Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

6 Απριλίου 2009 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του NIKOY KOTZIA ΠOΛITIKO ΣYΣTHMA KAI TAYTOTHTA - Παγκοσμιοποίηση και η περίπτωση του Hνωμένου Bασιλείου τη Δευτέρα 6 Aπριλίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι στην Παλαιά Bουλή. Tη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Aθηνών ΓIΩPΓOΣ ΣΩTHPEΛHΣ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: ΓIΩPΓOΣ A. ΠAΠANΔPEOY, Πρόεδρος ΠA.ΣO.K. AΛEKOΣ AΛABANOΣ, Πρόεδρος Kοινοβουλευτικής Oμάδας ΣY.PIZ.A. ANTΩNHΣ K. ΣAMAPAΣ, Yπουργός Πολιτισμού. MEΓAPO ΠAΛAIAΣ BOYΛHΣ, Σταδίου 13, Aθήνα, τηλ. 210-32.37.6176 Απριλίου 2009 Tο INΣTITOYTO ΔHMOKPATIAΣ KΩNΣTANTINOΣ KAPAMANΛHΣ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΦPINTPIX A. XAΓIEK TO ΣYNTAΓMA THΣ EΛEYΘEPIAΣ τη Δευτέρα 6 Aπριλίου 2009 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Παλαιού Xρηματιστηρίου Aθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: MAPIETTA ΓIANNAKOY, π. Yπουργός Παιδείας ΓEPAΣIMOΣ APΣENHΣ, π. Yπουργός ΔHMHTPHΣ ΠOTAMIANOΣ, Συγγραφέας, Kαθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου APIΣTEIΔHΣ XATZHΣ, Eπίκουρος Kαθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών, Tμήμα MIΘE Πανεπιστημίου Aθηνών ΓIΩPΓOΣ APXONTAΣ, Πολιτικός Eπιστήμων, Yποψήφιος Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Yπεύθυνος επιστημονικής επιμέλειας της ελληνικής έκδοσης του Συντάγματος της Eλευθερίας Tον συντονισμό θα κάνει ο KΩNΣTANTINOΣ APBANITOΠOYΛOΣ, Kαθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, Γενικός Διευθυντής Iνστιτούτου Δημοκρατίας Kωνσταντίνος Kαραμανλής. ΠAΛAIO XPHMATIΣTHPIO AΘHNΩN, Πεσμαζόγλου 1, Aθήνα, τηλ. 210-32.79.9787 Απριλίου 2009 Oι EKΔOΣEIΣ KAΣTANIΩTH σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του KΩΣTA TΣOKΛH ANTE TΩPA NA ΠAPAΠONEΘEIΣ ΣTO ΘEO την Tρίτη 7 Aπριλίου 2009 και ώρα 7 μ.μ. στο «Σχολείον». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: EYAΓΓEΛOΣ BENIZEΛOΣ MANOΣ EΛEYΘEPIOY ΘANAΣHΣ Θ. NIAPXOΣ ΓIANNHΣ ΣAKEΛΛAPAKHΣ H παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Zωντανή ζωγραφική». TO ΣXOΛEION Πειραιώς 52 και Bενιζέλου, Πειραιάς, τηλ. 210-92.82.9008 Απριλίου 2009 To 104 KENTPO ΛOΓOY KAI TEXNHΣ των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του ΓIANNH KOΛOKOTPΩNH ΓENIKA XAPAKTHPIΣTIKA THΣ TEXNHΣ ΣTON 20ό AIΩNA την Tετάρτη 8 Aπριλίου 2009 και ώρα 7 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι: ΓIΩPΓOΣ ΓEΩPΓHΣ, Πρέσβης της Kυπριακής Δημοκρατίας στην Aθήνα APTEMIΣ A. ZENETOY, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Iδρύματος Fulbright στην Eλλάδα EΦH ΣTPOYZA, Tεχνοκριτικός – μέλος AICA

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Χρυσάνθης Καραίσκου

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΔώσ' μου μια δεύτερη ευκαιρία (ένα παραμύθι για την ανακύκλωση)
Εικονογράφος:Νέστορας Ξουρής
Έτος: 31 Μαρτίου 2009
Σχήμα:21x29 Σελίδες:48 Εξώφυλλο:Σκληρό ISBN:978-960-6864-11-7
Μετά την επιτυχία του βιβλίου το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η συγγραφέας Χρυσάνθη Καραίσκου και ο εικονογράφος Νέστορας Ξουρής συναντιόνται ξανά και μας χαρίζουν άφθονο γέλιο με το νέο τους βιβλίο.
Ένα βιβλίο που εκτός από άφθονο γέλιο θα μας μάθει πως γίνεται η ανακύκλωση των σκουπιδιών και γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445

Οι Εργαζόμενοι, με συμβάσεις έργου, στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες παραμένουν απλήρωτοι

Εργαζόμενοι στη Βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., με σύμβαση έργου, μέλη του Συλλόγου Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου σε Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες Ταχ. Δ/νση : Τ.Κ. 574 00 Τ.Θ. 141 Τηλ. : 2310791470 Φαξ : 2310731472 symvasiouxoi-lib.blogspot.com symvasiouxoi-lib@googlegroups.com 30 Μαρτίου 2009 Θέμα: «Οι Εργαζόμενοι, με συμβάσεις έργου, στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες παραμένουν απλήρωτοι» Αξιότιμες κυρίες και κύριοι, Αυτή τη στιγμή στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της χώρας εργάζονται 380 συμβασιούχοι έργου, στο πλαίσιο έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και III). Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν συμβάλλει καθοριστικά στο πολύπλευρο έργο που παράγουν οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες τα τελευταία χρόνια, οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας σοβαρής προσπάθειας στους τομείς παραγωγής, διαχείρισης και πρόσβασης της επιστημονικής γνώσης. Δυστυχώς το ΥΠΕΠΘ συμπεριλαμβάνοντας μερικώς τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες (μόνο στο πλαίσιο της Οριζόντιας Δράσης και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης) από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) τις οδηγεί σε σημαντική μείωση του προσωπικού τους, με άμεση συνέπεια, την υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν μέχρι σήμερα στην Ακαδημαϊκή κοινότητα. Μετά από κινητοποιήσεις μας και με την υποστήριξη, των πρυτανικών αρχών, των προεδρείων των ΤΕΙ, και των επιστημονικών υπευθύνων των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, το ΥΠΕΠΘ με απόφασή του (αρ. πρωτ. 29055/30-12-2008 που κοινοποιήθηκε στις 20-1-2009) ενέκρινε την επέκταση όλων των συμβάσεων έως το τέλος Μαΐου 2009, μια όμως λύση που ολοφάνερα αναβάλλει προσωρινά : τα προβλήματα στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των βιβλιοθηκών την είσοδο στην ανεργία των συμβασιούχων υπαλλήλων τους Οι εργαζόμενοι στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, με σύμβαση έργου, συνεχίσαμε το έργο μας, βασιζόμενοι στην υπόσχεση ότι οι συμβάσεις θα υπογραφούν όσο το δυνατόν συντομότερα και ότι οι μισθοί δεν θα αργήσουν να φτάσουν. Σήμερα, 3 μήνες μετά, σ’ ελάχιστα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (5-6 από τα περίπου 30) έχουν υπογραφεί συμβάσεις και τα ερωτήματά μας σχετικά με το πότε θα πληρωθούμε εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα. Διεκδικούμε Άμεση υπογραφή των συμβάσεων και καταβολή των δεδουλευμένων. Καμία απόλυση Συμβασιούχου με το πρόσχημα ότι λήγει η σύμβασή του. Νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Χρηματοδότηση μέσω του τακτικού προϋπολογισμού των υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί και που ουσιαστικά αποτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προβαίνουμε Σε καθημερινή στάση εργασίας από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου για το διάστημα από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2009. Σε καθημερινή αποχή από την εργασία για το διάστημα από 6 έως 10 Απριλίου 2009.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣΟΝΕΙΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΗ-ΠΕΖΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ Τιμή: €13.00 Σελίδες: 176 Διαστάσεις: 21x21 εκ. Ημ/νία Εκδοσης: 05-02-2009
ISBN: 978-960-335-150-4
Τό βιβλίο αύτό μέ τόν γενικό τίτλο ΟΝΕΙΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΗ πι'ο μικρών καί πιό μεγάλων πεζογραφημάτων μου, χωρίζονται σε δύο μέρη πού αναλύω πιό κάτω, αλλά καί σέ δυό μεγάλες ένότητες:
Προηγείται ή νουβέλα ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ καί άκολουθεί το ΟΝΕΙΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΗ πού ΄έδωσε καί τον τίτλο στό βιβλίο. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΛΙΑΟ ερωτισμός του κρασιού
Mετάφραση: Βασίλης Παπακριβόπουλος
ISBN:978-960-7560-86-5, Σελ. 192, Τιμή:14,00€
Η κάβα είναι «χτισμένη νύχτα», «θαμμένη τρέλα».
Εκεί πέρα το κρασί ωριμάζει, ανθίζει, συμπυκνώνεται.
Μέσα στο μαύρο και υγρό χώμα.
Σαν να γεννιόταν από τη γη κι από τη νύχτα.
Από τον κάτω κόσμο.
Από τα φαντάσματα του Ερέβους.
Αυτό το υγρό του σκότους, φτιάχνει φωτιά.
Θυμηθείτε τη σπηλιά του Πολύφημου στην Οδύσσεια, αυτή τη σπηλιά με την πανύψηλη οροφή, της οποίας η είσοδος σκιαζόταν από δάφνες.
Αρκεί ένα φλασκί κρασί από την Ίσμαρο, ένα μαύρο και γλυκό κρασί, για να καταρρεύσει το τέρας και για να πυρποληθεί το μοναδικό του μάτι από τον πυρωμένο πάσσαλο του Οδυσσέα.
H κάβα είναι η κοσμική σπηλιά όπου εργάζεται η ύλη ακόμα και την ώρα του λυκόφωτος· εκεί αναπαύεται η σκοτεινή ουσία του κρασιού.
Μακριά από την οχλοβοή, τον πόλεμο, τη φθορά του χρόνου…

Μπαράζ εμπρησμών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜΕ ΚΑΛΑ οργανωμένο σχέδιο, το οποίο εκτελέστηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι πάντοτε άγνωστοι εμπρηστές χτύπησαν με μπαράζ επιθέσεων δέκα διαφορετικούς στόχους τη νύχτα στην Αττική και, αργά χθες το απόγευμα, γραφεία πολιτικών στη Θεσσαλονίκη.

Πάνε κάλπες με εκπτώσεις στα Ι.Χ.

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΦθηνότερα Ι.Χ. μόνο για τέσσερις μήνες Θέμα ημερών η μείωση του ειδικού τέλους ταξινόμησης ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά Πέτρος Πιτσίνης
Στο όνειρο του φθηνού Ι.Χ. ποντάρει η κυβέρνηση εν όψει εκλογών και ετοιμάζεται να μειώσει το ειδικό τέλος ταξινόμησης των αυτοκινήτων για τέσσερις μήνες, έτσι ώστε να πέσουν οι τιμές τους κατά 400 έως 8.000 ευρώ ή και περισσότερο, ανάλογα με τον κυβισμό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομίας επεξεργάζονται ήδη τη σχετική ρύθμιση, η οποία θα ψηφισθεί τις επόμενες 2-3 μέρες και θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή.
Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν θα περιλαμβάνει και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αν και αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης εφόσον το επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως υποστηρίζεται από κυβερνητικές πηγές.

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - πράσινο

Πράσινο.Το πράσινο είναι το χρώμα της χλόης (και της ελπίδας). Είναι ουσιαστικοποιημένο επίθετο και προέρχεται από τη φράση «πράσινο χρώμα».
Σημαίνει και γενικότερα τη βλάστηση:
Φροντίζουμε το πράσινο στους λόφους της Αθήνας.
Οι οικολόγοι αποκαλούνται «πράσινοι» και ως «πράσινο» χαρακτηρίζεται καθετί που αναφέρεται στην προστασία του περιβάλλοντος:
Μέσα στο 2009 θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν τα έργα για τη μετατροπή του Αϊ-Στράτη σε πράσινο νησί, για την κάλυψη του συνόλου των ενεργειακών αναγκών του από ανανεώσιμες πηγές.
Στη χώρα μας το πράσινο έχει συνδεθεί και με την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού.
Στα αρχαία ελληνικά ο πράσινος ήταν αυτός που είχε το χρώμα του πράσου.
Θέμα της εβδομάδας: Χρώματα
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση www.asprilexi.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS "Αστραπίκας & Βροντίκας - Οι ήρωες του Πόντου - Η επανάκτηση της Πόλης 1261 μ.Χ." Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στο κατάστημα Fnac στο Μαρούσι (Mall) θα παρουσιαστεί το νέο Ελληνικό κόμικ "Αστραπίκας & Βροντίκας - Οι ήρωες του Πόντου - Η επανάκτηση της Πόλης 1261 μ.Χ." Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για την έκδοση ο γνωστός σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Χρήστος Ευθυμίου. Οι δημιουργοί θα παρουσιάσουν την έκδοση και θα μιλήσουν σχετικά με την δημιουργία και τα βήματα της υλοποίησης του καθώς και για το ιστορικό πλαίσιο και τους στόχους του έργου. Σας περιμένουμε όλους Εκ των συντελεστών Γιάννης Πιττακίδης

ΗΠΑ, Κύπρος και Χριστόφιας

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics ΗΠΑ, Κύπρος και Χριστόφιας Του Μάριου Ευρυβιάδη
Ορθά και ψύχραιμα τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας όταν δήλωσε ότι δεν αγχώνεται κατά πόσον θα λάβει χώρα η συνάντηση του εγκάθετου της Άγκυρας στην Κύπρο Ταλαάτ με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, την έντιμη κα Κλίντον.
Γιατί δηλαδή να αγχωθεί ο Κύπριος Πρόεδρος;
Μήπως δεν γνωρίζει μέσα στο πετσί του ποια είναι η αμερικάνικη πολιτική ενάντια στη χώρα του;
Τώρα θα την μάθει με τον Ομπάμα και την Κλίντον;

Η ΜΑΡΙΑ ΘΩΙΔΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ

Η Μαρία Θωίδου θα παρουσιάσει τραγούδια, δικά της και άλλων, ελλήνων και ξένων συνθετών (Χατζιδάκις, Πλάτωνος, Κουρτ Βάιλ, Πιοβάννι κτλ.)
Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα,Τρίτη 31 Μαρτίου με τους
Θύμιο Ατζακά (ούτι, κιθάρα),
Κυριάκο Ταπάκη (μπάσσο),
Εφρέν Λοπέζ (βιόλα ντα ρόδα, σάζι),
Κώστα Ράπτη (μπαγιάν),
Λουκά Μεταξά (κρουστά).
"Πριγκηπέσσα", Φιλικής Εταιρίας 5,
Θεσσαλονίκη,Περιοχή Λευκού Πύργου - Πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών
τηλ: 2310 273542, ώρα 22:00.