Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 048 - ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017/1000 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 19-01-17/03 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 1014 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΥΡΡΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ 1013 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 1018 ΣΤΙΣ 19/09 UTC. ΑΒΑΘΗ ΧΑΜΗΛΑ 1021 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ 1019 ΣΤΙΣ 19/06 UTC ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1037 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 19/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 9 Η 10 ΚΑΙ ΑΠΟ 19/13 UTC 8 Η 9
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 19/13 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 19/13 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 19/16 UTC
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 7 Η 8 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ 19/13 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ,
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 19/19 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 19/13 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 24.30
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 19/19 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΥΓΕΙΑ ΚΕΠΑ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 2

ΥΓΕΙΑ ΚΕΠΑ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 2

Εδώ είμαστε και πάλι Συνέλληνες, με την «συνέχεια του επεισοδίου ΚΕΠΑ», τη συνέχεια της ΣΚΟΠΙΜΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ, της ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ σε μια χώρα «προόδου» (και καλά) όπου ΟΛΑ έχουν μηχανογραφηθεί, όπου ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως υπάρχουν τα ρημάδια «ηλεκτρονικά αρχεία», οι ΦΑΚΕΛΟΙ των χρόνια πασχόντων, όπου έγιναν «ενέργειες» προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και να μην ταλαιπωρούνται.
Αυτά βέβαια μόνο στην ΦΑΝΤΑΣΙΑ κάποιων, και στις «μπουρδοδηλώσεις» τους για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι άλλη, είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ, και δεν ιδρώνει κανένα αυτί, στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ που ζούμε.
Ας δούμε πρώτα μια δυο μικρολεπτομέρειες για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, πολύ περιληπτικά, για να συνειδητοποιήσουμε την ΣΚΟΠΙΜΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ (το λέω πάλι) που περνούν τα Άτομα Με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, ταλαιπωρία που ΑΝ υπήρχε  ΘΕΛΗΣΗ (από το κράτος) θα ήταν ΜΗΔΕΝΙΚΗ.
Για να περάσει λοιπόν κάποιος ασθενής από αυτές τις επιτροπές, οι γιατροί συμπληρώνουν το φάκελο του, στον οποίο πρέπει να υπάρχουν πρόσφατες εξετάσεις – γνωματεύσεις για την πάθηση του από ΔΗΜΟΣΙΟ Ίδρυμα, τον καταθέτει στο αρμόδιο ΚΕΠΑ, και περιμένει να ειδοποιηθεί προκειμένου να περάσει επιτροπή γιατρών ανάλογα την πάθηση η τις παθήσεις, για να ανανεώσει η να βγάλει νέο ποσοστό αναπηρίας και να συνεχίσει να λαμβάνει τις όποιες παροχές (επιδόματα, βοηθήματα, συντάξεις, κλπ).
Αυτά, πάρα πολύ περιληπτικά για τις διαδικασίες που ακολουθούντα….
Όλα αυτά λοιπόν, φαίνονται ΑΠΛΑ για κάποιον που ΔΕΝ έχει σχέση, δεν έχει κάποιο άτομο δικό του η δεν είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ο ασθενής.
Μόνο Συνέλληνες, που στην Ελλάδα, τα… «απλά» είναι και τα …. ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΑ, και αυτό χωρίς ίχνος υπερβολής.
Πάμε να δούμε τι γίνεται στην πραγματικότητα, που βγάζει εκτός εαυτού πάρα πολλές φορές τους ασθενείς.
Αφού λοιπόν ειδοποιηθούν για την ημερομηνία που θα περάσουν επιτροπή, και έχοντας συγκεντρώσει ΟΛΑ τα δικαιολογητικά, μέχρι τη στιγμή που θα μπουν στο Ιατρείο της επιτροπής, έχουν την ΑΓΩΝΙΑ για το αν οι γιατροί που θα τους δουν, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, δεν πρόκειται να τους ειρωνευτούν, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ….
Βλέπετε, (το έχω γράψει πολλές φορές), πολλές επιτροπές, αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ΟΧΙ σαν ανθρώπους, αλλά σαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, και αυτό δεν το λέω εγώ, το ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ασθενείς και συγγενείς τους.
ΕΥΤΥΧΩΣ, που τα ΜΑΥΡΑ αυτά παραδείγματα είναι λίγα, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.
Το έχω επισημάνει πάρα πολλές φορές, και τα καλά πρέπει να τα λέμε.
Συνεχίζω…
Αφού λοιπόν πάνε όλα καλά, περάσει ο ασθενής επιτροπή, θα πρέπει να συμπληρωθεί ΟΛΗ Η ΧΑΡΤΟΥΡΑ από την γραμματεία της επιτροπής, να πάει «υπηρεσιακά» στα κεντρικά, απ’ όπου και θα σταλεί πλέον η «επίσημη» απόφαση σε κάνα εικοσαήμερο, ενώ ο ασθενής, μπορεί να υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης εντος δέκα ημερών.
Αυτά, επαναλαμβάνω περιληπτικά, στις καλύτερες περιπτώσεις, (όπου ΔΕΝ σφάζεται ο ασθενής είτε από την επιτροπή, είτε από κάποιον διευθυντή η διευθύντρια) για να μάθουν και όσοι δεν ξέρουν, να πάρουν μια ιδέα (που λένε).
Και εδώ φιλοι μου, θα επισημάνω, πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. Η ΟΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ – ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ..
Γι αυτό έγραψα για «ΘΕΛΗΣΗ»…. Μόνο που κάτι τέτοιο ΔΕΝ υπάρχει…
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Και ερχόμαστε στη συνέχεια της ταλαιπωρίας της ασθενούς για την οποία έγραψα στο πρώτο μέρος….
Να θυμηθούμε τι είχε γράψει….
«ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΙΚΑ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 181. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΙΩΣΑ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ ΞΑΝΑΕΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!»
Και τώρα, πάμε να δούμε την εξέλιξη μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές…
«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΜΑΖΕΥΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ….»
«καλημέρα μια μικρή νίκη έκανα σημερα στα κεντρικα του ικα μιλωντας με τον διευθυντη περναω ξανα απο επιτροπη την τεταρτη 18 του μηνος απο ρευματολογους αντι μετα απο εναμιση μηνα που μου ειπαν οι γιατροι και επειδη θελω να ειμαι δικαια ο διευθυντης ηταν ευγενεστατος με δεχτηκε και καταλαβε την ταλαιπωρια που μου κανουν !!!!η συνεχεια την τεταρτη !!!!!αισθανομαι πολυ κουρασμενη αλλα χρειαζεται να συνεχισω !!!!!!!!»
Και ερχόμαστε λοιπόν στην Τετάρτη, όπου η γυναίκα πέρασε επιτροπή, ΑΛΛΑ…..
Τι έγινε; Διαβάστε Συνέλληνες, και τα σχόλια δικά σας για το ΑΙΣΧΟΣ ΜΑΣ…
«τα πράγματα δεν πηγαν καλα στην επιτροπη μου ζητουσαν ξανα εξετασεις ρευματολογικες και να με ξαναδουν εκ νεου οποτε τα περνω στο κρανιο και ανεβασα τους τονους και μετα κοντεβα να λιποθυμησω και το τελος περιμενω ενα μηνα να μου βγει το οποιο ποσοστο μου δωσανε δεν δεχτηκα ολα αυτα που μου λεγανε αυτοι να κανω ο φακελος μου εχει χαθει και γενικα ενα μπαχαλο ζητανε να πεθαινεις οχι ρε φιλε δεν θα σου κανω την χαρη να πεθανω θα πεθανω οποτε το θελω εγω αι σιχτιρ πια !!!»
Η ασθενής στην οποία αναφέρομαι, είναι η ΕΛΕΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ για την οποία είχα γράψει και πιο παλιά.
ΙΔΙΕΣ περιπτώσεις ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ και θα το ξαναπώ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ σαν και αυτήν της Έλενας, υπάρχουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ.
Την όποια επιλεκτική «ευαισθησία» του, το κράτος και οι φορείς, τα δείχνουν ΜΟΝΟ σε ξένους.
Για τον ΕΛΛΗΝΑ, έχουν περίσσια ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, και ιδιαίτερα για τον ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ, η οποία ΔΕΝ ήταν επιλογή του, ΔΕΝ το θέλησε ΠΟΤΕ….
Κουράγιο Έλενα, ΚΟΥΡΑΓΙΟ… ΕΛΛΗΝΕΣ.
Θα επανέλθω…  

Βασίλης Τσούγκαρης

Τα πρώτα βιβλία του 2017 κυκλοφορούν στις 16 Ιανουαρίου!


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φίλες και φίλοι καλή χρονιά με υγεία!
Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν 3 νέα βιβλία!
Το πρώτο είναι Ο μαγικός αυλός σε απόδοση της Γιούλας Μιχαήλ καί είναι το πρώτο της καινούριας μας σειράς με τίτλο Μεγάλοί Συνθέτες - Μαγικά Παραμύθια που θα ολοκληρωθεί το 2017. Στόχος της νέας σειράς είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την όπερα και την κλασική μουσική.
Το δεύτερο βιβλίο είναι της Σουζάνε Στράσερ της εικονογράφου του best seller μας Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία και έχει τίτλο Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σε ένα παραμύθι και
Το τρίτο βιβλίο έχει τίτλο Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος και είναι το δεύτερο βιβλίο της νέας μας συγγραφέως Κλάιρης Καμπάνη και έρχεται 3 μήνες μετά το πρώτο της βιβλίο το Γίνομαι συγγραφέας που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία
Γιούλα Μιχαήλ - Ο μαγικός αυλός (με CD)

Μεγάλοι Συνθέτες – Μαγικά Παραμύθια
ΓΙΟΥΛΑ ΜΙΧΑΗΛ
Ο μαγικός αυλός (με CD)
Βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Μότσαρτ
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον πρίγκιπα Ταμίνο
να σώσει τη μοναχοκόρη της Παμίνα, που την κρατά φυλακισμένη
ο τύραννος Ζαράστρο. Μαζί του παίρνει για βοηθό τον Παπαγκένο,
έναν άνθρωπο του δάσους που μοιάζει με πουλί.
Οι δυο τους θα περάσουν τις πιο παράξενες δοκιμασίες
για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Θα καταφέρει ο Παμίνο να γυρίσει σώος με την αγαπημένη του;
Κι όσο για τον Παπαγκένο, θα βρει κι αυτός το ταίρι που τόσο ποθεί;
Ένα παραμύθι που μιλάει για τη μαγεία της αγάπης και της φιλίας, βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ.
Το CD περιέχει, την αφήγηση του παραμυθιού και επιλογή αποσπασμάτων απ’ την πρωτότυπη μουσική του Β.Α. Μότσαρτ, ηχογραφημένη απ’ την φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης υπό την διεύθυνση του Joseph Keliberth.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Σουζάνε Στράσερ - Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σε ένα παραμύθι

Σουζάνε Στράσερ
Εικονογράφηση: Σουζάνε Στράσερ
Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ' ένα παραμύθι
Είναι μικρή, πολύ μικρή. Και είναι δυσαρεστημένη, πάρα πάρα πολύ δυσαρεστημένη. Το βιβλίο με τα παραμύθια της είναι χοντρό και βαρύ – αλλά του λείπει το πιο σημαντικό: πουθενά και ποτέ δεν μιλάνε σε κάποιο παραμύθι για εκείνη, τη μικρή, πολύ μικρή πριγκίπισσα. Κι αυτό πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει! Πώς όμως; Πώς μπορεί να πρωταγωνιστήσει κανείς σ’ ένα παραμύθι; Πώς να πειραματιστεί με τους μεγάλους άθλους των ηρώων των αδερφών Γκριμ; Χμμ, εύκολα…
Η θαυμάσια ιστορία μιας ζωηρής, αξιαγάπητης, πεισματάρας, τολμηρής και –σας το υπόσχομαι– μόνο για λίγο απελπισμένης πριγκίπισσας που θα σας συναρπάσει.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ 
Κλαίρη Καμπάνη - Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος

Κλαίρη Καμπάνη
Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος
Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη
Ένας τεράστιος και τρομαχτικός δράκος πήγε κι έφτιαξε τη φωλιά του
λίγο έξω από το βασίλειο όπου ζούσε ο βοσκός Γεώργιος, μέσα στο μαγεμένο
δάσος και δίπλα στη μοναδική πηγή με νερό όλης της περιοχής. Στο βασίλειο επικρατεί μεγάλη ταραχή και όλοι έχουν τρομοκρατηθεί.
Ο βασιλιάς καλεί όλους τους σοφούς για να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Από ένα λάθος όμως ο βοσκός Γεώργιος μπλέκεται σε μια περιπέτεια που δεν του αρέσει καθόλου: πρέπει εκείνος να σκοτώσει τον δράκο.
Θα καταφέρει να γλιτώσει το βασίλειό του από το κακό;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Σάββατο 21 Ιανουαρίου η Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο της Ο κύριος Μπου... σερφάρει

Η Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο της Ο κύριος Μπου... σερφάρει, εκδόσεις Διάπλαση το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 12 το πρωί.
Θα μιλήσει η Κυριακή Σαούλη Ψυχολόγος ΑΠΘ-Εκπαιδευμένη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Τραυματοθεραπεύτρια EMDR. Συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού σχολείου του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
Μια ιστορία για τη σωστή συμπεριφορά και ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και στην πίστα του... ΣΚΙ!
ΙΑΝΟS
Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 277004
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

DSC VHF NAVICOM 550

DSC VHF NAVICOM 550

VHF Γαλλικής προέλευσης από την εταιρεία NAVICOM .To VHF είναι class D και τηρεί όλες τις προδιαγραφές GMDSS .Eίναι 100% αδιάβροχο και με πραγματική ισχή εξόδου 25-30 WATT .
Αυτόματη παρακολούθηση καναλιών – εξωτερικό ηχείο Φυλλάδιο
DSC VHF NAVICOM 650
Το VHF 650 έχει ότι και το 550 αλλά προσφέρει 2 ακόμα πλεονεκτήματα , έχει ενσωματομένο δέκτη AIS και διαθέτει Hands free VHF δηλαδή ασύρματο χειριστήριο
Το οποίο ακούει και μιλάει όπως η βάση του VHF Eπίσης έχει λειτουργία intercom . Mε τον δέκτη AIS το VHF αν συνδεθεί plotter μπορεί με μια μόνο κεραία του VHF, να εντοπίζονται πλοία με τα χαρακτηριστικά τους σε εμβέλια έως και 100 ΝΜ.Φυλλάδιο
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/nanicom/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MIKE CB RADIO

CRT MIKE CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ CB ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CRT, ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
40 Ch - 4Watts AM/FM
Aluminum body for better cooling
Remote microphone with LCD display (wide viewing angle)
3 colors : blue, purple, orange
DW : dual watch
Automatic search (scan)
Channel CH9 / 19
Manual or automatic squelch (ASQ)
Filters NB/ANL
RF Gain
LCD backlight control
4 memory channels
Squech level display, volume and voltage
Signal strengh display
Automatic or manual power on
Function TOT
key lock
Channel or Freqency mode
WARRANTY 2 YEARS
Options :Control cable remote PTTMicro / HP micro heasdset type K

Στο δάσος ξανά Οικολογικό παραμύθι

Στο δάσος ξανά
Οικολογικό παραμύθι 

Συγγραφέας: Ελένη Κριτσιβέλα
Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη
Ημερομηνία έκδοσης: 7 Νοεμβρίου 2016
Σχήμα: 24Χ32
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-108-2
Ετικέτες ΟικολογίαΠεριβάλλον
Τι χρώµα έχει η ελευθερία; Για τον Πούντο, το κουρδιστό αρκουδάκι, και τη Μαριγούλα, µια αρκούδα χορεύτρια, η ελευθερία έχει χρώµα πράσινο. Το χρώµα του δάσους.
Πάντα η Μαριγούλα ονειρευόταν και την ελευθερία της και το δάσος.
Ο Πούντο, το κουρδιστό αρκουδάκι, τη βγάζει από το όνειρο και γυρίζουν για πάντα ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΞΑΝΑ.

ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!




Είναι η ιστορία μιας από τις πιο διάσημες συνωμοσίες συγκάλυψης όλων των εποχών. Είναι μια υπόθεση που έχει μια αυτοκτονία, ιστορίες κατασκοπίας, την χαμένη τιμή ενός αθώου, αλλά είναι και η αφορμή της δημιουργίας ενός μετώπου υπέρ της δημοκρατίας το οποίο άσκησε μεγάλη επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις της Γαλλίας, με αποτέλεσμα τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος αλλά και του στρατού, την περιθωριοποίηση των ακροδεξιών και αντισημιτικών στοιχείων και τέλος, τον χωρισμό κράτους εκκλησίας. Είναι η Υπόθεση Ντρέιφους. Η ιστορία στην οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρέμβαση ενός διάσημου συγγραφέα, του Εμίλ Ζολά, ο οποίος κινητοποίησε για πρώτη φορά διανοούμενους στην υπεράσπιση μιας δίκαιης υπόθεσης. [...]

H προμελετημένη καταδίκη ενός αθώου, του λοχαγού Ντρέιφους, από το γαλλικό στρατοδικείο, έφερε σε αντιπαράθεση τους οπαδούς της Αλήθειας και τις δυνάμεις του Σκότους. Τις τελευταίες αντιπροσώπευαν στη Γαλλία του περασμένου αιώνα ο υπουργός δικαιοσύνης και οι επικεφαλής του στρατού. Οχυρωμένοι πίσω από τους θώκους τους έμοιαζαν άτρωτοι. Όμως, ο Εμίλ Ζολά ρίχτηκε στον αγώνα της Αλήθειας μ’ όλες του τις δυνάμεις. Mε κίνδυνο μάλιστα να θυσιάσει την ήδη φτασμένη καριέρα του εξακόντισε με την πένα του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιστολή KATHΓOPΩ. Είχε συγκεντρώσει με τόσο σθένος και τόση επιμονή ατράνταχτα στοιχεία, που παρά τους λιθοβολισμούς του επίσημου κράτους και του όχλου, η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη θριάμβευσαν. Δυστυχώς χρειάστηκε καιρός γι’ αυτό. 
Για να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο, πατήστε εδώ!

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ_ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ

 Επαναλαμβάνεται λόγω επιτυχίας το δρώμενο
«Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά»
Επαναλαμβάνεται την Πέμπτη  19 Ιανουαρίου 2017, στις 20.00, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε κατά τις πρώτες του παρουσιάσεις, το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα, παρουσιάζεται σε συνεργασία του Τελλογλείου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ‘21» (διάρκεια ως τις 31 Ιανουαρίου 2017).
Ηθοποιοί του ΚΘΒΕ υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Νικόλα Μαραγκόπουλου  παρουσιάζουν το θεατρικό αυτό δρώμενο με αφετηρία το έργο του Ντελακρουά «Οι Σφαγές της Χίου». Πρωτότυπες μαρτυρίες και το δραματοποιημένο σενάριο της Αλεξάνδρας Χαράνη συγκροτούν τον πυρήνα του δρώμενου, με τους ήρωες του πίνακα να «δραπετεύουν» από τον καμβά αποκτώντας ζωή.   Με φόντο τον εμβληματικό πίνακα, ζωντανεύει στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου το  Σαλόν της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στο Παρίσι, όπου ο Ευγένιος Ντελακρουά, ως εκπρόσωπος του ρομαντικού κινήματος αντιμετωπίζει τον κλασικιστή Αύγουστο Ενγκρ.    
Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Νικόλας Μαραγκόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Παπανικάνδρου
Παίζουν: Άννα Κυριακίδου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Άγγελος Νεράντζης, Τάσος Ροδοβίτης.
Μία παράσταση, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 20.00, στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου. 
Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 991610.
Γραμματείατηλ: 2310-991610teloglion@teloglion.gr
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 991610
fax: 2310 991610
teloglion@teloglion.gr

🔔 -20% σε όλα τα μουσικά όργανα και αξεσουάρ!


Sales -20%

Η Βενετία της σιωπής

Η Βενετία της σιωπής 
Μέσα από ένα λαβύρινθο καναλιών, κάτω από κομψά μαρμάρινα μπαλκόνια με σκαλισμένα λιοντάρια, μπροστά από πένθιμες προσόψεις, ξεδιπλώνεται η θέα της πόλης, που σου ασκεί μια γοητεία. Αυτή η Βασίλισσα των Θαλασσών έρχεται να διαλύσει καταπιεστικά τη μέθη της φαντασίας.
Η φθορά και η δύναμη της σιωπής έχουν διαμορφώσει αυτό το διάκοσμο του ονείρου. Η μοναξιά αυτής της πόλης γεννά μια αίσθηση φυγής.
Μια εκθαμβωτική σύνθεση που παράταξε η Γαληνοτάτη στα γεμάτα δέος βλέμματα.
Bella Venezia
(Σκέψεις και ανασυνθέσεις, με αφορμή το βιβλίο του Ευάγγελου Κοκκόρη, για μια πλέουσα πόλη, καταδικασμένη να βουλιάξει μέσα στην ομορφιά της…)
(του Νότη Μαυρουδή)
Η προσφώνηση “Bella Venezia” δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα. Η πόλη του νερού δεσπόζει στον παγκόσμιο χάρτη σπρώχνοντας τους ανθρώπους για παιχνίδια της φαντασίας και του ονείρου. Τα εκατοντάδες κανάλια, οι γόνδολες, ο βενετσιάνικος αρχιτεκτονικός ρυθμός, οι κοίλες γραμμές και τα ύψη των κτιρίων, ο συνδυασμός του υγρού με το στέρεο, η αισθητική της ψηφίδας και του πλακόστρωτου, η συμμετρία, οι παράλληλες γραμμές, όλα τα αυταπόδεικτα της Αναγέννησης, ο διαμορφωμένος ρυθμός ζωής, η καταγωγή και όλα αυτά βουτηγμένα σε μια ατμοσφαιρική θολή μεγαλοπρέπεια. Θαρρείς ενός χρόνου που έχει «παγώσει», προσδίδοντας στη συνείδηση του παγκόσμιου πολίτη μια απαράμιλλη γοητεία που κρατάει αιώνες την μυστικιστική της υπόσταση.
Η Βενετία είναι ένα ιδιαιτέρως επιλεκτικό σημείο του κόσμου και αυτό πραγματεύεται ο Ευάγγελος Κοκκόρης με το υλικό του, βασιζόμενος σε ένα μέρος της καρδιάς του που έχει κατακτηθεί (η καρδιά) από την απαράμιλλη ομορφιά αυτής της πόλης του νερού. Μα, δεν είναι ο μόνος. Να, μου έδωσε την ευκαιρία με αυτή του την εκδοτική πρωτοβουλία, να θυμηθώ και τα δικά μου ταξίδια όταν ζούσα στον Ιταλικό βορρά (στο Μιλάνο και την Πάντοβα από το 1969 έως το 1975). Ένας μαγνήτης και μια έλξη για να δω ό,τι δεν χόρταινε το μάτι! Επισκεπτόμουν συχνά την πόλη του νερού. Η πόλη σε ελκύει, σε αιχμαλωτίζει, σε εμπλέκει στη χρονική της γοητεία κάνοντάς με να υποπτευθώ, το γιατί οι μουσικές του Μοντεβέρντι, του Βιβάλντι, του Γκαμπριέλι, του Αλμπινιόνι, του Μαρτσέλλο, κατά κύριο λόγο, συνδέονται τόσο παράξενα και τόσο μυστήρια με όλους τους ανθρώπους που επισκέπτονται την bella Venezia. Εύκολα αιχμαλωτίζονται στην πειθαρχημένη και έμμετρη μουσική τους, αναγνωρίζοντας την ηρεμία και την έλξη κατανυκτικών αισθήσεων. Ακούγοντας τα μαντριγγάλι, τις όπερες και τις άριες του Μοντεβέρντι, νοιώθεις εμμέσως πλην σαφώς, σχήματα γεωμετρικά και συγχρόνως σε παρασύρουν με αντίστοιχες γραμμές και καμπύλες συμμετρικές, επαναλαμβανόμενες, με ευφάνταστες παραλλαγές και ζηλευτές μελωδίες βγαλμένες θαρρείς από την πιο δροσερή πηγή γνώσης. Η μεγάλη πολυφωνική παράδοση της ιταλικής Αναγέννησης είναι εδώ και η Βενετία είναι μια από τις πηγές της. Δεν τελειώνει ο κατάλογος των βενετών συνθετών εδώ. Μια θάλασσα μελωδιστών θα μας πείσει πως ο τόπος του νερού, της υγρασίας, της ομίχλης, γεννάει φαντασίες αστείρευτης μουσικοποιητικής μαγείας.
Μερικά από τα ονόματα, λιγότερο γνωστά: Francesco Cavalli, Antonio Cesti, Baldassare Donato, Giovanni Legrenzi, Antonio Lotti, κα. Ύστερα ο Βιβάλντι, ο Αλμπινιόνι, ο Μαρτσέλο, θαρρείς και επινοήσανε την κινηματογραφική φαντασία της εποχής τους… Πήραν αέρα, αρμύρα, νερό, τοπία και τη σιωπή, που μόνο το θαλασσινό τοπίο μπορεί να μας προσφέρει αέναα και έφτιαξαν αστείρευτες ηχητικές εικόνες της εποχής τους. Το τοπίο της Βενετίας, όσο και να αναπτύσσεται για τις τουριστικές εκσυγχρονιστικές σκοπιμότητες, κυριαρχεί και επιβάλει το ρυθμό του, την σιωπή και την ακινησία του. Επιβάλει την αυστηρότητά του μέσα στο χρόνο και τροφοδοτεί την ιστορική μνήμη, με χρώματα, με την δέουσα αυστηρότητα πάνω σε ζητήματα φόρμας και ελευθερίας... Είναι ιδιαζόντως δύσκολο να αντιληφθείς την ελευθερία έκφρασης των προαναφερόμενων συνθετών, όπως αντίστοιχα και των ζωγράφων και γλυπτών. Όταν όλα υπόκεινται στο μέτρο, την πειθαρχία της καμπύλης γραμμής και σε έναν εσωτερικό «μετρονόμο» που τον συναντάμε στην ίδια την πόλη του νερού, που επί αιώνες επιβάλλεται στους ταξιδιώτες, τους κατακτητές, τους πειρατές και τους φιλοσόφους, στις ψυχές τους και στις αισθήσεις τους, τότε, μπορούμε να πούμε πως η πόλη του νερού, κατακτάει όλους όσοι ετάχθησαν να ζουν, να τη γνωρίζουν και να την επισκέπτονται.
Εύστοχα ο Ευάγγελος Κοκκόρης την ονόμασε «Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ», ίσως διότι μουσικός ο ίδιος, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην μεγάλη της ικανότητα να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού και σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που μπορούν και βλέπουν πως μέσα από τις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα η ματιά του ανθρώπου γίνεται πιο αιχμηρή και αναζητάει την ουσία. Οι τέχνες, οι επιστήμες και τα γράμματα, έζησαν και κατοίκησαν σ’ αυτή την πόλη.
Το άλμπουμ του Ε. Κοκκόρη, μας υπογραμμίζει την ιστορική μνήμη και τονίζει τις κατακτήσεις μιας πόλης που η μοίρα της είναι να διατηρεί την μοναδικότητά της, να δημιουργεί μοναδική ιστορία, να ελκύει την ανθρωπότητα και να αναμένει την βύθισή της στα ίδια τα νερά που της προσέδωσαν την γοητεία της. Η άνοδος της στάθμης των Ωκεανών, η βιομηχανική ανάπτυξη, καθώς και οι παρενέργειές της οικολογικής αναστάτωσης των κερδοφόρων επιχειρήσεων, την βυθίζουν αργά και σταθερά. Θα είμαστε άραγε εμείς οι θεατές της πιο μελαγχολικής παράστασης; Υπάρχει κόσμος που την εγκαταλείπει για να αποφύγει να βλέπει αυτόν τον θάνατο. Και πάλι η μουσική, το θέατρο και οι εικαστικές τέχνες που ύμνησαν το ανθρώπινο δράμα, θα υμνήσουν το τέλος της πόλης του νερού που οι επιστήμονές μας έχουν προ πολλού αποκαλύψει.
Για δες ειρωνεία: η …μελλοντική βύθιση της πόλης του νερού, στα ίδια τα νερά που την γέννησαν, την έθρεψαν και την κατέστησαν την πιο σημαίνουσα διαχρονική μνήμη…
Η Βενετία της σιωπής
Θραύσματα μιας πόλης
λεύκωμα

συγγραφέας: Ευάγγελος Κοκκόρης
140 σελ.
ISBN 978-960-8365-86-5
Τιμή € 50,96

Ελατοχώρι: Γεύματα που καταλήγουν σε θερμαντικό τσίπουρο


Ελατοχώρι: Γεύματα που καταλήγουν σε θερμαντικό τσίπουρο.

Σημειώστε...

Μανιτάρια γεμιστά με αυγό και τυρί.
Μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη.
Χειμωνιάτικο κέικ πορτοκάλι-αμύγδαλο.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας