παθήσεων, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΥΧΗ. Θα θυμίσω επίσης, πως συνέχεια φωνάζουμε ότι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, είναι μια πάθηση που μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τους πιο ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ νευρολόγους που ασχολούνται πολλά χρόνια με αυτήν, κάτι που το υποστηρίζουν οι ίδιοι οι γιατροί.
Το μέλλον των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας όπως και πολλών άλλων είναι πολύ πιο αβέβαιο. Είναι σα να λέμε, «κάθε φέτος και χειρότερα». Ο χώρος των ΑΜΕΑ και Χρόνια Πασχόντων είναι πλέον βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Αν ψάξετε στα διάφορα forum θα διαπιστώσετε δυο συναισθήματα.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, και ΟΡΓΗ.
Και απευθυνόμενος προς ΟΛΟΥΣ τους «αρμοδίους», όποια ιδιότητα και αν έχουν αυτοί, θα τους πω πως πολύ σύντομα θα θερίσουν τις θύελλες από τους ανέμους που έσπειραν.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Επαναφορτιζόμενος Φακός τύπου Search

Επαναφορτιζόμενος Φακός τύπου Search της εταιρείας Mactronic
Πλεονεκτήματα
Επαναφορτιζόμενος προβολέας LED με πολύ ισχυρό φως – 10 Watt LEDdiode που δημιουργεί φωτεινότητα 850 lm. Διαθέτει δύο τρόπους λειτουργίας: 100% και 50%. Μακρά διάρκεια λειτουργίας – έως 8h και χρόνο φόρτισης περίπου 24 ώρες. Είναι εξοπλισμένος με φωτεινή ένδειξη στο πίσω μέρος για τον χρόνο της μπαταρίας για επιπλέον ασφάλεια του χρήστη κατά τη διάρκεια εργασίας. Η λαβή κρατήματος είναι τύπου πιστόλι, και με μιά κίνηση μπορεί να γίνει βάση στήριξης. Διαθέτει φορτιστής ρεύματος 230V και 12V και ιμάντα μεταφοράς
Προδιαγραφές
Διάρκεια Πλήρους Φόρτισης: 24h
Διάρκεια Λειτουργίας: Υψηλή: 4h, Σταθερή: 8h, Flashing (Προειδοποίησης):140h
Τρόποι Λειτουργίας: 100%, 50%, Flash
Φωτεινότητα: 850lumen
Λαμπτήρας: CREE 10W LED
Μπαταρίες/Φορτιστής: AC 230V/ DC 12V, battery 4V 5,5Ah
Προτεινόμενη Χρήση
Για όλες τις εργασίες.
Οδηγίες Χρήσης
Εύκολος στη χρήση. Ανάβει με 1 κουμπί λειτουργίας. Διατηρείστε τον καθαρό από βρωμιά και υγρασία. Μη χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά για να τον καθαρίσετε.

7" WIDE COLOR LCD GPS/WAAS CHART PLOTTER & FISHFINDER COMBO Model GP-1870F

7" WIDE COLOR LCD GPS/WAAS CHART PLOTTER & FISHFINDER COMBO Model GP-1870F
Compact, Powerful GPS Chart Plotter With Fish Finder For Recreational And Fishery Boats 
The 7" wide Chart Plotter with fish finder provides the user with powerful, fast performance and intelligent features while remaining compact in size.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT ONE CB RADIO ME S METER!

CRT ONE CB RADIO ME S METER!
ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): CRT-ONE 
CRT ONE-N CRT ONE MINI CB RADIO
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ (8-10w)
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
TΩΡΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ S METER!!!
AM/FM European Multinorms
4W Output Power
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

Το άταχτο συννεφουλίνι

Το άταχτο συννεφουλίνι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 28 Σεπτεβρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-130-3
Σε µια συννεφογειτονιά ζει µε τη µαµά του και την αδελφούλα του, τη Φούλα Φούλα Συννεφούλα, ένα σκανταλιάρικο συννεφουλίνι που του αρέσει να κάνει αταξίες. Η µαµά του του ζητάει να της υποσχεθεί ότι θα είναι φρόνιµο.
Το συννεφουλίνι το υπόσχεται, αλλά συνεχίζει να κάνει τη µία αταξία µετά την άλλη. Όταν η µαµά το µαθαίνει, για να το τιµωρήσει αποφασίζει να µην το πηγαίνει τις Κυριακές να κάνει τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο, ούτε να το αφήνει να παίζει κυνηγητό µε τα άλλα συννεφάκια, αλλά η χειρότερη τιµωρία του είναι άλλη. µια τιµωρία τόσο δυσβάσταχτη που δεν µπορεί να την αντέξει. Τότε είναι που το συννεφουλίνι παίρνει την απόφαση να φύγει κρυφά από τη συννεφογειτονιά για να βρει έναν τρόπο να κερδίσει πάλι την αγάπη της µαµάς του.

Χρήστος Θηβαίος & Μαρία Παπαγεωργίου στο Block33

Χρήστος Θηβαίος & Μαρία Παπαγεωργίου στο Block33

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ BLOCK 33
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου, την πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, σε ένα πραγματικά κοινό πρόγραμμα με σκηνές από το παρελθόν και το μέλλον της προσωπικής τους διαδρομής.
Από τη μία, ο Χρήστος Θηβαίος με τον εξαιρετικό τελευταίο του δίσκο «Σιδερένιο νησί», χιλιάδες ώρες σκηνικής πτήσης και ρεπερτόριο αξιοζήλευτο κι από την άλλη, η Μαρία Παπαγεωργίου, το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα που συζητήθηκε για τις ξεχωριστές εμφανίσεις της, δημιουργούν ένα δυσεύρετο αισθητικό και συναισθηματικό περιβάλλον με καθαρό οξυγόνο που παράγεται από την Τέχνη τους και τον σεβασμό στον ακροατή.
Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι οι επί χρόνια συνεργάτες τους Μάξιμος Δράκος - πιάνο, Σταύρος Ρουμελιώτης - κιθάρες, Καλλίστρατος Δρακόπουλος - τύμπανα, Άγγελος Παπαδάτος - κοντραμπάσο.
Eισιτήρια 

11 ευρώ ορθιων και 13 ευρώ καθήμενων
Με την αγορά εισιτηρίου καλέστε στο 
2310.533.533 για κράτηση
https://www.facebook.com/thivaios/
https://www.facebook.com/mariapapageorgiouofficial/

Νέο εργαστήριο για ενήλικες_Κατασκευές με ύφασμα

Στα μυστικά και τις τεχνικές των κατασκευών με ύφασμα, ξύλο και άλλα υλικά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν οι συμμετέχοντες στο καινούργιο εργαστήριο για ενήλικες, που αρχίζει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, με την μουσειολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.
Παίρνοντας έμπνευση από τα έργα της έκθεσης του Πάρι και της Μερόπης Πρέκα, στο τριπλό αυτό εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές. Στην πρώτη συνάντηση βασικό υλικό θα είναι το ξύλο μπάλσα και θέμα το κόσμημα εμπνευσμένο από τα θαλασσινά θέματα του Πάρι Πρέκα. Στη δεύτερη συνάντηση οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την τεχνική του needle felting φτιάχνοντας χρηστικά σουβέρ, ενώ οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν με τον σχεδιασμό και την κατασκευή στένσιλ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο τύπωμα σχεδίων πάνω σε υφασμάτινες τσάντες.
Η Ανθή Χρυσοπούλου μετά από περιπλανήσεις στη Ψυχολογία και την Παιδαγωγική, το Θέατρο και τη Μουσειολογία, συνόψισε γνώσεις εμπειρίες και κλίσεις στην αγάπη για το χειροποίητο. Τη συγκινεί και την εμπνέει η δυνατότητα των υλικών και αντικειμένων να μεταμορφώνονται φέροντας μέσα τους πολλαπλές ζωές και μνήμες. Για να μοιραστεί την αγάπη της αυτή, οργανώνει σχετικές δράσεις και εργαστήρια σε διάφορους χώρους ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική της γωνιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Κουμπί coffee & crafts.
Οι ημερομηνίες του εργαστηρίου είναι: Σάββατο 20, 27 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00 - 13.00. Κόστος συμμετοχής:  40 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. 
Οι εγγραφές συνεχίζονται. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 247111.

Διάλεξη στον ΟΦΑ: Η αυγή της επιστήμης στην Αρχαία Ιωνία: Από τον Ερατοσθένη και τον Αρίσταρχο ως τον Αϊνστάιν

Like  Tweet  Pin  +1 
20180120
 

Διάλεξη στον ΟΦΑ: Η αυγή της επιστήμης στην Αρχαία Ιωνία: Από τον Ερατοσθένη και τον Αρίσταρχο ως τον Αϊνστάιν

Χρήστος Ελευθεριάδης, καθηγητής στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων ΑΠΘ
Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
Μετά την διάλεξη θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Ομίλου.
Είσοδος ελεύθερη
Στη διάλεξη αυτή θα αναφερθούν οι πρώτες αναλαμπές της επιστήμης στα θέματα κατανοήσεως της φύσεως και του Κόσμου στην Αρχαία Ιωνία και θα εξηγηθούν οι πραγματικά θαυμαστές επιστημονικές προσεγγίσεις του Ερατοσθένη και του Αρίσταρχου στη μέτρηση των διαστάσεων της Γης και των διαστάσεων και αποστάσεων της Σελήνης και του Ήλιου.
Μετά το σκοτάδι του Μεσαίωνα, θα συζητηθεί η αναγέννηση της επιστημονικής προσεγγίσεως από τους Κοπέρνικο, Κέπλερ, Γαλιλαίο και Νεύτωνα, με το ηλιοκεντρικό πλέον σύστημα, την χαραυγή της αστρονομίας με τηλεσκόπια και τον νόμο της βαρύτητας.
Κατά το μέτρο που θα μας το επιτρέψει ο χρόνος, θα αναφερθούν τα τεράστια επιτεύγματα αυτής της εποχής της αστρονομίας με τα άλματα στην τεχνική κατασκευής των πρώτων τηλεσκοπίων, από τον Χέρσελ ως την εποχή των τηλεσκοπίων του όρους Ουίλσον και τον Χαμπλ.
Παράλληλα, θα συζητήσουμε την νέα τότε Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, την πειραματική θεμελίωσή της και τις συνέπειές της για το Σύμπαν, που ώθησαν τον Αϊνστάιν στην εισαγωγή της κοσμολογικής σταθεράς.
Ο περιορισμένος χρόνος δεν θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε με την γέννηση της ραδιοαστρονομίας, την κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων και την επιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος.
Χρήστος Ελευθεριάδης, καθηγητής στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων ΑΠΘ
Σύντομο βιογραφικό
Καθηγητής στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων.
Διδακτορικό (1990) στην εξαΰλωση ύλης – αντιύλης.
Ερευνητικό αντικείμενο στο πεδίο της Πειραματικής Αστροσωματιδιακής Φυσικής.
Team Leader των ομάδων του ΑΠΘ που συμμετείχαν στα πειράματα του CERN, TARC, nTOF και CAST.
Περισσότερες από 130 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 140 σε διεθνή συνέδρια, με περί τις 4000 αναφορές και h-index 27.
Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας:
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 
Σε τούτο το οριακό για τον Τόπο μας σταυροδρόμι των δίσεκτων καιρών μας, η βαθύτερη λογική τ ο υ π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ο ύ α ν τ ί δ ο τ ο υ σ τ η Χ ρ ε ο κ ο π ί α σηματοδοτεί τη ζητούμενη πολιτική πολιτισμού, που θα μας βγάλει στην ανοιχτή δημοσιά της ιστορίας μας.
Με το πολιτιστικό αντίδοτο να νοείται ω ς α π ό σ τ α γ μ α τ η ς α ξ ι α κ ή ς π α ρ α κ α τ α θ ή κ η ς τ η ς μ ε γ ά λ η ς α κ ο λ ο υ θ ί α ς τ ω ν α ι ώ ν ω ν π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ τ ο υ Ε λ λ η ν ι σ μ ο ύ. Φωτίζοντας τη δύσκολη ανηφοριά του μετα-μνημονιακού μας μέλλοντος και διεμβολίζοντας το παγιδευτικό δίπολο: τ ο υ ν ο σ η ρ ο ύ ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η εθνικιστική αφροσύνη, και τ ο υ ν ο σ η ρ ο ύ α ν τ ι - ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η νεοταξική α-τοπία (αποεθνοποίηση).
Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 
συγγραφέας:Λαοκράτης Βάσσης
Isbn: 978-960-579-074-5
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 160
Λιανική Τιμή: 13,00 ευρώ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Τα μέλη της κίνησης πολιτών SOS ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 2:00 μμ. στον Λευκό Πύργο. 
Καλούμε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης να υψώσουμε μαζί φωνή διαμαρτυρίας:

  • Η ιστορία μας είναι ένδοξη και κανείς δεν επιτρέπουμε σε κανέναν  να τη διαστρεβλώνει

  • Το όνομα Μακεδονία  είναι ἡ ψυχή μας!
  • Δεν το διαπραγματευόμαστε!
  • Δεν το εκχωρούμε σε κανέναν!
  • Δεν το προδίδουμε!
  • Δεν δεχόμαστε καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Να μη λείψει ΚΑΝΕΙΣ από το συλλαλητήριο!


SOS ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ»
ΟΧΙ   ΣΤΗΝ   ΕΞΟΡΥΞΗ   ΧΡΥΣΟΥ
ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
http://soskentrikimakedonia.org/

Ελλάδα: Τα καλύτερα τραπέζια των βουνών.


Ελλάδα: Τα καλύτερα τραπέζια των βουνών.

Σημειώστε...

Αρωματικές πατάτες φούρνου με πορτοκάλι.
Το σνίτσελ του Wolfgang Puck.
Εύκολες μπάρες λεμονιού.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 19-01-18/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1009 ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1008 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΙΣ
20/15 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η
7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ
ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ
ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.ΤΟ
ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.00 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.00 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4
ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 23.40 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.30 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η
7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.ΤΟ
ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7.ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ