Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 6 Απριλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διακόσιοι αλλοδαποί κατάφεραν να επιστρέψουν ομαλά στις πατρίδες τους μέσα στο Μάρτιο κάνοντας χρήση του προγράμματος εθελούσιου επαναπατρισμού με μέριμνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αναλυτικότερα, 97 από αυτούς που αποχώρησαν οικειοθελώς ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και 60 υπήκοοι Ιράκ, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν υπήκοοι Σουδάν, Πακιστάν, Μαρόκου, Νιγηρίας, Μπαγκλαντές και Ιράν που είχαν εκτοπιστεί ή είχαν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους. Σημειώνεται ότι η αναχώρηση των 200 επαναπατρισθέντων έγινε εφικτή μέσω της χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών, όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα για τον εθελούσιο επαναπατρισμό. Επιπλέον απελάθηκαν 88 μετανάστες που διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν υπήκοοι Ιράκ, Γεωργίας και Ιράν. Επίσης την 1η Απριλίου αναχώρησαν, στο πλαίσιο του προγράμματος του εθελούσιου επαναπατρισμού, 13 υπήκοοι Πακιστάν.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΔΡΟ

Daniel Cohn-Bendit ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Μετάφραση: Μελίττα Γκουρτσογιάννη Μελέτη
ISBN: 9789600440461
σελ. 176
Απρίλιος 2010 Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Τι να κάνουμε;, από τις εκδόσεις Κέδρος, θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συναντήσει το ελληνικό κοινό και να συζητήσει μαζί του, στο Megaron Plus, την Τετάρτη 28 Απρίλίου, στις 7 μ.μ. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση να αλλάξουμε ριζικά τρόπο ζωής, υποστηρίζει ο γνωστός Γαλλογερμανός πολιτικός, επικεφαλής της Oμάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. Στο σταυροδρόμι τριών κρίσεων – κρίσης οικονομικής, οικολογικής και κοινωνικής – οι Πράσινοι προτείνουν το μετασχηματισμό του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης, ένα Green New Deal για την έξοδο από την πολλαπλή κρίση.
Πρόκειται για την ανασυγκρότηση της οικονομίας σε πράσινη κατεύθυνση: αλλαγή του τρόπου που ορίζουμε την ανάπτυξη, τερματισμό της αέναης, ανεξέλεγκτης οικονομικής μεγέθυνσης, επιλεκτική απο-ανάπτυξη. Προχωρώντας τη συλλογιστική του ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ αναπτύσσει την έννοια της οικονομικής και της κοινωνικής επικονίασης.
Μελετώντας τη δράση των μελισσών επισημαίνει ότι η αξία τους δεν έγκειται στην ικανότητά τους να παράγουν μέλι, αλλά στην επικονίαση, που επιτελείται χάρη στην ελεύθερη κυκλοφορία τους. O πυρήνας πλέον κάθε οικονομικής δραστηριότητας είναι οι διαδραστικές ενέργειες. Για νέα προβλήματα χρειαζόμαστε καινοτόμα εργαλεία: μια οικολογική οικονομία πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στην οικονομικο-κοινωνική διαδικασία που προσομοιάζει με την επικονίαση. Άλλωστε, οι οικολογικές λύσεις συμβαδίζουν με ένα νέο κοινωνικό πρόταγμα. Tο σύστημα αναδιανομής του πλούτου και της κοινωνικής προστασίας πρέπει να μεταρρυθμιστεί ριζικά.
Όταν ο βασικός πλούτος πηγάζει από μη υλικές δραστηριότητες, από την οικονομία της γνώσης και των σχέσεων, η συνεισφορά του καθενός στην «αόρατη» αλλά τόσο παραγωγική κοινωνική «επικονίαση» πρέπει να ανταμειφθεί.
Η έννοια του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος αντιστοιχεί στην αναγνώριση αυτής της βασικής συλλογικής αρχής της κοινωνίας. O Γαλλογερμανός ακτιβιστής και πολιτικός Nτανιέλ Kον-Mπεντίτ γεννήθηκε το 1945 στη νότια Γαλλία.
Hγετική φυσιογνωμία του Mάη του ’68, εντάχθηκε στους Γερμανούς Πράσινους το 1984, ενώ το 1989 εξελέγη αντιδήμαρχος Φρανκφούρτης. Tο 1999 ηγείται της ευρωλίστας των Γάλλων Πράσινων, ενώ το 2004 επανεκλέγεται ως Γερμανός ευρωβουλευτής. Aπό το 2002 ηγείται ως συν-πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πράσινων στο Eυρωκοινοβούλιο. Στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν επικεφαλής του γαλλικού ευρωψηφοδελτίου «Eυρώπη-Oικολογία».

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Παιδιά με νοητική ανεπάρκεια Συγγραφέας:ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ Γ. Κατηγορία:Ψυχολογία - Ειδική Αγωγή ISBN:978-960-333-606-8 Αριθμός Σελίδων:184 Διαστάσεις (Πλάτος Χ Ύψος σε cm):17Χ24
Η νοημοσύνη, βασική ψυχική λειτουργία με την οποία το άτομο επιλύει τα προβλήματά του και προσαρμόζεται στη ζωή, μπορεί να είναι μέσου επιπέδου (φυσιολογική), υπερέχουσα ή υπολειπόμενη. Η τελευταία αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της νοητικής ανεπάρκειας ενός ατόμου, επομένως και του παιδιού. Κοινή διαπίστωση των ερευνητών είναι ότι η νοητική ανεπάρκεια του παιδιού συνιστά μεγάλο ψυχοπαιδαγωγικό πρόβλημα, η λύση του οποίου δεν είναι εύκολη. Η βαρύτητά του από ψυχολογικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής άποψης κρίνεται πολύ μεγάλη. Γι’αυτό και έγινε αντικείμενο πολλών ερευνών, ιδιαίτερα μάλιστα μετά από τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία τόνισε την ανάγκη παροχής ειδικής θεραπείας, μόρφωσης και περίθαλψης στο παιδί που μειονεκτεί σωματικά, ψυχικά ή κοινωνικά. Στο βιβλίο αυτό, που είναι καρπός πολύχρονης εργασίας του συγγραφέα, εξετάζεται η νοητική ανεπάρκεια του παιδιού από θεωρητικής και πρακτικής (εμπειρικής) άποψης. Τα αναφερόμενα επιστημονικά στοιχεία ασφαλώς θα φανούν χρήσιμα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να βοηθήσουν τα παιδιά με νοητική ανεπάρκεια, τα οποία, παρά την ανεπαρκή τους νοημοσύνη, δεν παύουν να είναι σαν τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Γιάννης Παπαδάτος Ναρκωτικά και Εφηβεία Κοινωνικά και ψυχολογικά αίτια, Προγράμματα πρόληψης, Παιδαγωγική αντιμετώπιση, Νομοθετική αντιμετώπιση
Κωδικός καταλόγου: 9571058
ISBN: 978-960-01-1317-417 x 24
σελ. 405
Το βιβλίο Ναρκωτικά και Εφηβεία έχει σκοπό να ενημερώσει με υπεύθυνο τρόπο, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και ειδικούς για τα αίτια και την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας.
Επίσης τονίζεται η σημασία των προγραμμάτων πρόληψης ιδιαίτερα στο χώρο του σχολείου, το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης και η σχέση των ναρκωτικών με την εγκληματικότητα.
Η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας απαιτεί τη συνάντηση δύο βασικών παραγόντων, του επιστημονικού και του κοινωνικού.
Χρειάζεται η επιστημονική γνώση προγραμμάτων πρόληψης, ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης και η ευαισθητοποίηση όλης της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς ψευτοδιλήμματα και προκαταλήψεις.
Είναι πλέον ανάγκη η Πολιτεία να αντιληφθεί την τεράστια σημασία συγκεκριμένων και σαφών προγραμμάτων πρόληψης και να μην περιορίζεται στην ποινική αντιμετώπιση και σε προσπάθειες θεραπείας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΛΗΜΝΟΣ 19ος -21ος ΑΙΩΝΑΣ
(συνοδεύεται από 3 Μουσικά CD & ένα 1 DVD)
ΚατηγορίαΙΣΤΟΡΙΑ EκδόσειςΕΛΛΗΝ Kωδικός Καταλόγου3-Λ-48 Ημ. Έκδοσης 2009 ISBN 978-960-286-975-8 Γλώσσα Ελληνικά Ελληνική Έκδοση 1η Σελίδες550 Διαστάσεις17 x 24 ΧρώμαΑ/Μ Εξώφυλλο Σκληρό
Υπουργείο Αιγαίου - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Επιμέλεια: Χτούρης Σωτήρης, Παπαγεωργίου Δημήτρης
Το βιβλίο αυτό στηρίζεται στα δεδομένα και τα μουσικά τεκμήρια που προέρχονται από τρεις διαφορετικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτισμικής Τεκμηρίωσης στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Είναι η δεύτερη στη σειρά ολοκληρωμένη δημοσίευση, μετά τον πρώτο τόμο που δημοσιεύτηκε το 2000 με τίτλο Μουσικά Σταυροδρόμια στο Αιγαίο, Λέσβος 19ος-20ος αιώνας, μαζί με 5 μουσικά CD.
Οι έρευνες αυτές που χρηματοδοτήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Υπουργείο Αιγαίου και τη Διαχειριστική Αρχή για την Κοινωνία της Πληροφορίας, ξεκίνησαν το 1995 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Το έργο που παρουσιάζεται περιέχει μόνο ένα μέρος του συνολικού υλικού που έχει συλλεχθεί μέχρι τώρα για την παραδοσιακή μουσική του Β. Αιγαίου.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Πρόλογος.Για το βιβλίο αυτό.Εισαγωγή ( Σωτήρης Χτούρης, Δημήτρης Παπαγεωργίου)1. Κοινωνική και Παραγωγική Δομή (Σωτήρης Χτούρης, Χρήστος Μπακάλης)2. Οι Πρόσφυγες του '' 22 ( Γιώργος Τσιμουρής)3. Οι Μουσικές Πρακτικές (Δημήτρης Παπαγεωργίου, Νίκος Διονυσόπουλος)4. Βιογραφίες Μουσικών (Χριστίνα Βαρκαράκη, Γιάννης Ηλιάδης, Μάλαμα Ρενταρή)5. Παράρτημα - Τα λόγια των Τραγουδιών (επιμέλεια: Νίκος Διονυσόπουλος, Δημήτρης Παπαγεωργίου)CD A : "Λύρες και Λυράρηδες" (25 τραγούδια)CD Β : "Του Γάμου και του Γλεντιού" (21 τραγούδια)CD Γ : "Αφηγηματικά" (18 τραγούδια)DVD : "Περιήγηση της Λήμνου"

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑισχροκέρδειαχωρίς... πλαφόν Ριζική ανακαίνιση στον Ολυμπιακό Γκρίνια από υπουργούς για το «βαθμολόγιο» Πράσινο από ΑΣΕΠ για 1.920 συμβάσεις Χρυσή χρονιά φέτος για το μπορντό iΡad: πρεμιέρα με 300.000 πωλήσεις Τα μαθήματα-παγίδες των Πανελλαδικών Τεστ ΔΝΤ περνά από αύριο η κυβέρνηση Πώς ο Λοβέρδος έπεσε θύμα του... ΕΣΥ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το βιβλίο του Facebook
Συγγραφέας: Μελπομένη Σιδέρη Σελίδες: 120 Χρώμα: Μονόχρωμο Εξώφυλλο: Μαλακό Διαστάσεις: 14 x 20,5 ISBN 978-960-461-324-3
Ένας οδηγός για «αθώους» χρήστεςFACEBOOK… ένας νέος τρόπος επικοινωνίας που εισέβαλε στην καθημερινότητά μας. Ένα μέσο που μπορεί να μας φέρει κοντά σε ανθρώπους που βρίσκονται μακριά μας, ένα επαγγελματικό εργαλείο, ένας εναλλακτικός τρόπος ψυχαγωγίας για τον ελεύθερο χρόνο μας. Με λίγα λόγια, μια νέα μορφή κοινωνικοποίησης που ενισχύει τις ανθρώπινες σχέσεις χωρίς να τις αντικαθιστά. Στόχος του βιβλίου/οδηγού χρήσης που κρατάτε στα χέρια σας είναι να σας δώσει απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα που απασχολούν το νέο χρήστη του Facebook, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, και το βαθμό εξοικείωσής του με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Χωρίς περιττές πληροφορίες, με απλά λόγια και πολλές εικόνες, το βιβλίο θα σας καθοδηγήσει στα πρώτα σας βήματα. Θα μάθετε:
• Τι είναι το Facebook
• Πώς λειτουργεί
• Πώς μπορώ να «μπω» στο Facebook
• Τι μπορώ να κάνω με αυτό
• Τι είναι το Προφίλ στο Facebook
• Πώς μπορώ να βρω παλιούς μου φίλους
• Αν δεν μου αρέσει, πώς μπορώ να «φύγω» από το Facebook

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Συγγραφέας: Don Miguel Ruiz Σελίδες: 153 ISBN: 978-960-364-199-5 Περιγραφή Βάλτε τις Τέσσερις Συμφωνίες στη ζωή σας και θα μάθετε: Να χρησιμοποιείτε τη δύναμη του λόγου χωρίς να προκαλείτε πόνο στον εαυτό σας ή στους άλλους, λέγοντας πάντα με αγάπη αυτά που εννοείτε Να μην παίρνετε προσωπικά τις αντιδράσεις ή τα λεγόμενα των άλλων Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, να κάνετε ερωτήσεις και να αποφεύγετε να κάνετε υποθέσεις Να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο Οπαδοί του Οτσαλάν γιόρτασαν τα γενέθλια του φυλακισμένου κούρδου ηγέτη στη γενέτειρά του. Σταύρωση χωρίς Ανάσταση: Goldman Sachs και ΗΠΑ, ΟΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Τουρκία: 7.5 Χρόνια Φυλάκιση σε 6 Ανήλικους Δρούτσας: Θέλουμε να πιστέψουμε τα θετικά μηνύματα που εκπέμπει ο κ. Ερντογάν Turkey supplies medicine to PKK? Κινδυνεύει να καταστραφεί ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος Οι δέκα προκλήσεις για το αναπτυξιακό θαύμα Πυροβόλησαν 5 φορές εναντίον στρατιώτη-σκοπού με άσφαιρα για να διασκεδάσουν... Στο δρόμο της ξενιτιάς και πάλι οι Έλληνες Πανωλεθρία ο «θρίαμβος» των Βρυξελλών H οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής Η κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου Αύριο η συνάντηση Σαρκοζί-Ερντογάν Επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Πεσαβάρ Ο Έλληνας κοιμάται νωρίς και ξυπνάει αργά* Διαδήλωση σε στρατιωτική βάση στο Βέλγιο Υπό τον έλεγχο του κράτους της Σενεγάλης οι πρώην στρατιωτικές βάσεις της Γαλλίας Οι «μαύρες χήρες» της ισλαμικής τρομοκρατίας ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Το πρόγραμμα του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην Παλιά Επτάλοφο Κιλκίς 8 & 9 Απριλίου 2010

Το πρόγραμμα του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην Παλιά Επτάλοφο Κιλκίς 8 & 9 Απριλίου 2010 Ι Ε Ρ Α Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Η Π Ο Λ Υ Α Ν Η Σ Κ Α Ι Κ Ι Λ Κ Ι Σ Ι Ο Υ Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Παλιά Επτάλοφος Κιλκίς Το πρόγραμμα του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην Παλιά Επτάλοφο 8 & 9 Απριλίου 2010, παραμονή και εορτή της Ζωοδόχου Πηγής είναι το εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 07:30 Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Λιτάνευση της Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής.
Εκ του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επταλόφου Κιλκίς, Πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Σέπκα. Ακρίτες Επταλόφου http://akrites.madblog.gr/ akriteseptalofou@yahoo.gr http://www.facebook.com/akrites

Αιματηρό και φέτος το έθιμο των βεγγαλικών

Το φετινό Πάσχα αποτέλεσε έναν από τους πιο αιματηρούς εορτασμούς, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τη χρήση -των απαγορευμένων κατά τα άλλα- βεγγαλικών και κροτίδων αλλά και από άσκοπους πυροβολισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Τρεις νέοι άνθρωποι, ένας 21χρονος, ένας 25χρονος και ένας 17χρονος έχασαν τη ζωή τους στη Μεσσηνία, τη Σαντορίνη και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομεία. Στη Σαντορίνη σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε αποθήκες στο Καρτεράδο και στο Φηροστεφάνι, την ώρα που νεαροί κατασκεύαζαν βεγγαλικά που στο νησί τα ονομάζουν "μπαλαφούμα". Στην πρώτη περίπτωση στο Καρτεράδο, σκοτώθηκε ένας νέος 21 ετών, ενώ ένας συνομήλικός του τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του μάτι. Στη δεύτερη περίπτωση, τραυματίστηκε σοβαρά ένας 28χρονος στο δεξί χέρι. Τα τρία θύματα διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός 21χρονου, ενώ οι άλλοι δύο διακομίστηκαν με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας.Την ίδια περίπου ώρα, στο Μοσχοχώρι Μεσσηνίας, σημειώθηκε έκρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο ενός 25χρονου, ο οποίος μετέφερε μπαλόνια με οξυγόνο για να προκαλέσει εκρήξεις στην Ανάσταση, με αποτέλεσμα ο νεαρός να απανθρακωθεί. Σοβαρά τραυματίσθηκε στα Νένητα της Χίου αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου από αυτοσχέδια κροτίδα, ένας 16χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Χίου. Εκεί διαπιστώθηκε ακρωτηριασμός του αντίχειρα στο αριστερό χέρι και σοβαρός τραυματισμός στις φάλαγγες άλλων τριών δακτύλων. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε με πτήση C-130 στην Αθήνα και στη συνέχεια στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται. Τέλος, στις 8.30 το βράδυ του Μ. Σαββάτου έπαθε βαριά κάκωση στα δάκτυλα ένας 16χρονος στο Άργος, όταν του έσκασε στα χέρια βεγγαλικό, το οποίο ετοιμαζόταν τα πετάξει. Και ανήμερα το Πάσχα ωστόσο δε σταμάτησαν οι τραγωδίες. Ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου στους Βώρους Ηρακλείου. Όπως έγινε γνωστό, ο 17χρονος μαζί με άλλους είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο βαρελότο το οποίο δεν εξερράγη.
Αφού ο νεαρός είδε ότι το βαρελότο δεν είχε εκραγεί, προσπάθησε να το πυροδοτήσει με αποτέλεσμα αυτό να αναφλεγεί και να ακρωτηριάσει το αριστερό του χέρι.
Μέχρι να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο ο 17χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή. Σε τραγωδία κατέληξε και το πασχαλινό γλέντι στα Γιαννιτσά, όταν ένας 48χρονος, στην προσπάθειά του να ξεμπλοκάρει την καραμπίνα του, τραυμάτισε θανάσιμα τον 43χρονο ξάδελφο του, καθώς το όπλο του εκπυρσοκρότησε. Την τελευταία 10ετία, 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 110 έχουν τραυματιστεί από εκρήξεις βαρελότων και βεγγαλικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

O κ. Δρούτσας θα καταθέσει τον καθιερωμένο πλέον (!) στέφανο στο μαυσωλείο του "Γκαζί" Μουσταφά Κεμάλ; ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ Υψηλάντεια 2010

Κρίσιμες συνεδριάσεις ΕΚΤ και Ευρωκοινοβουλίου

Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και τη χώρα μας αναμένεται να απασχολήσουν την Πέμπτη τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ την ιδία μέρα οι πρόεδροι της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.κ. Μπαρόζο και Ρομπάι θα ενημερώσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου που ελήφθη η απόφαση για τον μηχανισμό στήριξης.
Η εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα κρατήσει σταθερό το επιτόκιο χορηγήσεων αναμένεται να διαμορφώσει ευνοϊκό πεδίο στην προσπάθεια της χώρας για ανάκαμψη.
Το φόβο μετακύλησης των κερδοσκοπικών φαινομένων στην Πορτογαλία τονίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος, επισημαίνοντας την ανάγκη να επικρατήσει πνεύμα αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη.
Στην Αθήνα φτάνει πιθανότατα την Τετάρτη κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να συμβάλει στα τεχνικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα μεικτό κλιμάκιο ελεγκτών της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να εξετάσει την πρόοδο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Συνεδρίαση ΕΚΤ και Ευρωκοινοβουλίου Ραντεβού την Πέμπτη στην Φρανκφούρτη έχει δώσει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Θα είναι η πρώτη συνάντηση μετά την Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου εν μέσω ανησυχιών για την ελληνική οικονομία και την εκτόξευση της ανεργίας στο 10% μέσα στην ευρωζώνη. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο 1%, με αναλυτές να υποστηρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι Κεντρικοί Τραπεζίτες δεν θα θελήσουν να λάβουν μέτρα που θα ζημιώσουν τις οικονομίες των χωρών του νότου. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ αναμένεται να αποκαλύψει και λεπτομέρειες για την απόφαση του να δέχεται ως εγγύηση ομόλογα με χαμηλή βαθμολογία και μετά τα τέλη του 2010. Οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής θα περάσουν την ίδια ημέρα από το μικροσκόπιο του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χερμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζε Μανουέλ Μπαρόζο θα εξηγήσουν στους ευρωβουλευτές τι προβλέπει ο μηχανισμός στήριξης των οικονομιών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα. Συνέντευξη Πάγκαλου Στο μεταξύ, με συνέντευξη του στο σημερινό φύλο της Πορτογαλικής οικονομικής εφημερίδας Ζουρναλ ντε Νεγκόσιος ο Αντιπροέδρος της Ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος προειδοποιεί : "Αν οι κερδοσκόποι δεν ανταποκριθούν στις εξελίξεις, η Ελλάδα ίσως χρησιμοποιήσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό". Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα ίσως διασπαρθούν στην Ευρωζώνη εκτιμά ο Θόδωρος Πάγκαλος και ζητά από την Πορτογαλία να μην μείνει ουδέτερη στο θέμα της Ευρωστήριξης "Είσαστε τα επόμενα θύματα. Ελπίζω να μην συμβεί και η αλληλεγγύη να επικρατήσει. Να βρούμε διέξοδο από αυτήν την κλιμάκωση (των επιτοκίων δανεισμού). Αλλά αν αυτό δεν συμβεί, το επόμενο πιθανό θύμα θα είναι η Πορτογαλία", τονίζει, ενώ τέλος χαρακτηρίζει λανθασμένη τη γνώμη που έχουν σχηματίσει κάποιες ευρωπαϊκές χώρες για τον ελληνικό λαό.: "Οι Έλληνες έχουν προβλήματα. Γιατί έχουν προβλήματα; Επειδή δεν εργάζονται αρκετά. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι έχουν καλό κλίμα, μουσική και ποτό και δεν είναι τόσο σοβαροί όσο οι Γερμανοί. Αυτό είναι γελοίο. Είναι μια ηθική, ρατσιστική προσέγγιση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 15%".Στην Αθήνα αναμένεται την Τετάρτη και κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα έχει επαφές με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών. Θα ενημερωθούν για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και συζητήσουν την παροχή τεχνικής βοήθειας σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του προϋπολογισμού.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΔΗΜΟΥΛΑ ΚΙΚΗ ΠΕΡΑΣΑ - ERLEBT ΠΟΙΗΣΗ
98 σελίδες
ISBN 978-960-8399-86-0
Μετάφραση: ΝΤΑΝΤΗ ΣΙΔΕΡΗ-SPECK
Σχέδια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ
Σχήμα: 17 Χ 23Α'
Έκδοση: 2010
Δίγλωσση έκδοση ποιημάτων της Κικής Δημουλά (ελληνικά - γερμανικά) σε μετάφραση της Ντάντης Σιδέρη-Speck
Με επτά εικόνες του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Τ.Β
Κωδικός 978-960-328-391-1
Βάρος 0.20 kgr
ISBN 978-960-328-391-1
Σελίδες 280
Συγγραφέας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΣΧΟΣ
Έκδοση Α
Μέγεθος 16Χ22,5
Στον παρόντα τόμο απεικονίζεται η πολυτάραχη αλλά και συναρπαστική ιστορική πορεία της Χριστιανικής Εκκλησίας μετά το μεγάλο Σχίσμα μεταξύ Ανατολής και Δύσεως, κατά την οποία ο Χριστιανισμός επεκτάθηκε και κυριάρχησε σε μεγάλες περιοχές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα πελώριες προκλήσεις και πειρασμούς που απειλούν την ενότητα και την αγιαστική δράση του στον κόσμο, αλλά καταδεικνύουν και πόσο σημαντικό είναι το αίτημα για σωτηρία μέσα στην ανθρώπινη ιστορία.

Ποιος αρμόδιος επιτέλους θα τολμήσει να αναλάβει το πολιτικό κόστος της μεταφοράς των ιχθυοκαλλιεργειών εκτός Αμβρακικού Κόλπου;

Ποιος αρμόδιος επιτέλους θα τολμήσει να αναλάβει το πολιτικό κόστος της μεταφοράς των ιχθυοκαλλιεργειών εκτός Αμβρακικού Κόλπου;

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Ονομαστική ανοιχτή Ψηφοφορία στη Βουλή!

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Ονομαστική ανοιχτή Ψηφοφορία στη Βουλή! (Το Πανελλαδικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Συνιστά ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΗΘΙΚΗ πράξη!) Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Τι εννοούσε ο ΥΠΕΞ κ Δρούτσας όταν είπε ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι «μέσα στα πλαίσια της λύσης που…θέλουμε;»…Θα σας υπενθυμίσω ότι πριν πολλά χρόνια ό τότε ΥΠΕΞ κ Θεόδωρος Πάγκαλος σε επίσκεψή του εδώ στη Θεσσαλονίκη μας είχε υποδείξει, εμφανώς με διδακτική πρόθεση ο συμπαθής και ευτραφής καλός άνθρωπος, «λιγότερη ενασχόληση με τον Μέγα Αλέξανδρο και περισσότερη με τα...τρέχοντα θέματα...» Μήπως υφαίνεται ως σάβανο για εμάς τους Μακεδόνες και τη Μακεδονική γη, αυτό που μας είπε ο κ Δρούτσας, που έλεγε ο κ Πάγκαλος, που αποσιώπησε επί 10 χρόνια ο κ Σημίτης, που μάσησε ο «ανηψιός» του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως Πρωθυπουργός, και τώρα βγαίνει μπροστά ο Αυστριακής παιδείας κ Δρούτσας επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου σε στυλ «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...» να μας ανακοινώσει ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι μέσα στη λύση που…θέλουμε! (Και εάν κάποιοι από εμάς ΔΕΝ θέλουμε;…) Επειδή διαθέτω την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι έμαθα τα γράμματα που απαιτούνται για να διαβάζει κανείς και τις ίδιες τις γραμμές όπου αραδιάζονται οι κάθε λογής ρήσεις των κάθε λογής εν ενεργεία και «επί τιμή» εθνοπατέρων και εθνομητέρων αλλά και τα διαστήματα ΑΝΑΜΕΣΑ σε αυτές τις γραμμές καταθέτω τη σημερινή μου άποψη με πλήρη γνώση ότι κάποιους θα στενοχωρήσω ... Προφανώς για λόγους που εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ γνωρίζουμε τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και οι Αμερικανοί το Κρατίδιο των Σκοπίων το αποκαλούν επισήμως εδώ και χρόνια… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! (Π¨οσες φορές το επανέλαβε στο Βερολίνο ο τότε Καγκελάριος για να το…εμπεδώσει ο τότε Πρωθυπουργός μας;) Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε βιβλίο που χρησιμοποιώ για μάθημά μου στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι στην αγγλική γλώσσα διάβασα στο σημείωμα του εκδότη - Mc Graw Hill Book Company τουτέστιν ενός από τους πλέον «βαρβάτους» διεθνώς εκδοτικούς οίκους - ότι ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου Organizational Behavior καθηγητής Δρ Fred Luthans είχε λέει επισκεφθεί και είχε διδάξει ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ του προγράμματος U.S.A.I.D. σε Πανεπιστήμια της Αλβανίας ( πάει καλά ) και της....άκουσον, άκουσον.... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! ( εδώ σίγουρα κάτι δεν πάει καλά ). Με άλλα λόγια ούτε ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος είναι γνωστός για τέτοιου είδους ...λάθη ούτε και η χορηγός της υποτροφίας του συναδέλφου κ Luthans είναι καμία άγνωστη φιλανθρωπικη ή φιλεκπαιδευτική εταιρεία καθώς είναι η United Stateς Agency for International Development ( δηλαδή η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης – το «μακρύ χέρι της Παγκοσμιοποίησης»)! Πιο επίσημη αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πέρα από τη λειτουργία πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια δεν υπάρχει! Αυτά κάνουν οι ξένοι που δυστυχώς ΔΕΝ διαβάζουν ιστορία αλλά κόμικς. Χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο και εμείς; Σε τι οφείλεται αυτή η συνεχιζόμενη πρεμούρα της αναγνώρισης των ΣΚΟΠΙΩΝ από την ΕΛΛΑΔΑ με όνομα που θα είναι του τύπου ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Καθώς διαβάζω την ανακοίνωση του κ Δρούτσα διαπιστώνω ότι μάλλον δεν έχει πρόβλημα με την αναγνώριση των Σκοπίων ως ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… Εγώ όμως και αμέτρητοι, Μακεδόνες και Θρακιώτες και Μοραΐτες και Ρουμελιώτες και Θεσσαλοί και Νησιώτες πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα με το όνομα ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Οι αντιδράσεις μεμονωμένων βουλευτών για το θέμα των Σκοπίων μοιάζει ολοένα και περισσότερο ως απλά και μόνο ένα κακόγουστο επικοινωνιακό πολιτικό παιχνίδι! Πολλοί στους δρόμους ρωτάμε τους άνδρες και τις γυναίκες Βουλευτές που εκλέγονται εδώ στον Ελληνικό Βορρά- Δεν μπορεί να μας θεωρείτε τόσο, μα τόσο αφελείς που να πιστεύετε ότι θα εκτονωθεί ο θυμός μας με μεμονωμένες αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες.... Επειδή στις εκλογές του 1996 είχα τιμηθεί στην Α΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης με σχεδόν 25,000 σταυρούς (οι τοπικοί μηχανισμοί μου στέρησαν το δικαίωμα να εκλεγώ όπως το ήθελαν οι Σαλονικιοί και για το λόγο αυτό ΔΕΝ συμμετείχα ΠΟΤΕ ξανά σε εκλογικές διαδικασίες μέχρι σήμερ) πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να ζητήσω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνει ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για το όνομα των Σκοπίων. Δεκαετίες ολάκερες η Ελλάδα αρνιόταν να αναγνωρίσει το Κράτος του Ισραήλ πίσω από την επίφαση της «φιλίας μας με τον Αραβικό Σύνδεσμο» και άλλα συναφή ενώ παράλληλα και εμπόριο κάναμε με το Ισραήλ και τους Άραβες και καλές σχέσεις με όλους είχαμε. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να δώσουμε στους απογόνους του Κίρο Γκλιγκόρωφ την ταυτότητα, την αναγνώριση που απεγνωσμένα ψάχνουν στις «διμερείς» (ανάθεμα την αφέλειά μας…) μεταξύ Ελλάδος και Σκοπιανών ....συνομιλίες; Εμάς ως Έθνος δεν μας αρκεί ο προσδιορισμός του FYROM ή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Με τον όρο αυτό στην περασμένη δεκαετία του ΠΑΣΟΚ και την πενταετία της Ν.Δ. και εμπόριο κάναμε και διπλωματικές σχέσεις αναπτύξαμε και βοηθήσαμε τους Σκοπιανούς με πολλούς τρόπους... Το τι εισπράξαμε ως αντάλλαγμα….αφήστε το! Τα υπόλοιπα Έθνη έτσι και αλλιώς εδώ και πολλά χρόνια τους αποκαλούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά θα ήθελα, έστω και αν χαρακτηριστώ αφελής, να πιστεύω ότι κάπου σε κάποιο σκοτεινό επίπεδο του ατομικού και συλλογικού τους υποσυνείδητου αυτούς που έχουν διαβάσει και σέβονται την ιστορία θα τους τρώνε κάποιες τύψεις... Υπάρχει λόγος Κύριοι και Κυρίες - 300 - της Βουλής, (ή, έστω όσοι μένουν αφού αφαιρεθούν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ -οι οποίοι από την εποχή της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ και μετά ΔΕΝ είχαν πρόβλημα με το «Μακεδονικό ζήτημα» και τις αξιώσεις παλαιότερα του «συντρόφου» τους Κίρο Γκλιγκόρωφ και τώρα των διαδόχων του να απαλλάξουμε τη Διεθνή Κοινότητα από τις ενοχές της;... Εάν υπάρχουν κάποιοι λόγοι τότε γνωστοποιήστε τους και σε μας να το χωνέψουμε!!! Γιατί αποτελεί καταφανή ΕΜΠΑΙΓΜΟ η συνεχιζόμενη μεθόδευση των ΔΙΜΕΡΩΝ συζητήσεων με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Ουάσιγκτον. Να προχωρήσει η ΑΝΟΙΧΤΗ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ Ψηφοφορία στη Βουλή . Φυσικά, το ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΟ και ΘΕΜΙΤΟ για μια τέτοιου ιστορικού μεγέθους απόφαση θα ήταν ένα ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ πανελλαδικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ( έτσι απλά και μόνο για να δούμε ποιοι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να φυλάμε Θερμοπύλες και πώς αξιολογούνται όσοι θυσιάζονται για αυτές πίνοντας το ουίσκι ή τη βότκα από άκρου σε άκρο της Ελλαδικής Επικράτειας…) Αλλιώς ΣΙΓΟΥΡΑ πολύ σύντομα επικαλεσθούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους και θα μας απαγορεύσουν οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ να έχουμε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Υπουργείο Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονίας ή οτιδήποτε άλλο συνδέεται με το Ιστορικό μας όνομα…