Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΠΙΑΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΠΙΑΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ

Ελλάδα, έτος 2017 Μ.Χ, Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας, της ανέχειας, Ελλάδα όπου καθημερινά και ένα νέο δράμα του κοσμάκη έρχεται στο φως, Ελλάδα των πολιτικών «αηδονιών» που κάνουν το καλύτερο για την πάρτη τους και το χειρότερο για τη χώρα, ΕΛΛΑΔΑ, η οποία ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ στους ξένους, Ελλάδα, σύγχρονη φυλακή ψυχών….
Πόσες ακόμα «ταμπέλες» θα μπορούσαμε να βάλουμε στη χώρα μας ( το ΜΑΣ με κάθε επιφύλαξη για να μη παρεξηγηθούμε) για να περιγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια το ΧΑΛΙ της Ελλάδας;
Ο Νεοέλληνας, εξαντλεί το ενδιαφέρον του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε διάφορα «γυμνά» καλλίγραμμων δεσποινίδων, σε «λουλούδια και κορδέλες», σε τηλεοπτικές παραγωγές και δέχεται παθητικά ΟΛΑ τα δεινά που του φέρνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οι…. «εθνοσωτήρες» του.
Δέχεται τη ΔΙΑΛΥΣΗ και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της χώρας αλλά και της ίδιας της ζωής του σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό, σαν κάτι που το επιδιώκει ο ΙΔΙΟΣ.
Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση, όταν ο ΙΔΙΟΣ επιλέγει τους καταστροφείς του χωρίς σταματημό…
Ο ΙΔΙΟΣ αφήνει τους ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ να τον… «κυβερνούν», να τον ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ.
Αυτοί ΟΛΟΙ, παίζουν τα παιχνίδια τους λοιπόν, και γλεντούν σε βάρος των κορόιδων που τους ψηφίζουν ξανά και ξανά.
Πριν «παραπροοδεύσουμε» (και καλά) σαν χώρα, οι ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν τη δουλειά τους, το μεροκάματο τους, τις παροχές υγείας, κλπ, είχαν μια φυσιολογική (να το πούμε έτσι) ζωή μέχρι που οι «μεγάλοι», έφεραν την… «κρίση», και ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΧΑΣΕ όλα όσα είχε, και όσοι δεν τα έχασαν ακόμα, ας ετοιμαστούν, ΔΕΝ θα τη γλυτώσουν.
Οι ΠΟΛΛΟΙ λοιπόν έχασαν και οι ΛΙΓΟΙ, κέρδισαν και κερδίζουν, χώρια που τα κέρδη τους ενισχύονται από όλα εκείνα που πληρώνουν οι πολλοί σύμφωνα με τα «μέτρα» που παίρνουν γι αυτούς τα ξένα αφεντικά της χώρας, μέτρα τα οποία εφαρμόζουν οι εδώ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ των ξένων.
Πλέον για τους Έλληνες, έγιναν ΑΠΙΑΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ, η ΥΓΕΙΑ, η ΕΡΓΑΣΙΑ, η ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΟΛΑ…..
Παρόλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι, για τους οποίους ΟΛΑ πάνε καλά (άγνωστο τι πίνουν η σε ποιον γαλαξία ζουν).
Και η «αλυσίδα» των άπιαστων ονείρων όπως βλέπουμε και ζούμε καθημερινά, είναι μεγάλη…..
Για το «όνειρο εργασία», στη χώρα μας δεν υπάρχει ελπίδα….
Η ανεργία είναι σε πολύ ψηλά ποσοστά, και αυξάνεται, τόσο στους νέους, όσο και στους άνω των 40 – 50.
Ιδιαίτερα στους μεγάλους, οι οποίοι είναι πλέον στα ΑΖΗΤΗΤΑ, γιατί οι εργοδότες προτιμούν να προσλάβουν νέους για ένα κομμάτι ψωμί, για μισθό πείνας, για ημιαπασχοληση, με ελάχιστα έως καθόλου ένσημα (πάρα πολλές οι μαρτυρίες) στους οποίους μάλιστα προβάλουν και το επιχείρημα «ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ».
Οι μεγάλοι άνεργοι, που βλέπουν τις όποιες ευκαιρίες εργασίας να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από αυτούς, που βλέπουν τα ΧΡΕΗ τους να αυξάνονται καθημερινά, τα παιδιά τους να ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ…..
Πόσα Άπιαστα όνειρα τελικά Συνέλληνες….
Πολλά, και όπως πάνε τα πράγματα, στο τέλος το κυριότερο όλων, θα είναι η ύπαρξη μας.
Μαζί με τα όνειρα μας, χάνεται και κάθε τι Ελληνικό, γιατί για τα αφεντικά της χώρας, είμαστε ΕΜΠΟΔΙΟ στα σχέδια τους.
Αυτές οι σκόρπιες σκέψεις μου ήρθαν μετά από μια συζήτηση που είχα με έναν συνομήλικο μου μακροχρόνια άνεργο ο οποίος ζει στη φτώχεια και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του…
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Raymarine Ray70 VHF Marine

Raymarine Ray70 VHF Marine

All-in-one VHF, GPS, AIS Receiver, Loudhailer and Intercom

Το νέο Ray70 VHF marine της Raymarine είναι  ένα ισχυρό ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας με συμπαγές διαστάσεις  για να μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε. Με 25W ισχύ εξόδου, συμβατό με την κατηγορία Class D DSC, το Ray50 είναι η τέλεια λύση όταν ο χώρος τοποθέτησης είναι πολύτιμος.
Βασικά Χαρακτηριστικά
  • Συμπαγής, σχεδίαση που εξοικονομεί χώρο στο πιλοτήριο του σκάφους
  • Μεγάλου μεγέθους ευδιάκριτη οθόνη LCD
  • Κομψό, μαύρο στιβαρό πλαίσιο, με αντοχή στις αντίξοες συνθήκες
  • Ενσωματωμένος δέκτης GPS 72 καναλιών (δεν χρειάζεται σύνδεση με εξωτερική συσκευή).
  • Το μικρόφωνο περιέχει και μεγάφωνο για λειτουργία σε όλες συνθήκες
  • Λειτουργία Loudhailer & Intercom με ενισχυτή 24W (4Ω) / 12W (8Ω)
  • Περιέχει δέκτη λήψης σημάτων AIS
  • Δυνατότητα σύνδεσης συκευής δεύτερου σταθμού λειτουργίας (Remote Handset).
  • Συμβατό με τα πρότυπα δικτύωσης NMEA2000 και NMEA0183
  • Ισχύς εξόδου 25W
  • Τάση λειτουργίας 12VDC (9-16VDC)
  • Αδιαβροχοποίηση IPX6 & IPX7

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν

Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν
Συγγραφέας:Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Ημερομηνία έκδοσης: 21 Μαρτίου 2014
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-024-5
Ετικέτες Ανατροπή στερεοτύπων, Πάσχα, Συνεργατικότητα 
Κάθε Πάσχα στο χωριό Λαμπρινίτσα γίνεται μεγάλη γιορτή, γιατί εκεί υπάρχει το μαγαζάκι του κυρ-Λάμπρου που φτιάχνει τις ωραιότερες χειροποίητες λαμπάδες. Έτσι και φέτος η βιτρίνα του μαγαζιού του στολίστηκε αποβραδίς πανέμορφα και εντυπωσιακά, και την επομένη τα παιδάκια θα μπορούσαν να αγοράσουν τη λαμπάδα της επιλογής τους.
Όμως αργά το βράδυ, κι ενώ όλοι οι άνθρωποι κοιμόντουσαν βαθιά, ο κακός ποντικός, που μπήκε από μια τρύπα μέσα στη βιτρίνα, είπε λόγια που τις τρόμαξαν και τότε εκείνες αποφάσισαν να κάνουν επανάσταση και να δραπετεύσουν. Έτσι, ακολουθώντας τον ποντικό, έφυγαν από το μαγαζί.
Την άλλη μέρα, όταν τα παιδάκια είδαν τη βιτρίνα άδεια, μαράζωσαν. Τώρα πώς θα γινόταν Ανάσταση χωρίς τις λαμπάδες; Τότε ο Λαγός του Πάσχα μαζί με τον φίλο του, το Κόκκινο Αυγό, αποφάσισαν να τις βρουν και να τις φέρουν πίσω. Γιατί εξαφανίστηκαν οι λαμπάδες; Πού πήγαν; Άραγε θα καταφέρουν να τις βρουν ή δεν θα γίνει Πάσχα στο χωριό;

Η ΕΡΤ και η Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η ΕΡΤ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
Τρίτη 21 Μαρτίου 2017
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα «γεμίσουν ποίηση» με συνεντεύξεις, απαγγελίες ποιημάτων, αφιερώματα και σπάνιο αρχειακό υλικό.
Ειδικότερα, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα θα φιλοξενηθεί ο ποιητής και δοκιμιογράφος Χάρης Βλαβιανός ενώ στην εκπομπή «Στάση ΕΡΤ» με τον Ανδρέα Ροδίτη και τη Σόνια Φίλη, καλεσμένος στο στούντιο θα είναι ο ποιητής και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.
Η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει από το Αρχείο της ΕΡΤ τα εξής ντοκιμαντέρ:
·        14:15 Η ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ: «Θεσσαλονίκη -  Μανόλης Αναγνωστάκης»
·        14:40 ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: «Οδυσσέας Ελύτης»
·        21:00 «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ»
Το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου διαμορφώνεται ως εξής:
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
·        08:00-09:00 Στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» (Ανδρέας Παπασταματίου - Στεφανία Χαρίτου) θα φιλοξενηθεί η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.
·        09:00-10:00 Η Ευαγγελία Μπαλτατζή συνομιλεί με την ποιήτρια και δοκιμιογράφο Αλεξάνδρα - Ευτυχία Λουκίδου.
·        11:00-12:00 Στην εκπομπή «Ισορροπίες ανισορροπίες» (Μαρία Γεωργίου-Γιώργος Πίκουλας) θα φιλοξενηθεί ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος.
·        12:00-13:00 H Έλενα Μαράκα θα έχει καλεσμένους στο στούντιο τους ποιητές  Κώστα Παπαγεωργίου, Δημήτρη Αγγελή και Λένα Καλλέργη. 
·        16:00-17:00 Στην εκπομπή «Κοσμοδρόμιο» η Σίσσυ Αρβανιτίδου και ο Δημήτρης Κοντογιάννης θα υποδεχθούν τον Χιλιανό ποιητή  Jaime Svart, που ζει στην Ελλάδα.
·        17:00-18:00 Με μια σημαντική αποκλειστικότητα εορτάζει την Ημέρα Ποίησης η εκπομπή «Μπλε σαν πορτοκάλι» (Γιώργος Γιανναράκος, Μαίρη Βενέζη).
Συγκεκριμένα, θ’ ακουστούν για πρώτη φορά αποσπάσματα από το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, «Παραλλαγές σε μιαν αχτίδα». Συμμετέχουν οι: Φωτεινή Δάρρα, Κώστας Μακεδόνας, Αρετή Κετιμέ, Έλενα Σαλένκοβα και η χορωδία Εν Φωκάς.
Την Ορχήστρα Viale Arti διευθύνει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Παράλληλα, στην εκπομπή θα μιλήσουν, εκτός από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο Παναγιώτης Ροϊλός, καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου κατέχει την έδρα «Γιώργος Σεφέρης» και ο  Δημήτρης Γιατρομανωλάκης, καθηγητής στα τμήματα Κλασικών Σπουδών και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και ερευνητικός εταίρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
·        18:00-19:00 Η εκπομπή «Υπεράνω πάσης υποψίας» (Εύη Ξυνού) θα φιλοξενήσει τον ποιητή Αλέξιο Μάινα.
·        22:00-23:00 Στη Βασιλεία Ζερβού μιλάει ο ποιητής και δημοσιογράφος Τάσος Καπερνάρος.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
·        08:00-09:00 Ο Δημήτρης Μεϊδάνης φιλοξενεί τον ποιητή και Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργο Χουλιάρα.
·        11:00-12:00  Στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Παντζόγλου οι «Φωνές των ποιητών» μεταδίδεται αφιέρωμα στις φωνές των ανθρώπων που μας συγκίνησαν με τα ποιήματά τους.
·        12:00-13:00 Στην εκπομπή «Της μέρας τα γυρίσματα» η Λίτσα Τότσκα  φιλοξενεί τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά.
·        14:00-15:00 Καλεσμένη στην εκπομπή της Βάνας Δαφέρμου η ποιήτρια Λένα Παππά.
·        15:00-16:00 «Ποίηση στην εκποίηση» στην εκπομπή του Πέτρου Δουρδουμπάκη.
·        16:00-17:00 Η Γιάννα Τριανταφύλλη έχει καλεσμένο τον ποιητή και δημοσιογράφο Σπύρο Κατσίμη.
·        17:00-18:00 «Όταν το ροκ συνάντησε την ποίηση» στις «Ροκ συναναστροφές» με τον Πάνο Χρυσοστόμου. Από τον Τζιμ Μόρισον μέχρι τον Θάνο Ανεστόπουλο και από τους Pink Floyd μέχρι το Νικόλα Άσιμο.
·        18:00-19:00 Ο Σιδερής Πρίντεζης και ο Νίκος Αϊβαλής έχουν καλεσμένο τον Βύρωνα Κριτζά, συγγραφέα του βιβλίου «Bob Dylan 100 τραγούδια», με αφορμή την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στον Bob Dylan.
·        19:00-20:00 «Η κατάλληλη ώρα». Ογδόντα ένα χρόνια από τότε που ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε τον «Επιτάφιο» και 59 από τότε που ο Μίκης Θεοδωράκης τον μελοποίησε. Ο Φώτης Απέργης αφηγείται στην εκπομπή του την ιστορία του έργου που υπήρξε εμβληματικό για την ποίηση αλλά και για το ελληνικό τραγούδι.
·        20:00-21:00 Στην εκπομπή της Έλενας Διάκου, 2 Νόμπελ.  Γιώργος Σεφέρης- Οδυσσέας Ελύτης, αλλά και πεζά κείμενα των ποιητών.
·        22:00-23:00 «Διακριτικές σχέσεις διεθνούς ρεπερτορίου» με μελοποιημένη    ποίηση και τον Νίκο Αϊβαλή να διαβάζει ποιήματα.
·        23:00-24:00 «Στις αγορές του Δεύτερου - Στις αγορές του κόσμου». Federico-Garcia Lorca. Από τα ποιήματά του βγαίνει το βαθύ τραγούδι της Ισπανίας, άλλα και οι ελληνικοί μύθοι  που έπαιξαν ένα μεγάλο ρόλο στο συμβολικό κόσμο του μεγάλου ποιητή. Θα συζητήσουν ο Άγγελος Σταθόπουλος με το συνθέτη Λουκά Θάνο για τη σχέση του ποιητή με το έργο του Αισχύλου («Ματωμένος γάμος» - «Επτά επί Θήβας»).
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
·         08:00-10:00 Ο Γιώργος Φλωράκης στο Α΄ μέρος «Όλων των πρωινών του Τρίτου» μεταδίδει ανάμεσα σε ανθισμένο μουσικό τοπίο (Πρώτη μέρα της Άνοιξης) σημαντικούς Έλληνες ποιητές να διαβάζουν ποιήματά τους.
·        10:00-12:00 στην εκπομπή «Όλα τα πρωινά του Τρίτου» ο Διονύσης Μαλλούχος θα φιλοξενήσει τη συγγραφέα, μεταφράστρια και κριτικό βιβλίου Κατερίνα Σχινά και τον ποιητή και δοκιμιογράφοΧάρη Βλαβιανό.
·        14:00-15:00 Ο Δημήτρης Τρίκας συνομιλεί στο στούντιο με τις ποιήτριες Ειρήνη Μαργαρίτη και Μαρία Φίλη.
·        16:00-16:30 Στο πλαίσιο των ζωντανών συναυλιών «Τρίτη και τρεις στο Τρίτο», στο στούντιο Ε΄ και στον απόηχο του ρεσιτάλ πιάνου της Λορέντας Ράμου με έργα Νίκου Σκαλκώτα η ποιήτριαΠαυλίνα Παμπούδη διαβάζει έργα σημαντικών Ελλήνων ποιητών και το δικό της «Οι Έξι Μέρες».
·        16:30-18:00 Η Πέμη Ζούνη «Αναζητώντας τον απολεσθέντα ήχο» στην εκπομπή της Όλγας Παππά, μεταξύ άλλων, διαβάζει ποίηση που έχει αγαπήσει.
·        Στις 19:30 το Τρίτο Πρόγραμμα θα συνδεθεί απευθείας με την Παλαιά Βουλή και θα μεταδώσει την εκδήλωση «Ο ταχυδρόμος φέρνει γράμματα, ποιήματα», εκδήλωση με την οποία συνεορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Εταιρεία Συγγραφέων, η ΕΡΤ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
·        23:00-24:00 Ο Πανταζής Τσάρας στην εκπομπή «Οι κλασικοί της τζαζ στο Τρίτο» θα φιλοξενήσει την ποιήτρια Μαρία Λαϊνά. 
KOSMOS
Οι παραγωγοί των εκπομπών στο ραδιόφωνο KOSMOS θα παρουσιάζουν όλη την ημέρα μελοποιημένη ποίηση από όλο τον κόσμο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από το Πρώτο, το Δεύτερο, το Τρίτο Πρόγραμμα, το KOSMOS και Τη Φωνή της Ελλάδας θα μεταδίδονται απαγγελίες ποιημάτων από την «Ανθολογία της Ελληνικής ποίησης – 20ός αιώνας, τόμος Δ΄ 1970-2000
EΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, η ΕΡΤ, η Εταιρεία Συγγραφέων και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνδιοργανώνουν στην Παλαιά Βουλή, στις 19:30, μια μεγάλη εκδήλωση που βασίζεται στην ανθολογία του ποιητή Ηλία Γκρή: «Ο ταχυδρόμος φέρνει γράμματα, ποιήματα».
Στην εκδήλωση, θ’ απευθύνουν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρης Καλοκύρης, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και η Πρόεδρος των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυράκη.
Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζανετάκος, ενώ το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima θα ερμηνεύσει έργα λόγιας μουσικής του Θωμά Μπακαλάκου.
Την ανθολογία, που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ και περιλαμβάνει 160 ποιητές, παρουσιάζει ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας.
Ανθολογούμενα ποιήματά τους διαβάζουν ποιήτριες και ποιητές απ’ όλο το φάσμα της νεότερης ποίησης.
Την εκδήλωση θα μεταδώσει απευθείας το Τρίτο Πρόγραμμα
Η Εταιρεία Συγγραφέων θέσπισε την Ημέρα Ποίησης το 1998, επιλέγοντας για τον εορτασμό της την 21η Μαρτίου, πρώτη μέρα μετά την εαρινή ισημερία - αρχή της άνοιξης. Το 2001 η UNESCO, ύστερα από εισήγηση του τότε προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων πρέσβη Βασίλη Βασιλικού, υιοθέτησε την «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης», αναθέτοντας στη χώρα μας να οργανώσει τον πρώτο διεθνή εορτασμό.

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 
Αλέξης Σταμάτης

20 Μαρτίου 2017
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αλέξη ΣταμάτηΟ έβδομος ελέφαντας τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Θα μιλήσουν οι:
Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Σιμώνη Ξανθογιώργου, Μ.Α. Councelling Psychology, πρόεδρος της ΜΚΟ «Νηφάλιοι – Στην υγειά μας»
Στεφάνος Τσιτσόπουλος, δημοσιογράφος.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Εύα Σιμάτου.
Ianos
Αριστοτέλους 7
Θεσσαλονίκη , 2310-277.004


Βασίλη Κατσικονούρης

20 Μαρτίου 2017
«Θεατρικές Συναντήσεις στο café του Ιανού»:
Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί σε πρώτο πρόσωπο με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Βασίλη Κατσικονούρη.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210-32.17.917

Το χωριό της Μαρμελάδας

Το χωριό της Μαρμελάδας

 Η κόκκινη κλωστή τού παραμυθιού και οι βελόνες της πολιτικής θεωρίας, φτιάχνουν το εντυπωσιακότερο υφαντό της πλάσης: Το αφήγημα.
 Όπως αυτά που ακούει ένα χαρούμενο παιδί, όταν θέλει να συνεχίσει να παίζει.
 Γιατί, αντίθετο του παιχνιδιού δεν είναι η σοβαρότητα, αλλά η πραγματικότητα. Και η απεύθυνση της αφήγησης είναι τόσο σοβαρή, που μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα και να διακόψει τη λογική πορεία της ιστορίας.
 Από τον πρόλογο του Χαΐνη  Δ. Αποστολάκη:
«…..Στο συγκεκριμένο πόνημα, ο Γιώργος Κτενάς καταπιάνεται με τις ιερές ιδέες της αυτονομίας, της αυτοοργάνωσης, της ελευθεριακής παιδείας, μέσα από τα έκπληκτα μάτια ενός ‘κανονικού παιδιού’ που επισκέπτεται μια τέτοια ελευθεριακή κοινότητα: το χωριό της Μαρμελάδας.
Ο κοινοτισμός είναι το πρόσφατο και απώτατο παρελθόν μας και –με μια άλλη μορφή– ο μόνος τρόπος που θα μπορεί να διαβιώσει ο άνθρωπος στο προσεχές μέλλον.
Ο παραλογισμός του ανταγωνισμού του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ανθρωπότητα σε έξωση από τον πλανήτη Γη, το πολύ σε πέντε γενιές, αν δεν καταστραφεί, ωστόσο, από έναν γενικευμένο πόλεμο. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η ανθρώπινη ύπαρξη είναι ήδη κενή και βαθιά τεθλιμμένη, απουσία οράματος. Γι’ αυτό ο κοινοτισμός είναι η μόνη λύση. Γιατί αντικαθιστά τον αποκλεισμένο, αδύναμο ‘μέσο καταναλωτή’ των ετερόνομων, εξουσιαστικών κοινωνιών, με τον υπεύθυνο, μοναδικό πολίτη της αυτοθεσμιζόμενης κοινότητας, που συμμετέχει ενεργά στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τον εαυτό του και το σύνολο.

Το παράλογο της εξουσίας δεν απαντιέται με την ώριμη, κατασταλαγμένη λογική, παρά μόνο από τον ανώριμο παιδικό πειραματισμό και τη φαντασία, που η ιδρυματική εκπαίδευση και γενικά όλες οι δομές προσπαθούν να καταστείλουν.»
Το χωριό της Μαρμελάδας
(Ένα παραμύθι για παιδιά, με σημειώσεις για μεγάλους...
συγγραφέας:Γιώργος Κτενάς
Isbn:978-960-579-047-9
Σελίδες:53
Λιανική Τιμή: 8,00 ευρώ

Ανοιχτή πρόσκληση για την συμμετοχή ενδιαφερομένων στο επιστημονικό forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας


Ανοιχτή πρόσκληση για την συμμετοχή ενδιαφερομένων στο
επιστημονικό forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" του Σωματείου Ατόμων με
Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
Για την αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής και τις προτάσεις σας
χρησιμοποιήστε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
sto.epikentro.o.anthropos@gmail.com
Περισσότερα στο:
http://takisalexandrakis.blogspot.co.ke/2017/03/2017-03-027-forum.html
Ανάγκη άμεσης συμπερίληψης όλων των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών
αναπηρίας στα αποδεκτά για τις θέσεις εργασίας ΑΣΕΠ - ΟΑΕΔ
Αν δεν διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα θα τεθεί ζήτημα διαφορετικής
μεταχείρισης των ανθρώπων με αναπηρία μιας και θα αποκλείονται
παρανόμως όλοι όσοι δεν κατέχουν πιστοποιητικό αναπηρίας ΚΕ.Π.Α..
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/03/2017-03-1210.html
Πρότυπο αίτησης προς κάθε δημόσια υπηρεσία για την αποδοχή του εφ'
όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας
Από τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου οπότε και δημοσίευσα για πρώτη
φορά το άρθρο με τίτλο: "Οδηγίες για να δεχτεί η δημόσια υπηρεσία το
εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας που έχει εκδοθεί πριν το 2011"
με σαφείς πληροφορίες για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να
προβεί κάθε ενδιαφερόμενος για να επιτύχει την αποδοχή από το δημόσιο
του εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας του, που έχει εκδοθεί πριν
τον Σεπτέμβριο του 2011, δέχτηκα εκατοντάδες τηλεφωνήματα. Άνθρωποι με
Ειδικές Ανάγκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας μου ζητούσαν να απαντήσω
στα ερωτήματα τους. Προς διευκόλυνση παραθέτω ένα πρότυπο της αίτησης
το οποίο πρέπει να καταθέτει στην δημόσια υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος,
αμέσως μετά την πάντα προφορική άρνηση αποδοχής από αυτήν, του εν λόγω
πιστοποιητικού αναπηρίας. Με αυτήν αιτήστε να εκδοθεί απαντητική στην
αίτηση σας επιστολή, στην οποία τεκμηριωμένα θα αναγράφει τους λόγους
για τους οποίους δεν κάνει δεκτό το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό
αναπηρίας σας, αναφέροντας αναλυτικά τους νόμους που της επιβάλλουν να
απορρίψει το εν λόγω νόμιμο έγγραφο του ελληνικού κράτους, το οποίο
ισχύει έναντι όλων, και έως την ημερομηνία λήξης του, παράγει διαρκώς
νόμιμα αποτελέσματα.
Για το πρότυπο της αίτησης πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_10.html
Οδηγίες για να δεχτεί η δημόσια υπηρεσία το εφ' όρου ζωής
πιστοποιητικό αναπηρίας που έχει εκδοθεί πριν το 2011
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html
Η συνέντευξη του Τάκη Αλεξανδράκη στην "Καθημερινή" της 17ης
Φεβρουαρίου 2017 στην Λίνα Γιάνναρου σχετικά με την ισχύ των
πιστοποιητικών αναπηρίας
Η ερώτηση που... άνοιξε τις πόρτες στη δημόσια υπηρεσία
Με αυτόν τον τίτλο η Λίνα Γιάνναρου δημοσίευσε το άρθρο της στην
εφημερίδα Καθημερινή της 17ης Φεβρουαρίου 2017, με την συνέντευξη του
Τάκη Αλεξανδράκη σχετικά με την εφ'όρου ζωής ισχύ των πιστοποιητικών
αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν το Σεπτέμβριο του 2011.
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/02/17-2017.html
2017-03-02_7 Ανοιχτή πρόσκληση για την συμμετοχή ενδιαφερομένων στο
επιστημονικό forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" του Σωματείου Ατόμων με
Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
Για την αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής και τις προτάσεις σας
χρησιμοποιήστε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
sto.epikentro.o.anthropos@gmail.com
Περισσότερα στο:
http://takisalexandrakis.blogspot.co.ke/2017/03/2017-03-027-forum.html
2017-03-05_8 Συμπεράσματα – Προτάσεις επί των θεματικών ενοτήτων της
Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και της Κοινωνικής Ένταξης του
επιστημονικού forum της 18-12-2016
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/03/2017-03-058-forum-18-12-2016.html
Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46,14€ για τους
ανασφάλιστους και άπορους με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α.
http://takisalexandrakis.blogspot.co.ke/2017/02/4614.html
Η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή δεν μπορεί να μειώνει το ποσοστό
αναπηρίας - απόφαση Σ.Τ.Ε.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html
Κριτήριο για ασφαλιστική κάλυψη τα 50 ένσημα
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/02/50.html
Δεκτά από το δημόσιο τα εφ'όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηριας που
εκδόθηκαν πριν το 2011
http://takisalexandrakis.blogspot.nl
Τέλος στην παραπλάνηση του Ανθρώπου με Αναπηρία για την ισχύ των
πιστοποιητικών αναπηρίας
http://takisalexandrakis.blogspot.nl
2017-02-26_6 "Με την αγάπη σας μπορούμε να ΄κερδίσουμε τα πάντα" -
videos - photos
Θερμή η ανταπόκριση μελών και φίλων στην ετήσια εκδήλωση συνάντησης
του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/02/2017-02-266-videos-photos.html
Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Έχουμε αναφερθεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ήδη από τις αρχές του
2015, στην εκπομπή "Παρέα" της 18ης Ιανουαρίου 2015 την οποία μπορείτε
να ακούστε εδώ.
Με μια απλή προσέγγιση του τίτλου του νέου προγράμματος "ελάχιστο
εγγυημένο εισόδημα" καταλήξαμε άμεσα στο συμπέρασμα της βέβαιης
πορείας προς την εξαθλίωση για τον Άνθρωπο με Αναπηρία και τις λοιπές
κοινωνικές ομάδες, αναλύοντας (όπως θα ακούστε στο απόσπασμα της
εκπομπής) μόνο τις λέξεις του τίτλου του προγράμματος. Αν τώρα
ανατρέψει κάποιος στο άρθρο 13 θα διαβάσει αυτό που προβλέπαμε ως
φυσική εξέλιξη. Το άρθρο 13 αναφέρει: "Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
που μετονομάστηκε σε "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", είναι
αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε
συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή
πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την
καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
Διαβάστε περισσότερα:
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/01/blog-post.html
2017-01-19_2 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Ενημέρωση για σημαντικά θέματα
Ηλεκτρονική Αίτηση Του Ενδιαφερομένου Για Την Εξέταση Του Από
Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ
Περάτωση Της Διαδικασίας Για Την Έκδοση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεαΑ
Ανακεφαλαίωση Οδηγιών Διαχείρισης Αιτημάτων Πιστοποίησης Αναπηρίας
Προς Αποφυγή Εκ Νέου
Κρίση Επ' Αόριστον Της Διάρκειας Αναπηρίας, Όταν Η Κύρια Πάθηση Του
Αιτούντος Υπάγεται Στις Παθήσεις Του Πίνακα Της Με Αρ.Φ.11321/
Οικ.31102/1870/31.10.2013 (ΦΕΚ 2906/Τ.Β/18-11-2013) Υπουργικής
Απόφασης
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/01/2017-01-192.html
Video - photos 2016-12-23_84 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές
Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα "Στο
επίκεντρο ο Άνθρωπος" υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και του ν.π.
κοινωνικής προστασίας αλληλεγγύης και παιδείας
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ημερίδα σε video στο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/2016-12-2384.html
Ευχαριστούμε το Δήμο Σπάρτης και το νομικό πρόσωπο κοινωνικής
προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας του Δήμου Σπάρτης για την
καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ημερίδας. Επίσης,
ευχαριστούμε τη διερμηνέα ελληνικής νοηματικής γλώσσας κα Θεοδώρα
Τσαποΐτη, την Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης για την εκτύπωση του
προγράμματος σε μορφή γραφής βλεπόντων και γραφής τυφλών, το Δ.Σ. του
Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης "Λακωνία" για την προσφορά χυμών, καθώς και
τις εκδόσεις "Studio Amid" για την προσφορά ηχητικών βιβλίων.
Επισκεφθείτε την σελίδα "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" πατώντας τον
ακόλουθο σύνδεσμο:
https://m.facebook.com/%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BF-%CE%86%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-824157671057036/?notif_t=page_invite_accepted&notif_id=1480198106804410&ref=m_notif
Επισκεφθείτε την εκδήλωση "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" πατώντας τον
ακόλουθο σύνδεσμο:
https://m.facebook.com/events/891675060967715/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_associated%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_t=plan_user_associated&notif_id=1480983337407471&ref=m_notif
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/2016-12-2384.html
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των λύσεων για την επίτευξη πρόσβασης στην
θάλασσα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες και ηλικιωμένων, η οποία συγκρίνει
και αξιολογεί την προσβασιμότητα με το κόστος κατασκευής και
συντήρησης και το βαθμό ανεξαρτησίας και αυτονομίας των
εξυπηρετουμένων, για την κάθε μια λύση ξεχωριστά
2016-06-09_44 Θέμα: Υποχρέωση των ΟΤΑ για την εξασφάλιση πρόσβασης στη
θάλασσα σε μια τουλάχιστον παραλία της περιοχής ευθύνης τους
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2016-06-0944.html
2016-12-21_83 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Προσοχή στους επιτήδειους πλανόδιους δήθεν αρωγούς Ανθρώπων
με Ειδικές Ανάγκες
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/2016-12-2183.html
Συναγερμός για την υγεία στην Ελλάδα
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/61.html
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει την εθελοντική πρωτοβουλία
"Παρέα εν δράσει"
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_23.html
video από ΕΡΤ3 Η "Παρέα εν δράσει" πετώντας με την ευγενική χορηγία
της AEGEAN ολοκλήρωσε μια ακόμη εθελοντική δράση στο πανέμορφο νησί
της Ρόδου με σύνθημα "Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους"
Η "Παρέα" συνέλεξε και μοιράστηκε γνώση και εμπειρίες σε μια ακόμη
επιτυχημένη εθελοντική της δράση, αυτή τη φορά στο πανέμορφο νησί της
Ρόδου!
Καθοριστική για την πραγματοποίηση της εθελοντικής μας δράσης ήταν η
προσφορά της AEGEAN η οποία εξασφάλισε, με την ευγενική χορηγία της,
την μετακίνηση των μελών της "παρέας" προς και από το πανέμορφο νησί
της Ρόδου με ασφάλεια και άνεση και η προσφορά της εταιρίας
"Κουτσοβασίλης Lift" και της εταιρίας "Nextlevel", ενώ πολλή σημαντική
ήταν η στήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ Ασκληπιάδες.
Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/10/video-3-aegean.html
Επισκεφτείτε την σελίδα "Παρέα εν δράσει" πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://m.facebook.com/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%9C%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-915542488550231/?ref=bookmarks
2016-11-17_74 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Το μέγεθος της διεθνούς τουριστικής αγοράς των ΑμεΑ είναι
πολύ μεγαλύτερο από το μέγεθος άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού
Του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανασίου
Κουστέλιου, στην «Ε.τ.Δ.»
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/2016-11-1774.html
Αλεξανδράκης Τάκης
skype name: liquid-takis
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
mobile phone: +306932-312-912
Twitter: @talexandrakis