Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Αντιπτωτικός Τρίποδας εργασίας 71710 TopLock

Υλικό Κατασκευής: Ατσάλι
Προτεινόμενη Χρήση: Εξωτερικές - Εσωτερικές εργασίες
Συσκευασία: 1 Τεμάχιο
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Περιληψη
Ο Αντιπτωτικός Τρίποδας εργασίας 71710 της TopLock είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί να αντέξει φορτίο με βάρος 12,5KN (περίπου 1.300 κιλά).
Έχει ρυθμιζόμενο ύψος το οποίο μπορεί να φτάσει από 1,35m έως και 2,15m ανάλογα πως θα στηριχτούν τα πόδια του τα οποία είναι συρόμενα.
Διαθέτει διάφορα σημεία αγκύρωσης για τα είδη προστασίας όπως: σχοινιά, ιμάντες, κρίκους κά.
Είναι σύμφωνο με την προδιαγραφή ΕΝ795 και ο αντιπτωτικός τρίποδας αυτός είναι κατάλληλος για εργασίες σε φρεάτια, υπονόμους, αποχετεύσεις και διάφορες υδραυλικές εργασίες.

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT


3dB κέντρο τροφοδοτείται 1/2 κύμα ομοαξονικό μανίκι.
Σχεδιασμένο για να μειώνει τη εξασθένιση του σήματος σε δύσκολες θάλασσες.
Αυτή είναι πιθανώς η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κεραία στα Ακτοπλοϊκά Σκάφη.
Στοιχεία από ορείχαλκο και χαλκό, χαλύβδινο χαλύβδινο τεμάχιο με πρότυπο 1 '' 14 σπείρωμα, περιλαμβάνει καλώδιο 15 'RG 58 και υποδοχή PL 259.
Ένα τμήμα.
Προτεινόμενη προσαρμογή:
4187 (συναρμογή με καστάνια).  

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ 


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Οι κορυφές της ζωής

Οι κορυφές της ζωής
Βραβείο Pulitzer 2019, Βραχεία λίστα Man Booker, Best Seller New York Times 

Ρίτσαρντ Πάουερς
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Βασιλική Πολίτη
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 696
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-177-8
Θεματολογία:
Πολιτικό
Οικολογία
Κοινωνικό
Υπαρξιακό
Ένας λοχίας στον πόλεμο του Βιετνάμ πέφτει από το φλεγόμενο μεταγωγικό του πάνω σ’ ένα πελώριο σύδεντρο και σώζεται. Ένας καλλιτέχνης κληρονομεί ένα πάκο φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια αμερικανική καστανιά σε διάστημα εκατό χρόνων. Μια ξεσαλωμένη φοιτήτρια παθαίνει ηλεκτροπληξία και πεθαίνει, την επαναφέρουν όμως στη ζωή πλάσματα από αέρα και φως. Μια επιστήμονας με διαταραχές στην ακοή και την ομιλία ανακαλύπτει ότι τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι τέσσερίς τους, μαζί με άλλους πέντε αγνώστους –που ο καθένας τους έχει λάβει ένα διαφορετικό κάλεσμα από τα δέντρα– ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία και απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τα εναπομείναντα στρέμματα παρθένου δάσους της χώρας.
Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που αποτελεί ταυτόχρονα μια δραματική επίκληση στον φυσικό κόσμο. Από τις ρίζες ως το φύλλωμα και πάλι πίσω στους σπόρους, οι Κορυφές της ζωής ξεδιπλώνονται σε ομόκεντρους δακτυλίους αλληλοδιαπλεκόμενων ιστοριών, από την προ εμφυλίου Νέα Υόρκη ως τους Πολέμους της Ξυλείας στα τέλη του 20ού αιώνα, διερευνώντας την ουσιαστικότερη διαμάχη τούτου του πλανήτη: τη σύγκρουση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων πλασμάτων.
ΒΡΑΒΕΙΟ PULITZER 2019
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
New York Times • Washington Post • Newsweek • NPR
Hudson Booksellers • New York Public Library 

«Τούτο το φιλόδοξο μυθιστόρημα ανέρχεται ταχύτατα στο στερέωμα της αμερικανικών γραμμάτων αλλάζοντας το τοπίο της περιβαλλοντικής λογοτεχνίας. Εξαιρετικό!»
Ron Charles, The Washington Post
«Μνημειώδες… Οι κορυφές της ζωής επιτυγχάνουν κάτι που ελάχιστοι συγγραφείς και των δύο στρατοπέδων, της τέχνης και της επιστήμης, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν. […] Ένα γιγαντιαίο έπος φτιαγμένο από γνήσιες αλήθειες».
Barbara Kingsolver, The New York Times Book Review
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Προδημοσίευση απ' το Διάστιχο, 21/10/2019
Μαριάνθη Κουνιά, Οι κορυφές της ζωής: Ένα παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού, 20/11/2019, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!
Βασιλική Μούλου, Πρόταση βιβλίου: “Οι κορυφές της ζωής” , 25/11/2019, eviaportal.gr
Άθως Δημουλάς, Βιβλία για τις γιορτές, 18/12/2019, Καθημερινή

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ: ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Deborah Cameron

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ
παρελθόν και παρόν ενός κινήματος 
 

«Ο φεμινισμός», έγραφε η Μαρί Σίαρ το 1986, «είναι η ριζοσπαστική ιδέα ότι οι γυναίκες είναι άνθρωποι». Με άλλα λόγια, οι γυναίκες πρέπει να έχουν δύναμη, αυτενέργεια, ελευθερία, να ελέγχουν οι ίδιες το σώμα τους, να είναι ισότιμες με τους άνδρες. Όμως ακόμα και σήμερα, ύστερα από πολλές δεκαετίες αγώνων, οι γυναίκες εξακολουθούν να διαδηλώνουν, να διαμαρτύρονται, να γράφουν και να μιλούν διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Για να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό, πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα πώς εμφανίστηκε το φεμινιστικό κίνημα και σε τι αποσκοπεί. Το βιβλίο της Ντέμπορα Κάμερον λειτουργεί ως ασφαλής οδηγός σε τούτη την αναζήτηση, κάνοντας μια συνοπτική αναδρομή στην ιστορία του φεμινιστικού κινήματος και εξετάζοντας με σαφήνεια τις ποικίλες πτυχές και βλέψεις του. Η Κάμερον ξεδιαλύνει το κουβάρι των φεμινιστικών συζητήσεων κατανέμοντάς τις σε έξι θεματικές —ανδρική κυριαρχία, δικαιώματα, εργασία, κοινωνική κατασκευή της θηλυκότητας, σεξ και κουλτούρα— και εκθέτοντας τους βασικούς προβληματισμούς και τα κυριότερα επιχειρήματα με ενάργεια και αμεσότητα. Η παρουσίαση καλύπτει όλους τους ιστορικούς «φεμινισμούς», ξεκινώντας από τους αγώνες για τη γυναικεία ψήφο τον 19ο αιώνα και φτάνοντας μέχρι το λεγόμενο «τέταρτο κύμα». Στην εποχή του #metoo, του μισθολογικού χάσματος ανδρών και γυναικών, της διαδικτυακής παρενόχλησης και του ανησυχητικά μεγάλου αριθμού γυναικοκτονιών, ο φεμινισμός, ένα από τα σημαντικότερα διανοητικά, πολιτισμικά και πολιτικά κινήματα του σύγχρονου κόσμου, παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ.

Η Ντέμπορα Κάμερον είναι κοινωνιογλωσσoλόγος, καθηγήτρια γλωσσολογίας και επικοινωνίας στο Κολέγιο Γούστερ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχέση της γλώσσας με το φύλο και τη σεξουαλικότητα, στην ιδεολογία της γλώσσας, καθώς και στην ανάλυση ομιλίας. Έχει δημοσιεύσει επίσης τα βιβλία Working with Spoken Discourse (2001), The Myth of Mars and Venus (2007),Verbal Hygiene (2012) κ.ά. Διατηρεί το blog language: a feminist guide.
ΣΕΙΡΑ | ο κοινός λόγος
ISBN 978-960-524-572-6, σχήμα 14x21 εκ., 208 σελ., τιμή: 13 ευρώ 

Νέος Κατάλογος Βιβλιοθήκης / 21 Ιουνίου Γιορτή της Μουσικής


ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ

Πρόσβαση από απόσταση στις συλλογές της Μουσικής Βιβλιοθήκης
μέσω του νέου Καταλόγου της

Ο Νέος Κατάλογος της Μουσικής Βιβλιοθήκης βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις
18 Μαρτίου 2020 και ήδη εξυπηρετεί άμεσα και αποτελεσματικά τα αιτήματα των χρηστών της Βιβλιοθήκης.
Σήμερα που οι συνθήκες επιβάλλουν τη λήψη ειδικών μέτρων ασφαλείας και τη συνεπακόλουθη τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, ο Κατάλογος συνεχίζει να αποτελεί την κύρια είσοδο των χρηστών της Βιβλιοθήκης στις συλλογές της από απόσταση.
Η επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη από τις 9 Ιουνίου 2020 πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ενώ ο χρήστης καλείται να διεξάγει την αναζήτησή του στο κατάλογο για το υλικό που τον ενδιαφέρει προτού επισκεφτεί τη Βιβλιοθήκη. Αφού εντοπίσει το υλικό που θέλει να δει ενημερώνει τηλεφωνικά ή μέσω email τη Βιβλιοθήκη ώστε να έχει το υλικό που επιθυμεί άμεσα διαθέσιμο την ώρα της επίσκεψης του.
Για όση περίοδο θα ισχύει ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας επιτρέπεται ο εξωτερικός δανεισμός έως 2 τεκμηρίων για 5 εργάσιμες ημέρες δωρεάν για όλους.
Οι δυνατότητες του Νέου Καταλόγου είναι πολλές και απλουστεύουν σε κάθε περίπτωση την αναζήτηση, εύρεση και πρόσβαση στο υλικό της Βιβλιοθήκης. Μείνετε συντονισμένοι τόσο στο ενημερωτικό δελτίο όσο και στο Facebook της Βιβλιοθήκης για περισσότερες πληροφορίες.
21 Ιουνίου – Ημέρα της Μουσικής

Ξέρουμε πόσο αγαπάτε τη μουσική. Μας το έχετε αποδείξει τόσες και τόσες φορές όταν ερχεστε στη Βιβλιοθήκη μας, στις Εκδηλώσεις και τις Δράσεις μας.
Φέτος, που οι συνθήκες είναι διαφορετικές και δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την Ημέρα της Μουσικής όπως θα θέλαμε, αποφασίσαμε να σας ζητήσουμε να την γιορτάσουμε μαζί, μέσα από τις οθόνες μας.
Στείλτε μας ένα βίντεο που θα έχει διάρκεια μέχρι 10 δευτερόλεπτα όπου θα απαντάτε στην ερώτηση: «Τι είναι η μουσική για σας;». Η απάντησή σας μπορεί να είναι όσο μουσική θέλετε. Μπορείτε να τραγουδήσετε, να μιλήσετε, να παίξετε ένα μουσικό όργανο ή παντομίμα, ό,τι εσείς θέλετε.
Εμείς θα φτιάξουμε μία ταινία για να δείξουμε σε όλους πόσο σημαντική είναι η μουσική, αυτή που μας έκανε να φτιάξουμε πριν από τόσες δεκαετίες τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και που μας κάνει να συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα.
Στείλτε τα βίντεό σας μέχρι τις 15 Ιουνίου μέσω WeTransfer ή άλλης παρόμοιας πλατφόρμας ή και ως συνημμένο αρχείο στο email: mmbmusicday@gmail.com
Ας δούμε λοιπόν, «τι είναι η μουσική για μας».

Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου


Ο Δάσκαλος στις μέρες μας, παρά τις δυσοίω­νες εξελίξεις που γνωρίζει ο σύγχρονος κόσμος, παρά τις σκοτεινές συνθήκες της ανθρώ­πινης ζωής, όπως τις διαμορφώνει σε παγκό­σμιο επίπεδο η μηχανική σκέψη, η κερδοσκοπία και ο στυγνός οικονομισμός, εξακολουθεί να είναι ο εμπνευσμένος οδηγός προς μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.
Γιατί το μέλλον μιας κοινωνίας, είτε το θέλουμε είτε όχι, κρίνεται από την Παιδεία του, κρίνεται από τον παιδαγωγικό και εμψυχωτικό ρόλο του δασκά­λου. Κρίνεται τέλος από τη συνειδητή αντίστα­ση του δασκάλου απέναντι στην εσκεμμένη και μεθοδική χειραγώγηση της ελεύθερης σκέψης, τόσο της δικής του όσο και των μαθητών του.
Επιπλέον, όχι μόνο ο δάσκαλος αλλά και οι μαθητές στο σύνολό τους εξακολουθούν να παραμένουν οι ελπιδοφόρες φωνές τής πιο ανεπιτήδευτης και αυθεντικής διαμαρτυρίας ενάντια σε μια κοινωνία παραδομένη άνευ όρων στους κακούς ανέμους της κερδοσκοπίας και του καταναλωτικού ανταγωνισμού. Οι δάσκα­λοι, με την ενσυνείδητη κριτική τους, αλλά και οι μαθητές με τη δική τους εξίσου ενσυνείδη­τη κριτική, παραμένουν ευτυχώς οι φωτεινές ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον που δεν θα καθορίζεται μόνο από την παγερή λογική των αριθμών αλλά κυρίως από την εσωτερική θέρ­μη των συναισθημάτων.
Και μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν ανέφικτες ουτοπίες, ωστόσο η δυναμική της σύγχρονης ιστορίας έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εμποδίσει κανείς τους ελεύθερους ανθρώπους να ελπίζουν στις ουτοπίες αυτές, τις μόνες που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.
Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου
συγγραφέας: Σταύρος Τσαγκαράκης
Isbn:978-960-9692-27-4
Διαστάσεις: 11,5 X 21,5
Σελίδες: 160

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με πέστο σε σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με πέστο
σε σάλτσα ντομάτας

Σημειώστε...

Αυγοφέτες (French Toast) από τον Jamie Oliver
Αθήνα: Τα καλύτερα καφέ
στα νότια προάστια
Εύκολο σορμπέ
λεμόνι

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ - ΒΑΡΕΘΗΚΑ

4* Elite City Resort - Καλαμάτα

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
4* Elite City Resort - Καλαμάτα
4* Elite City Resort - Καλαμάτα-54%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+4 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή + Ποτά
 Καθημερινή παιδική δημιουργική απασχόληση!
✔ Παιδική Χαρά ✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Οικογενειακά Δωμάτια ✔ Δωμάτια για μη καπνίζοντες
★ Οικογενειακά δωμάτια ★ Δωμάτια για μη καπνίζοντες ★ WiFi ★ Χώρος Στάθμευσης ★ Bar ★ Εστιατόριο ★ Παιδική Χαρά
€226 από €495Δες το Τώρα!

Δραπετσώνα: Κόλαφος ο διευθυντής του σχολείου για «αίθουσες θαλάμους αερίων»

freesnippingtool.com_capture_20200606163208-600x336-2-1-1-600x336.png
Δραπετσώνα: Κόλαφος ο διευθυντής του σχολείου για «αίθουσες θαλάμους αερίων»

Λουκέτο σε 1.200 καταστήματα Zara, Bershka και Pull & Bear -Τι ανακοίνωσε ο Όμιλος

Λουκέτο σε 1.200 καταστήματα Zara, Bershka και Pull & Bear -Τι ανακοίνωσε ο Όμιλος
Σύνταξη δημοσίων υπαλλήλων με 25ετία -Πώς επιτυγχάνεται (παραδείγματα)
Εκβιάζουν δημοσίους υπαλλήλους γονείς για υποχρεωτικές «άδειες άνευ αποδοχών»
Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε γνωστό κέντρο αισθητικής (όνομα)
Kόρη Νατάσας Θεοδωρίδου -Διαψεύδουν ότι διέσπειρε τον κορωνοϊό σε πάρτι

Επιδημία προστίμων και λουκέτων για κορονοϊό και φορο-παραβάσεις

SofokleousIn
Επιδημία προστίμων και λουκέτων για κορονοϊό και φορο-παραβάσεις
Τον κίνδυνο πολλαπλών προστίμων και «λουκέτων» αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ειδικά οι τουριστικές, που μπήκ...

«Στρατιές» εφοριακών σε 13 νησιά και δημοφιλή παραλιακά μέρη!

SofokleousIn
«Στρατιές» εφοριακών σε 13 νησιά και δημοφιλή παραλιακά μέρη!
Μπαράζ φορολογικών ελέγχων 13 νησιά του Αιγαίου του Ιονίου καθώς και σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της ηπ...

Ινστιτούτο Αρρυθμιών: Μην «προσπερνάτε» τα συμπτώματα

Προειδοποίηση απευθύνει το Ινστιτούτο Αρρυθμιών για την έγκαιρη θεραπεία νοσημάτων όπως εγκεφαλικών επεισοδίων και κολπικής μαρμαρυγής, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη σε καταστροφικές για την ποιότητα της ζωής, αναπηρίες και στην αύξηση της θνησιμότητας

Καταιγίδα στις αγορές, βουλιάζουν οι τραπεζικές μετοχές στο ΧΑ!

SofokleousIn
Καταιγίδα στις αγορές, βουλιάζουν οι τραπεζικές μετοχές στο ΧΑ!
Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει πάλι τα χρηματιστήρια, καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικαν...

Στ. Σοφιανός: Η Ελλάδα μοιάζει... μισόκλειστη

Στ. Σοφιανός: Η Ελλάδα μοιάζει... μισόκλειστη

Στ. Σοφιανός: Η Ελλάδα μοιάζει... μισόκλειστη

Γράφει ο Στέλιος Σοφιανός Πηγή: protagon.gr   Διανύουμε την έκτη εβδομάδα από το τέλος της καραντίνας και την άρση κάποιων από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί υπό τον φόβο της πανδημίας. Μια ματιά στην αγορά επιβεβαιώνει τους φόβους που εκφράστηκαν στις αρχές Μαρτίου για την πορεία της οικονομίας. Κάποια καταστήματα δεν άνοιξαν ποτέ ξανά (ή δεν άνοιξαν ακόμη…). Κάποιες …

Ποιοι & γιατί θα δουν στα ΑΤΜ 50 ευρώ περισσότερα τους επόμενους μήνες

Ποιοι & γιατί θα δουν στα ΑΤΜ 50 ευρώ περισσότερα τους επόμενους μήνες